Nasazené v Tianjinu dohrály. Ve čtvrtfinále skončily Jastremská, Linetteová i Putincevová

11. 10. 2019, 15:06
Aktuality 1
WTA TIANJIN - Letošní semifinálové souboje na podniku v čínském Tianjinu budou probíhat bez nasazených favoritek. Veronika Kuděrmětovová totiž smetla turnajovou trojku Dajanu Jastremskou, Heather Watsonová přežila mečboly osmičky Magdy Linetteové a Ons Džabúrová přehrála šestku Julii Putincevovou. První semifinalistkou se stala Rebecca Petersonová.
Dajana Jastremská

Turnaj v čínském Tianjinu, jehož premiérový ročník se odehrál před pěti lety, nemá nasazenou hráčku v semifinálových bojích poprvé v historii. Jedinou předchozí nenasazenou šampionkou je domácí vítězka ročníku 2016 Shuai Peng.

Jako první mezi nejlepší kvarteto letošního ročníku prošla Rebecca Petersonová. Čtyřiadvacetiletá Švédka udolala po dvou a tři čtvrtě hodinách boje 6-7(5) 6-4 6-2 domácí Yafan Wang a potřetí v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA. O druhé finále si nedávná šampionka z Nanchangu zahraje s Ons Džabúrovou.

Džabúrová v Tianjinu bez ztráty setu zdolala 7-6(5) 7-6(4) nasazenou šestku Julii Putincevovou, přestože ve druhé sadě prohrávala 0-4 a soupeřka za stavu 5-4 podávala na srovnání na 1-1 na sety, a stejně jako Petersonová, se kterou jediný dosavadní souboj prohrála, potřetí v kariéře postoupila do semifinále a zaútočí na druhé finále.

Heather Watsonová ve svém prvním letošním čtvrtfinále ve druhé sadě neproměnila mečbol a v koncovce rozhodujícího dějství čelila čtyřem mečbolům Magdy Linetteové, přičemž třem za stavu 0-40. Momentálně až 125. hráčka světa ale po třech hodinách nasazenou Polku zdolala 7-5 6-7(4) 7-6(6) a oplatila jí týden starou porážku z Pekingu. O své třetí finále, první od března 2016, bude bývalá 38. tenistka světa bojovat proti Veronice Kuděrmětovové.

Kuděrmětovová deklasovala 6-4 6-0 turnajovou trojku Dajanu Jastremskou, jež obhajovala triumf z Hongkongu, kde se letos kvůli demonstracím nehraje, a zahraje si o své první finále na okruhu WTA. V semifinále je potřetí. S Watsonovou se utká poprvé.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
páteční výsledky (11. 10. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kuděrmětovová (Rus.) - Jastremská (3-Ukr.) 6-4 6-0
Džabúrová (Tun.) - Putincevová (6-Kaz.) 7-6(5) 7-6(4)
Watsonová (Brit.) - Linetteová (8-Pol.) 7-5 6-7(4) 7-6(6)
Petersonová (Švéd.) - Yafan Wang (Čína) 6-7(5) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Enterprise
To jsou věci - jsem ani nevěděl, že Kudermetova je už dva roky vdaná :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist