Nadal vykročil za obhajobou suverénně

13. 4. 2011, 17:31
Aktuality 16
V Monte Carlu vyhrál šest titulů v řadě a ve svém prvním letošním zápase na antuce dal Rafael Nadal jasně najevo, že si jde pro další. Nejlepší tenista světa ve svém úvodním utkání na turnaji nedal šanci Finu Nieminenovi, kterého porazil hladce 6-2 6-2.
Rafael Nadal

Rafael Nadal nenašel na svém nejoblíbenějším povrchu přemožitele v žádném z 22 loňských zápasů a svou vítěznou sérii dnes bez problémů prodloužil. Finský tenista Jarkko Nieminen hned v úvodním setu ztratil dvakrát podání, zatímco při Nadalově servisu uhrál pouhé dva míče. Situace se nezměnila ani v další sadě, kdy Španěl svého soupeře znovu dvakrát brejknul a došel si pro pohodlné vítězství 6-2 6-2.

Pro Nadala, který se proti Nieminenovi dopustil pouhých jedenácti nevynucených chyb, je dnešní výhra už 33. v řadě na turnaji, v němž uspěl šestkrát v řadě. Útok na sedmý titul mu v dalším kole může překazit Francouz Richard Gasquet; ten si dnes poradil s Nadalovým krajanem Guillermem Garcíou-Lópezem hladce 6-2 6-1.

"Je důležité, že to byl rychlý zápas, zvlášť, když mě čeká Rafa," řekl po svém vítězství Gasquet. "Proti němu nemám na antuce co ztratit, stejně jako ostatní hráči. Zkusím odehrát vynikající zápas. Když jste ale na kurtu, jste konfrontováni s realitou. Není možné ho uběhat," uznal Francouz.

Verdasco finále neobhájí
Nadal byl jedním z mnoha nasazených hráčů, kteří své dnešní zápasy zvládli. Jediným, kdo se s turnajem rozloučil, byl šestý hráč v pavouku Fernando Verdasco. Španěl nestačil na svého krajana Tommyho Robreda, proti kterému v prvním setu udělal 24 nevynucených chyb a celou sadu musel stahovat ztrátu. Když se mu to povedlo, vinou prohraného servisu set ztratil.

V dalším dějství prohrával Verdasco už 0-5; dokázal sice ještě stáhnout na 3-5, Robredo poté ale čistou hrou rozhodl o své výhře 6-4 6-3.

Pro Verdasca to znamená třetí porážku v řadě a prodloužení čekání na první letošní titul. K němu měl nejblíž v San Jose, kde ve finále nestačil na senzaci turnaje Milose Raonice. Od té doby vyhrál osmý hráč světa na okruhu ATP jediný zápas. Dnešní prohra je pro něj navíc o to nepříjemnější, že jako loňský finalista ztratí cenné body do žebříčku ATP.

Dalšího Španěla v turnaji Daniela Gimena-Travera vyřadil v dnešním utkání desátý nasazený Gael Monfils. Francouzský tenista dva měsíce nehrál kvůli zraněnému zápěstí, svůj první zápas po tak dlouhé pauze ale zvládl. V úvodním setu mu soupeř ještě dvakrát sebral podání a vymazal tak Monfilsův náskok, v 11. hře ale Monfils Gimenovi sebral servis znovu a od té chvíle už žádné drama nepřipustil. V následující sadě desátý hráč světového žebříčku nemusel odvracet jediný brejkbol a za hodinu a půl zvítězil 7-5 a 6-2.

"Ze své hry jsem unešený nebyl, ale bylo příjemné hrát na centrkurtu, i když na začátek trochu zvláštní," svěřil se po utkání Monfils. "Dnes jsem se dokázal soustředit od začátku až do konce. Během zápasu jsem toho moc nevymýšlel, držel jsem se vzadu a hrál hodně defenzivně," dodal.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,75 milionu eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Nieminen (Fin.) 6:2, 6:2, Ferrer (4-Šp.) - F. López (Šp.) 6:2, 6:0, Robredo (Šp.) - Verdasco (6-Šp.) 6:4, 6:3, Melzer (7-Rak.) - Haase (Niz.) 3:6, 6:1, 6:2, Monfils (8-Fr.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7:5, 6:2, Almagro (9-Šp.) - M. Gonzalez (Arg.) 6:7 (6:8), 7:5, 7:6 (12:10), Troicki (11-Srb.) - Fognini (It.) 6:3, 4:6, 6:4, Gasquet (13-Fr.) - García-López (Šp.) 6:2, 6:1, Čilič (15-Chorv.) - Riba (Šp.) 5:2 skreč, Simon (16-Fr.) - Montaňés (Šp.) 6:3, 6:4, Gil (Portug.) - Mayer (Něm.) 7:5, 6:1.

Komentáře

16
Přidat komentář
Stan_Borowitz
na Gasquetovi se dá dnes jeden mega otočit na víc než patnáct, to je luxusní návratnost investice, jen blázen by do toho nešel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Rafu neni zadny souper tezky. COkoliv se Rafovi na antuce do cesty.. to bude nemilosrdne zniceno a poslapana bude i dustojnost Rafovo soupere. Rafa vsechny tyto male prcky sfoukne jako svicku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuji vitezstvi Nadala 6:2 6:3.
Reagovat
VlS
Verdasko vypadne v novém žebříčku z desítky (bude 12. těsně před Arodem) a hned v Římě obhajuje 360 bodů, takže pokud bude pokračovat ve výkonech, tak bude mít honičku se udržet po FO ve dvacítce. (V madridu obhajuje 90 a na FO 180, takže pokud to dá 3 x za 10, bude mít 1735 bodů)
Reagovat
Pe3k
Vzhledem k tomu co bylo uvedeno v posledním článku se mi Verdasko jeví jako sportovec, co si nevidí na špičku nosu.

Nadal - antuka je konečně tady a Rafa nám snad něco po dlouhééé době vyhraje. a pokud nevyhraje ani tady, tak na postu světové jedničky nemá co dělat!

Raonic má bohužel smůlu a s Fererem na antuce s velkou pravděpodobností nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic nema smolu- naopak mal stastie zatial- Llodra 1. kolo jeden z najlahsi superov kedze hra styl SV. Potom Gulbis totallne z formy, ktory keby len trocha hral normalne musi postupit- a to mam Raonica rad ale proste jeho footwork na antuke je zly a ani jeho servisy 220 plus nie su tu take nechytatelne. 3. kolo ze spravil hned v MC je slusne si myslim som skor zvedavy aky bude na trave.
Reagovat
Pe3k
Prakticky souhlasím se vším co jsi napsal. Co se týče trávy, tak jsem taky zvědavý, ale asi žádná sláva to nebude. Ještě potřebuje nazbírat spoustu zkušeností a i tak si myslím, že nejlepší bude na hradu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohol by na trave potrapit- hlavne prve kola kym je Wimbledon rychly, rad by som ho videl v 1. kole vo Wimbledone proti Rafovi- ake problemy by mu robil lebo ten jeho servis je fakt neskutocny- plus Rafa uz ukazal v minulosti aky ja vo Wimbledone ,,dobry,, v prvych kolach ked je trava najrychlejsia.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal, Verdasdco stihl za 15 gamů naflákat kolem 40 nevynucených chyb (tj. do stavu 4:6, 0:5). Pak se trochu zvednul, ale bylo pozdě. Robredo hrál jako vždy zcela nevýrazně, ale patrně jej SF nemine, protože hraje proti Troickymu (sp?).
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem , je favorit ale Troicki ak zahra dobry zapas sance urcite ma, kazdopadne SF ho podla mna urcite minie kedze o SF bude hrat s Ferrerom, ktory je momentalne urcite o level vyssie na antuke ako Robredo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale minie, lebo v QF bude hrať s Ferrerom. (pravdepodobne)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, jsem se přepsal, mělo to být ČF. :-))
Reagovat
VlS
Viktora bych nepodceňoval, myslím, že má letos velikou smůlu na losování a Nole si ho pravidelně dává místo dezertu, ale jinak ho považuji za hráče dvacítky, který může porazit kohokoliv (asi s výjimkou Rafy, Noleho a Fedexe)
Reagovat
smazaný uživatel
Som rad ze vyletel co najskor- pretoze to co predvadza za posledne mesiace, proste traged to je hrozny a nema co robit v top 10 preto je dobre ze strati vela bodov, finale obhajoval 600 bodov, no uvidime kam az sa prepadne, tipujem ze na RG nebude mozno ani nasadeny do tej prvej 16ky... Skoda ho ked ma formu tak vyborny hrac- s agresivnym stylom dobrym pre divakov ale nechapem z neho naozoaj preco 8 mesiacov hra ako hrac druhej 100ky potom na 2 mesiace zahra solidne a potom zase hra dlho ako šupák.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovským prekvapením bude, ak Gasquet vyhrá viac ako 5 hier.
Reagovat
smazaný uživatel
No, uvidíme. Podle mě uhraje šest až sedm her. Škoda, že Gasquet nemá forhend stejně dobrej jako bekhend. Na ten jeho forhend, to je leckdy utrpení se koukat, jak jej hraje ukrutně krátkej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist