Nasazený Němec Becker na trávě v Newportu selhal

7. 7. 2009, 08:46
Aktuality 0
ATP NEWPORT - V americkém Newportu začal poslední turnaj sezony hraný na trávě. Už v úvodním kole vypadl čtvrtý nasazený Benjamin Becker, který ve třech setech nestačil na domácího Brendana Evanse.
Benjamin Becker

Benjamin Becker získal před třemi týdny na trávě v Hertogenboschi svůj premiérový titul. Ve Wimbledonu ale prohrál už ve druhém kole s Melzerem a dokonce už úvodní zápas nezvládl na podniku v Newportu, kde byl čtvrtým nasazeným. I vinou deseti dvojchyb podlehl ve třech setech domácímu Brendanu Evansovi a stejně jako loni se s turnajem loučí už v prvním kole.

Turnaj v Newportu je zřejmě zaslíbený pro pětadvacetiletého Inda Prakaše Amritraže. Ten na okruhu ATP vyhrál teprve jedenáctý zápas, ale už sedmé vítězství si připsal právě v Newportu, kde v roce 2007 hrál čtvrtfinále a loni dokonce neúspěšně bojoval ve finále proti obhájci titulu Santorovi. První letošní výhry se dočkal zrovna na americké trávě, když porazil Thajce Udomchokeho hladce 6-1 6-4. V dalším duelu ho zřejmě čeká třetí nasazený Sam Querrrey.

Špatné výsledky nezlomil ani v Newportu Chris Guccione. Ryšavý Australan podlehl dvakrát 6-7 domácímu Levinovi, který si letos ve Wimbledonu zahrál 3. kolo. Guccione na okruhu ATP nevyhrál už od února. Doplácí také na pasivní bilanci zkrácených her, kterých z posledních čtnácti hned 12 prohrál.

O podíly z dotace ve výši půl milionu dolarů neusiluje žádný český tenista. Poslední dva ročníky ovládl veterán Fabrice Santoro, který se na úvod jako druhý nasazený utká s Italem Cipollou. Hlavním favoritem měl být Američan Mardy Fish, ten byl však povolán za zraněného Roddicka do daviscupového týmu.

- ATP NEWPORT (USA, tráva, 500.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Evans (USA) - Becker (4-Něm.) 7-6(5) 3-6 7-5
Levine (USA) - Guccione (Austr.) 7-6(2) 7-6(2)
P. Amritraž (Ind.) - Udomchoke (Thaj.) 6-1 6-4
Brands (Něm.) - Spadea (USA) 6-0 6-4
Dent (USA) - Daniel (Braz.) 6-2 6-1
Ginepri (USA) - Ventura (Šp.) 6-2 1-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist