Nalbandian ani další favorité ve Švédsku nezaváhali

9. 10. 2008, 22:07
Aktuality 0
ATP STOCKHOLM - Největší favorité tenisového turnaje ve Stockholmu dnes nezaváhali a zajistili si postup do čtvrtfinále. Nejvýše nasazený Argentinec David Nalbandian porazil po setech 6-3 6-2 domácího Joachima Johanssona, který se na kurty vrátil po osmiměsíční přestávce.
David Nalbandian

Každý si jistě vzpomene na nepovedenou loňskou sezonu Argentince Davida Nalbandiana, kterou však dokázal zachránit na halových turnajích Masters. V Madridu i Paříži porazil Nadala s Federerem, ve španělské metropoli navíc i světovou trojku Djokoviče. Potřetí v řadě se však na Turnaj mistrů do Šanghaje neprobojval. Těsně.

Letos je na tom podobně. Pokud se chce probojovat na závěrečný turnaj sezony, musí si v žebříčku ATP Race polepšit minimálně o 16 pozic. Určitě se nechce spolehat pouze na náročně a dobře obsazené podniky Masters, a tak na turnaji ve Stockholmu zatím na výbornou plní roli nejvýše nasazeného hráče.

V prvním kole povolil uhrát pouhé dva gamy Reynoldsovi. Ani dnes se se soupeřem příliš nezapotil. Joachima Johanssona, který se na kurty vrátil po osmiměsíční pauze - v lednu oznámil konec kariéry, ale po roce chce znovu hrát, porazil 6-3 6-2.

Dařilo se i Chorvatovi Mario Ančičovi, který plní roli turnajové dvojky. Ten zdolal Belgičana Steva Darcise rovněž ve dvou setech.

Alespoň jeden domácí tenista se do čtvrtfinále přeci jen dostal. Čtvrtý nasazený Robin Söderling, který na začátku sezony hrál v hale dvakrát finále, dnes porazil dvakrát 6-3 Argentince Juana Monaca. Ten naopak potvrdil, že mimo antuku úspěchů nedosahuje.

ATP STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 713.000 Euro) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Nalbandian (1-Arg.) - J. Johansson (Švéd.) 6-3 6-2
Ančič (2-Chorv.) - Darcis (Belg.) 7-6(4) 6-4
Nieminen (3-Fin.) - Clément (Fr.) 6-4 6-7(5) 6-2
Söderling (Šv.) - Monaco (Arg.) 6-3 6-3
Montaněs (7-Šp.) - Bastl (Švýc.) 1-6 6-3 6-2
Nišikori (Jap.) - Hrbatý (SR) 6-1 1-6 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist