Naděje pro Djokoviče. Francie zmírní opatření, hrát by mohl Monte Carlo i French Open

3. 3. 2022, 15:37
Aktuality 225
Novak Djokovič kvůli odmítání vakcíny na Covid-19 mohl přijít i o druhý letošní grandslamový podnik. Teď však šance rodáka z Bělehradu na start na pařížské antuce značně vzrostly. Francie totiž od 14. března zmírní opatření proti pandemii koronaviru a nebude už požadovat povinné očkování.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovič je jediným neočkovaným členem Top 100 žebříčku ATP a po kontroverzním zákazu startu na Australian Open a následné deportaci mu hrozilo, že nebude moct obhajovat ani druhý loňský grandslamový triumf.

Francouzský ministr sportu totiž v lednu oznámil, že všichni sportovci musí být plně očkováni, aby se mohli zúčastnit akcí na francouzské půdě. Vzhledem ke zlepšení situace ohledně pandemie koronaviru však bude Francie od 14. března rozvolňovat a nebude nadále požadovat dokončenou vakcinaci. Informaci potvrdil premiér Jean Castex.

Pro majitele 20 grandslamových trofejí to neznamená jen možnost obhajovat titul v Paříži a znovu dorovnat rekordmana Rafaela Nadala, jehož loni porazil v semifinále, ale také zúčastnit se prvního antukového Masters v Monte Carlu.

Právě monacký podnik, který začíná 10. dubna, by mohl být jeho příští zastávkou. Po Dubaji, kde odstartoval letošní sezonu, ve čtvrtfinále prohrál s Jiřím Veselým a musel se rozloučit s postem světové jedničky, se měl představit v Indian Wells a Miami. Spojené státy však pro vstup do země vyžadují kompletní očkování.

French Open startuje 22. května.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

225
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Ondra979
jeste pridam velmi dobry postreh k ruske agresi, co napsal jeden politicky geograf a bohuzel je to docela realne - co se stane z Ruskem az tato jimi odporna a agresivni valka skonci - bohuzel to smeruje k tomu, ze to bude neco na zpusob takove velke severni Korey - velmi izolovana zaostala dikratura,s kterou se nikdo normalni nebude mit duvod bavit a obchodovat naprosto minimalne..a dokud se rusove sami diktatora nezbavi, tak to tak bude, budou dal zaostavat a zit v bide a utlaku, ale vyhrozovat nam neprestanou, to je jejich podstata byti, aby se jich vsichni bali...silene kam to dopracovali! Slava ukrajine a smrt putlerovi!!
Reagovat
Hook2424
asi to tak nebude, Rusko má v podobě surovin, co nabídnout...
Reagovat
Ondra979
to se uvidi, samozrejme nebude to uplne jako severni korea, ale neco na ten zpusob urcite, zaspali jsme a musime se zbavit zavislosti na rusku co se tyka plynu a ropy co nejdriv, ono to pujde, jen jsme tezce zaspali ale putler se bude jeste divit..tedy spis obycejni rusove, jemu je uz asi vsechno jedno
Reagovat
PetaM
Tvl, však covid už nikoho nezajímá.
Reagovat
Krisboy
Jakej covid?
Reagovat
Rafaeoli25
Doufám, že restrikce nakonec odvolají v drtivé většině zemí včetně USA a propříště i Austrálie a nebudeme už nikdy svědky politováníhodné blamáže začátku letošní sezony.
Reagovat
Rafaeoli25
No sláva smile
Reagovat
Blondie
Snad už bude situace lepší a pitomý covid bude jen zlá vzpomínka.
Reagovat
soloo
tak som zvedavy na AO 23 opatrenia
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že i tam dostanou rozum.
Reagovat
paddy
Nejde o to, kdo se zúčastní, ale kdo to vyhraje smile

A Djokovič to letos nebude smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Neměl by být, pokud Nadalovi vydrží na antuce tahle forma a na ní jí ještě vylepší.
Reagovat
turista
Tak to je dobrá zpráva pro Djokoland. Mohlo by dopadnout i Foro Italico. Když ti mladí nejsou sto přesluhujícího Nadala zastavit tak se o to pokusí Novak. Potřebuje odehrát co nejvíc zápasů aby se cítil jistý. Bylo by dobře vyhrát doma v Bělehradě a bude to dobré. Idemo!
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal není žádný přesluhující, proč ho furt urážíš? Nenapadlo by mě takhle bez úcty kdy psát o Novakovi smile
Reagovat
elsky
Podle různých 'medicínských' předpovědí Nadal už přesluhuje 15 let. smile
Reagovat
Rafaeoli25
To ano, každý je totiž odborník na medicínu. Každopádně on má problémy se zdravím, dlouhodobé, ro nezpochybňuji, jen proto, ale nepřesluhuje. Je prostě velikán, který se nikdy nevzdává, mladíci jsou vedle něj padavky smile
Reagovat
RF46
Tak Doc. Kolar odbornik docela je :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nepochybně, ale dělat dlouhodobé prognózy leckdy nejde.
Reagovat
SwissMaestro
Fanatičtí vyznavači vakcín ten boj slušně prohráli. Brzy poletí i lidé co zesměšňují slušné lidi ruské národnosti, nepřijímají jiný názor na to kdo vyprovokoval tuto "válku" a také lidi co nás vracejí před 1989 tím, že vypínají stránky jenž jim nepřijdou vhod.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
fandorin78
Na Ukrajině není válka? A co tedy? Skautský tábor? Proberte se. Rusko je agresor, zaútočilo bez důvodu na Ukrajinu a bombarduje tam civilní cíle. Porušuje bilerální dohody, mezinárodní právo a doma Putinův režim perzekuuje všechny, kdo se snaží proti válce protestovat.
Reagovat
Krisboy
smile
Původně jsem chtěl reagovat podobně, ale takovým je lepší se jenom vysmát. I když takové názory vtipné nejsou ani trochu.
Reagovat
Krisboy
Je to "speciální vojenská operace". Ty nesleduješ Vladimira Vladimiroviče? smile
Reagovat
annah
Chtěl jsi říct Vladimíra Adolfoviče Putlera, ne? To je spravne označení pro tu bestii, která se jako bestie nejen chová, ale i tak vypadá.
Reagovat
Grape
SwissMaestro tu mele nesmysly dlouhodobě a je celkem jedno, jaké je zrovna téma.
Reagovat
Rafaeoli25
Bezpochyby je nutné proti Rusku postupovat maximálně tvrdě, i když to samé se mělo dělat už v roce 2003 v případě nelegální invaze USA do Iráku. Mezinárodní právo dostává v posledních dvou dekádách od těchto dvou mocností tak na frak, že je z toho člověku do breku vzhledem k tomu, že jsme už v 21.století. Putin jako předtím Bush a Sarkozy a vrazi z bývalé Jugoslávie patří před mezinárodní trestní tribunál, bez výjimek. Každopádně zakazovat ruským sportovcům účast na sportovních kláních nepovažuji za dobrou cestu, takto vymazat zemi, i když rozpoutala válku, ne, s tím nesouhlasím. Ano, v Rusku nechť se neodehrává žádná mezinárodní akce, to je nepochybné, ale bránit sportovcům reprezentovat svou zemi znamená ukázat na Rusko a říci jste špína všichni do jednoho. A tak to prostě není.
Reagovat
smazaný uživatel
..Jj, Invazia do Iraku a Ukrajina, to je úplne to isté...:)

Zelensky je v podstate europsky Sadám Husain :D
Reagovat
Rafaeoli25
Je to stejné v tom smyslu, že šlo o nelegální napadení a okupaci cizího státu, takže válečný zločin, z tohoto pohledu jsou Putin a Bush váleční zločinci oba dva a bez jakéhokoli ospravedlnění.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně to nebylo hlavní poselství mého komentáře, vadí mi, že to odnášejí sportovci, vracet se do doby temna začátku osmdesátých let prostě není dobrá cesta, z mého pohledu ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to úplne v poriadku, v tomto bezprecentnom období.

Sankcie su este stále mierne.
Reagovat
Rafaeoli25
Sankce se každopádně nemají týkat sportovců, ti nemohou za situaci, která nastala.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteze, aj sex medzi partnermi a znasilnenie je rovnaké v tom zmysle, ze bola vykonaná súlož.

Asi tak :)
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale pokud považuješ nelegální vpád do cizí země za ospravedlnitelnou věc, tak se neshodneme. Já mezinárodní právo vnímám tak, že nerozlišuje mezi invazemi, to je jediný postoj, který by každý měl zaujímat. Když se tedy Američanům někdo nelíbí a řeknou o měm, že ohrožuje jejich bezpečnost, tak mají právo ho zlikvidovat? No nemají ho mít že.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak tvůj příměr k sexu je nemístný. Do Iráku někdo Američany zval? Ne, invazi odmítla i velká většina států NATO, prostě nelegální akce USA bez jakéhokoli mandátu.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, primer je uplne presny. Riesis paragrafy a unika ti krv.
Reagovat
Rafaeoli25
Neuniká, já totiž nesouhlasím s napadením kohokoli bez mandátu celého světa. Má snad mít Amerika jiná privilegia než zbytek světa, když jde o její zájmy? A víme bohužel, jaké byly její zájmy, určitě jí nešlo o obyčejné Iráčany a jejich svobody a světlou budoucnost. Ne, kvůli ekonomickým zájmům se nestoudně lhalo až se prášilo a falešné důkazy se vyráběly o sto šest, jen aby se invaze ospravedlnila. Za mě hnus jak z ruské, tak z americké strany smile
Reagovat
Rafaeoli25
Stejně tak dávám smile prý humanitárnímu bombardování Jugoslávie. Humanitární bombardování dobrý oxymoron.
Reagovat
Fandina
Třeba mě vadí jakákoli válka a násilí a je mi jedno, jestli na to je papír. Ostatně nastuduj si jak to bylo s Irákem, Iránem, Saddámem, abys za tím neviděl nějaké ekonomické zájmy a nepsal o druhém, že mu nejde o lidi.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Bushovi, Trumpovi a jim podobným o lidi opravdu, ale opravdu nejde. Jinak hájím tu podstatu, že žádný stát nemá mít samozvané právo útočit a obsazovat jiné státy, to je základní premisa, pro mě nepřekročitelná. USA nestojí nad zákony stejně jako Rusko, stačí?
Reagovat
Fandina
Řekneš jim to do očí, že jim nejde o lidi. Jen aby ses nedivil.

Jenže to co ty popisuješ neodpovídá realitě. rezolucí RB OSN byl Saddámův režim v Iráku byl označen za hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost. Takže si to nastuduj.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, rezoluce tohoto druhu byla schválena, ale nikdo nedal právo žádnému státu, aby Irák obsadil a okupoval. Spojené státy si uzurpují právo zasahovat dle svého uvážení na řadě míst světa, Irák není výjimka, dále jsou tu invaze do Grenady nebo svržení demokraticky zvolené vlády Allendeho v Chile, kdy dosadily místo něj do čela státu vraha, hrdlořeza Pinocheta, který pak vyvraždil tisíce oponentů, to si taky nastuduj, abys nebyla tak nekritická vůči USA, žádní svatouškové to opravdu nejsou. Mají na rukou taky spoustu krve. Plyne z toho, že kritičtí bychom měli být k jakémukoli bezpráví, ať ho páchá Rusko, Amerika nebo kdokoli jiný.
Reagovat
Fandina
Jenže ty nejsi kritický ke každému, ty kritizuješ jen USA.
Reagovat
Rafaeoli25
A to bereš kde, když všude říkám na prvním místě ne Rusku, současně ale říkám, že to, co je uplatňováno vůči němu, mělo by být i proti Americe, když dělá to samé. Proč se snažíš manipulovat to, co tu říkám? No coment.
Reagovat
Fandina
Až Amerika napadne Ukrajinu, budu ji kritizovat. A každý normální člověk.
Reagovat
Rafaeoli25
A kdyby Amerika napadla Kubu, taky bys ji kritizovala nebo to by pro tebe bylo oukej? Otázka na tělo.
Reagovat
Fandina
Otázka na tělo? Jsi směšný.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jak jinak to ale říct? Kuba je s USA v podobném vztahu jako Ukrajina s Ruskem, tak mě jen zajímá jak podobnou situaci vidíš za oceánem. Často dostávám odpověď no Amerika by tam měla vpadnout a sejmout je. Tam najednou neplatí právo na svébytnost, to je přece na hlavu.
Reagovat
Fandina
Ta otázka mě urazila. Napsala jsem Ukrajina, protože je to aktuální. A je mi fuk, kdo má ke komu jaký vztah. Pochop to. Jakákoli válka kde jde o životy zdraví lidí je pod mojí úroveň to komentovat. Je to absolutně jasný fakt.
Reagovat
Ondra979
jsi mimo, rusko tady sproste napadlo ukrajinu a ty argumentujes nejakym a kdyby USA napadlo....utapis se v tom radsi toho nech
Reagovat
Rafaeoli25
V čem se utápím? Neříkám nějaké kdyby, USA napadly Grenadu, Irák, v Chile inciovaly převrat ve prospěch Pinocheta, to jsou všechno fakta, žádná kdyby bohužel. Napadení jakéhokoli suverénního státu je trestuhodný čin, ať ho spáchá kdokoli, tečka.
Reagovat
Ondra979
relativizujes zlo a agresi ze strany putinovskeho ruska, tecka. a vic uz s tebou o tom diskotuvoat nehodlam, nema to cneu
Reagovat
Rafaeoli25
Co relativizuji do prkýnka? Tvrdě odsuzuji agresí Ruska, jen říkám, že stejně tak odsuzuji agrese USA, nemám snad právo požadovat od všech to samé? Proč ty relativizuješ invaze Američanů bych se mohl ptát já, já to ale nedělám. Jen si stojím za svým názorem a vyžaduji dodržování práva od všech. Asi je to dle tebe špatně, ok, podle tebe má právo platit jen pro některé, díky za jasný názor. Nemusíme dále pokračovat.
Reagovat
Ondra979
absolutne nelze srovnavat Irak a napr ted Ukrajinu, to je naprosty nonsense, prestoze se na to meli nejspis vykaslat, Saddam byl krvavy diktator, to si lzes do kapsy. USa maji sve skraloupy v historii, urcite Vietnam, ale takovy Irak me opravdu netrapi, , to se nas tykalo velmi zdalene a je to minulost, ale russacko je proti nim naprosto obludna rise a primo nas tady ted ohrozuje a uz nas okupovali, narozdil od USA ktere stoji na nasi strane, jestli to nechapes, tak ti neni asi pomoci
Reagovat
Rafaeoli25
Netrápí tě to, protože je to vzdálené a netýká se nás to? Nezlob se, ale to je otřesný názor. Já takhle svět nevidím, mně záleží i na utrpení vzdálených národů, Irák uvrhla okupace do totálního chaosu, že kterého se nevzpamatoval dodnes, Hussajn byl diktátor, ale na druhou stranu držel na uzdě náboženské fanatiky a teroristy, kde je Irák dnes, čemu invaze pomohla? Ničemu, jen ho totálně rozvrátila. Stejně tak Arabské jaro Libyi, málem i Sýrii. Co se stalo s Blízkým východem je katastrofa, o Palestině ani nemluvě. Takže ano, Ukrajina je blízko, jen proto ale nebudu kašlat na to, co se děje jinde.
Reagovat
Fandina
Problém je v tom, že je jedno co bylo. Každá země má svoje stinné stránky, každičká. Jsme ale v 21 století, máme za sebou dva roky boje proti nakažlivé chorobě a najednou vyleze Rusko s napadením souseda. Pochop to už konečně.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jistě, ale co popisujeme se všechno stalo už v 21.stoleti, jen pro pořádek. Největších nepravostí jsou bohužel schopny mnohé státy, to je smutná realita. Nevím proč mi a Ondra říkáte něco o nepochopení, když já jen říkám postoj komplexně, nic víc, vše ale vychází z odsouzení Ruska a jeho jednání, zcela jednoznačného, nic nerelativizuji.
Reagovat
Ondra979
rozhodne je pro nas odstraneni nejakeho irackeho hrdloreza ktery navic provedli nasi spojenci daleko od nas nesrovnatelne mene nebezpecny nez absurdni invaze nepratelskych vojsk do neprilis vzdalene a nam blizke ukrajiny..to druhe je totiz prime ohrozeni nasi zeme, pokud totiz ruskeho diktatora nechame spolknout ukrajinu, tak se nezastavi..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak geograficky máš jistě pravdu, nezpochybňuji ani to, ani hrůzu, co Rusko provádí, jestli sis nevšiml. K závěru toho co jsi řekl, no Západ ale Ukrajinu nechá napospas Rusku, jediný voják NATO na její území nepřijde, pokud se to stane, bude z toho světová válka a to Biden nechce, to je očividné.
Reagovat
Ondra979
nechce, ale nemusi to byt pravda. treba taky ten silenec jen vyhrozuje, abychom nezasahli, a kdyby e tak stalo, tak by stahnul ocas..riskovat to asi nikdo nebude, ale myslim, ze je to dost pravdepodobne..on sam je podelany az nekde a proto hrozi a vyvolava strach, ale jeto prave znak jeho slabosti a toho, ze se boji zasahu NATO na Ukrajine
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že by nestáhl a bylo by z toho opravdu dlouhé a velké krveprolití, tam by šlo ne o tisíce, ale statisíce životů, nechtělo by se do toho jistě ani jedné že stran, ale opravdu to vypadá tak, že Američanům Ukrajina nestojí za nasazení armády, v případě Německa nebo Francie je to pak zcela vyloučené.
Reagovat
Rafaeoli25
Laskavě si přečti první můj komentář v tomto mém vlákně, hned první větu, abys mě neopodstaněně neobviňovala smile
Reagovat
Fandina
Tak promiň. Připadá mi úsměvné, že ať se děje cokoli, tak vždycky se to přirovnává k USA. Asi komplex méněcennosti.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale tak to není, opravdu ne, u mě tedy ne. Jen se mi nelíbí, že mezinárodní právo a obecně právo nemá platit pro každého, ale jen pro některé. Je to jako s trestním právem, někdo ukradne miliardy a nedostane za to ani podmínku, někdo ukradne třikrát za sebou rohlíky v samoobsluze a jde za to sedět. Kde je nějaká spravedlnost? Bohužel často existuje jen pro někoho a týká se to čehokoli, jak jsem tady nastínil smile
Reagovat
Fandina
To, že má být na světě spravedlnost, o tom není třeba se bavit.
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel je to ještě stále v nemalém procentu věcí nesplnitelný sen.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně třeba už bude brzy i samotná kritika kroků USA trestným činem, směřujeme k tomu. Říkám, jsem zapřísáhlým odpůrcem Ruska, ale tenhle dvojí metr mě štve. No snad ještě nějaká svoboda slova zůstane, možná do budoucna přijdou bany i za tyto neřeknu ani názory, ale jen za strohé konstatování faktů, které se staly. Historii ale nelze jen tak vymazat, co se stalo, stalo se.
Reagovat
Fandina
Já to vidím naopak. Každý, kdo nekritizuje USA, vypadá jako blb.
Reagovat
Rafaeoli25
No tak blbci jsou na obou stranách, jak na té co kritizuje USA, tak na té, co kritizuje Rusko, sluší se říct.
Reagovat
Fandina
Nepsala jsem o tom, že jsou lidi blbci, psala jsem o tom, že kdo USA nekritizuje, není pro určitou skupinu in.
Reagovat
Rafaeoli25
Já nevím, nepatřím ani do proruské, ani proamerické skupiny a ještěže tak. Upřímně už mě nebaví politické diskuse ani číst, jak jsem z nich znechucený.
Reagovat
Ondra979
hele k tomu asi tolik - veril jsem tomu, ze vetsina lidi s timto nazorem po obludne ruske agresi na ukrajine uzna, ze mi jinou rozumnou a pro nas vyhodnejsi alternativu nez byt v NATO rozhodne nemame, protoze ta druha je bohuzel ala ukrajinsky scenar, jen by se asi nebojovalo, nebo velmi kratce a byli bysme v podruci totalitni velmoci jako driv...a to predpokladam nikdo soudny nechce, ale jak je videt, tak ani toto nemusi zabrat..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v NATO ale nejsou všechny evropské země, Rakousko tam není a leží také v pozici, kdy by se mohlo cítit ohrožené. Každopádně NATO já tolik nerozporuji, pokud se věnuje výhradně tomu, na co je určené, tedy k obranným účelům svých členů. Také na invazi v Iráku a jiných akcích se řada členů nepodílela, Německo a Francie byly proti, takže ty nekritizuji, postoj evropských zemí vesměs oceňuji, jak tehdy tak teď.
Reagovat
Ondra979
rakousko nepatri do byvale sfery vlivu SSSR, kterou chce putler obnovit jen tak, jak to pujde, resp jak mu to dovolime my a nasi spojenci..taky tam ma mnohem mensi vliv a patou kolonu nez u nas a dobre to vi..oni se dokazali rusaku zbavit v 50 letech coz byl maly zazrak a komousi tam neuspeli..takze po nich by nesel, po nas urcite kdybychom nebyli v NATO
Reagovat
Rafaeoli25
Nelíbí se mi nazývat někoho pátou kolonou. Jde o lidi, kteří mají svůj názor, odmítají Západ, podporují Rusko. Já s nimi nesouhlasím, považuji to ale za legitimní postoj, který nechť mají. Pokud jde o útok na nás, do toho by se Putin nepustil, i kdybychom v NATO nebyli. To jak se jim vede mizerně v bojích na Ukrajině dokazuje, že nemají sílu na to vydat se dál, to by byla utopie. Každopádně jsme měli štěstí, že Sovětský svaz ve slabé chvíli dál do čela liberála Gorbačova. Nebýt toho, tak jsme asi dodnes byli ve Varšavské smlouvě. Děkujme tedy příznivé shodě okolnosti kdysi v Kremlu, že Andropov a Černěnko tak rychle zemřeli, bez toho bychom se tady dnes asi nebavili.
Reagovat
Ondra979
muze s ti to 100krat nelibit, ale je to pata kolona a dnes uz to legitimni moc neni, prave naopak..pred napadenim ukrajiny to bylo velmi na hrane, ale svet se zmenil a putin je valecny zlocinec, a nas nepritel..takze ted uz je to cista kolaborace s nepritelem jakkoli se ti to nelibi, je to tak, historii resit nebudu, ale gorbimu jsem vdecny za to, ze tu obludnou risi nechal konecne rozpustit..aspon nekdo tam mel trochu rozumu
Reagovat
Rafaeoli25
No nazývat min. 20%, spíše ale tak 30% voličů pátou kolonou, no nevím, přesně tohle jsou slova, která k ničemu pozitivnímu nepřispějí.
Reagovat
Ondra979
to je mi jedno, ale je to proste tak, tady zaviras oci pred pravdou, nevim presne kolik je to procent, doufam, ze ted uz cca kolem 15..je treba nazyvat veci pravymi jmeny a tady to tak je
Reagovat
Rafaeoli25
Já nezavírám oči, jen požaduji demokracii vůči všem ve společnosti, i vůči těm, se kterými nesouhlasím. Pokud má někdo rád Putina a demonstruje to, neberu mu to, neosobuji si právo jménem většiny společnosti odsuzovat její menšinu a brát jí práva na její názory a postoje. Ty to dělat chceš, ok, jsem s tím srozuměn. Znovu ale použiji příklad z Ameriky, tam také miliony lidí z jihu nenávidí Spojené státy a oslavují Konfederaci. Také je to vlastizrada, měli by být trestáni? No podle mnohých ano, ale já s tím nesouhlasím, je to jejich názor, jejich postoj a právo na to myslet si a říkat co chce, má každý. Pokud tedy opakuji, žijeme ve svobodě a demokracii, pokud ne, tak nechť se trestá, banuje a zavírá do kriminálu. Můžou zavřít klidně milion lidí, dát jim elektronické náramky za to, že jsou na straně Putina, to jistě můžou, když schválí takové zákony.
Reagovat
Ondra979
to je presne to, na co ale demokracie, konkretne ta nase, uz jednou dojela, a to konkretne mezi lety 1945 - 1948, to bys mohl dobre vedet a dusledky to ma dodnes, proto musi byt nejaka hranice, co uz tolerovatelne neni, protoze to ohrozuje samou podstatu demokracie a to vidim jednoznacne at uz ve skomirajici KSCM, nebo SPD, ktera je jeji nastupce, byt vycuranejsi, ale zas tak moc se nelisi..kdyby se dostali k moci, tak je po demokracii, proto by meli byt vzdy jasne na okraji spektra a nikdo ze standardnich stran sn imi nema spolupracovat..je to opravdu velezradna sebranka, a ukazuje se to stale a dokola
Reagovat
Rafaeoli25
Musíš ale brát v úvahu reálie let 1945-48. Tehdy komunisté vyhráli dost jasně volby a se 40% byli nejsilnější stranou. Byla tu vláda Národní fronty, tedy všech stran. Přišel únor a chyba ministrů za ostatní strany, kteří podali demisi. Kdyby to neudělali, komunisté by ve vládě většinu nezískali. To je úplně jiná situace než je dnes, každopádně osvojovat si právo vylučovat ty a ty z demokratického procesu je velmi nebezpečné a tak to vnímají i všude na Západě, jinak by také Le Penová, Zemmour, Salvini a další a další nemohli kandidovat. Tam ale vědí, že zákazy nic nevyřeší, že je třeba jen lépe a lépe propagovat vlastní hodnoty a vize a přesvědčit lidi, že jsou to ty správné, to je cesta.
Reagovat
Ondra979
ty beru v uvahu, ale to demokraty neomlouva, ze naprosto selhali, nemeli pripustit zakaz agrarni strany ,to byla prvni velka chyba a pak uz se to vezlo, diktat z Ruska, jaka nahoda, abysme odmitli marshalluv plan byl jasny signal, ze uz se komousi nedaji zastavit a nedali by se zastavit, ani kdyby demisi nepodali, tam uz bylo pozde..komousi meli byt zakazani uz davno, napachali tolik zla ze je to tezko uveritelne
Reagovat
Rafaeoli25
No taky musíš rozlišovat komunisty tady a na Západě když už jsme u toho. Třeba kandidát komunistů na prezidenta Francie Fabien Roussel útok na Ukrajinu ostře odsoudil, takže komunisté všude stejní nejsou, je třeba je rozlišovat na stalinisty a nestalinisty, u nás převažují bohužel stalinisté, to je ten problém.
Reagovat
Ondra979
no nejsou vsichni stalinisti jako nase ostudy, to vim, ale to nic nemeni na tom, ze je odporne s te ideologii ktera svetu prinesla tolik skoda a utrpeni vubec hlasit, byt v trochu "lepsim havu". nemam nic proti klasickym socialistum, nevolim je, ale to je uplne ok, ale u komunistu byt se tvari sebehumanneji bych si vzdy daval dost velky pozor, co by se s z nich mohlo nakonec vyklubat, uz to predvedli v historii mnohokrat
Reagovat
Rafaeoli25
Ono je také nutné rozlišovat už mezi marxismem a komunismem. Marx měl ve svých názorech, analýzách a statích pravdu, jeho dílo bylo však nesprávně uchopení Leninem a totálně zneužito Stalinem. Takže když o sobě někdo prohlašuje, že je marxista tak na tom není nic špatného. Každopádně západní komunisty znám a to se opravdu nedá porovnávat, to je jako nebe a dudy. Oni nejenže odmítají agrese kohokoli, také jsou ekologisty, feministy, jsou nesmírně pokrokoví narozdíl od východoevropských.
Reagovat
Ondra979
tak s tim marxem se to neukazalo moc pravda. byl to idealista a tehdy to mohlo vypadat zajimave, ale v praxi to evidentne nefunguje, nebo je to nerealizovatelne..tehdy ale byla jina doba a mohlo to vypadat jako nejaka alternativa, socialni systemy byly na diamteralne jne urovni, teprve vznikaly, to co je dnes v zapadni evrope o tom se mnoha socialistum a softkomousum na zacatku dvacateho stoleti ani nemohlo zdat, to by brali vsemi deseti. zapadni komunisti muzou byt jini, proc ne, ale to uz pak nejsou moc komunisti, skoda,ale pak jejich chyba, ze se k tomu komunismu hlasi, nedava to moc smysl ale jejich volba
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat
Rafaeoli25
Plně se shodujeme na tom, že odsuzujeme válčení, je to tragédie tolik konfliktů po celém světě a řada z nich vyvolaná velmocemi, které nemají často dost.
Reagovat
Fandina
Válečné konflikty v bývalé Jugoslávii není žádnou věcí velmocí. To samé blízký Východ. Používáš fráze.
Reagovat
Rafaeoli25
To jsem nikde neřekl, ale bombardování Jugoslávie to byl neospravedlnitelný zločin stejně jako tamní válka samotná.
Reagovat
Ondra979
je to tak..je smutne, ze i u nas je porad cca 10 procent tvrdeho jadra at uz komousu, nebo spdaku, kteri jsou stale na strane nepritele a agresora..melo by to byt max 2-3 procenta pomatencu, ale neni..a i to je dusledek hybridni valky kterou s nami rise zla uz docela dlouho vede, proto je vypnuti serveru siricich lzivou a nepratelskou propagandu naprosto v poradku a melo by to tak zustat a je treba zpristnit legislativu, aby tady zaskodnici nemohli tak snadno sirit putinovu lzivou propadandu a museli splnovat aspon zakladni kriteria objektivniho zpravodajstvi..doted nemuseli v podstate nic a vysledek jsme videli..a je priznacne, komu to nejvic vadi - zradcum z SPD a podobne svoloci..jojo
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím té ale podívej se třeba do Francie, tam mají neonacisté a rasisté nejhrubšího zrna Zemmour a Le Penová dohromady skoro 35%, takže cca třetina Francouzů nebo i více fandí a volí ten nejbrutálnější rasismus, který málem velebí Hitlera, obdobně v Itálii a i Španělsku dnes už, takže to není zdaleka jen o naší zemi, v některých západních zemích je to ještě mnohem horší.
Reagovat
Ondra979
tak tomu neverim..Le penova je ultrapravice, to je jasne, ale neonacistka je prece jen moc i na ni..a ted ji jiste pujde podpora rapidne dolu, to si bud jisty..i u nas sla podpora ultralevice nebo ultrapravice dolu, uvidime, jestli to je docasne, doufam ze ne, ale pred ruskou agresi ta podpora byla samozrejme vetsi a to cca dvojnasobne..a ve Fr nebo SP to bude podobne
Reagovat
Rafaeoli25
Pleteš se a nevíš jak, podívej se do Francie hlouběji, Zemmour a Le Penová dál rostou, situace na Ukrajině na tom nic nezměnila, Francouzům nebo této části společnosti je to jaksi lhostejné, smutné, ale je to tak, daleko víc je zaměstnává nenávist vůči lidem jiné barvy pleti, smutný fakt. Jinak já jsem vystudovaný politolog a sleduji situaci všude ve světě do hloubky, takže mě opravdu nemusíš poučovat, vím, co říkám, to jsou opakované sondy a analýzy.
Reagovat
Ondra979
vsude ve svete situaci sledovat nemuze stihat nikdo, to za prve, to je ocividna blbost, a za dalsi - tak vyckejme na volby, tam se ukaze a tvrdim ze Le penova ani zemmour ted uz nemaji sanci, jeste nedavno bych to nerekl, ale ted uz je to jasne. kolik dostanou to si ted odhadnout netroufnu, ale melo by to byt mene nez se cekalo, zas tak detailne jsem to nesledoval, ale ted se to jiste zmeni. a jsem mimochodem zvedav i na ORbana, porad je mirny favorit, ale prece jen ta situace mu ted taky dvakrat nenahrava
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já to zvládám, když je to moje profese, mám přiznávám velký přehled a jsem v tom zavrtaný dost..jinak tedy oni, až už to bude Zemmour nebo Le Penová prohrají s Macronem ve druhém kole, to, ale jsou první volbou třetiny Francouzů, což je obrovské číslo a ve druhém kole obdrží okolo 40%. Nebude to vítězství, ale 40% je skutečně dost, představ si kdyby podobného čísla dosáhl u nás v prez.volbě Okamura.
Reagovat
Ondra979
ok, neverim ze maji na takovy vysledek, ale pockam si na klidne na to
Reagovat
Rafaeoli25
Tak že dají dohromady v prvním kole 30-35% je takřka jistota, to se s tebou klidně vsadím, vím, co dělám.
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče druhého kola, tak Macron porazí Le Pen cca 58 ku 42%, Zemmoura by porazil jasněji, asi cca 64 ku 36. Každopádně 42 a 36 jsou velmi vysoká čísla.
Reagovat
Ondra979
jestli dostane jeste ted LE Pen pres 40 procent, tak jsou na tom frantici tedy spatne..ona sice trochu ubrala z radikalismu coz byl chytry tah, ale kdo ji sleduje dele, tak vi, ze to jsou jen mimikry a ted by mela byt pro vetsinu francouzu nevolitelna, jeji ieste nedavno dost vrely vztah k putinovi si ja dobre pamatuju..jak zareaguji francouzi nevim, ale doufam, ze si totaky pamatuji
Reagovat
Rafaeoli25
No není to tak, pro Francouze je i nadále nejvíce rozdělujícím tématem islám, migrace apod., ne Ukrajina.
Reagovat
Ondra979
to si myslim, ze nemuzes ted presne vedet..to se ukaze az vyjdou nove pruzkumy a verim, ze se to prece jen zmeni
Reagovat
Rafaeoli25
Průzkumy ale vycházejí každý den a Le Pen za poslední týden posílila z 16 na až 19%, což dokazuje, že válka na Ukrajině není pro Francouze téma, rozhodně ne číslo jedna. Jinak podívej se na všechny průzkumy, zadej si na googlu french opinion polls a otevři si je na wwikipedii, tam to máš vše hezky popořadě.
Reagovat
Ondra979
nechce se mi verit, ze jsou tak rychli..pockam si na pruzkumy rekneme za tento tyden, a ty budou az pristi tyden..u nas to teda takto nefunguje a vydane pruzkumy jsou vzdy cca 14 dni stara data coz je dneska samozrejme moc vzhledem k udalostem
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ve Francii a dalších zemích se provádějí v daleko větší frekvenci než u nás, navíc u n8ch jsou velmi přesně.
Reagovat
Rafaeoli25
*u nich jsou velmi přesné.
Reagovat
Ondra979
to je mozne, to nevim a podivam se na to
Reagovat
Rafaeoli25
Tam je ta frekvence v řádu dnů ne týdnů jako u nás, každé tři čtyři dny všechny možné agentury zveřejňují aktuální data.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně i já bych rád věřil, že se to ještě změní a že můj favorit, kterého bych já volil - Melenchon se protlačí na druhé místo a krajní pravici za sebou nechá. Bohužel to tak nevypadá smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak poznámka, ultralevice na Západě ruskou agresi odsuzuje, viz.franouzský kandidát komunistů na prezidenta Fabien Roussel, který se proti Putinovi ostře vymezil. Problémem Francie a západní Evropy je ultrapravice, ta je nedemokratická, radikální levice je tam v pohodě, viz.Podemos ve španělské vládě, mnou zmíněný Melenchon, účasti radikální levice ve vládách ve Švédsku, Norsku, Dánsku a Portugalsku atd.
Reagovat
baba
Rafaeoli25 - plně s tebou souhlasím, jen teď lidi hysterčí a nevidí, že nic nikdy není ani černé , ani bílé , jedno je jité, Amíci si teď mnou ruce, je to od nich daleko, Evropa bude v rozkladu a jde tady o skoro bratrovražebný boj - je mi z toho moc moc smutno....
Naše vláda si konečně píše plusové body a hysterie pokračuje..jen covid se nám nějak vytratil..Ale už jsem četla článek, že lidi, co mají podobný postoj co ty a já se rekrutují z řad antivaxerů ....asi nás brzo zavřou
Reagovat
Rafaeoli25
Já opakuji nejsem fanatik ani jedné ze stran, jsem zastánce EU, jsem kosmopolitní evropan. Každopádně s velkým neklidem vnímám jakékoli omezování svobody a demokracie a umlčování některých skupin lidí. Já nesouhlasím s celou řadou postojů, nikdy bych ale dotyčným neodnímal právo je říkat. Demokracie s takto zásadními omezeními přestává být demokracií a je jen otázkou času, kdy se na jeden zákaz nabalí desítky dalších a za chvíli opravdu nebude možné říkat celou řadu věcí, protože za ně bude hrozit kriminál. Takovou pseudodemokracii si já nepřeju.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak je v politice někdo radikální, tak to zavání průšvihem ať patří ke komukoli. Většinou mu totiž chybí kritické myšlení a nezaslepený úsudek. S takovými lidmi se pak těžko jedná, viz radikál Putin...
Reagovat
annah
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Spytaj sa Djokovica, ci sa citi ako vitaz :)

Akurat sa ho to nepytaj v Indian Wells :)
Reagovat
Fandina
Nevěděla jsem, že očkování je kvůli tomu, aby někdo vyhrál. Podle mě jde o ochranu před nemocí. To, že to kde kdo nechápe, je jejich problém.
Reagovat
Fandina
PS ... když budeš o mně lhát a já budu mít tu možnost web vypnout, tak to udělám. Se svobodou slova před rokem 1989 to nemá nic společného. Tam si nemohl říkat ani to, o je pravda.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
jirkomar
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tohle je tenký led, pořád jde o svobodný přístup k informacím, ve veřejném prostoru lže kdekdo. Za chvíli se mohou utnout různé zdroje informací, protože se vládě nelíbí. Pokud by měl většinu ve vládě Okamura, tak vypne servery, které se nelíbí jemu. Kde to ale jsme? To pak opravdu není svoboda a demokracie.
Reagovat
Krisboy
Jako spousta lidí, i ty si pleteš (záměrně..?) názory a lži.
Reagovat
Rafaeoli25
Když např.někdo napíše: kapitalismus je nespravedlivý a je třeba ho nahradit jiným systémem. To je názor nebo lež? Také má být tento postoj banován a vymazán? Kde je hranice názoru a lži? Je velice tenká, je možné zakázat opravdu celou škálu názorů, které se někomu nelíbí. To ale není cesta.
Reagovat
Rafaeoli25
Napsal jsem to už jednou. Představ si scénář, že vyhraje Okamura a bude mít 101 poslanců. A řekne: no já zakazuji to a to a to, protože dle mě šíří lži. A on by to také udělal. S tím ale já zásadně nesouhlasím, za chvíli může někdo vznést požadavek, že chce zakázat SPD. Její program je mi cizí, přesto jí zakazovat nechci. Znáš velmi známý citát, který je velmi přesný?.."nesouhlasím s Vaším názorem, ale budu bojovat do posledního dechu za to, abyste ho měl právo říkat". Tento citát přesně vystihuje, o čem by měla být svoboda a demokracie.
Reagovat
Fandina
Je to tenký led. Píšu, proč bych vypnula já weby. Pokud by někdo lhal, tak určitě.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to by se muselo vypnout opravdu hodně webů a zakázat řada médií. Lež by ale měl prokázat soud a ten vydat rozhodnutí, ne vláda a její instituce, kterým se něco nelíbí. Já také nesouhlasím s věcmi, co říká Okamura, Trump a jiní a jiní, ale nechci nikoho blokovat. A jak jsem uvedl jinde, Trumpovi vypnuli sociální sítě, ale ničemu neprospěli, jen dále aktivizovali předtím netečné a ti jsou teď na jeho straně, takže vyhraje příští volby a bude opět v Bílém domě. Jinak myslí si někdo, že tyhle zákazy nebudou obcházeny? Nebudou, jesre víc se začne využívat různých řetězových mailů a dalších způsobů komunikace na bázi samizdatu a pojede to dál. Ne, to opravdu není cesta.
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe je OK, když někdo píše, že ten a ten zavraždil toho a toho a není to pravda? Jak sis všiml, na internetu si můžeš napsat cokoli, ale také tě může kdokoli vypnout. Ten, kdo k tomu má přístup. A není to o svobodě informací je to o morálce.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jistě, třeba Trumpa vypnuli, jeho reakcí bylo, že si založil vlastní sociální síť a pokračuje dál.
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe, je to Ok, že když mě někdo tady bude pomlouvat, psát o mně, že jsem to a to udělala a nebude to pravda a dostane ban. Je to v pořádku?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to se ale bavíme o rovině osobní integrity, ne o geopolitických záležitostech. Osobní útoky a pomluvy by se řešit měly. Každopádně já jen říkám, že to není cesta, která funguje, Trumpúv příklad je výmluvný, spočítali, že v 70% výroků, co řekne, lže. Ok, zakázali ho na facebooku a twitteru. On si s tím ale hlavu nedělal a nedělá, založil si vlastní sociální síť a říká dál co říkal, co se tedy těmi bany změnilo?
Reagovat
Fandina
Změnilo se to, že si člověk dá na jeho výroky větší pozor.
Reagovat
Ondra979
jo, zmenilo, me uz to neotravuje a spustu dalsich lidi taky ne..a vubec mi to nechybi, na sve siti at si se svymi blazny dela co chce to uz nikdy nebude mit tak velky impact
Reagovat
Rafaeoli25
Impact očividně má když nad Bidenem vede o osm až deset procent. Ono 70 milionů voličů je 70 milionů voličů, dnes už možná 90, to není jen nějaký malý kroužek bláznů.
Reagovat
Ondra979
dost to precenujes..trump nikdy nemel vetsinovou podporu, a vyhral diky zvlastnimu systemu volitelu..a biden kandidovat s velkou pravdepodobnosti nebude, v 82 letech by to byla velka hloupost, takze to je zatim uplne o nicem
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono je to poprvé kdy jí má takto velkou, to ano. I mě překvapuje, jak posílil vůči minulosti. Každopádně Demokraté jsou v krizi a budou to mít strašně těžké.
Reagovat
Ondra979
proti Bidenovi by nejspis vyhral, ale staci najit solidniho kandidata neco 50-60 lety a mel by to dat..rozthodne je Trump porazitelny, to muze byt jen docasny hype, ale stejne jsou to blazni, ze ma porad takovou podporu
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Republikáni dnes rovná se Trump, to je jedna entita.
Reagovat
Ondra979
tak s tim bych nesouhlasil, jsou tam i odpurci trumpa, je jich mensina ale jsou, jen nemaji zatim velke slovo..nedavno jsem cetl s jednim rozhovor ted mi vypadlo jmeno, docela v pohode typek, skoda, ze nebude kandidovat misto sileneho trumpa ale neni vsem dnum konec
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně když pak dojde na samotné volby, tak Republikáni by Trumpa podpořili jako jeden muž až na tak 1-2%. Demokraty nenávidí víc.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ty, co mu fandili už předtím, to jen více rozezlilo a upevnilo jejich přesvědčení plus nabral další, kteří předtím byli neutrální, ale s banováním nesouhlasí. Neuškodilo mu to, ale naopak ho to posílilo, takže efekt byl nakonec negativní.
Reagovat
Fandina
Jde tu i o morálku. Pokud ty lži byly prokazatelné, tak nevěř tomu, že to s člověkem nehne.
Reagovat
Fandina
Fanatik zůstane fanatikem, ale jsou i ostatní lidi.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak samozřejmě, že velká část lidí ho za to nenávidi, ale těm, co ho mají rádi je to lhostejné.
Reagovat
Ondra979
tak s tim trumpem v bilem dome to nevidim moc dobre..ten bude mit jeste pekne opletacky se soudy a dobre mu tak, ma jednozancny podil na pokusu o puc v kapitolu kdy zemreli 4 lide a chtel zfalsovat volby..
Reagovat
Rafaeoli25
Nebude mít oplétačky se soudy, kongres ho nehnal k odpovědnosti, tam je nutná dokonce ústavní většina a Republikáni ho podrželi, navíc asi drtivé vyhrají podzimní volby, takže budou mít většinu v obou komorách. Trumpova pozice je komfortní a jeho vítězství v roce 2024 může zabránit jen zázrak.
Reagovat
Ondra979
nemyslim, ze je z toho uplne venku, jestli neni nejaka uplne nova informace. a to, ze republiokani ziskaji vetsinu neznamena, ze trump vyhraje volby..staci solidni protikandidat, samozrejme, ze ne Biden a nevyhraje..je uz prilis toxicky a kolem 40 procent podpory mu uz stacit nebude, v roce 2016 mel kliku jak od blazince ze mu to proslo v tom jejich podivnem archaickem systermu
Reagovat
Rafaeoli25
No jo jenže s vládou Demokratů je nespokojena většina lidí. Měli vyslat Sanderse, ten by byl dobrý, bohužel vsadili na Bidena a to byla chyba. Kamala ta jak když neexistuje. AOC je ještě moc mladá, no zástup skvělých kandidátů tam nemají, Trumpovi hraje vše do karet.
Reagovat
Ondra979
zatim je jeste brzy, a vem si, trumpovi uz bude skoro osmdesat, to je taky minis krome toho, ze je to uplny posuk..takze staci mladsi energicky protikandidat a nemel by mit moc sanci, on se nekdo jeste najde, Biden bude mit snad dost soudnosti a kandidovat nebude
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Trump je sice starý, ale energie má na rozdávání, takže ho jen tak někdo v tomto ohledu nepředčí. Demokraté by museli nabídnout někoho úžasného, navíc je tam souboj mezi centristickou a levicovou frakcí uvnitř strany, takže nejsou jednotní. To vše Trumpovi nahrává. Je v opravdu komfortní pozici a porazit ho bude těžký úkol.
Reagovat
Ondra979
uz minule byl docela stary, ale biden jeste starsi takze to nebylo tak videt..a oni se demokrati zase sjednoti, proti trumpovi bez obav, jen musi najit toho vohndeho kandidata a meli by na tom uz zacit pracovat
Reagovat
annah
Doufejme, že už vyprodukují někoho mladšího. Biden je takový uspávač hadů, ale furt lepší uspávač než šílenec, který seděl v Bílém domě předtím. Stejně je zajímavé, jak ve stejné době mají nebo měly různé země v čele blázny, za které by se měly před světem stydět. My Zemana, rusáci Putlera a Amíci Trumpa. Doba vymknutá z kloubů...
Reagovat
Ondra979
ano to zajimave je, ze si v USA zvolili ultrapopulistu a fasistu Trumpa, ktery chtel nakonec pokusem o puc zvratit prohrane volby..ale prec jen ani on, ani nase ostuda Zeman na putlera nemaji ani zdaleka, ten uz je v jine kategorii valecnych zlocincu a lidskych zrud a tam uz taky zustane..
Reagovat
annah
Hlavně je absolutní vládce a diktátor, což naštěstí ten náš prorusky šašek není. Ani Trump nebyl, protože v Americe probíhá normální soutěž stran.
Reagovat
Ondra979
to je pravda, ale on uz je naprosto vysinuty a mimo realitu, dneska rekl, ze pry nemame, jako zapad, eskalovat dal situaci sankcemi..to je ruska logika - ja si vedu utocnou a brutalni valku a vy eskalujete situaci ekonomickymi sankcemi a to neni fer, musite prestat! ach jo..
Reagovat
Rafaeoli25
Ono to tak jednoduše co se týče Trumpa vs Demokraté ale není. Biden udělal tolik chyb a navíc zklamal i voliče Bernieho Sanderse, že nemá žádný kandidát, kterého by on preferoval nějaký bianco šek, kterým by Trumpa porazil. Ne, tak to není. Kamala Harris ho určitě neporazí, Buttigieg je sice mladý, ale na levici uvnitř strany moc centristický, pak je tam ještě Klobucharová, ale to je to samé co Buttigieg. Takže jedinou šancí pro ně je opravdu jen Saša Ocasio Cortezová, vyhraněná socialistka - Bernie v sukních. Jenže ta je ještě mladá a Amerika ještě asi pořád není připravena na kandidáta, který hlásá otevřený socialismus. Jinak tam skutečně nikdo další není a vytvořit jen tak nějakého skvělého kandidáta za dva roky je zcela nemožné. Demokraté opravdu musí čekat na zázrak, protože pakliže bude situace jaká je dnes, tak si Trump na Demokratech tentokrát smlsne.
Reagovat
Ondra979
proc ne Buttigieg...docela si mi libil minule a uz se trochu profknul, KAmala asi ne, i kdyz uplne bych ji nepodcenoval..ale musi uz na tom pomalu zacit aby ten kandidat byl videt
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, skvělý kandidát byl Sanders, propásli historickou příležitost mít opravdu dobrého prezidenta, Buttigieg a spol.moc nemají co nabídnout, budou to mít moc těžké, republikánská mašina proti rozdělené Demokratické straně bude ve velké výhodě.
Reagovat
Ondra979
no skvely..on byl az moc doleva, tedy na US pomery, urcite lepsi nez Trump a mozna i Biden, i kdyz to neni nikdy jiste, ale kdo vi, jestli by nakonec uspel. nekoho najit musi, a ze se proti Trumpovi nakonec sjednoti o tom nepochybuji, jestli to bude stacit na to je zatim brzy, ale trump by mel mit taky jeste nejake affiars..bude to zajimave
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně v tomto se mi Amerika líbí, tam svoboda názoru existuje v míře jaké málokde jinde. A pokud ji někdo naruší a pokusí se někoho umlčet tak se to setká se silnou reakcí. Vezmi si, že tady bys chtěl soudit SPD za vlastizradu. V Americe ale Trump řekne, že Putin je genius a prima chlap, přesto ho tam z vlastizrady neobviňují. Ano, i já s tím nesouhlasím, s jeho názory, ale to, že má právo je říkat je v pořádku a Amerika je v tomto správná, nezakazuje postoje a netrestá, končí to maximálně vypnutím profilu na sociálních sítích. Každopádně, že by zakazovaly kterékoli vyhraněné weby, to tam prostě neexistuje. A to často píšou i věci za větší hranou než ty, co byly zakázány tady.
Reagovat
Ondra979
naprosto souhlasim s tim, ze i svoboda projevu v demokracii ma svoje limity, nelze schvalovat holocaoust nebo vybizet k vrazdeni a podobne, a mely by tam patrit i zaskodnicke dezinformace, ktere sponzoruje nepratelska mocnost jako kreml aby rozlozili nasi spolecnost, cos se prokazatelne stalo a deje, ta hranice je nekdy tenka ale nekde byt musi...socialni site jsou v tomto taky dost destruktivni, ono se o tom zatim malo mluvi, ale uz se to vi..lide se tam uzaviraji do svych nazorovych bublin stale vice a je jim uplne jedno, ze ziji ve lzich a uz se to temer neda zvratit zpet nebo velmi obtizne, je to na delsi debatu ale je to tak..proto jsem pro, ale melo by se to legislativne lepe osetrit..a Trump tim ze sebe akorat udelal jeste vetsiho blbce..to je jeho boj. zrada je prece jen neco jineho nez to, co rekl
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale když rekneš pokouší se rozložit společnost tak to zní, jako když komunisté mluvili o zlých imperialistech. A také, že je nutné je potírat, aby tu jednotu nerozložili. Tak zaprvé, ta společnost by měla být silná sama o sobě, bohužel se stalo to, že vlády za posledních třicet let tu zklamaly v takové míře, že tohle je jeden z důsledků, že se lidé odvrátili od hodnot, ke kterým vzhlížejí za OF. A zadruhé, tohle rozdělení tady ale bylo i bez nějakého aeronetu, část společnosti prostě je proruská a protizápadní, to je prostý fakt. A co s tím tedy ty chceš dělat, vzít těmto lidem právo ma jejich názor? Hromadně je trestat za to, když vyjádří podporu současnému Rusku? Nebo je nějak izolovat?
Reagovat
Ondra979
je mi jedno jak to zni, ale je to pravda, komousi samozrejme lhali takze to nejde srovnavat, toto je bohuzel realita. nevim, co vis o tom, jak funguji algoritmy socialnich siti, ale bohuzel funguji presne takto, ze rozkladaji nasi spolecnost, je to uz prokazane vedci, kteri se tim zabyvaji nekolik let. a ukazuje se, ze ta spolecnost neni tak silna sama o sobe, je to proste prilis sofistikovany nastroj a prohledne ho jen mensina, aspon zatim...co s tim je tezka otazka, ale nejaka regulace musi prijit, treba zmena tech algoritmu, treba takovy M ark Zuckerberg zakladatel facebooku je pekna mrcha, vydelava na tom majlant a dobre vi, jak tim skodi nasi spolecnosti..je to na debatu, ale je to problem a je treba ho resit, spolecnost neni dost silna aby si s tim poradlila to je bohuzel fakt
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže doba postoupila tak, že nemůžeš jen tak regulovat a zakazovat sociální sítě a weby, to už jen tak neprojde. Stejně by se v takovém případě základaly alternativní formy komunikace, jelo by to více podzemně přes maily, jako se to děje už dnes, vše by se také mohlo vrátit k tištěnému slovu, lidé by se organizovali ve prospěch některých názorů dál, tomu vypnutí sociálních sítí nezabrání.
Reagovat
Ondra979
tak to uvidime, ale je videt, ze tomu moc nerozumis jak to funguje, ale to je v pohode, to zatim malo lidi a prave proto je to tak nebezpecne. jde o to, aby se upravily algoritmy aby lidi tak moc nevtahovali do svych "uzavernych bublin" coz se bohuzel deje ,takze regulace by urcite pomohla, aspon do jiste miry, jestli k ni dojde, nevim, ale uz se o tom aspon mluvi...psane slovo neni zdaleka v tomto smerui tak nebezpecne, je to velky rozdil, socky jsou svine a funguje tam treba attention economy a spousta dalsich fines ktere jsou neprenositelne do klasickeho tisku
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně to nezmění myšlení lidí, zásadní změny to neudělá. Ti, co jsou proruští, jimi zůstanou, ti, co jsou rasisté jimi zůstanou atd.atd. Také teď vůbec nevíme, co se bude dál dít v následující dekádě dvou, tam je spousta neznámých, stát se může defacto cokoli, uvidíme jaké budou dopady toho či onoho.
Reagovat
Ondra979
tak to prave zatim nevime a je docela mozne, ze aspon u casti lidi se to mysleni muze zmenit, u vsech jiste ne, ale to se neda nic delat. napr v USA jsou znamy pripady naprosto fanatickych trumpovcu, kteri prestoze umirali na Covid, tak tvrdili, ze zadny covid neexistuje, tak tam uz nezabere nic, ale tak spatne na tom vsichni nebudou, ale zatim to, jak ty site funguji a jejich algoritmy, k nicemu dobremu nevede, to uz vime
Reagovat
Ondra979
muze byt, ale moc neprezenu, kdyz bych to srovnal se situaci, kdy by ve VElke Britanii v dobe 2 svetove valky mohl vychazet nacisticky platek voelkische Beobachter..mozne to samozrejme nebylo a proto je to v poradku, jen by bylo dobre to legislativne lepe osetrit - ty weby tady byly hlasnou troubou nepratelskeho kremlu a jeho lzive a agresivni propagandy uz mnoho let a vubec nic se nedelo a vliv to tady jiste melo a ma a bohuzel ne maly..
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže zase, tady jsme u názoru. Přece může být ve společnosti síla, která nechce být v západních společenstvích a chce nabídnout alternativu být ve spojenectví s Ruskem nebo Čínou. A má právo tuto alternativu voličům nabízet. Teď mluvim o politických stranách, SPD má právo hlásat co hlásá a je na voličích, jestli na to budou slyšet nebo ne. Každopádně tady by určitě nemělo být zapovězeno nabízet alternativy vývoje této země. Není zločin říkat já nechci být v NATO a EU. Vždy to musí být na vůli voličů, pokud ti budou za rok chtít Babiše prezidentem například, tak je nutné to respektovat, stejně jako kdyby chtěli vystoupení z NATO nebo EU. O tom je prostě demokracie, ta není o zakazování pro někoho nesprávných názorů.
Reagovat
Ondra979
mluvime kazdy o necem jinem, nebo to nechces pochopit - naprosto lziva nepratelska propaganda neni nazor, ale lzi ktere podkopavaji nasi demokracii o cemz neni pochyb ze se jim to darilo. ano nazor, ze chci vystoupit z NATO je legitimni, ale SPD byla jednoznacne neco vic, ani nemluvim o zradcovske KSCM..byla to hlasna trouba kremelske a putinovske propagandy a budou ji dost mozna i nadale, uz se zase vybarvuji..pro me je to zrada, mozna nekde na hrane, ale velmi pravdepodobne minimalne u KSCM uz za hranou zakona - viz treba mlaticka Ondracek a podobne hruzy..no uvidime, co se bude dit dal ale verim, ze oteverena kolaborace s nepratelskym kremlem uz prochazet jen tak nebude, uz je to proste davno za hranou
Reagovat
Rafaeoli25
Co je ale kolaborace? Když SPD přijde před dalšími volbami s programem v jehož čele bude: chceme vystoupit z NATO a vstoupit do paktu s Ruskem, bude to program a názor nebo zrada? I to přece může být program a je na voličích co si vyberou, jestli chtějí Západ nebo Východ. Jsme u toho, u zákazu i politických stran a toho se doufám skutečně nedočkáme. Ve Francii by také mohli zakázat krajní pravici, to samé ve všech dalších zemích, nikdy by to tam ale neudělali, protože tam ctí demokracii, ryzí demokracii, snad si ji zachováme i u nás a neskončí to tu jako ve Švejkovi, kdy nastrčení tajní budou chodit po hospodách a snažit se zavírat co nejvíc lidí za nesprávné názory. To bys opravdu chtěl?
Reagovat
Ondra979
tak SPD kolaboruje naprosto bez pochyb, a kdyby rekla otevrene, ze chce byt radsi pod putinovskym ruskem, nez v NATO, tak to je naprosto jasna zrada, jine rusko zatim neni v dohledu. jenze tohle oni samozrejme nereknou, nebut blahovy, jsou to obchodnici s lidskou hlouposti a strachem, jako kdo je sleduje tak vi, ze to budou delat tak, aby to neprekrocilo zakon..to uz je sice legitimni, ale zavrzenihodne stejne jako cela ta sebranka
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám tohle je tenký led, každá politická strana přece může nabízet vize směřování státu, pokud bude některá zakázana, tak je to prostě osekávání demokracie. Kde je ta hranice? Kdyby řekli, že chtějí být ve společenství s Čínou, tak to taky bude zrada? Já musím opakovat, zásadně s nimi nesouhlasím, ale stojím za tím, že mají právo říkat co říkají a nabízet co nabízejí. Na voličích je, co chtějí. Co bys dělal, kdyby SPD dostala 50%? Pak by se ani nikoho neptala, jestli něco smí nebo nesmí udělat, ale prostě by direktivně rozhodla.
Reagovat
Ondra979
s cinou je to zatim asi ok, byt s tim nesouhlasim, se soucasnym ruskem to je davno za hranou a nelze to akceptovat. SPD 50 procent nikdy nedostane a to ty dobre vic , takze je to irelevantni, kdyby se to nahodou nekdy stalo tak tady nebudu zit,to je pak jednoduche
Reagovat
Rafaeoli25
Takže být Maďarem, už bys byl z Maďarska pryč, když už jsme u toho? Jinak já mám nalajnovaný život na Baleárech, příští rok se tam stěhuji, tady vše prodávám. Upřímně, Je mi nějak jedno, jestli tu vládne ODS nebo Babiš, nic dobrého tu nečekám, ať povládne kdokoli, jako kdekoli ve střední a východní Evropě. Nemůžu se dočkat, až budu pryč odsud. Holá Mallorca.
Reagovat
Ondra979
cekal bych jeste na letosni volby a pokud orban obhaji, tak bych sel pryc..tam neni co resit
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono Polsko taky není žádný med, katolická diktatura, člověk si moc nevybere. Na Slovensku zase vládnou totální amatéři, takže dostanou od Fica za dva roky velký výprask. Fakt zlaté Španělsko, tam je to celkem rozumně vybalancované, ač tedy i tam krajní pravice posiluje aktuálně drasticky a už je na skoro 25%, což je výstražný maják. Ale Socdem je tam na skoro 30, radikální levice na 12-13, pak lidovci na skoro 20 a potom všechny možné regionální a separatistické strany. Přesto to tak nějak funguje a je to tam fajn.
Reagovat
annah
Až na spor s Katalánskem... Anebo ten už je definitivně zažehnán? Bylo by dobré, kdyby ano. Ty separatistické tendence nikdy nic dobrého nepřinesly.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zažehnány určitě nejsou, Katalánci chtějí jednoznačně samostatnost a měli by se jí dočkat, jako Skotové, je to myslím neodvratné.
Reagovat
Ondra979
spanelsko moc nesleduju, ale s tim katalanskem by me to taky zajimalo, vypada to, ze uz se to snad uklidnilo. polaky neresim, tam je to spatne, ale SVK, to je pripad k pohledani - je tezko uveritelne, ze zlocinec Fico se dere zpet k moci, ale ted ho muze zbrzdit ruska agrese, sloavci na tom byli v podpore putinovskeho ruska totiz mnohem hure nez my, vetsina tam byla prokremelska a to i mezi mladsi generaci coz me velmi prekvapilo, ale ted by se to prece jen melo nejak zkorigovat, ale co predvadel ten sileny Blaha ze SMeru, Fico, o fasistech kokteby ani nemluve, z toho jde hruza..snad se ted trochu zklidnili kdyz je pritel putka podrazil ale oni zase vylezou z der jako krysy, to je asi jistota...
Reagovat
Rafaeoli25
No co se týče Slovenska, tak jednoduché to ale není. Vláda Matoviče je totiž asi ještě strašnější než ta Ficova. To jak tam současná vláda ohýbá policii a trestní právo je věc nevídaná a dosáhla obřích rozměrů, lidé jsou tam zavíráni neoprávněně do vazby, jsou vyráběny falešné důkazy přímo elitními vyšetřovateli, opravdu otřes. No a zadruhé, současná vláda tam totálně kašle na lidi, vůbec jí nezajímá zdražování atd., takže už je tak nepopulární, že je ráda za každé nové ráno. Fico se tedy bezpochyby vrátí jako vítěz, druhý bude Pellegrini a já jen doufám, že dají dohromady většinu, kdyby to mělo být s fašisty, tak by to byla teprve tragédie. Každopádně viníkem současně situace je Matovič a spol., kteří vládnou jak vládnou, hůř to asi nejde.
Reagovat
Ondra979
tak s tim ohybanim prava tomu moc neverim..dej mi zdroj...jinak to ze matovic je totalni matlak a podelal co se dalo o tom neni sporu, ale porad je to o neco lepsi nez za Fica a muzou to porad jeste spravit, ale bude to dost tezke..Fico je lump a darebak, ten by tam uz nemel mit co delat, Pellegini je vicemene ok ale nemel by se paktovat prave s Ficem, o fasistech ani nemluve..snad to da dohromady Pellegrini s ostatnimi a Fico s fasouny ostrouhaji. ale jiste to neni
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi asi neslyšel o zveřejněných odposleších, nařízených slovenskou generální prokuraturou, které odhalily manipulace a doslova zločinné jednání policejních vyšetřovatelů, kteří již byli obviněni a jsou stíháni. Jednali přímo na pokyn ministra vnitra Mikulce, což je Matovičova pravá ruka. Dochází tam k dost šíleným nezákonostem, takže současná slovenská vláda je velmi odstrašujícím příkladem.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Pellegrini kritizuje současnou vládu stejně jako Fico, vždyť také Hlas a Smer mají stejný program, jsou logičtí spojenci, kdyby šel Pellegrini se současnou vládou tak se totálně znemožní. Jinak za Fica se určitě děly nepravosti, ale co se týče ekonomického a sociálního programu, který plnil, tak v tom si vedl dobře - 13.důchody, vysoké daně bankám, atd., to nejde než podepsat. Současná vláda tam na lidi kašle, no a ti už toho logicky mají plné zuby a říkají dost. Matovič, Sulík, Kolíková a spol., to je pěkný výkvět. Za návrat Fica budou moci jen a jen oni.
Reagovat
Ondra979
za Fica bylo slovensko mafiansky stat..ted je to prece jen lepsi, a to ze Fico uplacel volice na dluh podobne jako Babis je priznacne, jsou to podobne typy..ted si to tato vlada vyzere, ale to nic nemeni na tom, ze si zatim nevedou dobre. Pellegirni to nebude mit snadne, ale stejne by nemel jit s Ficem, ten ho potopi, a to ze kritizuje vladu z opozice je normalni, ale neni to gauner jako Fico, jestli se s nim po volbach spoji, tak na to dojede
Reagovat
Rafaeoli25
Já si nemyslím, že 13.důchody, slevy na jízdné apod.jsou špatné věci, koneckonců jako levicově laděný nebudu říkat něco jiného, za mě je to správně a jeho politiku v této oblasti bych podepsal. Pellegrini Každopádně chce dělat tu samou ekonomickou a sociální politiku jako Fico, pokud by šel se stranami dnešní vlády, tak jí neprosadí, může to udělat jen s Ficem, navzájem se potřebují.
Reagovat
Ondra979
tak jde o to, jestli to ten stat utahne ze, musi se rict i kde na to vezmu..to co u nas predvadel Babis bylo cire uplaceni na dluh..Fico mel stesti, ze odesel zrovna kdyz prisel Covid jinak by dopadl podobne, jemu to jeste vykryl ekonomicky rust, a 13 duchody to neni vubec bezna vec, to je velka zatez pro orozpocet i do budoucna a kdo to pak bude rusit tak si postve proti sobe volice..je to spis nastrazena past, duchody stejne budou realne spis klesat to je neodvratne pri nepriznivem demografickem vyvoji, jaky nas jiste ceka
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Katalánci jen čekají na vhodnou příležitost, kdy zase začnou tvrdě za samostatnost bojovat, opravdu chtějí vlastní stát.
Reagovat
Ondra979
k SPD a tomu, ze uz se zase vraci do "starych koleji" je dobry rozbor tady - bez mezer
www.respekt. cz /agenda/nevite-komu-munice-na-ukrajine-prijde-spd-tak-jak-ji-zname-je-zpet
Reagovat
Rafaeoli25
Tak SPD jen kopíruje co říká ve Francii Le Penová a Zemmour, v Itálii Salvini a Brothers of Italy a v Německu AfD, všichni odmítají zbraně na Ukrajinu. Program SPD objevný není, jen kopíruje stejné strany na Západě.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak myslíš, že kdyby teď nová vláda vydala rozhodnutí, že zakazuje SPD, KSČM, Trikoloru a kvůli Babišovi i ANO, protože to z jejího pohledu jsou vševchno nedemokratické strany, že to této zemi prospěje? Když se řekne, že názor poloviny společnosti, co je volí je názor špatný a je nutné ho zakázat? No já bych se těchto konců opravdu nerad dožil, ať by takové zákazy vydával kdokoli vůči komukoli. Bohužel řada voličů současné vlády by nad takovým rozhodnutím zajásala, což je nejsmutnější.
Reagovat
Ondra979
tak predne si nemyslim, ze se to stane, i kdyz minimalne u KSCM by to bylo namiste, to je pobocka Kremlu, ale uz nastesti odchazeji, u SPD je to na hrane a je to na posouzeni, ale asi jsou dostatecne vycurani na to, aby je nezakazali, ANO stejne tak, takze tady nejspis ne, ale jde o to, jestli neprekracuji zakon o cinnosti stran, a druha vec je, jestli ten zakon neni prilis benevolentni, coz si myslim, ze rozhodne je, ale to je na jinou debatu, kdyz toleruje evidentne strany vudcovskeho typu jako SPD nebo ANO, kde o vsem podstatnem rozhoduje Okamura nebo Babis, to je jasne. a samozrejme, nazor poloviny spolecnosti muze byt spatny, to neni nic noveho ani divneho, to se normalne deje a stalo se to i u nas ve volbach at uz 2017 nebo prezidentskych, s tim se neda nic moc delat, kdyz se polovina necha utahnout Babisem nebo Zemanem na lacine marketacke kecy a lzi..jen to buzid pouceni do budoucna
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, jenže jsme u toho, tady si opravdu polovina lidí myslí, že názor té druhé poloviny je špatný a je nutné ho nejlépe rovnou zakazovat. Zakázali by tedy možná všechny strany a zbyly by jen ty, co jsou v současné vládě. Řekli by tedy druhé polovině lidí, no podívejte, dle nás je pro vás nejlepší, když si budete vybírat jen mezi našimi pěti stranami, váš názor nás nezajímá, chceme aby to tak bylo. Takhle to má být? Že správné jsou jen ty strany, co nyní vládnou? No kdyby to takhle dopadlo, tak už se pak o demokracii nemusíme bavit ani v nejmenším. A slyším takové hlasy, no to by bylo fajn zakázat třeba celou levicí, to by byl ráj. No hodně štěstí s takovým myšlením.
Reagovat
Ondra979
podsouvas mi neco co jsem vubec nerekl, tohle opravdu nema cenu. jsem pro zprisneni zakonu a cinnosti politickych stran, to jednoznacne, a nechci zakazovat celou levici a podobne nesmysly..nesnasim extremisty a kolaboranty a tam jednoznacne patri dnes SPD, KSCM, to nejsou demokraticke strany a primo by klidne ohrozili nasi demokracii, kdyby se dostali k moci. BAbis je uplne jiny pripad, ANO zakazovat urcite nechci, ale melo by byt bez Babise, ktery tu stranu kompletne ovlada..ale volit je muze kdokoli, jen to byla jendoduse chyba, kdo sleodoval, co STBak predvadel v covidu tak dobre vi, co nam tady po nem zbylo za obri dluhy, ktere tak obri byt nemusely a jak nadbihal zradnemu zemanovi atd atd..je to o nejake reflexi kterou ale od techto volicu moc cekat asi nelze, ale oni uz pomalu odchazeji, vzdyt ANO ted volili predevsim duchodci a starsi generace..to je samo o sobe vymluvne dost
Reagovat
Rafaeoli25
No mluvíš s pěkným despektem o části voličského spektra, to nechápu. Ano, také mě mrzí, že k němu odešli voliči od ČSSD, kterou volím. To se ale o nich říkalo už když volili levici, no jo, volí blbý socany ti starci. Tenhle despekt je otřesný a velmi se proti němu vymezuji. Oni opravdu nejsou hloupí a nesvéprávní proboha. Mají snad lidé, kteří sotva vyšli střední školu úsudek lepší když volí ODS nebo TOP09, to je ta správná volba? Ne, je nutné respektovat volbu všech a pokud se Babiš stane prezidentem tak to uznám, bude to demokratická vůle voličů. Jinak diktovat stranám, kdo smí v jejich čele stát, no to se nedá, každá strana má právo na svou strukturu, na svoje rozhodovací mechanismy, nelze zasahovat do jejich procesů. Každopádně pokud se začne zeshora násilně selektovat politická scéna, tak už si pak na demokracii opravdu nehrajme, ať se potom otevřeně řekne, no je tu jakási forma demokracie, kde ale všichni nemají právo kandidovat a účastnit se demokratických procesů.
Reagovat
Ondra979
mluvim k nim s despektem, protoze vim c, jsou vetsinove bohuzel zac..jsou casto velmi nesoudni a nechali si minimalne castence vyplachnout mozek ANOpropagandou pripadne SPD..je to predevsim starsi generace ktera ma v sobe postkomoussky sentiment a nevadi jim agent StB ktery podvadi lze, Zeman ktery lze a kolaboruje s Kremlem atd..mam pravo na tento nazor a je to bohuzel tak. a k tomu, kdo je ve vedeni strany - jde o to, jaka jsou pravidla, a Babis tu stranu v podstate vlastni a to je spatne, financijhe a rozhoduje o vsem, je jeji majitel..a to je pro me tezko akceptovatelne..je to asi legalni ale nemelo by to takto fungovat, ale on uz brzy bude mit jine starosti :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já to takhle nevidím, znám i celou řadu mladých lidí, co jsou nesoudní, bez zkušeností, přesto bych se o nich nikdy s despektem nevyjadřoval. To co udělal třeba Mádl s Issovou vůči důchodcům kvůli Paroubkovi, to byla neskutečná pra.árna, která jen přispěla k rozdělení společnosti, takhle se otírat o starou generaci je pro mě neakceptovatelné. Ano, také nemám rád Babiše a Okamurou, stejně tak ale nemám rád i ODS a TOP09 a nevím proč by jejich volba měla být volbou správnější a racionálnější, po té pasece, co tu za sebou ODS za třicet let zanechala. A co se týče Babiše, no ten asi bude mít jiné starosti, to je pravda, ale spíše si myslím, že to budou ty hradní, kam pověsí své obrazy, kde bude mít Monička svá zákoutí a tak..
Reagovat
Ondra979
no ODS ma svoji temnou historii, ale prece jen se meni k lepsimu a jsem rad, ze premier je v dnesni dobe petr Fiala, jinak madl s issovou spatny, to souhlas, ale muj nazor na vetsinu volicu ano nemenim, hlavne se nechali napalit opakovane, ne jen jednou, stejne jako se Zemanem a to je dost smutne...ohledne Babise - bude s nejvetsi pravdepodobnosti obzalovan, a v dnesni valka na ukrajine mu taky samozrejm,e nenahrava, a je to moc dobre..ten patri uplne na jiny hrad!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale když ten slušný Petr Fiala má za nejvěrnějšího spojence ve straně i vládě gaunera Blažka, která má napravovat morálku, tak se na mě nezlob, ale to je směšné. Jeden slušný člověk tu stranu nezmění, staré struktury si daly oddech, ale už jsou zase zpátky - Blažek, Kuba, ještě chybí, aby se vrátil i Bém a bylo by to komplet. Nevěřím jim nic. Co se týče Babiše, tak ten bude obžalován, ale to je úplně bezzubé, musel by být pravomocně odsouzen, aby nemohl příští rok kandidovat a to se nestane. Jinak on je taktik, to je člověk bez hodnot, jen balancuje jak potřebuje, ale jde mu to dobře, v tom je výborný, takže se nebudu divit, když pokud mu budou okolnosti nahrávat, za rok vyhraje.
Reagovat
Ondra979
hele a co ten Blazek tak hrozneho provedl, je aspon trestne stihany? ja ho nijak nemusim, ale je to podle me hodne nafouknute..Bem je out, Kuba je hejtman a je to urcite lepsi, nez za Babise, za tim si stojim. a jestli bude Babis ovzhalovan, tak to bude velke divadlo u soudu, to bude pod drobnohledem, to mu par potrebnych procent ubere, navic bude kandidovat stalinista Skala, coz ja docela vitam, protoze to Babisovi rozhodne ubere volice a nebude mit treba ani uplne jiste druhe kolo..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to, že někdo není obžalován ještě neznamená, že je čistý a morálně na výši. Co dělal v Brně to je prostě otřes a i když nebude souzen, tak je to zavrženíhodné a mělo by ho to u Fialy zcela diskvalifikovat. To, že to tak není je smutné. Co se týče šancí Babiše, tak letos se toho ještě moc projednávat nebude, takže nějaká masivní medializace do voleb nepřijde, toho se obávat nemusí, navíc, už se to řeší roky a jeho popularita neuvadá. Bude jistě záležet i kdo všechno bude kandidovat, pokud i Okamura, tak to bude mít trochu těžší, ne ale nutně moc. Okamura získá těch svých 10%, Skála možná 5-6, ale voliči ANO jsou věrní, takže Babiš by neměl mít problém získat v prvním kole okolo 25%, což mu bude určitě stačit a pokud budou jeho odpůrci fragmentovaní, tak možná i první kolo vyhraje. Ve druhém kole bude záležet, jestli drtivá většina Zemanových voličů ho podpoří nebo ne. Zeman mu podporu asi vysloví, bude to na voličích, každopádně pokud se současné vládě nepovede dobře, budou jeho šance opravdu velké.
Reagovat
Ondra979
ano, asi neni uplne moralne na vysi, ale dokud neni trestne stihan, je mi to jedno, Babis dokonce byl trestne stihan a nestalo se nic, takze tak..limity se proste posunuly a vinikem je sam BAbis.. tak uvidime, co se stane. a Babise obzalova jiste poskodi, jak moc to se jeste uvidi, ale je to neco jineho, nez byt jen "trestne stihan"..to uz pak veskera jeho blaboleni o kapmpanich a ucelovkach bude k smichu, to u soudu nezabere..a asi mu z toho docela lepi :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak určitě nebude rád, jak ale říkám, rozhodne více faktorů, šanci být zvolen určitě má a ne malou. Použije jistě Zemanovu taktiku ohledně migrace a na to budou voliči Zemana určitě slyšet. Pak bude podstatné, jak bude vládnout současná vláda, pokud přijdou vážné ekonomické problémy, tak to bude kandidáty spojené s touto vládou velmi znevýhodňovat a poškozovat. Bude to zajímavé, to každopádně.
Reagovat
Ondra979
jeho sance ted jednoznacne sly dolu, porad je spolufavorit, ale general PAvel by ho mel porazit, ted je hodne v kurzu a vystupuje temer prezidentsky..a zemanova taktika uz nemusi mit zdaleka takovy ohlas, zijeme v novem svete po utoku ruska a jeste nevime, jak velke to bude mit dusledky ale jiste bude a ne male..navic zeman se sam totalne zdiskreditoval a uz jeho byvali podporovatele mu neveri, hur to pro nej dopadnout nemohlo a preju mu to!
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak vtipný, kam se zvrtla debata o Novakovi a jeho přístupu na turnaje. Skoro 200 komentů a z toho 95% o politice smile
Reagovat
Blondie
Lol

Víš, kedlubno, možná tě to šokuje, ale zastáncům vakcín šlo hlavně o to, aby byla epidemie co nejdříve u konce, a to za co nejmenšího počtu obětí. Prezentovat to, že jsou čísla, zdá se, lepší, jako jejich prohru, je strašně směšné :D

Ale chápu, někdo má.
A ty nemáš.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
SwissMaestro
Bolí to bolí :)
Reagovat
Nenela
Bozinku ty jsi tupa hlava co veri hloupym zkazkam smile
Reagovat
Krisboy
Mě přijde, že mu ten covid asi napadl mozek, jinak to není možný.
Reagovat
Blondie
A do politologie a mezinárodních vztahů se fakt nepouštěj, na to nemáš už vůbec ;)
Reagovat
elsky
Jako jo. Plošná válka typu Barbarossa vypadala přece jen trochu jinak. A proruské názory jsou pořád jenom politické názory, není to terorizmus ani pedofilie.
Reagovat
Rafaeoli25
S tím souhlas smile. A to opakuji nemám rád Rusy. Ale cenzura anebo dokonce hrozby vězením za názory to je tragická cesta, která k ničemu dobrému nepovede.
Reagovat
SwissMaestro
Konečně to nebude mít Nadal zadarmo.
Reagovat
Rafaeoli25
Co má Nadal zadarmo, on by Nole hrál v Acapulcu? Stejně by Nadal zažil skvělý vstup do sezóny. Jinak já jsem jedině rád, že Djoker může hrát, je fajn, že bude mít i tahle sezóna zase největší možný náboj. Ale neznehodnocuj Nadala, to si fakt nezaslouží, za to, v jakém stylu se dokázal vrátit. Měj respekt.
Reagovat
GaelM
Snad to vyjde, GS kde nemůžou startovat členové top10 kvůli politice by byl dost degradovaný.
Reagovat
Krisboy
No jistě, ty politiko smile

Mimochodem, kdo další z Top10 tam nemůže kvůli politice startovat, když už jsi (trochu demagogicky) použil množné číslo?
Reagovat
GaelM
Medvedev, Rublev? Zatím není jasné kdo smí a nesmí, ale tihle dva jsou určitě v ohrožení, možná víc než Djokovic, protože v květnu už si na covid nikdo ani nevzpomene. Ale jak to bude s Ukrajinou, to fakt těžko říct...
Reagovat
Rafaeoli25
No pokud by Rusy vyloučili úplně, že nebude stačit ani to, že budou neutrální, tak už nebudu mít slušných slov.
Reagovat
Krisboy
Pokud by nemohli hrát Rusové, protože jsou Rusové, bylo by to samozřejmě politické rozhodnutí. Djokovičův případ nemá s politikou nic společného.
Reagovat
Rafaeoli25
V řadě sportů už nemůžou, vůbec, ani neutrálně, tenis je jednou z mála výjimek. Někteří by ale chtěli, aby hráči, kteří jsou Rusové nemohli nastupovat ani jako neutrální. Prostě by měli být trestáni jen za to, že se narodili v Rusku. To je moc špatně.
Reagovat
Krisboy
Pokud schvalují válku a souhlasí s agresorem a diktátorem (Ovečkin, Vjalbeová, Povětkin a jistě tisíce dalších), zase tak špatné to není. Ale ideální rozhodně taky ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tady padl zákaz vlastně pro všechny bez rozdílu. Je správné vyloučit třeba celý tým hokejistů z účasti na MS a nedovolit jim ani účast jako neutrálnímu týmu?
Reagovat
Ondra979
v hokeji jsem rozhodne pro zakaz, uz z duvodu, ze je to rusky narodni sport a vzdycky je to politika z ruske strany, putler ho ma rad a ted by to bylo jeste mnohem vic vyhrocene, takze tady neni o cem a je to dobre..v tenise mi to nevadi ale urcite by nemeli schvalovat agresi, to nelze tolerovat u nikoho a je to neobhajitelne..Ovce se pekne predvedl ale je to jeho boj..on zrovna se nema ceho bat a klidne to mohl jednoznacne odsoudit a taky mel
Reagovat
GaelM
Ve chvíli, kdy o jeho vyloučení rozhodl volený politik, JE to politika.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist