Nalbandian má za sebou vítězný návrat na kurty

16. 2. 2010, 23:40
Aktuality 1
ATP BUENOS AIRES - Poprvé od operace kyčle, kterou podstoupil loni v květnu, se David Nalbandian objevil na kurtech a návrat to byl vítězný. V Buenos Aires porazil Itala Staraceho a na oblíbeném antukovém turnaji si zahraje o čtvrtfinále.
David Nalbandian

David Nalbandian se loni v květnu podrobil operaci kyčle a do konce roku se už na kurtech neobjevil. V prosinci během přípravy na novou sezonu vyhrál dvě exhibiční klání a chystal se na turnaje v Austrálii.

Kvůli zranění břišních svalů ale musel svůj návrat odložit a přišel tak i o čtvrtý grandslam v řadě.

Ve startu na oblíbeném domácím podniku v Buenos Aires mu ale již nic nezabránilo. Zápas 1. kola s Potitem Staracem rozehrál už v pondělí a úvodní set získal poměrně hladce 6-2. Další dění ale odložil déšť, který dohrávku přesunul až na úterý. Nalbandian byl dnes suverénní na servisu, ale ten si narozdíl od včerejška držel i Ital a domácí tenista o postupu rozhodl až v tie-breaku.

"Jsem šťastný, že jsem zase schopný hrát tenis na této úrovni," pochvaloval si po zápase Nalbandian. "Byl jsem ze hry dost dlouho, ale pomohlo mi, že se hraje doma v Argentině. To zvyšuje moji motivaci."

"Po tak dlouhé pauze jsem hrál opravdu dobře. Doufám, že mi to vydrží. Cítím se dobře, ale tělo si potřebuje znovu zvyknout na zápasovou zátěž," dodal osmadvacetiletý tenista, který Staraceho na místní antuce porazil i předloni, kdy nakonec slavil titul. 

O čtvrtfinále se utká se Španělem Gimenem Traverem, jenž nečekaně vyřadil turnajovou trojku Nicolase Almagra.

Ve vítězném tažení pokračuje Juan Carlos Ferrero. Bývalá světová jednička po triumfu v brazilském Costa do Sauipe vstoupila suverénně i do Copa Telmex v Argentině. Druhý nasazený španělský tenista smetl Ricarda Mella 6-1 6-2 a čeká ho další Brazilec Marcos Daniel.

Vstup do soutěži úspěšně a bez ztráty setu zvládli i další nasazení favorité. Jednička David Ferrer si poradil s Němcem Greulem, Monaco zdolal Poláka Kubota a Montaňes smetl Cuevase.

Překvapení se urodilo na úkor Richarda Gasqueta. Francouzský tenista hrál první zápas od vyřazení v 1. kole Australian Open a ani v Buenos Aires zahájení turnaje nezvládl. K radosti domácích fanoušků nestačil na domácího Juana Ignacia Chelu, kterému podlehl ve dvou setech.

- ATP 250 BUENOS AIRES (Argentina, antuka, 475.300 dolarů) -
úterní výsledky (16. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Greul (Něm.) 6-2 7-6(3)
Ferrero (2-Šp.) - Mello (Braz.) 6-1 6-2
Monaco (4-Arg.) - Kubot (Pol.) 6-4 7-6(1)
Montaňés (5-Šp.) - Cuevas (Urug.) 6-2 6-2
Andrejev (6-Rus.) - Fognini (It.) 7-5 7-6(4)
Zeballos (8-Arg.) - Gaudio (Arg.) 6-3 3-6 6-3
Granollers (Šp.) - Junqueira (Arg.) 6-1 6-2
Andújar (Šp.) - Hernandez (Šp.) 6-4 6-1
Moya (Šp.) - Volandri (It.) 6-2 7-5
Chela (Arg.) - Gasquet (Fr.) 7-6(3) 7-5
Ventura (Šp.) - Köllerer (Rak.) 6-4 6-2
Daniel (Braz.) - Lorenzi (It.) 6-1 6-3
Nalbandian (Arg.) - Starace (It.) 6-2 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Davide pojd!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist