Nadal začal US Open Series vítězně. Tsitsipas finále na Rogers Cupu neobhájí

8. 8. 2019, 08:49
Aktuality 166
ATP MONTRÉAL - Rafael Nadal v prvním zápase před US Open nezaváhal. V Montréalu čtyřnásobný vítěz Rogers Cupu zdolal v deštěm přerušovaném utkání 2-0 na sety Brita Daniela Evanse, i když v prvním setu musel dohánět manko brejku a v tie-breaku odvracet dva setboly. Loňské finále neobhájí Řek Stefanos Tsitsipas, který podlehl Poláku Hubertu Hurkaczovi.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal je při neúčasti Novaka Djokoviče, Rogera Federera a Andyho Murrayho největším favoritem letošního Rogers Cupu, který se tento rok koná v Montréalu. Tedy na místě, kde španělský tenista v letech 2005 a 2013 triumfoval. Další dva tituly na Rogers Cupu přidal v sezonách 2008 a 2018 v Torontu.

Na úvod třiatřicetiletý Španěl potvrdil roli favorita, v prvním zápase od porážky v semifinále Wimbledonu se ale docela nadřel. Brita Daniela Evanse zdolal ve dvou setech, ale až po dvou hodinách boje. Navíc kvůli dešti se zápas natáhl na více než čtyři hodiny. 

Nadal hned v prvním gamu neudržel podání, následně mu za stavu 2-3 pomohla první kratší dešťová pauza. Hned po ní se totiž vrátil brejkem a za stavu 5-4 si vypracoval dva setboly. Ale nevyužil a sám pak musel v tie-breaku dva setboly likvidovat.

Nicméně byl úspěšný a ve druhé sadě už tolik problémů neměl. I když za stavu 3-1 nevyužil brejkbol a dovolil soupeři vyrovnat na 3-3, závěr zvládl lépe a zvítězil 7-6 6-4.

"Na tvrdém povrchu jsem dlouho nehrál a na výkonu to bylo znát. Rozhodně mám na čem pracovat, ale jsem rád, jak jsem zvládl důležité momenty  a nemusel do tří setů," komentoval obhájce titulu Nadal.

V osmifinále se druhý hráč světa utká v duelu dvou levorukých tenistů s Guidem Pellou. S o čtyři roky mladším Argentincem ve třech vzájemných soubojích neztratil ještě ani set.



Ze hry venku je už loňský finalista Stefanos Tsitsipas. Talentovaný Řek nezvládl svůj první zápas v roli světové pětky, když podlehl 4-6 6-3 3-6 Hubertu Hurkaczovi.

Dvaadvacetiletý Polák uspěl až ve
čtvrtém vzájemném střetnutí a může se chystat na souboj s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Přechod z antuky na tvrdý povrch zvládl Dominic Thiem. Do turnaje Masters v Montréalu vstoupil čtvrtý hráč světa výhrou 6-4 3-6 6-3 nad domácím Denisem Shapovalovem, který předloni došel až do semifinále. Rakušan v osmifinále narazí na Marina Čiliče (h2h 1-0).


Richard Gasquet udolal po více než třech hodinách boje 6-7 6-2 7-6 Japonce Keie Nišikoriho, když ve třetím setu za stavu 5-6 odvrátil mečbol, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 9-3.



V dalším kole na Francouze Gasqueta čeká Roberto Bautista (h2h 1-3). Španělský tenista ve druhém kole zastavil čerstvého šampiona z Los Cabos Argentince Diega Schwartzmana.

John Isner pokračuje v mizerném US Open Series, když po nezdarech v Atlantě a Washingtonu skončil v Montréalu ve druhém kole. Dvoumetrový Američan prohrál 3-6 4-6 s Chilanem Nicolasem Garínem, který tak poprvé na turnaji ATP hraném na tvrdém povrchu vyhrál dva zápasy po sobě.

V osmifinále Garína čeká souboj dvou třiadvacetiletých tenistů s Daniilem Medveděvem. Osmý nasazený Rus smetl 6-3 6-0 Brita Kylea Edmunda, jenž nenavázal na skalp Nicka Kyrgiose.

Osmadvacetiletý Kanaďan Milos Raonic poosmé v kariéře a pošesté na okruhu ATP skrečoval rozehrané utkání. Na domácím Masters v Montréalu finalista z roku 2013 vzdal kvůli bolestem zad po vyrovnání na 1-1 na sety za stavu 3-6 a 6-3 o deset let mladšímu krajanu Felixi Augeru-Aliassimemu.

Ve čtvrtek Auger-Aliassime v den svých 19. narozenin vyzve Karena Chačanova. Šestý nasazený Rus zdolal 6-4 6-7 6-2 Švýcara Stana Wawrinku a na třetí pokus si připsal jeho premiérový skalp.

• ATP MASTERS 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 6.338.885 dolarů
středeční výsledky (07. 08. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Evans (Brit.) 7-6(6) 6-4
Thiem (2-Rak.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 3-6 6-3
Hurkacz (Pol.) - Tsitsipas (4-Řec.) 6-4 3-6 6-3
Gasquet (Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 6-7(6) 6-2 7-6(4)
Chačanov (6-Rus.) - Wawrinka (Švýc.) 6-4 6-7(3) 6-2
Fognini (7-It.) - Paul (USA) 7-6(3) 6-3
Medveděv (8-Rus.) - Edmund (Brit.) 6-3 6-0
Bautista (10-Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6-2 7-5
Mannarino (Fr.) - Čorič (11-Chorv.) 6-2 6-1
Garín (Chile) - Isner (12-USA) 6-3 6-4
Čilič (14-Chorv.) - Millman (Austr.) 6:3, 6:4.
Monfils (16-Fr.) - Ivaška (Běl.) 6-3 7-6(6)
Auger-Aliassime (Kan.) - Raonic (17-Kan.) 6-3 3-6 / skreč R.
Pella (Arg.) - Albot (Mold.) 6-3 2-6 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

166
Přidat komentář
Kozoroh
Nadalovci rádi zpochybňují věci, které Rafovi chybí - TM je dle nich přeceňovaná exhibice (přes účast TOP 8 hráčů), obhajoba neantukového titulu banální záležitost (navzdory známé poučce, že těžší než vyhrát je úspěch obhájit). Je to k smíchu sledovat tuto zoufalou obranu.
Reagovat
Kozoroh
*To měla být reakce na Forehanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze vdaka ludovej múdrosti, obhajit je tazsie nez vyhrat, je to dolezité :)

Rafa vyhral vsetko co potreboval a sám :)..Este aj ten kariérny ako prvy..

To je to podstatné..

Tebe chýba sedlicky rozum.
Reagovat
Kozoroh
Nevyhrál všechno, nevyhrál TM, spolu s Wilanderem je jediný z ATG tenistů v Open éře, který nevyhrál TM a to je díra v Rafově životopise! A měl štěstí s AO, o tom píšu dole.

Nedokážeš se povznést nad své předsudky, tvá zaujatost tě zaslepuje!
Reagovat
Cico93
Prečo šťastie, neblázni...
Čo potom bolo Federerove RG?
Reagovat
spaniel
Psal vse co potreboval...tak asi nepotreboval :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Teď potřebuje Montreal aby světu ukázal ze umí obhajovat Masters. Snad potká do neděle alespoň někoho z top10
Reagovat
MarcelPersch
Kozorohu, to se tak nudíš, když ti teď nehraje tvůj miláček, že si tady snažíš přihrát polívčičku bludy a polopravdami? Že měl s AO štěstí je samozřejmě nesmysl, on měl spíš smůlu, 2x tam byl ve výhodné pozici doslova pár míčků od vítězství, kolikrát byli Djokovič nebo Federer takhle blízko na FO? Odpovím si sám, nikdy, Djokovič musel počkat, až bude Nadal úplně mimo a u Federer a to platí doslova!

AO 2009 by vyhrál, i kdyby tam měl s Federerem lítat 7 hodin.
Reagovat
Pe3k
Ano, protože bral epo.
Reagovat
Kozoroh
To už jsi zapomněl na SF FO 2013, kde No1e vedl 4:2 v pátém setu nad Rafou? Kdy ten zápas byl předčasným finále vzhledem k přítomnosti Ferrera v oficiálním finále?! A pak že nebyl No1e blízko, haha...
Reagovat
Pe3k
Nadal stupid fans fakta nikdy nezajímaly.
Reagovat
smazaný uživatel
V semifinále nikdy nemozes byt blizsie k trofeji, nez vo finále :)

LO-GI-KA.
Reagovat
D@nny
Co to je za blbost? Tvrdit, ze mel vyhrat FO 2013, kdyby v semifinale porazil Rafu? Stejne tak mel vyhrat FO 2015, jenze ho zostudil Stan, ktery s nim mel pred finale bilanci 17:3! Prober se uz z toho snu konecne!
Reagovat
Pe3k
Takže chceš srovnávat Ferrera a Wawrinku v top formě ROFL.
Reagovat
D@nny
Co zas to meles za sr.acky, pitomy horniku. Pisu jen, ze mel Djokovic podobne sance vyhrat FO 2015, prave tak jako vyhrat FO 2013 kdyby v SF porazil Rafu. To je zkratka fakt. Wawrinka toho dokazal na antuce dokonce mene nez Ferrer, takze by pro Djokovice byl Ferrer jeste tezsi souper. Zkratka to v roce 2015 absolutne a ostudne nezvladl...
Reagovat
Kozoroh
:D Trolluješ ostošest. Sračka jedna vedle druhé. Ferrer těžší soupeř než Wawrinka? Ferrer i s nejlepším životním výkonem nikdy nebyl takovou hrozbou, jako Wawrinka v TOP formě. Že toho Stan dokázal na antuce méně? Vyhrál Masters podnik v MC 2014, zatímco Ferrerovi se nikdy nepodařilo získat titul z antukového Masters. Ferrer si proti Nadalovi ve finále neškrtnul, tvrdit, že by No1eho mohl porazit je stejně bláhové jako tvrdit, že Anderson mohl porazit Rafu loni ve Wimbledonu.

A ta poslední věta je patetická. Stanův výkon je dodnes vychvalovaný. Absurdní, že zrovna já hájím Stana :D
Reagovat
Pe3k
Tak je to tady celou dobu, alespoň je nějaká sranda...ale Rafy je mi líto, takový velký hráč si tak žalostné fans nezaslouží.
Reagovat
Cico93
Teba Federer tiež za trest dostal asi...
Reagovat
Pe3k
Asi hej čobol.
Reagovat
Cico93
No a práve si sa odpálil, opäť.
Reagovat
Pe3k
Že jsem něco přiznal? Pro vás odpal, pro mě normál...
Reagovat
Pe3k
Felix byl set a brejk ve vedení a ještě to stačil prohrát ;( sice se světovým hráčem č.8, což rozhodně není ostuda, ale zas Karen je z formy kdoví jak dlouho...tak alespoň je dobře, že se jak Karen tak Zodzilla pomalu zvedají. U Felixe stále stejné problémy, velké množství chyb/dvojchyb, nervozita a připadalo mi, že se příliš často nechává od KK zatlačit do defenzívy (krátké míče, pasivita). Asi toho na něj bylo moc, narozeniny, domácí prostředí a velké očekávání (Felix je tam hvězda). Tak hlavně nasbírat zkušenosti tuto sezónu a v příští to už rozjet do top 10 a nějaké tituly. Rafa má titul v kapse. Lehký los slabá konkurence/hráči bez formy.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/zUmEnnPhTJQ
Reagovat
Cico93
Ale noo, keby tam bol Roger a nie Rafa...tak si dám hlavu odrúbať, že zrazu by to bola obrovská konkurencia a ťažký turnaj.
Reagovat
Pe3k
Kdyby tam nebyl Djokovic, tak by tam pro Rogera nebyla řekněme těžká konkurence, ale to je fuck. Je to přesně ten typ turnajů co vyhrává Nadal, konkurence nikde a next gen hraci bez formy... důležité bude Cinci a hlavně US open.
Reagovat
turista
Djoker udělal blbost, že do Kanady nejel. Tady by to měl snadnější než v tom Cincinnati, kde získal titul jen 1x.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal má po dvoch zápasoch s nie tak zvučnými menami pred sebou dve solídne výzvy s hrácmi, ktorí su neprijemni a urcite maju sancu vyhrat.
Reagovat
Cico93
Bolo by super, keby Rafa obhájil neantukový titul. Kozorohovi by aspoň odpadla jedná starosť:-)
Reagovat
Cico93
Aj keď on vyhral 2 Wimbledony za sebou na ktorých štartoval, no nie?
Reagovat
Krisboy
Kdo???
Reagovat
Cico93
Nadal.
Reagovat
Krisboy
Aha... tak na to nemám, co říct :)
Reagovat
Kozoroh
To se jako obhajoba nebere. Aby tenista obhájil titul, musí vyhrát bezprostředně následující ročník. Prohry či absence obhajoby hatí. Proto taky netvrdím, že Djoker vyhrál 6x za sebou Peking, nýbrž že vyhrál nejprv 2x za sebou v letech 2009-10 a poté 4x v řadě v letech 2012-15 (ročníku 2011 se neúčastnil).
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby Nadal vyhrál, tak fakticky neobhájí nic, možná Rogers Cup, ale loni vyhrál v Torontu, letos by vyhrál Montreal - to jsou dva různé kurty, různá města.
Reagovat
Kozoroh
Je to jeden turnaj, takže by to byla obhajoba. Že se střídá místo konání je kuriozita kanadského turnaje, ale bere se to jako obhajoba, když hráč získá titul v jednom městě a v dalším roce vyhraje v druhém. Ani trvalá změna areálu neznemožňuje obhajobu, třeba Chris Evertová vyhrála 4x v řadě US Open (1975-78), první tři tituly získala ve Forest Hills, ten čtvrtý už vybojovala ve Flushing Meadows. Obhajoby končí, když tenista prohraje, odstoupí v prúběhu turnaje, neúčastní se turnaje nebo že se turnaj přestal pořádat či nebyl dohrán ten konkrétní ročník.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohodička..

Djokovic zas nikdy neziskal RG+W, takze o nejakej komplexnosti nemoze byt ani reci..Taktiez nema 3GS z jedneho povrchu pocas sezóny..

Myslim, ze Rafa by toto za nejaku sranda obhajobu nemenil..A nemenil by ani, keby k tomu pribalis 10x Atp1000 :).
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
smazaný uživatel
Ako ide rybačka u kravína, ci kde to byvas?..:)
Reagovat
spaniel
3GS z jednoho povrchu behem sezony? Povedzte Kefalin...
Reagovat
smazaný uživatel
+1 za chytenie za slovíčko..

Ale aj cvičená opica by pochopila, ako to bolo myslené. A Mozno aj Pe3k..
Reagovat
spaniel
Aj cvicena opice by to dokazala napsat bez tvych klasickych chyb.
Reagovat
Pe3k
Foreskin se tady dneska zase snaží co nejvíce zesměšnit, na to má fakt talent ;)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 za angličtinu..

Na Baníčka, co nevystrcil paty z kravína, pozoruhodné.
Reagovat
Pe3k
Cokoliv napíšu, ty přiběhneš jak cvičený čokel...haf, haf ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Si taký hlupy, ze ti ani nedochádza, ze ked chces kopírovat moje frázy voči tebe (čokel, haf haf), tak práve táto nie je tá prava, kedze akurát podčiarkuje moju povodnú ideu :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Kozoroh
Nadalovci rádi zpochybňují věci, které Rafovi chybí - TM je dle nich přeceňovaná exhibice (přes účast TOP 8 hráčů), obhajoba neantukového titulu banální záležitost (navzdory známé poučce, že těžší než vyhrát je úspěch obhájit). Je to k smíchu sledovat tuto zoufalou obranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Obhajoba neantukoveho titulu..

A to je čo?..:)
Reagovat
Pe3k
Jedna z věcí ve kterých je Nadal nejslabší...
Reagovat
smazaný uživatel
S tym dokazem zit..

Ked by dokazete zit s tou slabuckou H2H voci Goatom, tak toto je brnkačka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tu 7:1 za posledních 5 let?

Jo sorry vím, před deseti lety to bylo jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim tú celkovú :)

Federer si dokázal pripísat dokopy 20 prehier od Goatov (10+10) na GS..:)

FFF mysliac si, ze prave toto nemehlo je goat sú také zlatíčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě stačí ze Rafa hraje s Nolem a Rogerem třetí housle a jeho jediná záchrana je antuka a turnaje kde ti dva nepřijedou.

Pokud to baví jeho, budiž, pokud to jako jeho fanoušek považuješ za úspěch, tvoje věc.

Federer ve 38mi hraje první ligu a jediný problem je Djokovic nebo posrane zápase z MB. Rafa ve 33 hraje tam, kde nejsou jeho největší rivalové aby měl šanci vyhrát nějaký titul

Ze Cincinnati se odhlasi kvůli únavě-jak jinak Fedex nebo Nole by tam s nim stejně pozametali chodník.

Vono je to totiž moc rychlý.

Hráč fenomenální, ale trosku posera.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, tebe staci..

Ale na tvoju smolu, ostatným stacia fakty a ked si kralovna Alzbeta pozrie statistiku velkych zapasov a suche cisla,tak zisti ze v tejto trojicke je do počtu Roger..Za 20 r kariery vyhral dokopy 3-4 GS cez nich..Inak oblízal...Nauc sa s tym zit..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepotřebuji se učit s něčím žít mě je to prdele :D
Reagovat
MarcelPersch
Upřímně řečeno spíš Rafa s Rogerem hrají 2. housle za Novakem...
Reagovat
Pe3k
Roger je o 6 let starší než Djoko a měl ho ve finále Wimbledonu na lopatě.
Reagovat
turista
Nadal se odhlásí z Cincinnati ne protože by se bál, ale proto, že hrát 3 těžké turnaje za sebou by znamenalo zase půl roku marodění. Pokud do toho půjde tak je nepoučitelný magor.
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze bys i mel na to, to pochopit, ale zaujatost ti to nedovoli.
Reagovat
smazaný uživatel
To je statistika, která rozděluje komplexní hráče a haluzáky :)

Pak dokazuje, že tvůj titul nebyl shoda šťastných náhod a turnaji máš konstatní výsledky.

To Nadalovi na hardových turnajích jaksi chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez tvrdim, ze jeden titul je len haluz..

Takze RG Federera ci Djokovica, to je GS mimochodom, ozaj historia moze povazovat za haluz..

Kiezby mal Nadal také starosti s min 2 titulmi z kazdeho povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl mezi námi spočívá v tom, že já tady od srdce přiznám tohle

Federerův titul z RG je největší haluz jeho kariéry, mohl ho odpálit už Haase, to otočil a pak ještě vyhučel Nadal s kterým by prohrál.

Ty nepřiznáš nikdy nic, to je pak těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na mojej strane sú fakty :)

Nadal si vsetko vyhral sám a nemusel sa spoliehat na stastie. Porazil vo finále na tráve Federera, a vo finále na harde Djokovica..

Naopak, oni vo finále RG vyzerali ako malí bezbranní chlapci modliac sa o zazrak, snad o rok :)
Reagovat
Cico93
A čo má priznať, že Nadalove tituly z hardu a trávy sú náhodné, či čo?
neblázni...
Reagovat
Kozoroh
Pointa je, že Rafa nedovede ovládnout jiný povrch než antuku. Djoker vedle své nadvlády na hardu dokázal opakovat trávu, 5x vyhrál Wimbledon a z toho 2x úspěšně obhájil triumf.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis a napriek tomu je mu to na prd..

Kedze najcennejsie kombo RG+W má cveng..

Aký cveng ma obhajoba neantukového titulu, kto toto vlastne eviduje?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo říkal ze je to nejcennější kombo?

Ty?

Tak to jo
Reagovat
spaniel
Lol cveng :D
V case kdy ma Wimbledon parametry jak RG, to ma asi takovy cveng jako ty mezi lidmi, co radi fakta.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ked je RG ako Wimbledon, preco je v parizi Roger celu karieru za saška?..

Teda vlastne uz aj v Londýne..
Reagovat
Pe3k
Za šaška jsi tu ty ;)
Reagovat
spaniel
Protoze mu stal v ceste nejlepsi antukar vsech dob? Jako mistr nadsazky bys ji mel chapat. Je jasne, kdyz Nadal ma RG v podstate jiste, tak cokoliv pred nebo po ukoristi, tak ma kombo. Spojit dva turnaje, ktere nesouvisi s antukou uz je jine kafe.
Reagovat
Kozoroh
Borgova šňůra 5 wimbledonských titulů je označována za jeden z jeho největších úspěchů. Federerových 10 úspěšných GS obhajoba eviduje Wikipedia jako rekord. USO je jediný z GS turnajů, kde nikdo za posledních 10 let neobhájil titul a toto téma fanoušci řeší na zah. fórech.

Mimochodem, na téma neúspěšných Rafových obhajob mimo antuku vznikl tento článek :))
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/9915--ach-ty-obhajoby-nadal-zkusi-v-kanade-ukoncit-prokletou-serii
Reagovat
Kozoroh
Nadal má svou haluz na AO, měl štěstí, že No1eho dominance začala dva roky po Rafově jediném australském titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazil tam dominantného Federera, Djokovic bol v tom case nikto.

Djokovica dominancia v Australii zacala, ked Nadal stratil rýchlost ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže za to ze dostává na hardech klepec vlastně nemůže
Reagovat
turista
U Novaka Djokoviče to jediné FO 2016 žádná haluz není. Ještě jistě nějaké přidá. A pokud vyhrál všechny antukové tisícovky - 2x MonteCarlo, 4x Řím, 3x Madrid tak to není náhoda. V procentu výher je na antuce pátý v historii Open období.
Reagovat
MarcelPersch
K těm debatám o rychlosti kurtu ze včerejška, oficiální číslo turnaje činí 43 bodu pace index, což je skoro stejně jako Shanghai, nejrychlejší outdoor tisicovka, a rychlejší než AO 2017. Což znamená, že je to letos dost rychle, což je jasný důvod, proč to Rafovi moc nelepí.
Reagovat
smazaný uživatel
Chces tym teda povedat, ze Kamilos je ko-kot?..
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Nadalovi to lepí, dobře podává a celkově je solidní. CPI samo o sobě nerozhoduje o rychlosti míčů, kurt je možná rychlý, ale odskoky jsou vysoké.

Včera v zápase Khachanov-Felix šlo vidět, jak mnohdy ani sami hráči ten odskok nečekají takový, jaký je.
Reagovat
smazaný uživatel
Karen ma do konca sezóny obhájit tak milión bodov, takze sa konečne rozhýbal :)

Myslim, ze ale bude vdačny za top 15-20 v polke novembra..

FAA, viac sa mi páči, ako dokáze bránit BH, nez utocit FH..Je mlady, uvidime. Vyhliadky ma dobre, ale neznamená to, ze buduci rok musi mat automaticky lepsi ako sucasny. Predpoklada sa progres, ale pozor, v hre je vzdy aj upadok, na to sa pri mladych casto zabuda..Pre priklad nemusime chodit daleko. Shapovalov sezónu 2017 v nasledujucich dvoch nezopakoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezopakoval, (myslené 4. kolo Grandslamu+SF Masters)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl tenis soutěž o to, kdo víckrát ztratí servis, ruský labil versus celozrnná špagetka by byl fantasticky napínavý mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Kanaďané nezapřou, že jsou hokejový národ. Teď půl stadionu (zcela mylně) zařvalo out v probíhající výměně. Znělo to, jako když hokejový kotel za soupeřovou brankou výhružně zařve "puuuusť!!!" při nahozeném puku.

Chvilku to vypadalo, že začnou nesouhlasně bučet.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď nevím, jestli je Felix tak dobrý, nebo Karen takový labil.
Reagovat
smazaný uživatel
Kombinácia..

Na FAA som si po dlhšom čase našiel čas, sledujem celý zápas..Na to, ze mal ešte vcera 18, tak naozaj velmi kvalitné údery. Mieša to ešte s chybami, a s momentami kedy sa vyhadzuje, ale to sa doladí. Ovela cennejší poznatok, nez pár chýb je skvelý pohyb, sklzy, dokázanie sa vrátit do výmeny aj z beznádejných pozícii, fantastický BH, a solídny servis. Z FH musi pridat..

Je o 4 roky mladší ako taký Medvedev napriklad, to je ohromný rozdiel. Obrovský nádskok..Myslim si, ze dnes je vyspelejším hrácom, nez bol Federer v jeho veku.
Reagovat
smazaný uživatel
Oboch by si Thiem alebo Medvedev namazal na chleba..

Ak nebude vo finále jeden z nich dvoch, prípadne Zverev, budem velmi nemilo prekvapený.
Reagovat
Nola
Sashu nepozeram, ale nedopodaval set, aspon podla skore, dokonca mam pocit, ze stratil servis 2 x
Reagovat
smazaný uživatel
Saša má světový tenis. V tom včerejším zápase to bylo hodně o hlavě, někde tam pořád měl tu porážku v TB z Hamburku, teď ta krize mimo kurt, bez trenéra.

Zverev to včera vybojoval hodně srdíčkem, chtěl chtěl, nešlo to, pak to urval.

Vítězné gesto mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Dom hrá na harde opat parádny tenis a podla mna pojde do finále.:

Klobuk dole, o to viac, ze ma za sebou jetleg, a drastický prechod z antuky na hardy..Ak toto vezmeme do uvahy, tak rátam s tym, ze pojde vykonnostne este hore a to SF v NY by mohol konecne urobit. Posledné dve NY edície ohromne smolné 5-setové prehry v druhom tyzdni.
Reagovat
Nola
je hlavne psychicky odolnejsim hracom, Cilic sa na BP zakazkym zosypal, zatiahol sa, hral kratke udery, v prvom sete 3 BP v rade, Dom to zvladol bravurne
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd, Cilic byl úplně marný a každý BB vyhodil úplně stupidní chybou. 0/9 je jeho statistika BB
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme si mal naložené na Chorváta.

Ale kedze si vysoko v pluse, tak by som cakal vacsi nadhlad. Vacsinu BB si Dom zachránil sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Neměl. Cilic a BB to byl jeden velký vtip. Měl jich 9 z toho polovinu Dom odvrátil servisem a druhou polovinu Cilic zajebal stupidnimi chybami z nalitych micu.
Reagovat
Nola
v 1.sete ich Dom odvratil skvelou hrou, Marin zazdil TB, a BP v 2.sete
Reagovat
Nola
Marin, hlava uplne v lese, tolko prilezitosti na brejk, v prvom sete snad lepsim hracom, ale on sa v dolezitych momentoch vyhodi ako nejaky dorastenec, v TB som presne vedela, kedy vyhodi uplne rutinny uder.... Doma, musim pochvalit, tie odvratene BP v prvom sete, neskutocna parada
trochu mi nejde do hlavy, kde sa stratil ten hrac, co porazil Noleho v Queense vo finale, porazil tam kvalitnych hracov, asi mu ta prehra vo W s Pellom narobila totalny prievan v hlave a pritom nehra vobec spatne, vlastne ani vo Washingtone, tam prehral podobny zapas s Medvedom....
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/zLE5mvdfMQQ
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je na tomto kurtu CPI 42 tak jsem ko-kot. V Monte carlu je rychlejší povrch
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/atp_tour/status/1159475789018128384?s=21
Reagovat
smazaný uživatel
Fedal joining player council. Party pre Novaka, Isnera a Gimelstoba skoncila.
Reagovat
turista
Tak se Federer a Nadal mohou dál nerušeně balíkovat penězi a na mladé zbyde pár babek.
Reagovat
Nola
politiku neriesim....
naopak, ja som velmi spokojna, ze sa stali sucastou kolotoca, Novak naposledy nemohol trenovat pocas turnaja kvoli vysedavaniu v tejto rade, nech len sedia vospolok, aspon bude sranda
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimave, ze Nadal je podla Kozoroha chronicky stazovatel..

Pritom Djokovic to celé zoficiálnil a na stazovanie si dokonca vytvoril vlastný orgán :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Nole uz nieco presadil? Podla mna to sam nezvlada, 3 clenovia Councilu rezignovali, Gimelstob sa tam zase zacal obsmietat.
Reagovat
Mayo
El Matador ako inak opäť pekný outfit
Reagovat
smazaný uživatel
krasny
Reagovat
Nola
Medved sa nezda, takto splachnut Edmunda, pekne, Andy Murray v mladsom vydani...

Hurkacz asi zacina naplnat svoj potencial, za mna sice prekvapenie, ale nie az take velke, d Artagnan musi zvolnit, prilis vela turnajov si naordinoval, druhy Dominic....
Reagovat
Patik
Tak niekto tu zablahoželá Rogerovi k narodeninám a jeho najvačší fanúšik tu má opäť raz najviac príspevkov. :) Všetko Najlepšie GOAT.
Reagovat
Nola
pekne, ze si spomeniete na svoj idol, ale mali by ste mu pogratulovat prostrednictvom soc. sieti, pochybujem, ze cita prispevky na TP, jedine, ze by mu to Mirka tlmocila, tak sa pre istotu pripojim :D
Reagovat
Patik
a čo ty ?..gratuluješ svojím idolom ?
Reagovat
Nola
ani velmi nie, ja si vacsinou nepamatam ani datumy narodenia svojich priatelov :D
Reagovat
Patik
ani veľmi nie to znie teda ako občas áno..mám to podobne a dokonca.. nepamätal som si dlhé roky kedy oslavujú rodičia a vlastne...donedávna som nevedel či mám meniny 6.7 alebo 7.6..
Reagovat
Cico93
GOAT už mal 3.6.
Reagovat
Patik
a niektorí GOATovci oslavovali aj 22.5
Reagovat
Nola
KOZU, alebo KOZLA neriesim, mozno toho Velkopopovickeho :D
Reagovat
Patik
k ženám sa pivo nehodí..:/
Reagovat
Nola
:D je rovnopravnost, zeny mozu volit, mozu zastavat rovnake pozicie v praci ako pani, zucastnuju sa na pivnych festivaloch, a nie iba v roli casnicok, dovolim si tvrdit, ze su silnejsim pohlavim celkovo
Reagovat
Patik
Nepochybne..ale pivo ? ..čo tak radšej elegantne dúšok dobrého vína pri večeri..pivo patrí mužom utrieť si penu z úst odgrgnúť si...
Reagovat
Mayo
GOAT mal narodeniny 07.08.
Reagovat
Cico93
Crosby
Reagovat
Mayo
#87
Reagovat
FerrariF50
Přeju krásné narozeniny tomu, kdo prohrává veledůležité zápasy z MP. Ono kdyby to prostě těm dvoum nenechával, i když je v zápase jasně lepší, tak by už měl těch GS 30 a Masters 50, ale to by byla nuda že :-D A přeju vše jen to nejkrásnější všem kočkám, ať těm našim nejmenším doma, co nám dělají radost a společnost, tak i všem větším překrásným kočkovitým šelmám k jejich dnešnímu mezinárodnímu dni :) No on i ten Roger je pořádnej kocour :-D A Rafa pěkně, nenechal se zaskočit TB jako někdo, kdo má dneska narozeniny a vydeptal mě na zbytek léta :-D Možná na zbytek života :-D Ten kdo měl na svém servisu 2 MP za stavu 40:15 :-D AAAAAAAA nechte mě, pusťte měěěěě :-D
Reagovat
Krisboy
Cože? Kočičky mají svátek????
Reagovat
FerrariF50
Ano, dnes je mezinárodní den koček :)
Reagovat
Krisboy
A sakra...to musím cestou domů koupit nějaké dárky :)
Reagovat
a.magerova
No hlavně je dnes svátek tohodle, takže se snaž... ;-)

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/zensky-orgasmus-uspokojeni-mezinarodni-den-oslavy-zeny-sex-sexualita-poteseni.A190807_121118_zdravi_bib
Reagovat
Krisboy
Uf...to bude náročné odpoledne :)
Reagovat
a.magerova
Jen odpoledne.... :-P
Reagovat
Krisboy
To se uvidí ;)
Reagovat
a.magerova
Jo a nebuď dnes brutálně upřímný... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=sZ33-q_TQXw
Reagovat
paddy
Kolik si měla bodů v doprovodném kvízu? :)

Pozn: 68% čtenářů má 50% a méně
Reagovat
a.magerova
No, nevím jestli TO přiznat... ženský orgasmus - 53,85%, ale penis - 85,15% ... ;-)

Opravdu mě rozesmálo toto.... :-))))

Pokud chcete muže opravdu potěšit doteky na penisu:

- necháte ho, ať si to udělá sám, protože to beztak umí líp než vy
Reagovat
paddy
Pokud ho vaše kamarádka nezná líp než vy, tak je to dobrý

Už tě nebudu zdržovat, ať můžeš v klidu oslavovat :)
Reagovat
a.magerova
A tak... Život mě už naučil, že: ZAPÍRAT, ZAPÍRAT, ZAPÍRAT a hlavně NEPÁTRAT, NEPÁTRAT, NEPÁTRAT !!!
A pak je Život moc fajn... ;-)

Len žiadne spovede, lepšie nič nevedieť.
V najlepšom prípade len niečo tušiť.

https://www.youtube.com/watch?v=rEQ5yQaxK_A
Reagovat
mahycek
Skvělé, skoro na 90 % pravda , ale těch 10 % to umí víc, než
muž sám. Je to složitější, ale stačí naučit. Pak je to
nepředstavitelná slast. Člověk má co dělat, aby se
nevodbouchnul předčasně. Trénink na sebeovládání.
Reagovat
a.magerova
https://g.cz/19-duvodu-proc-je-cokolada-lepsi-nez-chlap/
Reagovat
Ondra979
ani to nepripominej, to boli jeste ted. Ale vzpomnel jsem si, ze Djoker rikal v nejakem pozapasovem rozhovoru, ze si ten zapas tak trochu promital v hlave dopredu, snazil se pripravit na nektere situace a vyplatilo se. Tak obavam se, ze takova priprava Rogerovi chybela, sice nevime, jestli by to zabralo, ale urcite to neni na skodu, na ty MP mohl zahrat proste lepe.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodzi ma este nejaký ten rok na to, aby si zas pripravil iné situácie..

Napriklad gratulácie k 21GS jeho rivalom.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomhle komentu se hodí věta, kterou řekl FAA.

No, come on, it?s not like that. We?re not at war here. It?s cool.

Myslíš, že se teď Sampras každý večer křižuje že není v nějaké tabulce první? Nebo Laver, Borg, Lendl, Connors?

Prvenství je dočasné téměř vždy, pak tě stejně někdo doběhne, sport se mění, pravidla se mění. Nikdy nelze srovnávat, to si můžeme tady my pokecat, ale většina světa to má u prdele.
Reagovat
FerrariF50
Ono i kdyby Rogera překonali, tak pro jeho fanoušky bude navždy stejně nejlepším tenistou, stejně jako pro Forehanda vždycky byl a bude Nadal, ať už Rogera překoná ve všech statistikách a nebo ne :) On si to člověk vždycky obhájí proč tomu tak je. Já to třeba vim s naprostou určitostí, že je Roger nejlepší, ... akorát dříve v zápasech s Nadalem vyloženě labilní, teď zas v zápasech s Djokem labil, co prostě prohraje i když je jasně lepším hráčem. HOLT :-D Nadal ho může překonat, když bude vyhrávat ještě léta FO a Roger nic, spíš bych se bál toho Djoka, ten na to má a mentálně má Rogera na talíři.
Reagovat
Ondra979
jo pro me taky, a taky se obavam vic Djoka, ma ted idealni dve sezony na to ho dohnat a muze to dokazat. Jsem zvedav na NAdala v pristi sezone, podle me uz pujde trochu vykonnostne dolu, ale na antuce mu to muze porad stacit na tituly, ale nevyhraje uz skoro vse, to uz bude pro nej nemozne. Na RG uy by to chtelo, aby to urval Dominik
Reagovat
Patik
takže som neni jediný koho stále hnevajú tie nevyužité matchpointy ktoré by po využití obrátili celý tenisový svet naruby.
Reagovat
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/9960--medvedevuv-paradox-rusky-tenista-ztraci-kvuli-zebrickovemu-pravidlu-stovky-bodu
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev je takový nenápadný bojovník, nikdo ho moc neřeší, všude FAA, Tsitsipas, DeMinaur. Hlavně je čím dál lepší. Aby neskončil na n.1 on. Tsitsipase si maže na chleba a další konkurence po big3 nic moc. :)
Reagovat
Pe3k
Asi nebude světová jednička, ale bude to typ hráče, kterého nikdo nebude chtít mít ve svém pavouku. Je někdo komu vyhovuje herní styl medvěda? Vůbec se mi jeho herní styl nelíbí, ale je jeden z nejlepších next gen.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev . Tsitsipas: 4:0
Medvedev - FAA : 1-0
Medvedev - DeMinaur: 2:0
Reagovat
ttopi
Zajímavé to je, ale divné ne. Má to nejspíš zamezit tomu, aby tenista za honbou postavení v žebříčku objížděl všechno, co se dá. Pokud by chtěl každej hrát všechny turnaje, nebylo by to možné, protože není tolik volných míst a musela by se na všech turnajích hrát 10 kolová kvalifikace :D

Na druhou stranu pokud se cítí fyzicky dobře, je pro něj škoda, že toho nemůže odehrát víc. Ale to by pak v podstatě zvýhodňovalo mladší tenisty, kteří mají více výdrže, než ti starší.

Spíš se zde jedná o shodu okolností, protože to pravidlo platí pro všechny a nikdo si nestěžuje :-)
Reagovat
EllNino
On si na to nestezuje ... jen to vypocital nejakej pisalek :)
Reagovat
paddy
Je to blábol. Tsitsi v bledě modrém. Nahání turnaje a na GS bída.

Kdyby "pouze" vyhrál všechny GS, má 8000b a je druhý na světě.

Tituly z malých turnajů nemají kvalitu, když tam chybí špička. Případ Wozniacki. Objížděla malé turnaje, GS nic moc a byla no. 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Na gs v r. 2010 - 2011 3x sf, vyhrála Peking, Tokio, Montreal, Dubaj, IW...
Ve dvaceti/ jednadvaceti letech...
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/6pmQDqliNn0
Reagovat
a.magerova
Tak hlavně zdraví tomu někomu našemu... ;-)
Reagovat
Krisboy
potěšil. Na jeho hru (když mu to jde samozřejmě) se krásně kouká...
Reagovat
smazaný uživatel
Happy birthday GOAT !
Reagovat
smazaný uživatel
Symbolicky práve na jeho narodky, Nadal vyrovnal počet jeho wins na Masters1000 turnajoch :)

Samozrejme odohral tych zápasov menej :)

Happy Birthday oneEye King...
Reagovat
ttopi
Důvod samozřejmě všichni víme :D
Reagovat
smazaný uživatel
Duvod, prečo to je iba tesne?..

No pretoze Masters na hardoch je ovela viac :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Rogera to úplně zničilo a symbolicky zruší oslavu narozenin.
Reagovat
smazaný uživatel
ee, skor 14.7..
Reagovat
smazaný uživatel
To je čo za datum?
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá na W final.
Reagovat
Kozoroh
https://editorial01.shutterstock.com/wm-preview-1500/10334022mc/432f487b/wimbledon-tennis-championships-day-13-the-all-england-lawn-tennis-and-croquet-club-london-uk-shutterstock-editorial-10334022mc.jpg
Reagovat
ttopi
Ach jo. 2 MP :-(
Reagovat
ttopi
Ano, je jich víc. A taky tam má Roger mnohonásobně větší konkurenci, než Nadal na antuce. Ale tohle je zbytečná debata, ty to nikdy nepochopíš :D
Reagovat
smazaný uživatel
A taky ma Nadal celu karieru mnohonasobne vyssiu konkurenciu, nez mal Federer celu tu dobu, kedy dominoval..

No vidis :)
Reagovat
ttopi
Myslel jsem si správně - nepochopils :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kto myslí, houno vie ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist