Nadal zdolal ve třech setech Tsongu, v semifinále je i Murray

13. 2. 2009, 17:52
Aktuality 3
Jeden z favoritů turnaje v Rotterdamu Andy Murray je už mezi nejlepšími čtyřmi. Ve velmi vyrovnaném souboji s Francouzem Gicquelem sice poprvé ztratil set, po skreči svého soupeře ale podle očekávání postoupil do semifinále. V něm narazí na Chorvata Ančiče, který dnes svou formu potvrdil i proti Michailu Južnému.
Rafael Nadal

Současný vládce mužského tenisu Rafael Nadal v Rotterdamu zvládl i třetí třísetový zápas. Ve čtvrtfinále se španělským tenistou odehrál vyrovnané utkání Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který prohrál i navzdory 26 esům 3-6 7-6 4-6.

Nadal dnes během úvodních dvou setů nečelil žádnému brejkbolu, ovšem v tie-breaku druhé sady Tsongovi nabídl hned čtyři setboly. Tři odvrátil, následně si na Tsongovo viditelně dobré podání vzal "jestřábí oko", ale nerozhodil ho. Francouz set zakončil esem z druhého podání.

V rozhodujícím dějství se však už Tsonga nemohl spolehnout na svůj rozjetý automat na esa a prohrál po statečném boji 4-6. Španělského soupeře dokázal ze čtyř vzájemných střetnutí porazit pouze loni v semifinále Australian Open.

Vítěz letošního úvodního grandslamu sezony v Melbourne Nadal si v Holandsku zahraje o finále s Monfilsem, který i přes zdravotní problémya špatný vstupp do utkání porazil krajana Benneteaua.

Španěl Nadal má Monfilsovi co oplácet: letos mu podlehl v semifinále podniku v Dauhá.

Andy Murray
sice do dnešního  zápasu vstupoval jako jasný favorit, průběh prvního setu tomu ale příliš nenapovídal. Marc Gicquel, který do hlavní soutěže postoupil jako šťastný poražený z kvalifikace, si bez problémů držel servis, a protože si při podání suverénně vedl i Murray, dospěla sada do tie-breaku. V něm se Murray rychle ujal vedení, které už si nenechal ujít.

Jednatřicetiletého Gicquela ale nepříznivý vývoj utkání nezlomil. Proti nepřesně podávajícímu Murraymu, který do kurtu trefil jen třetinu svých servisů, využil za stavu 5-4 jeden ze dvou svých brejkbolů a vynutil si třetí set, přestože si už po sedmém gamu stěžoval na bolest ve stehni, které si nechal ovázat.

V rozhodujícím setu okamžitě sebral svému soupeři poprvé v zápase podání a mířil k vítězství a postupu do semifinále. Ten mu Gicquel za stavu 3-0 pro Murrayho usnadnil, když kvůli neustávající bolesti v noze zápas vzdal.

O finále si čtvrtý hráč světa zahraje s Chorvatem Mariem Ančičem. Přemožitel Gillese Simona z minulého kola nezaváhal ani proti ruskému tenistovi Michailu Južnému, kterého porazil ve dvou setech.

Ančič si jediný slabší moment v úvodním setu vybral za stavu 2-3, kdy musel odvracet dva brejkboly. Vyhlášenému servismanovi se ale podařilo nebezpečí zažehnat a krátce nato sám sebral Južnému podání a vedení v první sadě už nepustil. Južnyj se sice nevzdal, ale také ve druhém setu doplatil na neproměňování brejkbolů. Sám totiž o podání přišel hned v prvním gamu a přestože si pak vypracoval pět šancí na prolomení Ančičova servisu, zpátky do zápasu už se nedostal. Ančič ho naopak podruhé brejknul a postup do semifinále už si nenechal ujít.

Výsledky - Rotterdam (dotace 1,445.000 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Tsonga (7-Fr.) 6-3 6-7(5) 6-4
Murray (2-Brit.) - Gicquel (Fr.) 7-6(2) 4-6 3-0 skreč G.
Ančič (Chorv.) - Južnyj (Rus.) 6-4 6-2
Monfils - Benneteau (oba Fr.) 7-6 6-1

Semifinálové dvojice: Murray - Ančič, Nadal - Monfils.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejsem si jistej ale nehrál Nadal s Tsongou náhodou 6:4,6:7 a 6:4 ???
Reagovat
smazaný uživatel
j
Reagovat
smazaný uživatel
Maj tam chybu a hned 2x.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist