Nadal zdolal Dimitrova i posedmé, Wawrinka v Basileji skončil opět v 1. kole

28. 10. 2015, 22:44
Aktuality 110
ATP BASILEJ - Rafael Nadal v Basileji vyhrál i sedmý vzájemný duel s Bulharem Grigorem Dimitrovem a postoupil do čtvrtfinále. Naopak domácí Stan Wawrinka nestačil na Chorvata a už čtvrtý rok po sobě skončil hned v prvním kole.
Rafael Nadal

V pondělí byl Rafael Nadal dva míčky od porážky s Lukášem Rosolem a snadné to neměl ani ve druhém kole s Grigorem Dimitrovem. Bulhara zdolal po dvou a čtvrt hodinách 6-4 4-6 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci navýšil na 7-0.

Devětadvacetiletý Španěl začal všechny tři sety ztraceným servisem a prohrával 0-2, ve druhé sadě dokonce 0-4. Vývoj prvního i třetího dějství ale dokázal otočit, přestože v zápase udělal nezvykle velké množství nevynucených chyb (28), které kompenzoval jen šestnácti winnery. 

Postupem do čtvrtfinále třetí nasazený Nadal obhájil svůj výsledek z loňska, kdy v Basileji laboroval se zánětem slepého střeva, O premiérové semifinále se utká s Marinem Čiličem, nebo s Tejmurazem Gabašvilim.

Ani letos nezlomil prokletí basilejského turnaje domácí Stan Wawrinka. Druhý nasazený Švýcar sice vedl nad Ivem Karlovičem, s nímž vyhrál pět ze šesti vzájemných duelů, 6-3 a 3-1, vedení ale neudržel a nakonec prohrál 6-3 6-7 4-6. Šestatřicetiletý Chorvat zápas zakončil třemi esy v řadě, celkem jich nasázel 21.

Třicetiletý Wawrinka hrál v Basileji podvanácté v kariéře, ale už poosmé a čtvrtý rok po sobě skončil hned v prvním kole.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.575.295 eur
středeční výsledky (28. 10. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Karlovič (Chorv.) - Wawrinka (2-Švýc.) 3-6 7-6(2) 6-4
Anderson (4-JAR) - Čorič (Chorv.) 6-3 6-2
Čilič (7-Chorv.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 7-6(3)
Sock - Kudla (oba USA) 6-4 6-2
Gabašvili (Rus.) - Mayer (Arg.) 7-5 4-6 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (3-Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 6-4 4-6 6-3
Goffin (8-Belg.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 6:3.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

110
Přidat komentář
MartinPa
Tak s Rogerem to nevypadá vůbec dobře, alespoň dle tváří skalních fanoušků, kteří už od prvního setu kroutí hlavami, vypadá to, že se utkání Roger-Rafa opět odloží ...
Reagovat
smazaný uživatel
nestraš, já doufám, že donekonečna to odkládat nejde ;)
Reagovat
Tornes
Gasquet vs Thiem před chvílí dokonalá výměna... na to bych se dokázal dívat hodiny :)
Reagovat
Tornes
A jdeme do tiebreaku...

Thiema vidím po delší době. Má v sobě potenciál, ale zatím mi přijde, že ho neumí úplně využít. Ránu má mnohem větší než Richard, ale přijde mi, že nehraje chytře a Richard často Thiemovu razaci spíš obrátí proti němu...
Reagovat
Tornes
Potřeboval by se trošku srovnat a být trpělivější. A zároveň trošku zlepšit obranu, tam proti té extratřídě taky zatím zaostává.
Reagovat
spaniel
Ja verim, ze vse zaklapne na sve misto a nebudeme se stacit divit. Snad uz pristi rok.
Reagovat
Nola
asi sa mi sniva... v TV duel Thiem vs Gasquet a v diskusii 100 zbytocnych, nepodstatnych prispevkov ala ques, kvitovka ...
k diskusii dole : cestne priznavam patrim k Djokovic2011 :D , mam cca 5. mil. profilov na FB, ten zbytok tvoria srbski nacionalisti....
Reagovat
Mayo
to radšej 5 proti 5 ako Thiem vs Gasquet (:
Reagovat
Nola
iqe na druhu :D
Reagovat
Cico93
:-)))
Reagovat
Kozoroh
Je to holt lidská závist...
Reagovat
Nola
bohovia sa museli zblaznit
http://www.csfd.cz/film/34151-bohove-museji-byt-sileni/prehled/
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v deblu s Lópezem zatím 5-5. Vamos, El Matador, pojď si v Basileji pro double :)
Reagovat
Mayo
no to isto :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cíle musí být vždycky nejvyšší, bez ohledu na okolnosti :) Ale dnes to zatím vypadá na konečnou, aspoň bude víc sil do singlu.
Reagovat
peggy
Rafo,Tvoje hra je jak na houpacce,ale makas a to dobre.Pokracuj budes jednicka.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa....vobec neviem koho mavdalej, asi Karlovica, ak hej tak amen tma
Reagovat
smazaný uživatel
No má Čiliče...což je těžký soupeř, vyhrál několik zápasů v řadě včetně titulu z Moskvy a jako servisman je pro Rafu velmi nebezpečný. Pokud Rafa ztratí v každém setu 2x servis jako včera a předevčírem, tak si myslím, že brány semifinále pro něj zůstanou uzavřeny tak jako několik ročníků předtím.
Reagovat
Mayo
To je jedno kolko vyhral...kazdy zapas iny, uvidi sa
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa má posledních několik zápasů stejných. Navíc 2 zápasy po dvou hodinách a něco se na něm musí taky dříve, nebo později projevit.
Reagovat
Mayo
Podla mna ziaden z jeho xy zapasov nebol rovnaky...to sa neda,a neviem o akych dvoch zapasoch po dvou hodinach myslis...co je vsak skoda, ze hra az zajtra
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal Rosol . 2:18 hod. - Nadal Dimitrov 2:15 hod. Mluvím o zápasech z Basileje. Stejné myslím v tom, že přichází o servis a jeho hra je nejistá, dělá hodně chyb a hraje krátké údery a těží s psychicky soupeře. Proti Čiličovi to bude mnohem těžší, než poslední 2 zápasy. :)
Reagovat
Mayo
To, ze hra na houno celu sezonu viem, tazko povedat kedy a ci to bude lšpsie...max v novej sezone...v Bazeli by som chcel finale s Rogim ale ci sa tam dostane neviem
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych neřekl, že hraje ho*no. Spíše bych řekl (můj názor), že hraje pořád svůj standard, který ale už na současné hráče bohužel nestačí. Má neskutečné problémy porazit tenisty, které před 2mi lety lámal stylem 6:2; 6:1. Je jediný z TOP 4 který nezměnil za celou svou kariéru styl hry popř. trenéra. A já osobně se domnívám, že tohle je fakt, který Rafu brzí a pokud s tím něco neudělá, tak to bude jenom horší. Ale ještě jednou říkám, že je to má domněnka která nemusí být správná.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na změnu hráčů z TOP 4 za poslední 1-2 roky. Djokovič - šílené zlepšení psychické stránky, výrazně lepší servis a obrana. Murray - lepší pohyb a timing (bohužel je labilní a po odchodu Lendla udržel 50% toho co si od něj vzal - ale stačí to). Federer - S Edbergem úplně jiný hráč, zlepšený pohyb, servis a hra na síti. Rafa - lepší servis z WTA se posunul na úroveň TOP 50. Forehand do poloviny kurtu s kickem 2 metry (lahůdka), BH obranný a timing strašný.
Reagovat
Amputace
Je to možná všechno, jen ne STANDARDNÍ Nadal. Kdy naposledy hrál podle tebe takto standardně, kterou sezonu? To by mě vážně zajímalo. To je prostě jako říct o Federerovi 2013, že to byl standardní Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto říkám, že je to můj názor. On předtím hrál nadpozemsky totiž. :) Teďka hraje standard, to znamená 50% původních výkonů. Snaží se zlepšovat, ale nezlepšuje se hraje pořád stejně. Bohužel.
Reagovat
Amputace
Ale když napíšeš standardní Nadal, znamená to, že předvádí svoji klasickou, normální výkonnost, což určitě nepředvádí. Právě naopak: žádná jeho dosavadní sezona se s tím, co hraje letos, nedá srovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
on jednoznačne nepozná význam slova "štandardný" ;)
Reagovat
babolat.cz
keci...
Reagovat
Tornes
Možná hrál nadpozemsky, ale hrál tak tak dlouho, že se z toho už stal standart...
Reagovat
Pe3k
Pokud Nadal nezačne tyto úvodní zápasy vyhrávat lehce, tak nemá šanci vyhrát žádný větší turnaj. Taky je docela možné, že všechny ty zápasy co letos vyhrát tak tak, příští sezonu prohraje...

Gríša: rád bych u něj viděl nějaká pozitiva, ale nevidím je. Zahraje pár hot shotů, je sympatický a hraje pohledný tenis, ale elitní hráč z něj asi nikdy nebude. Až Roger skončí, tak mu asi začnu více fandit, přece nemusím furt fandit jen tomu nejlepšímu, že?Největší jeho problémy jsou hlava, backhand a taktika.
Reagovat
Herbert_Hoover
Taky je možné, že ty zápasy, co letos vyhrál tak tak, příští sezonu naprosto ovládne.

Proč být pesimisty...sklenice není poloprázdná, nýbrž je sklenice z poloviny plná. :))

"Největší jeho problémy jsou hlava, backhand a taktika."

Takže skoro jako u Rogera, ne nadarmo Baby Fed. :)
Reagovat
Pe3k
Klidne bud optimista snad ti to vydrzi po dalsim vyprasku a zalozenim dalsiho nicku.
Roger ma nejlepsi taktiku, jeden z nejlepsich jednorucnich backhandu a psychicky jsou jen dva hraci silnejsi nez on. To vse muzes videt ve 20:00 a muzes to porovnat s tim vasim CHEATdalem ????
Reagovat
babolat.cz
zase další hate-ritual...
Reagovat
Pe3k
Nechtel si napsar el-ritual?
Reagovat
Herbert_Hoover
To je jedno, kdo je silnější než on i kdo není silnější než on, ale co se jeho týče, tak jsou to jeho slabiny v porovnání s ostatními herními prvky, kupříkladu se servisem nebo forhendem. Hlava a BH rozhodně. Nakonec ho to brzdí a brzdilo od ještě výraznějších úspěchů na tour.
Optimismus je životní filozofie zakořeněná ve mně, ta se nerozplyne jako nick. :) A co se Rafy týče, bude to platit dvojnásob. Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. :))
Reagovat
Pe3k
Je od tebe moc pekne, ze jako fanda rafy chces, aby nejuspesnejsi hrac historie (Federer) byl jeste uspesnejsi. Me osobne to tak vyhovuje. Uz tak Roger dominoval tak hrozne moc az to neni fer vuci ostatnim legendam. Chybelo malo a Roger by mel pres 25 grandslamu. Nikdo nechce dokonaleho hrdinu, mozna proto fandite Nadalovi...
Reagovat
Herbert_Hoover
Nedokonalému hrdinovi fandíš očividně i ty. Dokonalý hrdina by byl "nefér" vůči ostatním legendám. Chybělo málo? Jenom 8 GS, pravda, to nic není a taky, aby Rafa nehrál profesionálně tenis ale fotbal. :) Jinak o tom, že bych chtěl, aby byl Roger ještě úspěšnější nepadlo ani slovo, ale nedivím se, že svou "logikou" jsi k tomu došel. Už tu bylo od tebe čteno leccos, tak to do sebe vše krásně zapadne. Jenom je to zkrátka fakt, že díky těmto herním prvkům nedosáhl větších úspěchů. Prosté konstatování, nikoliv přání, udělej si v tom pořádek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chýbalo málo?...len 8 GS :)

Rovnako málo chýbalo, aby sa nejaký Federer vôbec nenarodil, stačilo ho o sekundu skôr vytiahnuť, že áno...

Ale baví ma, ako sa Petrík dokáže niečim podobne absurdným utešovať..
Reagovat
Pe3k
Ty se zas utesujes u hygjenicky necistych prostitutek ze...
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně, je zhola zbytečné řešit tyhle věci, protože když si člověk uvědomí, kolik málo stačilo k tomu a k tomu, tak je mu z toho buď nevolno, anebo jde slavit, že se to vlastně přesto stalo a nevolno je mu až pak. :)
Reagovat
Pe3k
Mel sem dojem ze mu prejes, skoda ze jsi jen dalsi neprejici hater. Tak jiste ani Roger neni dokonaly,byt to mnohdy vypadalo,ze je. Vidis Rogerovi stacilo aby tam nebyl Nadal a mel by pres 25 gs a nekolik kalendarnich GS. To Nadalovi by k takovym vysledkum nepomohlo nic. Ho muze porazit kdokoli z top 500.
Reagovat
Herbert_Hoover
Logicky mu přát nebudu, když by tím Rafa přišel o úspěchy, to sis fakt mohl myslet jen ty a následně to použít jako trapný argument. Dokonce by se zdálo, že to byla jen šaškárna a měl jsi to od začátku určeno jasně cílově, aby jsi mohl zaútočit. To sedí na chorobnou mysl zdegenerovanou za ta léta prostředím TP a prostou existencí Rafy. :) Nesmíš se tolik koukat do zrcadla, pak nebudeš všude vidět nepřející hatery. Rogerovi jsem už několikrát fandil. :) Bohužel je Rafa mladší o pár let a spoustu toho vynechal kvůli zranění. Zajíci se počítají až po honu. Až po konci jejích kariér bude moudré bilancovat, tedy i počítat kdo by co vyhrál nebýt toho a toho a kolik. Je jisté, že každý by měl vícero prestižních triumfů nebýt toho druhého a to, že odečtením Rafy by stoupl výrazně počet titulů Rogera, je kompliment. :) Určitě by ti poděkoval. :) A taky je pro Rafu povzbudivý fakt, že jeho největší překážka v honbě za úspěchy není vlastně jeho největší rival, ale úplně jiné faktory. :)
Reagovat
Amputace
Tak největší Rafův rival byl a je bezesporu Djokovič. To je prostě hráč, se kterým když se má (nebo měl v minulosti) utkat, tak jsem byl neklidný, zatímco když se měl utkat s Rogerem, pokaždé jsem byl úplně v klidu.
Nicméně rivalita Nadal-Federer má zase něco, co rivalita Nadal-Djokovič nemá. Zaprvé je to určitě atraktivnější tenis, střet dvou diametrálně rozdílných stylů, což je to, co činí sport krásným. Také oblíbenost obou hráčů u tenisové veřejnosti hraje u této rivality velkou roli. A zkrátka má jakési kouzlo, které Nadal-Djokovič, potažmo DJokovič-Federer asi nikdy nezíská.
Reagovat
Herbert_Hoover
V tomto smyslu je třeba rozlišovat etapy. Do roku 2011 byl Roger Rafův největší rival v mém chápaní. S rokem 2011, kdy se z Novaka stalo monstrum, se začala profilovat skutečná rivalita mezi Novakem a Rafou a dost tím utrpěl, bych řekl, i jejich vztah. Tím se ta klasická rivalita R+F dostala do pozadí, podobně jako oba borci byli v pozadí. Ale myslím si, že rivalita pořád přežívá a jak jsi psal, rozdíl stylů ji bude v očích fanoušků stavět vždycky výše. Možná že kdybychom se zeptali Rafy a ten by upřímně odpověděl (spíše situace do paralelního vesmíru), tak by řekl, že jeho největší rival je Novak. Na fanouškovské úrovni je to dle mě Roger, stále. Lze tedy možná odlišit dvě úrovně. Taky hodně fanoušků Rafy nemá rádo Rogera, ale kolik fanoušků Rafy nemá rádo Novaka? Možná stejně, možná méně..čert ví. :)
Reagovat
Mayo
Ja nic nedelim...u mna to je R plus R
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro mě to má taky daleko větší lesk. Ale taky musím uznat, že od roku 2011 jsem Novaka začal chápat jako velkého rivala. Jenže to nejspíše fanoušci všech tenistů. :D Holt je to tím, jak moc dominoval/dominuje. Ale lesk, tradici bude mít pro mě jedině rivalita R+F. Jen jsem přijal tu verzi s Novakem, a proto to tak rozdělil. Samozřejmě ale nemusím mít pravdu, vlastně je to spíš o vkusu než o pravdě. Sto lidí, sto odrůd vnímání a vkusu. Bylo by bláhové zcela odmítat, že je Novak velký rival Rafy, samozřejmě, připravil ho o mnoho prestižních titulů a jako první hráč v Rafově tenisové historii skutečně prolomil hradby jeho antukové tvrze.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě osobně příjde, že když začal Novak vyhrávat, tak se objevilo na světě milion urputných tenisových fanoušků a specialistů kteří znali tenis jenom od Djokoviče a mysleli si, že ho on založil. Ovce si našli oblíbence a fandili mu protože vyhrával a fandí mu protože vyhrává. Kdyby měl Nole jednu sezónu jako měl Roger, nebo Rafa, tak ztratí všechny fanoušky, protože už by nevyhrával a fandit tomu kdo prohrává není cool. Pak by se jich na pivu zeptali "Hele komu fandíš" - "Djokovičovi" - " Ty jsi tragéd, ten teďka prohrává" :D
Reagovat
Mayo
Jo a hlavne mi pride smiesne ako si daktori mysliA. ze sa zacal hrat tenis od r. 11....mozem j,bat cele delenie do a od 2011
Reagovat
Herbert_Hoover
Záleží v jakém ohledu směšné. Samozřejmě se tenis hrál i předtím a třeba Rafa měl životní sezonu před i po roce 2011, ale co se týče zrovna Djokera, tak u toho je tohle dělení docela významné a s tím i související pitvání zápasů N+R a N+F. :) Zkrátka to byl jiný hráč před 2011 a 2011+ :)
Reagovat
Mayo
A koho zaujima,ze je iny hrac, to je jeho problem, ze dovtedy bol iny ...
Reagovat
Kozoroh
" A koho zaujima,ze je iny hrac, to je jeho problem, ze dovtedy bol iny ..."

Třeba Nadala. Před rokem 2011 ho Djoker v žádném zápase na GS neporazil, teď má komletní Býkův skalp ze všech čtyř Majorů.
Reagovat
Mayo
a?
Reagovat
Kozoroh
To je vše, na co ses vzmohl? :D
Reagovat
Mayo
Lebo podľa mňa si dal od veci tak zato nemám slov. Prečítaj si to, čo som napísal ešte raz alebo ani nemusíš, je to na tebe, ten kto chce pochopí, kto nechce tak ne v pohode.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je iný hrác..Mayko to vsak nemyslel zle, skor narazal na to, ze v konecnom uctovani to je Novakov problém..Tak isto ako je Rafov problém, ze bol v roku 2015 iny hrac ako v roku 2013...V konecnom zuctovani na to nikto nebude brat ohlad...

Apropos, na zaciatku sezóny 2011 mal Novak len 23 rokov...Kazdy má pocit, ze Novak prisiel neskoro a dovtedy len paberkoval..ale v podstate sa na vrchol vyšplhal približne v rovnakom veku ako Federer..Dokonca v rokoch 19-22 bol regulérne lepším hráčom...Len v tej dobe už dlhodob pretrvávajúca rivalita RF a RN má za následok fakt, že ľudia majú pocit, ze Novak prisiel neskoro, ale nie je tomu uplne tak.
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná Novak přitáhl diváky k obrazovkám, ale taky mnoho jich mohl odradit, protože když dominuje jediný hráč, tak to není veřejně moc s oblibou přijímáno, pokud teda k tomu hráči nemají jednotliví členové tenisové obce nadstandardní vztah, tedy že mu fandí nebo mu více fandí. :) Určitě se kloním k tomu, že poslední dobou získal Novak vícero fanoušků než Roger s Rafou, ale jinak pořád celkově zaostává a fanoušci Rafy i Rogera jsou hluboce zakořeněni a když k tomu připočteme, že nějaký markantní rozdíl v přijetých fandech za poslední dobu možná nebude, tak je to v pohodě. Berme to tak, že jak jsme někdy začali s tenisem my, tak někdo začne teď, nedávno..každý nějak musí začít a spíš než rozpitvávat kdy a za jakých okolností bychom měli ocenit prostě jen to, že začal. Jak já jsem vyrostl v éře Rogera a Rafy, tak někdo holt tenisově vyroste v éře Novaka. I takoví jsou, ale samozřejmě souhlasím, že bude hodně těch, kteří prostě fandí jen nejlepšímu. A co se týče té ztráty v neproduktivní sezoně, tak se spíše přikloním k tomu, že by ztratil více fans, než kolik ztratili Roger s Rafou. Ten dialog je mi ale povědomý. :D Tak jsme to občas měli na základní škole. To jsme ale ještě do hospody nesměli. :/
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D Skutečné fanoušky mají jen Roger a Rafa. Novak žádné nemá, jsou to jen virtuální fanoušci úspěchu, kteří začali tenis sledovat v roce 2011. Slušná myšlenka, fakt pobavila. Něco tak zakomplexovaného tady nedokázal vypotit ani Pe3k a to už je co říct. Jestli Novak někdy dokáže vyhrát RG, tak vám dvěma z toho praskne cévka. Stálo by za zamyšlení, proč mezi fanoušky Nadala převažují takoví exoti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Co to meleš? :) Dyť já právě Novaka v tomto celkem obhajuju, jestli sis nevšiml a jestli sis nevšiml, tak to zkus znova. :) Už jen kvůli Kozorohovi vím, že Novak má i normální fanoušky tak jako Roger nebo Rafa. Jen nemá tolik fanoušků a hodně mu jich přibylo nedávno. Na to určitě existují nějaké relevantní zdroje.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, to o těch fanoušcích psal Valkyria04, spletl jsem se, takže to patří jemu a Mayovi, ne tobě :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Trošku mě to naštvalo :D ale už ok :)
Reagovat
smazaný uživatel
A s tím, že mu spousta fanoušků přibyla v posledních letech, tak to snad není nic divného. Kolik fanoušků měl Roger před rokem 2003? Stejně jako po něm? Těžko.
Reagovat
Mayo
prečo exot? šak som nič také nenapísal :D
Reagovat
smazaný uživatel
U tebe mi stačí to, co píšeš dlouhodobě. Absolutně nulový respekt k světové jedničce, neustálé shazování (někdo napíše, že má nejlepší return - rychle přijdeš s tím, že to není pravda, lepší return má Murray; někdo napíše, že má nejlepší obranu - rychle zareaguješ, že to není pravda, nejlepší obranu má Murray; podle mě má Murray lepší servis než Djoković, je teda celkem divné, když je skoro ve všem lepší, že s ním tak často prohrává - je to o to divnější, že ty tvrdíš, že jsou oba dva hráči stejné úrovně, někde daleko za R + R). To i ten Pe3k dokáže uznat, že Nadal je špičkový hráč (i když to pak shazuje řečmi o dopingu). Nikdy jsem nechápal motivaci haterů, zvlášť v tomhle případě - vždyť Novak Rafu ničím neohrožuje (na GS tituly 14-10, v zápasech na GS 10-4 nebo kolik, další pouťáky snad nikoho nezajímají).
Reagovat
Mayo
V pohode aj to je názor a ja to beriem. Bohužiaľ vnímame to inak no alebo možno len ja to vidím inak ako ostatní tu alebo väčšina. To, že má dato lepšiu H2H nemusí znamenať, že je lepším hráčom podľa mňa.
Reagovat
Kozoroh
Kolik měl fandů Federer, než začal v roce 2003 vyhrávat? Kolik Nadal, Sampras a mohl bych vyjmenovat všechny legendy. Odpověď je, že minimum ve srovnání s lety, kdy se jim dařilo. Poté, co se však jim přestalo dařit, jejich podpora neopadla. Není jediného relevantního důvodu, proč by u Djokoviče mělo být jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz to jde do moc velkých ho*en tahle debata. Myslel jsem to trosku jinak nicméně nebudu se dohadovat.
Reagovat
Roger_Federer
"Taky hodně fanoušků Rafy nemá rádo Rogera, ale kolik fanoušků Rafy nemá rádo Novaka? Možná stejně, možná méně..čert ví. :)"

Zatim, az se Novak priblizi na dostrel..prijde cas na zpochybnovani vysledku a konkurence 14,15 a dal..Fanousci Rafy uz jsou proste takovy.Cest vyjimkam
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak se to vezme. Pitvat lze samozřejmě vždycky a ohánět se tím, že Rafa je letos z formy a Roger má 34 let. Faktem ale zůstává, že hraje Novak v éře dvou GS šampionů a dalšího GS střelmistra, který získal dva vavříny. Rok 2011 určitě zpochybnit nelze, takové zpochybňování by bylo zcela liché ve všech případech. Otázka je, jestli přijdou sezony bez Rogera nebo bez obou a Novak bude stále produktivní s tím, že se nevyprofiluje nový šampion.
Reagovat
smazaný uživatel
Najvačší gól bude, keď Rafa s Rogerom odpadnú, kam majú obaja nakročené a Nole najbližšie dva roky získa po 3 GS a nakoniec uhrá 18-20GS a spaniel príde s teoriou nízkej Novakovej konkurencie v rokoch 15-18...To by bolo také symbolické :-)
Reagovat
Kozoroh
Spaniel je největší odpůrce teorií o "slabé éře". Já bych řekl, že se smíří se situací, pokud Novak v počtu Majorů Rogera předežen.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve preto, že je toho odporcom by to bolo symbolické..Celé toto prípadne vyvrcholenie by bolo v kontexte desaťročnej žabomyšej vojny a klbčenia sa medzi fans RF a RN (pri vsetkej ucte k Novakovi, ten s tým nikdy moc nesúvisel), by skončilo asi tou pomyselnou remízou v zmysle "keď sa dvaja bijú, tretí zvíťazí"..:

Hocikto može byť odporcom, ale normálne triezvo uvažujúci človek predsa musí uznať, že konkurencia na okruhu nie je konštantný, nemenný a pravidelne sa opakujúci jav po celé desaťročia..Niektorí jedinci získavajú také isté trofeje ako iní s tým, že nemusia alebo naopak musia vynaložiť a preukázať oveľa vyššiu kvalitu než druhí v minulosti, či budúcnosti..
Reagovat
Cico93
Tak jasne, že je odporca. Pretože v tej údajne slabej ére bol jeho idol, keby boli pozície Nadala a Federera vymenené...tak to by si videl spaniela:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že slabá éra bude dobré téma na vyplnění zimní okurkové sezóny :D

Mě by spíš zajímalo, která éra je nejsilnější*. Protože se vrcholy Nadala, Federera a Djokoviće nikdy nepřekrývaly. Takže možná 2006 - 2008, kdy na tom byli hodně dobře Roger i Rafa? A pak 2011 - 2013, kdy začal vrchol Novaka a i u Rafy se dalo pořád mluvit o top úrovni (+ se přidal Andy)?

*Bavím se jen o době vlády téhle trojky, dřívější dekády nehodnotím.
Reagovat
smazaný uživatel
2008-2012 bola isto najsilnejšia éra..Všetci traja, plus dokonca aj Murray prežívali skvelé roky..

Rafa s Rogerom sa na antuke stretávali v top formách, podobne aj na tráve v rokoch 07-08...Akoby to vypadalo na harde medzi RF a RN a ND sme mohli vidiet na GS v týchto rokoch..Rok 2013, 2014 a 2015 tu už nepatrí, keďže vždy mal niekto výrazne slabu sezónu...
Reagovat
Tornes
Asi souhlasím se vším, co jsi napsal (nejlepší éra těch tří společně, kdy všichni hráli skvělý tenis), ale se závěry úplně ne. Přes veškerou úctu k nim všem třem, Federer minimálně z let 2010 až 2012 nebyl Federer z roku 05. Ano, pořád hrál skvěle. Ale to on vlastně až na výjimku 13 hraje už třináctý rok ;) Ale nebyl to ten jeho nejvrcholovější tenis.

Když bych měl rozdělit absolutní vrcholy jednotlivých hráčů, rozdělil bych to takto: Fed 04-07 (bral bych i 09, byť jsem spíš pro 07), Rafa 08-13, Nole 11-15 (zatím). Kdybych bral vrchol ne ve smyslu absolutním, tak Roger 03-12 (a abych řekl pravdu, nevím, co si počít s letoškem... ten by tam totiž teoreticky klidně mohl taky patřit), Rafa 05-14 a Nole 08-15 (zatím).

Takže souhlasím, že v letech 08-12 byli všichni minimálně ve skvělé formě, byť ne nutně na absolutním vrcholu. A rozhodně to z pohledu jejich rivalit jako trojice byla nejlepší léta. Naopak z pohledu rivality Rafa-Roger byla nejlepší léta 05-09, poté už to šlo dolů.
Reagovat
Tornes
Asi souhlasím se vším, co jsi napsal (nejlepší éra těch tří společně, kdy všichni hráli skvělý tenis), ale se závěry úplně ne. Přes veškerou úctu k nim všem třem, Federer minimálně z let 2010 až 2012 nebyl Federer z roku 05. Ano, pořád hrál skvěle. Ale to on vlastně až na výjimku 13 hraje už třináctý rok ;) Ale nebyl to ten jeho nejvrcholovější tenis.

Když bych měl rozdělit absolutní vrcholy jednotlivých hráčů, rozdělil bych to takto: Fed 04-07 (bral bych i 09, byť jsem spíš pro 07), Rafa 08-13, Nole 11-15 (zatím). Kdybych bral vrchol ne ve smyslu absolutním, tak Roger 03-12 (a abych řekl pravdu, nevím, co si počít s letoškem... ten by tam totiž teoreticky klidně mohl taky patřit), Rafa 05-14 a Nole 08-15 (zatím).

Takže souhlasím, že v letech 08-12 byli všichni minimálně ve skvělé formě, byť ne nutně na absolutním vrcholu. A rozhodně to z pohledu jejich rivalit jako trojice byla nejlepší léta. Naopak z pohledu rivality Rafa-Roger byla nejlepší léta 05-09, poté už to šlo dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate súhlasím...Na túto tému sme sa už bavili viackrát, máme podobné, no v detailoch rozdielne názory..Ja si napríklad myslím, že Roger v roku 20010- 2011 hral na harde skvelý tenis..Tenis s ktorým v rokoch 04-08 na harde dominoval, len mal smolu s Nolem, s ktorým premrhal matchbally...Často sa spomína jeho vek, no práveže nemám pocit, že by ho nejako výrazne limitoval..Dokonca si myslím, a teraz musím byť k Rafovi kritický, že medzi Federerom z roku 2005 a 2015 je menší rozdiel, najma v rýchlosti, než medzi Rafom 2009 a Rafom 2012...On sám hovorí, že vekom vyzrel, hrá rozumnejšie, inak, než v mladosti, a podľa jeho slov predvádzal v Amerike najlepší tenis kariéry..Lopezove veľavravné "You fucking flying on the court" po svojej prehre v Cinnci hovorí za všetko...

Ja stále hovorím, treba si pozrieť tie zápasy...Stačí úryvky a citlivý divák naozaj uvidí rozdiel..Minule som dal 20 min z finálového zápasu Roger Agassi a s kľudným svedomím napíšem, že Federer hral horšie ako v zápasoch, ktoré prehral, napríklad aj ten posledný s Dnokovicom v NY...

Samozrejme, že Federer je o 5 rokov starší ako trio jeho konkurentov, už len tento fakt ponúka veľký priestor na polemiky v kontexte výberu toho naj obdobia, ale 2008-2012 je zdá sa byť férové pre všetkých..
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu najlepšiemu ani nefandíš, takže to pre teba nebude žiadna novinka. Federer končil naposledy rok ako svetová jednotka niekedy v roku 2009, takže si si snáď za tu dobu na druhý sled zvykol :)
Reagovat
Roger_Federer
A ty uz si si zvykol?..nevypada to.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor moc chyb. Na to ze mel proti sobě polovičního Nadala, možná ani to ne, tak se vyhazoval z celkem jasných pozic úplně zbytečne. Pral jsem mu výhru, ta by pomohla se trosku odrazit do novych zacatku, ale nedal to. Rafa nehraje nic moc, ale ty zkušenosti mu nikdo nevezme. Co se tyče jeho hry tak na hráče top 30 a dále to staci. Nevěřím ze dojde dále jak do semifinále. Pokud by se mu to náhodou podařilo, tak jej RF ve finále strašně zničí. Nepřijde mi ze hra Rafy se zlepšuje, hraje pořad stejne spatne, krátké údery bez razance a hodně chyb. Servis je jedine zlepšení. On strejda Tóny je dobrý kouč když je hráč N.1 a vyhrává co se da, tak bych Rafu odkoucoval taky, ale trenér je třeba prave když se nedaří a je neco třeba změnit a Tóny trosku nedává. Jedine co řekne je "Musíme přidat více spinu" :)) změnit je třeba více věci. Jinak hráče Světové špičky proste Rafa nedá.
Reagovat
babolat.cz
chtělo by to trenéra Straku, viď. Tataráček, olivový olej..nebo snad nějaké voodoo?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak strejda už mu evidentně nemá co předat. Rafa se plácá už přes rok na stejném místě a může dřít sebevíc, ale nic se nemění. Zlepšil servis, ale úderová jistota je oproti minulosti poloviční. Údery jsou krátké, sem tam má světlý moment. Nepamatuju si kdy Rafa dělal tolik UE. Potřebuje nový impuls jako Novak dostal Beckera který jej v určitých fázích zlepšil a RF vzal Stefana který taky překopal jeho hru. Rafa potřebuje taky někoho. Tímhle stylem se nehne z místa. Co ho Tony naučí nového? Nic
Reagovat
babolat.cz
to je fakt, ale Tony je rodina, komu víc důvěřovat? Těžko říct...ale něco by bodlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Muze někoho přijmout navíc jako výpomoc a nejake nové nápady. Toniho vyhodit nemusí ze. Každopádně je to na Rafovi
Reagovat
Vojtiik
Psát, že federer nadala strašně zničí, to je taky předpověď jak noha... to jsem už v historii četl tolikrát, že bych řekl, že se takoví fanoušci a prognostici poučili.. ale zjevně ne :D ... každopadně C´mon Rog:))
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně tak. Namátkou měl Rafu zničit v IW 2013 nebo na AO 2012 :) Tehdy jsem četl mnoho názorů, jak Roger jasně vyhraje a spraví bilanci. Zrovna v tomhle match-upu je to na pováženou za jakékoliv situace.
Reagovat
babolat.cz
Sparta také měla zničit Slavii v derby...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by šli do finále oba dva tímhle stylem hry tak tomu velmi věřím. Fandím oběma ale u Rafy nevím nevím. Staci aby potkal někoho kdo dopodava svůj servis a vyletí. Zatim tezi jenom z psychiky soupeřů. Ale muze to byt jinak. to nikdo nevi
Reagovat
Kozoroh
Kohli a Goffin mohou Fedexovi vzdorovat, ale je nepravděpodobné, že by Rogera zdolali. Roger si nenechá basilejský titul uniknout.
Reagovat
babolat.cz
je vidět, že Rafa zraje jak víno. Zápasy vyhrává nejenom svým uměním, ale i hlavou. Což je velice dobrá zpráva pro příští rok!
Reagovat
spaniel
:D včera jsem to umění nějak přehlédl. Pokud teda za umění nepovažuješ to mezi výměnami.
Reagovat
babolat.cz
Rafa v důležitých psychických situacích dokáže zabojovat. Proti Tsongovi hrál dobře, ale Tsonga měl zrovna svůj skoro nejlepší den za celý rok.
Já tedy vidím zlepšení, a pokud se to neprojeví na TM, tak příští rok někde ano (myslím samozřejmě GS), ne 250 :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem vcera videl na kurte Dimitriova.
Reagovat
babolat.cz
to jsi viděl správně, ale já psal o tom, kde neuspěl a to bylo naposled proti Tsongovi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mám podobný dojem. Vyhrává to nějakou vnitřní silou, ale kde ji ve své situaci bere, to nevím. :) Paradoxní vůči tomu, kolik dělá UE a jak je vidět, že si stále ne úplně věří. Obecný dojem z prvního zápasu s Lukášem je takový, že Rafa přešel přes soupeře, který hrál fantasticky...jenže co do důsledku se Lukáš sesypal v klíčovém okamžiku a Rafa měl docela i štěstí úderově. Podobně by se to dalo charakterizovat i v TB, ale i tak se mohl stejně tak sesypat i Rafa a nevyužít toho. Postup je fajn (i vůči vyhlíženému finále s Rogerem), ale dojem není úplně super stále, bohužel. Je třeba být objektivně kritickými.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně mu hraje do karet fakt, že je to prostě Rafa a každý jeho protivník ví, že Rafa to dokáže otočit a že bojuje do posledního míčku. Soupeři pak chtějí výměny rychleji ukončovat a chybují. Rafa se psychicky nesesype tak často, jako jeho soupeři. Otázka je jak bude vypadat zápas kdy se Rafův soupeř psychicky nesloží a bude dobrý v zásadních výměnách. Tam to může být kámen úrazu. Složil se jak Rosol, tak Dimitrov. Přičemž na vítězství herně měli, ale nedorazili to.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Luky byl o dost lepší než CHZJD!( pro neználky chemické závody Jiřího Dimitrova)
Reagovat
smazaný uživatel
Kto je tam ďalší?..Cilic a potom Gasquet/Thiem/Karlovic?...No myslím, ze s Cilicom Rafa vyhrá, snáď, s Karlovicom lotéria...

Federer má Kohliho, Goffina, velmi solídni baselineri, Roger kľudne može zahučať...

Do očakavaneho finále je to este velmi dlho..
Reagovat
Fandina
Doufám, že Roger Kohliho, se kterým to má 10:0 i Davida 2:0 dá.
Reagovat
smazaný uživatel
So Soderlingom to mal tusim tiež 10:0, kým s nim zahučal...

Kohli vobec nie je zlý hráč a je mi tak trochu záhadou, prečo nemá na konte vačšie úspechy, keďže nemá výraznú slabinu..
Reagovat
Fandina
Já vím, Kohli je super hráč, ale myslím si, že když někdo má takovou bilanci s druhým, tak se těžko překonává. Jinak vím, Kohli je super.
Reagovat
janek_da
ještě tak v Německu bych Kohlimu víc věřil
Reagovat
EllNino
má slabou hlavu, celkem dost ...
Reagovat
MartinPa
Bohužel Kohliho "nedostatkem" je i jeho výška pod 180cm :-( Ono si člověk řekne, že těch 10cm na špičku je šulnul a nemůže mít takový vliv, ale zjistíte, že podání je slabší, míče vám lítají nějak výš než ostatním (což je pro jednoručáka smrt), pro každý míček musíte udělat krok navíc, smeče nejsou tak smrtící a na síti jste děravej jak cedník...
Reagovat
babolat.cz
to je reálný fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, 177 cm je veľký handicap.
Reagovat
janek_da
Nedovedu si představit výhru Goffina. Kohliho už spíš, ale přesto myslím, budou oboje jasné zápasy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bojím se, že Kárl by Rafu dal na tomto indoor podkladu..ale třeba ne, VAMOS! :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist