Nadal zaznamenal 400. výhru na Masters a vyrovnal Federerův a Samprasův nejlepší vstup do sezony

14. 3. 2022, 23:41
Aktuality 107
ATP INDIAN WELLS - Rafael Nadal v Indian Wells porazil 7-5 6-3 Brita Daniela Evanse, vyhrál i třetí vzájemný zápas a na turnajích Masters 1000 zaznamenal jubilejní 400. výhru (historicky druhý Roger Federer jich má na kontě 381). Letos vyhrál i 17. zápas, čímž vyrovnal nejlepší vstupy do sezony Rogera Federera a Peta Samprase.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal letos odehrál tři turnaje a všechny vyhrál. Triumfoval na podniku ATP 250 v Melbourne, na Australian Open získal rekordní 21. grandslamový titul a před necelými dvěma týdny ovládl i akci ATP 500 v Acapulcu.

A na vítězné vlně se veze i na Masters 1000 v Indian Wells. Po Sebastianu Kordovi, kterému ve třetím setu utekl ze stavu 2-5 s mankem dvou brejků, si dnes poradil 7-5 6-3 s Britem Danielem Evansem. Vývoj úvodní sady otočil ze stavu 2-4 a také třetí vzájemný souboj tak zvládl bez ztráty setu.

Statistiky zápasu
Nadal - Evans
4 esa 3
5 dvojchyby 2
61 %
1. podání 'in' 51 %
75 %
úsp. 1. podání 61 %
65 %
úsp. 2. podání 63 %
26 winnery 14
27 nevyn. chyby 24
11/15 hra na síti 8/16
3/4 brejkboly 1/4
68 celkem bodů 53
čas: 1:42

"Zápas nezačal, jak bych si představoval. Ale v některých klíčových momentech jsem trefil dobré údery a postupně jsem svou hru zlepšoval," komentoval Nadal, jenž od stavu 2-4 získal 8 z 9 gamů a odpor soupeře zlomil.

"Každopádně to byla důležitá výhra proti nevyzpytatelnému soupeři. Je důležité, že jsem dokázal vyhrál oba dva úvodní zápasy, i když jsem nehrál nijak skvěle. Ale tentokrát už to bylo o něco lepší," těšilo rodák z Mallorcy.

Nadal na začátku žádné sezony nevyhrál víc jak 11 zápasů v řadě, ale letos má na kontě už 17 vítězství bez jediné porážky. Vyrovnal tak nejlepší vstup do sezony Rogera Federera (2018) a Peta Samprase (1997). Lepší starty měl už jen Novaka Djokovič, který v sezoně 2011 vyhrál 41 zápasů a předloni 26 zápasů, než našel přemožitele.

Na turnajích Masters 1000 Nadal vyhrál jubilejní 400. utkání, čímž si upevnil pozici v čele historického pořadí. "Vůbec jsem o těch statistikách nevěděl, ale samozřejmě jsou to skvělá čísla," přiznal Nadal.




V Indian Wells se Nadal dostal do osmifinále podvanácté v kariéře a bilanci v něm má 10-1. O jedenácté čtvrtfinále se španělský šampion z let 2007, 2009 a 2013 střetne s domácím Reillym Opelkou (h2h 1-0).

"Rafa je letos neporažený, je to člen Big 4. Očekávám nejvyšší level tenisu. Je to nejtěžší výzva, které v naší hře mohu čelit," řekl Američan.

Opelka si ve třetím kole na třetí pokus poradil s Kanaďanem Denisem Shapovalovem, v Kalifornii ho po obratu a bez ztráty podání zdolal 6-7 6-4 6-4 a oplatil mu vyřazení z Australian Open.

S turnajem se rozloučilo už pět hráčů Top 10. Už ve druhém kole ztroskotali Alexander Zverev a Félix Auger-Aliassime, dnes neuspěli Daniil Medveděv, Stefanos Tsitsipas a Casper Ruud. Prvního hráče světa Daniila Medveděva vyřadil Francouz Gaël Monfils.

Světová pětka Řek Stefanos Tsitsipas pokračuje v matných výkonech. V Indian Wells skončil ve třetím kole na raketě domácího Jensona Brooksbyho, kterému podlehl 6-1 3-6 2-6. Jednadvacetiletý Američan si na čtvrtý pokus připsal první výhru nad hráčem Top 10 a poprvé postoupil do osmifinále turnaje Masters 1000.



O své největší čtvrtfinále si osmifinalista loňského US Open Brooksby zahraje s obhájcem titulu Cameronem Norriem (h2h 0-0). Britský tenista otočil stejně jako v loňském finále nepříznivý vývoj proti Gruzínci Nikolozi Basilašvilimu, letos zvítězil téměř shodným výsledkem setů 3-6 6-3 6-1 a z posledních 11 zápasů si připsal 10. výhru.

O vyřazení světové osmičky Nora Caspera Ruuda se postaral Nick Kyrgios, který zvítězil dvakrát 6-4 a po více než dvou letech zaznamenal skalp hráče Top 10.

"Byl to velký zápas. Casper je skvělý hráč, má za sebou velmi dobré dvě sezony. Ale já dnes našel ideální styl a v důležitých výměnách jsem hrál opravdu dobře. Jsem moc šťastný," radoval se Kyrgios, který letos s krajanem Thanasim Kokkinakisem vyhráli čtyřhru na Australian Open.

"Cítím se teď dobře, cítím se omlazený. Tady jsem odehrál tři zápasy proti solidním soupeřům a neztratil jsem ani set. Jsem mezi šestnáctkou nejlepších a chci jen zůstat nohama na zemi a být pozitivní," uvedl Kyrgios.

O čtvrtfinále si Australan, jenž hraje na teprve druhém letošním turnaji, zahraje s dalším členem elitní desítky Jannikem Sinnerem (h2h 0-0). Italský mladík zdolal ve třech setech Francouze Benjamina Bonziho.

"Sinner je pekelný hráč. Poslední půl rok hraje výjimečně. Už jsem proti němu hrál čtyřhru a byl jsem jeho náročnou hru unešený. Vím, jak musím hrát, ale teď na to nemyslím. Půjdu si odpočinout, zítra potrénuju a uvidíme, jak to půjde," dodal Kyrgios.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
pondělní výsledky (14. 03. 2022)
• Dvouhra - 3. kolo •
Monfils (26-Fr.) - Medveděv (1) 4-6 6-3 6-1
Nadal (4-Šp.) - Evans (27-Brit.) 7-5 6-3
Brooksby (USA) - Tsitsipas (5-Řec.) 1-6 6-3 6-2
Kyrgios (Austr.) - Ruud (8-Nor.) 6-4 6-4
Sinner (10-It.) - Bonzi (Fr.) 7-6(5) 3-6 6-4
Norrie (12-Brit.) - Basilašvili (18-Gruz.) 3-6 6-3 6-1
Opelka (17-USA) - Shapovalov (13-Kan.) 6-7(4) 6-4 6-4
Alcaraz (19-Šp.) - Bautista (15-Šp.) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

107
Přidat komentář
Rafaeoli25
Isner vypadá celkem solidně, nebudu překvapený, pokud by po dlouhé době zase udělal velký úspěch, formu má a los až do finále velmi přívětivý.
Reagovat
paddy
už to pochopil i Meďour smile smile

prý světová jednička...
https://www.youtube.com/watch?v=v1PAU1qdadA
Reagovat
smazaný uživatel
"When I play my best, it s difficult to beat me"

Alebo nieco v tom zmysle.

Ja mam pocit, ze Medvedevovi trochu napršalo do nosa :)..Bez ohladu na to, ze ten vyrok je pravdivý, rovnako to nieco hovori o nom samotnom.

Nezaregistroval som, ze by nieco také hovoril Nadal na RG, hoci má na to tisicnásobne vacsie právo ako Medvedev momentálne.

Inymi slovami, Medvedev az prilis uveril svoje tenisovej kvalite a prestal na sebe dalej pracovat, moj názor.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Určitě si myslel, že už dosáhl na hardu takového stupně kvality ,že není nutné to dále pilovat a že to bude stačit. A definitivně ho v tom asi utvrdilo vyhrané USO. Tehdy si řekl, no když takhle smáznu i Noleho, tak jsem na tomto povrchu nejlepší a protože se na hardu hraje většina sezóny, tak mi to úplně stačí, mám to na něm jisté a tím pádem mám defacto jisté, že se časem stanu i jedničkou. A myslel, že to už půjde jaksi samo. Přišly ale až do konce sezóny samé karamboly, ani jeden titul, no a aura byla najednou o dost menší. A přišla Austrálie, kde se domnívám, že na sto procent počítal, že ho nikdo ne jen neporazí, ale vůbec neohrozí. Co se stalo pro něj musela být studená sprcha, po dalších porážkách v Acapulcu a IW pak lze říct, že z démona a dominanta tvrdého povrchu toho mnoho nezbylo. Pýcha občas předchází pád, asi to v jeho případě z velké části platí smile
Reagovat
Rafaeoli25
Teď je pro něj otázka co dál. Má výhodu, může být vlastně celkem v klidu, protože oba základní kariérní cíle, které měl a které má každý top hráč, si už splnil - vyhrál GS i se stal jedničkou, i když jen nakrátko, ale i to se počítá. Může teď tedy začít tak trochu od nuly, má čas zamyslet se, co je špatně a jak se vrátit na správnou cestu. Na antuce a trávě se myslím nikdy výrazně nezlepší, nechci ho podceňovat, ale nevypadá to. Na hardu se ale určitě může k nejlepším výkonům vrátit, chce to ale lekci pokory, která mu dost chyběla.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně bych ho zase tolik neřešil, stále zasluhuje velký respekt, myslím ale, že se opravdu velkým, dominantním šampiónem už nikdy nestane, ani na tom hardu. Konkurence je pro něj i na něm totiž moc velká - vrátivší se Djoker, Nadal, nastupující Alcaraz, to jsou tři hráči, pres které bude cesta k titulům velmi velmi svízelná, nemluvě o dalších hráčích, kteří ho mohou při dobré formě zaskočit.
Reagovat
Krisboy
Nevíte někdo, kdo řekl slavný výrok "fotbal je hra, kterou hraje jedenáct hráčů na každé straně a kterou vždycky vyhrajou Němci"? Myslím, že to byl nějaký anglický fotbalista.

My si to upravíme: Tenis je hra, ve které proti sobě ve dvouhře nastupují dva hráči a kterou vždycky vyhraje Nadal nebo Djokovič. smile
Reagovat
annah
A někdy výjimečně Jirka!
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
paddy
Lineker
Reagovat
Krisboy
Jj, myslel jsem na něj smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Gary Gary smile
Reagovat
Rafaeoli25
V letech 05-08 platilo Federer nebo Nadal. Ten výrok se během doby upravoval smile
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápas Monfils Alcaraz sú kurzy nastavené, že 3.3 na Gaela a 1.30 na Alcaraza :D

Tak to si teda zahrám. Vidím tam rovinu, alebo takmer rovinu, kurz určite stojí za pozornosť.
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils vyhral hardový turnaj v Adelaide, bez straty setu. Potom na AO opäť bez straty setu, ďalšie 4 zápasy, postupne až do QF, kde prehral v piatich s Matteom. V IW vyhral s Medvedevom.

Alcaraz hral na harde len 5 zápasov, uhral tretie kolo AO, kde prehral rovnako s Matteom. Vyhral antukovú 500ku, ale kvôli nej by určite nemal byť takým favoritom. Uvidíme.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale on je tak rozjetý, že by musel Gael zahrát opravdu skvěle, aby ho porazil. Carlosovi je jedno, jestli je to antuka nebo hard.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak porazil svetovu jednotku, takze obraz o jeho vykonnosti máme :)

Nehovorim, ze vyhra. Ale za ten kurz je to skoro povinnost.
Reagovat
Rafaeoli25
To porazil, ale to by Carlos asi dokázal taky. Nechci ho přeceňovat, ale cítím z něj Nadal mód z roku 2005, kdy ten také ve své první velké sezóně nebyl k zastavení. Uvidíme, jak moc se mu Carlos přiblíží ve srovnání jejich úvodních top sezón.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadala samozřejmě nevyrovná, to ani nejde, ten v tom roce 2005 nastavil laťku tak vysoko, že výš už to nešlo a nejen na antuce, i na hardu na svůj věk.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi dokázal. A mozno asi nedokázal..

Alcaraz je Alcaraz a Nadal je Nadal. Čím viac mu toto porovnanie budú omieľať, tym horšie pre neho. Možno najvacsia jeho smola je, ze sa narodil v Spanielsku. Pretoze ak nevyhrá 20GS, mozno nebude pre Spanielsko dost dobrý.
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, že to srovnání je zavazující, ale nevidím na něm vůbec žádný tlak, je to silný jedinec jako Nadal, takže o něj nemám obavu, že by se nějak rozsypal a nezvládl to. Jen je otázka, jak rychle se dostane na úroveň, aby začal vyhrávat Masters a pak GS, odpoví nám už tyto a následující týdny. Každopádně on je první od dob Big3, z nějž člověk cítí opravdu velkou, nezpochybnitelnou sílu - mentální, fyzickou i herní, nejsou tam slabiny. Ale jak říkám, ukáže nám až konfrontace s Nadalem, to bude asi to nejlepší měřítko smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jen se divím, proč toho zatím odehrál letos tak málo, dost úzký schedule, před AO nic, po něm taky ne, pak až Rio. Mohl odehrát ještě další dvě 250ky. Odpočinku až moc na ten věk.
Reagovat
Rafaeoli25
Mám Gaela moc rád, ale vidím to tak 6:3, 6:4 pro Carlose max.
Reagovat
mahycek
Ale, ale, ale.....
Reagovat
mahycek
Tady se ráno psalo, Federerovi trumfy
temné éry v IW. (Forehand). FED, ale
porazil např. 2012, Del Potra 6-3 6-2, Nadala 6-3 6-4 ve finále Isnera. Celkem to
byly jasné výhry. 2017 vyhrál finále
s Wawrinkou a 2018 a 2019 prohrál 2x finále
s Djokem ve třech setech. To jen
částečnej výňatek. To nejsou slabí
soupeři, nebo nebyli v té době.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tak z 10 ucasti v top ére má dve vyhry. Super :)
Reagovat
RFanousek
Finále s Djokem prohrál v sezónách 13 a 14, v letech 18 a 19 to byli Del Potro a Thiem
Reagovat
RFanousek
Oprava, 14, 15 s Djokem
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je ten rozdiel, ze tam nestál Henman, ale Djokovic, Delpo a Thiem.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Carlos letos 10:1 zatím a ta jediná porážka s Mateem velmi smolná..co k tomu dodat, opravdu vyzrál a to velmi rychle. Hlavně ale ta hra, má ty nejvyšší parametry, jednoznačně. Pokud vše půjde jak má, může už v letošním roce útočit na první pětku, možná i trojku, je to reálné.
Reagovat
Patik
podľa mňa vyhrá zvyšné tri grandslamy bez straty setu a koncom roka bude ešte svetová jednotka smile si až príliš prehypovaný smile
Reagovat
Rafaeoli25
Kde jsem něco takového psal? První pětka ale reálná určitě je.
Reagovat
Pe3k
Se směješ, ale ten borec dal včera Bautistovi kanára na pomalém hardu, tohle by nedal ani nikdo z BIG 3...smile
Reagovat
Patik
Bautista je mimo už od minulej sezóny..smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jo a proto vyhrál před necelým měsícem turnaj?
Reagovat
Rafaeoli25
Bautista letos zatím osmý v race a bilance 15:5. Tak vypadá být mimo? smile
Reagovat
Patik
ako 15 vyhratých a 5 prehratých zápasov ? a to sa ti zdá byť fajn..? to je 5 prehratých turnajov a to je len začiatok sezóny či nie ? no ja neviem teda smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je zatím osmý nejlepší hráč sezóny, to je špatné? A 15 ku 5 je 75%, to není vůbec zlé.
Reagovat
Patik
ak som neni sprostý z matiky tak to môže znamenať že na každom turnaji uhral prvé tri kolá a potom vypadol...alebo niekde uhral viac kôl a na zvyšných turnajoch vypadával po prvých zápasoch..to je jedno každopádne podľa môjho názoru..to nieje ten Bautista čo vyraďoval DJokoviča.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak není mu zase tak daleko, je 15., nejvýše byl 9. O tolik horší tedy není. Co by za to takový Zverev dal, kdyby měl letos takovou formu..
Reagovat
Rafaeoli25
A na šesté místo v race ztrácel před tímto turnajem pouhých 30 bodů, je na tom prakticky stejně jako Berrettini a Šapovalov smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, si sprostý z matiky a celkovo si taký vypálený, ze by si mal popremyslat nad smrtelnou injekciou.

8. v Race a vyhratý turnaj, čomu na tom nerozumieš ty vemeno?
Reagovat
dappe
Ta čísla dost zkreslují. Pozice v race je dána především ATP Cupem, reálně má za sebou čtyři nepovedené turnaje a jeden povedený. Prohry s Fritzem, Bublikem, hladké prohry s Veselým, Alcarazem. Tady téměř vypadl s Wolfem. Loni měl pokles výkonnosti, ve kterém letos pokračuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, ale aktuálně je prostě osmý, podívej na Zvereva, ten jestli bude takhle pokračovat, vypadne z desítky.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Alcaraz jede jako drak, Veselý v Dubaji vydrtil skoro všechny, Bublik letos vyhrál titul a Fritz málem porazil na GS Tsipa. Takže žádné ostudné porážky, za které by se měl stydět.
Reagovat
dappe
Já netvrdím, že se za to má stydět. Je ovšem minimálně rok a půl v útlumu, podle všeho se to navíc nebude zlepšovat. Jestli je v březnu osmý nebo dvacátý v Race, tak to vůbec nemusí o ničem vypovídat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A ty které?smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
od které
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kousek jsem viděl a bylo to teda hodně brutální, až by bylo člověku Princezny líto, jak kolem ní ten drak se závratnou rychlostí a přesností plival míče a princ nikde žádnýsmile
Ale drak byl nakonec gentleman, věnoval Princezně kanárka a nechal ji jítsmile
Reagovat
Patik
Bautista tuším aj minulý rok vyhral Dauhá a potom sa len vliekol po zbytok sezóny opravte ma vkľude ak sa mýlim smile
Reagovat
Rafaeoli25
Byl ještě ve finále Montpellier, sf Miami, of Wimbledonu, nebyly to ani loni tragické výsledky. Stále se drží v první patnátce, takže o nějakém úpadku nemůže být řeč.
Reagovat
Patik
Tak potom dobre..beriem späť..no problemo seňor smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Beru v potaz aktuální formu, tak nemá smysl se zabývat loňským rokem. Letos má úspěšnost 15/5 a porazil i slušné hráče. Že nestačil na J1rku, tak to dá rozumsmile
Ovšem uhrát proti níže postavenému soupeři pouhopohé 2gemy je opravdu vostuda. Fór je to, že on se i snažil... Zase, hráli spolu poprvé, což je zrádné (Rafa by mohl čerstvě vyprávět) a Alcatraz pro něj nakonec může být špatný matchup. Odveta ukáže.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Carlos prostě jede a očividně ani nerozlišuje povrchy, ukazuje komplexnost a neskutečný drajv, chce ukázat od prvního do posledního míče, kdo má vrch, hodně to připomíná Nadala z roku 2005. Uvidíme, jak moc se mu přiblíží.
Reagovat
Rafaeoli25
Brooksby to zvládl, ale čekal jsem, že to bude mít snadnější, nechal se Tsipem překvapit, pak ho ale celkem v pohodě dle očekávání zpracoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu som zabudol vo výpočte nebezpečných hráčov pre Rafu na Kyrgiosa. Necakal som, ze by vyhral 4 zapasy, na to aby sa k Rafovi dostal.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že téměř kdykoli, kdy Kyrgios vidí na hardu v pavouku Rafu alespoň ve své polovině a cítí, že by k němu mohl dojít, tak začne hrát jako blázen. Takže k němu asi dojde i tentokrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Opelka, Kyrgios/Sinner, Alcaraz/Monfils + finále.

No nakoniec cesta celkom tŕnistá, hoci som rad, ze tam neni Shapovalov. Toho Rafa nemá rád.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to nepříjemná cesta, ale i Opelka je překážka, ne, že ne, to je vždycky o pár míčích. Kyrgios a Alcaraz jsou pak velké hrozby. Bude muset předvést svůj standard, aby prošel do finále. Každopádně pokud to dotáhne, tak to bude přes takové soupeře o to cennější a sladší. Cítím ale možná hned několik bitev na tři sety.
Reagovat
JohnB
Podle mě hodně dělá teď u Nicka, že má holku a je s ní spokojený.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak minimálně s vizáží bych byl taky dost spokojenejsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Její nebo jeho smile
Reagovat
peggy
Vamos Rafa,i malé Vamos Carlosivi malému Rafickovi.
Reagovat
Krisboy
Pan Berdych má více výher na Masters než Sampras? smile

smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, Tomova pozice je tam velmi, velmi lichotivá. Hned za BIG4 a Agassimsmile
Nicméně poměr W to L má o něco horší (oproti Peteovi výrazněji), ale na druhou stranu se tímto potvrzuje převaha nad Davidem F.
Reagovat
Mac
co dela jyrka na nakym challengeru v italii? akorat si tam zlikviduje tezce nabyte sebevedomi...smile
Reagovat
Rafaeoli25
To mě taky štve, no snad ho brzy uvidíme zase na nějakém top turnaji.
Reagovat
Rafaeoli25
17:0 to je prostě fantazie a kdyby to snad mělo být 21:0, tak už ani nevím jak to nazvat. I tohle je skvělé a bohatě to stačí smile
Reagovat
Pe3k
Solidní start do sezony, ale v nejslabší éře tenisu co historie pamatuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Federerove triumfy v IW počas temnej éry od OF.

2004- Fish, Chela, Agassi, Henman :)
2005 - Ljubicic, Kiefer, Caňas, Hewitt :)
2006 -Gasquet, Ljubicic, Shrishapan, Blake :)

Vek Federera 22-24r.
Dnesny vek Nadala 35 rokov :)

Nadalove triumfy v IW po finále s Djokovicom, Murraym, Del Potrom :)

Kamosko, teba clovek nemusi ponizovat, ty sa ponizujes sám :)

Z vyssie uvedeneho vyplyva, ze slaba konkurencia bola v case pseudodominancie Federera. A pozor, to nebolo ze rok, ale niekolko po sebe iducich rokov v case, kedy bol Federer na vrchole vykonnosti, nie davno po 30ke.

Apropos, v roku 2008 sa jeho dominancia v IW a inde skoncila, hadaj prečo??
Reagovat
Rafaeoli25
Asi Srichaphan, Chela, Kiefer, Caňas nebo Fish byli holt jiná liga no, takoví titáni už dnes dávno nehrají, to byla ta pravá konkurence zlaté éry tenisu smile
Reagovat
Rafaeoli25
To fakt nemá smysl komentovat, sorry. Dál si toč svůj kolovrátek, když chceš smile
Reagovat
Pe3k
fact doesn't care about your feelings smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když si myslíš, že soupeři jako Chela, Srichaphan, Kiefer, Caňas, Gasquet, Ljubicic, Fish a další byli opravdu hustou tvrdou konkurencí, tak si to mysli no, co s tím mám dělat? Vidím to jinak, toť vše smile
Reagovat
Pe3k
Můžeš začít vypisovat hráče i z druhé stovky toho času, to ovšem na faktu nic nezmění smile
Reagovat
Rafaeoli25
Na jakém faktu, že vyhrát třeba to Indian Wells nebylo v těch letech zase tak moc těžké když tedy budeš do omrzení rozebírat vliv konkurence? No já to prostě dělat nebudu, vyhrál je tehdy, byl v těch chvílích a ročnících nejlepší, tečka. Jako Nadal a Djoker vyhráli svá Masters, také po zásluze. Nemám potřebu to dále rozebírat, jsou to borci smile
Reagovat
Pe3k
Kolik tenisových expertů považuje 2022 za silnou éru? Odpověď 0. Proč asi? Víš klidně si tady veřejně nalhávej co chceš, mi je to tak jedno, ale sezona 2022 bude historicky brána jako ta nejslabší vůbec, můžeš si to přiznat a nebo se dál chovat jako zaslepený fanatik typu Frantz, trollhand, Peggy...Volba je na tobě smile
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš mi jména těch tenisových expertů nabídnout? Jinak proč je tahle sezóna tak slabá dle tebe? Protože nehraje Novak, Zverev je mimo a Medvěd prohrál finále AO? Proto je slabá? Bohužel je to tak, že jí vnímáš slabou hlavně z toho důvodu, že vyhrává Nadal, to je ten problém, kdyby na jeho místě byl Djoker, Nadal nehrál a on vyhrál to samé co Rafa, tak bys takhle nemluvil.
Reagovat
Paixx
Fanoušci Rogera si sami už od roku 2010 určují, jaký rok je ten nejslabší v historii, to že je to podle nich vždycky sezóna, kdy se daří Rafovi je určitě jenom náhodasmile
Už nemají čísla v zádech, kromě titulů 250, tak vytahují tenhle směšný argument, kterej btw nikde jinde na světě neuvidíš
Reagovat
Pe3k
Byli to fanoušci Nadala, kteří přišli s teorií tzv. slabé éry (čistě za účelem znehodnocení úspěchů Federera) suchý fakt.

Nyní v roce 2022 kdy nemůže hrát světová jednička Djokovic, dále 4x operovaný Federer, Wawrinka, Thiem, Del Potro, Murray sice hraje ale na úrovni top 100...Všichni co vyhrávali gs jsou mimo hru a zůstal jediný Nadal...Proto je to nejslabší éra tenisu vůbec. Každý to ví, každý to vidí, jen pár fanatických fanoušků Nadala bude tvrdit, že země je placatá smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
A druhá nejslabší byla v roce 2010, třetí v roce 2013, čtvrtá 2019, pátá 2017 a šestá 2008 viď smile
Reagovat
Pe3k
Už tomu pomalu začínáš rozumět smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, všechny sezóny kdy dominoval Nadal byly slabé, i když v nich měl plnou konkurenci svých soupeřů. To dává logiku smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně je existence nějaké slabé éry ukradená, ale vidím rozdíl mezi open érou a covid érou, to tedy ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, ze si do výčtu absencií zarátal aj 41r Federera :D

Akoby predstavoval nejaku hrozbu. Zabudol si dodat, ze nehrá ani Agassi, Sampras a dlhodobo absentujúci Laver, ty teliatko.

Era 02-07 a éra 08-2020 su samozrejme neporovnatelné, co sa konkurencie týka. Ved v rokoch 02-07 nekonkuroval Federerovi mimo antuky ani hrac, ktory by bol lepsi od Murrayhi, a pritom Andy v rokoch 08-20 len paberkoval. To hovori za vsetko.

Federer mal stastie, ze hral v ére bez konkurencie 5 rokov, Nadal len 2 mesiace a to vo veku 35rokov, keby si to s Rodzim prehodia, tak sa dnes Federer krčí niekde na 7-8GS.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak už vidím jak za sto let, pokud bude tedy svět ještě existovat, přijdou budoucí fanoušci tenisu a budou říkat - no ale v tom roce 2022 byla slabá konkurence, to nebylo jako v roce 2020 a 2021, takže vážení to musíme počítat úplně jinak..už to vidím smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, bude to tak, že přijdou a řeknou - no ten Nadal, Djokovic a Federer byli borci, to byl souboj tří titánů, škoda, že jsme to nemohli zažít! Tak budou vypadat debaty o minulosti staré sto let. Nikdo nebo jen málokdo bude rozpitvávat, která sezóna byla údajně silnější, která slabší, který titul má větší a který menší hodnotu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak když tak rozebíráš konkurenci, tak se podívej koho musel při své cestě za tituly na začátku roku 2006 od Doha po Indian Wells porazit Roger. Kde jsou ti těžcí soupeři, kde je ta konkurence, co prý tehdy byla? Když to srovnáš s letošním Nadalovým začátkem sezóny, tak to měli těžké zhruba stejně.
Reagovat
Patik
je fakt že zatiaľ ešte nestretol súpera ktorý by za niečo stál..možno Medveďa vo finále AO aj ten ho jasne prehrával a porazili ho diváci viacmenej..nevraviac keby tam štartoval Djokovič Nadal by mal víťaznú šnúru tak 4-0 v semifinále by neuhral zase ani set..Indian Wells vyhrá bez problémov tu už ostali len hráči desiateho sledu a úplne vkľude môže vyhrávať až do Wimbledonu celá konkurencia je úplne mimo formu ale že úplne..fakt smutná sezóna. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale když se podíváš koho musel Roger porazit ve svých nejlepších sezónách, aby došel ke svým titulům v IW, tak bys to musel také označit za xtý sled, protože tam taky nepotkal nikoho, kdo by stál za řeč. Je to to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol.

Tak snad Rafa vyhra este ten jeden zapas :)

Mat dlhsiu vitaznu seriu na harde spočiatku sezóny, nez Federer by bolo príjemné, hoci Rodžiho už dlhsie nepokladáme za súpera.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt je nutné takhle do Rogera pořád šít, při každé příležitosti? I když máš radost, jako já, tak hlavně oslavuj jeho velikost, proč je pořád porovnávat? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa kludne realizuj svojim sposobom slniečko a ked sa ti dezoláti vys*rú na hlavu, odpovedaj pohladením a diskusiou o tenise. Tak ako to robis neustále. Stratený čas je tvoja forma travenia volneho času. Mna tvoje reči o etike nezaujimaju, akoby povedal klasik, su mi u prdele. Na hovado len vacsie hovado platí, to je moj pristup a som za neho vďačný.
Reagovat
FulnekUltras
noční krizovka ??? ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak dle mého názoru není smyslem diskusí pořád jen hejtovat oponenty a už vůbec by předmětem hejtů neměly být osobnosti typu Nadala a Federera. Ano, na to mám tento názor. Proč by debata a výměna názorů nemohly být kultivované, proč má být net jen plný zášti, hrubosti a vulgarity? Promiň, ale proti tomu vždycky budu stát a žádné sluníčko nejsem, jen mám plné zuby neustále konfrontace a sprostoty, nic víc. Za to se opravdu stydět nikdy nebudu.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
To je síce pekné, čo píšeš za predpokladu, že máš normálne publikum. Keď máš proti sebe stádo, ktoré nerešpektuje a nikdy rešpektovať Nadala, ako ten trtko vyššie, ktorý dlhodobo hejtuje a dlhodobo ukazuje, ze racionálna debata nikde nevedie, je nutné sa tomuto stavu prisposobit.
Reagovat
FerrariF50
No je tady i hodně slušných fanoušků Rogera, ale pokud to bereš tak, že je lepší se přispůsobovat vždy těm horším a tím pádem být na stejné či ještě nižší úrovni, tak by ses měl nad sebou už opravdu zamyslet, což ale ty nikdy neuděláš.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved s tymi slusnymi sa diskutuje slušne. Logicky.

A s neslusnými a hlupimy, adekvátne ku ich povahe. Opat, logicky.
Reagovat
FerrariF50
Nevim co je logickýho na tom, snižovat se na někoho úroveň či dokonce ještě víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Znizovat sa na uroven :)

To je také klišé..Keď ťa niekto udrie, budes reagovat konstruktivnym dialogom?..Udrie ta aj druhykrat..
Reagovat
RFanousek
To je hezké ale tvůj původní příspěvek kde ses opět opřel do Rogera nebyl reakcí na nikoho. smile
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze nebol pod prispevkom neznamená, ze nebol reakciou :)
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně Novakových 41 je z říše snů, to je třeba uznat, něco takového zopakovat je takřka nemožné, tedy je, ale musí vyhrát všechno až do konce FO smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist