Nadal v Barceloně končí, vyřadil ho Fognini!

23. 4. 2015, 17:41
Aktuality 599
Fabio Fognini se dnes postaral o největší senzaci turnaje v Barceloně. Italský tenista podruhé v letošní sezoně porazil Rafaela Nadala a po výhře 6-4 7-6 ho vyřadil z boje o titul, který Španěl v Katalánsku vyhrál už osmkrát.
Fabio Fognini

Turnaj v Barceloně byl jedním z těch, na kterých Rafael Nadal dlouhé roky nenacházel přemožitele. Antukový král odjížděl z katalánské metropole s titulem osmkrát v řadě a až loni ukončil jeho sérii krajan Almagro. O to, že se aktuálně čtvrtý hráč světa s Barcelonou nerozloučí jako vítěz ani letos, se postaral Fabio Fognini.

Italský tenista už letos jednou dokázal, že se Nadala nezalekne ani na jeho nejsilnějším povrchu. v Rio de Janeiru dokázal devítinásobného vítěze French Open porazit ve třech setech, a nebojácně hrál s favoritem i dnes v jeho domácím prostředí. Fognini si za stavu 3-2 dokázal jako první vypracovat brejkbol; svou šanci nevyužil a vzápětí pak sám musel bojovat o podání, ale v desáté hře už se dočkal a úvodní sadu vyhrál 6-4.

Nadal hned v úvodu druhého setu sebral Fogninimu servis a zavelel k obratu, ale z jeho rakety dál překvapivě často létaly nepřesné údery. Španěl o svůj náskok vzápětí přišel a jeho soupeř pak ztrátu servisu dokázal dohnat ještě dvakrát. Když Nadal nedokázal za stavu 5-4 dopodávat set, přišel na řadu tie-break, v němž se Ital dostal do rychlého vedení 3-0 a za stavu 6-3 měl velkou šanci porazit Nadala na antuce podruhé v jedné sezoně. Bývalý nejlepší hráč světa všechny tři mečboly smazal, po dalším nepřesném úderu ale nabídl Fogninimu další příležitost, a tu už Ital využil.

"Myslím, že jsem dnes hrál velmi solidní tenis," komentoval Fognini. "V obou setech jsem míčky trefoval opravdu dobře. Klíčovým bylo samozřejmě vyhrát druhý set. Bylo by to totiž hodně obtížné hrát proti němu třetí set poté, co bych prohrál druhý set a neproměnil v něm tři mečboly," dodal italský tenista. 

Nadal, který dnes vedle sedmnácti vítězných úderů vyrobil 30 nevynucených chyb, si tak už měsíc před začátkem Roland Garros připsal třetí prohru na antuce v letošní sezoně. Víc porážek na pomalém povrchu musel překousnout naposledy v roce 2004, kdy na antuce prohrál čtyřikrát.

"Hrál jsem špatně, nehrál jsem tak, jak bys si představoval," litoval Nadal, který v Barceloně selhal druhý rok po sobě. Loni ve čtvrtfinále nestačil na krajana Almagra a v metropoli Katalánska přišel o 41zápasovou šňůru neporazitelnosti. 

"Mému forhendu chyběla síla a rychlost, neměl jsem ho pod kontrolou. Forhend je vždy mou silnou zbraní, ale dnes můj forhend nebyl hoden mému postavení. Pokud chci soupeře zatlačit, potřebuju k tomu fungující forhend," uvědomuje si osmadvacetiletý rodák z Mallorky, který hrál druhý turnaj s novou raketou.

 

"Dnes jsem nebyl agresivní, nevyužíval jsem údery, které normálně hraju. Nepodařilo se mi využít výhod, které jsem měl. Mít ve druhém setu tři brejky a stav 5-5, to je katastrofa," nešetřil Nadal výčitkami. "Tohle je pro mě bolestivá rána, ale musím negativní den to akceptovat jako výzvu. Není jiná cesta, než se s tím vypořádat, nebo zemřít."


Fognini se ve čtvrtfinále střetně s dalším domácím hráčem Pablem Andújarem. Ten dnes vyhrál španělský souboj s pátým nasazeným Felicianem Lópezem, kterého porazil 6-3 6-4.

Roli favorita dnes naopak s přehledem zvládl nejvýše nasazený Kei Nišikori, který ani ve svém druhém utkání neztratil set. Japonský obhájce titulu nechal od stavu 4-2 uhrát Kolumbijce Santiaga Giralda jediný game a v repríze loňského finále zvítězil 6-2 6-1.

Na cestě do čtvrtfinále nezaváhal ani Slovák Martin Kližan, který dnes po necelém čtvrtroce narazil na Victora Estrellu. Zatímco v Quitu se před hráčem z Dominikánské republiky musel sklonit, v Barceloně mu porážku oplatil a zvítězil 6-4 6-3.

Ve spodní polovině pavouka je po vypadnutí Nadala největším favoritem čtyřnásobný finalista David Ferrer. Třetí nasazený Španěl dnes porazil osmnáctiletého Eliase Ymera a zůstává ve hře o již čtvrtý letošní titul.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 2.265.235 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Nišikori (1-Jap.) - Giraldo (15-Kol.) 6:2, 6:1
Fognini (13-It.) - Nadal (2-Šp.) 6:4, 7:6 (8:6)
Ferrer (3-Šp.) - Ymer (Švéd.) 6:3, 6:4
Andújar (Šp.) - F. López (5-Šp.) 6:3, 6:4
Bautista (7-Šp.) - Cuevas (10-Urug.) 7:6 (7:5), 6:2
Robredo (9-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:2, 6:2
Kohlschreiber (12-Něm.) - Paire (Fr.) 6:4, 7:6 (8:6)
Kližan (14-SR) - Estrella (Dom. rep.) 6:4, 6:3
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

599
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Roger Federer - I Call it Boss Mode On (HD)
https://www.youtube.com/watch?v=o4uNtvUpqFM
Reagovat
janek_da
Magerko, co říkáš na Eliase? Podle mě tvůj typ.
Teď hraje.
Reagovat
a.magerova
Ne e.... na ty jižní typy moc nejsem, to už musí být jooo alfa-samec, abych udělala výjimku ;-)
Reagovat
janek_da
:_)
Reagovat
a.magerova
Hele můj nový objev (jakože platonická láska samozřejmě), poznáš kdo to je?
Nápověda - není to tenista.
http://g.denik.cz/54/30/2306ul-nataceni-film-mista-11_galerie-980.jpg
Reagovat
janek_da
škoda, že není pořádně vidět to tetování. Takhle si nejsem jistý.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Polivka? ;-)
Reagovat
a.magerova
Člověk se chvíli zasní nad fotkami a hned je předběhnut ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a tak zas... nic proti sneni.. :-))
Reagovat
a.magerova
Zde úžasná fotka, takový český Hugh Grant ;-)

http://www.klicperovodivadlo.cz/uploads/images/567/large/001929-567.jpg
Reagovat
a.magerova
Zde s taťkou..... naštěstí se Vladimír pomamil, ten francouzský šarm Chantal je v něm znát :-)))

http://www.valassko.estranky.cz/img/mid/10/8-9-polivka.vladimir-b.jpg
Reagovat
janek_da
mezi nim a Ondrou Malým jsem právě váhal. Gratuluji .... mu.
Reagovat
a.magerova
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika ten Fognini, jak Rosol a spol, kteri porazi favorita a pak hned vyleti. Rafa musi litovat. Andujara by udelal.
Reagovat
rod_laver
Nemáte info, kdy má opět hrát?
Reagovat
janek_da
Mut by mohl vědět.
Reagovat
rod_laver
Dneska nikam? Jsem měl docela slinu a jsem doma.
Reagovat
janek_da
byl jsem u Evžena.
Reagovat
rod_laver
starý nebo nový? Všiml jsem si, že místo Medicalu je teď Café Evžen, byl jsem ve Scootu na chvíli venku. Tam se slézá sebranka jak hovado :-))
Reagovat
janek_da
u starého, byl jsem tam jenom v rámci "happy hours", před víkendem :)
Reagovat
rod_laver
Na Tančírnu chodíš? Občas to tam stojí za to :-))
Reagovat
janek_da
Tančírnu? Ne. :DDD
Reagovat
rod_laver
Zas tak starý nejsi..a tu hudbu přežiješ :D
Reagovat
janek_da
žádal manažery klubů, aby z reprobeden šel jenom tak silný zvuk, aby si lidé při jejich produkci mohli povídat. :)))

to je můj člověk
Reagovat
Desetinka
Původně měl být v Bukurešti nebo Barceloně, do Barcelony dostal údajně i WC, ale kvůli tomu, že se necítil zase fit s tím zápěstím, to padlo :-(.
Poslední zpráva je, že pořád figuruje na listině FO, ale kdo ví...:-(

A tady zpráva z 21.4., ale ve španělštině (každopádně nic moc pozitivního) :-(

http://canchallena.lanacion.com.ar/1786565-el-futuro-de-juan-martin-del-potro-en-el-mar-de-la-incertidumbre
Reagovat
rod_laver
Díky za info.
Reagovat
Pe3k
Tak Foginni naprosto podle očekávání vyletěl hned v další kole, ale až takový výprask jsem nečekal. To je fakt blázen :( Z Kližana mám radost, jeho forehand je jeden z nejkrásnějších na okruhu. Být v semifinále 500 a na antuce je úspěch, nechápu všecky bratry čoboly co fandí Rafítovi, když mají doma takový nevybroušený diamant.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
rod_laver
Baustista u toho béká víc jak Máša s Vikou dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
dřív jsem mu chtěl fandit, ale nějak ho nedávám, to jeho chování, to je děs.
Reagovat
gigin
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11068392_735922496526415_6253415341374230237_n.jpg?oh=05a839582320f52a405e47989090e6ea&oe=55CCAFE6

Já mám sice co kecat, s Géniem se snad ani nedočkám....
Reagovat
smazaný uživatel
to uz nevyzehlis.. ;-) :-)
Reagovat
tedi
Interstellar! :))
Reagovat
Stan_Borowitz
abych nebyl nařčen, že si ty studie vymýšlím:

"Lavaur and Nava(2008) showed that when a film is presented in the viewer's native language abd the subtitles are unnecessary to the understanding of the sequence, the subtitles have a negative effect on the perception of visual information, compared with situations in which viewers watch silent and dubbed versions of the same film. Secondly, interlingual subtitles were also shown to be distracting in a study by Grignon,Lavaur and Blanc(2007), but only as far as image processing was concerned. With regard to linguistic information, as expected, subtitles proved to be a great help for viewers with a low fluency level in the spoken language of the film."

Což je zcela v souladu s tím, co od začátku tvrdím - že titulky jsou fajn k výukovým účelům, ale vnímání filmu prostě kazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Slacker tě zabije.
Reagovat
Amputace
Mě by zajímaly dvě věci: 1) Jak konkrétně to testovali a 2) s jakou úrovní percepce vizuální stránky filmu kalkulovali. Neumím si totiž představit, že by kvůli titulkům někomu unikla například nějaká důležitá příběhová informace. Naopak si ale umím představit, že u uměleckého filmu člověku může uniknout režisérův vizuální záměr. Stejně si ale neumím představit, jak to testovali.. A také by mě zajímalo na kom.
Reagovat
a.magerova
Stačí se kouknout na jeden český neznámý film 2x v krátkém intervalu a při druhém zkouknutí zjistíš, kolik věcí Ti napoprvé uniklo a tos ani nemusel číst titulky.... navíc pokud koukáš na velké plátno v kině, tak nemůžeš obsáhnout všechny "plochy" jedním pohledem....
Reagovat
Amputace
Ano, nejde to, právě proto by mě zajímalo, jak dokazovali, že konkrétně titulky zhoršují vnímání vizuálního aspektu filmu. Jak to reálně dokazovali. Museli totiž přece: buďto použít jednoho člověka, tomu pustit dva RŮZNÉ filmy, přičemž jeden byl v jeho řeči a druhý s titulky, načež srovnávali, který film lépe "pochopil", nebo vzali dva různé lidi a pustili jim stejné film, opět jeden s titulky a druhý v rodné řeči a pak opět srovnávali. Napadá vás jiný způsob?
Reagovat
a.magerova
No tak titulky Tě nutí čučet na dolní část plátna, takže se může klidně stát, že se dvojice baví, my čteme o čem se baví a najednou padne jeden k zemi a my si ani nevšimli, že ho zastřelil někdo z 10. patra paneláku a dalších několik minut otravujeme lidi kolem sebe cože se to vlastně stalo, že to nechápeme.... a za námi sedící gigin mi bude nadávat do cypů, že neslyší kvůli mému dotazování originál a kvůli mému vysokému partnerovi nevidí na titulky..... co na tom nechápeš? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
Amputace
Nechápu na tom to, jak píše dole spaniel - obvykle titulky jen přelétnu pohledem (pokud nejde o ultímatně složité konverzační filmy, které však na druhou stranu málokdy stojí na vizualitě) a stačí mi to k jejich přečtení. Jestli čte někdo jeden titulek tak dlouho, že nestačí zaznamenat, že někdo odněkud vystřelil a jedna z postav padla mrtvá k zemi (chápu to jako nadsázku), tak je to jasné a pokud takhle vypadaly objekty pokusu, nelze se divit jeho výsledku. Já si to ale jednoduše neumím představit, protože situace, kterou popisuješ, mě naposledy potkala snad někdy v patnácti šestnácti letech, tedy kdy jsem se na filmy s titulky začínal dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, ze by to bylo prilis smerodatne, :-) ale nedovedu si vubec ani predstavit, jak sestavit vzorek lidi, aby mel vysledek (testu? budou po promitani odpovitat na otazky?) nejakou validitu. Vnimani lidi je prece tak odlisne a tak "zavisle".. a rozhodne nejen na neklidu a.magerove.. :-)
Reagovat
a.magerova
Jj přesně tak.... kriminálník-recidivista snáz pochopí film z vězeňského prostředí než např. já.... já zas lépe pochopím životopisný film o Federerovi než moje spolužačka, kterou tenis vůbec nezajímá.... romantická role Roberta Downeyho jr. mě dostane víc než gigina.... no joooo ten výzkum nebude vůbec jednoduchý :-/
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz jsem ve snaze vyloucit nektere faktory vlivu i vymyslela snimani cinnosti mozku, v jakem ze okamziku jaka jeho cast pracuje, ale jeste nemam pohromade ty mozky.. :-)))
Reagovat
a.magerova
No to sis ukousla velké sousto.... vybrat ten správný vzorek mozků....

Víš jak byla vynalezena viagra? Omylem.
Byl to původně lék na anginu pektoris.... určenému vzorku nemocných byly tabletky ještě nemodré, předány k experimentu..... po uplynutí zkušební doby byli pacienti požádáni o vrácení nespotřebovaných tabletek.... ženy je bez frflání vrátily, ale muži se k vrácení vůbec neměli..... tak se zjišťovalo proč právě muži maj s vrácením problém a oni přiznali vedlejší.... dnes již hlavní účinky :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze z meho vedlejsaku budou nejak profitovat tentokrat zeny.. :-)
Reagovat
VlS
To by možná byla spousta mužů šťastná, kdyby existoval prášek proti bolení hlavy manželek :-)
Reagovat
a.magerova
Asi nějak nechápeš psaný text, sojka přece píše "profitovat tentokrát ženy" !!!
Reagovat
VlS
Chápu text , jen se to nevylučuje. Prášek, který by ženám pomáhal jako viagra mužům by mimo žen potěšil i muže. Konec konců, kdo má větší radost z orgasmu dámy, respektive, jaká by byla úleva pro obě poloviny, kdyby ho dámy skutečně prožívali místo herecké etudy. Ale radši pryč od tohoto tématu, Sojka začala intelektuálně s mozkem a já to tahám do blízkosti rekta. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
musim se priznat, ze jsem mela na mysli opravdu tu horni hlavu... prijde mi zahadnejsi.. ;-)
Reagovat
a.magerova
No mně by udělalo dobře a blaze, kdyby sojčin vedlejšák měl tu moc, že by mužské oplzloně (nemyslím tím Fabia !!!) v mém okolí měnil na vyznavače stejného pohlaví.... to by bylo klidu vůkol i ta hlava doma by mě bolívala míň.... takže vlastně by bylo vyhověno i VlSovi :-))))))
Reagovat
gigin
Navíc se tam někteří cypové tak smějou, že někdy neslyším, co se tam kecá... V Kuwahoši nacházím ale pořád něco nového :DDDD
Reagovat
Amputace
Já také. Například hláška, kdy Bohuš odchází z hospody poté, co za ním poprvé přijel doktor: "Hoši, buďte bdělí." mi velice dlouho unikala. A teď představa, že bych byl Američan a slyšel to s anglickým dabingem :)
Reagovat
gigin
Chlapi, bděte!!
Reagovat
Amputace
Jo, bděte, jasné :D Dlouho jsem to neviděl.
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
slacker
No kdybys byl American a slysel to cesky s anglickyma titulkama?
Reagovat
Amputace
Tak v pohodě. Připadalo by mi to alespoň autentické, dokázal bych se do toho světa snadněji ponořit. Je to podobné, jako když v Hollywoodu natočí válečný film, ve kterém všichni mluví anglicky - Němci, Franzouci, Italové, všichni mluví anglicky. Jak se má pak člověk do takového filmu ponořit? Vždyť je to obrovsky rušivé, neautentické. Stejné, jako kdybych se díval na nějaký třeba jihokoreský film s českým dabingem - zcela by mi to znemožnilo identifikaci s tím orientálním prostředím.
Reagovat
slacker
Je videt ze nevis co je to byt American a jake je pro nej utrpeni sledovat cizojazycny film :-))
Reagovat
Vojtiik
jsem zase po 100 letech vypl ignore a vidím, že trollhand masivně neunáší a valcuje to tu:D uz aby býk začal zase vyhravat, pak se mozna zas uklidni:d
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraj to tu, ignore máš vypnutý stále, ale až teraz si vyšiel z nory, lebo si vo vačšine...Úradníček..
Reagovat
Vojtiik
:D:D ted jsi na to kapl, znovu me tezce trestas:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pohodka, aj nabudúce ;)

Teraz si zas možeš dať ignore a prísť, až keď budeš mať pevnú pôdu pod nohami ;)
Reagovat
tito
Neunáší? Rýpne si, proč ne? Copak FFF dělají něco jiného? Není to adekvátní reakce? Zkus se podívat na tu stále se opakující plejádu blábolů pod každým článkem o Rafovi. Forehand je chytrý chlapík a nikdy se nesnížil k vulgaritám, včetně citlivých otázek soukromí. Na rozdíl od FFF.
Reagovat
a.magerova
Ha ha dobrý fór....
Reagovat
a.magerova
Je fajn, že v diskuzi pod článkem používají více známý pojem kurvítka...

http://www.novinky.cz/ekonomika/367944-slovensti-poslanci-chteji-zakazat-kazitka-ktera-pry-zamerne-nici-spotrebice-po-zaruce.html
Reagovat
Fandina
Martin Kližko super. Druhý set s Robredem v TB a druhý 6:4. Pěkný výkon. Gratulka.
Reagovat
Fandina
první set v TB ... oprava
Reagovat
Nola
Martin Klizan si dnes pripisal novy skalp, super
Reagovat
janek_da
Mohli byste mi dát čas 1. a 2. příspěvku od Forehanda ohledně te causy s RF?

Chci si ujasnit kdo je kdo a trochu se v tim ztrácím. Nudle zvládám, ale tady je to celkem košaté.
Reagovat
a.magerova
Dle mého vyjádření:
1. 24.04.2015 11:04 Od: Forehand
2. 24.04.2015 12:27 Od: Forehand
Reagovat
janek_da
dik.
Reagovat
gigin
Jestli někdo máte doma tu Tennis Arénu s článkem, jak RF hauzíruje po světě pod různýma identitama, tak to sem prosím hoďte. Díky :))
Reagovat
a.magerova
Jj příště: Dvakrát měř a jednou řež. :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu to najít, ale četl jsem to. Většinou si prý vystačí jen s brýlemi a plnovousem. Taky občas cestuje jako černoch (resp. Afrošvýcar - ať nejsem nekorektní), ale ne moc často, je s tím prý dost práce.
Reagovat
janek_da
http://static.ibnlive.in.com/ibnlive/pix/sitepix/06_2013/federer-moustache.jpg
Reagovat
a.magerova
Roger si najal nový tým stylistů a přizvali do týmu i naši Blanku Matragi :-))
http://images.fineartamerica.com/images-medium-large/mohammedan-woman-with-head-to-toe-burka-everett.jpg
Reagovat
mrafe
;-)
Reagovat
Pe3k
Pěkně a další uhekaný Španělák je z domácího turnaje venku.
Ach ta silná antuková konkurence (ROFL) - antuku drtí Japonec...
Reagovat
Cico93
a?
Nishikori je podľa mňa antukár.
Hraje lepšie na antuke ako na harde si myslím.
Reagovat
Pe3k
Podle mě ne. Na antuce je akorát tragická konkurence a proto tam lépe vynikne...
Reagovat
Cico93
c?
To si nemyslím.
Reagovat
Roger_Federer
Mohl by si mi logicky vysvetlit, jaky duvod by melo kdyby mel Federer falesny pas na jine jmeno??Cemu by mu to pomohlo pri vstupu do letadla, kdyz vetsinou lita soukrome??
Vime ze se ho snazis sesmesnit kdy muzes..ale takhle hloupoucky snad nejsi.
Jak psala sojka urcite muze delat reservace v hotelech , aut a dalsich vec na jina jmena, aby byl inkognito..to je tak vse.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky nechápu, jak by mohla globální celebrita, co staví především na svém jménu a pověsti, létat pod nějakým falešným pasem. Fedex je určitě inteligentní a ví, že jakýkoliv risk v této oblasti a případná kauza by ho jistě velmi poškodila. Takže určitě to má nějak pošéfované a v souladu se zákony.
Reagovat
Pe3k
Logika jde úplně mimo něj. A ano, až takhle je hloupoučký...
Reagovat
spaniel
Urcite jde jen o prkotiny jako hotely atd. Coz dělají celebrity casto. Trollhand z toho zase dela kovbojku :) Ale s klidem, teď mu nic jiné nezbývá.
Reagovat
a.magerova
Ale mě na tom nějak "fascinuje" jako by Forehand měl před sebou mnohastránkový policejní či soudní spis, ze kterého čerpá info a že Federer už měsíce bručí ve vyšetřovací vazbě.... zatímco my ostatní vidíme, že si přečetl příspěvek gigina, který to tu jen tak ze srandy plácl... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Jak psala sojka urcite muze delat reservace v hotelech , aut a dalsich vec na jina jmena, aby byl inkognito..to je tak vse.

Pokud cestujete pod falešným jménem, nemůžete už do stejné země přijet pod jinou identitou, řekl magazínu Wired poradce CIA, který si přál zůstat v anonymitě. Je to jednorázové - jednou a dost. Biometrická data ve vašem pasu jsou stejně jako vaše duhovka jednou provždy spojeny se jménem, které jste měli v pasu při první návštěvě. Nemůžete přijet s jiným jménem a stejnými údaji.

Jak psala Sojka, to sa ti hodí, a to jak psal gigin už nie?..Proste z toho vyplýva, že tak cestuje, nie že si tak bookuje hotel, čomu na tom nerozumieš?..

A prečo?..No prečo asi..Si myslíš, že keď niekto vidí v zozname meno Roger Federer, že si to nechá pre seba, nehrozí únik informácií?..Davy fanusikov, novinárov, o toto je napríklad Federer ušetrený..
Reagovat
gigin
Tvl, že jsem to sem dával. Kašli na to. Ber to jako prcku. Nech je být, víš jak to je :DDD
Reagovat
a.magerova
No prostě se díky Tobě dnes Forehand zase odkopal :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Veď viem :)..Moja prvá reakcia bola v duchu vtipu "Federer do basy"..Ale to sa zas niekto postavil na zadné..
Reagovat
a.magerova
Forehand - fandinovatíš !!!

Né větou "Federer do basy", ale odstavcem: "Každopádne, celkom komická situácia..Hejno FFF tu rozbehlo polovacku na Rafu za to, že nepodá loptičku do kurtu do 25sekund, ale do 27 a ich miláčik nám tu porušuje zákony a jazdí si na falošné doklady..To je kúzelné.."

Ses odkopal !!!!
Reagovat
slacker
Odkopal? Kazdy verejny fanda Nadala je odkopany uz na uplnem zacatku :-D
Reagovat
gigin
Není to tak.
Reagovat
Roger_Federer
Hele dej sem ten clanek cely..jo.Ty to prece odebiras.;)
Reagovat
gigin
Už jsem přestal právě. Jak mi došly dva plakáty RF a podobných es a po výhrůzných mailech, že chcu plakáty Gulbise a nic, jsem přestal odebírat.
Reagovat
a.magerova
Tak to úplně nesouhlasím.

Dokonce Rafu i lituji, že má ve svém fans právě Forehanda :-/
Reagovat
slacker
Me teda prijdou vichni mistni nadal fans jako sbirka nejruznejsich exotu. U nekterych prechazejici az do psychopatie
Reagovat
gigin
tito, Amputace, Matia pak ta cérečka z Říma, jak se jmenuje? Hergot měl jsem u ní spát a zapomněl jsem jméno..
Forehand není špatný, fakt.
Reagovat
gigin
*Mati a
Reagovat
a.magerova
Padme
Reagovat
gigin
Jo díky, magu!! ;))
Reagovat
a.magerova
Ne e..... každý z velké 4 tu má pár vypatlanců, ale i mnoho normálních, jen ti vypatlanci maj jaksi větší potřebu tu neustále prezentovat své "myšlenky" :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Sibe ti, ci menopauza?..

Si pozri moju prvu reakciu, a potom napis znova..
Reagovat
a.magerova
Trvám na svém.... nad první reakcí by se ještě dalo zamhouřit oko, ale druhá už je jasná hateří nenávist, prostě stává se z Tebe Fandina, která taky něco napíše a pak to tvrdě popírá, jsi zrovna takový !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co popieram?..Rec bola o prvej reakcii..Aj ja aj Gigin sme to evidentne zobrali s humorom..Ty si ma isla presvedcit, ze moja druha reakcia bola moja prvá.Presne to robí Fandina mimochodom..A moja druhá reakcia bola len reakcia na zbytočne precitlivelé reakcie na prvé príspevky vo vlákne, moje a giginove..Ja naozaj nechápem, preco si vy FFF nedokážete vystreliť aj z vlastného hráča, to musíte byť takí kŕčovití?..
Reagovat
a.magerova
Frajer, na zadné jsme sa začli stavať až po Tvojej druhej reakcii, do tej doby to ještě bolo v pohodě, tak netáraj !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, kaslime na to..Nemá to cenu :)

A netáram..
Reagovat
Roger_Federer
:):):)..ty ze sebe chces asi udelat uplneho blazna??
Takze tvrdis, ze Federer cestuje z falesnym pasem?? Ano nebo ne?
Reagovat
a.magerova
Ano to napsal: "porušuje zákony a jazdí si na falošné doklady"
Reagovat
smazaný uživatel
Píše sa to tam?..Píše..

Ty tvrdíš, že Rafa je gay a nemas to nicim podložené, mimo svojej túžby..
Reagovat
a.magerova
A kde se to píše?
Reagovat
Roger_Federer
;)..kde se to tam pise??
Ja tam vidim slovo pokud, navic nejaky hovor vytrzeny z kontextu clanku
kde se jmeno Federer nevyskytuje..
Podle me ti mekne mozek, pokud to myslis vazne a nedelas si z toho celou dobu kozy.
Pokud cestujes soukromim letem jako VIP zakaznik, odbavuje se jako VIP klient, rozhodne neceka v rade z ostatnimi smrtelniky.Vstup do zeme na falesne doklady je proste totalni nesmysl a mohla by tomu verit akorad uplne primitivni ovecka..Za kterou te nepokladam.
Doufam ze to cele je vtip.
Reagovat
smazaný uživatel
Ideme sa chytat za slovíčka?..Z toho kontextu, kde to opisuje údajny agent CIA to predsa jasne vyplýva..

Ja po pravde pátrať nejdem, je mi to v podstate ukradnuté, no je mi čudné, že túto možnosť absolútne zavrhujete..Magerka tu vyšiluje jak besná, mohla napísať, že to je kačica, neverí tomu a bodka..To je moznost..Ale chciet odo mna dokazy, policajné spisy. to je úplne absurdné..
Reagovat
a.magerova
Choval ses, jako bys měl všechny potřebné důkazy po ruce, tak se nediv, že jsem je chtěla vidět.

Navíc mi nějak uniklo, že by ten údajný anonymní agent mluvil přímo o Rogerovi....
Reagovat
Roger_Federer
samozdrejme uplne zavrhuji moznost ze Federer vstupuje do zemi z falesnym pasem a dopousti se tim trestneho cinu, povazuji to za uplny nesmysl..
Pokud na jine veci pouziva nejaky alis, kvuli svemu bezpeci a klidu
Reagovat
smazaný uživatel
http://magazin.aktualne.cz/celebrity/hvezda-sitcomu-prodelala-behem-nataceni-rakovinu/r~08aa8f80ea5d11e485d7002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1 Ke včerejší debatě o seriálech, i když tohle byl HIMYM. To byl teda dobrý paradox, že té postavě přišili, že nechce mít nikdy děti a ji to fakt hodně reálně hrozilo..
Reagovat
gigin
Samuraj jede. Dívá se někdo?
Reagovat
Cico93
Pozerám, neskutočne hraje japončik.
Reagovat
Pe3k
Si piš. Niši ho drtí jako malého Bautisťáčka. Doufám, že ve finále porazí Ferrera :)
Reagovat
gigin
Díky za info borci :)
Reagovat
Cico93
Tak David bol toľké roky v Barcelone bití Nadalom, tak snáď už to teraz urve dajak.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CDWkoKEWYAEQZPo.jpg
Reagovat
Cico93
a ideme do 3 setu.
Autista zapol a Kei dosť veľké zatmenie posledné minuty.
Reagovat
gigin
Panebože, jenom to ne... :D
Reagovat
gigin
Ale už to fičí. Šinkanzen.
Reagovat
Cico93
No no asi už koniec, Autista už meče raketou.-)
Reagovat
gigin
bude muset všechno drtit v Pařížu ve třech. V poho.

Nadal is playing with a lower body weight. This is the reason of a not killer forehand. It's no good for a long match of 5 set..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže s ňou už hrá, či bude hrať, či ako?..

Tvári sa to, že s ňou už hrá, a kvoli nej nemá zabijácky FH, ako bol teda myslený ten tvoj koment :)
Reagovat
gigin
Už s ní hraje. Je podvyživený, vychrtlý, že by mohl přespávat ve flétně. Nemá silu.
Reagovat
George_Renel
Nejvíce se vycůerpává jak nosí na kurt o ručník více :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No lebo nová raketa mala oficiálne pridat na agresivite, čo sa FH týka a teraz prvýkrat citam, ze ona je dovodom "polovicneho" FH..Uz by sa mohli dohodnut teda..
Reagovat
Jabadu
Jen tak pro zajímavost. Když byl kdysi Korda u K. Šípa, říkal, že v jeho době (a to už je dost dlouho) se ceny na míru dělaných raket + dovažování pohybovaly kolem 15 000,- za kus. A koupit se takový kousek nedá. Leda, že ho někdo dostane. Jako Klaus nebo Zeman.
I když v obou případech si myslím, že jsou jim na dvě věci. :-)
Reagovat
Pe3k
To jsi opravdu tak hloupý, že nepochopíš, co ti gigin (btw. vítej z5) napsal?
Reagovat
Pe3k
Omg trollhand, ty jsi tupější než Bostonská knižní přehlídka :(
O raketě se nic nepíše, jen o jeho váze. A ani ta raketa nemá přidat na agresivitě, naopak, přidá jen na spinu, takže další demence od Rafova kempu.
Reagovat
Cico93
tak nemusíš hneď nadávať!
Reagovat
Pe3k
Néé no, ale na tohle člověk nemá nervy. On se tady snaží nějak vystupovat, přitom vůbec nerozumí tenisu a teď Nás všechny přesvědčil, že není schopen porozumět ani zcela jednoduché větě.

Btw. ty jsi hrozná vlezdoprdelka...
Reagovat
Cico93
ta ja isto noo.-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som ta milionkrát prosil, aby si na moje príspevky nereagoval, no ty vždy dolezieš jak ten najvernejší čokel a este s vyplazeným jazykom..To fakt nemáš žiadnu hrdosť, reagovat na ludí, ktorí tebou pohŕdajú?..To robis aj v beznom zivote?
Reagovat
Pe3k
Já nechci a ani nepotřebuji reagovat na tvé pitomoučké komentáře. Udělal jsem výjimku, protože jsi zjevně vůbec nepochopil text. Namísto poděkování akorát ukazuješ svoji malost...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, úplne som prehliadol "body"..Ale sposob akým si prišiel len znova ilustruje tvoju malost..Ty si fakt sociálny experiment..
Reagovat
Pe3k
Ne Peter, na mě svojí blbost prosím tě neházej. Děkuji a pěkný weekend.
Reagovat
slacker
TO je neco pro Amputace s jeho antidabing nazi. Forehand je priklad ze nedokonale porozmeni originalni reci je ve vysledku horsi nez solidni preklad od profesionala
Reagovat
smazaný uživatel
Výnimka potvrdzujúca pravidlo :).
Reagovat
rod_laver
Asi vysadil, to se na konci kúry stává. Akorát jsem si myslel, že tenisti jsou on celý rok nebo vysazují až po TM. To jsou mi móresy.
Reagovat
PH94
Paráda :)
Reagovat
a.magerova
Moc pěkné :-))
Reagovat
Fandina
Gratulka!!!!!!!!!!! Je to támmmmmmmmm!!! Veselka s Ivem ve dvou!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
A bude to jednou hvězda a ne že nééééé ... :-)
Reagovat
Fandina
Bude, bude, bude ........ určitě ano, přeji mu to, vypadá na to. Jirko pojď!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
6:4, 5:4 ... a přichází "těžká hodina". Idemoooo, Žilina!
Reagovat
vrabejka
Veselko pojd to dotájneš!!!!
Reagovat
Jabadu
A pojďme držet Jiřina! Zatím hraje rozvážně a vyplácí se to. Čorič hrál jako šílenec a Ivoš ho mazácky uslajzoval. :-)
Reagovat
Cico93
Novak 1,9
Rafa 3,3

Keď Rafa niečo v Madride alebo Ríme nevymyslí, tak na Novaka bude pred RG menší kurz jak na Nadala za najlepších antukových čias.
Reagovat
Pavol
Není jiná cesta, než se s tím vypořádat, nebo zemřít. To hadam nie prajem Nadalovi vela zdravia. Verim ze toto urcite nepovedal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka už o break napřed i ve druhém setě paráda!!
Reagovat
Pavol
automat na tipovanie. Co viac si priat. Kurz na Fogniniho 12 cela ked uz viedol 1-0 na sety tak sme tipli ze vyhra 2-0. A vyslo to ani ciarovi rozhodcovia Nadala v tie-breaku nezachranili. Bol nervozny ze uznali tu ciaru na posledny matchbol. Ten kurz naozaj potesil.
Reagovat
gigin
Jak cestuje po světě Federer? Víte, že pod falešným jménem? A kdo si bere s sebou psy? Celý článek o volném čase tenistů na turnajích si přečtěte v novém magazínu Tennis Arena.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je náhodou cestovanie pod falošným menom a tým pádom s falošným pasom protizákonné?..Pevne verím, že orgány činné v trestnom konaní celú vec náležite prešetria a učinnia patričné opatrenia...

Federer do basy!
Reagovat
gigin
Bozi nemusí mít pasy, takže se nemusí bát basy.
Reagovat
a.magerova
Jj jak někde zazní slovo Federer, tak je hned jasné, že zrovna vy dva budete jako první o tom kafrat.... :-P
Reagovat
gigin
Pokud cestujete pod falešným jménem, nemůžete už do stejné země přijet pod jinou identitou, řekl magazínu Wired poradce CIA, který si přál zůstat v anonymitě. Je to jednorázové - jednou a dost. Biometrická data ve vašem pasu jsou stejně jako vaše duhovka jednou provždy spojeny se jménem, které jste měli v pasu při první návštěvě. Nemůžete přijet s jiným jménem a stejnými údaji.
Reagovat
smazaný uživatel
... :-( bozemuj... tak urco fikane saskuje s knirem a falesnym pasem ... nastesti jen ve vasich predstavach, v tech mych si tak maximalne zabukuje hotel na jmeno sveho prastrycka, aby se cela rodina po prijezdu do nej vubec dostala. A nechapu, proc radeji davno nehajis Dominica, kdyz tu pan kolega proti nemu rozehral tak velmi, ale velmi nepeknou hru.. a falesnou k tomu.... :-(((
Reagovat
a.magerova
No jak je něco švýcarské, tak to prostě táhne některé víc než jiné..... ale je zvláštní, že tento článek jsem si musela najít sama a nebyl mi tu nikým s velkou pompou předhozen, samo, že vím, že popletli fotku manželky, ale důležitá je ta úvodní věta :-)))
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/234102/zena-tenisty-wawrinky-o-jeho-druhem-uteku-je-to-emocionalni-zrada.html
Reagovat
gigin
Když já tomu sojči nerozumím :(( Já jen vím, že Gulba kdesi psal, že třeba Milošek dostává od svazu milion ročně, jako takovou podporu, dotaci na cestování a tak. Kaček milion... Já nevím, jestli mi kulistinson nekecá, má takový kulišácký nick :)))) Mi přijde Dom jakože právě takový skromný kluk. Ale tak víme prd asi, když ty lidi neznáme osobně a co za jejich rozhodnutím stojí a bla bla.. moudrý pochopí, blbému napověz, nebo co :DDD
Reagovat
George_Renel
Já bych řekl,že za tím stojí to, že podporu bezesporu dostal, DC se mu hrát nechce, tak se svaz zachoval logicky.
Ono pokud by Berdych, Kvitová a spol a před nimi jiní nevraceli část z výdelků zpět, tak by asi nepřicházely úspěchy nejmladší generace.
Reagovat
janek_da
Další koho inspiruje Cimrman

"Známý je i mistrův pseudonym Emma Destinová, pod kterým se tajně ubytoval v hotelu Chelsea při svém pobytu v Chicagu."
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
a.magerova
Aha, takže pokud byl Roger na přelomu roku ve Velké Británii s pasem Pepík Vomáčka, předpokládám, že letos bude ve Wimbledonu startovat pod stejným jménem.... už slyším to úvodní slovo: "Pepík Vomáčka obhajuje loňské finále Wimbledonu." :-))))
Reagovat
gigin
Jj :))) Fikaný Rožérek :))
Reagovat
smazaný uživatel
Biometrická data ve vašem pasu jsou stejně jako vaše duhovka jednou provždy spojeny se jménem, které jste měli v pasu při první návštěvě. Nemůžete přijet s jiným jménem a stejnými údaji.

Tak to sa mi nezdá..Znamenalo by to totiž, že Federer už pri svojej prvej návšteve Štátov v časoch, kedy bol junior prišiel s falošnými dokladmi..Prečo by to robil?..

Každopádne, celkom komická situácia..Hejno FFF tu rozbehlo polovacku na Rafu za to, že nepodá loptičku do kurtu do 25sekund, ale do 27 a ich miláčik nám tu porušuje zákony a jazdí si na falošné doklady..To je kúzelné..
Reagovat
a.magerova
Ty jsi matlal :-/

To, že Rafa porušuje pravidla na podání, to vidíme všichni v přímém přenosu, zdržuje to nejen soupeře, ale i diváky.....

Byls někdy u pasové kontroly a zdržoval Tě tam Federer s falešným pasem, který jsi na vlastní oči viděl? Nebo tu jako obvykle opět vaříš z vody?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže ak niekto porušuje zákony, tak je to v podstate o moc lepšie, ako keď niekto porušuje pravidlá v športovom odvetví, lebo sa to neodohráva pred zrakmi tisícov divákov a hlavne nikoho na pasovom oddelení nezdržuje..:)

Tak keď ja varím z vody, tak ty si vyučená šéfkuchárka s dvoma hotelovými akadémiami s odborom varič vody..

Mne to príde celé hlavne vtipné..Stane, nebuďme naivní, sú a vždy budú rovní a rovnejší, aj v Amerike..Federer je privilegovaný a toto mu uľahčí kopec vecí, zabezpečí mu komfort..Jeden zákon hore-dole..
Reagovat
a.magerova
Jj jsi matlal a tuplovanej :-/

Viděl jsi Rogera porušovat zákony kterékoli země? Uveď prosím nějaký.

Navíc, pochybuju, že by Rafa takovouto kličku taky nepoužíval, takže opravdu nechápu, že nechápeš :-/
Reagovat
gigin
Tady porušuje zákon. Je to on. Je přestrojený s cizím pasem. Už jsem ti to sice jednou dával, ale mi se to tak líbí :))

https://www.youtube.com/watch?v=Y5t8TN3EX40
Reagovat
a.magerova
Chci vidět fotokopii toho falešného pasu, jinak si budu myslet, že má Roger svůj platný a nefalšovaný pas i v této, tak velmi napjaté situaci :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Omg..Takže ak som ho nevidel, tak zákon neporušuje..To je fakt logika jednotkovej sústavy, tu som už bezbranný..
Reagovat
a.magerova
Nebo mi taky můžeš předložit kopii policejního záznamu o přestupku Federerovu, nebo alespoň odkaz na něj.
Reagovat
smazaný uživatel
101010
Reagovat
a.magerova
No opravdu jsi mě svou blbostí dnes zaskočil :-/

Tak Ty někde slyšíš nějaký blábol a od toho odvozuješ nějaké své připitomělé teorie?!!!! A ještě napadáš všechny kolem, kteří se snaží Tvé pitomosti aspoň hodit do roviny srandy.... :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
Chápu, že to nám z divokého Východu zní divně, ale před imigračním úředníkem na Kennedy Airport jsou si opravdu všichni rovni. A pokud nemají něco v papírech v pořádku, tak je prostě dál nepustí.

Takže buď má Federer nějakou výjimku, která se může za určitých okolností poskytnout, a tudíž zákon neporušuje, nebo je to celé blbost. Třetí možnost neexistuje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby porušoval nějaké zákony, tak by ho třeba Američani bez váhání zabásli, Federer, Nefederer.

Spíš si myslím, že hateři nalítli na nějakou kachnu...
Reagovat
gigin
:))))
Reagovat
a.magerova
Anebo tu kachnu rovnou hateři vyrobili sami, protože co pamatuju, tak články o Nolem nám tu giginek vždy naservíroval v podobě naskenované stránky s článkem, o Federerovi nám tu hodil jen ožužlanou kost.....
Reagovat
gigin
Jj :))))))))

http://www.tennis-arena.cz/volny-cas-hvezd-federer-si-meni-jmeno-6854cz/
Reagovat
a.magerova
Už jsem to viděla.... pokud si chci přečíst o Federerovi, musím si koupit předplatné na 3 nebo 6 čísel dopředu a ve výsledku, tam bude nějaká slátanina s Federerem moc nesouvisející, ale hlavně, že se někdo napakuje na můj úkor !!! :-/
Reagovat
gigin
:DDD

Já si to taky myslím. A hodil jsem to sem jenom tak z prcky, je paťulinek, venku je hezky, zítra natahujeme sítě, pohoda ;)

Jo jinak samozřejmě tvou touhu a fandovství Fogny ti jasně dosvědčuju! On má sice u mne vrub, ale snažím se na to nemyslet :)
Reagovat
smazaný uživatel
OT: http://diepresse.com/home/sport/tennis/4715784/Thiem-und-der-OTV_eine-unendliche-Geschichte?xtor=CS1-15

Mladej namyšlenej sopel nic víc. Aby se hádal mladej fracek o peníze a kvůli nim nejezdil na Davis Cup reprezentovat svoji zemi. Doufám že už formu nikdy nenajde. Nechápu ten přístup mladých. Snad je sen každého mladého kluka reprezentovat svoji zemi. Vypadni ze stovky třeba. Bamos....
Reagovat
gigin
Co se tam píše?
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně zjednodušeně chtěl podporu od svazu ÖTV a ti mu dali 40 000 euro. Jak si vydělal asi 430 000 tisíc euro na turnajích tak ho požádali aby podporu vrátil, že je už soběstačný. Jeho reakci už si domyslíš... Místo aby byl rád, že ho někdo ze startu kariéry finančně podpořil. Proto je možná síla těch našich holek a máme jich tolik. Vše si vypracují od nuly a nikdy jsem o žádných milionových dotacích neslyšel. Pak si všeho holky víc váží a jsou skromné.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je hodne zjednodusene, ze...
Reagovat
gigin
A kdoví jak to tam je všechno. Mi je to fuk, rád ho kvůli tomu mít nepřestanu. Mimochodem Berďa i Štěpec mají prej pěkné smlouvičky za DC, kdosi tu psal...
Reagovat
smazaný uživatel
Beru že si Berdych, kterému táhne na 30 a dokázal co dokázal za to ještě něco připíše. Ale borec co má 21 let, nikdy nic nevyhrál.. ať jde třeba do prde.. Neumím si představit, že by něco podobného udělal Veselý. Ať porovnávám porovnatelné.
Reagovat
gigin
Ok, tak je to hňup. Spokojený?
Reagovat
smazaný uživatel
Zklamaný.
Reagovat
tedi
naopak se tam pise, ze ho svaz nepodporoval v zacatcich, doslova, ze rodina musela nest extremni brime, aby ho ufinancovala. z toho pramenily ty dlouholete neshody. az na podzim 2013 uzavreli smlouvu o podpore. smlouva, o ktere jeho otec rekl, ze to byl jakysi zpusob napravy, byla uzavrena na tri roky 46 000 rocne. o rok pozdeji doslo k dalsimu zlomu. svaz pouzil vystupni klauzuli a vypovedel smlouvu z duvodu financni sobestacnosti sportovce.
Reagovat
gigin
Děkuju za překlad. Moc.
Reagovat
smazaný uživatel
proto jsem to tu vlastne nahodila, ale vidim, ze naprosto zbytecne, s vikendovymi (doba zapasu v DC) vlastenci je dohoda absolutne nemozna. :-(
Reagovat
gigin
Myslíš? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no a ty to tu nectes? Je to sopel a hotovo, vyrizeno, k dennimu poradku.. :-( ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ;-)
Reagovat
gigin
sopel :)))) ses nějak rozjela :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
klid, to jsem jen opsala.. :-)
Reagovat
gigin
Uff... už jsem se s tebou chtěl rozejít. Jediné, co by mi ještě tak scházelo je vulgární baba :DDDD
Reagovat
janek_da
vulgarni baba jeste skousnu, ale vulgarni sojku ne
Reagovat
gigin
Tak ty si sopel, že jo.
Reagovat
janek_da
jsem dokonce na wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sopel
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Od: kulistinson
Thiem
OT: http://diepresse.com/home/sport/tennis/4715784/Thiem-und-der-OTV_eine-unendliche-Geschichte?xtor=CS1-15

Mladej namyšlenej sopel nic víc. """"""""""""""""""""""""""" ;-)
Reagovat
gigin
:((( Já už su z toho zase šišatý. Sarkasmus? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
....... ale koncim dnes, po delsi dobe a stacilo... a jsem i urazena za a.magerovou, obourucak uz preslapl. Zatim.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Co co co ?!
Já jsem nějak mimo či co.... včera nám můj harémista (Tvůj slizoun) porazil Rafu a dnes nám za to Forehand zavírá Rogera do basy za falšování dokladů.... no to je při pátku takový nával, že nestíhám :-/
Reagovat
smazaný uživatel
ale nic, jen se me dotkla ta jednotkova soustava... ode dneska si Forehanda predstavuju obouruc... ;-) Na slizouna jsem uplne zapomnela, panes! :-)))
Reagovat
gigin
Pa :) A díky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím v tom rozdíl nakonec mu peníze dali a jak se mu začalo dařit tak už dotace nebyla potřeba... jasné jak facka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně připadá naprosto samozřejmé, že by ty peníze měl vrátit, když už si teď slušně vydělává.

Někomu snad ne?
Reagovat
gigin
Až bude mět, tak je vrátí. Třeba je ve smlouvě (nějakým malým písmem dole), že je vracet nemusí, co víš..
Reagovat
Stan_Borowitz
To není nic proti Thiemovi, myslel jsem to obecně. Připadá mi to jako věc principu. Morálky.

Pokud někdo získá nějakou dotaci ve sportu, kterým v případě úspěchu vydělává velké peníze, měl by takovou dotaci vrátit, až se dostane do nějakého rozumného plusu.

Viz:

Q. Did Braddock give back the money he had gotten while on relief? Isn't that a little too good to be true?
A. It is, but happened nonetheless. Like many people, Braddock was intensely ashamed about the relief money he had received. With his fight earnings growing in 1935, Braddock was eager to pay it back. Sportswriters discovered the story just weeks before his fight against heavy weight champion Max Baer, and to Braddock's embarrassment, splashed the story everywhere...
Reagovat
gigin
Jsem si to hodil do gůglu překladače a hle! Ta poslední věta mne uchvátila:

Otázka: Měl Braddock vrátit peníze, které dostal, když na podpoře? Není to příliš dobré, aby to byla pravda?
A. To je, ale přesto se stalo. Stejně jako mnoho jiných lidí, Braddock byl intenzivně stydět záchranných peněz, kterého se mu dostalo. S jeho boj příjmy rostou v roce 1935, Braddock byl horlivý splatit. Sportswriters objevil příběh jen několik týdnů před jeho boji proti těžké váze šampion Max Baer, a Braddock rozpaky, postříkal příběh všude ...
Reagovat
Stan_Borowitz
To je bomba! Geniální - to by živý překladatel nevymyslel...
Reagovat
Roger_Federer
Tezka vaha muj velmi oblibeny film..
Silny pribeh, cloveka ktery se vydrapal z uplneho dna.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je myslím dost sporné. U nás to Černošek spolufinancovaný Agrofertem provozuje poněkud stájovým způsobem, a já ta čísla neznám, ale pro mladé hráče, co nemají rodiče za vodou, je podpora, s ohledem na profi kariéru, namnoze životně důležitá. A opět, nevím, ale Thiem může mít své důvody pro odmítnutí - nejen ziskuchtivého manažera. A jen bych chtěl dodat, že ve chvíli, kdy na svazu sedí Kaderka, na hradě už léta Klaus, a nebo Zeman, a kdy na Davis cup u nás docházela smetánka největšího lobbisticko-politického šmejdu, taky bych nereprezentoval. Líbilo se mi i, jak se naštval minule Djokovič, když proláklo, že se na DCup kšeftovalo v Srbsku s lístky. Ale to odbočuji příliš daleko. Nicméně platí, že repre kolikrát požaduje, aby si člověk vzal růžové brýle.
Reagovat
smazaný uživatel
Sportovcům by mělo být jedno jestli je tam Klaus nebo Zeman reprezentují a předávají radost lidem a tak by to mělo být. U nás na MS v hokeji teď když frajer čekal celou noc u stadionu a šel první ke kase. Lístky na Kanadu nejsou omlouváme se. Kšefty s lístky jsou všude a vždy budou. Já jsem z Olomouce bude tu Euro 21. Lístky na hlavní tribunu ani nebyli puštěny do prodeje. Hráči ať vyjádří svůj názor a jen si do všech těchto lidí co chcou zbohatnout na nich rýpnou ale reprezentovat je prostě čest.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky jsem moc nepobral, co to má mít společného s Klausem nebo Zemanem. Nejsou to žádní krvaví diktátoři, ale demokraticky zvolení představitelé státu. S jejich názory nemusím souhlasit, ale budu respektovat rozhodnutí svých spoluobčanů, kteří jej (teď dokonce napřímo) zvolili. Nejsou o nic horší (ani lepší) než třeba prezident Francie.
Reagovat
smazaný uživatel
Se mu nedivím, kdo by chtěl reprezentovat Rakušáky. :D Neznám jediného člověka, co je má rád. :D
Reagovat
tito
Rafo nevadí, jedeme dále.
Každopádně Liiittttvvvvííínooovvvv!!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrál šťastnější :) přijdou mi směšné řeči o tom, že si to Litvínov zasloužil kvůli "smůle" z 5. zápasu a podobně..ale proti tomu mančaftu (až na to brečení po 6. zápasu kvůli situace z 5. zápasu, to bylo trapné) vůbec nic nemám :) gratulace Litvajzu! Jinak ten titul rozhodně nezasloužený není, to bych se neopovážil tvrdit..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tím, ktorý zo 4 zápasov doma nie je schopný po 60min. ani raz vyhrat si nezasluzi titul..Takze nakoniec správne Litvínov..
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že v žádném z těch zápasů nebyl Třinec horší a že pokaždé vyhrál šťastnější :) stejně jako Třinec nebyl nijak zvlášť lepší v 5. zápase, stejně jako ve 3. zápase..akorát se snažím říct, že Litvínov nějak nepřehrál Třinec v žádném zápase a stejně se nemluví o ničem jiném, než že neexistuje jiné vhodné řešení než výhra Litvínova..to samé ale platí i naopak, Třinec také ve svých vítězných zápasech Litvínov nepřehrával, snažím se jenom říct, že vyhrál šťastnější..mohl ale vyhrát kdokoliv =))
Reagovat
Cico93
Tak tak. Ja fandil viac oceliarom jednak kvôli slovákom v tíme a aj ich hra bola môjmu hokejovému srdcu bližšia;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mně se velmi líbí Dravec, ani proti Štefanovi nic nemám, ale Dravec mi přijde dravější =DD
Reagovat
Cico93
Jj počítame s Dravcom na MS.
Reagovat
smazaný uživatel
co Hamerlík? podle mě lepší gólman jak Hrubec, ale pravděpodobně ho vyřadi to rameno..
Reagovat
Cico93
Keby bol zdravý tak by asi išiel. Takto už asi nie...
Reagovat
smazaný uživatel
naši gólmani už nejsou, co bývali..ale nezlob se na mě, ti vaši mi přijdou hrůzostrašní..Halák je pro mě nejslabší gólman NHL, co říkáš na Laca? také mi nepřijde jako TOP gólman..jinak máte velice kvalitní tým, jen ten gólman tomu chybí
Reagovat
Cico93
Jaro je jeden z naj. brankárov v NHL. Možno podla teba nie ale štatistiky mi dávajú za pravdu. Laco je taka stálica posledných rokoch, ja som s ním spokojný. Tak a u vás sa mi páči Salák a Francouz, jasne éra Haška a Vokouna skončia, ale nemas sa Naco sťažovať, máte dosť kvalitných golmanov.
Reagovat
smazaný uživatel
S Halákom nesúhlas, jeden z najlepsich, minimalne, čo sa pokrytia bránky týka..Jeho zákroky možno nie sú efektné, ale chytá velmi rozumným úsporným stýlom..Navyse som s ním ako pubertiak hrával hokej, takze je to moj kamoš :)
Reagovat
smazaný uživatel
jasnéé, já zas tak často Islanders nesleduju, jenom dávám sestřihy NHL a přijde mi, že velice často pouští laciné góly..ale nechci mu křivdit určitě :) jinak reakce na Cica..Salák, Francouz i Kovář jsou ve svých soutěžích vynikající, ale přijdou do repre a jejich výkon jde o 50% dolů, to je můj dojem :) nejvíc vidět to jde u Kováře, v KHL fantastické výkony, ale přijde do repre a nepodrží v žádném zápase..možná je to tím, že jsem zvyklý, jak říkáš, na Haška a Vokouna, kteří chytnou nechytatelné a v repre vždycky chytali fantasticky, momentálně mi to ale u našich kluků chybí..a bez vynikajícího gólmana nemá ani ČR ani SR šanci
Reagovat
Cico93
A čo Pavelec? Je voľný tak asi bude jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Pavelec byl příšerný celou sezonu, v posledních zápasech základní časti chytal naprosto neuvěřitelně, byl skoro neprůstřelný..bohužel si tu formu nepřenesl do play - off, tam chytal zase průměrně..Růža mu věří, bude jednička, ale já bych na něj moc nespoléhal :)
Reagovat
Cico93
Inak este otazočka jedna, prečo neni v kádri Eliaš? Odmietol, alebo už nereprezentuje?
Reagovat
janek_da
Růžička s ním nepočítá, dost s ním zamet. Ani mu to neoznámil.
Reagovat
Cico93
ouu skoda a možno aj chýba. Výborný hokejista.
Reagovat
janek_da
asi jo. Navíc Patrik vyloženě chtěl reprezentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
tak přijet mohl, ale je pravda, že sezonu měl velmi špatnou, často hrál až 4. lajnu v Devils
Reagovat
janek_da
nebylo tot tím, že byl dost často mmimo? zaranění, nemoc?
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám z těch našich golmanů strach. Ani jeden z nich se mi nepozdává. Salák je labilní rapl, Kovář umí dobře chytat v ligách, ale není turnajový typ a Pavelec mi přijde jako ukázkový one tournament wonder (Bratislava 2011). Vy máte strašnou výhodu s Jánem Lacem, to je typický turnajový gólman a velký charakter (mimochodem od tety vím, že strašně skromný a sympatický chlapík, zná ho osobně) a Halák je určitě kvalitnější, než kterýkoliv z tria našich golmanů. Já bych nepohrdl Mrázkem, i když u toho bych se bál kolapsu z tlaku, přece jenom je mladý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja stále hovorím, že Češi majú stále dobrých hokejistov, ale už im medailu nevychytá sám brankár..Hašek, Vokoun, ale taktiež Hnilička, Čechmánek, to boli típci, ktorí keď sa zbláznili, tak bolo po zápase :))
Reagovat
spaniel
Čechmánek kdyz se postavil do brány, tak nezbylo pro puk misto.
Reagovat
Cico93
;-))
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě byl Hnilda hrozná díra, ale jinak naprostý souhlas s tebou..opravdu souhlasím se vším, jenom ten Laco mi přijde hrozně přeceňovaný, ale možná jsem zaujatý, protože kritizuju všechno, co je všude chváleno :D to MS 2012 odchytal fantasticky, to neberu, ale kdy od té doby zachytal?
Reagovat
janek_da
A Turek. ten byl ve stínu Haška, přitom to byl machr
Reagovat
Jan
Z Pavelce mám strach. Na olympiádě chytal kulové, jen měl nos nahoru. Stejně jako poslední roky hráči z NHL. V NHL září, nominaci mají jistou a pak si přijedou na MS odpočinout a nehrají nic. A ti co to během EHT oddřeli, kdyby se snažili stejně na MS, možná by byli lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Elišá celkem vyhořil na olympiádě a co vím, tak tam byl nějaký nešťastný výstup pro média během olympiády, ve kterém nějak nepřímo napadl Hudlera s Hejdou. A jelikož Růža je velký kamoš s Hejdou a pochybuju, že by chtěli být spolu v kabině, tak vzal Hejdu. ALe tohle je jenom moje spekulace, oficiální verze zní, že už nemá týmu co dát.
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu..Eliáš je vyloženě Hadamczikův kůň, Patrik se Lojzy zastával, kde šlo, proto to vyjádření..Růžička s Lojzou jsou ale na ostří nože, možná i proto toho kluka nebere :)
Reagovat
seshitec
strašně vyrovnana serie a nakonec vyhrál Litvajz a nikdo nemůže říct že nezaslouženě...Třinec taky nebyl proti spartě lepší ale postoupil a tak too prostě je
Reagovat
smazaný uživatel
s tím souhlasím..proti Spartě naprosto vyrovnaná série, vyhrál šťastnější :) stejně jako teď
Reagovat
Vojtiik
Peťo Hamerlík!
Reagovat
Cico93
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka tito..:)
Reagovat
tito
Díky :-)
Reagovat
Cico93
Tiež gratulujem
Reagovat
tito
Příště Cico fandíme zase spolu, díky :-)
Reagovat
Cico93
Vie mi niekto povedat, kedy naposledy Rafa prehral set, ked 3krát brejkol súpera?
Reagovat
gigin
hlavně, aby byla v pohodě Petra Kvítová a Ernests Gulbis.
Reagovat
rod_laver
Vždyť mu jde vše skvěle krom hraní, ne? :-D
Reagovat
gigin
Jako Peťi. Pohoda :-)
Reagovat
Fandina
Petra dneska nic moc, ale dvě výhry ve FEDu, to bylo super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto nizsie naznacil myslienku na rozsirenie Rafovho realizačného tímu..Ja som nad tým dumal už v minulosti..A prekvapil ma aj samotný Toni Nadal, ktorý niečo podobné naznacil..

Naozaj si je treba uvedomit, čo vsetko Rafa dokázal prakticky s amatérskym trénerom..Som zvedavý, kam by to dotiahol Djokovic, kebyže ho trénuje strýko..:)..Samozrejme, nikto nie je v tíme doležitejší, než Toni, nikto nepozná Rafu lepšie..Ale všetko, čo mu mohol po hernej stránke dať mu už dávno dal a pochybujem, že sa to zmení..Po psychickej stránke je Toni základným pilierom Nadalovej hry a jeho miesto na lavičke je vyarendované..Ale po hernej stránke, nepochybujem, že by Rafovi ktokolvek z legiend mal čo povedať a pomocť..
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě nemění nikoho z realizačního týmu už jen z principu své povahy. Rafa je typický člověk, který nesnáší změny a musí být obklopen lidmi, kteří mu vytvářejí jistotu (když on sám má tolik strachů), proto to moc s tou legendou nevidím. Svým způsobem (a teď ho nechci nijak snižovat) je Rafa jako Sheldon Cooper, co se týče těch zvyků. Nechci nikoho snižovat (Sheldon je náhodou frajer). Nepřijde mi moc pravděpodobné, že by začal dlouhodobě spolupracovat s nějakou legendou.
Reagovat
Amputace
Penny! Penny! Penny!
Reagovat
a.magerova
S těmi krátkými vlasy už to není žádná sláva :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč, beztak je to Sweetingova práce. :-/ :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Penny se celý seriál potácí od polohy "very hot" po nezajímavou obtloustlou blondýnku... Myslím, že stejně jako Rafa ještě neřekla poslední slovo...
Reagovat
Amputace
Ona už to není žádná sláva několik sérií (já to viděl tuším někde do poloviny páté) a už tak od konce třetí mi to připadalo hodně slabé. V podstatě jediná postava, která stále (až trochu zázračně) funguje, je právě ten Sheldon, potenciál všech ostatních dávno vyčpěl a ani zápletky už tam nejde kdovíjaké vymýšlet. Ono prostě nejde podobný typ "rodinného" sitcomu držet tolik sérií na nejvyšší scénaristické úrovni, nebo mě minimálně teď z hlavy nenapadá žádný příklad. Něco jiného je Červený trpaslík například, kde se dá pracovat s různými realitami, fantasy a sci-fi motivy, scénaristicky je tam daleko více cest, kudy se to dá hnát, ale co pořád vymýšlet u "gaučového" sitcomu?
Reagovat
Amputace
Aha, já myslel, že to měla být narážka na obecný úpadek celého seriálu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze BBT malo 5 skvelých sérii, neskor tempo postupne upadalo..Pre mna vrchol seriálu niekde okolo 3-4 série..V súcasnosti som tak o sériu pozadu, aká to zmena oproti tomu, ked som nedockavo cakal na kazdy dalsí diel..
Reagovat
Amputace
BBT šel dolů daleko, daleko dřív než před pátou sérií. Už ve třetí sérii jde cítit značný úpadek, byť stále ne takový, aby to diváka odradilo od dalšího sledování, nicméně kvalita prvních dvou sérií už to není. Například postava toho Inda se stává zcela nevtipnou už někdy v druhé sérii, neboť de facto variuje stále tentýž vtip dokola. Leonard se svým kyselým ksichtem pro mě byl už na začátku čtvrté série naprosto nesnesitelný. Jediná z těch "velejších" postav, jejíž vývojem je vážně zajímavý a nečekaný, je Howard s tím, že si najde holku. Vztahové peripetie mezi Penny a Leonardem se rovněž vyčerpaly rychle. Jediný, kdo to zkrátka drží celou dobu, je Sheldon, protože ta postava jako by neznala hranice, má neustále co nabídnout, pokaždé překvapí, je tak brilantně napsaná, že u něj ani na moment nemá divák dojem, že by se opakovala (jako třeba v případě toho Inda).

Co se týče sitcomů, doporučuji Community. Podle mě nejlepší seriál tohoto druhu. Každá série jiná, postavy se pořád mění, vyvíjejí, vůbec tam nehrozí situace jako v BBT, kdy nám první série nabídne nějaký charakter postavy, kterou už pak vůbec neproměňuje, ale pouze variuje. Navíc je v tom až neskutečné množství filmových odkazů, parodií známých filmových scén a podobně. Vážně znamenitá záležitost. Zároveň to je jediný seriál svého druhu, v němž mi žádná postava nebyla nesympatická. Prostě jsem měl rád všechny a všichni byli nějakým způsobem vtipní.
Reagovat
Stan_Borowitz
Community je skvělá!
Reagovat
a.magerova
Já teď propadla Frasierovi natolik, že jsem taky BBT jaksi upozadila....
Reagovat
spaniel
Prý i Community ztrácí na vtipu, alespon podle tohoto:
http://uproxx.com/tv/2015/04/why-no-one-on-the-internet-is-talking-about-the-internets-favorite-show-anymore/

Nemuzu soudit, posledni dve série jsem jeste nevidel. Jinak predtim top, hlavne díly s paintballem. Chevy Chase parádní :) Každopádně sledovat v anglictine, dabing to zabijí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačne v povodnom znení bez dabingu..S dabingom som naposledy sledoval snáď Demsyho a Makepeacovú :)
Reagovat
spaniel
Nej slovensky dabing :)
Reagovat
Pe3k
Teď jsi mě dobře nalákal. Viděl jsem asi jen 2 díly v tv a bylo to dobré, so back to school nebo teda Community :D
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím sčasti..Samozrejme, keď sa na to pozeráš z toho scénaristického, filmového a kritického pohladu, tak máš pravdu..Seriál je monotónny, moc sa dopredu nevyvíja, hoci nové postavy ako frajerky Sheldona s Howarda (myslím, ze prisli práve v 4.serii) celý dej značne ozivili..

Tu je zas otazka, co od seriálu clovek naozaj ocakáva..Pre mna to bola vzdy vyslovene oddychovka, necakal som ziadne dejové zvraty, proste piánko, limonádka, proste sitcom..

CommunitY nepoznám, ale díky za tip, budem si pamatat..
Reagovat
Stan_Borowitz
Community si určitě nenechej ujít, mezi nekonečnými seriály je to špička.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky..

Mám teraz velké medzery..S malým dieťaťom mi skončili tie "chvíle pre seba" len ja a notebook..:)..Takže čakám, kým sa režim trochu upraví..Ale ako sa pri detoch hovorí, prvých 18rokov je najtazsích, takže potom to snáď opat príde :)
Reagovat
Amputace
Bohužel jak ta baba od Sheldona, tak ta od Howarda byly mi obě extrémně nesympatické od samého počátku. U Sheldonovy se podle mě ani herecky nedaří naplnit to, co třeba úžasně naplňuje postava Leonardovy matky (bohužel jen v pár dílech) - tedy funkci jakési Sheldonovy "intelektuální spojenkyně". Nepříjde mi to dobře zahrané a až na výjimky ani ty jejich dialogy nejsou kdovíjak vtipné. Nic moc se přítomností téhle holky vlastně nezměnilo: Sheldon i nadále zůstal panicem, akorát si má občas s kým pokecat a celý vtip té dvojice spočívá v tom, že se perimetie běžného milostného páru transformují do jejich analytického světa intelektu. Dokonce se mi zdá, že ta postava docela omezuje i Sheldonův humor.

Co se týče té Howardovy holky, tak ta je vysloveně protivná, ale přináší opravdu výborné oživení. To, že si postava, která se dvě nebo tři série snaží všemi možnými prostředky najít holku, holku opravdu najde, je zvrat jako kráva. Zároveň ale jak píše vencape - od té chvíle se Howard stává naprosto nevtipnou postavou. Jeho dialogy s matkou naprosto ztratí šťávu a jeho fungování v komunitě založené na neustálém plánování toho, jak někoho sbalí, se pochopitelně zcela rozplyne. To je škoda. Protože Howard byl podle mě po Sheldonovi dlouho jasně druhou nejvtipnější postavou, nádhernou parodií ukázkové pick-upera.

Všechno to jsou ale samozřejmě jenom mé dojmy, hodně zřejmě způsobené i tím, že jsem se na seriál nedíval v klasickém formátu jednoho dílu týdně, ale zhlédl jsem snad čtyři série během pár dnů. To člověku pak příjde pořád stejné, i kdyby nechtěl :)
Reagovat
smazaný uživatel
To áno..Celé je to o individuálnom nastavení, sám viem, že keď mi je nejaký herec, postava nesympatická, tak som už nastavený negatívne a možno nie som úplne objektívny..Mne napríklad nikdy nesedela Sandra Bullock a Kevin Costner, jedni z najlepsich hercov, no mna nikdy nepresvedcili, aj vdaka osobnym antipatiám..

Mne sa napríklad obe dievcatá velmi velmi páčia, Howard sa trochu zmenil, ale u mna je stále s prehladom na druhom mieste..Ale uznavam serial som pre kratkost casu pred dvoma rokmi prestal aktivne, pravidelne sledovat a mozno som stratil nit..
Reagovat
Amputace
No zrovna Sandru bych jako jednu z nejlepších hereček nenazýval, ale rozumím :)
Reagovat
spaniel
Kdyz je serial postaven na tom, ze parta geeku se snazi najit holky a po par sériích jsou tři ze čtyř ve vážném vztahu, tak se cela koncepce mění. Tim ten serial ztrácí. Leonard, Howard se vypaří, Sheldon sice zůstavá kym je, ale taky uz to neni ono.
Reagovat
Amputace
Ztrácí no, ale zrovna tak nejde udělat deset sérií o partě geeků, co si hledají holky. Nejde utáhnout tolik dílů na jedné šabloně.
Reagovat
spaniel
Těžko rict. Oni i ti scenáristé vycpeji, asi neni recept na udržení kvality po vice nez treba 6-7 sérii. Pro me jsou v tomto top Přátelé.

Jinak super je jeste Blackadder a Black books pro ty, co maji radi britský humor v nejčistší forme.
Reagovat
Amputace
Přátelé jsou určitě seriálová kvalita, ale nikdy mě nebrali, nepřirostli mi k srdci. A taky myslím, že kdybych se podíval na pár dílů hned po sobě, připadalo by mi to šablonovité. To se mi u Community nestalo, protože každý díl byl jednoduše jiný, řešil jinou postavu, jiné téma, ohromně variabilní záležitost, jak říkám, pro mě naprosto v této kategorii seriálů výjimečná.

Z britských ještě IT Crowd. Na něm mě nejvíce fascinuje, že scénaristé nechají na konci první série zemřít nejvtipnější postavu, aby ji nahradili postavou dvakrát tak vtipnou :) Tomu říkám tvůrčí sebevědomí.
Reagovat
spaniel
IT Crowd je špička :) Nektere díly jsou geniální. Pratele bych rekl ze udávají standard toho, jak by mel špičkový sitcom vypadat. Jejich fenomenální uspech neni nahoda, je to skvely serial. Dostatek postav, aby si clovek nasel tu svou oblíbenou. Pro me Chandler, nektere jeho hlásky...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Amputace
Z BB u mě naprosto suverénně vede tohle - https://www.youtube.com/watch?v=N5Yrd5YK2H4
Reagovat
spaniel
Pro me taky jedna z nejoblíbenějších. Ale je jich tolik, jehovisté a dane, návštěva rodičů, nákup novych knih :D
Reagovat
Jan
Já jsem to bral, že se to vyvíjí jako v životě. Našli si holky a vše se pak odehrává v rámci toho. Pro mě to bylo i nadále zajímavé a vtipné. Kdyby měli být 8 sérií pořád na stejném stavu, to už by mi přišlo takové divné. Že tak dlouho.
Reagovat
Pe3k
Red dwarf je můj druhý nejoblíbenější seriál vůbec, znám ho nazpaměť. Myslím, že už se natáčí nové díly :) BBT mám hodně rád a i když šel z kvalitou dolů tak poslední díly jsou dobré. Penny není nic moc, ale je tam pořád Bernadet, která je víc sexy akorát tam hraje druhé housle a podle toho ji tam tak i oblékají...Každopádně je podle mého lepší Big bang theory než How i met your mother.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu uškodilo, když se ty postavy usadily. Třeba Howard šel strašně dole, když nemohl předvádět svoje balící schopnosti a ty chlípné vtipy. :) A ta linie holek je o ničem, někdy je mi za ty scénaristy až trapně, jak křečovité ty dialogy jsou. Dojíždím to už jen z nostalgie.
Reagovat
Stan_Borowitz
...žádný seriál kromě "True Detective" jsem nebyl schopen sledovat systematicky, ale třeba Red Dwarf mne vůbec nechytil, stejně jako jsem třeba nesdílel všeobecné nadšení ze Stopařova průvodce galaxií. The Big Bang Theory má u mne velký plus ve faktografické poctivosti. Co se týká fyziky, tak tam nikdy nikdo neblábolí nesmysly...
Reagovat
Pe3k
Však True detective má jen 6 dílů :D každopádně to byl luxus, jsem zvědavý na ty nové díly. V red dwarfu taky mluví pravdu :) a snaží se o to i v hvězdné bráně :D

Btw. Stopařův průvodce mě bavil hodně (mám rád Zoe) a kniha je ještě lepší než film.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bude asi tím počtem dílů, to máš pravdu. Ale tím, že nic nesleduju systematicky, asi nemám ty problémy s vyčichnutím po x-té sérii...
Reagovat
Amputace
Z "vážných" narativních seriálů doporučuji Six Feet Under. Nic tomu se přibližujícího jsem v rámci seriálové tvorby neviděl. Ten seriál rovněž disponuje neobvyklou vzácností, a sice že má vzestupnou tendenci, takže poslední šestá série je už absolutní špičkou v porovnání s "pouze" velice dobrou první sérií.
Reagovat
spaniel
Z vážných:
The wire - nej co jsem kdy videl
Breaking bad
The shield
Fargo
Homeland

Vse samozrejme v originále, pokud to jde.
Reagovat
Amputace
Homeland je taky výborná záležitost, to zase jo, Fargo mě nějak nezvalo, postrádám v něm atmosféru filmu, BB mě z nějakého důvodu minulo, ale zřejmě tomu dám ještě šanci, protože mi přijde až nenormální, aby mě šejdrem minulo něco, co naprosto, ale naprosto každý v mém okolí vychvaluje :) Na Wire se už dlouho chystám. O Shield slyším poprvé. Jinak ten True Detective, jak psal Stan, je rovněž výborný, možná nejinteligentnější a nejvíce filosofický americký krimi-seriál, v němž jakési sdělení či můžeme říct ústřední myšlenka naprosto převyšuje atraktivitu kriminální zápletky, na které podobné seriály staví primárně, viz třeba Dexter.
Reagovat
spaniel
True detective je super. Dnesni seriály jsou lepsi nez filmy a příliv hvězd to jen dokazuje. Jeste bych zapomněl, House of card s Kevinem Spaceym. The wire rozhodne zkoukni, ale radeji s titulkama, pokud teda nemas problem s drogových slangem z ghetta.
Reagovat
Stan_Borowitz
Záleží na tom, jaké filmy, pro holywoodské to asi platí... jinak ale s tím antidabingovým nacismem mám docela problém. Připadá mi to jako ryze snobská záležitost. True Detective jsem viděl v originále i v dabingu a kromě podmanivého hlasu Matthew McConaugheye jsem nějak zásadní rozdíl nezaznamenal. Krom toho nevěřím, že někdo, kdo není rodilý mluvčí, rozumí online a v reálném čase divoké hádce pěti zfetovaných černochů. Ani ten vlastně často ne, jak mám ověřeno ...
Reagovat
spaniel
Je mozna par výjimek, ale u naprosté většiny plati, ze original je lepsi nez dabing. Chapu ale, ze ne kazdy anglicky umi, takze dabing ma sve misto. Nejsem zadny fanaticky odpůrce dabingu, dokážu si najit veci v originále, takze me to nijak neposkozuje. Ale radeji bych bral švédsky model, teda vse v originále a titulky, at se lidi vzdelavaji. Jestli me ale neco vytaci, jsou to ceske názvy filmu. Nechapu proc si vymýšlejí vlastni názvy i u filmu, kde se da název snadno přeložit. Pak vznikne film, kterého název uz je zábrany špatným překladem, tak daji uplne jiny název. No silenost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak třeba titulky já považuji za největší zvěrstvo, pokud se nejedná o vyloženě výukové filmy. To už tisíckrát raději dabing, pokud je film v jazyce, kterému nerozumím. Vzhledem k tomu, že jsme tradiční dabingová velmoc (třeba Filipovského dabing byl lepší než originální de Funes), vesměs vyloženě neuráží.

A pokud jde o ty názvy - to je ryze záležitost distributora, stejně jako v originálu. Proto se ani originální názvy filmů často neshodují s názvem literární předlohy. Tady vstupuje do hry marketing - přece jen náklady na natočení filmu jsou několikařádově vyšší než na napsání knihy...
Reagovat
a.magerova
V tomto jsou už skoro 100 let nepřekonatelní Poláci.... přes originál čte polský text muž... to je to pravé zvěrstvo !!!
Reagovat
janek_da
jj :D

original, vyhruzne: "I hate you"
polak (nezucastnenym tonem): nenavidze czebe
o: I'll kill you
p: zabije cze.
Reagovat
spaniel
Věděl jsem ze uvedes Filipovskeho. To je asi tak vse.

Z čeho prosim te prameni tva láska k dabingu a nenávist k originálu? To fakt nechapu. Dabing uz delsi dobu upadá a ty posledni problemy a vymeny dabérů v půlce seriálu, to je zvěrstvo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hele, v původním seriálu ti kolikrát rovnou vymění herce a jede se dál, tak bych to s výměnou dabéra až tak nedramatizoval.

Jinak jsem nepsal nic o nenávisti k originálu, kde jsi to prosím vyčetl? Napsal jsem, že film v jazyce, kterému dostatečně dobře nerozumím, je podle mne lepší v dabingu než s titulkama. Jednak titulky z pochopitelných důvodů spoustu věcí vynechávají, takže se kolikrát vůbec nedozvíš spoustu zásadních věcí, druhak odvádějí vizuální pozornost, která se má soustředit na to, co se na děje plátně.

Samozřejmě, že Filipovský není jediný dobrý dabér i dnes jich je spousta. Jak už jsem napsal, True Detective byl nadabovaný dobře, Přátelé, HIMYM a třeba BBT jsou hodně dobré. I když je jako polorodilý mluvčí rád zhlédnu v originálu, nemám vůbec problém si je s dětmi pustit v češtině. Ani trochu mne to neuráží.

Jak říkám, ve většině případů je to jen snobský postoj a jeho šiřitelé pak stejně polovině věcí nerozumějí. Tím nemyslím tebe, ale některé lidi, co znám.
Reagovat
slacker
Presne pod tohle se podepisuju. Na co ti je puvodni hlas herce kdyz tomu nerozumis naprosto dokonale.
Reagovat
a.magerova
Taky se Stanem souhlasím.
Titulky odvádějí pozornost od děje a pokud si někde přečtu, že třívteřinovou scénu natáčeli filmaři 3 dny a pak mi z ní polovina uteče díky titulkům, tak je to škoda. Proto je dobré, když už titulky, tak aspoň dvojí zkouknutí filmu v krátkém intervalu.
Český dabing bych taky vyzdvihla, zvláště když Zdeněk Mahdal dabuje nějakého fešáka v romantickém filmu.... to je pro mě bonus navíc !!! :-))

Taky to kolikrát vidím jako takovou falešnou pózu, když Čech řekne, že na české filmy se zásadně nedívá, české písničky neposlouchá, český dabing je všeobecně fuj.... přijde mi to stejně hloupé, jako když mi někdo sdělí, že se vody z kohoutku nenapije ani za nic, že si zásadně kupuje barevné balené vody v supermarketech (plné umělých barviv a umělých sladidel).... a přitom dřív jsme všichni pili vodu ze studánek a potůčků a stále žijeme :-))
Reagovat
slacker
Takovy "Cech" je na urovni signatare zvaciho dopisu pragovaku. Vlastizradce.
Reagovat
a.magerova
No ovšem v USA TO dotáhli do dokonalosti, že třeba když se jim líbí nějaký francouzský film, tak si ho rovnou natočí se svými herci místo toho, aby ho otitulkovali či nadabovali, viz.:
Blbec k večeři nebo Uprchlíci (v USA - Tři uprchlíci)
Reagovat
slacker
Nebo Sedm samuraju ehm statecnych :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, to dělají docela často. Marketing ve světě showbusinessu, no. Na ty neznámé cizí herce by nikdo do kina nešel...
Reagovat
a.magerova
Tak aspoň, že u těch Uprchlíků TO zadali stejnému režisérovi, což je velmi pozitivní pro tu americkou verzi.
Jinak mě se líbí víc ta francouzská provedení, jak u Uprchlíků, tak u Blbce :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ptačí klec je možná lepší ta americká.
Reagovat
a.magerova
Jj i na csfd.cz je takový názor :-))

"Tenhle remake se mi líbil mnohem více než původní francouzský film, a to je velmi vzácný jev."
Reagovat
spaniel
Vyčetl jsem to z toho "antidabingovi nacisti". Myslim ze prehanis a to hodne. Kopie nikdy neni lepsi nez originál a dabing je jeste pod kopii. To ze většina lidi neovládá ani vlastní jazyk, ne to jeste angličtinu na tom nic nemění
Reagovat
slacker
Hmm a co je original? V televizi i kine vzdycky koukas jen na kopii filmoveho pasu nebo na digitalni kopii :-DD
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to jsi četl něco jiného, než jsem psal. Antidabingový nacismus je to, co praktikují v těch vychvalovaných zemích, kde je dabing - pokud tomu dobře rozumím - zakázán zákonem. co chtějí něklteří nadšenci prosadit i u nás.

Jinak kopie klidně může být lepší než originál. Ve sféře dabingu to byl právě zmiňovaný Filipovský, uznal to i samotný de Funes. Originál je jedinečný v nápadu, nikoli v provedení.
Reagovat
Amputace
Fuenes je jediný příklad v hraném filmu, který se tak nabízí, možná nějaké méně známé, ale z těch opravdu známých herců je totálně osamocen. Jinak ať vezmu jakéhokoli herce současnosti, co mě z fleku napadne, tak zní lépe v originále. Pacino, Dustin Hoffman, P. S. Hoffman, Nicholson, De Niro, Day-Lewis, Spacey, DiCaprio, Pitt, Gosling... (beru jen Hollywood). A proč zní lépe? Protože když hrají, pracují s hlasem a podle toho hrají. Dabér už se to pak může pokusit jedině napodobit, nanejvýš se tomu přiblížit, ale nikdy to nebude ono. Naopak - většinou je to dalece, dalece vzdáleno kvalitě originálu, minimálně u současných filmů už zcela jednoznačně.

Stavět PROdabingovou argumentaci na Fuenesovi je vážně absurdní, ale vlastně logické, protože na ničem jiném postavit nejde. Je to stejné jako například tvrdit, že remaky jsou obecně lepší jejich předlohy, protože Zjizvená tvář je lepší než originál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ji nestavím na Funesovi, jen jsem uvedl notoricky známý příklad. Stavím ji na tom, že titulky odvádějí pozornost od vizuální stránky filmu, která je u něj podstatná a na tom, že titulky z prostorových důvodů vynechávají daleko více informací než dabing.

Krom toho tvrdím, že každý, kdo umí nějaký jazyk, má přece možnost si film v originálu prohlédnout, protože nadabováním se originál nezničí. Ale když někdo prosadí přihlouplý titulkovací zákon a dabing zakáže, tak to bude omezení svobod, ne rozšíření.
Reagovat
Amputace
Uvedl jsi jediný příklad, který jsi mohl uvést... nebo tě jich napadá víc? (nepočítáme-li animované filmy samozřejmě, protože tam je to o něčem jiném)

Já s tebou nesouhlasím. Už roky jsem zvyklý dívat se na filmy s titulky a nikdy to moji pozornost neodvádělo, naopak mi to zprostředkovává daleko intenzivnější a hlubší prožitek, než když vidím herce otevírat ústa nesynchronně s tím, co z nich vychází, a když vidím, že očividně mluví hlasem, který mu nepatří. S takovou postavou se pak jen velice těžko ztotožňuji, sympatizuji, nebo ji zkrátka nějak emočně prožívám. Ale beru, že to máš jinak.

S čím bych však chtěl výrazně polemizovat, je toto tvrzení "titulky z prostorových důvodů vynechávají daleko více informací než dabing." Viděl jsem mnoho filmů v originále i s dabingem. Protože anglicky umím (třebaže bohužel ne natolik, abych si pustil anglický film bez titulků), mám možnost do jisté míry posoudit úroveň překladu těch dabovaných filmů, co jsem viděl. No zkrátka: byla to prostě hrůza. Podávání mnohdy úplně jiných informací, zkreslování, špatný výklad souvislostí atd. Nevím, kdo ty překlady pro dabing dělá, ale zřejmě to nebude práce, po které by překladatel snil, a podle toho to taky vypadá. S těmi titulky máš pravdu. Jen jsem chtěl popsat svoji zkušenost, že co se týče dabingu, situace je velice podobná.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to obecný problém tlaku na ceny. Dříve to bývala prestižní práce a i dabing býval více uměním, ne řemeslem.

Jinak mě tato pozice ďáblova advokáta vůbec netěší, protože jednak anglicky rozumím natolik, že nepotřebuji ani jedno, ani druhé (tedy pokud se omezujeme pouze na anglicky namluvenou produkci), druhak zvuk angličtiny miluju.

Ale snažím se na to nahlížet z pohledu většinového diváka.
Reagovat
Roger_Federer
Podle me je to dost subjektivni a mnoha lidem vyhovuji ruzne veci.
Nekteri lide napr.nejsou schopni ty titulky stihat cist a anglicky neumi.Takze nic jineho nez dabink(hlas dabera)neznaji..a jsou radi i za nej.
Reagovat
Amputace
Jasně. Já to tak i beru. Bavil jsem se o - řekněme - estetické kvalitě dabingu ve srovnání s originálem. Ty jsi to pak rozjel do problematiky antidabingového nacismu. To už je pak ale úplně jiný problém, jiná tématika. Pokud jde o umění a jeho reprezentaci, vždy jsem pro kompromis: v tomto případě umožnit obě verze. Chtěl jsem řict, že dabing je určitým znehodnocením originálu, byť existují určitě případy, kdy i dabing může být kvalitní. Nebavil jsem se o tom, jestli dabing zakázat nebo ne. Nemám důvod, proč ho chtít zakázat, protože jeho dominantou je TV a tu já beztak nesleduji.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsem psal myslím ještě večer, pod vlivem alkoholu. Pak bývám radikálnější ve výrazech...
Reagovat
Amputace
Mimochodem: antidopingový nacismus je mi pořád sympatičtější, než způsob, jakým to dělají třeba v Itálii, kde se do komerční distribuce dostává prakticky nulový počet nenadabovaných filmů. To je hrůza. Podle mě by vždy měla existovat možnost volby. Když už za to kino platíme, co platíme, měla by být možnost jít na film s dabingem nebo s titulky. U nás je to částečně možné, ale například filmy ve 3D bývají zpravidla rovnou nadabované, což je hnus. V kinech by prostě měly být originály.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně ne. Ten Ital si může film vždycky nějak obstarat v původním znění. Kdežto v případě zákazu dabingu už to třeba lidem se slabším zrakem nebo těm, komu čtení titulků narušuje vizuální dojem (podobně jako tobě dabing narušuje zvukový dojem) nikdo nenadabuje.

Ale obecně souhlasím, že by měly existovat obě verze.
Reagovat
Amputace
U dabingu je především ten problém, že znehodnocuje výkon herce. Herecký výkon stojí do značné míry na hlasu, u některých herců je výkon hlasem takřka determinován. Je to případ například Dustina Hoffmana nebo Daniela Day-Lewise, kteří se ke svým postavám dostávají právě skrze hlas, je to jejich způsob, jakým pronikají k postavám. Existují desítky filmových postav, které prakticky nadabovat nejde, aniž by to zkreslilo hercův celkový projev. Teď z fleku mě napadá třeba Pacino ve Zjizvené tváři, P. S. Hoffman v Capotem, Phoenix v Mistrovi, Leadger v Temném rytíři atd. To jsou role, které nejde nadabovat už proto, že oni herci s hlasem nějak pracovali, přizpůsobovali ho jak charakteru postavy, tak svému herectví fyzickému. Ty dvě složky - fyzický projev a hlas - jsou prakticky neoddělitelné. Ano, v některých případech, kdy hlas není esenciální, ostatně stejně jako herecký výkon jako takový, dabing vadit nemusí - napadají mě právě třeba přátelé, kteří tu zazněli. Tam není herectví hlavní esencí toho seriálu, tím je situační a komunikační humor. Ale zvláště u vážnějších hereckých poloh dabing prakticky naprosto znemožňuje stoprocentní vnímaní hercova výkonu a tudíž i vnímání jeho postavy. Je mi jasné, že pokud si člověk pustí nějaký film večer po práci a v půlce usne, je mu šumák, jestli je film nadabovaný nebo ne, pokud mu jde ale o nějaký opravdu intenzivní prožitek, jen těžko takového dosáhne s dabingem.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, dabing vo všeobecne kazí dojem z hereckého výkonu, skresluje ho a divákovi ponúka len polovičný zážitok..Taktiež je doležité povedať, že s povodným znením majú filmy lepší zvuk, s dabingom mi to celé príde také tlmené..

Inak, ja na rozdiel od Stana preferujem práve formát povodné znenie a slovenské titulky, nič zlé na tom nevidím, anglicky viem, no pozerať film bez tituliek si netrúfam, určite by boli percentá dialógov, ktoré by mi ušli a to si neprajem..A ako hovorí spaniel, v Holandsku alebo vo Švédsku vysielajú filmy prakticky deťom od základnej školy s titulkami v angličtine a na jazykovej vybavenosti sa to pozitívne odzrkadľuje..

Čo sa týka Priateľov, ten mám tiež odsledovaný s dabingom, predsa len na prelome tisícročí bol dabing mainstream a online seriály prakticky ešte neexistovali..Ten slovenský je výborný, vyhral viacero cien a práve Stano Kráľ, ktorý daboval Rossa hovoril, že David Schwimmer robí vo svojom prejave netypické pauzy, ktoré nebolo jednoduché preniesť do svojho hlasu..Myslím, že sa mu to podarilo na výbornú..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty zmiňované velké herce - Dustin Hoffman, Robert De Niro, Al Pacino a další, namátkou Lawrence Oliviera, dabovali myslím bez výjimek velcí čeští herci, kteří do něj dokázali vdechnout kus svého nesporného umění, které bylo srovnatelné s předlohami. Takže bych o znehodnocení rovnou nemluvil. Ale ne vždy se to povede, to je jasné.

Prostě bych dabing nechal žít, ale zároveň ho nikomu nevnucuji. Když je ta možnost a rozumím tomu, tak dám originálu přednost, ale titulky podle mne degradují původní dílo daleko více než dabing. Důvody jsem uvedl výše.
Reagovat
spaniel
Nesouhlasím. Titulky jsou urcite lepsi nez dabing. Angličtina je jiná, většinou potřebuje mene slov a při dabingu se musi trefovat do huby. Ztratí se tam mnohem vic kontextu, protoze jsou více limitovani.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne, chápu, že máš názor a stojíš si za ním, neměl by ale být v křiklavém rozporu se skutečností. Vzít scénář v původním jazyce, kvalitní překlad pro dabing a scénář titulků a porovnat počet znaků. V procentech bych to vyjádřil řekněme takto 100 % -> 90-95 % (dabing) -> 70-75 % (titulky). V titulcích se toho spousta vypouští a zjednodušuje. I oproti dabingu.
Reagovat
spaniel
Bud si nikdy neviděl film/seriál s titulky nebo nevim. Dabing: 100->75, titulky: 100->95.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jo, já si s tím dám tu práci a někdy ti sem hodím konkrétní příklady. True Detective je na HBO v originále s titulky i nadabovaný, takže to půjde dobře dohledat. Na ten se rád znovu podívám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Stačí vzít...

Nějak mi vypadlo to "stačí"...
Reagovat
Amputace
Ale to je jedno, že je dabovali velcí čeští herci. Já to vím. Jak chceš ale dabovat herce, který má v každé roli jiný hlas, který s ním záměrně nějak pracuje, aniž bys ubral něco jeho herecké expresivitě? To prostě je nemožné. Jak chceš třeba tohle nadabovat? https://www.youtube.com/watch?v=jC10dXlNJtA Nebo tohle https://www.youtube.com/watch?v=AHz-zZoBnbc

Je to znehodnocení, stejně jako překlad knihy je určité znehodnocení originálu a překladatel může být sebelepší a sebeuznávanější. O tom přece nemůže být ani řeč. Někdo vyvine nějaké umělecké úsilí, které je pak z komerčních důvodů dále transformováno do různých přístupnějších podob. Není absolutně o čem.
Reagovat
a.magerova
To se stalo Harry Potterovi, kde z něho ve filmech udělali proti knihám většího hrdinu, než jakým v knižní skutečnosti byl :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo tohle https://www.youtube.com/watch?v=Z9PBtnnPmLQ :-)

Ten Midnight Cowboy by přece mohl být nadabovaný v hantecu...

Ale vážně. Co tím chceš vlastně říct? Že se nemá nic dabovat a překládat? Že "i skladník ve šroubárně má čísti Vergilia v originále, Mlho?" Ten originál snad přece po nadabování nikdo nezničí, nebo ano? Zakazuje někdo někomu, aby se díval na filmy v originálu?
Reagovat
Amputace
Co chceš tedy říci ty? Že máš raději nadabované filmy. Já chci říci, že mám raději filmy v originále a jasně jsem zdůvodnil, z jakého důvodu dabing jen těžko převýší originál. V čem je problém?
Reagovat
Stan_Borowitz
Chci tím říci, že jsem proti vnucování nějakých "skandinávských modelů", jakože se lidi "přinutí", aby se koukali v originále a dostatečně si "užili" umělecký dojem.

Jinak řečeno, ty mluvíš o subjektivních dojmech, já o reálné hrozbě.
Reagovat
Amputace
Och ty vtipálku. Já mluvím o subjektivních dojmech? Zajdi si někdy do divadla, nebo si přečsti nějakou knížku o herectví a pochopíš, že těžko můžeš od herce odtrhnout jeho hlas, nahradit ho hlasem jiným a očekávat stejný umělecký výsledek. O tom já mluvím. Nikde nepíšu, ať se v TV zakáže dabing.

Ty mluvíš o reálné hrozbě. Víš ale o tom, že ta hrozba má dvě tváře? Itálie, Francie nebo smaozřejmě Amerika - to jsou zase země dabingu, kde máš problém jít na zahraniční film, aniž by byl nadabován. To ti jako hrozba nepřipadá? Děje se to už i u nás v rámci 3D filmů. Například na Avatar nešlo jít na originální verzi, ale pouze dabovanou - pokud to chtěl člověk vidět ve 3D. To je - myslíš - v pořádku?
Reagovat
Amputace
Samostatná položka jsou TV. Tam je samozřejmě dabing v pořádku. Ale v kinech by měly být originály, nebo minimálně jejich možnost, jinak je to špatně. S argumentem o "obstárání si" jdi někam. Chci ten film vidět na plátně a chci ho vidět v originále. Co můžu dělat, když jde do kin pouze v nadabované verzi? Navíc si úroveň toho dabingu umíš představit, vzhledem k tomu, jak narychlo se dělá, aby existoval už v době české premiéry.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už jsem psal nahoře, že by měly být obě verze. Náklady na otitulkování jsou podle mne v případě, že je už se dabuje, marginální.

Jinak - jakýkoli umělecký dojem je samozřejmě subjektivní. Tobě bude připadat projev herce na divadle úžasně hluboký, mně jako přehrávání a někomu třetímu jako nesnesitelná nuda. Kolik třešní, tolik višní, a tvrdit, že zrovna ty víš, které višně jsou nejlepší, je trochu namyšlenost, nemyslíš?
Reagovat
Amputace
Ano, jistě, subjektivní je i tvrzení, že Mechanický pomeranč je lepší film než Kameňák 3. Ano, je to subjektivní, byť naprosto zřejmé. Třebaže subjektivní, dokazatelné mnoha Ale dobrá, hrajme si na tato slůvka. Dokázal bys stát za názorem, že dabing převyšuje původní herecký výkon? Pokud ano, zajímá mě, jaké argumenty bys použil. Protože já argumenty použil. Jediné východisko z tvé strany doposud bylo: je to tvůj subjektivní pocit a Fuenes.
Reagovat
Amputace
Takže jednoduché: napiš třeba příkladů dalších herců, kteří se ti zdají lepší nadabovaní.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže abych to shrnul, celou dobu tvrdím, že pro člověka, který neumí jazyk, je narušení vnímání (klidně tomu říkejme umělecký dojem) způsobené titulky větší než narušení způsobené kvalitním dabingem.

Něco o lepším dabingu než je originál mi tady jen podsouváš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už to začíná být nepřehledné, tenhle příspěvek patří dolů...
Reagovat
Stan_Borowitz
kde jsem konkrétně napsal, že je nadabovaný film lepší než originál? Napsal jsem toto: "Vzhledem k tomu, že jsme tradiční dabingová velmoc (třeba Filipovského dabing byl lepší než originální de Funes), vesměs vyloženě neuráží." Od toho se odvíjí celá další debata.

Tedy nenapsal jsem, že je lepší, ale že většinou neuráží, a to ani mne, který originálu rozumí. Napsal jsem dále, že titulky podle mne neúměrně zjednodušují (mají totiž limit na počet znaků, takže prudkou výměnu názorů/hádku prostě nahradí pár slovy) a také odvádějí pozornost od dění na plátně. Obojí je objektivní fakt, žádný můj dojem. To se dá i poměrně snadno experimentálně ověřit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže abych to shrnul, celou dobu tvrdím, že pro člověka, který neumí jazyk, je narušení vnímání (klidně tomu říkejme umělecký dojem) způsobené titulky větší než narušení způsobené kvalitním dabingem.

Něco o lepším dabingu než je originál mi tady jen podsouváš.
[ Reagovat ]
Reagovat
Amputace
Moment: Takže když napíšu, že dabing znehodnocuje původní výkon herce (což je fakt bez ohledu na to, zda je ve výsledku kvalitnější nebo nikoli, nepochybně totiž znehodnocuje jeho původní originalitu), označíš to za můj subjektivní dojem, současně však označníš za fakt své tvrzení, že: "nenapsal jsem, že je (dabing) lepší, ale že většinou neuráží". To, že neuráží, je ovšem tvůj subjektivní dojem, což?
Reagovat
Stan_Borowitz
To by museli říct samotní ti herci, případně režisér filmu, je-li jejich výkon dabingem znehodnocen.

Třeba u toho Funese jej Filipovský podle vlastního názoru Funese zhodnocoval...
Reagovat
Amputace
Přečetl sis u toho znehodnocení závorku?

Mě ale zajímá především tohle: To, že neuráží, je ovšem tvůj subjektivní dojem, což? Nikoli fakt, jak jsi napsal.

Fuenese už nevytahuj, už víme, ze v celé galaxii geniálních herců existuje jeden, kterého překonal dabér. Jiné, prosím tě, ani neznáš.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, abychom se netočili pořád dokolečka - opakuji ještě jednou, že celou dobu tvrdím, že pro člověka, který neumí jazyk, je narušení vnímání (klidně tomu říkejme umělecký dojem) způsobené titulky větší než narušení způsobené kvalitním dabingem.

Všechno ostatní jsou pokusy zavést tu debatu do sféry dojmologie.
Reagovat
Amputace
Takže prostě neuznáš, že je to rovněž tvůj subjektnivní názor a nikoli fakt, jak jsi napsal.

Navíc ani to s těmi titulky (že zkreslují originál více než dabing) rozhodně není žádný jednoznačný fakt. Určitě to záleží případ od případu, ale jak psal spaniel, s dabingem je daleko větší problém, je třeba ho načasovat tak, aby seděl přibližně tomu, jak dlouho mluví herec, což se samozřejmě nevyhne zkreslování významů.

Promiň, ale vážně nemám rád, když někdo označí něčí názor za subjektivní a jiný - svůj - názor pak bezostyšně označí faktem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle je mne to, že když čteš titulky, tak ti zároveň uniká, co se děje na velkém plátně, objektivní a snadno experimentálně prokazatelný fakt. O ničem jiném jsem jako o faktu nemluvil. Ještě možná o té ztrátě informace, ta je podle mne logicky daná kapacitou titulkovacího prostoru. Zejména, když hovoří více osob najednou.

Co se ti na tom nezdá?
Reagovat
Amputace
"Tedy nenapsal jsem, že je lepší, ale že většinou neuráží, a to ani mne, který originálu rozumí. Napsal jsem dále, že titulky podle mne neúměrně zjednodušují (mají totiž limit na počet znaků, takže prudkou výměnu názorů/hádku prostě nahradí pár slovy) a také odvádějí pozornost od dění na plátně. Obojí je objektivní fakt, žádný můj dojem. To se dá i poměrně snadno experimentálně ověřit."
- Nic z tohoto není fakt. Každému vyhovuje něco jiného, moji pozornost více odvádí dabing než titulky a to i v případě filmů, kterým nerozumím jediné slovo. Je to subjektivní.

"Ještě možná o té ztrátě informace, ta je podle mne logicky daná kapacitou titulkovacího prostoru."
- A tohle bych právě řekl, že je právě naopak: tedy že titulkovací prostor není natolik omezený jako nutnost trefit se hercovi do "huby". Logicky je daleko problematičtější přeložit větu tak, aby vznikl vizuální dojem, že to říká přímo nějaký herec, než přeložit větu tak, aby ji obsáhl titulkovací prostor.
Reagovat
Stan_Borowitz
A ano, jestli uráží nebo ne, je subjektivní dojem. Taky na něm nestavím svou argumentaci, ale proto jsi to taky vytáhl, že? ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
ale ty pokusy se dokonce dělaly. Samozřejmě, že devíti lidem z deseti unikla nějaká podstatná skutečnost, která se odehrávala na plátně, když si četli titulky. Nebo se soustředili na dění na plátně a nevěděli, co postavy říkají. Chceš snad popírat experimenty? Já chápu tvou touhu za každou cenu prosadit svůj názor, ale všechno by mělo mít své meze.

Na výsledky pokusů reaguješ výrokem "moji pozornost více odvádí dabing než titulky a to i v případě filmů, kterým nerozumím jediné slovo. Je to subjektivní". Ano, tvůj pohled je subjektivní, ale výsledky pokusů objektivní. V tom je ten rozdíl...
Reagovat
Amputace
Píšeš devět z deseti případů, ale co ten devátý případ, pro toho také platí, že je to objektivní fakt? Pokusy, o kterých píšeš, jsou výsledkem statistiky: statisticky většímu procentu lidé unikají nějaké skutečnosti z filmu, pokud jsou nuceni číst titulky, to je fakt. Není však faktem, že je to zákonnitost, že je to tak dané. Nicméně jsem schopen uznat, že ve většině případů tomu tak opravdu je.

Zajímavé by bylo učinit rovněž pokus, který by srovnával úroveň filmového prožitku s normálním a s nadabovaným hercem. Se kterým by diváci více sympatizovali, ke kterému by měli blíž atd.

Já rozhodně nechtěl způsobit takovouhle rozepři. Viděl jsem zde diskuzi o dabingu, tak jsem vyjádřil svůj dojem opřený o určité vědomosti, ten názor se týkal toho, že považuji herecký výkon jen těžko oddělitelný od původního hlasu herce (představ si například Dědictví v jiném jazyce - myslíš si, že dojem z toho filmu by byl stejný?), minika a hlas jsou snad ty dvě nejdůležitější složky arsenálu každého dobrého herce. A dle mě nejdou oddělit, aniž by se výrazně narušila poetika hercova projevu. To jsem zde zastával. Nechápu, proč jsi mě pak dotlačil do té fáze diskuze, jako bych zakazoval dabing či něco podobného. To tak vůbec není. Já naopak vím, že dabing je pro mnoho lidí motivací, proč sledovat i zahraniční filmy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Statistické zákony jsou stejně platné jako každé jiné. Celá kvantová fyzika je postavena na statistických zákonech a bez kvantové fyziky bychom si tady asi dneska nepsali...

Ale jo, nakonec nejsme v nějaké zásadní rozepři. Mne do té debaty vtáhl názor o tom, jak je skvělé, že ve Skandinávii se nedabuje a že zážitek z otitulkovaného filmu/seriálu v originálu musí být nutně lepší než z dabovaného. Protože ani s jedním zásadně nesouhlasím.
Reagovat
spaniel
Švédi mají asi nejlepší angličtinu ze vsech neanglofonnich zemi. Nepsal jsem, ze bych to tu zavedl, jen ze se mne to libi a ze by to meli i přínos. 3x jsi uvedl Filipovskeho, dej dalsi příklad. Bude se hledat hodne tezko a kdyz najdeš 5, stejne to bude nic proti zbylým tisícům, kde to neplatí.
Ja uz titulky, az na par výjimek, nepotřebuji, ale nikdy jsem to nevnimal rusive. Stačil mne krátký pohled, abych to přečetl. Jiste je ale spousta takových, kteří to ani nestihnou dočíst do půlky. Předpokládám, ze se jedna o stejne lidi, kteří se anglicky nikdy nenauci.
Reagovat
spaniel
To druhe tvrzení neni fakt. Za jeden dialog se klidně titulky třikrát vymění. U dabingu je zcela vyloučené, aby tam dali vse, pokud je věta v originále zrovna ta, která nejde přeložit stejným počtem slov. Nedávno jsem překládal chybové hlasky pro jeden stroj z EN do CZ. U většiny případu byl treba na slovo limit 8 znaku, absolutně nemožné.

Navic v dnešní době jsou amatérské titulky casto kvalitnější nez oficiální. Seriály, co sleduju jsou otitulkovane od slova do slova.

Myslim ale, ze rozpor neni tak vážný. My netvrdíme, ze by se mel dabing zakázat, ty netvrdís, ze by se meli zakázat titulky. Takze žádný anti naci tady neni. Stejne v dnešní době by to technicky nemel byt problém, u některých programu to jde, přepnout zvukový kanál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak samozřejmě vždy primárně záleží na kvalitě překladu - u titulků i u dabingu. Ale na druhou stranu - čím kvalitnější titulky, tím horší vnímání vizuální stránky filmu. U dabingu nic takového neplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
slacker
Dodatecne titulkovani 3D filmu byval technicky problem (hlavne aby se to netlouklo s hloubkou obrazu). Proto se u 3D Avatara uprednostnil dabing a u 2d zase titulky. Jinak to vyzaduje vyrobu a distribuci az 4 ruznych kinoverzi podle kombinace 2d/3d dab/tit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pravda, to je vlastně logické, že u 3D můžou být titulky problém...
Reagovat
Amputace
Dík. To jsem nevěděl. A ano, nyní už to dává smysl a logiku.
Reagovat
janek_da
kde shaniš cizi filmy v originale? torrent?
Reagovat
spaniel
Kdyz jsem jeste stahoval, tak pres torrenty. V posledni dobe ale mrknu on-line stream a pokud se mne neco hodne libi, tak to stahnu. Seriály nestahuju, ty jen online.
Reagovat
janek_da
Dik. Zrovna vcera jsem shanel "Stand by me" anglicky, no nakonec se dival v cestine, ale je to starsi film, takze dabing kvalita.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez si to myslím, nikoho menit nebude..Hovorim len svoj pohlad..A ako pisem, zmenu naznacil aj sám Toni, a to je osoba, na ktorú Rafa dá..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jedině snad Bjorn Borg, to by mohlo být něco jako setkání Sheldona Coopera se Stevenem Hawkingem... "vaše teorie je velmi zajímavá... bohužel jste hned na začátku udělal banální aritmetickou chybu, takže je zcela mylná..." nebo tak nějak---
Reagovat
a.magerova
Takže další omdlévač.....

Rafa by potřeboval větší změnový impusl :-))
https://www.youtube.com/watch?v=bxHikR0oCn4
Reagovat
smazaný uživatel
Koho bys navrhoval pro tak specifickeho hrace jako je Rafa...? ja moc treneru neznam, ale kazdopadne musi neco delat s tim servisem....a ztrata sebevedomi je take evidentni. Takze nejaky "ledove klidny bouchac":-)
Reagovat
Amputace
Lendl :)
Reagovat
Stan_Borowitz
We are the Borg. Resistance is futile...
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne nejaký protipól...

Agassi, McEnroe..
Reagovat
smazaný uživatel
A ak sa Rafa dostane ešte do hlbšej depresie, tak akýkoľvek impulz bude vítaný..A nový clovek v tíme (legenda) je priam impulzisko..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to kvituju a naprosto souhlasim, ze by nekoho povolat mel. Treba po RG, a to i kdyz vyhraje. Me by se libil Sampras, jeho servis, to byla lahoda...treba jen prijet poradit na ty 3 tydny pred W a pak by se videlo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale tak poradit se dá taktika, ale ne servis.

Stejně mi ale nepřipadá, že by Rafa prohrával kvůli servisu. Byly doby, kdy měl daleko horší servis, a stejně vyhrával.
Reagovat
smazaný uživatel
To ale kompenzoval pohybom..V súčasnosti už behá inak, pohybovo stále výborný, ale zajac to už nie je..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vidím hlavní problém v hlavě. Tenisti podle mne z 90% neztrácejí s věkem výkonnost kvůli fyzickému opotřebení, ale psychickému.

Dnes Rafa často třeba vůbec nebyl schopný odhadnout, kam bude Fabio hrát. Nakonec ho to psychicky úplně rozložilo. Proto podle mne prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras?..To je ako povolat niekoho z iného sportu..:)..To mozeme skúsiť aj s Gretzkym :)

Ale mozno by som bol prekvapený..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tomuto fakt nerozumim, nechci polemizovat. Jen me tak napadl. Pamatuji si ho jako naprosteho klidase...za jakehokoli stavu si stoupnul na lajnu, eso eso a bylo vymalovano.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak nakonec když si mohl Djokovič najmout Beckera, proč by si Rafa nemohl najmout Samprase...
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Agassi, či McEnroe boli vlastne typologicky úplne iní hráči..Takže Sampras je relevantná varianta..Len Pistol Pete mám pocit, nikdy nemal ambíciu trénovať, nerobí ani komentátora, do exhibícii ho treba dokopať..On proste je trochu pohodlný na full time job, moj nazor..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky se mi tak jevi. Skoda.

Stejne si myslim, ze do toho Rafa nepujde, tezko se mu navazuji vztahy s nekym novym, i kdyz by urcite byl pokorny vuci nazoru "kouce", tak by se stejne ohlizel, co tomu rika Tony a bylo by to tam kde to bylo.

Jak to vlastne bylo s Djokovicem? On uz ho vubec Vajda netrenuje,nebo trenuje a hraje druhy housle? Nevim, propasla jsem...
Reagovat
smazaný uživatel
Niektoré turnaje Becker, niektoré Vajda a niektoré obaja, ale posledná varianta vyzerá na lavičke vyslovene smiešne..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ona role strýčka Toniho je z mnoha důvodů nezastupitelná a nenahraditelná. Těžko se dá očekávat, že dnešní Rafa třeba Samprasovi uvěří, že umí přivolat déšť. Rafa je tak z 50 % dílem Toniho a když kouzlo přestane fungovat, jen těžko se nahrazuje novým. Ne nadarmo komentátor dnes několikrát vypíchl to, že se Rafa tázavě koukal do svého boxu...
Reagovat
spaniel
Pokud je problem v psychice, tak to bude tak. V tomto ma Federer výhodu, ze je nezavislejsi (coz nekdy pusobi arogantně). Mluvi sam za sebe, sebevědomé, kdyz je favorit, vi to a nebojí se rict, ze by mel vyhrat atd. Tim pádem si vic věří a hledá řešení u sebe. On si ani v krizi nepripoustel, ze ji neprekona. Kdezto Rafa mel uz pred návratem vyjadreni ve smyslu, ze nevi zda zvládne navrat i tentokrat, ze je to porad tezsi, ze je o dva roky starsi...
Reagovat
smazaný uživatel
ked uz psychika tak co tak Justine Henin?,na antuke bola vyborna a mal by som svojich dvoch najlepsich tenistov pokope,myslim ze by ju respektoval aj Toni,mohla by Rafovi vratit vitazneho ducha
Reagovat
spaniel
Jen to ne! Spojovat moji nejoblíbenější hracku s mým nejmene oblíbeným hracem.
Stejne by to nefungovalo, Toni je macho, neumim si predstavit, ze by ji bral. Tak ored rokem mel skandál, kdy se nejak blbe vyjádřil ke kapitánce Fed cupoveho družstva myslim. Pak svuj vyrok upravoval. Navic Justine hrala instinktivne a utocne od prirody, kdezto Rafa je obranar a sam se vyjádřil, ze to nedokaze zmenit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zenska by nemela trenovat chlapa. Mozna je to zastaraly nazor, ale je to tak. To by tezko Toni pri sve horke jizanske krvi rozdychal.
Justine je vyborny tip pro Petru Kvitovou.
Reagovat
smazaný uživatel
ked je Toni taky macho+horka jizanska krev,tak aj tak to s nikym fungovat nebude,ak sa na to nepozru profi,a to sa asi nepozru tak su v haji,Rafa nebude vstavat z mrtvych kazdy rok, som jeho velky fanusik a prajem aby vstal este aspon raz
Reagovat
tito
Měli by pustit do týmu nikoliv hlavního kouče, ale někoho, kdo pomůže zlepšit dílčí část. Jako to bylo třeba s podáním před USO 2010. Výměna Toniho by přinesla více škody, než užitku.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je jas tito, Toni musí zostať ako šéf realizačného tímu..Ten má
miesto isté, on však posobí skor ako mentor..Narážal som skor na rozšírenie tímu o niekoho kompetentného, nie na výmenu Toni niekto..
Reagovat
Frick
Je to fakt paráda, že to vyhráli. Kdyby vyhrál Třinec, tak by to zkrátka bylo neskutečně kruté po tom, co se dělo na konci 5. zápasu.

Za těch více jak 50 let si ten titul více než zasloužili.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud dokážeš napsat takovou hloupost tak to raději na tyto stránky vůbec nechod !!! Je vidět, že jseš neskutečně hloupý !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že se na zdejší diskuzi ukazuje, že FFF mají dobrou kulturu příspěvků a nikdo tady do Rafy nekope. Sám jsem zvědavý, jak to bude s Roland Garros. Nechce se mi věřit, že by řekl poslední slovo. Nebude - li tam Rafa ve formě, ten vavřín mohou prakticky z fleku předat Djokovičovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes kultúru majú, zajtra je nový deň :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je ten den, kdy se to má ukázat. :) Kdy jindy je příležitost?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak napríklad Grandslamy..Wimbledon 2012 bol tazký humáč, aj slušní ľudia si uleteli..RG 2009 som nezažil, ale tú diskusiu by som si zo zvedavosti precital..
Reagovat
Amputace
Hlavně jak Rafa odkládal návrat v roce 2012 a 2013, to byla naprostá svinstva tehdy. Skoro se mi nechtělo věřit, že tak ohavně někoho napadne psát o sportovci, který je momentálně herně indisponován.
Reagovat
rod_laver
Počkej až Roger či Rafa skončí kariéru, to ještě budeme vzpomínat na úroveň tehdejší diskuze :-)
Reagovat
Amputace
Nikdo do něho (zatím) vysloveně nekope, ale potměšilost je cítit velká.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa ještě neumřel, pořad muže RG vyhrát.

Nole není neporazitelny stroj. Je unavený šlo to na něm vidět v Monte Carlu. Na Masters je Nole král, ale na GS tomu tak není. Existuje spousta hráčů kteří ho mohou vyřadit. Ferrer, Nishikori, Wawrinka, Murray Rafa a taky Roger ten je pro nej asi nejhorší možný soupeř ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím Ferrerem a Murrayem si ten příspěvek úplně zabil. :) Jinak se s tím dá víceménně souhlasit, i když ta šance není velká pro ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím..Nole zvykol mat problém s antukármi..Aj v najlepšej forme strácal sety s Monacom, Bellucim, samozrejme Ferrerom, ale aj Murraym a podobne..na RG otáčal z 0:2 so Seppim..

Na RG bude velmi dolezitý zreb..Ak Nole dostane combo ako Almagro, Robredo, Fognini, Monfils, Ferrer, Nishi, Rafa, stavím skoro krk, ze sa nedostane ani za pol cestu za svojim cielom..
Reagovat
Cico93
Ja by mu doprial aj Kližka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to myslel obrazně samozřejmě .

Místy mi přijde ze fanoušci dělají z Noleho poloboha. Zatim vyhrál témeř vše co se dalo, ale to muže taky rychle skončit. Debaty ze letos vyhraje všechny GS a masters co jsem někde četl me pobavily. Nevyhraje ani Řím ani Madrid si myslím ja a na RG to je jak říká Forehand o losu. Soupeři jako Fognini, Ferrer, Almagro, Nishikori budou pro Noleho stopka.
Reagovat
smazaný uživatel
Stopka nemusia byt, ale ak ich bude viac v sérii, tak može mať Nole problém..Aj on si vyberie slabší zápas..

A posledné dva roky sa mu antukári na RG vyhýbali..Takže mám tucha, že mu to štatistická pravdepodobnosť toho roku spočíta..Naopak Rafa by už mohol dostať miesto Fogniniho radšej Istomina obrazne povedané..
Reagovat
seshitec
RG je na tři vítězný sety takže hráči jako fognini monfils atd. nejsou schopný vydržet hrát hvězdný tenis. Nehledě že djoker je tenisově inteligentní hráč a dokáže s kymkoliv hrát jinou taktiku
Reagovat
Kozoroh
+1
Reagovat
baggik
Tak už světovou jedničku, která letos prohrála dva zápasy porazí i průměrní hráči a vypatlanci jako Almagro a Fognini, co se tady člověk nedozví. Já to chápu, že když někdo válcuje konkurenci a neni to váš oblíbenec tak vás to štve, ale trochu soudnosti a úcty by to chtělo. A ne tady psát, že Djokovič je unavenej a na RG ho vyřadí Franta z horní dolní. Mimochodem Monte Carlo se hrálo na natuce, kdybyste nevěděli.
Reagovat
Mayo
Fognini je frajer, tak co taras
Reagovat
dappe
Fognini, Almagro nebo Robredo současného Djokoviče nemají skoro žádnou šanci porazit, možná ani potrápit. Na Monfilse umí...reálně ho může porazit Nishikori. Nadal RG vyhrát může, ale potřebuje se hrozně zlepšit, v téhle formě je úplně bez šance a Djokovič vás vůbec nemusí zajímat. A i v případě velkého zlepšení by letos potřeboval štěstí na los a dost pravděpodobně pomoc Federera nebo právě toho Nishikoriho.
Reagovat
baggik
Tak to je blbost co píšeš. Beru, že od 2011 získal každý rok jen jeden grandslam, masters sbíral víc, ale rozhodně ten okruh hráčů co ho mohou porazit je daleko užší. Loni s Nišikorim to bl řádný úlet a vlastně dárek pro Čiliče, ale mistr tesař se někdy utne. Wawrinka momentálně fakt ne, to samé Murray. Nakonec je to zase jenom o těch třech a když bude Nadal herně mimo tak mít jako jedinou potencionální hrozbu na natuce Federera je docela fajn. Jo a Ferer to byl asi vtip ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom řeším to, že dělat z Djokoviče neporazitelného boha je kravina. Kolik úžasných sezón Nole měl? 2011, 2012, 2013? Pasovalo se ho do role favorita na RG a co? Nevyhrál ho stejně.

Nemyslím si, že letos ma vyšší šance, než třeba 2013/2012. Je to pořád stejné. Pořád je to GS který mu chybí a bude velmi složité jej vyhrát. Rafa je schopný se zmátořit a na RG vyhrát zase. Možné je všechno.
Reagovat
ipko
Rafa mal si sa naučiť že pýche predchádza pád.. :D dnes sa ale otvorili dvere pre Kližkov ďalší triumf.. aspoň fake Rafu ostáva a mohol by prísť veľmi ďaleko.. a dnes som po prvý krát videl hrať Ymera, ale až taký veľký talent budúcnosti to podľa mňa nie je, keď dokáže prestať náskok v 2. sete 4:0 s double breakom.. dovtedy sa David len ustreloval, a potom ho znemožnil.. :)
Reagovat
Amputace
Jaké pýše?
Reagovat
ipko
mi nepovedz že Rafa nie je pyšný? :D
Reagovat
Amputace
A jak jsi na to přišel? Nic ti netvrdím, naopak pokládám docela srozumitelnou otázku.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud dokážeš napsat takovou hloupost tak se na tyto stránky raději vůbec nedívej. Jseš neskutečně hloupý !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechapu. Ipko asi nevi o kom "pyse" !!! Jestli byl nekdy Rafa pysny a choval se jak floutek, at se propadnu na vychodni Ukrajinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Rafa je jeden z nejskromnejsich sportovců co znám. Ma pred každým respekt.

Sám řekl onu vetu "Pokud si někdo mysli, ze jsem lepší tenista než Roger, tak o tenise pravděpodobně nic nevíte"

Takze asi tak k Rafove pýše.

Hold Rafa si uz tak nevěří jako kdysi, sam to říkal a začínají se objevovat hrací kteří si věří na Rafu. Je to normalni evoluce, stalo se to i Rogerovi a stane se to i Nolemu. Proste přijdou hrací kteří se nezaleknou jména.
Reagovat
ipko
každý kto niečo znamená a niečo dosiahol, tak mu to musí vojsť do hlavy.. nehovorím len o Nadalovi, ale aj Roger, Novak aj iný nie sú taký skromný aký sa predvádzajú na kurte.. aj tak je Roger moja srdcovka.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ale ty jsi opravdu tak trochu hooodne mimo a o techto tenistech nic nevis.
Reagovat
smazaný uživatel
Cmelakum jsem to prala :-) po tolika letech...i kdyz su z Moravy. Teda ted ziju na severu Cech. :-D
Reagovat
babolat.cz
myslím, že jim to přála většina!!
Reagovat
babolat.cz
Litvínoff!!!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pe3k
Ještě, ře jsi mi to připomněl, zase jsem se zasekl u Gilmorovych děvčat a málem bych propásl historický okamžik...
Reagovat
babolat.cz
no už jen něco přes minutu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, to je fajn. :) Gilmorky mám taky rád, ale v reálném životě se tím moc nechlubím. :D
Reagovat
Pe3k
Na první pohled to tak nevypadá, ale Gilmorky jsou geniální. Hudba, postavy, dialogy atd. Jsem převážně fanda cyberpunk sci-fi, ale na tenhle seriálek nedám dopustit. Problém Gilmorek je, že pro náhodného diváka tam je dvě slepice něco pořád dokola plácají a většina nás chlapů tohle zrovna nevyhledávají. Nejsou to žádné hry o trůny atd.

Oblíbené postavy: Kirk, Mišel, Džes, Luk a Rory.
Reagovat
Amputace
Geniálními bych je nenazval, ale kvalita to rozhodně je. Z těchhle "ženských" seriálů mám ale ještě raději Zoufalé manželky. Stejně jako Gilmorky - je to terč předsudků ze strany mnoha chlapů, ale přitom jde o seriál velice promyšlený a sofistikovaná, rozhodně žádná telenovelka pro ženský, kombinuje navíc různé žánry: komedii, melodrama, drama, dokonce krimi, u chlapů bohužel ale doplácí na absenci maskulinních hrdinů a jejich náhradu ženskými hrdinkami s ženskými problémy. Na to se některým mužům těžko dívá :)
Reagovat
Pe3k
Zoufalky jsem viděl asi jen tak 4 díly a moc mě to nezaujalo. To já mám raději sex ve městě. Ale podle mě hrají Gilmorky úplně jinou ligu než Zoufalky nebo Sex ve městě, i když tyto seriály jsou komerčně hodně úspěšné. Kdysi jsem čuměl na divokého anděla, ten má dobrou znělku a hlavní postava Natelie Oreiro se mi nikdy neokoukala (taky mám hodně rád Natalii Imbruglii a Natalii Portman).

Teď mě baví 2 scoky, zlatá 70 a family guy (ikdyž ten není moc pro holky :D).
Reagovat
Amputace
Zoufalky jsou mnohem rozmanitější, Gilmorky jsou typicky seriálové, Manželky se více blíží filmové podobě a nebojí se experimentů s různými žánrovými pravidly a jejich překračováním, z pohledu studenta filmu jsou pro mě podstatně zajímavější. Zkus tomu dát šanci, alespoň celé první sérii, mě také prvních pár dilů moc neoslovilo, byť čtyři hlavní hrdinky se mi líbily okamžitě.
Reagovat
Pe3k
No mám v plánu se podívat na Vikingy, Daredevila a Mětečko twin peaks, takže pochybuji, že na nějaké Zoufalky budu mít čas a chuť...Každopádně jsem to neviděl, takže to nebudu hodnotit.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi by meli obcas kouknout na Sex ve meste, aby pochopili o cem my zensky premyslime. Kazda z tech postav je uplne jina a kazda z nich existuje i v realnem svete a lze je potkat normalne na ulici. Zalezi uz jen na nich (chlapech), kterou si vyberou do zivota. Presto, ze je kazda jina, maji zaklad spolecny.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se nejvíc na těch Gilmorkách líbí hlavně ta pohoda vesnice a bizarních postav (jak říkáš Kirk, Michell a pod. :D), kterou znám od svého prostředí a taky, že je tam spousta vtipných dialogů (občas celkem náročných na intelekt, protože člověk musí znát kontext), ačkoliv to není typický sitcom. Ty postavy se i určitým způsobem vyvíjí a cenné taky je, že kvalita nešla dole s přibývajícími seriály (jak je to u 90% seriálů), až teda na poslední sérii, kterou ale ovlivnilo to, že už ji nepsala Amy Sherman Palladino. Já měl nejradši Kirka, Jesse, Luka a Paris. :D
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=88_EEY43wAM

Btw. admin nemusíš mi vůbec děkovat a klidně to video zase použij v článku, ať to vypadá, jako, že jsi to tak brzy našel ty :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzial aj ked patrim k nadalovie rodinke,mam pocit,ze toho roku RG rafa neziska,skor verim ze ziska Us open alebo wimbledon,neviem ci by nemal vymenit trenera, ved vsetci v zivote zazivame vrcholy a pady,neda sa byt stale hore,je pravdou ze rafa je dole uz dost dlho a jeho fans su uz z toho frustrovani,ale co s tym narobime? Nic,ine nam neostava iba cakat ako sa snad zacne skrabat na vrchol.
Reagovat
a.magerova
Ale.... vždyť málem nehrál tenis, už roky mu předpovídaj konec kariéry.... a furt hraje a furt z něho maj soupeři respekt..... buďme rádi za každý rok hry našich R+R ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
RG letos bere Djokovic, není nikdo, kdo by ho na RG porazil.
Reagovat
a.magerova
To se říkalo i v roce 2011....
Reagovat
smazaný uživatel
ale já to říkám 2015 a s každým rokem se pravděpodobnost teoreticky zvyšuje.
Reagovat
spaniel
Verit vic v zisk Wimbledonu nez RG je totálně mimo. Neumim si predstavit Rafove rozpoložení ve Wimbledonu po pripadne katastrofě v RG. Kdyz mu tam uz dlouho nejde ani kdyz je v pohode.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Reagovat
Kozoroh
Souhlas, přesně jsi to vystihl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli nekde bude po RG titulek "KRAL JE MRTEV,AT ZIJE KRAL"(v tom pripade Rafa padl, to je logicke), tak s tim at jdou do riti!!!! Az dosahnou vsichni ti Nishikoriove, Raonicove - Rogerova slova, ale pozor i Djokovicove, jen polovinu toho, ceho dosahnul Rafa na antuce, pak mu mohou mozna z pokleku pohlednout do tvare, jinak jsou to porad amateri. To, co dokazal on, uz nikdo nikdy na antuce nedokaze, takze jestli takovy titulek nekde uvidim, ty noviny si dam k obedu :-D
Reagovat
spaniel
Hlavne je nedavej decku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho uz odmala (ma skoro 9 mesicu) ucim byt fanouskem Rafy :-P
Reagovat
slacker
Metodami I.P.Pavlova?
Reagovat
a.magerova
Když řekne "Ra-fa" - tak dostane čokoládku.
Když řekne "Ro-ger" - tak suchou chlebovou kůrku :-))
Reagovat
babolat.cz
a když řekně Fan-di-na, tak dostane přes hubu
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
Fandina
ty už jsi dostal kvůli tomu přes hubu?
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, neni nad "spartanskou" vychovu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale me Fandina nevadi, nemela jsem s ni nikdy spor. Jeste...
Reagovat
Fandina
A kdybys ho měla, tak bych ti vadila?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem konfliktni typ. A me, jak jsem ti uz psala, tak nevadi, co tady pises :-) Naopak si myslim, ze nekteri na tebe utoci uplne zbytecne a bezpredmetne.
Reagovat
Fandina
Fajn, díky za odpověď, hned toho zase vím víc ... úsměv
Reagovat
a.magerova
http://www.jksped.cz/res/data/018/002127.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Moje deti maji ode me tu nejlepsi peci, az moc je rozmazluju..FOD neni treba :-) Ale mam to tezky, muj prvni syn 11 let, fandi Federerovi, jeho otec Djokovicovi a muj chlap se kterym ziju, tak taky Rogerovi. Z toho by se jeden zblaznil :-/ Musim proto branit Rafu zuby nehty :-D
Reagovat
babolat.cz
můj kluk má RAfu nad postelí, hraje také levou a k Vánocům chce Babolatku :-)
Reagovat
slacker
ale dostane Barbie
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvely :-) muj tenis nehraje, hraje volejbal. Snazila jsem se, ale talent tam na tenis neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak napríklad, mojá malá (skoro 11mesiacov), by kôrkou určite nepohrdla..Čokoládu ešte nepozná..
Reagovat
smazaný uživatel
:-D jojo Peter, vime svoje. Muj ma uz 6 zubu, zvyka, co mu prijde do ruky :-) ale musi se davat bacha, ptz. se obcas i nejakou tou kurkou dusi...
Reagovat
smazaný uživatel
Máme 4 zuby, ale už pár týždňov chodíme..Čo chodíme, beháme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky :-) my chodime kolem gauce..teda tak, ze se ho drzi.
Reagovat
J1mmy88
plne s tebou souhlasim Nikkki :)
Reagovat
smazaný uživatel
třeba vymyslí lepší titulek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zadny takovy titulek nebude!!! Rafa vyhraje...ale je ve mne mala dusicka :-)
Reagovat
PetaM
Je úplně jedno, jak dlouho král vládne zemi. Pokud je v bitvě poražen, jeho zem zabírá výherce. Tudíž král padl. Ale Nole není tak zlý, určitě Nadala ušetří a zavře ho do nějakého žaláře ;) ;) Snad nebude razit písničku: "Pověste ho vejš, ať se houpá ..." ;)
Reagovat
slacker
Predchozi kral se zasadne likviduje, jinak hrozi kontrarevoluce
Reagovat
smazaný uživatel
A ta by v Rafove pripade prisla. Jiz se jednou stalo :-D
Reagovat
Kozoroh
Příklad z historie - svržení byzantští císaři bývali oslepováni, aby nemohli zpátky nabýt moci.
Reagovat
Amputace
Vy si vůbec neuvědomujete, že prohra Rafy nemusí vůbec znamenat automatickou výhru Djokoviče. Jinak řeceno: pokud Rafa RG nevyhraje, neznamená to, že ho vyhraje Djokovič. Viz AO 2014.
Reagovat
Nola
velmi som mu priala nech ovladne tento turnaj, verim, ze sa pred RG herne este zdvihne , urcite si ziaden zo spickovych hracov nepraje stret s Rafom skor ako v semi na RG.... to by bol riadny masaker... predsa je to jeho obyvak ...
sledujem, kolko fandov Fogny sa dnes vyrojilo :D v dobe, ked som zakladala fanklub sa nikto nehlasil :D vzdy som tvrdila, ze Fogna je frajer
Reagovat
Davor1
Fognu mám rád, po hernej stránke, aj ako osobnosť, ale fandiť mu, to by moja nervová sústava nezvládla :-))
Reagovat
janek_da
asi tak nějak. stejně to mám s Gulbou.
Reagovat
Davor1
presne tak, ďalší do party :-))
Reagovat
a.magerova
No.... to, že mám Fabia roky ráda, mi dosvědčí gigin.... a dokonce i sojka, protože jsme ho tu v minulosti nejednou probíraly..... Fabio je součástí mého spolku "Křupavých salátků" :-))
Reagovat
steve79
Rafa pripomina rogera 2013.
Reagovat
babolat.cz
to je dobré znamení
Reagovat
spaniel
Je tam jistá podobnost. Rogera pres pul roku trápili zada, taky měnil raketu, i taktiku. Taky ztratil sebevedomi. Rozjel se az na podzim. Otazka je zda to zvládne i Rafa a jestli ano, tak jestli to stihne do RG.
Reagovat
UnrealTom
Nadal už na to nemá alespoň letos je tragickej
Reagovat
Fandina
Fabio hrál dobře. Občas jsem koukla a také se mi líbilo, že ho doprovází Flávia. A jsem zvědavá, jak bude pokračovat. Jinak v Barče dál držím palce Nišimu a Kližkovi. Go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
to je jeho přítelkyně? Fabio je top, ňufínek naprostý =)
Reagovat
Fandina
Ano, je to jeho přítelkyně. Flávia Pennetta. V neděli zajistila se Sarou postup Italie výhrou na USA ve FEDu a teď mu fandí v Barče. Není na žádném turnaji, je s ním a pořád jí televize zabírala. Je to hezká ženská.

Pennetta Flavia
Stát: Itálie
Výška / Váha: 172 cm / 58 kg
Narození: 25. 2. 1982
Aktuální/nejvyšší umístění - dvouhry: 26. / 10.
Aktuální/nejvyšší umístění - čtyřhry: 15. / 1.
Pohlaví: žena
Hraje rukou: P
Reagovat
a.magerova
Vizáž - vládce harému... na kurtu vždy nějak překvapí.....
I ty fotky dnes sedí :-))
http://www.tenisportal.cz/vzajemne/nadal/fognini/
Reagovat
Olympiada
Jen znova pripominam - loni take pred paris trapeni.... a pak cumite jak pera... Tak nova raketa je asi chybou
Reagovat
janek_da
jo, to bude tou raketou.
Reagovat
J1mmy88
muze to byt, Rafa rikal, ze nez si zvykne, tak mu sice zlepsuje rotaci , ale zas bude delat vice chyb, coz se projevuje, hlavne z FH . Pamatuji Fedexe, ten tez hral prd s novou raketou ze zacatku
Reagovat
babolat.cz
přesně, někteří zapomínají a pokud se se svou raketou teprve sžívá, tak 500 je akorát tréning před RG
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe jsem tu dlouho necetla. Doufam, ze mas pravdu. Je to presne jak rikas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Paní Nadalová je vážně z formy. RG vyhraje Džokovič
Reagovat
Mayo
podľa mňa ho vyhrá Ferrer
Reagovat
janek_da
To by ale někdo musel porazit Gulbise.
Reagovat
J1mmy88
Ferrerovi jsem to dycky pral, ale neverim mu , aby porazil tolik dobrych antukaru
Reagovat
a.magerova
Roger mu má na FO co vracet !!!
Reagovat
janek_da
je to možné, snad bude v druhé půlce
Reagovat
smazaný uživatel
Toho už antuka nepotřebuje. :)
Reagovat
a.magerova
Samo, že ne. A navíc má titul nejen z oranžové, ale i z modré :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nene RG vyhraje Stefan Merunka
Reagovat
Fandina
Berďa nebo Roger by mohli.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Háječek.
Reagovat
Davor1
alebo Štěpula :DDD
Reagovat
a.magerova
Nebo Luky.
Reagovat
Roger_Federer
Vidis..jak jsi obohatila slovnik mnoha zdejsich uzivatelu..?
Jen tak dal..pojd pojd pojd
Reagovat
Fandina
Obohatila, ale vůbec to není tvoje zásluha, že to tak podáváš.
Reagovat
babolat.cz
ty voe dělá si z tebe prdel a ty se cítíš jak Diderot
Reagovat
Fandina
a to si vážně myslíš, že každý uvažuje tak primitivně jako ty
Reagovat
slacker
Chces pres drzku nebo cokoladku?
Reagovat
Fandina
a ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Smutne :-( vic netreba dodavat.
Reagovat
Davor1
Fabio je fakt unikát, ja ho mám rád a keď hrá takto, tak jeho zápasy patria k tomu najlepšiemu na okruhu :-))

Škoda, že včera nebol stream na jeho zápas s Rublevom, ten dorastenec ho v prvom sete brejkoval na počkanie a aj v druhom nejaký čas viedol o brejk, čakal som, že Fogna klasicky plážovým tempom zápas vypustí, ale našťastie to otočil a dnes bol hlavou na kurte od začiatku do konca :-))

Nadal si s tým zlepšením dáva nejako načas, ak nezvládne ani obhajobu Madridu, tak bude na RG zrejme až v druhej štvorke a to už bude naozaj ťažká pozícia. Aj keď vlastne už by tento rok na antuke podľa Forehanda prehrať nemal, tak uvidíme :-))
Reagovat
Kozoroh
Máš pravdu, Forehandův limit letošních Rafových porážek byl naplněn :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj..Je možné, že FH sa pomýli..Na rozdiel od Kozoroha sa mu to stáva, nie je dokonalý..:)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Kozoroh
Ale narozdíl od tebe nevydávám prohlášení typu "Djoker prohraje letos jen pět zápasů, pamatujte na moje slova!"
Reagovat
janek_da
Ty vydáváš prohlášení, že Djoker vyhraje v suchem triku 2:0 :D
Reagovat
Kozoroh
Tak před finále v IW s Fedexem jsem nic takového nenapsal. Nebo před finále AO jsem netvrdil, že to bude mít No1e s Andym lehké.
Reagovat
Pe3k
Před finále v Dubaji psal Forehand, že vyhraje Djokovic 2:0 v suchém triku :D
Reagovat
Kozoroh
No vidíš, všichni do jednoho by tuto prognózu připisovali mě :-D
Reagovat
a.magerova
Forehand nenávidí Rogera... to by napsal, i kdyby proti němu hrál Rosol.
Reagovat
janek_da
namátkou
"Pokud Kližan postoupí, tak ho čeká brutální masakr :DD"
Reagovat
smazaný uživatel
Ten bol dobrý..
Reagovat
Kozoroh
Takových komentů ode mě je na TP jak prstů na ruce.
Reagovat
janek_da
A pořád se nepoučíš.

Nemám rád brekot před zápasem, že je těžký soupeř, ale ani machýrkovský styl, že to bude v pohodě.
Reagovat
Fandina
takže takový něco mezi ... úsměv
Reagovat
babolat.cz
počkej až se Nolemu provalí ten doping...komu budeš fandit?
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
a.magerova
Neprovalil se Rafovi, neprovalí se Nolenu.... v zájmu vyšší moci.
Reagovat
Kozoroh
Podobně mohu napsat, že se neprovalí ani Rogerovi...
Reagovat
Mayo
veríš v Djokovičovu čistotu?
Reagovat
Davor1
ten už má po svadbe, to by bolo divné :-)))
Reagovat
a.magerova
No samo, velká čtyřka může být v klidu.... ti prostě NE i kdyby JO ;-)
Reagovat
Kozoroh
Tak zrovna fanda Rafy by se s dopingem ohánět neměl :-P
Reagovat
babolat.cz
houby, bral jen něco na bicepsy :-)
Reagovat
janek_da
třeba se s někým jenom líbal
Reagovat
smazaný uživatel
No mne príde vtipné, že ak sa ti tip podarí, tak si neodpustíš "ja som vám to hovoril"..Celkovo chytanie za slovíčok je detinské..
Reagovat
janek_da
Samotnou hrou mi Fognini připomíná Davyděnka. Taky ho mám rád, s ním se člověk nenudí.
Reagovat
Roger_Federer
Na tom neco bude..Ten Rafovy vubec nevonel.
Reagovat
Davor1
Ono celkovo sa dá touto hrou Nadala poraziť. Hrať aktívne, rýchlo po odskoku, dobrý obojručný BH, dobrý return...Davydenko bol top, pred rokom niečo podobné ukázal v Madride Nishi a Fabio sa pridal tento rok. Zase ale Fognini musí mat motiváciu ako prasa, ináč takto nezahrá...
Reagovat
Mayo
hlavne robí problém rafovi tie krížne bekhendy...vtedy to vyberá taký kopcom, že si pritom skoro až hlavu o zem udrie chuďák :/
Reagovat
janek_da
Nemyslim, že jenom bh. Oni hodně hrají údery do rohu, ale u servis lajny. To se ty míče hůř dobíhají, jestli vůbec.
Zatímco jiní hráči hodí forehand jakože na bh na zadní lajnu, ale to si Nadal oběhne a vypálí forehand.
Reagovat
Kozoroh
Nadal je v krizi a ani antuka na tom nic nemění.
Reagovat
jackiec
jóóó yes come on el řiťuál doškrádal zadnici a jeho autističtí fanatičtí fanoušci smutní:-)
Reagovat
Pe3k
3 antukové turnaje 3 prohry (ten chalanger se nepočítá). Z posledních 3 zápasů prohrál Nadal 2 a v obou případech neuhrál set. S Djokovicem mu to nikdo vyčítat nebude, protože Nadal na to prostě nemá, ale uhrát set proti Foginimu by měl. Letošní bilance 19:7, na antuce 11:3 a to máme polovinu antukové sezony za námi (teda Nadal má polovinu za sebou).Ty těžké zápasy ho teprve čekají. Rafa se určitě ještě zlepší (zhoršit se totiž nemůže) otázka je, na co to bude stačit?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel. Tvůj komentář nelze zkritizovat ,což značí že s Nadalem je asi opravdu neco špatně:D. Dokonce ani ta věta o tom že Nadal na to nemá (pochopil sem, asi že nemá na Djokoviče) je AKTUÁLNĚ naprostá pravda. (Z většího časového hlediska samozřejmě blbost.) Ten turnaj co vyhrál byl vzhledem k tomu , že ani nevím jaký myslíš asi opravdu bezvýznamný.Že se nemůže zhoršit? Horší to može byt vždycky:D, i když samozřejmě všichni(fandové Nadala) doufáme že ne. Nadal byl odepisovaný už mnohokrát a vždy kritikům zavřel hubu , ale jestli to dokáže i tentokrát? To je otázka na kterů nemám a možná se i bojím odpovědět.
Reagovat
babolat.cz
Nicméně stále si hájí příslušnost k elitní čtyřce spolu s Djokovičem, Nadalem a Murraym, na níž dlouhodobě a neúspěšně ostatní dotírají. ?Všichni ti Berdychové, Raonicové, Nišikoriové jsou velmi dobří, ale my čtyři se držíme pořád vpředu. Myslím, že obzvlášť Djokovič, Nadal a já máme něco speciálního. Zahrajeme na všech površích, máme fyzickou, mentální i herní extra kapacitu, která nám umožňuje často vítězit," vysvětloval dominanci před zbytkem konkurence.
Reagovat
spaniel
Holt, arogant a egoista.
Reagovat
Mayo
Elegoš to povedal zaujímavo
Reagovat
babolat.cz
ano,líbilo se mi to prohlášení. Nechápu proč spaniel takto reagoval...
Reagovat
babolat.cz
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/667890-federer-se-citi-skvele-porad-mam-neco-specialniho-oproti-berdychovi-a-spol.html#section-artcl
Reagovat
a.magerova
Jj ten rozhovor je dobrý, zvláště toto: "...je mi ale fuk, jestli jsem šestý nebo desátý. To už raději být jedničkou," žertoval.
Reagovat
spaniel
Fedex po prvnim poklesu výkonnosti rekl jeste jednu vec, ktera sedi i na Nadala (na antuce jeste vic):

"Je mi jasné, že jsem stvořil monstrum, takže se ode mě čeká, že vyhraju každý turnaj."
Reagovat
babolat.cz
konečně si rozumíme ;-)
Reagovat
spaniel
Meli jste nosy moc nahoru. Nevnimali jste, ze cas je neuprosny a kazdeho ceka krize, pokles. Roky poslouchám kecy na Rogera typu "hraje porad stejne dobre, proste prohral s lepsim", "prohral, protoze dnes je vetsi konkurence" apod.
Neni to lehké, ale nechce se mne verit, ze bych se Nadal jeste nevrátil do formy, hned po prvnim poklesu. Fed ich mel uz nekolik.
Reagovat
babolat.cz
jen jsme doufali a věřili...
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že Rafa este bude vyhravat najvacsie turnaje a porazat najlepšich..Je to otazka hernej i psychickej nedovery momentálne, nie otazka veku..Otazka veku to moze byt dva roky po 30ke, nie v 28ke..Pozri na Ferrera, Wawrinku, Berdycha, najlepší tenis hrali, hrajú v zrelom období..

Je jasné, ze Rafa prezil úplne najhorsí rok..Ako 28ročný nevyhral ziaden 500, 1000, GS turnaj..Aj minule RG zacinal este v 27...
Reagovat
Davor1
Samozrejme, že nejde o vek, ide o opotrebenie. Niekto môže byť v 28 na tom horšie, ako iný v 32. Netvrdím, že je to Nadalov prípad, ale určite to treba brať aj z tejto perspektívy. Nadal je prakticky od 18-tich rokov v plnom zaťažení, na top úrovni. Iní sa dostanú na tú najvyššiu úroveň neskôr a tým aj vydržia hrať dlhšie. Napríklad taký Estrella, v 25 to bol prakticky len amatér obiehajúci ITF turnaje, na vrchol sa dostal až po tridsiatke a v 34 je na svojom úplnom vrchole. Ak by sa fyzicky "ničil" už od povedzme dvadsiatky, tak teraz by už zrejme bol dávno mimo...
Reagovat
spaniel
Jeste to muze byt i tim, ze se pokles projevuje vypadky. Proste hrac hraje dobre, vyhraje i nejake tituly, ale cim dal casteji se mu nevyvede zapas. Coz je docela problem, vyhravat s vypadky GS nebo byt svetovou jednickou.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým by sa dalo súhlasiť, ak by Rafa neprekonal zranenie zapastia, problémy so slepákom a tým pádom dlhú prestávku..Myslím, že za absenciou jeho výsledkov musíme hladat predovsetkým túto spojitost..
Reagovat
a.magerova
Jj, zatímco Rogerovi se furt bude předhazovat jaký je žabař, když nevyhrál OH.... pár hráčů bude celý zbytek života říkat, že sice nic moc nevyhráli, ALE porazili Federera nebo Nadala nebo Djokoviče :-))

Anebo ještě větší paradox, který jsem slyšela v TV: "Náš hráč XY porazil přemožitele Federera."
Reagovat
smazaný uživatel
neuspesnym sa vypichuje uspech,uspesnym neuspech,to je normalne
Reagovat
darek.vrana
"Máme něco speciálního"... Asi myslíš skromnost, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že každá jedna z Rafových prehier v sezóne sa dala relevatne aj v kontexte dlhej pauzy ospravedlniť, aj tá z Ria, aj s Djokovicom v Ríme, ale tá dnešná, tá je neospravedlniteľná..Vobec ma nezaujíma, že hral Fognini výborne, toto bol proste turnaj, ktorý Nadal musel vyhrať, kde sa mal naštartovať, a kde mal zaznamenať výsledok.

Na hre bolo naopak vidieť, že je v hlbokej letargii, mentálnej i hernej a naozaj si neviem predstaviť, že to všetko akoby zázrakom zo dňa na deň odíde a Rafa vyhrá RG..Priznávam, nereálne..To by musel konečne nájsť svoj FH, ktorý nechal niekde v sezóne 2013-2014..
Reagovat
J1mmy88
uplny soouhlas s tebou Forehande (y)
Reagovat
smazaný uživatel
*S Nolem v MC samozrejme
Reagovat
Cico93
Tak tak. Obrovské sklamanie, asi len dobre, že som to nevidel.
Reagovat
janek_da
Nadala načteného nemám, tak se ptám. Co jeho servis? Připadá mi hodně slabý. S o trochu lepším servisem by přece jen Fogniniho porazit mohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Achylova päta sezóny, spolo s forehandom..Neraz sa na RG stalo, že si cestou do finále, semifinále na RG prehral za celý turnaj 3-4krat servis..Dnes Fabia v druhom sete myslím 3x brejkol a napriek tomu to skoncilo 6:6 pred TB..
Reagovat
janek_da
Právě. A vlastně tak to bylo i v TB.

Pak si musí hafo bodů uhrávat ve výměnách a to že se nemůže spolehnout na servis na sebedůvěře nepřidá.

Třeba jak si vzpomenu na Djokoviče na jeho karieru před USO 2010, tak měl servis velmi slabý. A najednou na tom USO parádní servis a v podstatě od té doby ho má pořád kvalitní.
Reagovat
panzer.dragon
jak je na tom bodově rafa oproti loňsku v barceloně, tratí teď něco? nebo oproti loňsku zabral?
Reagovat
Kozoroh
Loni prohrál v QF s Almagrem, tudíž tratí 45 bodů.
Reagovat
r.Fever
koľkokrát to už Nadal prehral na antuke tento rok ?

ono času na zlepšenie je ešte dosť, ale v Barcelone mohol uhrať ľahkých 500 bodov, v Madride aj Ríme bude väčšia konkurencia.
Reagovat
babolat.cz
nemyslíš třeba Fedexe, protože pro RAfu je těžší hrát proti antukářům, betonáře alá Fedex s přehledem na antuce dává
Reagovat
r.Fever
myslím hlavne na Djokoviča. Plus Nadal obhajuje v Madride 1000, v Ríme 600 a na RG 2000 bodov.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nemyslím..V súčasnosti možno áno, ale v minulosti nemali hráči antukári proti Rafovi šancu, mali rovnaké zbrane ako on, akurát o dva levely nizsie..Tento rok vsak posobí bez zbraní on..
Reagovat
panzer.dragon
za stavu 6:3 sem si řikal jistotka a on to nadal dotáh na 66 a ještě další dva míče :-)
Reagovat
Frick
bych se neNadal :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist