Nadupaná Serena nezaváhala, opět zraněná Clijstersová vzdala

10. 8. 2011, 07:43
Aktuality 8
WTA TORONTO - Serena Williamsová je už zase postrachem okruhu WTA. Turnaj v Torontu zahájila drtivým vítězstím, vrcholnou formu však plánuje načasovat až na US Open. Zranění ze hry vyřadila Kim Clijstersovou, jež by naopak v New Yorku nemusela obhajovat tituly z posledních dvou let.
Serena Williamsová

Serena Williamsová se opět dostává z fáze comebacku po 11 měsících bez tenisu do role hlavní favoritky. Devětadvacetiletá Američanka sice startuje na teprve čtvrtém letošním turnaji, po triumfu ve Stanfordu si ale dělá zálusk i na úspěch v Torontu.

V úvodním zápase zametla s Aljonou Bondarenkovou, když v prvním setu ztratila jen čtyři fiftýny a za 16 minut byl 'kanár' na světě. Ve druhé sadě se ukrajinská soupeřka držela jen do stavu 3-3, pak Williamsová zápas ukončila třemi rychlými gamy.

Úterý v Torontu:

Benešová jde v Torontu se štěstím dál, Hradecká opět ztratila vedení

"Určitě chci ještě pár věcí zlepšit. Chci se pokusit udělat pro to ještě víc a hrát razantněji. Nerada bych byla na grandslamový turnaj připravená už teď, když ještě US Open nezačalo. Budu se snažit načasovat vrcholnou formu ve správný čas, tedy do New Yorku," získává Serena zpět své pověstné sebevědomí.

V dalším utkání na vítězku Rogers Cupu z roku 2001 čeká Němka Julia Görgesová.

Se zraněními v současné době bojuje Kim Clijstersová. Poté, co si léčila rameno a zápěstí a přišla o Fed cup s vítězným českým týmem a na jaře laborovala se zvrtnutým kotníkem a přišla i o Wimbledon, se po takřka dvou měsících objevila na kurtech, svůj první zápas v Torontu ale nedohrála. Světová dvojka vedla nad Číňankou Jie Zheng 6-3 a 1-2, do další hru už ale nenastoupila a další setrvání v soutěži vzdala.

"Během rozehrávky jsem dnes ucítila bolest svalu v oblasti žaludku. Před zápasem jsem si to snažila zatejpovat a chránit sval co možná nejvíce, ale bylo to čím dál horší. Už jsem byla na ultrazvuku a mám ve svalu malou trhlinku," vysvětlovala Clijstersová.

Už za necelé tři týdny by osmadvacetiletá Belgičanka měla obhajovat tituly z let 2009 a 2010 na US Open, kde první ze svých čtyř grandslamových titulů získala už před šesti lety. "Mám k dobru ještě pár týdnů a do té doby se pokusím udělat vše pro to, abych byla na US Open připravena," věří Clijstersová.

Serena se měla s Clijstersovou utkat už v případném třetím kole, nyní mmůže narazit na vážnou soupeřku Šarapovovou, nebo Azarenkovou narazit až v semifinále.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
úterní výsledky (09. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Cibulková (16-SR) 7-5 4-6 1-3 skreč C.
Martičová (Chorv.) - Hradecká (ČR) 1-6 6-4 6-4
Petkovicová (11-Něm.) - Bouchardová (Kan.) 6-2 6-2
A. Radwaňská (13-Pol.) - Vesninová (Rus.) 6-4 6-1
S. Williamsová (USA) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-0 6-3
Pennettaová (It.) - Kirilenková (Rus.) 6-3 6-1
Hantuchová (SR) - Dulková (Arg.) 6-3 6-4
Vinciová (It.) - Wickmayerová (Belg.) 6-4 6-2
Shuai Peng (Čína) - Dominguezová (Šp.) 6-1 7-5
Ivanovičová (Srb.) - Shuai Zhang (Čína) 6-1 6-1
Medinaová (Šp.) - Erraniová (It.) 7-5 6-1
Jovanovská (Srb.) - Dokičová (Austr.) 2-0 skreč D.
Duboisová (Kan.) - Wörleová (Něm.) 7-6(4) 6-1
Wozniaková (Kan.) - Peerová (Izr.) 6-1 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Marinová/Sun Šeng-Nan (Kan./Čína) 7-6(9) 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Jie Zheng (Čína) - Clijstersová (2-Belg.) 3-6 2-1 skreč C.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Vojtaakk
Dobře, že je Serena zpět, ženskému tenisu to jen prospěje... A finále US open Serena vs. Petra by bylo myslím docela na úrovni!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Goerges by mohla Serenu aspoň trochu potrápit / prověřit, proti Jeleně Jankovičové hrála vesměs velmi dobře. Ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesněji řečeno, tím chci říct, že by Julia mohla být pro Serenu "vážnější soupeřkou" než Šarapova (která pro ni v Sanfordu moc "vážnou" soupeřkou nebyla).
Reagovat
neznalek
Jankovič měla první zápas na hardu po pauze. Julie jednoznačně prohrála s Kirilenko a Stephens. Na hardu nemá výsledky.
Pokuď to Serena nevezme jako trénink, jednoznačně vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrála, ale to musela hrát daleko hůř (vyházet se sama). Předevčírem / včera jí to tam docela padalo. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Jankovičové ? vždit Jankovičová je troska , nechápu jak taková pipina může být nejlepší 14ctou hráčkou světa larva . To bodování stojí za ho-vno v celé CIRKUSOVÉ WTA !
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, co máte furt za problém s bodováním? Jak to mají pak udělat? Oni za to prd můžou, že Jankovic hraje dva měsíce na úrovni TOP10, uhraje si body aby se udržela v TOP20 a pak hraje na ho*no. To ty body mají dávat podle aktuální formy nebo nevím jak si to ty někteří lidé zde představují? Už se vzpamatujte.. :-)
Reagovat
neznalek
Sereno, kdo tě může zastavit na USOpen?
Budu držet palce Petře, ale ta to bude mít velmi těžké..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist