Nadala obral o set i Alund, finále s Nalbandianem si ale Španěl ujít nenechal

17. 2. 2013, 08:37
Aktuality 237
ATP SAO PAULO - Argentinci zatím dělají Rafaelu Nadalovi po návratu problémy. Za poslední dva týdny se s nimi utkal čtyřikrát a prohrál s nimi celkem čtyři sety. V semifinále turnaje v Sao Paulu musel o postup bojovat i proti 111. hráči světa Alundovi, nakonec však nezaváhal a po týdnu se opět dostal do finále. V něm ho čeká další Argentinec - David Nalbandian.
Rafael Nadal

Rafael Nadal si i na druhém turnaji po návratu z 'marodky' zahraje ve finále. Týden po Viňa del Mar se do něj dostal i na antuce v Sao Paulu, kde může složit reparát za 'neúspěšný' boj o titul z Chile. 

Španělský tenista po sedmiměsíční pauze odehrál sedm utkání a prohrál v nich celkem čtyři sety - všechny se soupeři z Argentiny. Ve Viňa del Mar padl 1-2 se Zeballosem a v Brazílii musel bojovat o postup ve třech setech jak proti 78. hráči světa Berlocqovi, tak i v semifinále proti hráči druhé světové stovky Martinu Alundovi.

Sedmadvacetiletý Argentinec si teprve před týdnem odbyl debut na turnaji ATP a v Sao Paulu vlastně neměl ani startovat. Neprošel kvalifikací, jako lucky loser se ale nakonec mezi elitu dostal a druhou šanci chytil pevně do svých rukou. Nejen že si připsal premiérovou výhru, přes Mella, Chardyho a Volandiho prošel dokonce až do semifinále. 

Za životní turnaj byl odměněn soubojem s nejlepším antukářem historie Nadalem, kterého se rozhodně nezalekl. Už ve třetím gamu mu mohl sebrat servis, dva brejkboly (k dalším se už nedostal) ale zůstaly nevyužity. V osmé hře naopak sám přišel o podání, Španěl brejk potvrdil a ujal se vedení 1-0. 

Alundovu bojovnost tím ale nezlomil. Druhá sada nenabídla jediný brejkbol a tak musel rozhodnout tie-break. V něm argentinský outsider uhrál šest míčků v řadě a poslal tak zápas do třetího dějství. To už však ovládl nejvýše nasazený Španěl, který po necelých dvou hodinách zvítězil 6-3 6-7 6-1. 

"Dnes jsem nehrál dobře. Pro můj styl hry je složité hrát v těchto podmínkách," narážel Nadal na nepříliš kvalitní povrch a také na fakt, že turnaj v Sao Paulu je jediným antukovým konajícím se v hale. "Je těžké dostat míček pod kontrolu, přitom se vždy snažím být agresivní a mít situaci pod kontrolou," dodal.

Po zápase zároveň přiznal, že ho koleno stále zlobí a že ho bolelo víc, než začátkem týdne. "Dnes je stav mého kolena nejhorší od chvíle, co jsem se vrátil. A když mě bolí koleno, nemůžu se dobře pohybovat a nemůžu správně trefovat údery," postěžoval si 11násobný grandslamový šampion, který v Brazílii může navázat na svůj triumf z roku 2005, kdy zvítězil v Costa do Sauipe.

O celkově 51. titul si Nadal zahraje s dalším Argentincem - zkušeným Davidem Nalbandianem. Ten se tento týden vrátil po pěti měsících bez tenisu a stejně jako Španěl hned na prvním turnaji postoupil do finále. Jednatřicetiletý Argentinec, který ve čtrvtfinále vyřadil nasazenou dvojku a dvojnásobného obhájce titulu Almagra, si v semifinále poradil po setech 6-3 7-5 s Italem Simonen Bolellim. Ten hrál v semifinále poprvé po téměř pěti letech. 

"Začal jsem dobře, on byl trochu nepřesný a tak jsem rychle získal výhodu, díky které jsem vyhrál první set. Pak jsem měl štěstí, že jsem hrál dobře v důležitých momentech a zvítězil jsem," komentoval Nalbandian, který postoupil do celkově 24. finále. V těch předchozích vybojoval 11 titulů. 

Nalbandian nad Nadalem v roce 2007 vyhrál první dva vzájemné zápasy, z dalších čtyř už ale odešel jako vítěz Nadal. Na antuce se dosud neutkali. "Zítra to bude velmi těžký zápas. Musím si být vědom toho, že musím hrát hodně dobře," řekl Nalbandian.

Nadal odmítá, že by byl v nedělním finále, které je na programu už v 16:00 hodin SEČ, favoritem. "Podmínky jsou mnohem příznivější pro Davida."

Čermák si zahraje o 30. titul
Na tamním podniku Brazil Open je ve finále také český deblista František Čermák, jenž si v neděli zahraje o jubilejní 30. titul ve čtyřhře. 

Čermák do deblového finále spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem postoupili poté, co kvůli zranění svalu odstoupil ze semifinále Ital Fabio Fognini, který měl hrát s krajanem Simonem Bolellim. V prvním finále v sezoně nastoupí šestatřicetiletý Čermák s o tři roky mladším Mertiňákem proti brazilsko-rakouské dvojici Bruno Soares a Alexander Peya. 

Český tenista dosud v kariéře získal 29 deblových titulů, z toho sedm slavil se svým současným slovenským spoluhráčem.

 

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 455.775 dolarů)
sobotní výsledky (16. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Alund (Arg.) 6-3 6-7(2) 6-1
Nalbandian (Arg.) - Bolelli (It.) 6-3 7-5

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) - Bolelli/Fognini (It.) bez boje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

237
Přidat komentář
Roger_Federer
Re: Armstrongu, nevím, co máš proti levičákům, hlavně
v téhle zemi vidíme, kam to slavná
pravice dopracovala, skoro k
bankrotu a ožebračení stovek tisíc lidí,
už aby byly volby a šli od válu, zrůdy..

reagoval jsem na vylev martyho28 a jeho vylev mi bez pardonu prisel jako beceni ublizeneho cloveka, lidi nekastuji podle penez ani vzdelani, sam pochazim z skromnych pomeru..
Reagovat
Olympiada
v zadnym pripade sem se nespletl !
Reagovat
Mayo
vamos RAFAAAAAAAAAAAAAAAA :)
Reagovat
tito
Pánes! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a Vikina!
IDEMO!!:-D:-D
Reagovat
Pe3k
Gratulace Nadalovi. Nalbandian zápas zcela odevzdal, jeho hra byla katastrofální, ostatní jeho zápasy jsem neviděl, ale dnes to byla ostuda. Nadalovi to trochu zvedne sebevědomí, ale stále se neutkal s žádným kvalitním hráčem, aby se ukázalo jak na tom je...
Reagovat
smazaný uživatel
utkat se mohl, le vzhledem k tomu, že Alamgro má horší než on ,který se vrátil po sedmi měsících, tak si holt bude muset počkat na Acapulco, lazaři typu Almagro ho holt neprověří, když do zápasu s ním ani nepostoupí, co se dá dělat..
Reagovat
smazaný uživatel
za překlepu..má horší formu chtěl jsem napsat
Reagovat
Faddova
Tak já myslím, že to byl účel, dát si na rozehrání slabší hráče...
Reagovat
Roger_Federer
Gratulace..
Reagovat
smazaný uživatel
jsem, že vyhraje, ale že to bude nejjednodušší zápas turnaje hned po Souzovi, to určitě ne. Tenhle výsledek je vynikající a před Acapulcem skutečně parádní zvednutí sebevědomí, plus dohromady bodů do žebříčku, takže návrat lze hodnotit velmi pozitivně, i když ideální to zdaleka není..ale času moře, RG za víc jak tři měsíce, takže jsem v klidu, když Rafa bude mít zabrat, zebere, to už je jasný:-)
Reagovat
Roger_Federer
Všicni tady víme , že jedinou bernou mincí jsou tady(na teto stránce) brany granslamové tituli..Pokud Rafa nepředvade neuvěřitelné zmrtvíchvztání, stímto tenisem se bude "plácat", protože prostě Djokoviče,Federera,Murayho,berdycha, ferera a další s tí to neporazí.Teprve amrika ukáže jak na tom doopravdy je..
Reagovat
Faddova
ach ten češtin...
Reagovat
smazaný uživatel
analfabet v lepším případě disgrafik tu bude kázat o nižších sociálních skupinách a dávat někomu nálepky, k smíchu i k pláši zároveň..
Reagovat
spaniel
Disgrafik...ale kazat by nemel. Na to je tu mroz.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nechápu, oni Vám ty hráči něco udělaly? Ať Rafa, Roger nebo Novak? Proč na ně házíte špínu? Je jedno čí jste fans, diskutovat se dá i přátelsky a bez vulgarit, urážení. Nebo ne?
Reagovat
Fandina
Já doufám, že hráči jim nic neudělali. Tyto přestřelky se mi také nelíbí, ale je evidentně baví. Proto se to tady neustále opakuje. Většinou se opakují pořád ti samí nickové, jsou specifičtí a celkem přečtení, ale občas se člověk také dozví něco nového, zajímavého. Některé příspěvky, nicky ani nečtu.
Reagovat
Roger_Federer
No nevím, ale když vidím tu uroven tenisu..Ta pauza zas tak dlouhá nebyla.tohle je o nečem jiném..
Reagovat
Roger_Federer
Ronaldo..ten tam chybel
Reagovat
Roger_Federer
Jak stímto mohl včera porazit almagra.
Reagovat
smazaný uživatel
takže se ukazuje, že Rafa má lepší formu než Almagro..to je věru dobré zjištění po sedmiměsíční pauze:-)
Reagovat
tito
brejknout Davida? Obávám se, že půjdeme do třetího...
Reagovat
Faddova
na tiebreak už bude stačit jednou ;-) ... ale záleží, jestli udrží servis
Reagovat
Faddova
a je to tady :-D
Reagovat
Faddova
na to finále se nedá dívat, hrozný tenis a Rafael je tak na 30 % :-(
Reagovat
Roger_Federer
Nadal je byl a bude nejlepším antukářem historie a možná druhým nejlepším hráčem současnosti..Jeho vysledky jsou vydřené,ale uctihodné, to že nemá tolik talentu a nikdy neměl jako jiní, kteří ho promrhali,je známá vec..řečena odborníky..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš a Federer je len najlepším hráčom 04-07.

To je všetko.
Reagovat
Roger_Federer
:)..
Reagovat
Pe3k
Federer byl světová jednička v letech 2004,2005,2006,2007,2008,2009,2010 a 2012 z toho 2004-2007 absolutně dominoval, nejvíc v historii a i tak je ti to málo :D
Reagovat
smazaný uživatel
když jeho největšími soupeři byli bezzubí Roddick, Hewitt, náladový Nalbandian a Safin a looseři Ljubičič s Blakeem..to byla fakt konkurence jak hrom! Tu by Rafa zvládl taky a stejně tak Djoko, Sampras i Agassi..
Reagovat
Roger_Federer
:):), a proto je ve světe brán jako nejlepší hrač všech dob, protože všichni odborníci se mílí a par expertu na tenisportalu.. je přejede..:)
Reagovat
Pe3k
A Nadal dominoval kdy? Nikdy :D Teda jen na na antuce, ale tenisu jako takovému nikdy...
Reagovat
Amputace
2008, potom bohužel přišlo zranění a následně 2010. Nikdy se říci nedá, ale s Federerem je to samozřejmě nesrovnatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
a sezony 2008 a 2010 jako nedominoval jo?..a co to tedy bylo když v r.2008 vyhrál 2 GS plus olympiádu a skoro padesát zápasů v řadě a v r.2010, kdy vyhrál tři GS na třech různých površích, což se Federerovi nikdy nepovedlo? Vy že jste objektivní? K smíchu!
Reagovat
Amputace
Teď sis naběhl. Federer vyhrál tři GS v sezónách 04 a 07.
Reagovat
smazaný uživatel
chce to pozorně číst, napsal jsem na třech různých površích, tedy na všech třech..RF vyhrál vždy jen kombinaci beton-tráva narozdíl od Rafy. O mé znalosti obavy neměj, tenisovou historii znám velmi dobře, takže takové základy mi neunikly..
Reagovat
Amputace
Ano, máš pravdu. Omlouvám se, přehlédl jsem se.
Reagovat
Heather_Fedex
clovek, kt. sam o sobe rika, ze tenisovou historii ovlada velmi dobre nemuze nikdy napsat, ze nadal vyhral 50 zapasu v rade ;)
Reagovat
smazaný uživatel
padesát, ale skoro padesát. Přiznávám, že přesně už si nepamatuji, kolik jich bylo, všechna čísla v hlavě nenosím, možná v tom byla i jedna porážka, každopádně ta šňůra byla Hamburg, RG, Queens, Wimblas, Toronto a prohrál v sf Cincinati, tu serii od Monte Carla přerušil předtím Řím pravda, za svůj omyl se omlouvám, nicméně vidíš, že si turnaje a jejich výsledky pamatuji, udělal jsem jen špatný odhad, měl jsem to spočítat. Nebyla to neznalost, ale špatný odhad bez výpočtu, přesto se omlouvám..
Reagovat
Heather_Fedex
v poradku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem ti k najhlúpejšiemu príspevku roka. Uži si ho ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Joooj riešite tu somariny a blbosti nech si každy fandi komu chce ja nenadavam na nikoho!!!!
Tak sa spravajte ako dospellííí už konečne!!!!!!!!!!!!
Reagovat
gigin
Já si totiž myslím, že na to ani není nějak příhodná doba. RN je po dlouhé odmlce zpět. Zdravotní trable dále evidentně viditelné, budoucnost nejistá. Fans RN musí mít nervy na pochodu a určitě tyto ataky snášejí hůř, než za normálních okolností. Já bych se na to hoši už vysral...
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych rekla, ze nervy maj vic na pochodu fanousci rf
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, gigine.
Reagovat
gigin
Tak Heather, v pátek to tu byla tvá One Woman Show :)
Reagovat
carolyn
Já bychs se na to vysrala úplně!
Je to ubohé do sebe neustále rýt, každý at si věří tomu svému, fandí tomu svému a o tom to je. K čemu ty rejpance? Jen akorát na obou stranách ze sebe nakonec udělají všichni šašky, pač to nikam nevede. A ty řeči kolem toho všeho opravdu nemají žádnou hodnotu ani úrověn :-/
Reagovat
Heather_Fedex
gigin, najdi prispevek, kdy jsem stouchala do rn, prosim
Reagovat
gigin
Tak to byly glosky plné spermatu a howen, na Nadala ti tam nezbylo místo :)))
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Heather_Fedex
tak ja nevim jak bys reagoval ty, kdyby se nekdo tesil z prohry djokarny jako v patek broz a 24 se tesili z prohry rf
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovci jsou jako levičáci. Ostatně i ten jejich španělský guru mi přijde jako mladý socialista. Furt by chtěl nějaké výhody na úkor tenisových tradic a to jeho angažování se je skutečně trapné.
Reagovat
gigin
Plakal bych, klekl bych si před svůj Svatostánek Djokolandu a odříkal bych si 7x Otčenáš :))))
Reagovat
gigin
Samozřejmě na hlavě kulich s výšivkou Ajde, Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, co máš proti levičákům, hlavně v téhle zemi vidíme, kam to slavná pravice dopracovala, skoro k bankrotu a ožebračení stovek tisíc lidí, už aby byly volby a šli od válu, zrůdy..
Reagovat
Roger_Federer
mě pravice pomohla ke slušné životní urovni,,
Reagovat
smazaný uživatel
dvěma milionům k bídě. Já patřím mezi taky slušně vydělávající, ale mám sociální cítění, takže se mi zvedá žaludek z toho, že pravice kašle na důchodce, na bezruký a beznohý a tak bych mohl pokračovat. Kdyby se tady pravice chovala jako v Německu, neřekl bych půl slova, to čeho jsme svědky poslední dva roky u nás je hyenismus nejhrubšího zrna. Slušný a citlivý člověk si musí odplivnout..
Reagovat
Heather_Fedex
politicka prislusnost s tim nema absolutne spolecneho. znam pravicove extremisty, kt. jsou fanousci nadala a nenavidi rogera
Reagovat
Heather_Fedex
chybi tam absolutne NIC splecneho
Reagovat
Heather_Fedex
gigin, tak promin, ze nejsem tak nad veci jako ty
Reagovat
smazaný uživatel
Tady žádná pravice není. Tady je jen levice a ultralevice.
Reagovat
smazaný uživatel
když tohle u nás není pravice, co je potom Merkelová a CDU v Německu, taky ultralevice? Němcům ani těm bohatým to ale nevadí, protože je pro ně sociální smír důležitý, u nás to bohužel neplatí:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Mě je sociální smír u řiti. A žádný levičák mi nebude brát majetek, protože je hrozně nespravedlivé, že zatímco já jsem se prací dostal výše, ten lempl nemá co do huby. A proto já jsem buržoustní hajzl. Všechna levice vychází z marxismu, největšího zla, co kdy bylo sepsáno a vymyšleno.
.
Jsem pro stát, kde bude každý zodpovědný za svůj život, ne jenom brát dotace a dávky, když je to výhodné a hlavně, že se můžu válet na gauči. Takové myšlení je na nic a levicové vlády bourají přirozené hodnoty typu morálka, pracovitost atd. Je to prostě hnus.
Reagovat
spaniel
V tomto ma bohuzel pravdu, cela Evropa je socialisticka a zadna pravice tady neexistuje. Nemela by totiz sanci, tady neni stredni trida tak silna, aby mohli vyhrat volby s pravicovym programem. Je to jen marketing, kterym se snazi jedna zlodejska parta odlisit od druhe. Jw jsem byl vzdycky pravicak, ale u nas jsem jak ryba na suchu, nemam koho volit. A socialni citeni mam. Kdyz vidim, jaky tunel byl na nas spachan na solarech, kde zmizely milardy korun a pak neni na platy doktoru a ucitelu, kdy nemakacenka maji davky vyssi nez pracujici mzdy a invalide zijou jak zebraci, je mne na zvraceni. Ale netvrd mne tady, ze se CSSD nejak lisi od ODS, za tech 20 let se nekolikrat prostridali a rozdil zadny. Tunel za tunelem, v normalnim state by vsichni sedeli.
Reagovat
smazaný uživatel
tady nehájím ČSSD k ní mám řadu vážných výhrad,především samozřejmě korupci, kterou jsou ale prolezlé všechny strany u nás, ale levicové hodnoty jako takové. Ale ty správné levicové hodnoty. Nehájím tu lemply a nemakačenky, co se válí doma a jsou na dávkách. Hájím tu důchodce, postižený, ty, kteří přišli ne svou vinu o práci a o ty by se stát postarat měl a kdo říká opak je prachsprostý asociál..ví to v Německu, ví to ve Švédsku i v dalších zemích, nevím proč ne tady. Pakliže bude vypovězena sociální soudržnost, povede to jen k posilování extremistů, ve kterých začne postižená část společnosti vidět spásu, viděli jsme to ve třicátých letech. A vyspělá Evropa si správně uvědomuje, že tomu je nutné zabránit..jinak vysoké daně se neplatí jen v Evropě, ale i v USA (tam pravda většina prostředků plyne na šílené zbrojeni a války jak na běžícím pásu). Na placení daní není nic špatného a závadného, jen musí jít na skutečně potřebné a ne aby se ztratily v lízlých státních zakázkách atd..jsem levičák a nestydím se za to. Jsem jím přestože vydělávám přes třicet tisíc měsíčně. Nevadí mi pokud dám o nějakou tisícovku navíc, pokud budu vědět, že tím pomáhám nejslabším. Hyenismus a lhostejnost některých pravičáků odmítám a je mi z ní smutno..
Reagovat
spaniel
Dobre napsane. Jenze pravice nerovna se antisocialni citeni. Nemam dojem, ze v USA jsou na tom treba invalide spatne. Libi se mne moznost dat cast dani na veci, ktere si vyberu sam. Na dilny pro postizene, na detske domovy apod. A to s levicaky nefunguje, oni totiz vsechny penize pouziji na kupovani urcite casti volicu.
Reagovat
Pe3k
Hraje otřesně. Servis žádný, míče krátké, žádná snaha. Psychicky i fyzicky je na tom otřesně. Almagro by Nadala porazil, Nalba může být rád za finále. Ale měl raději prohrát dřív, tohle je ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň ti vyjde tip.
Reagovat
Pe3k
Tak to nebylo nic těžkého...Jen blázni si mohli myslet, že Nalbandian vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si cocot po tatovi?,nebo po mamince? :-) Lopato :-)
Reagovat
Pe3k
Zní to jako prosba o ban, opravdu ho chceš?
Reagovat
Matti
Rafa ještě zdaleka není ve své formě, ale už teď přivádí Petříka k zoufalství. Co se bude dít, pokud se Rafa do formy opravdu dostane?
Reagovat
smazaný uživatel
asi nepřežije, zvlášť pokud krom RG vyhraje i Wimblas, to bude na oběšení:-D
Reagovat
Roger_Federer
Proboha,tebe tady považuju velmi slušného a chápajícího..co pak není jasné že velká čast mých přizpěvků je umyslně konfrontačních, provokujících a říkajícich si o tyto reakce..

Sonja

Za ten rok co tady píšeš, nechápu proč se ser..š neustale do diskuzí o Nadalovi a máš potřebu ho hájit a hájit jeho fanoušky, když do tvého "oblíbence" Djokoviče se tady nikdo téměř nenaváží..
Snad mě napada jen ,že v tobě tyto reakce vyvolává samotný Roger Federer..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíte mi šít do oblíbence, abyste mě iritovali. To je normálně k zblití, co tu předvádíte. Že se nestydíte.
Roger Federer s tím nemá co dělat. Je to náhoda, že největší hovada jsou jeho fanoušci.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fajn, že sa k tomu dobrovoľne priznávaš..A vieš o tom, že takí jedinci majú ťažký život..Najma sami so sebou :)
Reagovat
Roger_Federer
tak o tom ty musíš neco vědět..nepochybujem
Reagovat
Roger_Federer
Tak ty si mě iritovala loni při davis capu Srbsko-česko, myslím že to byl tehdy hnus, jak si psala o Radkovi Štepánkovi, a do roka se zněj stal národní hrdina..tohle o Nadalovi je slabý čaj
Reagovat
smazaný uživatel
:-D A zase vytahujeme rok starou záležitost...Nešlo o to, jak jsem psala o RŠ, o tom jsem tolik nenapsala, šlo o to, že jsem se hádala s tebou...
Navíc to se vůbec nedá porovnávat, když vy tu šijete do Nadala při každé příležitosti a kvůli čemukoliv a já kritizovala Štěpánka jednou a za to jedno gesto.
Reagovat
smazaný uživatel
víš Sonjo, za jeden výpad proti Federerovi musí přijít deset ostrých až fekálních vůči Rafovi, taková je neúprosná logika fanoušků RF, to už nás přece nemůže překvapit..
Reagovat
Roger_Federer
Čteš to vubec?..vubec jme se nebavili o Federerovi.ty si určitě člověk z nišich socialních poměrů, správný fanoušek Spaněla?
Reagovat
smazaný uživatel
na Sonju stím šitím do Nadala, vím, že jste se bavili o Štěpánkovi, čtu velmi dobře..a k těm tvým ubohým útokům, ne, nejsem z nižších sociálních vrstev, současně ale říkám, že jimi nepohrdám jako ty. Já jsem vysokoškolák, Pražák, mám slušnou práci, přesto nikým neopovrhuji. Ty očividně ano, nicméně jak Rafa tak Rf mají své fanoušky ve všech sociálních skupinách, takže na tvoje dementní vývody skutečně nemá smysl reagovat..
Reagovat
Amputace
Jen pro upřesněnou. Z nižších sociálních poměrů, jak píšeš, pocházeli třeba také: Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák či Joseph Haydn. Takže dle tvé logiky i tito velikáni by fandili Nadalovi?
Reagovat
smazaný uživatel
jsem chtěl zmínit několik příkladů. To, že někdo patří k nějaké sociální skupině neznamená že je a priori slušný, inteligetní, vzdělaný nebo jakkoli nadaný..děti boháčů mohou být tím největším morálním i intelektuálním odpadem, stejně tak se naopak do chudých a nuzných poměrů mohou narodit géniové..
Reagovat
Heather_Fedex
marty, timhle si chtel rict, ze rf, protoze pochazi z bohatych pomeru je moralnim a intelektualnim odpadem? to je fantasticky nazor ;) to vazne "miluju"
Reagovat
Amputace
Ano, stejně jako já miluji názory, že pokud člověk pochází ze skromnějších poměrů, je to automaticky prosťáček bez vzdělání a sociálního rozhledu.
Reagovat
smazaný uživatel
kde jsem se zmínil o Federerovi proboha? S ním to nemělo žádnou souvislost, ty jsi neuvěřitelně vztahovačná..mluvil jsem obecně, sám znám takové případy. Mám známého architekta, který je úspěšný a vyoce inteligentní a ten má syna s IQ okolo 80, který se navíc chová jako grázl, krade, je sprostý atd atd..na druhou stranu mám kamaráda, který se narodil do zcela primitivní rodiny a přesto vystudoval vysokou a je opakem svých rodičů. Tak to je, proto nikoho nebudu soudit na základě sociálního původu ani na základě toho, k jaké sociální skupině patří. vzdálený známý je učitel, bere patnáct čistého a patří mezi nízkopříjmové, třebaže je to inteligentní a vzdělaný člověk. Popelář si vydělá víc než on..na těhle příkladech je vidět, že dávat někomu nálepky podle stavu peněženky a dalších podobných kritérií je naprostý nesymsl..
Reagovat
Heather_Fedex
marty, napsals to takovym zpusobem, abys mne donutil myslet si o tobe, ze soudis lide podle toho, kolik maji penez
Reagovat
Heather_Fedex
s tim ja nesouhlasim
Reagovat
smazaný uživatel
Roger_Federer: "ty si určitě člověk z nišich socialních poměrů, správný fanoušek Spaněla?"
-jen pro upřesnění, kdo tu s tím začal
Reagovat
Heather_Fedex
to je pravda, sonja. nesouhlasim s nazorem dominika, stejne jak s reakcemi nekterych diskuteru ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Po dvou rokách jen čtení tu, jsem si musel založit nick a musím Pe3k napsat, že to je hovad*o!
Reagovat
Pe3k
Tuž respekt, žes to dva roky vydržel jen sledovat :D Hádám fanda Nadala že?
Reagovat
smazaný uživatel
už se to nedá číst, jak tě chápu..já sem píšu jen minimálně, ale opravdu nemá smysl se s některými zde bavit, je to jako ocitnout se Bohnicích..a já jsem se zde před asi rokem zaregistroval vlastně ze stejného důvodu jako ty, ale ne jen kvůli Petříkovi, ale i kvůli jeho asi pěti zbrojnošům a musel jsem napsat aspoň pár slov i když vím, že je to zcela zbytečné..vyjádřit názor je ale důležité, dobře jsi udělal:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu ti říkat čí jsem nebo nejsem. Ale to je hnus opravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, je to jedním slovem hnus.
Reagovat
Roger_Federer
Nikdo se tě o reakci neprosil, tak val odkud si došel..:)
Reagovat
smazaný uživatel
byste rádi, aby vám ta žumpa jen tak procházela, chápu, ale protože už se z toho i nestranným pozorovatelům zvedá kufr, tak se nedivte..
Reagovat
Roger_Federer
Já jsem rád že jsi..
Reagovat
Pe3k
Ten finálový zápas Nalbandian - Nadal se časově odkládá ještě víc než Rafův návrat na kurty...Co za tím je?
Reagovat
Amputace
Dohrávalo se finále čtyřhry. Pokud se nepletu.
Reagovat
Mayo
Pe3k však nebuď nedočkavý , chápem, že sa už nevieš dočkať kedy si budeš zase môcť pozrieť Rafu :D
Reagovat
Pe3k
Pravda. Konečně z vaší straně něco smysluplného a pravdivého :)
Reagovat
Pe3k
No to si trefil :D
Reagovat
Pe3k
Zvolili Nadalovou taktiku a všichni jej staví do pozici outsidera :D Na jednu stranu je stavěn do pozici nejlepšího hráče na antuce a na druhé straně, pokaždé jak nastoupí na kurt tak je outsider :D
Reagovat
Amputace
A tento exemplář, dámy a pánové, remcá cosi o objektivitě a nadhledu...
Reagovat
Pe3k
Což je něco, co vám velmi, velmi chybí :D
Reagovat
Amputace
Ano, jsme výsostně polichoceni, že právě v tobě můžeme vidět svého mentora a vůdce.
Reagovat
Pe3k
Pffff. Naopak. Já s vámi nechci nic mít, maximálně se snížím k této formě komunikace, ale jinak marně čekám, že mezi vás zavítá někdo objektivní,,,ale marně :D
Reagovat
Amputace
Objektivní rovná se - předpokládám - v tvém výkladu jedinci, který s tebou bude bezpodmínečně ve všem souhlasit. Federer = master of universe; Nadal = netalentovaný hráč, který si navíc vymyslel vrozenou vadu. Tak nějak si to představuješ?
Reagovat
W.G.M.
No to vis, jak se do lesa vola, tak s z lesa ozyva. Co asi ocekavas jako reakce na ty tvoje jedy a polopravdy? Ne, snad opravdu ne slusnost a vecnost...?
Reagovat
Pe3k
Ne. objektivní je to, když někdo popisuje věci, tak jak se skutečně mají. Pokud by se mnou někdo 100% souhlasil, bylo by zbytečné se s ním o něčem bavit....

Btw. Federer greatest of all times, Nadal talentovaný dříč s špatným výběrem trenýrek pro tenisové zápasy a strachem z toho, že šlápne na čáru, nedejbože, že bude jeho lahev s pitím stát nakřivo :D
Reagovat
Amputace
Ovšem vrozenou vadu si vymyslel, nebo ne? Zasvěť mě, prosím, do tajů objektivity.
Reagovat
Matti
Ty fakt bavíš. Jdi si vysekat díru v ledu a chytat ryby. To bude lepší.
Reagovat
Mayo
Nalboš vs Nadal...ja si myslím, že Argentínčan vyhrá
Reagovat
Alois_Mlok
Onehdy tady někdo psal (myslím, že to byl právě kolega Pe3k), že fanoušci Nadala se rekrutují převážně z lidí, co moc nerozumí tenisu. Samozřejmě to neplatí 100procentně, ale řekl bych, že je na tom velký kus pravdy. Nadalovi fanoušci, to jsou buď Španělé (potažmo Latinoameričané), nebo ženy (kterým imponují jeho svaly a vzhled, ale tenis je jinak moc nezajímá) nebo lidi, kteří obdivují jeho bojovnost, určitou agresivitu a fyzickou kondici, tedy vlastnosti spojené spíše s boxem a podobnými sporty. Skuteční tenisoví fajnšmekři obdivují kvality hráčů jako Federer, Safin, Edberg, Mečíř atd. A nejde jen o techniku hry, ale i celkové vystupování na kurtu a mimo něj. S trochou nadsázky lze říct, že srovnávat takového Federera s Nadalem je jako srovávat Lionela Messiho s Tomášem Řepkou (taky rád vráží do lidí, taky si nevidí do huby a taky je silnější v defenzivě než v ofenzivě...)
Reagovat
gigin
Tos pohnojil.
Reagovat
smazaný uživatel
to v hlavě opravdu pomatené, srovnávat cvoka Řepku s Rafou, to už je vážně vrchol ubohosti. Jinak nevím, že by Rafa na kurtu někdy dělal to co Safin a roflákal i všechny rakety a neměl s čím hrát..Rafovo vystupování se naprosto slučuje s vystupováním tenisového gentlamana, to že neovládá angličtinu je samozřejmě jeho velké mínus a spoustu věcí mu ztěžuje..a že jednou strčil do nějaké nafoukané nuly typu Rosola? To mu s klidem odpouštím, dobře se ví, jaký má respekt k 99 procentům hráčům a s jakou pokorou ke všem přistupuje..a kdo je tenisový fajnšmekr, na tom se asi těžko shodneme. Já jím jsem, samozřejmě oceňuji techniku a údery Federera, ale větším pošušnáním pro mě vždycky bude Rafa, který dokáže vyhrátvat i ztracené výměny a i jeho inside-out, když jsme u úderů je prostě famozní. Talentu má o něco méně než Federer, přesto ho má dost a jeho hra je také pastvou pro oči a pro mě o něco větší než ta Federerova..
Reagovat
Amputace
Ženy, kterým imponuje Nadalův vzhled? Vždyť ještě - tuším - včera, se tady došlo k závěru, že Nadal není vůbec pohledný... Zajímavá fraška se z toho stává. Moliére nám v hrobě tleská...
Reagovat
Pe3k
Ty jsi typickým příkladem fanouška Nadala, který si nevidí na špičku nosu a na tenis hekala se dívá s růžovými brýlemi. Nadal je parodie na gentlemana. Nadal nemá žádný respekt k protihráčům. Kdybys byl objektivní, věděl bys to.
Reagovat
Amputace
A mimochodem: ty si skutečně myslíš, že Safina lidé obdivovali a obdivují za jeho chování na kurtu? Já dnes nepřestávám vycházet z údivu.
Reagovat
tito
proč do diskusí o Rafovi všichni ti fajnšmekři lezou. Ještě ani nepinkl a už je zde více příspěvků než pod prohrou Rogera v Rotterdamu. Nevypovídá to o něčem? :-)
Reagovat
Pe3k
Kápl jsi na to. Nadala začíná nesnášet čím dál víc lidí. Hlavně na světových forech je to hodně znát...Mnozí jsou na větvi z těch pár protiNadalovských odstavců co zde napíši, ale pokud by ovládali cizí jazyk asi by se nestačili divit, co si o něm myslí lidi ve světě...
Reagovat
gigin
takhle psát o Rožírkovi, tak nás tu Heather vystřílí do jednoho...
Reagovat
Mayo
Nadal je milovaný alebo nenávidený ako iné legendy rôznych športov, :)
Reagovat
Mayo
sú z neho čoraz viac nervóznejší :D
Reagovat
smazaný uživatel
ty si fakt cvok, zajímavý že většina ostatních hráčů o něm nic takového neříká, dokonce ani Berdych a jiní. On má maximální respekt k ostatním hráčům, větší než má Federer, ale o tom je zbytečné se s tebou dohadovat, spíš ty si nevidíš na špaičku nosu a budeš tady RF neustále adorovat a jakoukoli i tu nejmenší kritiku tvrdě odmítat..ty jsi skutečný fanatik ve zjevně vážném stavu..jinak na Rafův tenis se nedívám jen s růžovýma brýlema a už jsem to tu dokázal. Mrzí mě, že nehraje útočněji, tomu vytýkám. Miluji jeho úžasnou obranu, ale rád bych, aby byl útočnější a to bych klidně i tváří v tvář vytknul..já objektivní jsem, třebaže mu tak moc fandím. Není dokonalý, ale já to beru. Z mého přístupu bysis měl vzít příklad, ale vím, že si ho nevezmeš, z fanatika se už normální člověk bohužel stát nemůže, marná moje snaha..
Reagovat
tito
Přesně tak Mayo. Brand jak hrom. :-)
Reagovat
W.G.M.
Ano, Pe3ku, ty jiste ovladas vice svetovych jazyku, nejen ten matersky. Jsi zrejme i lingvisticky vizionar, jak jsi nam nize predvedl s obratem "come down" ve smyslu uklidni se.

Par for jsem si obcas precetla (bohuzel ovladam pouze anglictinu a francouzstinu, jaka skoda), dozvedela jsem se akorat, ze vsude na svete ziji i mene inteligentni lide, kteri si nevidi do ust. A zdalo by se i, ze Rogerovi fanousci jsou ti nejsprostejsi. Ovsem ja nejsem jako ty, nikdy bych z toho nic nevyvozovala, protoze vzorek je prilis uzky.
Reagovat
Pe3k
Márty Márty. Víc mimo už být ani nemůžeš. Já sem první co píše, že Federer hrál hrozně, když tomu tak skutečně je. Mě nevadí žádné negativa na jeho osobu, pokud jsou pravdivá...To, že fandíš Nadalovi ti neberu ani jeho obranou hru :)
Reagovat
Heather_Fedex
gigine, co s tim ja mam spolecneho? ;)
Reagovat
Alois_Mlok
Nadala ve světě nesnáší strašně moc lidí, to je prostě fakt. Nikdy nezapomenu, jak Francouzi na Roland Garros řvali nadšením, když ho tam klepl Soderling... A jak to pak jeho strejda těžko rozdejchával.
Reagovat
Amputace
Uvědom si ovšem, že minimálně stejné množství lidi má k němu úctu. A rozhodně se tito lidé neomezují pouze na "skupiny", které jsi jmenoval. To s tím RG je pochopitelné. Šampión byl konečně sesazen, to vyvolá mezi diváky vždy pozdvižení.
Reagovat
Heather_Fedex
federerovi zase vyhrozovali smrti a? fanatici se najdou na obou stranach
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, já protože celkem slušně angličtinu ovládám občas zabrousím na zahraniční fora a někteří exoti, co tam Rafu napadají jsou opravdu skvělou fanouškovskou vizitkou, myslím, že RF je nadšený (ale ne). Jinak jak říkáš, ze vzorku několika lidí dělat jakékoli závěry je naprostý nesmysl. Já osobně znám slušné a inteligentní fandy Rafy stejně hloupé Federerovy, ale samozřejmě i naopak..
Reagovat
Alois_Mlok
Nevím o tom, že by ve Wimbledonu nebo na US Open byli stejně nadšení, když tam skončilo panování Federera...
Reagovat
W.G.M.
Jo, presne, na svete jsou lide slusni a mene slusni, chytri i mene chytri a vsichni tito lide nekomu fandi. Kazdy si vybira podle jinych kriterii, hodnotit jejich IQ podle toho, komu fandi, to je opravdu na hlavu.
Reagovat
Amputace
Federer je rozhodně oblíbenější tenista, to já nepopírám. Ale tvá tvrzení o tom, kdo a jaké skupiny lidí Nadalovi fandí, jsou zcela ulítlá, zaujatá a naivní.
Reagovat
Mayo
veľa ho nesnáší ale veľa ho miluje ľudí...však po RF má najviac fans podľa mňa ... je to pánes proste
Reagovat
Alois_Mlok
Tak dyť vyhrál 11 grand slamů, tak ještě aby neměl fanoušky... Ale myslím, že většina jich skutečně pochází ze skupin, které jsem jmenoval. Reakce publika na Grand Slamech bývá při jeho triumfech povětšinou celkem vlažná.
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rafa jako prostáček je oblíben u prostých lidí.
Reagovat
Bob
že to Nadal zvládne.
Reagovat
Roger_Federer
Nevim, nevim, ale zbytecne z temi fanatiky diskutujes..Povznes se nad nevedomost a osobni pocity..
Reagovat
Pe3k
Já se s nimi bavím rád, dokud nezačnou vyšilovat jako amputace či marty28 nebo nepíší dokola nesmysly jako forehand...
Reagovat
smazaný uživatel
o těch fanaticích říkají ti praví dva, vaše rekace a komenty to by byla pastva pro psychoanalytiky..každého, kdo se Rafy zastane označíte fanatikem nebo hlupákem, to už je opravdu zralé pro lékaře. Každy, kdo odráží neoprávněnou agresi není fanatik vážení, zamyslete se konečně nad sebou vážení. Jinak já tady narozdíl od vás přispívám jednou za čas, vy jste na svém plkání závislí a musíte znova z nova a znova..že vás už z toho nebolí prsty a hlava. Ale co se divím, psychopati jsou holt psychopati a nemá cenu si s nimi lámat hlavu, neb je to zbytečné..a vědomosti mám dostatečné, tím si posměváčci můžete být jistí. Znám všechna čísla, vím co kdy Rafa,RF, ale Djokovič, Sampík nebo Agáč vyhráli, počínaje juniory každý turnaj, tak se tu o mně laskavě neotírejte, když o mně prd víte, to si vyprošuji, hlupáka ze mě opravdu nikdo dělat kdejaké jelítko nebude!
Reagovat
tito
ještě nezačalo.
Tak si alespoň chlape změň nick,když píšeš takové hlášky. A je legrační, že to vzkazuješ největšímu haterovi RN, který vede dlouhodobě Křížové tažení ve jménu nejlepšího tenisty Universa RF. :-)
Reagovat
Amputace
To, jakou absurditu v kombinaci svého nicku a svých výroků vytváří, on nikdy nepochopí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš ty vlastne, čo znamená talent?..Miera talentu sa vždy pozná už v rannom veku tenistu, v závislosti od úspechov. Možno preto sa za najväčšie talenty považujú športovci, ktorí už ako tínedžeri boli úspešní..Z tenistov Agassi, Hingisová, Nadal a ostatní..+ Áno, Federer tam nie je.
Reagovat
Pe3k
Na rozdíl od tebe to viem. Federer byl jako junior Wimbledonský vítěz a světová jednička, Nadal nikoliv. Klasické popírání reality v tvém podání. Ale jen pro zopakování. Federer je nejtalentovanější tenista všech dob a myslí si to i Aggasi či Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..Takže úspešný junior :)...Ok, to mi postačí..Vyargumentoval si ma.
Reagovat
Roger_Federer
Talent se projevuje tak, ze urcita osoba je na neco talentovana..je pro ni vec(tenis-hra),jednodussi, rychleji a lepe se uci, zdokonaluje se, jde ji to proste "samo", oproti nekomu kdo se na stejnou vec musi makat a vysledky ma vydrene..
talent Federera a Nadala je nesrovnatelny a vsecka cest, kam to Nadal dotahl..
Reagovat
Pe3k
Ty ses jako obvykle vyargumentoval sám...úspěšný junior a nejúspěšnější senior :D
Reagovat
dappe
Pe3k tady možná zbytečně provokuje atd., ale pořád je snad snesitelnější než ty...Ty jsi důležitej jak rádio a vůbec tomu nerozumíš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jste ze stejnýho tábora, tak ještě aby pro tebe nebyl snesitelnější. Lol.
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak se už taky nauč povznášet nad to kdo je čí fanda a zamysli se, jestli to tak opravdu není ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě to tak není, Fandinko.
Reagovat
tito
má pravdu, buď Sonjo objektivní jako ona. Tedy pokud se nejedná o Rogera, Tomáše, Lukáše - ty, to zní jak z nějaké Kaiserovo scénky, že?
Reagovat
Amputace
Čemu tady rozumět a nerozumět? Nadal dosáhl velkých úspěchů mezi muži v ranějším věku než Federer, to Forehand napsal a je to nezvratný fakt. Co je na tom k nepochopení? Mezi juniory byl úspěšný i Monfils a kde je dnes? A stát za názorem, že si Nadal všechny ty tituly (nejen na antuce) prostě vydřel, je tedy dost fanatická naivita.
Reagovat
smazaný uživatel
tito: ;-)
Jinak, Fandinko, je přirozené, že člověk snáší líp někoho, kdo adoruje stejného hráče, kterého adoruje on sám, případně nesnáší toho samého...
Reagovat
Fandina
tito ... samozřejmě, že nikdo nemůže být objektivní. Já také Sonje napsala, aby se nad to naučila povznést a zamyslela se, jestli na tom co píše dappe něco není. To neznamená, žá já jsem objektivní, ale rozhodně mě nabaví tady pořád číst příspěvky, které pořád zpochynují druhého jen proto, že je fanda jiného. To by tady pak nesměl nikdo nic napsat, protože každý někomu fandí. Jenom kvůli tomu, že je dappe fanda Rogera si přece nebudu myslet že nemůže vidět jak hraje Rafa a jak zde píší jeho fandové. To ře Forehand je spisovatel a rád mentoruje přece zjistí každý, kdo si přečte pár příspěvků tad. A že P3k střílí přímo také.
Reagovat
tito
nic osobního. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
agassi vyhral svuj 1. gs v 22ti. federer v 21ti.
kdyz uz chces kolem sebe kopat, napred si over fakty, prosim. dekuju moc
Reagovat
smazaný uživatel
Talent se projevuje tak, ze urcita osoba je na neco talentovana..je pro ni vec(tenis-hra),jednodussi, rychleji a lepe se uci, zdokonaluje se, jde ji to proste "samo", oproti nekomu kdo se na stejnou vec musi makat a vysledky ma vydrene..

Presne tak, rýchlejsi sa uci..Mozno prave preto, ze nie je Roger tak talentovaný ziskal 1GS v case, kedy mal Rafa uz aj niekolko RG+Wimby..

Apropos, Heather..Bez komentára..Mohla si sa takto zarezať?..:))
Reagovat
Heather_Fedex
jediny, kdo se tady zarezal, jses ty
Reagovat
smazaný uživatel
Takže stále nechápes akú somarinu si napísala?..
Reagovat
Heather_Fedex
co se ti nelibi?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz uz chces kolem sebe kopat, napred si over fakty, prosim. dekuju moc.

A potom to zarežeš tým, že Agassi vyhral prvý GS v 22. Veď to je tenisové diletanstvo.
Reagovat
Heather_Fedex
http://en.m.wikipedia.org/wiki/ List_of_Grand_Slam_men%27s_singles_ champions_by_age_at_first_win#section_2

v tom odkaze jsou mezery, tak si je potom vymaz. teda, pokud te to zajima
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulka Delpovi a velké uznání Benetkovi:-)
Reagovat
Bob
Škoda, ten Benetek má na ty finále ale smůlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti takhle rozjetému Delpovi bohužel prakticky nebyla šance:-(:-)
Ale Delpovi to přeju, mám ho ráda:-)
Reagovat
marika
je někde stream na Rafu? Díky!
Reagovat
smazaný uživatel
že ubohost některých zde vážně nezná mezí, vysmívat se ženám a dětem z utečeneckých táborů, co na to říct, to je odporná zrůdnost..snad jen jak se říká, každý blbec má svůj strop, vy ho ale nemáte, v tomto případě slovo blbec nahrazuji slovem ubožák. Kdyby tohle Federer, který těmto lidem pomáhá četl, zhrozil by se jaké fanoušky také má a buďte ubezpečeni, že by vám řekl cosi o hlouposti a ubohosti a bylo by mu jedno, že mu fandíte..jinak nebudu se tu donekonečna dohadovat o tom, jak velké je Rafovo charisma a jak atraktivní je jeho vzhled. Mně stačí, že se líbí pěkným holkám jako Kylie Minogue nebo Rihanna a že mu po celém světě v hledištích fandí další stovky krásných koček, na fb pak další statisíce..fronta holek, které by se s ním vyspaly ne kvůli penězům, ale kvůli vzhledu a postavě by byla dlouhá tak minimálně z Prahy do Berouna. Zajímalo by mě jak dlouhá fronta by byla na ty, kteří se mu tady uboze posmívají..tipnul bych si, že tak za záchodu do kuchyně, ale spíš jen ze záchodu do koupelny. Nedivím se proto, že vás tak strašně štve, že má všechno to co vy nemáte a co nikdy mít ani z tisíciny nebudete, tedy peníze, úspěchy, zlatý zápis v historii ve svém oboru, vzhled i krásnou, milou a sympatickou přítelkyni..nedivím se, že vás to tak hrozně moc žere a já jen pevně doufám, že vás Rafa bude žrát ještě několik dalších let, ale pak i po konci jeho kariéry až do vašich posledních dní vašich obyčejných, vesměs nicotných životů, naplněných vulgárním urážlivým plkáním v netových diskusích, tím jediným co umíte..o tom co Rafa dokázal, co má a co znamená nejen pro sport samotný si můžete jen nechat zdát, urážkami si možná ulevíte, ale to je vše, stále proti němu budete těmi malými šváby, o které by si leda tak otřel svoje podrážky, měl-li by k tomu příležitost..
Reagovat
Pe3k
Taky by ses mohl uklidnit...Nadal ještě ani neprohrál a ty už tady vyšiluješ jak po Wimbledonu 2012...Ženám se nikdo nevysmíval! Pouze sem napsal, že se Nadal líbí některým ženám...Co se týče dětí s utečeneckých táborů to byla narážka na psychopata olympiadu...Nikdo tady nepopírá co Nadal dokázal a ani se s ním nechce nikdo měřit.

Btw. Ale jinak pěkný crying post :p
Reagovat
smazaný uživatel
tu nebrečím, špatně jsi to pochopil, ale čemu se ještě divím..je mi spíš k smíchu, když se zamyslím nad tím, jaké nuly proti němu jste a jak to nemůžete zkousnout a musíte furt bušit a bušit až vás z toho bolí prsty..někdy mě svou ubohostí naštvete to je fakt a občas mě to donutí se ozvat, ale velmi často se i bavím a věřím, že by se tomu zasmál i sám Rafa. Nemá ani tušení, jak směšný "nepřátele" k popukání má, jak malí děti na písečku přetahující se o hračku:-D
Reagovat
Pe3k
Ne to ty ani nejsi schopen sebereflexe. píšeš jeden crying post za druhým...
Reagovat
Alois_Mlok
Koukám, že příznivci Nadala už jsou tak zoufalí, že proti němu na antuce favorizují dokonce i obézního důchodce Nalbandiana, který se navíc sám vrací po pětiměsíční pauze... Hustý.
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsi, jak nalbandian během turnaje hrál, nebo jen potřebuješ nějakej flame? :)
Reagovat
smazaný uživatel
že ten obézní důchodce dokázal vařadit i jednoho z nejlepších antukářů Alamagra, to nic neznamená že, Almagro je asi odpad, to jsou mi věci..
Reagovat
Alois_Mlok
Viděl jsem ho právě s Almagrem. Předháněli se, kdo toho z kurtu vyhází víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Je obdivuhodné, že Benetka dokáže s takovým Delpem držet krok až do TB...Škoda, že jeden z těchto dvou sympaťáků (pravděpodobně Francouz) musí prohrát:-(:-)
Reagovat
Pe3k
Julian je ve formě. Je škoda, že to bude o5 bez titulu. Zasloužili by si jej oba.
Reagovat
smazaný uživatel
OT : V expresce napsano "Henrych v kvalifikaci postupuje" by mě zajimalo co to psalo za ořežpruta
Reagovat
Pe3k
Vsadím se, že ty jsi nikdy v textu neudělal chybu že?
Reagovat
smazaný uživatel
Heh, ořežpruta. Dobrý.
Reagovat
Olympiada
zalez fanatiku. tady uz nemas co pohledavat. je nova vyhlaska....
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o to že se popletl v textu on popletl jmeno našeho tenisty a to i v textu :D a omlouvam se ma tam byo ořešprut
Reagovat
Pe3k
Před zápasem je pro mě Nadal velkým favoritem. David je sice větší talent, ale jeho fyzička je i ve srovnání s rosolovitým kolenem Nadala zoufalá...Nadal určitě nechce prohrát další finále, zvláště na antuce a dá do toho vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalba nie je vacsi talent ako Rafa, ale viem bezpecne od koho je talentovanejsi..Vies?..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand trošku mimo. Nalbandian, Safin či Haas patria k najtalentovanejším tenistom svojej generácie, vedno s Federerom. Nadal má talent a využil ho lepšie ako David, no povedať že je talentovanejší je vedľa. Ide však o to, kto ako svoj talent využije, nie kto aký má.
Reagovat
Pe3k
Nalba je větší talent než Nadal, ten to má hodně vydřené, proto taky na tom je tak jak na tom je...David je zas lenoch. Nikdo od tebe nečeká, že to pochopíš, nebo snad uznáš, prakticty to nejlepší, co můžeš udělat je, že budeš v tichosti fandit, aby Nadal po roce něco vyhrál...Sice malý a bezvýznamný turnaj, ale to je pro Nadala jediné na co nyní má...
Reagovat
Roger_Federer
Tak jeste ma sve charyzma a pritazlivost jak rikali Nadalovci.
Reagovat
tito
Tvá motivace sledování tohoto "malého a bezvýznamného" turnaje je jako vždy úsměvná. :-) Pohybem limitovaný Rafa pro mne rozhodně není favoritem a pokud vyhraje, bude to milé překvapení. Už to, že se dostal do finále je úspěch. Někteří se na svém nejoblíbenějším povrchu nedostanou ani tam. Třeba Almagro. :-)
Reagovat
Pe3k
Charizma jen ve snu, ale přitažlivý pro některé ženy a děti z utečeneckých táborů určitě je :)
Reagovat
Pe3k
Sleduji většinu turnajů kde startuje někdo ze špičky. Nadal tak dlouho nehrál, že se nyní snažím sledovat všechny jeho zápasy...Většinou je to děs, ale dnes to může být príma...Nadal je favorit, chápu vás, že jste zdeptaní z jeho zdraví, formy, proher výmluv a všeho co se okolo něj točí, ale je v utkání favorit i tak.
Reagovat
kranyz
sam vis ze favorit vzhledem k tomu jak zatim vypada neni, limitovany pohyb, navvrat na kurty po dlouhe dobe, rychla antuka v hale, jak se zde oba prezentuji na turnaji, ale chapu te ze to vsem podsouvas a treses se na to az rupne a ty tu budes psat sve vyplody, divim se ze ti na to vubec reaguji jeho fanousci, jses akorat provokater a clovek kteremu Rafa strasne lezi v zaludku a snad vic nez vitezstvi Federera ktereho tak obdivujes ti udela radost prohra Rafy i ve fazi navratu na kurty. nechapu te!
Reagovat
tito
Ze zdraví. To ano. A mluvit o výmluvách po 8 měsíční pauze? Sám jsi na ten špatný pohyb poukazoval. Ale chápu. Nutno vyzdvihnout. V opačném případě by byla radost z případné prohry poloviční, že. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nigel Farage by mu řekl, co má za charisma. :-)))

tito: No jo, nepřetvařuj se, naplno napiš, jak tě sere, že ten tvůj mladý socánek už není favoritem proti nikomu z top 50.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Pe3k
A ty jsi kdo? Další ufňukaný fanoušek, co se bojí podívat pravdě do očí? Pokud by tvůj výplod byl pravda, proč by kurzy jasně ukazovaly ne to, že Nadal je favorit? Btw. Jestli je Nadal i po 7 měsíční pauze limitovaný, tak proč na ten kurt leze?
Reagovat
Pe3k
Psal jsem, že nevím jestli je nadal tak pomalý, nebo kurt tak rychlý...Ze streamu se to dost těžko posuzuje, ale vzhledem k tomu jak lehce dávali všichni proti Nadalovi winnery, tak to bude tím kurtem. Radost z prohry je tu vždycky, nehledě na okolnosti... :p
Reagovat
kranyz
jsem clovek kterej sem chadil na tenhle portal, diskutoval kdyz to tu zacinalo a nebyli tu blbci typu (Pe3k). mam rad tenis, davam na nej a nemam oblibeneho hrace od dob Peta Samprase, fandim vetsinou cechum, ale obdivuji treba Rafu za to co dokazal, proc bych tady na nej mel plivat, jako mam rad i dalsi borce ze spicky, proste jsou dobří. Za dalsi s volem typu tebe neminim diskutovat takze si pis dal co chces jen jsem chtel poukazat na to jak si trapnej a co se tyce kurzu? Myslis ze kdyby byl Rafa OK jak tu podsouvas byl by na nej s Davidem @ 1,5 a jde nahodu tak mimochodem. Ten kurz proste nemuzou vypsat na Rafu @3 na antuce a ja jim tohle moc nezavidim, btw. mam Nalbu za 2,9 :-)) podle me je on v soucasnem rozpolezeni favorit zapasu a ja si ho ra zahraju
Reagovat
spaniel
Pe3ku, s kranyzem ses teda pekne seknul. Je to velky panes :)
Na druhou stranu te chapu, Rafa nikdy nerekl, ze je favoritem, je v tomto proste jiny. Ale tentokrat fakt neni a ja myslim, ze prohraje. Jestli sazkovky tvrdi opak, je cas si vsadit.
Reagovat
Pe3k
Ten tvůj slitek a pravopis komentovat snad ani nemusím...Píšeš mi a přesto o mě mluvíš ve 3 osobně? Obdivuješ Rafu, ale nefandíš mu?...Píšeš, že nemíníš diskutovat a přesto diskutuješ? Ze všeho co jsi napsal = Argumentace 0, pravopis bídný, urážky a vulgarity = Klasický fanda Nadala.
Reagovat
Roger_Federer
Kranyz je tady hodne hodne dlouho..je to jeste i letiti ucastnik Tipovani.cz..pokud se nepletu.
Reagovat
Amputace
Klasický Pe3k. Káže něco o pravopisu, aby hned v další větě napsal "o mě". No není to všeříkající? Já mám zase chuť napsat: typický fanoušek Federera.
Reagovat
Olympiada
Extremisticky a rasisticky Ing Pe3k opět baví svojí neobratnosti a opravdu přírozenou hlouposti. " rafael je favoritem a david vetšim talentem"

Blbec co maximalne hraje pinčes a tahá cejny, se posledni dobou snaži debatovat ve smyslu tenisove metodiky a techniky - ale jenom se více znemožnuje.

Jak ten vandrak, co snad ani nestál u skutecneho kurtu a nevidel tu bezprostredni obtiznost té hry jako takove .... určuje kdo ma větši talent !? ( třeba PROHOZ z nemožnych uhlů je prvek - ktery se neda naučit )

Proboha lidi, nediskutujte na tak retardovane urovni
Reagovat
Pe3k
Přece nechceš urážet fanoušky Federera :D
Reagovat
Amputace
Nikoli urážet. Je pro mnohé z vás totiž typické, že se chvástáte něčím, co sami nedodržujete. Tento příklad s pravopisem je jen jedním z mnoha. Mluvíte o neslušnosti fanoušků Nadala a sami se chováte vulgárně bez špetky respektu, napadáte jejich inteligenci a sami se vyjadřujete jako křupani. Do budoucna ti dám radu: pokud někoho osočuješ za nesprávný pravopis, alespoň se ubezpeč, že příspěvek, v němž tak činíš, je pravopisně správně.Ovšem chápu, "mně" a "mě" ti editor neopraví.
Reagovat
Pe3k
Děkuji za rady, velmi mě obohatily. Udělat chybu v textu nebo napsat nesmyslný a nečitelný slitek je podle mne rozdíl, ale tobě jde hlavně o to, stát na straně fanouška Nadala, který může psát jakékoliv nesmysly...Typické.

Btw. Za tečkou se dělá mezera...
Reagovat
Olympiada
Kdyt přece ten radoby intelektual tenkrat napsal " vystudoval jsem A TED POZOR - inžen Í rství. A potom se hajil že prej ma problem s mateřskym jazykem :))))) ovšem dalsich šest ovlada špičkove :)))
Reagovat
Amputace
Další nádherná ukázka tvé demagogie, tvého příznačného odbočování od tématu a zoufalého hledání cestiček, jak se vyhnout argumentační prohře. Nepsal jsem o "slitku", tedy obsahu tvého či jiného příspěvku, nýbrž jen a pouze o pravopisné stránce. Jestliže někoho peskuješ za špatný pravopis, je přirozeně logické, že se od tebe očekává jeho zvládnutí. Což se o tobě, jak vidno, říci nedá. Hraješ si na někoho, kým nejsi - tedy člověka, který má pravopis do puntíku zmáknutý -, přesto budeš i nadále odbíhat k něčemu jinému a svoji chybu za žádnou cenu nepřiznáš. Já jsem vůbec neřešil obsah něčího příspěvku, jen tvé příznačné pokrytectví.

Ano, vím, že se za větou dělá mezera. Jak sis mohl všimnout, u všech předešlých vět toho příspěvku jsem tak učinil, mohlo ti tedy dojít, že šlo s největší pravděpodobností o překlep (respektive úhoz do mezerníku nezafungoval tak, jak měl). V tvém kárném příspěvku byl rovněž překlep, nechtěl jsem se však snižovat k tomu, abych tě na něj upozornil. Dobře vím, že to se může stát každému. Pravopis je úplně něco jiného - tam buď víš, nebo nevíš. Ty evidentně nevíš, takže mě laskavě nepeskuj za absenci mezery za větou. A když už něco kážeš, čin tak pro příště alespoň v oblasti, ve které se cítíš sebejistý. Víc ti k tomu nejspíš nemám, co říct.
Reagovat
Amputace
*čiň
Reagovat
spaniel
No neni ten tenis krasny? Jak se prolina i s gramatikou.
Reagovat
Amputace
Ano, také si říkám. Ale když to profesor Pe3k vytáhl...
Reagovat
Pe3k
Mě by zajímalo jestli takhle vyšiluješ normálně, nebo máš jen menstruaci? Od žádného tématu jsem neodbočil. Naspal jsem svůj názor a zopakuji ti ho. Podle mě je rozdíl udělat v textu chybu, což se stane každému, nebo napsat nečitelný a hlavně nesmyslný slitek...A tím sem nemyslel ten tvůj odstavec, ale odstavec kolegy Kranyze.

Hlavně se uklidni, nebo ti praskne žilka v oku...Nadal ještě ani neprohrál a ty už ty běsníš a zbytečně. Come down.
Reagovat
Roger_Federer
To ses asi spletl, to stim titulem, ceskym jazykem jsem psal ja..
Reagovat
Amputace
Nerozumíš ani nyní, o co šlo :) Nechápeš, že někomu napsat: "Nezvládáš pravopis" a sám ho nezvládat je přinejmenším zvláštní. A potom se odvolávat na chybu, která se mohla stát. Bomba :D Ale já nepřestávám věřit, že ostatní (či alespoň někteří z nich) tvoji přízemnost už dávno prohlédli stejně jako já. Nemám menstruaci, ale s tebou se to jinak nedá. Většina jiných lidí na tvém místě už by dávno uznala, že jim právo někoho opravovat z češtiny nenáleží, tobě to ovšem nestačí slušně napsat v jednom příspěvku. Ostatně celkový způsob celé tvé argumentace je až krajně podezřelý, viz Rafovy vrozené problémy a tvá reakce: "Viděl snad někdo z vás jeho lékařskou zprávu?" :) S tebou se nedá diskutovat na úrovni standardní výměny názorů, takže se potom nediv reakcím podobným té mé.
Reagovat
smazaný uživatel
Calm down=uklidnit se
Co je come down?
Reagovat
Pe3k
Nezvládáš pravopis jsem nenapsal. První si ujasni fakta a pak až něco piš, protože v opačném pořadí to působí hloupě...

Nezvládáš to akorát ty, jde to i jinak. Vem si příklad z tita a neber si příklad z olympiády či forehanda...

Btw. věřit všemu co Nadal vypustí to médií je extrémní naivita.
Reagovat
Amputace
Dobrá, napsal jsi tedy doslova: "pravopis bídný". Připadá ti, že má nepřesná citace ("nezvládáš pravopis") podstatě toho, co jsem se snažil sdělit, nějak odporuje? Respektive že mezi "pravopis bídný" a "nezvládáš pravopis" je natolik zásadní rozpor, který mohl tvé původní mínění jakkoli znehodnotit?

Ano, tito je úctyhodný příklad. Jenže ten ti často ustupuje. To já dělat nehodlám.

A hloupě tady působíš jedině ty, tedy člověk, který káže o pravopisu a sám česky neumí.
Reagovat
carolyn
Jsem ráda ze je Nalba zpět a ve formě. Moc chyběl!
Těším se na finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
velkej souhlas :))
Reagovat
carolyn
a zítra pokračujeme v Bueno Aires!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Rafa tam nebude!
Reagovat
carolyn
ale Nalba a Ferrer jo :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, jelikož ten zápas začíná ve stejnou hodinu jako ženské finále, tak z něj asi nic neuvidím...škoda:-)
Reagovat
carolyn
Sonji
tak já to mám naopak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No já si nakonec asi otevřu obojí hezky vedle sebe:-D
Reagovat
carolyn
Doufám že se to nebude ještě překrývat s Potříkem!
Reagovat
smazaný uživatel
dnes 4 zaujimve zapasy
Moje Tipy
Nadal
Del Potro
Williams
A asi Raonic ale prajem Haasovi!
Reagovat
smazaný uživatel
No nejprv sem četl, že neprošel kvalifikací a do soutěže se dostal jako lucky loser. :D Jinak proč se hraje už v 10, 11 jejich času to je mi záhada. Ale nakolik sleduju jenom GS a Masters tak zrovna na tento špíl bych se dneska podíval.
Reagovat
dadaft
David se vrátí po pěti měsících a je ve finále. )
cestou vyřadí no.9 nebo kolik je Almagro. ))
a na závěr klepne Nadala.......
...... (((((( možná )))))) ......
chci říct - talent od boha.
škoda, že neměl dříčskou náturu jako Lendl - on raděj jezdil na ryby....
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon z toho zivota neco ma:)))

Vamos David:)))!!!
Reagovat
dadaft
můj strejda byl do chytání šílenec - ten byl schopen z ničeho nic na týden zmizet třeba na Liptovskou Maru. ))
ano, pro některé věci mám pochopení.
Reagovat
safi1313
Nevíte jestli je na programu v TV (sport1, sport2, erosport....nebo podobné stanice) dnešní finále s nalbandianem?
Reagovat
smazaný uživatel
na SlovakSporte sa ma vysielat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist