Nalbandian se vrátil na okruh ATP. Vítězně

3. 8. 2010, 13:45
Aktuality 1
Radost argentinským tenisovým fanouškům dělají před blížícím se US Open hráči jihoamerické země. Juan Martín del Potro začal poprvé od Australian Open znovu trénovat a David Nalbandian se po více než čtvrt roce vrátil na okruh ATP. Ve Washingtonu postoupil bez větších problémů do druhého kola.
David Nalbandian

Nechtěnou pauzu si David Nalbandian musel udělat v dubnu, kdy si poranil kolenní šlachu. Bývalý třetí hráč světa se stihl uzdravit včas, aby minulý měsíc své zemi významně pomohl k daviscupové výhře v Rusku a postupu do semifinále týmové soutěže. Nyní se poprvé od dubna objevil na turnaji ATP, a vítězně: ve Washingtonu porazil ve svém úvodním utkání domácího Rajeeva Rama 6-4 6-0.

"Od Davis Cupu se cítím trochu líp," řekl po své výhře Argentinec. "Cítím se skvěle a fit. Potřebuju odehrát víc zápasů a výsledky se dostaví," dodal Nalbandian.

Aktuálně 117. hráče světového žebříčku měl v posledních měsících na zdravotní komplikace smůlu. Loni v květnu prodělal operaci kyčle a nehrál tři čtvrtě roku. Poté si v zimě poranil přitahovač na pravé noze a kolenní šlacha byla jen další z potíží, které ho pronásledují.

"Doktoři mi řekli, že je to v pořádku," tvrdí Nalbandian, který si letošní bilanci vylepšil na 12-3. "Moc zápasů jsem neodehrál, což není dobře. Je to těžké, když jste mimo tak dlouho, není jednoduché se do toho zase dostat."

Tursunov po roce vyhrál, čeká ho Berdych
Hůř si ve Washingtonu vedl další veterán, kterého pronásledují zdravotní komplikace, James Blake. Američan, který letos dva měsíce nehrál kvůli zranění pravého kolena, prohrál s krajanem Ryanem Sweetingem.

Bývalý čtvrtý hráč světa, který vinou špatných výsledků spadl až na 105. místo na světě, sice začal lépe a vyhrál první set, v dalších dvou sadách už ale ani jednou nedokázal vyzrát na servis domácího kvalifikanta a po hodině a půl prohrál 6-3 3-6 4-6.

"Pravé koleno vypadá dobře, s tím nemám žádný problém," komentoval svůj výkon Blake, jenž letos na žádném z turnajů nedokázal přejít přes čtvrtfinále. "Prostě jsem jen nedělal věci, který musím dělat, abych vyhrál zápas. V důležitých výměnách jsem váhal, místo abych převzal iniciativu. Ryanovi patří uznání, že to dokázal," dodal Američan, zatímco Sweeting označil své vítězství za nejlepší výhru ve své kariéře.

Ruský tenista Dmitrij Tursunov čekal na vítězství v zápase v hlavní soutěži turnaje ATP více než rok. Dlouhé trápení ukončil někdejší dvacátý hráč světového žebříčku v americké metropoli, kde porazil krajana Tejmuraze Gabašviliho 5-7 7-5 a 6-4 po velké bitvě za dvě hodiny a 42 minut. Ve druhém kole vyzve českého finalistu Wimbledonu Tomáše Berdycha, který je nejvýše nasazeným hráčem soutěže s dotací 1,1 milionu dolarů.

Vítěz šesti turnajů ve dvouhře Tursunov vyhrál zápas poprvé od loňského července, kdy byl ve čtvrtfinále v Indianapolisu. Poté čtyřikrát vypadl v prvním kole včetně US Open, po kterém kvůli zranění kotníku chyběl na okruhu až do letošního Roland Garros. V Paříži prohrál hned první zápas stejně jako pak v Queen's Clubu a ve Wimbledonu.

Výsledky - Washington (dotace 1,165.500 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 1. kolo:
Kunicyn (Rus.) - Nišikori (Jap.) 6:2, 6:3, Berrer (Něm.) - Beck (SR) 6:3, 6:4, Istomin (Uzb.) - Mayer (Arg.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:5), Troicki (Srb.) - Kim (USA) 6:1, 6:2, Sweeting - Blake (oba USA) 3:6, 6:3, 6:4, Žemlja (Slovin.) - Becker (Něm.) 6:2, 6:3, Marčenko (Ukr.) - Schüttler (Něm.) 6:4, 3:6, 6:4, Nalbandian (Arg.) - Ram (USA) 6:4, 6:0, De Bakker (Niz.) - Lacko (SR) 5:7, 6:3, 6:3, Tursunov - Gabašvili (oba Rus.) 5:7, 7:5, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych se Štěpánkem spolu v deblu jsou na nestora se zimoničem! snad to budou vysílat na netu někde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist