Nadalovo vyřazení: Šok, ale i radost

1. 6. 2009, 13:02
Aktuality 77
Nedělní pařížská prohra antukového supermana Rafaela Nadala způsobila v tenisových šatnách poprask. Málokdo čekal, že zrovna letos ztratí španělský hráč korunu na French Open. Úplně mě to vykolejilo, přiznal i komentátor John McEnroe.
Král Nadal padl

"Je to šokující," řekl komentátor Mats Wilander, bývalý vítěz Paříže. "Jednou Nadal prohrát musel, ale nikdo z nás si nemyslel, že se tak stane letos nebo příští rok," dodal slavný Švéd poté, co jeho krajan Robin Söderling porazil v neděli Nadala ve čtyřech setech.

Nadalovo vyřazení ve čtvrtém kole se dá přirovnat třeba k prohře Peta Samprase na trávě ve Wimbledonu s Richardem Krajickem - i když to se dalo očekávat spíš než Söderlingovo pokoření suverénního Španěla. Roland Garros zažilo podobný údiv naposledy možná před 20 lety, kdy Michael Chang i za pomoci podání spodem vyřadil Ivana Lendla.

"Tenisovým světem to otřáslo, protože porazit pana Neporazitelného je šokem," řekl americký bouřlivák John McEnroe pro NBC. "Mě to úplně vykolejilo, ale takový je tenisový život, i proto se každé ráno natahuje síť," přidala se ruská tenistka Maria Šarapovová.

Zatímco Chang udolal Lendla chytrostí a pohybem, Söderling zničil Nadala agresivitou. "Maximálním riskem, protože jinak Rafu z klidu nedostanete," řekl australský kouč Darren Cahill. Přesně to švédský tenista dokázal, což dokumentovalo jeho 60 vítězných míčů.

Verdasco: Federer to nesmí promarnit
Jedna série je přerušena. Očekává se ale, že Nadal na 31 výher v řadě na Roland Garros a na své čtyři tituly naváže už za rok. Nyní je ale Pohár mušketýrů pro vítěze dvouhry mužů po dlouhé době volný. "A hodně hráčů v šatně je z toho nadšených," smál se McEnroe. "Jo, možná si dali večer na oslavu pivo," doplnil Wilander.

Dále čtěte:

• Nadal: Titul teď přeji Federerovi

• VIDEO: Söderling ukončil Nadalovu neporazitelnost 

Největším kandidátem na vítězství je Roger Federer, třikrát v minulých letech poražený Nadalem ve finále. I sám španělský hráč si přeje, aby právě švýcarský elegán byl jeho letošním nástupcem. 

"Federer si určitě myslí, že přišla jeho chvíle," uvedl ruský hráč Nikolaj Davyděnko. "A já tomu věřím, tuhle šanci Roger nesmí promarnit," konstatoval španělský tenista Fernando Verdasco.

Federerovi hrají do karet i jiné věci než jen Nadalovo vyřazení. Turnaj už opustil ještě o kolo dříve i Srb Novak Djokovič. "Proto má velkou šanci zkompletovat své grandslamové tituly," připomněl tenisový guru Nick Bollettieri, že pařížský vavřín Federerovi jako jediný chybí.

Šanci ale mají i ostatní. Britové doufají, že by třeba mohl překvapit Andy Murray. "Proč ne?" ptal se deník The Times. Francouzi by zas byli nejradši, kdyby poprvé od roku 1993 a triumfu Yannicka Noaha vyhrál domácí tenista, a své zraky upínají ke Gaëlu Monfilsovi. Počítat se musí s Davyděnkem, s chilským antukářem Fernandem Gonzálezem a nenápadně, ale velice jistě postupuje Argentinec Juan Martín del Potro.

Kdo nakonec nahradí Nadala na trůnu French Open, bude jasné v neděli 7. června večer po finále dvouhry mužů.

pva, ČTK

Komentáře

77
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ani Rafa nejni robot, i kdyz mi kolikrat pripadalo ze k nemu nema daleko, kvuli tenisu je to skoda, strasne jsem se tesil na finale Federer vs. Nadal. Letos by ho Roger dal v 5ti setech:) a byl by to krasnej tenis.
Reagovat
a.magerova
Já se zhádala s jedním starochem, který pořád tvrdil jak je Roger nejlepší, pak po druhém setu začal tvrdit, že od začátku věděl že to Haas vyhraje a na konci chtěl ať mu koupím štamprlu, protože to říkal že je Roger nejlepší...
No vůl a navíc starý ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
moooooooje nervy, boze videli ste ten zapas. Ja som ho pozeral na live score a mal som dost. Moze mi to niekto jednou vetou opisat, alebo dvoma, kto to videl ? Fed asi v noci zle spal. Vedel som, ze bude mat problemy ale 5 setov som necakal.
Reagovat
majjkaa
ja som videla len od zaciatku 3 setu a tam sa to rapidne otocilo, no neviem co robil fede prve dva sety...nechapem, aj som rada ze som to nevidela. Asi si spomenul ze rafa vcera vypadol a zacal hrat ako sa patri!! :) No ale tie tri sety taaaaaak to bola pastva pre oci no rogerov tenis a viac ti asi ani nemusim priblizovat, haas zacal robit nevynutene chyby a fede utocil a bol skvely!! Fede YOU ARE THE BEST! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak,prvy bod pri Federerovom podani (bohuzial mimo tie break)uhral Haas az v druhom sete pri celkovej 8 Rogerovej podavacej hre.Dovtedy to bolo 7 cistych hier...Fedex skazil tie break,robil chyby a Haas dobre podaval a s vynimkou 2 setu(kedy 2x brejkol) nebol pri superovom podani nebezpecny...Zapas sa zlomi v 3 sete kedy za stavu 4:4 vyuzil Federer brejkbol,nutno ale dodat ze bol v 3 sete slabsim hracom a hodne kazil,drtivou vacsinou z forhendu...
Reagovat
smazaný uživatel
Diky. Aspon tak, ze hral tie tri sety. No mozno ho fakt vykolajila ta prehra Nadala. Naviac ostatnym hracom stuplo sebavedomie, to moze by dosledok. No dufam, ze si dnes poriadne vynada a prefacka sa. Vsak mu hrozil funus.
Reagovat
majjkaa
Nemas zaco, rada! :) idem sa ja ucit, lebo fede mi do hlavy nic nenabije :))
Reagovat
smazaný uživatel
No v tom 4 sete mu to ulahcil Haas,ktory zacal hodne chybovat,v 5 to uz je vzdy tak trochu o stasti...
Reagovat
smazaný uživatel
Ked som sledoval tie prve dva sety. Tak vyzeralo, ze je lepsi, lahsie vyhraval svoje podanie. A prehrá dva sety. No ale tenis je svinska hra. No nic skusil si co ho caka. Som hovoril, nijaka prechadzka ruzovym sadom. Som zvedavy co bude hovorit o zapase.
Reagovat
smazaný uživatel
To Ti nezavidim, ucit sa a sledovat tenis. Ja som musel dohanat pracu a som bol este k tomu vykolajeny a nervy takmer v kybli. Uz som myslel, ze si pojde zaplavat a porecnit do Nadalovho bazena. Kuko jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak tam nanho zatlacil hned v uvode, po prehratom sete, kedy bol Haas vykolajeny, no a daroval mu zluteho ptaka. Mozno ho to posilni psychicky, ked uz nic ine.
Reagovat
majjkaa
No to ja mam nervy v kybli dvojnasobne dnes z tenisu a o dva tyzdne statnice Des! :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja som mala nervy v kybli v sobotu, vcera a dnes som mala poslednu postupovu skusku a musela som ist pred komisiu, lebo som mala posledny treti dekansky termin. a do toho taketo nervydrasajuce zapasy...
Reagovat
smazaný uživatel
Devcence, vela stastia. Mate to pestre, velmi pestre juch.
Reagovat
smazaný uživatel
ja tzo po vypadnuti novaka preju rogerovi, ale jenom za zasluhy, ne za letosni vykony a kecy, letos si me znechutil a dneska vyhral jenom kvuli haasove debilite, ktery byl tri sety lepsim hracem, jestli bude hrat takto, tak ho monfils vypraska
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem stejného názoru Hass si třetí set prohrál sám.A jak dal Federerovi čuchnout bylo jasné jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim ze za zasluhy sa trofeje nedavaju :)a ci uz si to prehral haas sam alebo nie, v tom je velkost championov...som rad ze to rog dokazal, v tomto je majster rafa, ze akonahle vyciti sancu nepusti ju uz....som rad ze to v rozhodujucich momentoch zvladol a chopil sa sance ked bolo treba....
Reagovat
smazaný uživatel
já si nemyslim ze byl v prvni i ve druhym Haas lepsim hracem...a ve treti ze byl lepsi?to byl vedl 2:0 na sety 4:3 a mel break point jenze hraje se do poslendniho micku a Roger zabojoval a pak uz byl jasne lepsim hracem:-)ja uz vubec neverila kdyz sem to videla ze uz tj 0:2 je pravda ze uz by mohl vyhrat grandslam naky jiny tenista nez to bylo doposud(Rafa,Roger) jenze ted jeste ne:Dmusi to roger dotahnout do konce a ziskat 14. grandslam a pak at uz si vyhrava kdo chce:Dtohle je jeho sance a nesmi ji propasnout!!
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s Tebou. Jasne,ze za zasluhy sa v tenise nevyhrava. Lenze Fed tam bol v semi a finale 3x, a raz velmi blizko vitazstva. Za zasluhy nie, ale priat mu to vsetci mozeme, lebo rozhodne na tom ma, borec jeden.
Reagovat
majjkaa
Gooood! 5:2 !! :)) juchuuuu :)
Reagovat
smazaný uživatel
juchu ked bude 6:X ...nehovor hop kym ti nepreskoci
Reagovat
majjkaa
Prave som vyskocila zo stolicky :)))) tie tri sety to bol fantasticky tenis, skoda ze si nevidel.....WAUUUUUUUUUUU
Reagovat
smazaný uživatel
takze nasi vyhrali?:)))))paraaada...no ale ma nad cim rozmyslat borec...ked chce pomyslat na finale
Reagovat
majjkaa
Sak praave, take veci jak dnes si velmi nemoze dovolit. Fede ty si taky borec!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co tie dva sety robil? Nevidel som zapas !
Reagovat
smazaný uživatel
nevidel som to....asi prve dva sety exFED az potom v polovici zapasu FEDex :)
Reagovat
majjkaa
Kurnik fede hraj!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jaky stav?kto servuje?
Reagovat
majjkaa
1:0 pre haasa, 30:40 hra pre fedeho
Reagovat
smazaný uživatel
ok takze 1:1 v piatom...rog pod toto uz musis dotiahnut....
Reagovat
majjkaa
1:1
Reagovat
majjkaa
2:1 :(
Reagovat
smazaný uživatel
f.ck hraj :)
Reagovat
majjkaa
2.2 tak teraz je to total nerozhodne :)
Reagovat
smazaný uživatel
ndp....tak toto je brutus...dufam ze fede uplatni svoje skusenosti a da to....inac neviem neviem
Reagovat
majjkaa
Bolo by to skoda pustit ked uz tak vytiahol...sakra!
Reagovat
majjkaa
super fede vzal podanie je to 3:2, a podava fede tak poooodd
Reagovat
smazaný uživatel
come onnnn, ndp to ked uz neda dak ho riadne zlincujem nablizsie ked ho stretnem :-D
Reagovat
majjkaa
4:2 pre nas !!
Reagovat
smazaný uživatel
hop hop..podme nasi do toho :)))
Reagovat
smazaný uživatel
5:2....go brathm go
Reagovat
majjkaa
Kanaaar :)))
Reagovat
smazaný uživatel
pooooooooood roger poooooooooood...dufam ze nechal nejaky brejk v kapse na 5.set....kamo davaj het daj ho
Reagovat
majjkaa
davaj het :)))
Reagovat
no1
pokud vypadne fedex tak svetova 3 je murray takze ten by porad mohl vyhrat i kdyz tomu moc neverim :)
Reagovat
smazaný uživatel
was out!! yeah!
Reagovat
majjkaa
paaaanecky vyzera to viac nez zle :(
Reagovat
smazaný uživatel
pozeras to live ?alebo len sledujes skore?
Reagovat
majjkaa
Pozeram live davaju na eurosporte
Reagovat
majjkaa
Pozeram live davaju na eurosporte
Reagovat
smazaný uživatel
ooo tak 6:4 treti set....come on brathm:))
inac ako to vyzera ako hra?hra haas tak dobre alebo standard posledneho roku...roger tak zle :)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://atdhe.net/6860/watch-grand-slam-roland-garros
Reagovat
smazaný uživatel
njn..ja bych rad...ale mam to v praci bloknute :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jdi domu, tohle musíš vidět!!
Reagovat
majjkaa
No vies co prave tie prve dva sety som nevidela, takze neviem tak zhodnotit....momentalne len vidim ze roger bojuje jak sialeny....neviem sice co robil do teraz! haas robi nevynutene, dufam ze roger uz nestrati set!
Reagovat
smazaný uživatel
to už jako si dělá prdel i federer nebo co? letošní Rg fakt není normální:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jasne...ja vyberem dovolenku abysom to videl a rog to prehra..:)))a budem dvojnasobne smutny :))))bohuzial musim priznat ze v poslednej dobe som radsej ked nevidim rogerove zapasy...niekedy je to utrpenie sledovat ako to tam pali hore dole,ako sa trapi....hlavne ked vies ako genialne hral...:)
Reagovat
majjkaa
Tento set uz asi vyhra, modlime sa aby aj ten piaty!!
Reagovat
smazaný uživatel
COME ONNNNNNNNNNN....udrz servis brathm
Reagovat
smazaný uživatel
inac minule som zahladiol celkom funny oznacenie...nie FEDex ale posledny rok je to exFED :))))fandim mu ale musel som uznat ze tot je fakt celkom trefne:)))preste posledny rok to nie je fedo jak ho pozname :)
Reagovat
smazaný uživatel
no každopádně tedka toho hasse válcuje už je to 4-0,takže překvapení se dnska konat nebude
Reagovat
smazaný uživatel
shit!
Reagovat
smazaný uživatel
POd Rogy poď!!
Reagovat
majjkaa
Zeby kanarik?? :) Fede POOOOD!!
Reagovat
smazaný uživatel
co shit?5:0...come onnnn ...daj mu kanara...a usetri si nejaky brejk na 5.set
Reagovat
smazaný uživatel
shit ze skoro nepromenil ty brejky. ale haas si zaslouzi padnout za to jak si tam mlati furt do boty pri rogerovo servisu - za to bych mu dal tecku!!!
Reagovat
smazaný uživatel
sranda :) ja vacsi fanda rogera som to vcera tvrdil o rafovi...a dneska ty fanda rafu veris v to v co som ja uz prestal....:)ale bodaj by si mal recht :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro dobry tenis je to škoda stejně jako to že vypadl Novak. Ostatni stabilně nepředvadí to co tihle skoro pořád. Söderling nikoho neporazil, byl to jen den blbec. Snad se bude dat na co divat, když ne tak jsou tu ještě holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Federer vypadne jako že asi ano, tak bych to přál Roddickovi, ale každopádně přijde konečně velká změna. Grandslam vyhraje konečně někdo, kdo není buď světovou 1 - 3.
Reagovat
smazaný uživatel
no, pokud roger vypadne, tak nezapominej, ze z velky ctyrky je tam jeste andy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to přeju Tsongovi jeho hra je fakt dobrá,nebo aspoň do dneška byla tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
rafa bez prichystat kurt :)))v nedelu si date zapas s rogerom:)))bohuzial nie na central kurte....
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne Roger to otočí.
Reagovat
Jose
Andy je no. 3.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ako si to vedel? Ja som pevne dufal, ale uz som sa pripravoval na to najhorsie. Kurnik, ale to otocil! Myslel som, ze ak ho dostane do 5 setu tak s nim zatoci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist