Nadal v maratónu se Shapovalovem utekl ze stavu 3-6 a 0-3 i ze dvou mečbolů

13. 5. 2021, 17:41
Aktuality 100
ATP ŘÍM - Rafael Nadal na antukovém Masters v Římě zdolal po třech a půl hodinách boje 3-6 6-4 7-6 Kanaďana Denise Shapovalova, přestože byl v několika těžkých situacích: za stavu 3-6 a 0-3 čelil brejkbolu, v rozhodující sadě prohrával 1-3 a za stavu 5-6 dvakrát odvracel mečbol při svém podání. Ve čtvrtfinále devítinásobný šampion narazí na vítěze z roku 2017 Alexandera Zvereva, s nímž prohrál před týdnem v Madridu.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal v Římě odehrál druhý těžký zápas během dvou dnů. Zatímco včera dokázal zdolat domácího mladíka Jannika Sinnera ve dvou setech po 2 hodinách a 10 minutách boje, dnes s Denisem Shapovalovem na kurtu strávil dokonce 3 hodiny a 27 minut.

Zkušený Španěl, který začátkem června oslaví 35. narozeniny, dlouho nestíhal tempu o třináct let mladšího Kanaďana a za stavu 3-6 a 0-3 čelil brejkbolu. Dokázal ho však odvrátit a od té chvíle se dostal do hry. Vývoj druhé sady otočil na 5-3 a i když v gamu na returnu nevyužil setbol, při svém podání si vynutil třetí dějství.

Statistiky zápasu
Shapovalov - Nadal
12 esa 2
5 dvojchyby 2
58 %
1. podání 'in' 69 %
68 %
úsp. 1. podání 65 %
42 %
úsp. 2. podání 46 %
41 winnery 29
46 nevyn. chyby 37
14/25 hra na síti 9/14
5/10 brejkboly 4/14
114 celkem bodů 119
čas: 3:27

Odpor světové čtrnáctky ale nezlomil a dál podstupoval těžkou bitvu. V rozhodující sadě smazal manko z 1-3 a za stavu 5-6 se při svém servisu ocitl dvakrát jediný míček od porážky. Shapovalov se dvakrát dostal do výměny, ale pokaždé ji zakončil nevynucenou chybou. Následný tie-break zvládl psychicky lépe Nadal, který zvítězil 3-6 6-4 7-6.

"Byl to neskutečně těžký zápas. Na začátku se mi nedařilo, ale dokázal jsem najít způsob, jak se dostat do hry. Bylo to těsné a jsem šťastný, že jsem nakonec zvítězil," řekl devítinásobný šampion Nadal, který v Římě startuje posedmnácté a popatnácté nechybí do čtvrtfinále.



Zápas po odvrácení minimálně jednoho mečbolu Nadal vyhrál pošestnácté v kariéře. O jednu výhru v této statistice překonal Novaka Djokoviče, Roger Federer uspěl dokonce ve 24 zápasech po přežití mečbolu.

Bilanci proti levorukým soupeřům na antuce si Nadal vylepšil na 56-3. Na turnaji ATP na oranžové antuce prohrál s levákem dokonce pouze jednou, v roce 2013 ve finále v chilském Santiagu podlehl Argentinci Horaciu Zeballosovi. Pvrní porážku utrpěl v roce 2003 na challengeru s Puertou, druhou v roce 2012 na netradiční modré antuce v Madridu s Verdaskem.

Shapovalov prohrál s hráčem Top 5 už 15. zápas po sobě. Naposledy porazil před čtyřmi lety na domácím Masters v Montréalu právě Nadala, s nímž nyní ve vzájemné bilanci prohrává 1-3.


Nadal postoupil mezi osmičku nejlepších i na třetím letošním antukovém turnaji Masters 1000, v Monte Carlu a v Madridu ale bylo čtvrtfinále zároveň jeho konečným vystoupením. V Římě se v něm utká stejně jako před týdnem ve španělské metropoli s Alexanderem Zverevem (h2h 5-3), s nímž už ve třech duelech po sobě neuhrál ani set.

Statistiky zápasu
Zverev - Nišikori
7 esa 2
8 dvojchyby 0
59 %
1. podání 'in' 64 %
70 %
úsp. 1. podání 58 %
40 %
úsp. 2. podání 46 %
35 winnery 34
37 nevyn. chyby 38
11/18 hra na síti 15/17
5/13 brejkboly 4/9
115 celkem bodů 106
čas: 2:52

Zverev, který před čtyřmi lety v Římě získal první titul z turnajů Masters a minulý týden v Madridu slavil triumf číslo 4, měl v dnešním osmifinále s Japoncem Keiem Nišikorim rovněž problémy. 

24letý Němec zvítězil až po bezmála třech hodinách boje 4-6 6-3 6-4, přestože ve druhém setu prohrával 1-3 a ve třetím 1-4, a připsal si sedmou výhru v řadě.

"Dnes jsem nebyl ve své kůži. Na kurtu jsem se necítil dobře, ale jsem rád, že jsem nesložil zbraně a nepřestával věřit a bojoval až do konce. Pomohlo mi, že jsou tu nějací fanoušci," řekl Zverev, který porazil Nišikoriho podruhé během dvou týdnů a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1.

V horní polovině pavouka dojde ve čtvrtfinále k souboji světové jedničky Novaka Djokoviče se Stefanosem Tsitsipasem.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.563.710 eur
čtvrteční výsledky (13. 05. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Davidovich (Šp.) 6-2 6-1
Nadal (2-Šp.) - Shapovalov (13-Kan.) 3-6 6-4 7-6(3)
Sonego (It.) - Thiem (4-Rak.) 6-4 6-7(5) 7-6(5)
Tsitsipas (5-Řec.) - Berrettini (9-It.) 7-6(3) 6-2
Zverev (6-Něm.) - Nišikori (Jap.) 4-6 6-3 6-4
Rubljov (7-Rus.) - Bautista (10-Šp.) 6-4 6-4
Opelka (USA) - Karacev (Rus.) 7-6(6) 6-4
Delbonis (Arg.) - Auger-Aliassime (Kan.) 7-6(3) 6-1
Čtvrtfinálové dvojice:
Djokovič - Tsitsipas
Sonego - Rubljov
Opelka - Delbonis
Nadal - Zverev
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

100
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sledujúc Tsitsipasove výsledky na antuke, paradoxne si človek uvedomuje, že Medvedev nemá žiadny potenciál byť svetovou jednotkou.

Za štandardných podmienok.

Teraz mal k tomu relatívne blízko počas pandémie, keďže spička vynechávala turnaje jedna radosť.

Ale na harde je len o niečo lepší ako Tsitsipas a Thiem a aj o tom by sa dalo diskutovať. Avšak na antuke de facto nemá čo uhrať. Každú sezónu hrá v podstate o 5000b menej ako konkurencia. A nezachrani to ani na tráve.
Reagovat
mahycek
Myslím si, že asi prší, pár her se
odehrálo, ale TP mlčí....
Reagovat
mahycek
Hraje se. Stav se změnil 6-4 a 2-1 pro
řeka, ale pak se to zastavilo. Ani
Eurosport to nedává, opakuje Nadala. A
proč v live výsledcích je portál mrtvej?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mladí nejsou poučení dr. Plzákem a je to znát. Na síti nicmoc, přitom právě tam musí dosluhující rutinéry dotloukat. Už je dokážou od BL přetlačit, ale neumí dát ten poslední úder. Výsledkem pak je to, co vidíme - Shapo x Rafa, Joker x kdekdo a v opačném gardu předvedl několik fatálů u sítě Dom.
Sonego x Dom bylo milé překvapení. Přál jsem oběma a zápletka byla super, Sonego udržel nervy na uzdě a hrál fantasticky. Shapo na rozdíl od něj svůj stín nepřekročil a přestože hrál nad svůj standard, v rozhodujících momentech selhal, jakkoli měl Rafa svou kliku, spíš kliky.
Tož nekdy příště chlopci a nezapomeňte za tlou kat!smile
Reagovat
turista
Rafa má kliku v tom, že si na SF s Opelkou odpočine. Ostatní ne. Ti budou dohrávat zítra a budou logicky víc unavení. Mladí hráči by potřebovali psychiku Lendla. Ten když dvakrát, třikrát někoho porazil tak už s ním od té doby téměř nikdy neprohrával.
Reagovat
Patik
Hrať antukové turnaje to je ako za trest..ja osobne by som to zrušil celé úplne.. hra džentlmenov ...zmoknuté kurence a špinavý od tehly...úroveň jak hovado..zlatý Wimbledon jemnučký trávnik čistota čisté biele outfity krásne dni..antuka úplný odpad to už si ozaj môžu pinkať niekde o stenu v daždi pri novostavbe..byť Djokovičom odstúpil by som normálne z turnaja..nestojí to zato.
Reagovat
mahycek
Ano, Rafa, je čím dál víc zranitelnější.
Jasně, jeho věk a styl hraní, i býk se
opotřebuje, může mu to vyjít při
opravdu skvělém losu a ještě skreči
někoho z hráčů z TOP 10-20 i ti už mu
budou i na antuce zatápět. Může vyhrát
tři,čtyři i pět zápasů, ale na sedm už to
není. To by musel mit obrovskou kliku
a nějakou tu skreč mladíka, ale jinak už
ne. A to se přiznám, jak se obávám o
Rogera, po takové době, fakt přemýšlím, aby se neztrapnil už v té Ženevě. Fakt mám obavy. Po více jak 16 měsících nastoupit, no nevím.....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som, vysledok potesil.

Rafa je momentálne na 3 mieste 15b za druhym flekom. Asi by bolo dobre ist proti Nolemu v pavuku na RG, ale ak ma mat Stefanosa v QF, radsej nech je tretí.
Reagovat
Denis92
Neviem, ako to pozeras, ale to pozeras. Nadal nebude dvojka, ani ked vyhra Rim. Aj v takom pripade bude 150b za Medvedevom.

https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking
Reagovat
smazaný uživatel
Dokedy sa budu pocitat obhajoby preboha?..:)

Nonsens..

Myslel som, ze Rafa obhajuje QF
Reagovat
Denis92
*zle to pozeras
Reagovat
mahycek
Stav je 3-4 pro Tsitsiho a v live výsledcích
nestíhají v TP ???? A Rafa, jak už
jsem říkal, má to lehčí v pavouku,
tady se ranaři vybili, vybijí navzájem s
té horní poloviny. V té dolní byl ještě
Medvěd, ale s tím by Nadal zametl na
antuce. Stejně Nadal turnaj nevyhraje, má geniální záblesky, ale i výkyvy a to na dravce stačit nebude a
zvlášť už né na Roland Garros. Konečná
Reagovat
Pe3k
Novak mi připadá rok od roku na antuce horší a horší. Finále Tsitsipas Nadal může být parádní, na rozdíl od finále Djokovic Nadal. Rafa dnes na Zvereva vletěl a od začátku byl lepší a nic nepřipustil. Snad filozof vyhraje ve dvou, zatím se Srbem zametá jak s malým Jardou Jágrem smile
Reagovat
Pe3k
Tak jsem to šikovně zakřikl a navíc to přerušili smile
Reagovat
Patik
Djokovič by toho Tsitsipasa aj prehral ale úplne stačí aby začalo trošku poprchávať a začne byť úplne mimo..on je na ten dážď strašne alergický..ja osobne by som bol rád zato aby bol Nadal vo finále proti Djokovičovi lebo Nole tú výhru na antuke nad Nadalom potrebuje ako sol..potrebuje si spraviť sebavedomie na French Open.
Reagovat
turista
Přitom v roce 2016 kdy Nole vyhrál RG bylo pořád deštivé počasí.
Reagovat
Patik
Nadal hral dnes ovela lepšie ako posledné dni..alebo teda lepšie všetko vracal na druhú stranu ako posledné dni a menej kazil bol trpezlivejší dropshoty celkom zaujímavé osvieženie proti Zverevovi..zato Zverev jedna UE za druhou v prvom geme hneď dve dvojchyby ktoré ho stáli gem na servise čo ho stálo aj set..nepremenené breakbally šance nielen odpichnúť sa a ísť do vedenia ale aj dorovnať druhý set..to je ale len dnešný zápas.. Zverev vyhral predošlé tri zápasy a to že to dnes Rafa vydrel neukončuje sezónu..po antuke je ďalších niekoľko hardov a haly..a ani nechcem vedieť čo tam s ním Zverev dorobí ak ho stretne..tam mu už pomalé podmienky nepomôžu..Zverev je vo fazóne..nehovoriac Tsitsipas a ďalší mladí hráči..
Reagovat
Amputace
Ještě jsi zapomněl na Wimbledon. Kde je vrcholem Tstitsipase, Zvereva a spol. čtvrté kolo.
Reagovat
Patik
Oni sa uplatnia skôr po wimbledone ale môžu aj na Wimbledone..Montreal,US Open,Shanghaj,Paríž, TM..to máš prinajhoršom 8-9 porážok.
Reagovat
Amputace
Za mě easy. Djokovič a Federer jsou na tom s mladými daleko hůř a to dlouhodobě.
Reagovat
Patik
To hej..ale to že Federer s Djokovičom prehrávajú dlhodobo s mladými Nadalov problém nerieši..Federer má 40 a Djokovič je komplexný a môže uspieť na ktoromkoľvek turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prečo neuspieva, ked moze?
Reagovat
steve79
Rafa dnes hraje mnohem lépe, ale Zverev zazdil pár velkých šancí.
Reagovat
RF46
Zverem mi zazdil ticket :)
Reagovat
dappe
Letos jsem na Nadala zvědavý, moc nevím co s tím chce v tak krátké době udělat. Nefunguje mu téměř nic.
Reagovat
steve79
Tak to jsme videli asi jiny zapas. Dnes hral skvele.
Reagovat
steve79
Jedine co muze zlepsit je servis.
Reagovat
Krisboy
To rozhodně. Já dnes neviděl ani loptičku, ale včera měl ke konci zápasu rychlost prvního servisu kolem 150-160 kmh.
Reagovat
Marduch
jako bys antukovou sezonu sledoval poprvý..
Reagovat
dappe
Jedna věc jsou výsledky, druhá hra. Výsledkově už to nemá několik let dominantní, ale vždy mi přišlo, že měl minimálně záblesky a na RG byl dobrý. Nekoukám zdaleka každý zápas, ale viděl jsem ho na každém turnaji a vždy mi přišel velmi zranitelný, což tedy nepamatuji.
Reagovat
Marduch
Tak má lepší a horší zápasym, ale špatnej rozhodně neni. S věkem to víc a víc směruje k RG, logicky. A tam si 25% kvalita rovnou dopředu připočítej.
Reagovat
mahycek
Dalo se to čekat i vsadit na Nadala,
že Zverev při nepříznivém vývoje se
bude nějak urputně snažit, nebo aby
tam nechal srdíčko, ani náhodou. Vedl
0-40 při Nadalově servisu, pak prohraje
6 míčů za sebou a následně při svém vede
40-15 a projede to. Takhle se nebojuje
o body, nebo o semifinále. Aby se
neřeklo, tak to dohraje, ale v hlavě
má už odpočinek před Roland Garros.
Klidně jsem si mohl vsadit litr na
Nadala.
Reagovat
turista
Škoda mluvit.
Reagovat
Berny
dotaz k Opelkovi, ja videl HL s Gasquetem a pusobil ze je nesrovnatelne kvalitnejsi tenista nez Isner. Ma ho nekdo nakoukaneho ? Prislo mi ze dokaze zabit kazdy vysoky mic z FH i BH. Nicmene na druhou stranu z toho vzdy vyplyva, ze kdyz ma nekdo 211 cm a nejlepsi servis na svete a je 40.na zebricku tak musi byt zbytek uderů nekde kolem TOP 200 :). Karlovic treba TOP 500.
Reagovat
sojka1
tak Izzy byl osmy, ze... ;-)
Reagovat
Krisboy
No nevím, já Opelku nikdy pořádně neviděl, protože je mi dost nesympatickej. Isner byl (je..?) schopnej hrát i dlouhý výměny od BL. Doporučuju třeba jeho zápas s Nadalem na Laver Cupu v Praze. Karlovič byl strašnej :) Servis úměrnej výšce, ale ostatní údery jak říkáš - sotva na challengery, backhand na úrovni max. futures. Jestli si mohu trošku zavěštit, Opelka Isnerovy úrovně nikdy nedosáhne.
Reagovat
Patik
Kurzy Djokovič Tsitsipas sú úplne adekvátne k ich vzájomnej bilancii a k aktuálnej forme jedného či druhého..ale ten čo robil kurzy na Zvereva a Nadala pravdepodobne zamrzol niekde v roku 2018..
Reagovat
smazaný uživatel
To su pre teba výborné správy.

Objavil si kurzovú chybu a kedze si v Sarisských Michalanoch daleko najbystrejsi, urcite na tom budes chciet zbohatnut.

Ukaz gule a nalož to aspon za 1000, no dobre. Tak aspon za 10, v tvojom pripade. Paťo. Kurz 3 na Zvereva, zadarmenko.
Reagovat
Krisboy
Tak jak jsme se mohli už mnohokrát přesvědčit, Rafa vyhrává, i když nehraje dobře. A Saša včera moc přesvědčivej nebyl.
Ale přesto jsem neodolal a vsadil smile
Reagovat
Patik
Rafa prehral 6 setov v rade z toho 2 na antuke..naposledy v ríme vo finále so Zverevom ho zachránil dážď pred porážkou..včera stál na kurte 3 a pol hodiny a Zverevovi dajú kurz 3.07..ako možno Rafa vyhrá ale ten kurz je dosť prestrelený..keby to bolo niečo ako..1.6 Nadal 1.8 - 2 Zverev nepoviem ani slovo..v dnešnom zápase ale Nadal neni favorit je jedno či tu vyhral desaťrazy..
Reagovat
Patik
ešte je možné že na Zvereva niečo dolahne..dlhodobá únava alebo niečo..môže prehrať prvý set a na otočku sa vykašle..vtedy by tie kurzy mali zmysel.smile
Reagovat
RF46
Ja dal na Zvereva...kurz pres 3 se neda odmitnout.
Reagovat
Patik
ja by som dal tiež ale nedám aj keď si myslím že Zverev vyhrá..Rafa ale neni normálny on tam bude behať aj s barlami..Zverev si po stratenom sete povie že vyhral cez Rafu Madrid a príjme porážku tiež toho má dosť v nohách..Nadal je nezmar dva antukové zápasy s ním vyhrať to ti zoberie kus psychických síl nato je Zverev až príliš unavený..ale tie kurzy sú aj tak prestrelené a treba skúsiť smile
Reagovat
turista
I Nadal bude unavený po včerejším boji.
Reagovat
Patik
Už je vidieť na pohľade Zvereva a hre že má dosť po včerajšku..Nadal naopak neviem čo mu dávajú do čaju ale vyzerá akoby sa vrátil včera z dovolenky žiadna chyba beží po každej lopte..takže kurzy mali zmysel..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tož terazky som totálně zmatený - lidi prý musí v Itálii kvůli covidu po 22h do hajan, nebo teda aspoň pryč ze stadionu. Doteď jsem myslel, že tam hrajou reální hráči, teda lidi... Ale vono né, jsou to asi kyborgové nebo něco na ten způsob a proto se na ně 22h nevztahuje podobně jako na záchranné složky a nevím koho ještě, kdo tam teď na kurtu tleská.
Prostě talijáni a ticožeroužáby dokáží vždy ostatní národy překvapit neotřelými a sofistikovanými řešeními situací. věřím, že i R a R by zírali...
Reagovat
blixa
S tou Itálií je to složitý. Itálie jsou vlastně tři, severní, jižní a Řím a okolí, což je takovej mix obou dvou. Teda ona je ještě čtvrtá, Sicílie, ale pro zjednodušení tak. Zatím co v severní Itálii nějaká pravidla i platí, v jižní nevědí co to je pravidlo (trochu přeháním ale ne moc smile). V Římě jak co, ale co se sportu týče, bude to spíš jako na jihu. Takže pravidla někdo sice formálně napsal, ale nikoho nezajímají smile
Reagovat
FulnekUltras
co lidi dodržují, to platí - asi jako teď u nás smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile díky za vysvětlení. To rozdělení si dokážu představit, jakkoli v praxi jsem se setkával s různými přístupy bez toho, abych tušil, z jaké oblasti zrovna dotyčná osoba jesmile (léta jsme měli v práci partnery kromě jiných států i v Itálii a pak ve zmiňované Francii). Způsob a plodnost jednání se lišili spíš jako vždy člověk od člověka, dialekty nerozpoznám, taky samozřejmě byli někteří z nich naplaveniny.
Reagovat
FulnekUltras
jj, i mezi ve světě všeobecně spíše opovrhovanými "občany Česka" se občas najde nějaká trochu menší coorva ;-)))
Reagovat
Fandina
Lidi možná musí do hajan, ale pro tenisty je to zaměstnání. Takže pracovat můžeš asi jako tady celou noc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Shapo-známé střevo a Rafa - vyhlášený klikař se sešli na něčem, co barvou a tvarem připomíná antukový kurt. Aby byl zážitek dokonalý, objednali talijáni trochu větru, protože déšť už vyčerpali včera.
Podívaná to tedy byla se vším všudy.

Dom vs Sonego - dneska se asi hraje v Římě nějaký fotbal, protože už všechny zdržující hráče vyhánějí na hotel. Rubl s Princeznou se vzepřeli, takže vítěz asi nebude mít v dalších kolech na růžích ustláno.
Viva Roma! Už teď se těšíme na příští roksmilesmilesmile
Reagovat
mahycek
Pro Nadala, nebo Zvereva bude případné
semifnále procházkou. Při vší úctě, kdo
je to Delbonis a Opelka ? Samozřejmě,
přeháním trochu, ale vrchní polovina
pavouka se vybije navzájem. Djoko, Tsitsi, Thiem,Rublev,Bautista, všechno TOP 10
Takže ti dva, Nadal či Zverev se vyhnou
těmto zabijákům. Mají to lehčí.
Reagovat
turista
Delbonis na antuce svého času nějaké výsledky udělal. Ale Opelka ne. Jak mohl vyřadit výborného Karaceva to nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverevovismile
Reagovat
annah
Nishi si snad zasloužil prohrát už jen za tu hrůzu, co měl na sobě. To snad není možné, co si ten člověk dokáže obléknout...
Reagovat
Patik
Mám pocit že po dnešných maratónoch budú v zajtrajšom štvrťfinále bojovať len dve telesné schránky..obrys Nadala a pozostatky Zvereva..víťazovi zápasu bude darovaný život a semifinále s Delbonisom..
Reagovat
annah
Rafa je neuvěřitelný bojovník. Klobouk dolů.
A Shapo zase předvedl, jak se dá projet téměř vyhraný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Baví ho to. Žije tenisem.
Reagovat
turista
Bijec a gladiátor versus truhlík.
Reagovat
smazaný uživatel
Nema nekdo statistiku - kolikrat kdo utekl z MB? Jak absolutne tak v procentech. Rafa opravdu neni porazeny i za stavu 0:6 0:6 0:5 0:40...
Reagovat
turista
Ano.To souhlasím. Soupeř aby ho porazil tak ho musí zatlouct do země jako kůl palicí. Jinak se to nedá.
Reagovat
RF46
Je to tak..a pro sichr par ran navic:)
Myslim,ze to je hlavne tahle vitezna mentalita, co chybi nastupujici generaci...
Reagovat
turista
Asi že jo.
Reagovat
RF46
Nema nekdo statistiku - kolikrat kdo utekl z MB? Jak absolutne tak v procentech. Rafa opravdu neni porazeny i za stavu 0:6 0:6 0:5 0:40...
Reagovat
Patik
Neviem či to tu už nebolo raz ..z Big3 najviac odvrátil Federer,Djokovič druhý a Nadal odvrátil najmenej tuším.
Reagovat
Patik
ale keby to bolo kto toho najviac nevyužil tak Federer je isto na čele s prehladom..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer je babrák babrákov, to je jasné. Aj preto hľadí BIG2 len na chrbát.
Reagovat
Kozoroh
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/match-points-saved-and-squandered-by-the-big-four.580186/

Zde najdeš (aktualizovaný) počet a seznam zápasů, ve kterých hráči Big 4 vyhráli z mečbolu soupeře nebo prohráli ze svého mečbolu. Federer vyhrál, ale taky prohrál nejvíc takových utkání, nejlepší poměr má No1e, dosahuje úspěšnosti 83,33 %.
Reagovat
RF46
Diky! Hodne zajimave!
Reagovat
RF46
Jako Djok...mentalni titan...jo asi fakt sedi.
Reagovat
Patik
včera Rafa zmenil štatistiky so Shapom
Reagovat
ipko
Rafa s prstom v riti a to doslovasmile
Reagovat
kecam
Rafa to povýšil - nejen v riti ale i na ko...ích se hrabe, není to pěkný pohled.
Myslím, že už na ty mladé pušky nemá...smile
Reagovat
stopan
S jeho stastnymi hviezdami nad hlavou dokaze porazit supera aj z tribunu, tolko raz zacarovany kruh, super ho ma na lopate a pride nejaky nepochopitelny skrat, uplne hlupa chyba, vypadok supera, stastne zahrany obhod Rafana, a z jasneho zapasu pre supera je odrazu rafankova vyhra, Tak napriklad finale V rime 2006 s federerom , federer dva matchably, rafik sa brani a rogerko posle z forhandu pol metrovy aut, v tiebreaku mu to rogerko nabijal na sieti ako skolak ucitelovi, rok predtym takto rovnako vydrel v rime 2005 utrapene vitazstvo s corriom, taktiez v piatich setoch a tiebreaku, tiez sa na neho usmialo stastie ked sa corria vyhadzal v tiebreaku, odskocim na hard 2018 US open stastne vitaztvo nad thiemom v tiebreaku piateho, na trave mam stale pamatne finale 2008, ked roger presutroval druhy set ked viedol 4-1 a potom sa tahal s nadal v kazdom naslednom game cez zhody vyhody breakbaly, ale skoncilo to 4-6 pre Nadala. Ked sa niekedy vraveli na prelome milenia ze ak existuje hokejovy boh tak musi byt cech, tak ak existuje tenisovy boh tak musi byt spaniel, alebo fanda Nadala.
Reagovat
Frantz
Tak snad se po takové kupě hoven alespoň trochu ulevilo
Reagovat
stopan
nezabudni za sebou splachnutsmile
Reagovat
Krisboy
Chudák záchod
Reagovat
Frantz
Rožírkovci mají evidentně absťák, co? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, 15 rokov ubehlo a ty si pamatas kazdy fiftin.

Diagnózka :)
Reagovat
Amputace
Příklad s Wimbledonem 2008 mě od fanatiků vždycky pobaví :)Roger se štěstím vyhrál dva sety a to mohl být ještě rád, vítězství v celém zápase by byla největší haluz v jeho kariéře (hned po vyhraném RG). Vyhrál 2x TB, nebyl ani schopný vyhrát set klasicky přes break soupeře. Odvracel několik matchballů. Na jednom z matchballů Nadal špatné vyhodnocení a nabitý míč na síti přímo na raketu Federera. Zbytečně si to Rafa zkomplikoval, měla to být klidná poprava ve třech (na "goatově" top povrchu) - nicméně Rafa v tom zápase ukázal, že dokáže myslet i na diváky, kteří zaplatili nemalé peníze, aby mohli finále sledovat. Z herního hlediska jasný zápas pro Nadala. Federer zde dosahoval svého kariérního zenitu. Solidně zahrál ještě v roce 2009 a od té doby už byl jen svým stínem.
Reagovat
RF46
Ted si me dost zklamal...radil sem te jinam nez eFHacko.
-
Cim to teda je, ze Fedex, ktery hral spatne prohral s Rafou, ktery hral asi lepe...? Selze matematika nebo ... ?
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, je fajn, že máš názor. Ale nikoho nezaujíma smile
Reagovat
RF46
..proc reagujes...?
Reagovat
Amputace
Sorry, ale zaštiťovat Wimbledon 2008 štěstím Nadala - zápas, ve kterém vedl 2:0 na sety, měl MB, prohrál 2 TB, několikrát se přerušovalo, když byl ve vedení a po každém z těch přerušení Federer jeho náskok o něco snížil... - to je opravdu úlet, na který se nedá reagovat střízlivými argumenty. To rozumný člověk ani nemůže očekávat. Z toho si můžeš dělat akorát tak pr.del a použít k tomu obdobou úroveň "oponenta" :)
Reagovat
RF46
Okej smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Akože fanatici sú zvláštna kasta, ale že niektorí z nich lamentujú nad konkrétnymi fiftínami spred 15 rokov, to je naozaj cez čiaru.

Každý hráč má takéto fiftíny. Nadal by tuším vyhral finále Miami s Federerom, keby tam neurobí chybu rozhodca, alebo majú jastrabie oko. S Mullerom počas Nadalovho BB urobil rozhodca tiež chybu a dal Luxemburčanovi prvý servis, z ktorého BB odvrátil a vyhral zápas. Proste spomínať na nejaké konkrétne fiftíny a stavať na tom celokariérnu teoriu šťastia, to je fanatizmus na entú.
Reagovat
Kozoroh
Sorry, ale není žádná chyba dát tenistovi první servis, když na druhém servisu rozhodčí udělal chybu. Opakuje se totiž fiftýn jako takový, což znamená, že servírující tenista má nárok na první servis. Netřeba dodávat, že opakování fiftýnu s prvním servisem je ukotveno v tenisových pravidlech.
Reagovat
Krisboy
S pravidly na Foreskina nechoď smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodca urobil chybu v tom, ze zahlásil out pri dobrom druhom servisu..

Uz ti to dava vacsi zmysel?...
Reagovat
Kozoroh
Z hlediska tenisových pravidel je irelevantní, jestli k chybě rozhodčího došlo při samotném servisu či ve výměně. Celý bod se opakuje se vším všudy, tudíž servírující hráč má opět první podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Z hladiska poukazania na ludsku chybu, ktora ovplyvnila zapas to irelevantné neni, kozoroh.

Nemudruj :)
Reagovat
Kozoroh
A co týče "lamentování nad fiftýny", podobné poznámky slýchám i z tvého tábora. Nejčastěji se to týká AO 2012 a stavu 4:2 a 30:15 v pátém setu, kdy Rafa těsně netrefil čáru. V každém fan táboře jsou tací, co hořekují nad fiftýny, které mohly změnit výsledek zápasu ve prospěch jejich favorita.
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je fakt mega slabej.
Reagovat
com
v pristim kole bude zas fackovaci panak pro Zvereva smilesmile
Reagovat
Krisboy
No zatím to tak nevypadá smile
Reagovat
com
dopadlo to vyborne smilesmile
Reagovat
Krisboy
Díky naší pomoci. Sám by to nedal, neb jest lempl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist