Nadal v Monte Carlu začne proti Bautistovi, Djokovič se utká s Kohlschreiberem

15. 4. 2019, 14:29
Aktuality 39
ATP MASTERS MONTE CARLO - Dva největší favorité letošního ročníku Masters v Monte Carlu již znají své úvodní soupeře. Vítěz posledních tří ročníků a 11násobný šampion Rafael Nadal vykročí za obhajobou titulu proti krajanovi Robertovi Bautistovi, světová jednička Novak Djokovič se pokusí oplatit nedávnou porážku z Indian Wells Philippovi Kohlschreiberovi.
Roberto Bautista (© AFP)

Rafael Nadal se na kurty vrací po měsíční pauze. Na Masters v Indian Wells kvůli zranění kolene nenastoupil k semifinálovému utkání proti Švýcarovi Federerovi a na podniku stejné kategorie v Miami nestartoval.

Na úvodní antukové akci Masters v Monte Carlu začne proti krajanovi Robertovi Bautistovi. Jednatřicetiletý Španěl porazil 3-6 6-1 6-1 Johna Millmana. Oba předchozí souboje, které se konaly na antuce, vyhrál suverénně 11násobný šampion a vítěz posledních tří ročníků Nadal.

Svého úvodního soupeře už zná i světová jednička Novak Djokovič. Dvojnásobný šampion monackého turnaje po měsíci znovu změří síly s Philippem Kohlschreiberem. S německým tenistou, jenž smetl 6-1 6-3 lucky losera Tara Daniela z Japonska, překvapivě prohrál v Indian Wells. Ve vzájemné bilanci vede 8-2.

Daniil Medveděv odstartoval své letošní působení na antuce, na které v posledních dvou letech vyhrál jen 1 z 10 zápasů, hladkým vítězstvím 6-1 6-1 nad Joaem Sousou. V dalším kole narazí na Bedeneho, nebo Albota.

Vstup do turnaje naopak nezvládl Nikoloz Basilašvili. Nasazený Gruzínec prohrál 5-7 6-3 1-6 s Mártonem Fucsovicsem. Maďar si o vyrovnání svého maxima na turnajích Masters zahraje s Mannarinem, nebo Norriem.

Již v prvním kole, stejně jako loni, končí Denis Shapovalov. Nasazený Kanaďan neudržel vedení proti Janovi-Lennardovi Struffovi a s Němcem prohrál 7-5 3-6 1-6. Struff se o osmifinále utká s Grigorem Dimitrovem.

Ital Fabio Fognini si až na pátý pokus připsal první letošní výhru na antuce, i když byl i v Monte Carlu blízko další porážce. Z kvalifikace rozehraným Rusem Andrejem Rubljovem totiž prohrával 4-6, 1-4 a čelil celkem pěti brejkbolům, ale vývoj dokázal otočit, po dvou a půl hodinách boje zvítězil 4-6 7-5 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1.

Osmnáctý hráč světa Fognini tak od Australian Open vyhrál teprve druhý z devíti duelů. Ve druhém kole se střetne s australským mladíkem Alexejem Popyrinem, nebo se zkušeným Francouzem Gillesem Simonem.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5,207.405 eur
pondělní výsledky (15. 4. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Medveděv (10-Rus.) - J. Sousa (Portug.) 6-1 6-1
Cecchinato (11-It.) - Džumhur (Bosna) 4-0 / skreč
Fucsovics (Maď.) - Basilašvili (12-Gruz.) 7-5 3-6 6-1
Fognini (13-It.) - Rubljov (Rus.) 4-6 7-5 6-4
Struff (Něm.) - Shapovalov (15-Kan.) 5-7 6-3 6-1
Goffin (16-Belg.) - Andreozzi (Arg.) 6-1 6-4
Schwartzman (Arg.) - Edmund (17-Brit.) 4-6 6-3 6-1
Bautista (Šp.) - Millman (Austr.) 3-6 6-1 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Daniel (Jap.) 6-1 6-3
Lajovič (Srb.) - Džazírí (Tun.) 6-4 6-4
Kukuškin (Kaz.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Munar (Šp.) - Catarina (Monako) 6-0 6-3
Kližan (SR) - Delbonis (Arg.) 7-6(3) 7-5
Albot (Mold.) - Bedene (Slovin.) 6-4 6-2
Sonego - Seppi (oba It.) 7-6(4) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
annah
https://www.facebook.com/Federer/videos/241542883353878/
Reagovat
Patik
heeej..ja som to sem chcel pridať...si ma predbehla...:/
Reagovat
annah
Sorry... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
My máme na vesnici hezčí kurty. Mě by zajímalo, kde to je.
Reagovat
annah
Ještě:
Roger Federer suma y sigue:
- 310 semanas como N° 1 (1°)
- 528 semanas en el top 2 (1°)
- 707 semanas en el top 3 (1°)
- 745 semanas en el top 4 (1°)
- 783 semanas en el top 5 (1°)
- 860 semanas en el top 10 (1°)
- 990 semanas en el top 50 (1°)
- 1021 semanas en el top 100 (1°)
Reagovat
annah
Starý pán je fakt kmet:
Mladíček Felix Auger Aliassime je na světě 974 týdnů, přičemž Fedex je už 1020 týdnů v nejlepší stovce hráčů...
Reagovat
Kytka
Tak jsem zase něco pokazila. Mám stažené SportZone. Dnes jsem spustila a jelo dobře. Byla cedule, že je třeba stáhnout Adobe Air. To jsem udělala a program nefunguje, načte se a nic se nezobrazí. Ach jo.
Reagovat
Patik
Preinštaluj nanovo.
Reagovat
Kytka
To jsem udělala a nic.
Reagovat
George_Renel
Večer jsem na SZ koukal na fotbal a v pohodě...
Spíš mi vadí, že nemohu nikde najít verzi pro mobil.
Reagovat
rybicka
Dnes mi také nešlo, koukala jsem zase na https://live-stream365.com
Reagovat
Kytka
No já tak leda na pidiokno v Tipsportu :(
Reagovat
Kozoroh
https://youtu.be/vPV4beIkqtY
Reagovat
Patik
Kurzy...Nadal po "zranení..nehral viac ako mesiac..kurz 1.1..Bautista v dobrej forme rozbehnutý dvakrát porazil Djokoviča kurz 7..No jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak antuka. Ale bude to mít těžké, nemá moc solidní los. Nevíme, jak je na tom fyzicky, ale on se určitě spraví a vše přestane bolet.
Reagovat
Patik
Na tréningoch sa objavil aj strýko Toni..zasmejem sa každopádne ak tam bude Rafa opäť lietať ako drak po každej lopte a bojovať o každý fiftín..los má taký že keby to bol hardový kurt tak myslím že v prvých kolách končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si stejně myslím, že letos skončí max. s titulem z Barcelony. Prostě nevěřím, že X po sobě bude opakovat pořád totéž, operace, smrt, odřezání nohy a pak zázračná zimní léčba, antuka, FO. Už je to trapné.
Reagovat
Patik
už je v čudu..už len doznieva.svoje najlepšie už predviedol teraz už bude len klesať..ak nepredvedie tento rok niečo na antuke tak bude mať velký problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná šance je cihla a lucky hard viz. Toronto 2018. Potažmo ten Wimbledon, pokud by od teď do začátku turnaje v Londýně už nepršelo.
Reagovat
mahycek
To je sice pěkné, je to španěl Bautista Agut, předem už
vím jak to dopadne. Klidně si vsaďte větší obnos na Nadala.
Bautista mu to nechá....
Reagovat
Pe3k
Nenechá, ale na antuce ne něj nemá.
Reagovat
turista
Bautista Nadala nikdy nikde neporazil takže těžko to může dopadnout jinak než výhrou Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
To není zrovna neprůstřelná logika :)
Reagovat
Patik
že.. :)
Reagovat
turista
Ale když to s ním má 0:8 tak to musí mít v hlavě, že nikdy nevyhrál. A výhry jsou hlavně o psychice. Tenis na okruhu hrát umějí všichni.
Reagovat
smazaný uživatel
To je sporný. Může to taky být ideální podmínka pro překvapení. Hráč s negativní bilancí nemá co ztratit a hráč s takovým náskokem se zas hůř motivuje/může soka podcenit.

Navíc Nadal je poměrně daleko za vrcholem.

Tak jako tak, Roberto ve vzájemné bilanci ztrácí jen 0:2, takže teda celkově vycházíš z hodně nerealistických dat, i když jádro je stejné: zatím Rafu neporazil.
Reagovat
turista
Zřejmě jsem zaměnil bilanci Bautisty s Federerem, kde to má těch 0:8, s Djokovičem 3:7, z toho na antuce 0:4. S Nadalem to má těch 0:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tam stál 100% antukový Nadal, tak to pravděpodobně skončí 2x 6:2, ale tenhle Nadal je za tím antukovým démonem fest daleko. Poslední rok je více zraněný, než zdravý. Je v rozkladu.
Reagovat
Ondra979
tak na to si pockam. Nadal na antuce praktickz vzdy vstane z mrtvych a beha jak rybicka, takze jsem skeptik. Uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale asi nikdy v kariéře neměl tak psycho přípravu. Na podzim zranění, sunshine double zranění a teď antuka. Uvidíme, mě je to vcelku jedno, jenom by mě překvapilo, kdyby udělal v současné konkurenci všechny tituly. Letos to bude mít mnohem těžší, Djokovič, nextgen. Jsem zvědavý.
Reagovat
Patik
Tento turnaj s French Open napovie najviac..ale podľa mňa toto je posledná sezóna kedy má ešte reálnu šancu na tituly ...ak tento rok už nič neuhrá tak nabudúci rok horko ťažko..hráči ako Thiem Zverev Tsitsipas Khachanov sú už teraz silný a majú veľa skúseností a Rafa bude naopak o rok starší a pomalší..a keby to nestačilo ako konkurencia ..Djokovič samozrejme môže kralovať..Federer môže tento rok zamiešať kartami..možno Nadala neporazí ale minimálne mu zoberie kusisko fyz. a psych. síl pred ďalším zápasom.
Reagovat
Ondra979
uvidime, je to mozne. Cas hraje ted uz proti nemu. Jsem zvedav na nej a na Djoka, jake budou mit vysledky v nejblizsich dvou letech, protoze naproste vetsine hracu uz zacina klesat vykonnost. Roger to dokazal eliminovat, a dalsich bylo jen velmi malo a nedokazali to dlouho - napr, Agassi, snad Connors, ale Gs uz po 31 nevyhraval ani on, tak jsem zvedav na ne.
Reagovat
turista
Roger a Agassi vliv věku eliminovali, Connors byl top do 32 let, pak už jen paběrkoval.
Reagovat
Ondra979
tak paberkoval bych nerekl, uhral jeste nekolik SF na Gs jestli se nepletu, ale uz to nebyl uplny top. Novak mel ted skvelou serii na GS, v tomto veku vlastne uz ojedinelou, ale uvidme, jak to pujde dal - musi vydrzet zdravi a motivovany, pak urcite jeste nejaky GS vyhraje, ale kolik, to je tezke rict. Muze to byt 1,2 mozna 3, ale i to uz by byl vyjimecny pocin. Zalezi take na next gen, zatim asi neni plne konkurenceshopna na GS ale muze se to brzy zmenit. Bude to zajimave
Reagovat
turista
No tak do 32 let vyhrál 105 titulů, pak ve 35-37 přidal ještě čtyři dvěstěpadesátky. A ta zmíněná SF větších akcí vždycky už prohrál o parník. S generací Lendla, Beckera, Edberga, Wilandera už od začátku roku 1985 nevyhrával.
Reagovat
Ondra979
a dalsi zajimavost, co me napadla - v klubu GS vitezu 32+ od dob Rosewalla (Vsechna cest, ale byla jina doba) jsou zatim Roger, Rafa a Andre, To je vyzva pro Novaka :]
Reagovat
smazaný uživatel
To opravdu je zajímavost.

Mimochodem tuším správně, že coby teenager i jako třicátník vyhráli GS jen Rosewall, Sampras a Nadal?
Reagovat
turista
No jo Nadal je sice každou chvíli marod, ale když už přijde na kurt tak je to válec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist