Nadal v pětisetové bitvě přemohl Medveděva, počtvrté ovládl US Open a má 19. grandslamový titul

8. 9. 2019, 21:45
Aktuality 660
US OPEN - Rafael Nadal je počtvrté králem závěrečného grandslamu sezony. Největší favorit po vyřazení Novaka Djokoviče a Rogera Federera ve finálové pětisetové bitvě přemohl 7-5 6-3 5-7 4-6 6-4 debutanta v grandslamovém finále Daniila Medveděva, přičemž už ve třetím setu vedl o brejk, a oslavil 19. grandslamový triumf, kterým stáhl náskok rekordmana Federera na jediný titul.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal loni na US Open skrečoval semifinálový souboj s Juanem Martínem Del Potrem a sezona pro něj skončila. Třiatřicetiletý Španěl před startem letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony opět ovládl Rogers Cup a získal rekordní 35. trofej z turnajů Masters.

Ve Flushing Meadows letos došel až na samotný vrchol. Trojnásobný šampion do svého pátého finále v New Yorku postoupil se ztrátou jediného setu, když si postupně poradil s Johnem Millmanem, druhé kolo hrát po odhlášení Thanasiho Kokkinakise nemusel, kvalifikantem Hyeon Chungem, Marinem Čiličem, Diegem Schwartzmanem, Matteem Berrettinim a dnes ve strhující finálové bitvě 7-5 6-3 5-7 4-6 6-4 s Daniilem Medveděvem, který poprvé v kariéře bojoval o grandslamový vavřín, a počtvrté v New Yorku zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

"Tohle vítězství je pro mne velice důležité," řekl Nadal, jenž při slavnostním ceremoniálu bojoval s emocemi. "Zvlášť vzhledem k tomu, jak se to víc a víc komplikovalo. Dokázal jsem udržet nervy na uzdě, bylo to hodně vypjaté. Byl to bláznivý zápas a já jsem prostě dojatý," přiznal.

Zpočátku hráli oba aktéři velmi opatrně a Nadal se opět trápil s prvním servisem. Jako první se do brejku dostal Medveděv, ale kvůli vlastním chybám o náskok okamžitě přišel. Za stavu 3-4 15-40 začal být Medveděv agresivnějším hráčem, stejně mu to ovšem k zisku úvodního dějství nepomohlo. Tři brejkboly v osmé hře sice odvrátil, nicméně ve dvanáctém gamu nenašel odpověď na druhý setbol Nadala a ten šel po hodině do vedení.

Také druhá sada byla na začátku velmi vyrovnaná. Medveděv však nedokázal ve výměnách favorizovaného Španěla přetlačit, měl mnohem více práce udržet si podání, které Nadal oproti úvodnímu setu vylepšil, a v šesté hře o něj přišel. Největší favorit si náskok brejku pohlídal.

Nadal se stejně jako v předchozím zápase za stavu 2-0 na sety uvolnil, hrál mnohem lépe a bylo jen otázkou času, kdy dnes nevyrovnanému Medveděvovi sebere servis. Španělovi se to podařilo v pátém gamu. Jenže Medveděv se nevzdával a svůj výkon o hodně zlepšil. Ztracené podání si ihned vzal zpět, ve dvanácté hře soupeři sebral servis znovu a utkání zdramatizoval.

A to pořádně, jelikož ve fantastickém výkonu pokračoval také ve čtvrté sadě. Ta se rozhodla až v samotné koncovce. Nadal měl dvě příležitosti srovnat na 5-5, jenže ruský talent se dostal na shodu a po chybě Nadala měl setbol, který proměnil nádherným returnem z bekhendu. Před startem rozhodujícího setu si nechal ošetřit levou nohu.

Hned v úvodním gamu na podání musel Nadal likvidovat tři brejkboly, kritickou situaci zvládl a skóre srovnal. V páté hře vedl Medveděv na servisu už 40-0, ale vlastními chybami se o podání připravil, a o pár chvil později dokonce pustil Nadala do vedení o dva brejky. Ten sice první pokus nevyužil a na returnu vzápětí neproměnil ani jeden ze dvou mečbolů, nicméně při druhé šanci ukončit téměř pětihodinovou bitvu a nejdelší utkání letošního US Open už nezaváhal, přestože čelil brejkbolu. Třetí mečbol si připravil skvělým zkrácením za síť, následně zápas ukončil dlouhý return Rusa a Nadal si jako vždy po zisku grandslamového titulu lehl na záda.

Obecenstvo stálo na straně Španěla a často skandovalo jeho přezdívku "Rafa! Rafa!". Nadal při čekání na trofej na lavičce neudržel slzy dojetí, když pořadatelé spustili na obří obrazovku sestřih připomínající jeho předchozí triumfy a fanoušci opět skandovali jeho jméno.

"Bylo to úžasné finále. Daniilovi je teprve třiadvacet a to, jak dokázal bojovat a změnit rytmus zápasu, bylo neuvěřitelné. Ještě bude mít spoustu příležitostí tady vyhrát," ocenil Nadal soupeře.

"Poslední tři hodiny zápasu byly hrozně intenzivní, těžké psychicky i fyzicky. Diváci byli jako vždycky úžasní a to všechno z toho udělalo něco supermimořádného," dodal.

Nadal získal svůj celkově už 19. grandslamový triumf a na rekordmana Rogera Federera po dnešku ztrácí jediný titul. Celkově přebíral svou 84. kariérní trofej. Čtvrtým triumfem na US Open (2010, 2013, 2017 a 2019) se dotáhl na rekordmany open éry Jimmyho Connerse, Peta Samprase a Federera, kteří ve Flushing Meadows slavili pětkrát. Rodák z Manacoru prodloužil dominanci Big 3 na grandslamech. Od Australian Open 2017 se na akcích velké čtyřky radovali pouze Nadal, Novak Djokovič a Federer.

Nadal je po dnešku horkým kandidátem na ukončení letošní sezony na postu světové jedničky. Ve zbytku roku totiž neobhajuje na rozdíl od Djokoviče, na něhož bude v pondělí ztrácet jen 640 bodů, žádné body. Nyní si od turnajů alespoň na chvíli odpočine. Už za pár dní by se ale měl objevit v Ženevě, kde se bude od 20. do 22. září konat třetí ročník Laver Cupu.

Medveděv po zápase na kurtu přiznal, že už se ve třetí sadě v duchu pomalu smiřoval s prohrou. "Pomyslel jsem si: Ok, co budu říkat v děkovném projevu, už to bude brzy, asi za 20 minut..." pobavil diváky. "Ale pak jsem si řekl, že prohrát první finále ve třech setech není nic moc a že musím bojovat o každý fiftýn a uvidím, jak to půjde."

Nadalovi složil poklonu, ocenil jeho přínos tenisu i sbírku titulů. "Když jsem se díval na obrazovku, kde běžely tituly číslo jedna, číslo dvě až číslo devatenáct, říkal jsem si: kdybych býval vyhrál, co by teď ukazovali?" rozesmál nabitý stadion.

Bojovným výkonem i vtipným komentářem si nakonec udobřil i fanoušky, které během turnaje gesty i poznámkami často provokoval a při zápasech ho provázelo bučení. "Vím, že jsem to během turnaje řekl ve zlém, ale teď to myslím v dobrém: díky vaší energii jsem tady ve finále. Ve třetím setu jste mě dotlačili k tomu, abych ten zápas prodloužil, chtěli jste vidět víc tenisu a kvůli vám jsem bojoval nadoraz," dodal.

Medveděv, který zajistil Rusku první finále grandslamu od triumfu Marata Safina na Australian Open 2005, prožil naprosto fantastické US Open Series. Na letních amerických betonech vyhrál 20 ze 23 zápasů, na všech čtyřech turnajích si zahrál finále a na Masters v Cincinnati získal svou premiérovou trofej z Masters. Třiadvacetiletý talent dnes přišel o sérii 12 výher, Nadal naopak svou neporazitelnost prodloužil na 11 zápasů. Medveděv v pondělí vylepší své žebříčkové maximum na čtvrtou příčku.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
nedělní výsledky (8. 9. 2019)
• Dvouhra muži - finále •
Nadal (2-Šp.) - Medveděv (5-Rus.) 7-5 6-3 5-7 4-6 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

660
Přidat komentář
Patik
Gratulácia,taak ešte jedenkrát a dorovná Goata v počte US Open titles.
Reagovat
Cico93
To akože dorovná sám seba? No nerozumiem...;-))
Reagovat
turista
Na rozdíl od Vás pane Jirásku si myslím, že Nadal není horkým kandidátem na pozici světové jedničky na konci této sezóny. Podceňujete Novaka Djokoviče, který si myslím tuhle pozici do konce roku pohlídá. Na podzim bývá lepší než Nadal a bolavé rameno se do turnaje v Tokiu spraví. Nadal se navíc bude ženit protože ani pro něj neexistuje v životě naštěstí pouze tenis. Mentálně bude přece jenom muset se na ten tenis méně koncentrovat zhruba do doby exhibice v Abú Dhabí.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak ma momentalne stratu cca2000 bodov,pred rokom ked siel opat hore,vyhral Sanghaj,bol vo finale v Parizi a TM co robi 2600bodov,aj keby to vsetko obhajil,pretoze viac turnajov pravdepodobne hrat nebude,caka ho este LC+rameno,Rafa neobhajuje nic,vsetko ma na svojej rakete,ak bude chciet rok zakonci ako svetova jednotka,ked navyse k tomu nepotrebuje nejake extra vykony
Reagovat
smazaný uživatel
som to trocha domotal,tych 2000b naskoku je samozrejme tohtorocny vykon
Reagovat
turista
LC Novak hrát nebude. Nevěřím tomu, že by Novak nenašel pádnou odpověď na Nadalovu výhru v NY. Novak bude hrát taky v Tokiu. Těch 2600 bodů patrně obhájí. A Rafa se vždycky nakonec zdravotně utaví když tenisovou zátěž přežene. A ještě k tomu se bude ženit, hrát LC a DC takže na turnaje ATP už nebude mít šťávu. Navíc na podzim je vždycky poloviční než na jaře.
Reagovat
smazaný uživatel
to ze Rafa na jesen,specialne v hale je polovicny,alebo menej ako polovicny je jasne,jemu vsak staci uhrat priemerny vysledok v Sanghaji(SF=360b) a nevynechat TM a malo by to klapnut,Novak musi ziskat min 2000 pravdepodobne cez 2500b do konca sezony kym ja mu neverim ani na obhajobu minulorocnych bodov,aj ked si teraz oddychne,LC hrat nebude to mas pravdu,prilis to nesledujem
Reagovat
turista
Myslím, že Rafa v Šanghaji neuhraje ani to SF a možná tam ani hrát nebude. To, že má náskok jen 625 bodů Novaka dokáže vyprovokovat. Řekl jasně že chce pozici jedničky udržet až do konce sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
nesledoval som kedy to povedal,ak po odstupeni po US Open,tak sanca tam je,kazdopadne situaciu nema zdaleka vo vlastnych rukach
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nema naskok 620b, ale v podstate 2000b.

Djokovic musi nahrat do konca roka uhrat o 2100b viac, aby bol na konci roku prvy.

Za DC sa tiez davaju body, bude sa hrat na antuke v Madride.
Reagovat
smazaný uživatel
Situácia je taká, ze ak Djokovic vyhra Peking/Sangaj/Pariz a Nadal nebude nikde hrat tak obaja pojdu na TM bok po boku a kto vyhra tam, bude jednotka.
Reagovat
Mayo
Medveď veľký tenista, som zvedavý či bude konzistentný. Každopádne mne je vcelku sympaticky. Budú to s ním mat elitari ťažké.
Reagovat
FulnekUltras
Elitáři všech zemí,
vyližte si to dohněda,
měli jsme Rafu s Nolem,
a teď už máme i Medvěda. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tá atmosféra včera bola frenetická, dychberúca. Proste Amerika..Touto cestou by som sa ešte rád poďakoval umpirovi, 100% fanusika RF, beriem to tak, ze tá 19ka presiahla športový rozmer a zasiahla uz v nejakej miere kazdého, kto s tenisom pracuje. Buď je s nou stotožnený a chcel ju, alebo proste nechcel. Umpire ju nechcel, inak si neviem vysvetlit, ze da warning Nadalovi v prvej minute zápasu a v piatom sete za stavu 0:1 a 30:40BB mu zoberie prvý servis. Aj ked to nikdy nebude čítat, chcel by som mu vyslovit podakovanie. Pretoze ten fiftín cez druhý servis Nadal vyhral!..Uz sa nikdy nedozvieme, akoby dopadol fiftín cez prvý servis, mozno by ho Medvedev skvele zreturnoval a ziskal by break. V kazdom prípade by to nemohlo dopadnut pre Rusa horšie, ako to dopadlo s druhým servisom. Umpire samozrejme Nadalovi zobral prvy servis aj na dalsich BB Medvedeva, ale bolo uz nastastie 5:2..Snad sa zadusil tou zlomyselnostou.
Reagovat
safi1313
Spekulace.. stejně jako to KDYBY bylo ve 3. setu - ta nalita smeč pro Rafu.. mohl jít do trháku 4:2 a během dvou gamu mohl být konec po dvou hodinkách ..
Reagovat
smazaný uživatel
Ved áno.

Ale mam pocit, ze úplne nerozumieš pointe..

Rozhodca sa nepochybne snažil zarezať Rafu, s tým, že mu dal horšie možnosti na zisk fiftínu. Nadal zahral druhy servis na istotu a ziskal fiftin.

Velakrat trafil prvy a Medvedev vyuzil energiu prvého servisu na skvelý return.

Cize horsie by to pre Medvedeva isto s prvym servisom nedopadlo, jedine lepsie.
Reagovat
acc
Forehande, doufal sem, ze alespon castecne okomentujes protivniky. Prijde mi, ze kazdej fanda Nadala ho vyzdvihuje do nebes..ale kdyz se podivam koho mel v ceste - z nasazenych tam byl Cilic (22), Schwartzman (20), Berrettini (24) a Medvedev (5)...tak to neni nic moc pro No2, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslím, ze Medvedevom je snáď povedané všetko..Stačí sa pozriet na jeho vysledky v lete..

Samozrejme, ked cakas nejaké famózne kariérne vysledky od 23ročných protivnikov, nedočkáš sa, lebo ich este nemali kedy zahrat.
Reagovat
acc
:) Nejunavenejsim medvedem na okruhu
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev byl statisticky nejkvalitnější současný soupeř, kterého mohl Nadal dostat do finále.
Reagovat
acc
Tak to si tedy nemyslim - 50-17 W-L
Reagovat
smazaný uživatel
Este tam daj aj kariérnu stats, aby to vyšlo ešte lepšie.
Reagovat
acc
Hehe, to je tvoje domena, do toho ti kecat nebudu.
Me jen rozesmaly ty tvoje emoce a hned GOAT :) Pritom..promin..ale nic moc:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fajn, ze ta to rozesmálo, kedze vacsine z vas sa usmev z tvari po NY vytratil..

Tradične :)
Reagovat
smazaný uživatel
po semifinale a finale,si myslim,ze Rafa dalsi GS mimo antuku prida tazko,nie je to vylucene,ale zdraveho Novaka neda,na trave Rogera tiez nie a na harde bude najvacsia konkurencia,hlavne s porovnanim s travou,kde okrem tych troch takmer nikto nevie hrat,zaujimave ze z vitazstva mam podobnu radost ako Rafa,som rad,ale nejako super stastny nie som-po W to bolo lepsie-aj ked Rafa môze tvrdit nieco ine,videl som co som videl:)
Reagovat
smazaný uživatel
je to zapricinene tym,ze proti Medvedevovi bol super favorit,viedol o dva sety a brejk,vlastne sa to cele "len" skomplikovalo a oddialilo,nabuduce to budem pred zapasom vidiet asi fifty/fifty
Reagovat
Cico93
Ja už napríklad u b4 nepoužívam slovíčko NIKDY...
Reagovat
tito
Přesně. Netřeba vyjmenovávat co a kdy se změnilo, ale třeba poslední příklad Andyho, který to opět zkouší s endoprotézou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto súdy som čítal už v roku 2009, 2014, 2017...

Kazdy turnaj a kazdy zápas je iny...

Posledných 12 GS si rozdelila velká trojka, najvacsi podiel získal Nadal.

Mladšia generácia do najblizsich 8-12 urcite výrazne prehovorí, no som si skoro istý, ze sa to začne mleť medzi sebou starí vs. mladí, situácia začne byt neprehladná, avsak velmi zaujímava. Tesim sa, pre Nadala je zisk USO ohromnou motiváciou.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to pisem prvykrat,som rad,ze Rafa este vôbec hra,za co môze medicina a Roger:),Medvedev vcera ukazal,ze spaniel je porazitelny,navyse lepsi uz nebude,aspon keby este rok,dva stagnoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude lepší, ale može hrať lepšie..

Včera to zďaaleka nebolo bez chýb.

Ale umenie nie je vyhrávat, vtedy ked hras najlepsi tenis.
Reagovat
MarcelPersch
Ve španělských mediich se píše, že Rafa a Medvěd už jsou lozeni, ze se spolu utkají ve finále Davis Cupu v Madridu. Kež by se na to vykašlal....
Reagovat
turista
To jako Španěl nemůže aktuálně udělat.
Reagovat
brixner
Nebudu se pouštět do žádných "kdyby", ti empatičtí vědí, že to nikam nevede. Souhlasím s názorem, že Rafa je, pravděpodobně, největší bojovník ze všech sportovců a to píši jako někdo, kdo ho skoro nanáviděl za porážky Rogera, jako kdysi Borise...Moc mu ani dnes nefandím, ale mám ho svým způsobem rád, za to, co dokázal, jak to dokázal a nejspíš i za to, co ještě dokáže. S tím souvisí téma GOAT: Byly doby, kdy jsem si myslel, že pokud se bude GOAT poměřovat počtem GS, nikdo nikdy Rogera nepřekoná a osobně by mi to nevadilo! No a uběhne pár let a vidíte...Dnes mám už jiný názor, myslím, že z těch GOATů, co sulcují ty GS tituly, skončí Roger jako bronzový, myslím, že minimálně Rafa ho překoná a je docela možné, že i Srb. Takže asi takhle nějak se to všechno vyvrbilo a noc ukázala, že Rafa mezi ty tři GOATy patří bez ohledu na všechno okolo. V tomhle všem si osobně uvědomuji jednu velice zásadní věc a měli by jí brát v potaz i všichni GOATů fans i nefans - Jednou, možná, se tihle tři sejdou někde v hospodě nebo při komentu, jako teď Mats, Ivan, John a Boris a svět uvidí pohromadě 60+ grandslamových titulů! Lidi, z toho jde až mráz po zádech...
Rafo, veliká gratulace!
Reagovat
atptour
Tento komentář má hodnotu. Klobouk dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa medzi troch patril už dávno..Nemusí predsa dokazovat svoju príslušnosť v najvacsej trojici :)

Tá je jasná ako facka.

Najblizsie dva roky pojde akurát o to, aby sa na čele prípadne osamostatnil a vytŕčal z radu.
Reagovat
JCFerrero
Otazka znie ci je najlepsi Rafa alebo Djoko, po karierach sa uvidi a Rogerko bude zial len 3 aj s tymi H2H
Reagovat
paddy
Takže to máme konečně za sebou. Uff
Mužský turnaj zachránila až druhá půlka finále. Na holky byl tentokrát lepší pohled, velmi dobrý turnaj. Více se na ně dá koukat samozřejmě i po fyzické stránce věci.

Největší sympaťák turnaje: Coco. Kdo by nevěděl, tak je to pejsek Biancy

Cena kyselé okurky: Medveděv za to, že se po prohraném finále nedokázal radovat z prohry

Žumpa turnaje: bezkonkurenčně divácká svoloč. To nejlepší si nechali na konec, když při ceremoniálu vybučeli rozhodčího, který dal v utkání 3x time violation Nadalovi (musel v tom být nevinně, asi chyba tlačítka). V New Yorku umí s rozhodčími zametat.

Nejlepší herci v hlavní roli: Big3 za simulaci zranění příp. křečí

Nejlepší herečka v hlavní roli: nepřekonatelná Serena za nadšení z prohry po prohraném finále

Účes turnaje: sdílená cena pro matky obou finalistek

Srdíčko turnaje: Andreescu
https://www.idnes.cz/sport/tenis/bianca-andreescuova-us-open-vitezka.A190908_202415_tenis_ten

Dá se očekávat, že v budoucnu bude GS nejčastěji vyhrávat srdíčkový pár Novak a Bianca.

Nejužitečnější dárek turnaje: zlomená raketa věnovaná Wawrinkou malému chlapci

Nominace do síně slávy: nesplnitelné přání Fedal na US Open

Bříško turnaje: Ivan Lendl

Nejobjektivnější předturnajový tip odborníků na vítězku dvouhry: Patrick Mouratoglou tipující Serenu
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
rybicka
Coco - pudl apricot :-)
Reagovat
rybicka
Jinak "Mouratoglou, žumpa, herečka a sdílená cena" i za mne. :-)

Ke sdílené ceně si dovolím úvahu. To co si daly ty dámy dobrovolně na hlavu, to mívají na hlavě české herecké star, když se chystají na novou roli a zkouší se jim "hund" (slang pro neupravenou parku). Pokud by ty hérečky takto někdo fotil, vraždily by.

Přínos tenisu? Absolutní nesebekritické sebevědomí, předané potomkům, kteří dokáží přetransformovat do titulů. :-))
Reagovat
Krisboy
563 komentů? Slabota. Kamílek citelně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
9.9. 2019..

Pietna chvílka pre vsetkých FFF.

Doprajme im pokoj na duši.
Reagovat
turista
Pro Djokoland je to dosažení 268 týdnů na pozici No1. Aspoň něco má Djoki navíc proti momentálně oslavovanému kulturistovi z Manacoru. A ještě ten Golden Masters.
Reagovat
turista
Djokovič nemusí být GOAT. Federerovi a Nadalovi o to přes různá prohlášení jde daleko víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám jiné starosti, než hejtovani Nadala. Už jsem z toho vyrostl.

Jak bylo řečeno. I kdyby skončil Federer poslední, tak pro mě je GOAT. A Nadal s nim, mám je rad oba, jsou tenis, tak to má být.

Skončí to dle mého 20/19 na GS a Djokovic je nikdy nevyrovná. Můj názor.
Reagovat
Krisboy
Ano, dávno víme, že jsi i d i o t. Tou první větou jsi to jen potvrdil. Ještě nedávno jsi tvrdil, že Federer bude GOAT bez ohledu na okolnosti. Teď už tvrdíš GOAT "pro mě". Snad někdy dostaneš rozum s SKUTEČNĚ z toho vyrosteš. Udav se tou závistí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi pomatenec. S takovými je těžká diskuze.

Zapni HL finále a uzij si pondělí.

Ahoj :)
Reagovat
Krisboy
Co mají HL z finále společného s tvým fanatismem? Pomatenec???
:DDD Tobě už hrabe jak tomu turistovi. Škoda, že jsi JEDINÝ zde, kdo to nevidí.

Takže už jsi předefinoval význam pojmu GOAT? Nebo je ještě čas...jeden GS?
Reagovat
turista
Tak nám hrabe. A ty zas kdekoho tady urážíš. K tomu já se nesnižuji.
Reagovat
Krisboy
Nikdy jsem nikoho neurazil. Říct o zaslepeném fanatikovi, že je zaslepený fanatik, nebo o blbcovi, že je blbec, nebo o úchylovi, že je úchyl nejsou urážky. Ale to vy jistě víte, pane prezidente Djokolandu.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi omameny titulem, až se proberes, tak prijd.
Reagovat
Cico93
Tak to si rýchlo vyrostl, za týždeň.
Reagovat
smazaný uživatel
Pošli mi týden starý hejt Nadala. Ale vylozeny hejt, třeba ze dopuje, nebo něco podobného.
Reagovat
Mayo
Inak nikdy by som nepovedal, že USO bude najúspešnejší Rafov GS po hline. Keďže práve New York dobyl ako posledný.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba zase říct, ze díky jeho konzistentním výkonům a dobre volbě turnajů využil situaci, kdy vyhrál 2x USO bez jeho rivalu. Což vůbec nesnižuje váhu těchto titulu. Je to i trosku o štěstí, kterému je třeba jít naproti. V případě Rafy to ?jít naproti? znamená stabilní účast v druhem tydnu GS a nulové herní výpadky.
Reagovat
v.lenka
Ale letos tam ti rivalové byli oba, jen si neuhráli postup do finále. Jenom dobře že bylo zase jiné finálové složení, nasazení obou bylo dvěstěprocentní a podívaná skvělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to po 30ke je..Niekto z rivalov pred SF zakopne.

Federer vyhral 2/3 z posledných, bez svojich rivalov..
Nadal v NY dvakrát porazil Djokovica, všetká česť.
Reagovat
Krisboy
US Open je jediný GS, kde je možné všechno :D
Reagovat
Mayo
Ako to vyzerá s rebríčkom?

Je tam šanca pre koncoročnú 1 pre Rafu?

Som zvedavý či poškuľuje po tejto možnosti.
Reagovat
Krisboy
Šance je veliká, ztrácí asi 640 bodů. Neobhajuje do konce roku snad nic, kdežto Djokovič ano. Ale hlavně musí hrát a neukončit kvůli kolenům sezonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka, jak tenis ovlivní svatba.

Muže se na to vysrat do konce roku a nic se nestane. Jednička je dle mého poslední, co big3 teď řeší.
Reagovat
Marduch
To si jenom myslíš.
Reagovat
annah
Ja myslím, že to řeší velmi...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ma naskok 2000b cca.

Hrá sa ešte zhruba o 4500b.

Nadalovi by malo stačit 2000b cca na uhájenie.
Reagovat
turista
Ty si fakt myslíš, že v době svatby a krátce po ní tohle bude řešit? Tak v Abú Dhabí se do toho pustí naplno v rámci přípravy na AO 2020, kde bude určitá šance dolepit Federera v těch GS. Myslím si, že Djokovič bude dělat možné i nemožné pro to aby sezónu zakončil jako No1.
Reagovat
gocii
Myslim si ze jednicka je mu fuk ale ze se pokusi o tm, kdyz je zdravy
Reagovat
Krisboy
Být jedničkou na konci roku není myslím fuk nikomu z Byk3.
Reagovat
steve79
Ta diskuze je tady hrozna. Myslim, ze se neda urcit kdo je lepsi. Budme radi, ze oba jeste hraji a tešme se na Laver Cuo.
Reagovat
Mayo
Už sa neni na čo tešiť. Až na Aussie.
Reagovat
spaniel
Mayo -nevidel som ani minutu- jde rikat, na co se tesit. Konec toto.
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2007 mal Nadal 3GS, a Federer 12GS.Pripomínam, že rekordér Open Éry Pete Sampras mal v tom čase 14GS..Bola to parádna jazda, a dnes si Rafa može vychutnať sladký pocit satisfakcie. Dotiahol sa na nedotiahnutelného. Lynčovaný početnými zraneniami, absenciami, pochybovačnými rečami neprajníkov, nútený stále a stále dokazovat svoj primát. A samozrejme v neposlednom rade nútený vyrovnať sa s elitnou konkurenciou vzdy a na kazdom povrchu. Je omnoho tazsie 10r stále a stále sa dotahovat, čeliť posmeškom, že sa to aj tak nikdy nepodarí a dúfat v svetlo na konci tunela, ako si udrziavat komfortný náskok a roky lízať smotanu z koláča.

Napriek tomu to Nadal dokázal, Rafael oficiálne klope na dvere "the greatest of all times", privítajte šampióna :)

Vyhrával GS ako tínedžer, vyhral 5GS po 30ke, kuriózne najviac, hoci sa mu o hlavu celý život otĺkala Federerova dlhovekost. Zároveň si vsetko uhral sám, nikdy nebol odkázaný na stastne okolnosti, historicky porazil svojich sokov vzdy tam, kde bolo treba, a sám svoju finálovu pevnost v Paríži nikdy nepustil ani len do piatich setov. Pamatné súboje s Federerom na tráve, a Djokovicom, ci budúcou svetovou jednotkou Medvedevom na harde, zapíšu sa do histórie velkými písmenami.

Rafael Nadal získal dnes 19GS/58 štartov na majoroch.
Roger Federer získal 20GS/78 štartoch na majoroch.
Vsetci vidíme ten rozdiel.

Rafael Nadal včera ukázal, v čom sa líši od Rogera Federera a celý svet to videl. Dokázal triumfovať pod ohromným tlakom okolností, silou vôle, neppodajnosti a ohromnej túžbe vzoprieť sa osudu a nakoniec triumfoval. A to je ten jazýček na váhach, prečo je prvý a nikdy nebude ako druhý.
Reagovat
Mayo
Neskutočný rozdiel čo sa týka GS a počet štartov. Nekomplexný, antukar všetka česť.
Reagovat
Montaigne33
Milujete Rafu, nemusíte Rogera... To je celé... Procházet statistiky (přepočítávat úspěchy, GS, TM, atd.) je vlastně zbytečné= jen potvrzování vlastního názoru. Stejně nepřesvědčíte ty, kt to vidí jinak. Ale jako zábava OK- tenis má bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidite..A v rokoch 08-18 prepočítavat statistiky nikdy zbytočne nebolo.To bol zaklad :)

Ako sa ten tenis mení.
Reagovat
sojka1
tak a ted jsi to zakrikl! ;-)

A ano, vsichni vidi rozdil mezi 19 a 20.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje oblúbené číslo je 23..:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Rozhodně mě překonal, s tímhle stylem může psát už Ruské Byliny.

Jen mám obavu o Rafany...
...aby jejich Rafa nechytl podobný mentální blok jako Serena...a Rafani díky tomu nepřešli plně na fotbal.
Ta ztráta na TP by pak byla citelná.
Reagovat
tito
Přestaň už rejpat :)
Reagovat
Vlk-v-trave
...be ze mně byste jako fans B3 úplně zdivočeli.

Forehand by nepustil kalkulačku z ruky ani na bazéně, a ještě by se nám utopil... Kamil by běhal každý týden nahý po náměstí, a turista by maloval obsesivně na baráky 18km od Tábora v obci Mlýny srdíčka.
To je jen taková příkladovka možných těžkých následků, bez vlčí ingerence.

*
Jako Tito...Vlk je prostě strašně důležité zvíře pro udržení rovnováhy v divočině. Já vás B3 fans zachraňuji. že vděčnost žádná...
...jako dobře za to si kus fláku nekoupím, ani ořechy...
ale aspoń mě neruš v mé přirozené práci:)
Reagovat
sojka1
to ja, ac opozice, jsem tak uvedomela, ze neumorne pracuji pro vlky v terenu... jeden muj znamy uz prispel na jejich zachranu castkou 200 $... to jako fakt! :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Verim...doporucuji se podivat trebas na pribeh YellowStone...:)
Velmi uzitecne zvire, a asi nejvic underrated v historii,
co podcenovane, s neskutecnou lidskou blbosti skoro vyhlazene.
Reagovat
Vlk-v-trave
...je jasne, ze sojky Vlky doceni:))
Reagovat
tito
No dobrá, dobrá, pokračuj :)
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
paddy
Nejlepší v dotahování je Roger. V r. 2002 měl Sampras 14 GS a Federer nula. Pak udělal 20 GS.

Pokud jde o % úspěšnosti, tak Nadal vynechával hodně kromě FO (jedna výjimka). Tedy tam, kde by si stats objektivně zhoršil. Mimo FO to má 7/43. Navíc ho čeká fáze konce kariéry, kdy sbírat tituly téměř nebude, takže stat se mu zhorší. Potkalo to všechny velmistry vč. Federera a Sereny.

Big3 je docela narovno, takže každý si najde své stats, které upřednostňují toho jejich koně. Nadal má výhodu, že oproti zbylým dvěma začal sbírat tituly věkově dříve.
Je ale o rok starší než Djok, takže tyto dva je férové srovnat na konci kariéry, protože čelili stejné konkurenci. Federerovi se vyčítá, že to měl prý lehčí. Myslím, že Djok má ještě šanci Rafu předehnat. Za 5 let to můžeme zhodnotit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jablká a hrušky..

Zeleninár Paddy :)

Ty Sampras :)
Reagovat
Marduch
nevim jak u vás, ale u nás je to ovoce:)
Reagovat
annah
:-)))))
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz jednou nas znalec Slovenstiny - Janekda - zachranil...s Krkavcem.
Tak snad nam rozlouskne i tu zeleninu.:)
Reagovat
MarcelPersch
A Novak to má 9/44 to není zas takový rozdíl. (Bez AO)
Federer 12/57
Djokovič na tom v té době bude nejspíš lépe.
Reagovat
paddy
Jsou 3 povrchy, takže nechápu, proč dělíte AO a UO
Reagovat
JCFerrero
Ked vytahujete stalev TM tak keby ste dali otazku 500 tenistom co by radsej vyhrali zlato na OH alebo TM tak asi 99% povie OH
Reagovat
ttopi
O tom tu debata není. Ta debata je o tom, že když někdo nevyhraje ani jeden TM, nemůže se asi považovat za nejlepšího. Když ho někdo vyhraje 6x, už to váhu má. Navíc Roger má z OH stříbro v singlu a zlato v deblu - to není úplně k zahození ne? ;-)
Reagovat
Amputace
No jo. Nadalovi holt nebylo přáno a na svém zakletém turnaji se nikdy nevyhnul největším rivalům. Stačilo ve finále 2010 chytit Soderlinga a mohl být klid :)
Reagovat
Krisboy
Nebo Berdycha... ale to by zas ten titul neměl žádnou váhu... easy draw, walkover a tak :)
Reagovat
Amputace
Berdycha by klidně mohl chytit až 2013 :)
Reagovat
turista
Berdycha neshazuj. Buďme za něj rádi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se chceš vyhnout na TM největším rivalum, když tam hraje 8 nejlepších tenistů sezóny?
Reagovat
JCFerrero
Tm reklamny turnaj , skoro ako Laver Cup Moze tam hrac prehrat 2x a vyhrat ho, to nema nic spolocne s tenisom. To ako keby sme zacali vytahovat ze Federer nevyhral MC
Reagovat
Montaigne33
Stále přepočítávat, kt tenista z "velké trojky" se do dějin zapíše jako NEJVĚTŠÍ- NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ, je možná zábavné, ale zároveň absurdní. Nadal je král antuky- k tomu největší dříč a bojovník... Federer kraluje na trávě- a těžko se někdo vyrovná jeho eleganci... Djokovič si přisvojil AO- a vnesl do tenisu gymnastičnost nejvyšší úrovně... Všichni tři se navzájem respektují! Takže dohadování se a přepočítávání GS i jiných titulů nic nezmění na faktu, že ti, kt milují RF budou vždy považovat za "NEJ HRÁČE" právě Rogera... Ti, kt milují Nadala, už dnes mají Rafu za Boha atd. atd. Užívejme si "DOBU TŘÍ KRÁLŮ", Medveděv ukázal, že možná brzy skončí...
Reagovat
rybicka
Amen
Reagovat
OneHandedBackhand
cico ty cocot
Reagovat
panzer.dragon
No nečekal bych, že se rafa takhle dotáhne na Fedexe v počtu GS titulů. Slušný.

Vůbec mě to netěší jako fanouška Fedexe, ale co se dá dělat. Fedexovi držim palce na nějaký ten další velký titul.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, jsem regulerně pracující...rozhodně nelituji, že jsem šel spát:)
Celý GS byl celkem náročný...
Ráno jsem si přivstal a do 30 min. zpracoval záznam...a opět nelitoval.
Proti gustu žádný dišputát se říká... takže budu asi jediný, který půjde tvrdě proti proudu.

Na rozdíl od něktrých jsem si celkem Medvěda užil během turnaje... jeho blbiny
na kurtu, gesta atd. mě nějak nevadí...horší je styl, který mě dokáže totálně utahat...
...já to nedávám... jeden set dá nad tím pousmát, druhý set koukám na všechno kolem sebe,
a cítím, že ztrácím tak drahocený čas...

Během GS si Medvěd vysloužil přezdívku od pl komentátorů Ruská Ruleta,
celkem je beru s rezervou, ale tohle prostě k němu sedne. Podle mně
sám neví co na tom kurtu dělá, (ale BigMac z něho dělá nějakého šachistu:).
Jeho styl mě vlastně připomíná tendenci současnosti...všechno na náhodu.
A tu náhodu jsou intelektuálove typu uchýla Laponce ještě brát za logiku.

Jak vidím jeho nadhoz na servisu, tak mě bere deprese.
Možná ale tohle bude nový tenisový směr, jak uniknout tomu, aby si vás soupeř
dobře četl...a nejen serv pochopitelně. Prostě hrát to na náhodu...

Nakonec proč ne...ale já se tomu nikdy nepokloním, rozhodně to bude beze mně.
Celkem vždy tlačím outsajdery, periférii, zatracence, ale tohle asi ne...
Za mně to je tenisový sliz o ničem, dobré na "plácky za barákem".
Si to klidně adorujte...:) To nikomu neberu...Klidně si ho berte jak velkého hráče...tak velký nakonec je, má nějakých 198.
Reagovat
Vlk-v-trave
ještě dodatečně..

Díky Ondrovi za noční pokecy...
*
Gratulace Nadalovi, že tohle zvládl...a celkem důstpojně.
Gratulace paddymu za příspěvky během GS, které aspoň pobavily...
Gratulace Stanovi, že teď nemusí shánět UFO s Elvisem, ...naštěstí:)
*
Gratulace NjůJorčanům, že opět potvrdili, že to je nejhorší divácká lůza na "okruhu"...
Gratulace geniálním fans Nadala, kteří jeden den rusa sesměšňují a pak adorují jak génia...a ještě rozhodují, kdo je hloupý a kdo ne...:D)))

takže to nakonec byla celkem veselá akce.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
acc
:)
Reagovat
No-le
Dobré, pane, opravdu dobré.
Bez ironie.
Reagovat
Torn
"Bude po tvém, Ivane, medvěd se mi pokloní až k zemi a ty při tom ohneš svůj hřbet" - Prej vzkaz z Ruska nebo co...
Reagovat
annah
+111
Reagovat
Mayo
AO - Djokovic
FO -Nadal
W - Djokovic
UO - Nadal

Egoista bude musieť v 2020 zabrať.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje 20 let na okruhu.

Takový masakr nikdo nezopakuje, myslím, ze nikdy. Kariéru pověsi na hřebík ve 39 letech a skončí v top10. Pravděpodobně i v top3. Vyhrál vše, co se dalo.

Muže se na to vysrat z fleku.
Reagovat
Herbert_Hoover
2020

Djokovič
Nadal
Djokovič
Nadal
Reagovat
steve79
Jako velky fanousek Rogera musim priznat, ze Fedex uz neni nejlepsi hrac historie. Jsou totiz dva. Federer a Nadal. Prvni aspektem je, ze maji temer stejny pocet Granslamovych titulu. Rafa sice nevyhral turnaj mistru, ale ma vice masters 1000 a zlato v singlu.
Reagovat
Krisboy
Djokovič má zase všechny tisícovky. To kozlíci nemají a nikdy mít nebudou.
Reagovat
safi1313
Co chybí Rafovi?
Reagovat
Krisboy
Tituly z Miami, Paris-Bercy a hlavně ATP Finals.
Reagovat
SwissMaestro
Rafa nemá TM a Nole s Fedexem nemají OH
Reagovat
smazaný uživatel
Když by Bolt měl zlato ze stovky a neměl z dvoustovky, tak nemá zlato z OH?
Reagovat
Frantz
Klaune jsi mimo jako vždy, kdyby egoista vyhrál třeba RG jen v deblu, v singlu nikdy, tak by se to taky počítalo, jako že má všechny majory???
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš hrušky z jablkama.

Jako vždy.
Reagovat
Amputace
Demagogicky jsi to obrátil. Zeptej se naopak. Když by měl zlato z dvoustovky, ale neměl ze stovky...? Dvoustovka nikoho nezajímá. Stejně jako čtyřhra. Nebo mi chceš říct, že kdyby Roger nikdy nevyhrál například RG v singlu, ale pouze ve čtyřhře, měl by podle tebe i tak kariérní GS?
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiáda je národní úspěch - pro mě osobně.

Pokud mas zlato, mas zlato. Samozřejmě v případě RF je to z debla, ale v součtu kariernich úspěchu je zlato jako zlato.

Tenis je na OH minoritní sport, když se Rogera ptali za by vyměnil v roce 2012 Wimbledon za zlato z OH, tak sám naznačoval, ze je Wimbledon vyšší zájem.
Reagovat
Amputace
GS je pro tenistu bezesporu vyšší úspěch než Zlato z OH. O tom se ani nikdo nehádá. Ale pořád je rozdíl mezi deblem a singlem a my, pokud vím, srovnáváme jejich singlové úspěchy, ne úspěchy v deblu. Nehledě na to, že Nadal má obojí...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozporuju. Jenom říkám, ze zlato z olympiady je proste zlato z olympiady.
Reagovat
Amputace
Já si to nemyslím. I na olympiádě mají různé soutěže v daném sportu různou hodnotu. Viz tvůj příklad s Boltem.
Reagovat
smazaný uživatel
Okej. Je to tvůj názor, respektuji.
Reagovat
Frantz
Muzes si byt jisty, ze kdyby to bylo naopak, tak klaun je tu mezi prvnima FFF, kteri by kriceli, jak zlato z deblu ma oproti tomu singlovemu nulovou hodnotu a ze se mezi vycet nej uspechu nemuze vubec pocitat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neotravuj a bez si hrát do klece.
Reagovat
SwissMaestro
Všichni tři jsou nejlepší. Každý má něco jedinečného. Každému něco chybí. Jako RF mě jen mrzí fakt, že by se musel stát ke konci kariéry RF zázrak aby, až všichi tři skončí, byl považován za jasně nejlepšího. TM+ ještě jeden GS a OH a ještě jeden návrat.....to y mu možná pomohlo, ale ve skoro 39 letch? No nevím...
Reagovat
SwissMaestro
* a ještě jeden návrat na pozici světové jedničky
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží z jakého úhlu se na to divas.

Federer má vše, co mohl vyhrát. TM, všechny GS, přes 100 titulu, DC, zlato z olympiady má taky.
Reagovat
Amputace
No já to vidím tak. Aby mohl být za lepšího hráče považován Nadal, musel by ještě vyhrát minimálně 2GS, přičemž jeden z nich mimo antuku, což po tom, co jsem dnes viděl, pochybuji, že se stane. TM by se coby argument samozřejmě také hodil, ale nepovažuji jej za tolik klíčový. Ale pokud by Nadal skončil s 21 GS (8 mimo antuku) a Federer s 20 GS, diskuze o Goatovi by rozhodně nabrala úplně jiné obrátky... Nicméně to vidím spíš skepticky - řekl bych, že Nadal získá ještě jedno RG a oba skončí s 20ti GS. Pak otázka, v kolika letech začne vadnout Djokovič. Ale nějak si pořád na rozdíl od mnoha ostatních nemyslím, že ty dva v počtu GS dožene.
Reagovat
smazaný uživatel
Vo vseobecnosti sa za najlomplexnejšieho povazuje Djokovic a ja s tým súhlasím..Vyhral 9GS mimo svoj oblúbený GS. Nadal 7GS, mimo RG..To nie je az taký velký rozdiel, 7vs9.

Takze ja osobne aj dva GS z RG hodnotím ako dostatočné, na osamostatnenie sa na vrchole. Navyše unikátny zápis z Paríža by jeho pozíciu neoslabilo, naopak ešte posilnilo.
Reagovat
Amputace
No pozor. Mimo svůj oblíbený GS vede jasně Federer - vyhrál 12 GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.

Ale rozporoval niekedy niekto Djokovicovu univerzálnost s 9GS mimo AO?.

Nikto a nikdy.

Takze rozporovat Nadalovu so siedmymi ja taktiez hlúpost, ktorú ludom podsúvaju akurát neprajníci. Nadal má navyše ako eso v rukáve jedinečný a nikdy neprekonatelný rekord z Paríža. Vsetky rekordy big3 sa porovnávajú, ale k tomu sa nikto nikdy ani nepriblížil.

Po 30ke, za zenitom navyše dokázal viacnásobne triumfovat na viacerých povrch a snáď bude v šoičkovej výkonnosti pokračovat este pár rokov. Vcerajsok musi byt ohromným hnacím motorom.
Reagovat
No-le
Myslím, že Roger je schopen ještě 1 GS přidat u Novaka to vidím tak na 2 u Nadala klidně na 3. Ten člověk mě teď hodně přesvědčil. Určitě bude hrát ještě tak 2 roky a ty 2 roky se bude pořád těžko porážet.
Reagovat
turista
Je otázka času kdy se Nadal zdravotně zase utaví. Až ho porazí takový Medveděv a další z next gen tak pojede z kopce a pak to zabalí. Otloukánka dělat nebude.
Reagovat
acc
Gratuluji k vitezstvi.
Los uz byt lepsi nemohl. Z nasazenych tam byl Cilic (22), Schwartzman (20), Berrettini (24) a Medvedev (5).
To neni kaz na Rafovi ale na ostatnich z TOP20!
Reagovat
peRFect
Velká gratulace Rafafans!
Reagovat
ipko
?Vždy som hovoril, že by som sa rád stal hráčom, ktorý dosiahne najviac titulov, no keď trénujem a hrám, nikdy na to nemyslím. Trénujem, lebo milujem tento šport. Tenis je viac než len grandslamové úspechy. Hrám, lebo mi to prináša radosť. Aj toto víťazstvo ma naplnilo radosťou a urobilo šťastným. Som poctený, že som mohol byť súčasťou tejto finálovej bitky,? povedal rodák z Mallorky.
Reagovat
Marduch
Tak úplně v tom pravdu nemá, nedávno se na toto téma vyjádřil, že prvenství v počtu GS neřeší, že je to podobné, jako koukat k sousedovi, jak mu přibývá majetek a trpět, že nemám jako on.
Reagovat
Mayo
To vyhlásenie bolo super.
Reagovat
turista
Vyhlášení je vždycky hezký moment pro každého vítěze.
Reagovat
Krisboy
Zvlášť, když je vítězem Novak Djokovič a může nás všechny potěšit svým moc hezkým úsměvem.
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
EllNino
Zápas jsem opět neviděl
Reagovat
rybicka
Já jen ten standardní, víceméně nudný, pinkací úvod. Pak jsem šla spát. Ráno překvapena, že to mělo i nějaký náboj.
Reagovat
rybicka
Já jen ten standardní, víceméně nudný, pinkací úvod. Pak jsem šla spát. Ráno překvapena, že to mělo i nějaký náboj.
Reagovat
rybicka
Nějak mne to zklamání z toho, že jsem neviděla to záživné asi dostalo. Domnívala jsem se, že to předchozí odesílám pouze jedenkrát :-)
Reagovat
kada.tom
Tak Rafa to zvládl, ale klobouk dolů před Daniilem, sledoval jsem v práci čísla a očekával jsem, že 3. set bude jednoznačná věc pro Rafu, ale Daniil to ještě hodně zdramatizoval. Asi to bylo pěkné finále :-)

A vida, Rafa už ztrácí na Aroganta jen jeden GS, to dá. A pro Daniila úžasné léto, teď vyloženě nezbabrat podzim a dobře se připravit na příští sezónu, ty obhajoby budou složité :-)
Reagovat
spaniel
Raději čum na koleje, abys nebyl ve zprávách.
Reagovat
annah
Páni! To teda zírám, jak se Rusák vytáhl! Na zápas jsem se nedívala, myslela jsem, že to bude celkem hladká práce ve třech setech, a on to dotáhl do pěti! Takový obrat!
Gratulace Rafovi, je to fakt buldočí bojovník, málokdo by to takhle zvládl, Roger ve svém současném věkovém módu už asi ne (viz. Wimbledon). Doufám, že v případě Rusáka to není počátek nějaké jeho velké dominance na tour po vzoru BIG3. To bych asi přestala tenis sledovat.
Reagovat
EllNino
nebud tak zaujatá
Reagovat
annah
Nejde s tím hnout. :-) Medvědev je mi navíc jako osoba výrazně nesympaticky.
Reagovat
peRFect
Když už máš potřebu sem tahat Feda,tak si uvědom,kdo proti němu stál.Díky.
Reagovat
annah
No jo, nebyl to ideální příklad, ale ve využívání mečbolu Roger v posledních dvou letech selhal víckrát. Nadal je ve využívání takových šanci lepší, je větší bojovník. Dala bych nevim co za to, kdyby Roger ten letošní Wimbl dal, ta prohra mě doteď straší. To bylo peklo, na ceremoniál jsem se nedokázala vůbec dívat.
Reagovat
rybicka
Aji já. A to mi jsou v ATP celkem fuk. Je mi jedno, kdo víc víc a dál dál...
Ovšem letošní Wimbledon, ten pohár měl mít Roger. Ještě pořád to "nechápu".
Reagovat
sojka1
ja jsem nahledla na prelomu 1. a 2. setu, potesila se tou vizualni i tenisovou absurditou a s neoblomnou virou uzivatele tita usnula.... :-))

Tihle kluci uz nedostavaji "pozdravne telegramy z paluby letadla" a celkove jsou uz jinde, kazda rise se jednou zhrouti.... ;-)
Reagovat
annah
Tahle uz se nedávno zhroutila, ale nejak to nepomohlo. Furt je moc velká a agresivní. Jde z ní strach.
Reagovat
sojka1
vim, navic nepodcenuji ani okridlene, ze "muzes dostat Rusa z Ruska, ale ne Rusko z Rusa".... :-)
Reagovat
annah
Výstižné řečeno. Je to strašný pronarod.
Reagovat
rybicka
+1
Reagovat
rybicka
On se najde někdo i odjinud, nebude to nutně jen "Rusák" :-))
Reagovat
turista
No zase další nebezpečný hráč na okruhu a budoucí velký šampión. Dvě porážky s Nadalem za sebou ve finále jsou pro něj hořké. Tady mu to doslova proteklo mezi prsty. V zápase byli oba rovnocenní. Vyhrál ten zkušenější a šťastnější. Takoví borci jako je Medveděv mohou Novakovi Djokovičovi v budoucnu bohužel znemožnit dohnání Federera a Nadala v počtu GS.
Reagovat
Krisboy
Zabránit Novaku Djokovičkovi v něčem...? Nezbláznil ses už definitivně?????
Reagovat
turista
Asi zbláznil když o něčem takovém pochybuju.
Reagovat
Cico93
Ale ako sa ten Medvedev od polovičky 3 setu zbláznil, to mi hlava nebere...
Reagovat
Cico93
Svojim backhandom zatápal Nadalovi, tak ako asi len Novak. Strašne mi ho pripomínal.
Reagovat
paddy
Rozdíl je v tom, že Novak by 5. set vyhrál
Reagovat
Amputace
Jako už s Nadalem na US tolikrát...
Reagovat
Mayo
Ako každý tenista, ktorý má špičkový backhand.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal zaslouženě titul, na antukare dobrý, letos je na granslemech vynikající..finale, titul, semifinále, titul..
A myslím,že ukázal Fedexovi, jak se ještě hraje o tituli.
Potřeboval trošku štěstí, že oba hlavní soupeři se k němu nedostali a byly zraneni, ale uhral si to sám.
Čím je starší tak ho mám raci.
Reagovat
MarcelPersch
Těžko ho nazývat antukarem vzhledem k těm úspěchům mimo antuku, už teď má, když odectes antuku, kariéru jako Wilander, McEnroe a 1 GS od takových jmen jako jsou Lendl, Connors, Agassi.
Reagovat
sojka1
ale docela snadno.... a dobre mu tak, zavinil si to sam! Nemel na te hline tolik hamounit, ted vsechno vypada jako vedlejsak.... to ma za trest! :-)))
Reagovat
Krisboy
Kde jsou ty časy, kdy se tady slavila Rogerova GS plnoletost :)
To už odvál čas.
Vamos Rafa. Na antukáře neschopného mimo antuku obhájit titul to není vůbec špatné.
Nemá náhodou o pouhý jeden titul méně, než nejlepší hardař historie?
Reagovat
MarcelPersch
Letos obhájil v Montrealu přece a těžko nazývat antukarem člověk s kariérou McEnroa mimo antuku.
Reagovat
Krisboy
Škoda, že ta tvoje věta nedává smysl, jinak bych rád zareagoval.
Reagovat
peRFect
A McEnroe byl jako nějakej univerzál?
Reagovat
MarcelPersch
Nebyl, ale taky o něm neříkám, že byl hardař nebo travař, protože když řeknu, že byl hardař, 3 vavříny z trávy potvrzuji, že byl skvělý na více povrsich.
Reagovat
Denis92
Toto je ten najvacsi rozdiel medzi Nadalom a Federerom. Rafa taketo zapasy zvlada, Roger nie..
Prave preto bude mat na konci kariery Nadal najviac GS titulov.
Reagovat
spaniel
AO 2017 zdravi...a tam si to mel dokonce naprimo. A jsem zvedavy, az bude mit Nadal 38. Bude rad ze bude zvladat sam na zachod.
Reagovat
stopan
no pri jeho zahadnych vylieceniach a pri jeho zahadnych medicinskych zasahoch by som sa necudoval keby tam v 38 behal ako 28rocny po kurte.
Reagovat
stopan
ale je pravda ze rozdiel medzi federerom a nadalom je to ze nadal si to vydrie, vybeha, kdezto federer si to neustoji a necha pretiect pomedzi prsty castokrat.
Reagovat
Denis92
Presne o tom pisem. A to neni ziadny hejt na Rogera.. Proste je to fakt, ze si nechal utiect medzi prsty mnoho zapasov, ktore mal zvladnut. Minimalne tie na MB s Djokovicom vo W ci USO.
Reagovat
raduz
Federer je z těch tří největším adeptem na selhání.Je z nich nejtalentovanější,jeho hra je oku lahodící,hlava však tuze špatná.jakmile se zápas nevyvíji dle jeho představ,tak zpravidla odpadne.Když konečně našel recept na Nadala,proti kterému bych mu věřil i na USO a začalo to AO 2017,opět selže.Ty mnohé ztracené zápasy s Novákem Djokovičem,jsou do nebe volající.Prohrát na vlastním servisu a přitom ho mít nejlepší?Toto v mých očích z něho toho nejlepšího nedělá,ačkoliv tak bude viděn i když ho Nadal překoná v počtu GS.Nejtěžší to měl vždy Novak Djokovič.Není okázalý,není oblíbený a přitom má recept na Federera i Nadala.On má hlavu v rozhodujících naopavk vynikající,avšak mívá prostoje,kdy není tenisu oddán zcela.Mám ho šak nejraději.Mít v oblibě pacienta Dr.Fuentese,který byl důší dopingové sítě,navíc pravomocně odsouzeného se mně ekluje?.A to může mít i klidně 7 vitězství na Tour..
Reagovat
rybicka
Hmmm, zhodnocení bez poměřování si vlastního... ega. :-) Osvěžující změna hodnocení v ATP
Reagovat
No-le
Djoko měl poslední dobou těžké losy, zvlášť v podobě jeho neoblíbených soupeřů Bautisty, Medvěděva, Wawrinky... Bohužel těchto jmen tak nějak stále přibývá a já mu trochu přestávám věřit. Udržet se v této konkurenci na absolutní špičce vyžaduje nesmírnou dřinu, vůli, oddanost a víru a tyto aspekty u něj už trochu postrádám. V tom je Rafa bez diskuze nekorunovaným králem. Obávám se, aby se od nové sezóny nezačal propadat níž a níž.
Reagovat
raduz
Tak to opravdu nelze vyloučit.Letos zdaleka nehraje top tenis.Mám pocit,že by nejraději hrál jen s Federerem a Nadalem,což bohužel nejde.
Reagovat
No-le
((((-:
Reagovat
ttopi
Pravda. Moc jsem tu narážku na Federera taky nepochopil. Uvidíme, kde bude Nadal v jeho věku. Nic to ale nemění na faktu, že Nadal asi bude mít 20+ GS titulů. Předpokládám, že do FO se nějak rapidně nezhorší, takže to je 20.titul. JEstli bude mít 21+ to nevím.
Reagovat
Denis92
Ale ja nehovorim len o W19..Ale USO09, W08 ci 14, AO 09 a mnoho dalsich 5setovych porazok na GS. Vypichol som len tie finalove.
Reagovat
Matti
W 08, AU 09??? vždyt tam byl Roger horším hráčem, co bys po něm chtěl.
Reagovat
Denis92
Co ja viem. Obe boli 5setove porazky. AO 09 podla mna nebol horsim hracom, ale nezvladol dolezite momenty. Vo W mal BB v 5tom za stavu 4-4 myslim, tiez nebol daleko od vyhry.
Reagovat
stopan
horsim hracom ?? nepovedal by som, ze bol horsim hracom, federer kiksoval mentalne odchadzal v niektorych fazach zapasu, vo wimbledone ten druhy set si za klobuk ndat nemohol, viedol 4-1 a potom sa ta pretahovali v gamoch cez zhody, mal breakbaly a presto prehral zo stavu 4-1 4-6 , take zavahania v konecnom dosledku rozhoduju o uspechu a neuspechu, a ten AO 2009, neviem co nadal do seba supol po tpm maratone v semifinale, ale vo finale behal tam ako o zivot, klucovym bol ten vybehany federerov krizny kros na sieti za stavu 5-3 30-15, ktory nadal dobehol a lopticka ledva presla nad sietou, tomu sa hovori viac stastia ako tenisoveho umu. potom federer znervoznel a prvy set pustil perie, ale zeby nadal bol lepsi, to urcite nie. Zapasy rozhoduju detaily a nevyuzite sance, ktorych mal federer neurekom.
Reagovat
Matti
V obou zápasech, Roger dotahoval a byl na dostřel Rafovi, ale pořád o krok pozadu, nicméně to dokázal dostat do 5 setu. Ale na výhru, to nebylo.
Reagovat
Amputace
W08 či AO09 určitě neměl Federer ve svých rukou. Vždyť ve Wimbledonu prohrával 2:0 na sety a pak se štěstím vyhrál 2x TB. Na AO také celý zápas jen dotahoval... Zase se, FFF, nechlácholte tím, že každý větší zápas si Roger prohrál v hlavě, čas od času byl horším hráčem i na kurtu.. V hlavě si prohrál US 11 či letošní Wimbledon. To jsou zápasy, které měl ve svých rukou, ale pos.ral to. Něco podobného by se dalo možná napsat třeba o prvním setu RG 11. Ale určitě ne o Wimbledonu. Lol.
Reagovat
Roger_Federer
Sohlasim
Reagovat
raduz
Ačkoliv by l a je Federer lepším travařem nežli Nadal,vždy hrál i na trávě proti němu křečovitě s vyjímkou toho letošního.W 2008 lepším hráčem Federer nebyl,byť v průběh turnaje nic podobného,stejně jako rok předtím nenaznačoval....
Reagovat
stopan
Druhy set vo wmibledone federer asi sotva dotahoval , ked viedol 4-1, druhy set doslova domrvil, druhy set dotahoval nadal, v tiebreakoch tak ako predviedol top udery federer a nadal, tak aj obaja urobili nevynutene chyby, rozhodol servis v konecnom dosledku. V australii neviem o tom zeby federer dotahoval prvy set, opat bol vo vedeni mal break a bol na podani, ktore nadal doslova ubehal.´ale lepsi urcite nebol, padali mu tam nemozne lopticky na ciaru z obrany, co federer v piatom neuniesol a doslova mentalne odisiel a vyhadzal sa.
Reagovat
Amputace
Omg. Ve Wimbledonu měl Nadal asi 5 MB (první už ve čtvrtém setu), které neproměnil. Jeden Federerův break na 4:1 v druhém rozhodně není něčím, na základě čeho by se dalo říct, že si ten zápas Federer prohrál sám. Přece jen už v té chvíli prohrával 1:0 na sety. To se tak občas stane, že tenista nepotvrdí break, nic to ale neříká o tom, že byl lepší. Nadal takových zápasů také prohrál několik a neřekl bych, že v nich byl lepší... Nenapadlo by mě, že se o tomto vůbec musí diskutovat, ale u vás FFF je vážně možné všechno. Já si to dodnes živě pamatuji. Nadal si pro to šel od prvního míče a ani ve chvíli, kdy ztratil vedení z 2:0 na sety, kdy měl v TB čtvrtého MB, které neproměnil, jeden po náběhu na síť, který mohl zabít, na jedinou vteřinu nepolevil. Možná nikdy jsem ho neviděl tak odhodlaného vyhrát nějaký zápas. Takže si tady kvákej o nevyužití nějakého 4:1 v prvním, ale já vím, co jsem viděl. A viděli to všichni - Nadala, který poprvé a naposledy přehrál Federera na trávě.

Padaly mu tam nemožné loptičky na čáru, což Federer neunesl a vyházel se :DD To je příliš, promiň... Když padají nemožné loptičky Federerovi proti jeho soupeřům, tak je to v pořádku a on je prostě v tvých očích přehrává, co? Smiř se s tím, že oba ty zápasy, jak W tak AO vyhrál Nadal naprosto zaslouženě, bez jakýchkoli pochybností. Pochybovat o tom může jedině zaslepenec tvého kalibru, který zkrátka není schopen přijmout, že Nadal Federera na jeho dominantních GS porazit zaslouženě dokázal, navíc po epických a krásných zápasech, které se vepsaly do historie, zatímco Federer k tomu potřeboval Soderlinga :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa pěkné, zaslouženě. Gratulace Rafa gangu. Je dobře, ze Nadal odehrál finále na pět setu, tímto nebude alespoň nikdo ten titul dehonestovat. Ve finále měl hráče s aktuálně nejlepší formou, takže za mě dobrý.

Rus vyrostl ve stínu Zvereva a Tsitsipase v obrovského hráče, kterého nikdo moc nebral vážně. Teď je z next gen úplně jinde a pravděpodobně si je bude mazat v budoucnu na chleba všechny.
Reagovat
gocii
Zas bych neprehanel, precejen se mu povedl jeden mesic, nikde jinde nez v americe moc nezaril, navic tsitsi je o 3 roky mladsi takze tam to muze byt take uplne jinaci
Reagovat
Elip13
Jeden mesic? Podivej se na jeho letosni sezonu. To fakt neni jen o jednom mesici... :D:D
Reagovat
gocii
No rozdil oproti vysledkum tsitsipase a dalsich ale fakt je jen o poslednim skvelem mesici. Jinak byli stejne nevyrovnani. Ma plno dobrych vysledku ale ostatni gs jen jedno osmifinale, pak serie rim, madrid, rg a stuttgart vsechno pad v prvnim kole...jsem zvedavej jestli dokaze byt vic konzistentni. Oproti ostatnim next gen ma ted navrch ale muze se to zase zmenit
Reagovat
peggy
Byl to super zápas,vím,Rafovi nenosim štěstí a tak po začátku pátého setu jsem šla spát,že zo to neda.VAMOS RAFA!!!
Reagovat
tito
Parádní finále. Po rozpačitém úvodu se Rafa rozehrál a vše vypadalo tak, že ukončí zápas ve třech. Nicméně Daniil přeřadil na vyšší výkonový stupeň a zápas ve třetím a čtvrtém otočil. Přes momentální výtky se hrál tenis na hranici možností obou aktérů a kdo šel spát, opravdu o hodně přišel. Oba jsou neskuteční borci a oba si zasloužili vyhrát, já jsem rád, že to urval Rafa, ale v případě Daniila bych se nezlobil. Tenhle enfant terrible next generation svojí US serií dal zapomenout na velkohubého Nicka s jeho pidi titulem a včerejškem dal jasně najevo, kdo bude největším adeptem na zisky GS své generace. Jestli bude zaznamenávat stejný progres a oplývat stejnou mentální silou, jako v posledních 2 měsících, tak bude nesmírně obtížné jej v budoucnu porazit. Sám se hodně těším na další duel s Nolem, protože za mne Daniil posunuje stěnu na vyšší level. Jsem velmi rád, že to Rafa zvládl. Vamos!!!
Reagovat
ttopi
Neuvěřitelný. Šel jsem spát před půlnocí s pocitem, že Rafa to jasně udělá. Ráno jsem si bez vědomí výsledku pustil zbytek zpětně a nestačil jsem zírat. Ten až hororový klid Medvěděva v některých okamžicích, to je neskutečný. Kolikrát už byl ve stavu, že kterýho by se drtivá většina hráčů již nedostala, ale on to zvládl. Když se podívám na průběh celého turnaje a finále, tak mám pocit, že Medvěděv by si ten titul zasloužil asi o chloupek víc. Jedno je ale jisté, pokud se jeho vývoj nevychýlí špatným směrem, bude velkým hráčem.
Reagovat
turista
Tenhle titul Medvědovi proklouzl mezi prsty.
Reagovat
Mayo
Vamoooooos El Matador, neuveriteľne číslo na antukara, nekonplexneho pinkaca (:
Reagovat
Mayo
Omg to čo tam ten Nadal stváral po 2. sete, neni normálny. No našťastie to doklepol.
Reagovat
stopan
nic nestvaral, proste Medvedev zacal menej kazit a to Nadalovi nevyhovovalo v jeho zalezenej hre od mantinelu.
Reagovat
steve79
Gratulace. 19. Grandslam je fantazie. Finale jsem nevidel, protoze jsem na dovolene, ale musel to byt skvely match.
Reagovat
steve79
Rafa je neuveritelne mentakne silny. Ztratil vedeni 2;0 na sety a presto vyhral.
Reagovat
ttopi
Já bych totéž řekl spíš o Rusovi. 0:2 ve finále, to si troufnu říct, že 99% jiných hráčů už by to neodhrálo do 5 setů.
Reagovat
MarcelPersch
Ještě přidám jeden zajímavý údaj, Rafa se dnešním vítězstvím osamostatnil na vrcholu v počtu největších titulů (GS, WTF, olympiáda, Masters 1000) 55., celkově jde o jeho 84. titul, tedy 29 titulů, které nepatří do této kategorie.

Pro srovnání:

Federer - 54/102 48
Djokovic - 54/75 21
Reagovat
ttopi
Když se ale podíváš na ty opravdu největší tituly (zjevně GS + TM), tak tam je to trochu jinak :-)
Reagovat
Pe3k
Masters není velký titul.
Reagovat
atptour
Není? Odkdy? Kdyby měl nejvíc titulů z Masters Roger, ty budeš první, kdo tady bude vypisovat, jak vysoký kredit tituly z Masters mají... Jdi do háje, jsi opět trapný a neuznalý. Utři slzičky, hatere...
Reagovat
ttopi
Proč argumentuješ slovem "kdyby"? GS a TM je v rámci ATP prostě nejvíc, o tom se snad není třeba dohadovat.
Reagovat
atptour
Každý věří tomu, čemu chce věřit...
Reagovat
ttopi
Aha, dobře no... :D
Reagovat
spaniel
I žák prvního stupně ZŠ ví, že 1500 bodů > 1000 bodů. Jen Nadalovci vždy měli problém s malou násobilkou. Cico neumí do 5, panda do 2, tak ty jsi na tom ještě dobře.
Reagovat
kecam
Vážení, můžete sice pět chválu na Nadala, největším hráčem všech dob je Roger. Nadal je (podezřele)vypěstovaný robot ,který vítězí fyzickou kondicí, nikoliv klasikou a krásou tenisu. Až skončí tzv.velká čtyřka, nechť hlasují všichni hráči všech generací, kdo je Nomber One.
Reagovat
Krisboy
Velká čtyřka? Vždyť Wawrinka je o třídu níže, než ti tři, to je přece už dávno jasné...
Reagovat
Hypertac
Co to meleš za hovn.. Rafa má několik úderů, které jsou fantastické a to má i Roger. Jenom zapšklý fanoušek Rogera může napsat takovou blbost. Je to o jeden a nervičky tečou, že?
Reagovat
MarcelPersch
Rafa není ani schopný dojít do studia Eurosportu kvůli křečím, myslím, že ten do Šanghaje určitě hrát nebude. Jestli vůbec mimo Laver cupu.
Reagovat
FulnekUltras
stačí AO 2020 - na pouťácích už nemusí dokazovat nic ;-)
Reagovat
MarcelPersch
Asi by to bylo lepší, ale já bych ho v příštích 3 měsících ještě rád viděl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mickey mouse turnaje, možno ich bude vysielat aj Cartoon Network.

Dnes, prípadne vo W. sme videli, co znamená Grandslam, a čo to obnáša. A v čom sa líšia šampióny od dobrých hráčov.
Reagovat
smazaný uživatel
*šampióni :)
Reagovat
turista
Už to stačilo. Má splněno.
Reagovat
turista
Už to stačilo. Má splněno.
Reagovat
Krisboy
Jasně, ať už (nejlépe nikdy) nehraje. Ať může Novak Djokovič se svým moc hezkým úsměvem dolepit Rafu v tisícovkách a Rogera v počtu týdnů na trůnu. Jistě i těch GS přidá 10-20, když mu tihle dva nebudou překážet a krást tituly, které patří Novaku Djokovičovi (i s jeho moc hezkým úsměvem).
Reagovat
Mayo
:D ty si riadne kysly na kolegu turistu
Reagovat
turista
To on umí být hodně kyselý a leckdy uráží. Ale mně je to fuk. Je jasné, že když vyhraje Nadal nebo Federer tak neskáčeme radostí do vzduchu.
Reagovat
Krisboy
Ne? A proč?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
do půlky třetího setu to byla strašná nuda, pak se to rozjelo a byl z toho neuvěřitelný dramatický a nádherný zápas!

Rafa je velký hráč a opět to potvrdil, do finále měl možná vše zadarmo, ale ve finále teda ne, i když málem ho to stálo titul. gratulace Rafovi i jeho fanouškům :)

Daniil by mohl v budoucnu být jedním z nejlepších hráčů, vlastně je po US Open Series už teď, ale může se stát cokoli a příští rok nemusí tohle zopakovat a může být pamatován jenom jako finalista US Open 2019, tenis je v tomhle ošemetný. velká gratulace ruskému mladíkovi, dokázal v létě velké věci na svůj věk a dnes chyběl jen kousek, stát tam někdo jiný než člen Big 3, asi by bral titul.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a ještě chci poděkovat všem, že jste tu se mnou byli během letošního US Open, noční nejsou jednoduché a vy jste mě motivovali, abych vydržel až do konce :))) díky a těším se na další velké okamžiky letošní sezony :)
Reagovat
FulnekUltras
Pokud si teď Ondro dopřeješ dovču, tak ještě krásné dny s letním časem... ;-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dovča jen dneska, to bych nedal svoji normální směnu, musím se vyspat :D od úterý jsem tu opět v plné síle ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Komunikovat s FU, to o vás něco vypovídá...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nechápu, já nemám moc času sledovat komentáře, co provedl? jen jsem slušně odpověděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Ondřeji, F_U tady na TP rozjíždí dost často diskuze - https://www.tenisportal.cz/zpravy/lendl-skoncil-po-roce-jako-trener-tenisty-zvereva-26565/

Nepovedený redakční projekt, nelze si nevšimnout - "chlapečka našeho".
Reagovat
FulnekUltras
A řekni si o koňskou dávku antifízlinu. Třeba se s tím ještě dá něco dělat.
Reagovat
FulnekUltras
Ty už se fakt běž léčit. ;-)))
Reagovat
MarcelPersch
Já si to nemyslím, on narozdíl od těch mladých má mentalitu vítěze. Zverev, Tsitsipas, Berrettini se taky složil s Federerem, ale tady v New Yorku se nevzdával ani když jasně prohrával, on si myslím bude taky jedním z těch lepších hráčů. Ale hlavu má z nich nejlepší Medvěděv. Navíc jeho hra je založena na podobném principu jako Noleho, neuvěřitelně solidní od základní čáry, skvělý servis, silná hlava už v tomhle věku a navíc je zabejčený jako Nadal. Vůbec bych se nedivil, kdyby s vyhráváním GS začal už v lednu na AO.
Reagovat
farr
souhlas , líp bych to nenapsal , Daniil je doufam uz k necne plnohodnotný nastupce zlaty generace a budoucnost tohoto sportu a je fajn ze bude komu fandit ;) , tak je skoro pul 5 . shrnul bych to bylo to nadherny a bylo toho dost, za nas vsechny at fandime komukoliv muzu snad jen rict... jen houšť ;)
Reagovat
Montaigne33
Nadal je největší dříč a bojovník v dějinách tenisu... Medveděv to v 5.setu úplně nezvládl v hlavě (ztráta hry ze 40:0), chybí mu zkušenosti s podobnými zápasy... Dnes by si titul zasloužili oba.
Reagovat
farr
Tedka ste se vsichni kdo pochybovali o Daniielovi doufam přesvědčili že je to opravdu velky hrac a skvely clovek ...
Reagovat
Montaigne33
Ano je...
Reagovat
farr
Každopádně Obou pánům smekám klobouk pokud bych ho měl na hlavě, Rafa neskutečnej bojovník a i v hlavě to nakonec ustál i když to muselo být ty nervy když citil jak snadno by mu mohl protect defakto vyhraný zápas , Nepochybuju že Fedexa překoná , a pokud jeste dokaze 2-3 roky stabilni vykonost muze dokonce jit i po Sereně i kdyz to se neda stovnavat v ATP je obrovská konkurence oproti WTA kde vlastně zadná parta dominantích osobností posledni leta nejsou...
Reagovat
FulnekUltras
Serena mínus všechny tituly od roku 2010 - takže tu bych s big3 nesrovnával ANI OMYLEM.
Reagovat
MarcelPersch
MVP Tenisportálu tito! Ten zachoval chladnou hlavu a věřím, že tomu věřil celou dobu, díky že si mě aspon trochu uklidnil, i když upřímně řečeno, moc nešlo.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
FulnekUltras
dvou hráčů, které "mainstream" zrovna nezbožňuje. O to zajímavější průběh. Vysoce efektivní kejkle Medvěda nakonec nestačily - jen on sám ví, do jaké míry ho v posledním setu limitovala noha, ale velké uznání, že dohrál. Rafa dnes pod velkým tlakem šance dostat se v počtu GS na dostřel "starému pánovi", a popasoval se s tím tradiční úporností výborně. Soupeře v naprosto vyrovnané bitvě o pověstný chloupek přetlačil. Gratulace všem Rafans - a najmě do Petržalky, kde musí být ještě teď opravdu hodně zapařeno... ;-)
Reagovat
ipko
obrovská škoda pre Medvedeva a to dvojnásobná.. momentum mal na svojej strane na začiatku 5.setu a Nadal dnes určite nehral ideálne.. napriek tomu to Daniil nedokázal využiť, viď. posledným BB na 5:5, kde nemal hrať takto pasívne.. Nadal dnes vyhral so šťastím, ale v konečnom zúčtovaní je to jedno.. vyhral štvrtýkrát USO a 19. GS, takže Rogera má na dostrel.. dnešný zápas ale potvrdil, že Big 3 sa pomaly, ale isto rozpadá a AO 2020 môže mať prekvapivého víťaza..
Reagovat
FerrariF50
Nakonec to byl velký boj, ... nicméně o tom že to Rafa dá jsem od začátku nepochyboval. No tak gratulka a bylo by uplně super, kdyby ses teď o tu dvacítku porval s Rogerem už na AO :)
Reagovat
farr
08.09.2019 22:58Od: Amputace
Zatím je to jedno z nejhorších GS finále, které pamatuji. Připadá mi to jako tenisová alternativa finále LM Liverpool - Tottenham.

09.09.2019 03:17 farr
Asi jedno z nejlepších GS finále hrace BiG 3 s mladou puskou ( o toho kluka se nebojim - pokud bude takhle makat dál a pristupovat s ledovym klidem ke vsemu tak par GS prida taky klidne a myslim si ze ani nebude muset čekat az velikaní ukončí kariéru - par míčků jinak a mohl trofej držet on... Kloubouky dole)
Reagovat
Amputace
No jo, člověk nikdy neví :) Kdyby Tottenham rychle vyrovnal, mohlo být i to finále Liverpoolu dobré :)
Reagovat
farr
To je ovšem taky pravda , akorát tomu tenkráte osud chtěl jinak :) ,
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasné, epické a čer to ber, zrejme najemotívnejšie finále, aké len mohlo byt a pravdepodobne aj celkovo..Fantázia. Danil bol milimeter blízko, je to král a keď bude svetová jednotka, na tento zápas sa bude dlho spomínať.

V tejto chvíli by som sa najradšej vysmial vsetkým hejterom, pochybovačom, umpirovi..Ale ja naozaj nevládzem.

Bravó Rafa, si najlepší.
Reagovat
Cico93
Fantázia.
Kto išiel spať po 2 sete môže ľutovať.
Reagovat
FulnekUltras
Příznivci WTA se na ATP při GS začínají obvykle dívat až od třetího setu - a úplně to stačí. ;-)
Reagovat
Blondie
Krása, nádhera, božský tenis.
Díky oběma!
Jsem spokojena, Rafovi to přeji a Daniil předvedl fantastické a bojovné vystoupení, čeká ho velká budoucnost.

Nádherné finále!
Reagovat
turista
Dvě prohraná finále s Nadalem to musí být pro něj frustrace.
Reagovat
MarcelPersch
Zato ty výhry nad Djokem mu dodávají optimismu.
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Montaigne33
Bude-li Medveděvovi držet zdraví, stane se superstar!!! Dnes byl proti němu prakticky celý stadion a přesto odvedl vynikající výkon!!! Věřím, že vybojuje GS titul už brzy!
Reagovat
Amputace
VAMOOOOS!!!

Medvěděv velký sympaťák...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri, aký je Nadal dojatý. Ten je úplne emočne odrovnaný. Rafa mal v tomto zápase na stole ovela ovela viac, ako Medvedev. Som rád, ze sa voči dvom nevyuzitým MB Nadal vzoprel a senzačne to urval na svoju stranu.
Reagovat
ipko
nechápem, prečo by mal mať Nadal v tomto zápase oveľa viac ako Medvedev.. pre Daniila to bolo prvé finále a vyhrať ho by bolo skvelé, čím by zavŕšil fantastickú jazdu na amerických betónoch.. aj keď sa teraz zdá, že sa do ďalšieho GS finále dostane v blízkej budúcnosti, nikdy nevieš, pretože život je nevyspytateľný..
Reagovat
smazaný uživatel
Čomu na tom nerozumieš?..

Nadal má 33r, Medvedev 23. Kto ti z toho vychádza, ze ak to dnes nevyjde, nic sa nedeje. Kolko šancí ešte bude mat Medvedev..Nevidel si Nadala po zápase, prišlo ti, že nemal co stratit?.:Ty si to necítil v závere, o čo tu dnes vlastne išlo?...

Kalkulačku, pane?
Reagovat
ipko
ešte raz prečítaj si môj koment vyššie a za tým si stojím.. Medvedev dnes stratil veľkú šancu, ktorá ktovie kedy sa naskytne opäť..
Reagovat
turista
Uhaluzil to.
Reagovat
MarcelPersch
:DD Jojo, aspoň to nebylo jako klasické nezajímavé finále typu Djokovic Del Potro, kdy je výsledek předem znám. Djokovič zeď a soupeř se postupně kvůli hlavě vyhází. Taková finále už jsme viděli mockrát, dnes nebylo do poslední chvíle jasné, jestli Medvěd ještě neotočí. Daniil hraje podobný styl jako tvůj miláček, ale upřímně řečeno, mnohem lépe se na jeho hru i osobu kouká.
Reagovat
TheRoyalBlue
Presne tak, žiadny šašo exhibicionista, jeho údery menej strojové, menej ortodoxné a variabipnejší repertoár. Lepší Djokovič ????
Reagovat
Cico93
Rafa nám chce o 3 ráno privodiť infarkt či čo..., taký záver.
Reagovat
turista
Je to klikar. Pan Bůh ho zase měl rád.Pro tenis je to špatně
Reagovat
turista
Haluzak.
Reagovat
Amputace
Djokovič ve Wimbledonu, nebo o kom jsi teď psal?
Reagovat
turista
Nadal je klikar a haluzak. Djokovič taky ve Wimbledonu zahaluzil.
Reagovat
FulnekUltras
Dej si priznic na hlavu. ;-)
Reagovat
Amputace
Taky zahaluzil? To byla ta největší haluz, kterou jsem na podobné úrovni kdy viděl. Haluz, kdy prohrál ten jednoznačně a zdaleka lepší hráč. Djokovič neměl celý zápas vůbec nic, jeho čísla byla proti Federerovi poloviční, podařily se mu akorát TB a to měl ještě štěstí, že se pátý set premiérově ukončoval též v TB. Vždyť se na konci ani neradoval, sám netušil, jak to vlastně vyhrál.

Zhrzení fanoušci zkraje vypadnuvšího Federera a Djokoviče tady poslední týden pořádají soutěže, komu se podaří víc si nas.rat do huby, nebo co to znamená?
Reagovat
Krisboy
Turista nemá nad kým masturbovat, proto ta frustrace. Nad fotkama nebo zápasama, u kterých znáš výsledek, to není ono.
Reagovat
Matti
haluzak? Ale jdi, ty brepto.
Reagovat
blax
Ještě že tam ve finále není Roger, to by bylo z 2:0 a z 10 matchballu 2:3
Reagovat
MarcelPersch
Jedna věc je jistá, Federer by to dneska projel ze 2:0, Djokovic možná taky.
Reagovat
ipko
nemôžeš súdiť, Medvedev na Rogera vo všeobecnosti nevie, takže podľa mňa nie
Reagovat
TheRoyalBlue
Ja to j*b*m, dám výpoveď v robote a idem nasledujúcich 72 hodín oslavovať.
Reagovat
TheRoyalBlue
Aspoň zhoda, ale chce sa mi z toho servisu plakať.
Reagovat
MarcelPersch
Jestli tohle projede, tak to je i na Federera krátké.
Reagovat
MarcelPersch
Z posledních 10 míčků ani jeden 1. servis.
Reagovat
MarcelPersch
11
Reagovat
TheRoyalBlue
Poraziť ma ide z toho. Toto už nedávam.
Reagovat
TheRoyalBlue
Nemožné. Prosím, ešte.
Reagovat
MarcelPersch
Tak napodvanácté se zadařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Najviac sa tej 19ky bojí umpire.
Reagovat
MarcelPersch
A jedeme od znova
Reagovat
Amputace
Na tohle už jsem asi starej :D
Reagovat
safi1313
Co je další warning pro Rafu? Ztráta fiftynu nebo zas jen 2.podani?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predsa len je Nadal s Federerom prepojení.

Neuveritelné.
Reagovat
TheRoyalBlue
Nemám voči Federerovi antipatie ako ty, ale prosím ťa, takéto obludnosti vôbec nehovor!
Reagovat
MarcelPersch
Zajímalo by mě, jestli Rafa v následujícím gamu konečně trefí 1. servis, v tom předtím se to nějak nepovedlo.
Reagovat
TheRoyalBlue
Ak toto Rafa nedá, tak by som na jeho mieste v tom momente ohlásil koniec kariéry a šiel oplodnit Xiscu.
Reagovat
MarcelPersch
Tak tak, tolik šancí i na returnu, ale oba toho mají dost, víš co
Reagovat
TheRoyalBlue
Tak toto je už fakt v....
Reagovat
safi1313
Nechci vidět co by s tím rozhodčím nadělal Kyrgios
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz by tam nesedel. Vynášali by ho zakrytého plachtou.
Reagovat
MarcelPersch
Fakt mentál tohle...
Reagovat
MarcelPersch
Ten Medvěd mu to prostě nedá zadarmo, zase chybí 1. servis.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa zase ani jeden 1. servis v tomhle gamu. Do nebe bijící už
Reagovat
farr
hmmm... tak interni anketa ... dopodava to Nadal napodruhe nebo ne ?
Reagovat
Ereinion
Gratulace Rafovi...měl vyhrát ve 3 setech, ale na to se historie ptát nebude...nakonec rozhodl ten game za stavu 1:1 v pátém
Reagovat
Ereinion
ok, už jsem chtěl spát, ale ještě rebreak :D njn
Reagovat
farr
Rafa dneska bych skoro rekl utrpí vítězství , mladej to nakonec v tom 5. až tak dobre neunesl ale Nadal drzi svou stabilni latku a v konecnym účtování asi o set lepsi zaslouzene ,ale nemuzu si pomoct ty stary zacinaj bejvat taky slusne labilni(viz Fedex Wimbledon) nebejt trubec uz to dopodaval v 3. setu...ale zaplať pan buh za to to bychom nevideli tohle strhujici drama coz :).
Reagovat
MarcelPersch
Ten míček předtím rozhodl o tom 2. Medvěděv se bál, že to zase padne na lajnu, tak to zkusil smečí.
Reagovat
safi1313
Však by tam asi zase padnul..
Reagovat
MarcelPersch
Jasný, ale kdykoliv předtím v zápase to nechal dopadnout.
Reagovat
FulnekUltras
jestli povolila, je to pro zbytek zápasu obrovská škoda.
Reagovat
safi1313
Dyt tam lítá jak urvanej
Reagovat
FulnekUltras
zřejmě hodně přes bolest - přesnost úderů vypadá podle toho
Reagovat
TheRoyalBlue
Až priam neverím. Ale kľudný stále určite nie som.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak teď si Medveděv hloupými chybami sám prohrál zápas
Reagovat
safi1313
Pojd už Rafooo!
Reagovat
paddy
Předtím ještě time violation podruhé. Rozhodčí se ho asi chystá okrást o bod...
Reagovat
Fandina
Medvěd je sympoš. Nicméně by se mi líbilo, kdyby měl nějaký jiný účes. Jinak dobré. Líbil se mi i v rozhovoru na kurtu po nějakém zápasu. Je sympatický.
Reagovat
FulnekUltras
on tu levou stranu ještě doladí ;-)
Reagovat
MarcelPersch
Tak Medvěděv je ošetřovaný, o to větší hanba to bude. Že Rafa nedokáže porazit ani soupeře na jedné noze.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pocit, ze Medvedev hrá na jednej nohe?..

Šibe ti?
Reagovat
FulnekUltras
dneska pečené gaštany ;-)))
Reagovat
MarcelPersch
Ne, ale omezuje ho to určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Lolól.
Reagovat
Blondie
Strhující!
Reagovat
farr
a opet ... Nadal s velkou klikou prezil start setu jako minule... no jen aby to Daniiela nemrzelo :/
Reagovat
safi1313
No tak z nudnyho finále nakonec top class příběh
Reagovat
Ereinion
Tak tohle ještě může Rafu nakopnout...
Reagovat
TheRoyalBlue
Rafa je proste mimo a Daniil má chuť do hry. Toto nemôže dopadnúť inak ako hanbou na 3 zimy. Rafa nech si mlati hlavu o stenu pre ten volej pri BB v 3. sete.
Reagovat
MarcelPersch
Přesně tak.
Reagovat
TheRoyalBlue
Rafans, modlíme sa, aby tomu sialenemu matematikovi prestali zaberať prášky.
Reagovat
FulnekUltras
naprostý detail
Reagovat
smazaný uživatel
Rafov výkon ide prudko dole a od koncovky stvrtého je uz úplne zviazaný výsledkom, je nepresný a vlastne ani nevie čo má hrať.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj, Medveděv ho přehrává
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to se mi zdá, nebo na Nadala pískaj? :D
Reagovat
blax
Tak USA publikum píská vždycky na toho, kdo nějak mluví s rozhodčím nebo chvíli nehraje, atd.
Reagovat
Krisboy
Vždycky rozhodně ne. Když "diskutuje" Praserena, píská se na rozhodčího.
Reagovat
FulnekUltras
Zápletka jaxviňa.

2:2 na sety a teď už se půjde na krev.
Reagovat
farr
Doufam ze to budou pro Daniila ty stejný prasky jako dostal s Wavrou , byla by skoda kvůli zranění ztratit sanci se porvat o titul... :/
Reagovat
farr
Tak jak to ošetřování bude neco ? nebo jsem mimo ?
Reagovat
MarcelPersch
Až po tomhle gamu, při první výměně.
Reagovat
Cico93
Medvedev hraje neskutočne, už ma štve.
Reagovat
lars
mel bys vychutnavat neskutecnou hru :)
Reagovat
MarcelPersch
Nadal ošetřování...
Reagovat
aape
Tak to je něco!
Super match
Reagovat
tommr
se nezdá, ale je to borec ...
Reagovat
FulnekUltras
Prostě ten balon vždycky nějak dostane na druhou stranu a ještě k tomu způsobem, který soupeři vůbec nevoní. Podstata tenisu... ;-)
Reagovat
Montaigne33
Úžasné!!!
Reagovat
farr
3 pismenka : WAU ... hm el Matadore zacina mit problem
Reagovat
MarcelPersch
Tak bohužel, neskutečná otačka Daniila, snad po US nedopadne jako Dimitrov, Kchachanov a další...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty kráso :-O
Reagovat
Blondie
Pojď, Rafo!!!!
Reagovat
MarcelPersch
To je ono, začít hrát agresivně!
Reagovat
FulnekUltras
Hezky teď medvídek drží...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa by mal trochu dupnut do pedálov a pritvrdit. Je ideálny čas. Lebo v piatom sete sa mu uz bude hrat velmi tazko..Ak ma vyhrat, tak jedine v styroch..

Medvedeva vsak drzí servis, ktory celý turnaj nevedel nájst..Ani dvojchyby nerobí..
Reagovat
MarcelPersch
Rafa teď set a půl stojí blíž k BL a některé ty jeho servisy prostě nechytí. Sám si taky neumí pomoct 1. servisem. Hraje hrozně pasivně, snad ještě zapne tenhle set, ale z Medvěděva jde opravdu strach.
Reagovat
MarcelPersch
4/15 není schopný hrát jinak než pasivně na BP přitom ví, že Medvěděv nezkazí, jsem teď na Rafu fakt naštvanej!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten odporný hajzlový pavúk z TOI TOI-ky, kdesi zo samoty u lesa ma už začína tými odvrátenými BB vytáčat..Hoci tento posledný si paradoxne Rafa zazdil sám.
Reagovat
Montaigne33
Proč musíte někoho urážet???
Reagovat
MarcelPersch
na většině měl šanci a vyházel si je.
Reagovat
Ereinion
:DD
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))
Reagovat
MarcelPersch
A Medvěděv je sympaťák, aspoň pro mě, má to, co ostatním mlaďochům chybí.
Reagovat
farr
souhlas , normální kluk a ze pochazi z Ruska tim spis je to ocenitelné
Reagovat
FulnekUltras
ušáci by jeho titul ve své kapličce rozdýchávali jen těžko
Reagovat
farr
Velka skoda takhe zadarmo na tom brejkbole odevzat Rafovi zpátky momentum zapasu... :/
Reagovat
MarcelPersch
Rafa se nedostane ani k BP co třepeš.
Reagovat
Blondie
Teď sem přijde jeden jouda a začne ti vyhrožovat bůhvíčím, že schválně zakřikáváš ;)
Reagovat
farr
nemyslim ze by zase zacal dominovat spis ho mohl Daniil poradne dorazit po tom kolapsu na konci 3. setu...
Reagovat
MarcelPersch
Rafa Nadal trefil v tomhle gamu přesně 1 první servis ze 7 bodů. Bravo!
Reagovat
paddy
Taaak, bezvěrce jsme vyhnali spát a my se podíváme na nejlepší část zápasu.
Vsazeno v kurzu 23. Sranda musí být, i kdyby fotra věšali :)

I komentátor říkal, že ten, kdo šel spát možná bude ráno litovat, že 3. set neviděl.
Reagovat
tito
černá je černá.
Reagovat
farr
Na vysledku zapasu to bude mit asi pramaly dopad tohle Daniil nevydrzi hrat asi vecne ale co stat se muze uz vsechno , skoda ze do toho takhle nechodil uz od prvniho mice kdy byl nadal jalovej , 1. ser by mel hrave v kapse..
Reagovat
smazaný uživatel
Snáď Nadal bude silný na big pointoch a vráti sa k osvedčenej hre, najma ukoncovat výmeny na sieti..

Kazdopádne strata setu, kde Nadal nevyuzil 40:0 na prijme a dvojicu BB, za stavu 5:5. Snad to Rafa vymaze z hlavy.
Reagovat
MarcelPersch
Nadal ho nepřetlačí ani v dlouhých výměnách, to vypadá zlee
Reagovat
MarcelPersch
Na síti s těmihle half voleji to asi nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba sa pritrafí, ale treba tam chodit..

Uspesnost má dobru, zrejme lepsiu, nez v dlhých výmenách, Medved teraz nic nekazí.
Reagovat
MarcelPersch
Já si myslím, že prohraje i tenhle set a v 5. bude Medvěd na koni.
Reagovat
tito
Ale houby.
Reagovat
MarcelPersch
Musí se ti nechat, že jenom díky tobě jsem si ještě nezačal rvát vlasy z hlavy :)
Reagovat
tito
V klidu. Rafa to má jisté.
Reagovat
MarcelPersch
Doufám, že tvoje voodoo ví, kdy Medvěděv přestane takhle servírovat.
Reagovat
tito
Právě teď skončilo.
Reagovat
tito
Ne, vážně. Rafa to fakt vyhraje :)
Reagovat
MarcelPersch
Pořád tomu věříme?
Reagovat
aape
Taky se mi zdá, že Rafa to
začíná mít jisté ..
Reagovat
Ereinion
wow, tak tohle jsem už fakt nečekal...je otázka, kdo na tom je vlastně lépe fyzicky - většina by asi řekla, že Nadal, ale Medvěd má zase typickou postavu vytrvalce (až na tu výšku) a zatím hraje po třech hodinách nejlepší tenis...no uvidíme
Reagovat
FulnekUltras
Srdce jako kníže Myškin - a hlavně se z nikoho nikdy nepos.rat. Stylovost úderů je až druhořadá...
Reagovat
Montaigne33
Úžasný závěr setu od DM!!! Uvidíme, jestli má ještě sílu na obrat...
Reagovat
kulhavej_kmet
za stavu 3-2 ve tretim si ho Rafo podcenil
Reagovat
farr
yeeeeesss!!!! je to tam , zaslouzene , TOP tenis , kdo zustal vzhuru urcite nelituje ;)
Reagovat
FulnekUltras
jen skuteční fajnšmekři ;-)
Reagovat
Blondie
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si od toho pokazeného voleju prestal chodit pre fiftíny na siet, a vo výmenách má problémy..
Reagovat
MarcelPersch
Rafa ani jeden 1. servis :/
Reagovat
MarcelPersch
A nad New Yorkem se stahují mračna.
Reagovat
MarcelPersch
Jen připomenu, že Medvěděv tahá šňůru 8 vyhraných TB za sebou.
Reagovat
farr
boze boze ty to vidis , ty pepici sou fakt prasteny :D :D pri vstupu na kurt uhlavnj nepritel a ted skandujou sborově jeho jmeno...
Reagovat
MarcelPersch
Vsadím se, že teď Rafa ztratí servis.
Reagovat
farr
bankrot ! .. xD
Reagovat
MarcelPersch
:DD stejně si myslím, že těch chyb od Rafy je moc, takže tenhle set ztratí.
Reagovat
farr
kazdopadne Daniil by si ho za tu bojovnost a odvahu ze to nevzdal kazdopadne zasloužil
Reagovat
MarcelPersch
To je tak zbytečný... i Medveděv už si myslel, že je po výměně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hrá super, Rafa stratil momentum, ale tiež hrá dobre..

Skvelý tenis momentálne. Samozrejme skoda premrhaných šancí.
Reagovat
MarcelPersch
Přesně tak, sám Medvěděva dostal do hry, přitom šance na těch BP měl velké.
Reagovat
MarcelPersch
Tyhle chyba Rafa srážejí.
Reagovat
Montaigne33
Nádherná výměna!!!
Reagovat
Blondie
Fantastický tenis.
Fandím Rafovi, ale DM ten čestný set rozhodně přeju, zaslouží si ho.

Díky za skvělé představení, pánové!
Reagovat
FulnekUltras
Nic pro FFF, ale neutrální znalci si přijdou na své. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten, kto nevidí, ze Medvedev je už dnes velký hráč, tenby naozaj mal naozaj zvážit, ze sa bude venovat radšej sledovaním inému športu..
Reagovat
Montaigne33
Je velký hráč- pokud bude fit, čekají ho velké tituly!
Reagovat
farr
Reknu mozna smely blabol ale Daniil je vitezny typ. Takhle mlady a mentalne silny , klobouk dolu , pekna otocka a ted Rafa podava na prodloužení 3. setu ...
Reagovat
tito
Daniil je výborný a budoucí šampion. Kdo to nevidí, je hloupý.
Reagovat
Montaigne33
Souhlas!
Reagovat
aape
Ale ta únava už je na něm dost patrná
Ale i tak pořád jede co to dá
Reagovat
safi1313
Snad si tu vážně někdo nemyslel ze by mohl Medvedev porazit Rafu :D.. nebo si dokonce ještě ted myslet ze to snad otočí :))
Reagovat
farr
Tak že by se ruský méďa konecne probral s hibernace , vic takoveho tenisu prosiim pekne .. ;)
Reagovat
paddy
Pred chvílí jste promeškali krásný kurz 30. Bude vás to mrzet :)
Reagovat
MarcelPersch
Asi jo, Medvěděv zapnul, i ve výměnách je teď lepší.
Reagovat
MarcelPersch
To snad není pravda...
Reagovat
MarcelPersch
Teď potvrdit!
Reagovat
kulhavej_kmet
Tohle uz si Rafa nenecha vzit.

Nevim proc, ale letos me prisla zajimavejsi zenska cast.
Asi proto, ze u chlapu chybeli v semi Roger a Djoker, a ty mlady takovou kvalitu nemaji.
Reagovat
MarcelPersch
No zatím Rafa neměl moc šancí na returnu v tomhle setu teda.
Reagovat
MarcelPersch
Medvěděv se podle statistik ve 2. setu ve všem zlepšil, kromě toho, že 1. servis trefoval ještě méně často než Nadal.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa, ešte 1.
Reagovat
spaniel
Dobrou noc a hezky zbytek vecera masochistum, kteri to vydrzi (krome cirkusove pandy s prujmem).
Reagovat
smazaný uživatel
Odbila polnoc a primadona sa vydala do ulíc Hoštic. Vesničané, traste sa..
Reagovat
spaniel
Hostice > Petrzalka. Nezapomen rano vynest kos s plenami, mouchy jsou previt.
Reagovat
smazaný uživatel
Isto, A soľ je viac ako zlato :)

A Brutvanova kurvi*ka je viac ako brutvan..Máš jasno
Reagovat
MarcelPersch
Zas ta hlava! Koncovka a servis v háji...
Reagovat
paddy
Tento typ zápasů by se měl skrečovat. V boxu existuje technické K. O., tady by měli dát technickou skreč.

Aspoň že byl zajímavý ženský turnaj.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně díky výsledku finále
Reagovat
Patik
No nič už musím..tak s tenisom sa vidíme zrejme v Shanghaji..teda s Rafou zrejme až niekedy v AbuDhabi..Adios..
Reagovat
Cico93
Škoda, že už ideš spať.
Jedna perla vedľa druhej...
Reagovat
smazaný uživatel
Drzím palce na Mickey Mouse turnajoch.

Druhoradí dostanú opat čuchnout.
Reagovat
Mayo
Akurát išiel Roger v reklame na špagety :D a povedal že Bon Apetito :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhasnutá hviezda skončila v reklamách na špagety :)
Reagovat
Cico93
To je ta reklama s Miki Shiffrin?
Reagovat
raduz
Rusy rád nemám z podstaty.Ze o někom někdy řeknu,že je odpornější,a to nejen fyzicky, nežli Nadal,tak to jsem tedy nečekal.Pět let jsem neviděl finále USO.Sleduji s nadšením jen Wimbledon totiž.Toto je však hrůza a jdu spát.jsem vkusný šlověk,toto je pro humusáky...ble
Reagovat
spaniel
Brou šlověku.
Reagovat
MarcelPersch
Fakt překvapivý, že jen Wimblas.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa už hraje FH po lajně, to znamená, že strach snad kompletně setřesl! Snad to vydrží.
Reagovat
kulhavej_kmet
Uz se hraje jen o Medveduv servis, Rafa si ten svuj v klidu drzi. Takhle to Medved nema sanci otocit.

Tipoval jsem 64 63 61, tak nejak podobne to asi dopadne.
Reagovat
MarcelPersch
Já bych se nedivil, kdyby Medvěd ten 3. získal pro sebe ještě. Ani ten druhý není ještě u konce.
Reagovat
kulhavej_kmet
muze to taky byt, ale spis uz ho Rafa k nicemu nepusti. On se nekdy pomalejc rozjizdi, ale pak je to parni valec.
Reagovat
MarcelPersch
U většiny zápasů to platí přesně jak si řekl, ale Medvěděv má ten svůj strop přece jen výš než dnes zatím předvedl. Už ke konci 2. setu dost kousal.
Reagovat
Mayo
Manu Ginobili opäť na štadióne.
Reagovat
turista
No jo. Už je v podstatě v basketbalovém důchodu.
Reagovat
Hook2424
Dobrou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ide trochu hore, Medved dole.

A konečne to pretavil aj do výsledku.
Reagovat
spaniel
Muzes vyndat plenku, uz snad nebude potreba.
Reagovat
MarcelPersch
:DD Promiň forhande, ale tohle mě rozesmálo.
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrát z Hoštic pomaly stráca aj poslednú nádej a pomaly sa začína zmierovať s tým, že jeho platonická bazilejská láska skončí na smetisku dejín..:)

Apropos polnoc, najvyšší čas ist do ulíc, vyšlapať nejaký peniaz :)
Reagovat
spaniel
Hm, Rainman udelat vtip :D
Rafa byl obrovsky favorit, nemuzu za to, zes byl tyden posrany az na paty. Snad uz to chapes, ty batole.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Federer bol obrovský favorit s Dimitrovom.

Alebo pred 10 rokmi s Del Potrom..Ako 5-násobný vitaz v najlepších rokoch proti zajacovi z Argentíny..A bol omnoho vacsi favorit, ako 33 ročný "antukár" na harde..A ak by si sa trochu rozumel tenisu, vedel by si, ze Medbedev zbrane má. A urcite to vieš a dúfal si v iný priebeh, len to pokrytecky zatĺkaš..A preto vzdy budeš len Brutvanovou šlapkou.
Reagovat
spaniel
Federer ma na US Open 9 let vypadky jak krava. Obavy o vypadnuti jsou na miste. Ale bat se priposrane hrace, ktery nikdy nebyl ve finale GS a par tydnu dozadu dostal 6:3 6:0, to je jiny level.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Soderling dostal 0:6, 1:6 v Ríme. Iný level je len to, ze to nechápeš.

A nechápeš ani to, ze písem o USO 2009, lama.

Federer dal 6:3, 6:0, 6:0 Del Potrovi v Austrálii a v NY s ním ako 5-násobný vitaz z posledných piatich rokov zahučal, hoci to bolo Delpotrove prvé finále.

Dúfam, že ak ťa dnes nikto neošuká do zadku, tak to raz bude karma, a Medvedev vypráši na GS práve druhoradého chlpáča.
Reagovat
MarcelPersch
Hlavně nepolevit, 3x netrefí 1. servis a jsme tam, kde jsme byli.
Reagovat
spaniel
Myslel jsem, ze matchup Djoker Murray nic neprekona, ale toto je hruza.
Reagovat
Patik
No počkať..a čo finále s Andersonom dva roky dozadu ?
Reagovat
spaniel
Co s nim?
Reagovat
Patik
vlastne nič..či Anderson alebo Medvedev vo finále GS..nič ..nič som nenapísal..
Reagovat
spaniel
Anderson aspon nepinka...
Reagovat
MarcelPersch
Hezký pokus, ale nejspíš by Federera s Djokovičem stejně Méďa porazil.
Reagovat
MarcelPersch
To nebylo tak špatné od Andersona, prostě na něj jenom neměl.
Reagovat
Pe3k
Dostal 4x nejlehčí los v historii a 4x vyhrál US open. Za nepřítomnosti Federera a Djokovice je nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt,ako by tam ani neboli
Reagovat
FerrariF50
Holt ale on za to nemůže, že Roger vypadne s outsiderem a nedokáže se už takovou dobu na USO prosadit. Bohužel no.
Reagovat
tito
2x hrál vítězné finále proti Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno práve preto má s oboma pozitivnu H2H na Grandslamoch..

Za to tá nula z Bazileja zaznamenala 20 GS porazok od oboch. Má dalsi rekord, ako jediny :)
Reagovat
safi1313
Jasnyyyyy, to sme tu dlouho neslyšeli :)))
Reagovat
Amputace
Napíše fanoušek tenisty, který hrál semíčko AO s Čong Hjonem či finále s Baghdatisem :D Nevymyslíš.
Reagovat
raduz
Jenomže Federer je konstantně adept na selhání a Djokovič dokáže mit tenis v pí...Nadal bude honit kostičku,kdykoliv mu ji hodíš.V tom je rozdíl mezi nimi.Oba by ho porazili přitom.
Reagovat
panzer.dragon
Pockam az ho rafa brejkne a vypinam :)
Reagovat
Patik
musím už aj ja ísť pomaly škoda lebo rád by som si pozrel ako Rafa víťazne lahne na zem po ťažko vybojovanom grandslame.
Reagovat
panzer.dragon
Tak se tu mejte, gratulace rafovi i Forehandovi.

Medved je dobrej hrac..
Reagovat
paddy
Joker vyhrál hlavní cenu na festivalu v Benátkách. Tak už chápu, proč skrečoval. Potřeboval nutně odjet do Evropy.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nic uzijte si to... jak z toho Medvedeva te svetove dvojce uplne svihne, muzeme toto finale povazovat za uspesne...
Jinak ted koukam,,, Rafa opet SV...i tomu Mallorcanovi doslo, ze to bude asi dobra cesta, a na tom BL uplne neskisnout...

Jinak Kafelnikov na adresu Medveda:
Medvedev, celkem inteligentni hrac, rozhodne bojovnik, ale opravdu hrac se strasnou technikou:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa odmietol zlomit vaz súperovi.
Reagovat
MarcelPersch
To je u něj už taky takový folklór, jako s Berrettinim 1/10... ale nutno dodat, že na prvních dvou to Medvěd skvěle zahrál, u toho posledního moc krátky return do prostředka, tam se to dalo uhrát... bohužel daň za to stání na tribuně.
Reagovat
tito
No hlavně, že se rozpodával.
Reagovat
farr
Teď už nezaváhal , myslim ze je po zapase...
Reagovat
panzer.dragon
Nevim no, asi to bude 3:0 pro rafu.. rafa si drzi servis celkem v klidu, Medved s maximalnim stestim. S tim nemuze vyhrat nad rafou na gs..
Reagovat
spaniel
Plesata uz zase on court coaching. Ostuda tenisu.
Reagovat
Patik
sa čudujem ale hento by nemal nie ..to bolo podľa mňa na warning..
Reagovat
spaniel
Jemu prochazi vsechno...
Reagovat
Patik
prekvapuje ma že si to nevšimol rozhodca alebo že to neriešil..druhý by už bol trestaný..ale klasika veď ho poznáme..
Reagovat
MarcelPersch
Další warning už by byla ztráta fifteenu ne?
Reagovat
Frantz
aspoň si nevybírá kdy a kde bude hrát, jako jeden král arogance ;-)
Reagovat
Mayo
Bože ti d3menti na štadióne ako tam vykrikujú do servisu, hnus.
Reagovat
svetova.dvojka
To je v pořádku..., ruský troll nemá v New Yorku co dělat.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
paddy
Nejhorší GS za posledních 10 let
Reagovat
Patik
Každý turnaj tak zvykne pôsobiť keď vypadnú najväčší favoriti..príde Rafa s lopatkou pozbiera zbytky slávy a úspechu.
Reagovat
Vlk-v-trave
I Tommy Haas krouti hlavou na tribune:)
A jak opravdu uz odpadavam...
Reagovat
Amputace
... nebyl AO 2018? :O
Reagovat
svetova.dvojka
Rafo znič ho !
Reagovat
turista
Pro Djokoland je nevýhodné aby Nadal tenhle zápas vyhrál. Novaka v každém případě čeká sisyfovská práce když chce dvojici fedal dolepit. Ale bude dobře. Za 7 minut Nole vyrovnává Connorsových 268 týdnů na No1. Tenhle milník je pro změnu sisyfovsky daleko pro Rafu Nadala.
Reagovat
Mayo
Pre Novak Djokoviča je dobre, že sa nevzdialil Fedex.
Reagovat
turista
Je to možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Za sedem minút sa zastaví čas, doležitý milník :)
Reagovat
sojka1
nic tu nectu, takze na nic nenavazuji, nic nepocitam, jen se divam.... mne to prijde jako dokonale absurdni podivana... osvaleny atlet proti astenikovi s hlavou sileneho matematika ci mimonskeho hudebniho skladatele, ke vsemu obtocenou temi detskymi vrkoci... :-))
Set bere atlet, ale doufam jeste v nejakou zajimavou zapletku.... ze si skladatel zacne trosku pravidelneji nahazovat na servis a jeste trochu odvazneji to cele zkomponuje.... nejlepe hned v uvodu urat brejk..... tak ne, nepovedlo se..... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
No me Medved na tomto GS slusne utahal...:) A uz slusne odpadavam...a opravdu by to bylo jedno, jestli by ten prvni vyhral...nebo prohral...
Za mne....
Je to s nim vzdy, takova podivana pro narocneho divaka.
Reagovat
FulnekUltras
tenisová katovna ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejvic me asi dostavaji ty jejich slajsy po lajne...:)
Reagovat
sojka1
;-)
Reagovat
farr
No a me se jeho styl zase libi , hraje pestry ataypicky styl tenisu a na nic si nehraje. Od ty doby co v zapase s Lopezem vyfuckoval ty americky burany jsem nevynechal jediny zapas :D :D , Daniil potrebuje super painkiller typu co si vzal v zapase s Wávrou a jeste by to mohlo byt slusne drama... ;)
Reagovat
svetova.dvojka
Ten Rusák vypadá jak nemytý bezdomovec, neupravené vlasy, tričko o dvě velikosti větší, a čumí jak kdyby měl o kolečko míň...
No jo typický východní vidlák a buran, tomu odpovídá i jeho chování. Zlatý Kyrgios ten chodí alespoň upravený.
Ten "účes" Medveděva mě vážně rozsekává,to je účes na debi.la nebo co...
Reagovat
lexikon
Tak ty si ultra dement
Reagovat
Pe3k
Průměrný fanda Nadala.
Reagovat
farr
Rafa dava Daniilovi ochutnat presne jeho medicinu z SF utkani s Grigorem. Hraje presne co potrebuje, pockal si na pravou chvili, od stavu 2:2 kocka vs mys... kazdopadne Rus musi zacit hrat full riziko upinkat Rafu umi jedine Nole...
Reagovat
FerrariF50
Rafa je lepší, zaslouženě první set. Tipuju ve třech 7:5 6:3 6:2. Myslím, že se Medvěd nezmůže po prohraným prvním na odpor, ... no záživný to teda na finále opravdu není :(
Reagovat
FulnekUltras
Konzervativně hnědý brtník je zatím málo řezaný baribalem - tak třeba v něm ještě nějaká pořádná černá vzpoura propukne. ;-)
Reagovat
ipko
tak Rafa predsa len o niečo lepší ku koncu prvého setu, nemyslím si, že Medvedev je nastavený v hlave na otočku, a tak to vypínam..
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by Medved odvrátil tie dva setbally, bol by to ten najlepší hnací motor pred TB, do ktorého by vstupoval s bilanciou 8:0 z posledných osmych..

Ale neodvrátil. A to je dobre.
Reagovat
spaniel
Celkem antiklimaticky zaver setu.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa, aj pod dohľadom Henkeho Lundqvista.
Reagovat
Patik
Rozhodnutia Medvedeva počas výmen sú na úrovni 15 ročnej zalúbenej teenagerky.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi mimoň..Podaj si ruku s brutvanou kurvi*kou..

Medved robí práveže skvelé rozhodnutia, na big pointoch silný, skvelý stratég.
Reagovat
spaniel
To jak si popsal svou hru, te presne popisuje. Priposrany drevak. Co se jen navazi a urazi, stejne jako ten magor. 5? cirkusant.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, ze si sa podpísal.

Ak by si náhodou niekto nebol istý :)
Reagovat
spaniel
Mam fotku :) Kdyby nekdo chtel videt, jak vypada chudak s ksichtem 50lete zaby, co vykradla sapito.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor!..Brutvanove dievča varovne zdvihlo ukazovák :)

Bu bu bu...
Reagovat
spaniel
Ale najednou dievca. Ty jsi ale priposranec.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlap, ktorému lichotí oslovenie "dievča"..:).

Až taký maličký si..
Reagovat
spaniel
Nelichoti...jen vidim zmenu retoriky od priposraneho cirkusaka.
Reagovat
Patik
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže Brutvanova handrička. Len sa snazím obmienat slovíčka...

Aj ja mám tvoju fotku. Aj celé meno. :)..
Reagovat
spaniel
Jenze mne to neva priposrance, ja nejsem cirkusak s downovym syndromem v ksichte.
Reagovat
smazaný uživatel
Utri si penu z huby. A hned potom si vytiahni slamu z topánok :)
Reagovat
spaniel
Plenku? (Kapesnicek je malo...)
Reagovat
MarcelPersch
Rafa se zase bál zahrát winner, aby ho to nemrzelo...
Reagovat
Alien
Ten tenista v tom tmavém a s tou fialovou čelenkou dělá před každým podáním takové srandovní věci. Je s podivem, že se ještě ani jednou nespletl! To jako vydrží dělat celý zápas?
Reagovat
FulnekUltras
celý život ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
+++1 Je to asi nějaký rituál. Rafa.
Reagovat
atptour
A co umíš ty, povaleči? Rafa má ty svoje rituály, ale zároveň je to jeden z nej tenistů historie. Ty asi v ničem nej nebudeš. Možná v tom povalování...
Reagovat
FulnekUltras
Ty budeš asi taky náruživý šťoural. ;-)))
Reagovat
spaniel
Nadal jeste na stara kolena zacne hrat SV :D
Reagovat
Ereinion
on hraje SV vždycky jen po tom levém servisu ven...
Reagovat
spaniel
No, zacal chodit vic na sit i ve vymenach posledni 3 gamy a funguje to.
Reagovat
spaniel
No, zacal chodit vic na sit i ve vymenach posledni 3 gamy a funguje to.
Reagovat
ipko
drží ho to v hre zatiaľ..
Reagovat
MarcelPersch
Tak ve vymenach to dnes zas tak nevychází, takhle je to jistější.
Reagovat
spaniel
? Ma tak 12/15 uspesnost, minimalne.
Reagovat
lexikon
Neuvěřitelně hloupí diváci. Co bych chtěl od amíků.
Reagovat
Vlk-v-trave
Meda Rafu vysachoval z kurtu...a pak prisla fatalni dropova avantgarda, pak eso, pak si naslapne do kurtu...podle mne nevi co dela...jede ten svuj sileny styl... nedivim se, ze s timhle maji spouperi problem. Horsi je to potom s divaky:)))
Reagovat
ipko
čo sa týka tenisového štýlu, tak je určite prepnutejší ako Nick :D
Reagovat
ipko
strašné lacné chyby od Medvedeva, takto ťažko môže uspieť..
Reagovat
Vlk-v-trave
cim vic bude "arytmicky" tim vetsi sanci na uspech ma.
pokud by zacal hrat tzv. ciste, dostal by zapas do rytmu, tak by se dostal rychle do satny, a mohl tak max. prevzit na cestu talir za ucast.
Reagovat
ipko
takto som nad tým nerozmýšľal :D
Reagovat
MarcelPersch
Podle mě Daniil přišel v tomhle setu na to, že Rafu může přetlačit, když si bude vstupovat trochu do kurtu, taky se to teď snaží co nejrychleji zakončovat.
Reagovat
ipko
na to mohol prísť ešte v zápase v Montreale :D
Reagovat
Vlk-v-trave
To dnes "radil" Wilander Brtnikovi, pred zapasem...ve svem rozboru...
Reagovat
Mayo
Vždy som si myslel, že neexistuje hráč, ktorý by na returne stal ďalej ako Rafa (alebo aspoň rovnako) a hen na Medvedeva :D
Reagovat
ipko
Rafa tri čisté hry za sebou a to je prakticky bez 1.podania..
Reagovat
Denis92
Medvedev by tiez nemusel returnovat az z Manhattanu..
Reagovat
ipko
aspoň teraz nedal Daniil žiadnu šancu na BB, čo môže trochu Rafu nalomiť..
Reagovat
Amputace
Zatím je to jedno z nejhorších GS finále, které pamatuji. Připadá mi to jako tenisová alternativa finále LM Liverpool - Tottenham.
Reagovat
spaniel
Treba se to rozjede. Zatim hraji strasne opatrne.
Reagovat
ipko
tak to finále LM bolo predsa len o niečo horšie :D
Reagovat
Amputace
Právě, že bych ani neřekl... A to píšu jako fanoušek Liverpoolu :)
Reagovat
ipko
tu sa aspoň čo to deje, ale tam celý zápas nič okrem penalty a jedného gólu a samozrejme polonahej fanúšičky :)
Reagovat
FerrariF50
jo je to fakt nuda to se musí nechat.
Reagovat
farr
Je to pravda zatim úroveň ala WTA. Oba kupí šileně mnoho chyb hlavně Daniil, kvalita servisu velky podprůměr oba.
Reagovat
ipko
pravda
Reagovat
spaniel
Jeden by si rekl, ze ho Dimitrov na slajsy nachystal a on vse vyhodi.
Reagovat
Denis92
Medvedev kazi z FH este viac ako Nadal.
Reagovat
MarcelPersch
Jsem zvědavý, jestli Mědvěděvovi těch 71% 1, servisu vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa zlepšil a už atakuje magickú 40ku.
Reagovat
safi1313
Koukám na tipsportu (bez reklam).. takže celou pauzu byl zaber na Rafu na lavičce - on se nestihl skoro ani napít přes ty všechny obstrukce co tam delat :D :D takže nejen ta pauza na servis ale ani pauza pro výměně stran je pro něho málo :D
Reagovat
MarcelPersch
Rám č.8, polovinu míčů vyhodí jenom tímhle
Reagovat
Patik
ťažko sa časuje úder keď ho odohrávaš z útrob štadióna.
Reagovat
MarcelPersch
Jen polovina z toho byla při returnu, zbytek normálně výměně.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Medved aj Nadal maju turnajových 50% na servise. Nadal dokazal toto číslo dokonca podliezt, zato Medvedev ma zatial skvelé čísla..

Rafa musi hrat súperovi viac do FH, a chodit si pre fiftíny na siet.. cez ten BH ho nepretlačí, akurát príde o nervy..
Reagovat
MarcelPersch
No z BH aspon tak moc nechybuje, z FH je to jedna chyba nebo kiks za druhým, chtěla by to pořádně hrát ten FH po čáře, tak vždy porážel Noleho a Medvěd nehraje zas tak odlišně.
Reagovat
tito
Tak snad už se Rafa uklidnil. Navíc je v černém jako v 2010. Tak je to doma.
Reagovat
ipko
ja dúfam, že ešte chvíľu v takom priemernom až podpriemernom výkone bude pokračovať :)
Reagovat
Vlk-v-trave
bohuzel vyhral prvni fiftyn, takze doma to nebude...na barvu zapomen...ta v tom nehraje zadnou roli...
Reagovat
tito
Vy máte svoje, já mám svoje. Ale já mám pravdu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
farr
první glosa: zatím težká pinkaná a Rafovi staci hodit poradnej bochanek s odskokem a Dany to vyhodi za BS...
Reagovat
ipko
teba som tu tuším ešte nevidel, vitaj :)
Reagovat
farr
jop to je pravda... na letošní USO jsem si tu založil ucet, kazdopadne dekuji za uvitani
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa okrem toho, ze kazí a finále GS sa rozhodol hrat bez prvého servisu najma registruje, ze jeho hra od BL nerobí Medvedovi absolútne ziadny problém. A to je to najviac znepokojujúce.
Reagovat
ipko
nemyslím si že nerobí, väčšinu dlhších výmen podľa mňa vyhral Rafa..
Reagovat
Ereinion
tak Medvěd teď vyhodil několik těch kopců, co mu tam Nadal poslal...
Reagovat
MarcelPersch
Podle mě ho bude chtít Rafa v těch výměnách utahat.
Reagovat
smazaný uživatel
33 rocny utahat 23 ročného. Ale áno, je taká doba no :)
Reagovat
Mayo
Medveď nezvládol zopár vyšších lôpt, predsa nie je nato asi zvyknutý.
Reagovat
ipko
no to je blbé, Daniil to mal potvrdiť :/
Reagovat
Vlk-v-trave
on tak hraje na tomhle GS furt....prolomi, nepotvrdi, pak hraje jak by se prochazel na rudem namesti, pak nejaednou raketove zrychleni,...pak nejake sachove akce...u neho nikdy nevis...co bude, to vi jen on:)
Reagovat
MarcelPersch
A je vidět, že Rafa si teď moc nevěří, když má otevřenou lajnu, trefí to z FH spíš blíž k prostředku než k lajně, už po několikáté.
Reagovat
ipko
aj tak má rebrejk, môže vyhrať aj s takýmto výkonom..
Reagovat
MarcelPersch
Dobré je, že ho docela dobře čte na servisu, ale hraje úplně stejně jako 2 sety proti Berrettinimu, což mu dnes stačit nebude. 36% 1. servisu 5 kiksů už, oh well Rafa.
Reagovat
Ereinion
Rafa je zatím horrible na servisu...to je jak Schwarztman, pokaždý si to musí uhrát přes výměnu
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal musi prehrat dnes arytmika a sachistu....uz pomalu mu z toho svihlo...nevi, co ma delat na kurtu, leje z neho jak s niagaru, a Moya je v panice...
Reagovat
tito
Tak Rafa zatím hrůza. Servis žádný, timing na FH taky špatný.
Reagovat
Patik
Ono je celkom jasne vidieť že Rafa potrebuje v zápase svoj komfort svoje tempo rytmus svoje pauzy..ten Warning hneď z úvodu ho trošku vyviedol z miery vidieť to aj na servise aj na tenise.
Reagovat
Mayo
To bol katastrofálny FH do štvrť siete. Zase je priposr4ny omg.
Reagovat
smazaný uživatel
V stávke má omnoho viac, ako Medvedev, je to úplne prirodzené, ze je v kŕči.
Reagovat
ipko
5/14 1st serve in od Nadala
Reagovat
ipko
je to tam, super začiatok pre Medveďa..
Reagovat
ipko
stačí len trochu pritlačiť a Rafa nevie..
Reagovat
spaniel
Fialova je fialova. Ze to po vcerejsku nezmenil, kdyz je tak povercivy.
Reagovat
paddy
Aby to nebyl fialový zmar jako včera
Reagovat
ipko
ale nejde to proti Rafovi cez dlhé výmeny
Reagovat
ipko
inak Rafa mi príde strašne pasívny, už začal z BH aj dosť čopovať..
Reagovat
spaniel
Oba desne pinkaji zatim.
Reagovat
ipko
dôležitý prvý servis pre Daniila udržaný..
Reagovat
ipko
tak nič z brejku, aspoň ten warning potešil :D
Reagovat
ipko
warning pre Rafu :D
Reagovat
FulnekUltras
lolllll ;-)
Reagovat
ipko
brejk na začiatku by určite pomohol
Reagovat
ipko
pekne Daniil teraz..
Reagovat
spaniel
Rafa ve fialovem, to je dobre znameni.
Reagovat
spaniel
Uspesnot 1.podani 50%, jedna DF.
Reagovat
MarcelPersch
Pod 50 už, klasika, nevím, co jste čekali.
Reagovat
spaniel
3/8 momentalne... bida, ale stacilo. Co vic Medved chce.
Reagovat
ipko
nejaké šance snáď ešte prídu..
Reagovat
spaniel
Urcite je nervozni. Zatim nepritvrdil. Ale on je ten typ, co se z toho dostane.
Reagovat
MarcelPersch
Medvedev zatím hraje s takovou delkou, že by Rafovi musel hodně jít FHDTL, aby vyhrál.
Reagovat
Vlk-v-trave
takze jsem vklidu. prvni fiftyn ziskal Nadal...Medvedev bere dnes titul.
Reagovat
paddy
ještě vsadit a můžeme jít spát :)
Reagovat
Vlk-v-trave
tak jiste:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal je v haji... ma cist TP...by se tak lacne nehnal po tom prvnim fiftynu.
Reagovat
ipko
Rafa hot shot už pri druhom fiftíne :)
Reagovat
Patik
Dnes to je v podstate len o tom ako bude hrať Medvedev či potrápi alebo ho vypne po prvom prehratom sete..Rafa tam je to štandardný výkon..Novak Roger nestoja na opačnej strane nejaký blok strach tam teda nehrozí..môj tip Nadal berie titul..stiahne náskok na rekordmana..
Reagovat
MarcelPersch
Já ten strach v semifinále proti Berrettinimu viděl v jeho očích, ale těch bomb by se bál asi každý.
Reagovat
Patik
ale kde..takým už čelil počká si skúsene na správny moment servismani bombardéri niesú stabilní..
Reagovat
Vlk-v-trave
Cekam hlavne na prvni fiftyn.
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
MarcelPersch
Rafa na servisu, tak to máme dobrou šanci, že ten bod a možná i game získá Daniil :D
Reagovat
MarcelPersch
Ups :D snad to platí jen pro liché grandslamy.
Reagovat
ipko
tak idem si to pozrieť, aj keď si myslím, že to bude podobné ako v Montreale a Rafa si to postráži v pohode v troch setoch.. ale veľmi rád by som sa mýlil :)
Reagovat
MarcelPersch
Tak to určitě nebude, to vím už teď, k tomu aby to bylo lehké to bude mít hodně daleko.
Reagovat
ipko
neviem no.. Medveď stratil na turnaji dokopy až štyri sety s Dellienom, Lopezom, Koepferom a Wawrinkom.. je to dosť, plus Rafova kvalita je úplne inde ako spomínaný traja súperi.. Daniil môže vyhrať len vďaka neprajnému newyorskému publiku :)
Reagovat
ipko
*štyria
Reagovat
MarcelPersch
Zatím nemám nezvykle žádné nervy, snad to není nějaké znamení :D
Reagovat
spaniel
Tak pojdme na to. Jsem zvedavy, jestli se Medved poucil.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa
Reagovat
peggy
Trafo,výdrz dej si to k svatbě.
Reagovat
Patik
Vamos španielskym transformátorom.
Reagovat
kulhavej_kmet
muj tip Nadal win 64 63 61
Reagovat
Fandina
Moc jsem toho neviděla, byla jsem na dovče, tak jenom střípky, ale držím palce Medvěde. Moc by to chtělo změnu. Davaj!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadseny z Medveda a jeho charakteru:)
Reagovat
tommr
vidí v něm svého nástupce? :)
Reagovat
Vlk-v-trave
asi:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist