Nadalova diagnóza: Natržený stehenní sval, 10 dní klidu

1. 2. 2011, 21:24
Aktuality 18
Španělský tenista Rafael Nadal má za sebou lékařská vyšetření, která odhalila natržení stehenního svalu. Nejlepší tenista světa se zranil ve čtvrtfinále Australian Open, v němž nečekaně nestačil na krajana Ferrera.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal na Australian Open mohl získat jako druhý tenista v historii 'open éry' čtvrtý grandslamový titul v řadě, vypadl však už ve čtvrtfinále s Davidem Ferrerem. Čtyřiadvacetiletý Španěl si hned na začátku utkání přivodil zranění, po svém vyřazení se ale na něj nechtěl vymlouvat.

"Zaprvé o zranění zatím nic nevím a z respektu k vítězi a příteli bych raději mluvil o zápase. Myslím, že hrál na velmi vysoké úrovni. Chtěl bych mu pogratulovat," řekl Nadal v Melbourne. 

Nyní už fanoušci ví, co světovou jedničku trápilo: natržený sval v pravém stehně. Podle lékařů by však pauza neměla ohrozit jeho přípravu na další turnaje v Indian Wells a Miami. Odpočívat by měl přibližně 10 dní, pak se uvidí co dál. 

Nadal, jenž tak přišel o šanci získat takzvaný nekalendářní Grand Slam, se momentálně zotavuje doma na Mallorce. "Vyhlídky na rychlé uzdravení jsou dobré," uvedl lékař španělské tenisové federace Angel Ruíz Cotorro.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Natrzenej sval muzes mit i tak,ze v nem mas 2mm prasklinu,ktera se za 2 tydny zahoji...a ted uz je to pres tyden,co vypadl...takze ma víceméně 3 tydny klid...jste fakt experti tady...akorat sedet u pc celej den a rozumovat tady...
Reagovat
UnrealTom
hmm tak to 10 dní nemůže bejt ani náhodou, jestli jo tak to nemá natržený ale natažený, třeba si to redaktor spletl kdo ví
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je to opravdu natržené,tak to není na 10 dní.S natrženým stehnem by ten zápas nemohl takhle důstojně odehrát.To bude spíš jenom natažené a nebo se prostě domluvili na nějaké oficiální zprávě.
Reagovat
Frantz
Anebo si to cely vymyslel alias Roger forever,ne?
Reagovat
QPR_Draxter14
taky jsem měl natržený sval a bojoval jsem s tím víc jak měsíc, a když se mi to stalo, nemohl jsem ani rozběhnout, souhlasím s vulkancem nebo jak se to píše ;-)
Reagovat
Vojtiik
tam lítá jak urvaný vagon se neni cemu divit, docela ocekavatelne, ze se mu tyhle veci budou stavat...
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne vieme co s nim bolo. Ale zraneny nezraneny aj tak by nevyhral AO. Som zveday ako zahra IW, Miami co su tiez pomaly hard- teda podobne AO turnaje.
Reagovat
darek.vrana
To jsme rádi, že ho nemusíme litovat. Když to říkáš ty, tak to určitě bude pravda, že by nevyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim si to ale to je jedno podstatne je ze toto je zranenie po ktorom sa da dokopy a na IW, Miami moze uz hrat naplno
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tvoje tipy a spekulace prostě žeru. Nemůžeš si třeba tipnout kdo vyhraje AO 2015? Věřím, že takový borec jako ty to s přehledem zvládne i tak dlouho dopředu.
Reagovat
smazaný uživatel
AO 2015? Hm Djokovic ak nebude zraneny asi:D
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastne nie 2014 Djoker sorry on vyhrava kazdy 3ti rok v Australii
Reagovat
smazaný uživatel
2015 vyhraje Roger samozřejmě! Celkem sedmej titula první před zraky svých dvojčat:-) Už aby to bylo..
Reagovat
darek.vrana
Finále Veselý-Dimitrov 6:2 6:1 6:0
Reagovat
smazaný uživatel
jak pise darek tak vyhraje jednoznacne Vesely a cesta bude jednoducha a samozrejme bez ztraty setu i podani v celem turnaji:)))
1. kolo Federer (kvalifikant)
2. kolo Soderling (ATP - 80.)
3. kolo Gulbis (ATP - 15.)
4. kolo Berdych (ATP - 34.)
Qtr Nadal (ATP - 12.)
Semi Dolgopolov (ATP - 4.)
Final Dimtirov (ATP - 2.)
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal skreč- natržený sval (svěrač) od neustálého atakování...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo Vildo,to je trefné..Hi hi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist