Nalbandian dostal pokutu 8.000 dolarů za nesportovní chování

20. 1. 2012, 09:59
Aktuality 40
David Nalbandian dostal pokutu 8.000 dolarů (téměř 160.000 korun) za nesportovní chování na Australian Open. Nebyl však potrestán za hádku a nadávky rozhodčímu či házení raketou, zaplatit musí kvůli incidentu mimo kurt.
Profily hráčů
David Nalbandian

David Nalbandian byl ve středečním zápase 2. kola proti Isnerovi naštvaný na rozhodčího Kadera Nouniho, který mu v klíčovém momentu pátého setu za stavu 8-8 nedovolil vzít si jestřábí oko



"Je to směšné. Jak může být někdo tak hloupý za takového stavu? Neprohrál jsem kvůli tomu, ale bylo to hrozné," zlobil se třicetiletý Argentinec, který s Isnerem nakonec prohrál 8-10. 

Nalbandian byl potrestán za incident mimo kurt, pořadatelé však odmítli sdělit bližší informace. Podle agentury Reuters Nalbandian po zápase s Isnerem hodil lahev s vodou na jednoho ze zaměstnanců turnaje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
VlS
ELECTRONIC REVIEW PROCEDURES
At tournaments where an Electronic Review System is used, the following procedures
should be followed for matches on courts where it is used.
1. A request for an Electronic Review of a line call or overrule by a player (team)
shall be allowed only on either a point-ending shot or when a player (team) stops
playing the point during a rally (returns are permitted but then the player must immediately
stop).
2. The chair umpire should decide to use the Electronic Review when there is doubt
about the accuracy of the line call or overrule. However, the chair umpire may
refuse the Electronic Review if he/she believes that the player is making an unreasonable
request or that it was not made in a timely manner.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja jsem hledal take, coze to rekl Isner tomu Nounimu na empajru a nasel toto:)

Nalbandi wasn't supposed to be confined. How can you do that?

Hlavne ta druha cast je jista, tu jsem zvladl i odposlechnout ja.
John je frajer, ze tam prisel a proste rekl, ze to neni OK!!! A to byl fakt celkem proti sobe i vzhledem k moznosti odpocinku, ktery tim ziskal, nebo risku ztratu fiftynu za kecy atd.. Timhle opravdu uz vzacnym jednanim ucty smerem k souperi a za takoveho stavu si me Isner sakra opravdu ziskal a to jeho styl nejak nemusim.
Proste John ma charakter a jak bude hrat proti nekomu z TOP10 budu mu fandit:).
Reagovat
VlS
Nejsem žádný super angličtinář, ale jestli to překládám správně, tak John říká, že David nevěděl, že má omezený čas?
Tak to mi připadá jako vtip, to by asi hráč vědět měl. Ale od Johna to bylo každopádně hezký.
Asi o tři míče dřív opravil lajnového proti Johnovi, to nekomentuje kupodivu nikdo. Myslím, že je to jeden z nejlepších rozhodčích a možná udělal chybu v opravě, ale rozhodnutí o tom, jestli přišla žádost pozdě bych nezpochybňoval, protože prostě pozdě byla.
Reagovat
smazaný uživatel
>>>Znamena to, ze by On Nalba nemel byt omezovan - confined >>> . Takze to nemelo asi nic spoleceneho s casem ,ale hlavne s tim, ze by mu mel dat tu moznost challenge proste vyuzit!!! A zduraznil to tim, jak mu to mohl udelat.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si že to kvuli tomu oku opravdu bylo, ale mělo to co dočinění s psychikou. Ale na druhou stranu výrok Nouniho byl sice nelidský ale naprosto správně co se týče kvalit jeho rozhodování. On je výborný rozhodčí co nedělá chyby a ani teď ji neudělal v žádném případě to nebyl zkrat. Kdyby Nalbandianovi oko povolil mohl by se stejně zachovat isner, i když by tuhle miniaturu v pravidlech asi nepostřech, ale třeba finanční pokutou by to v tu chvíli mohl odnýst rozhodčí. Myslim že by to šlo vyřešit tak, že by se zeptal isnera zda mu povolí oko si vzít a podle jeho rozhodnutí by učinil. Ale jestli to tak podle regulí jde nevim.
Reagovat
zde73
ja si myslim,ze to projel kvuli tomu ´´oku´´
Reagovat
kejv2
Je to zkratka uplne blba souhra okolnosti. Skvely, dramaticky zapas, breakball (maly matchball) a jedno pochybne (asi spatne) lidske rozhodnuti. Pro me jako pro fanouska tenisu je nejhorsi prave to, ze to ten zapas nakonec vrhlo do spatneho svetla.
Reagovat
kejv2
to nemela byt reakce
Reagovat
smazaný uživatel
zadna blba souhra okolnosti, ale naprosto neuveritelny zarez...na tenise si prave cenim, za takoveto nespravedlnosti(narozdil treba od fotbalu, kde neni video) uz nejsou takrka mozne...vubec se Nalbandianovi nedivim, ze hazi lahve, mel Nouniho potom profackovat...jak uz tu nekdo psal, tri hodiny drete, aby vam pak nekdo nepovolil normalni challenge v mozna rozhodujici chvili zapasu?
Reagovat
smazaný uživatel
Vrchol nespravedlnosti. Je to jako by vás zavřeli za to, že váš nejhorší nepřítel opíchal vaší 14 letou ségru a hodil to na vás.
Reagovat
vendulkabendulka
Marku, to je skvely primer. Jake skoly musi clovek abolvovat aby se mu v palici rodily takove perly?
Reagovat
spaniel
Oni ale píšou, že to bylo za něco mimo kurty... Kdo ví, co vyvedl.
Reagovat
carolyn
Musíš si článek dočíst dokonce:
Podle agentury Reuters Nalbandian po zápase s Isnerem hodil lahev s vodou na jednoho ze zaměstnanců turnaje.
Reagovat
LubosZabloudil
Na obranu spaniela - informaci o láhvi s vodou vydala agentura Reuters až po obědě ;)
Reagovat
a.magerova
Tak a teď ještě najít něco na obranu Davida Naldandiana !!! :-))
Reagovat
carolyn
Neboj my se spanielem známe, on ví moc dobře jak jsem to myslela. Navíc to tu psal až po aktualizaci článku...

Magerko: dobrý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
sleduje niekto tento zapas? uz ma to zacina unavovat, tieto sporne rozhodnutia na umpire ... ake su prosim vas pravidla pri zobrati challenge? musi to hrac vyslovit smerom k rozhodcovi alebo staci prestat hrat a ukazat raketou smerom k zariadeniu? pretoze to Tomic evidentne spravil ... Dolgo viacmenej nedohraval a opat sa nechal rozhodit ... otras
Reagovat
ArcusII
Ten nedostane pokutu za takto provedeou práci? myslím, že by si zasloužil minimálně napomenutí za tento chybný výrok... a někdo by se měl zamyslet nad tím, že by se měla změnit pravidla pro vyžádání jestřába.. jednak by se měl definovat přesný čas. Situace, kdy rozhodčí řekne hráči, že je pozdě na jestřába za tohoto stavu, kdy je přesná doba na vyžádání jen v moci rozhodčího, by se už nikdy neměla opakovat.. Myslím, že tohle alespoň ukázalo, že je v těhle pravidlech ještě velká mezera...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní rozhodčí by neměl mít možnost přímo změnit rozhodnutí čárového. Pokud má pochybnost, měl by využít jestřába. Toť můj názor.
Reagovat
Stan_Borowitz
přesně tak. To je velmi rozumný pohled na věc.
Reagovat
smazaný uživatel
A koľko dostal pokutu umpire?
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale to by si musel nejdřív někdo stěžovat, což Nalbandjan neudělal. Místo toho rozsekal raketu a pak po někom hodil flašku s pitím. Když se chová jako vymaštěný pako, tak to je potom těžký.
Reagovat
fazil
vubec se mu nedivim...
Reagovat
smazaný uživatel
Já také né, viděla jsem to a bylo mi ho líto. Šlo o hodně a nakonec měl ještě pravdu. Taky by mě to šíleně naštvalo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Šlo o hodně? Ale, no tak... Vždyť je to jen showbusiness. Okamžité impulsivní naštvání a třeba i rozmláčení rakety se dá pochopit, ale aby ještě následně dělal psí kusy, to je trochu moc. Měl si stěžovat, ne po někom házet flašky.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan: Vy jste nejspíš žádný sport na profesionální úrovni nedělal, když píšete, že nešlo o hodně.Pro tenisty jsou grandslamy vrcholy sezóny a zrovna Nalbandianovi určitě o peníze nejde.Tohle není ATP World Tour 250.
Reagovat
tito
Navíc David alespoň co jsem viděl, tak byl slušně připraven,nezraněn, je to jeho povrch, r. 1982....neříkám že byl adept na celkové vítězství ale jistá, byť malá šance/ kterých bude čím dál tím méně/ tu byla..
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže rozumím tomu správně, že vy jste někdy nějaký sport profesionálně dělala a že byste se zachovala stejně? Že byste dávno poté, co se událost stala, házela po někom, kdo s tím nemá nic společného, láhev s vodou? Že toto chování schvalujete? No potěš pánbůh, takhle si já tedy profesionála nepředstavuji, a to v jakémkoli oboru. Měl bych snad v oboru, který já dělám profesionálně, poté, co mi někdo vyfoukne zakázku, jít a mlátit uklizečku v budově, kde probíhalo neúspěšné jednání, po hlavě koštětem?
Reagovat
Stan_Borowitz
to ho přece neomlouvá, nebo ano? Naopak, už je starší, měl by mít víc rozumu a větší nadhled.
Reagovat
tito
Stane, rozumím Tvé argumentaci a ve valné většině s Tvými názory souhlasím ale dokážu si představit, z jak velké frustrace vyvstala ta katarze. Neomlouvám to ale dokážu ten afekt pochopit.
Reagovat
a.magerova
No nevíme přesně jak to bylo, ale pokud byl takto nespravedlivě poškozen, tak měl vztek a tomu rozumím a nadhled a věk s tím nesouvisí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ty bys po třech hodinách tvé usilovné práce člověku, který by tuto tvou činnost naprosto veřejně znehodnotil, evidentně neprávem, pěkně poděkoval a pozval jsi ho ještě na večeři???!!! Navíc zde se nejedná o pouhé 3 hodiny práce, je to jeden z vrcholů sezony a možná i kariéry, na který se chystáš dlouhodobě! Také tvůj argument o házení lahve na kohokoliv je fabulace, která se vůbec nemusela udát, nebo ty jsi snad byl toho svědkem? Rozhodčí nepovolil chalenge pouze proto, že si byl okamžitě vědom své chyby ale než aby ji přiznal, poškodil jiného. Tvůj soud ohledně Nalbandianovy reakce, byť i po utkání je mírně řečeno nekorektní. Neumím si představit, co by se na kurtu dělo, kdyby toto na vlastní kůži pocítil John McEnroe...
Reagovat
Stan_Borowitz
já tady vůbec neodsuzuji Nalbandjanovu reakci na kurtu, ta je zcela pochopitelná, ale vedení turnaje výslovně prohlásilo, že pokuta je za jednání mimo kurt, a pak agentura Reuters (ta patří k těm serióznějším, které si informace ověřují) přišla s tím, že už *mimo kurt* po nějakém zaměstnanci turnaje hodil láhev. Přitom se Nalbandjan sám vzdal práva stěžovat si na rozhodčího, který jej poškodil, což by byl naprosto správný postup. To by třeba mohlo vést k tomu, že by se o věci začalo jednat a například by se změnila pravidla tak, že by se hlavnímu rozhodčímu zabránilo v tom, měnit svévolně rozhodnutí lajnového bez potvrzení jestřábím okem, jak navrhuje jiný diskutující. Tím, že se Nalbandjan choval i mimo kurt jako vzteklé pako, tuhle možnost sám shodil ze stolu, protože teď bude automaticky za toho špatného on. A opravdu to nepřehánějte s tím, že "šlo o hodně". Nešlo. O hodně jde třeba tehdy, když doktor operuje srdce a pokud to zkazí, umře člověk. Ne když někdo pinká do míčku. A to mám tenis moc rád a léta jej hraju.
Reagovat
Stan_Borowitz
i já tu frustraci chápu, vztek taky, ale jen v tom okamžiku, kdy se to stalo. Tedy na kurtu. Kdyby hodil tu flašku nebo raketu po tom rozhodčím v tu chvíli, tak neřeknu ani slovo. O několik desítek minut později, kdy se měl incident, za který byla udělena pokuta, odehrát, už je ale všechno jinak. To už by měl adrenalin vyprchat a člověk začít myslet rozumem. Obzvlášť tak zkušený hráč.
Reagovat
Fandina
ale zase se neví proč a kdo u toho byl?????????
Reagovat
smazaný uživatel
to je uplne nesmyslna relativizace, s tou operaci doktora...pouziji podobne hloupou-je to jako jakoby po trihodinove operaci srdce najednou anesteziolog najednou prerusil narkozu.proste nekdo uplne nesmyslne a zbytecne negativne ovlivni trihodinovou praci a vysledek dlouhodobe pripravy...vubec se Nalbandianovi nedivim,ze hazi lahvi i dost dlouho potom
Reagovat
Stan_Borowitz
Není to relativizace, tak to prostě je. Vrcholový sport v dnešní podobě je z 90% showbusiness a jako k takovému je k němu potřeba přistupovat. Pokud chceš (chcete) adekvátní příměr, tak to je něco, jako kdyby neboštíkovi Michaelu Jacksonovi při koncertu někdo vykopl kabel. Prostě je to mrzutost, ale žádné neštěstí, kvůli kterému by bylo potřeba nějak extra vyvádět. V podstatě o nic nešlo.
Reagovat
tito
Tvé poslední dvě věty mají až existencionální vyznění.:-) Fakt nevím co se stalo, pokud to bylo mimo kurt, tak Tě chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, ale fakt to neni dle mne dobry primer...Kdyz vypadne Jacksonovi,nebo spis jeho kytaristovi kabel(i kdyz ma vysilacku, ale to je jedno:-)),tak proste zvukar stahne kytaru, kabel se se zastrci a nacvicena show jede dal. Tady se ale jedna o vrcholovy zapas,prvni z vrcholu sezony, jednu z rozhodujicich chvil,rozhodci zmeni vyrok, Nalba chvili nevi o co jde, pak chce jestraba, pravidla to umoznuji, John taky chce jestraba...a ego jednoho kokona to neumozni, zkazi to cely zapas...no neuveritelny. Tenis muze byt diky te technologii vcelku dost spravedlivy, a ten Nouni to totalne poprel.
Jinak, z hlediska věčnosti:-) a celkového chodu vesmíru je to samozřejmě úplně jedno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslel hlavní elektrický přívodní kabel... Nicméně souhlasím, ten příměr není dobrý. Ale správný postup podle mne měl být takový - v tom okamžiku na kurtu klidně rozsekat raketu nebo hodit po tom rozhodčím flašku - nemělo by se to dělat, ale emoce člověk vždy v danou chvíli neovládne, zejména v tak vypjatých situacích. O deset či dvacet minut později už ale MUSÍ začít pracovat mozek. Na toho sudího měl Nalbandjan podat stížnost, ne provádět nějaké "incidenty mimo kurt" (citace oficiálního prohlášení). Měl přes hráčskou asociaci iniciovat změnu pravidel. Toť můj pohled na věc. A to jsem se na případné QF Nadal-Nalbandjan docela těšil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist