Nasazeným Chorvatům se dnes nedařilo

21. 10. 2008, 22:18
Aktuality 1
ATP PETROHRAD / LYON - Cilič, Ančič a Karlovič. Tři Chorvaté, kteří dnes na turnajích ATP překvapivě dohráli. Karlovič v Lyonu nestačil na Ekvádorce Lapenttiho a zbylí Chorvati nezvládli třísetové bitvy v Petrohradu. Ostatním favoritům, jak ve Francii, tak v Rusku, se už dařilo.
Ivo Karlovič

Už v prvním kole vypadli na turnaji v Petrohradu dva chorvatští tenisté, od nichž se čekal postup. Dnešek byl konečnou pro nasazenou pětku Čiliče i sedmičku Ančiče.

Někdejší sedmý hráč světa Mario Ančič prohrál po setech 4-6 6-3 4-6 s Francouzem Jeremym Chardym. Marina Čiliče zaskočil kazašský soupeř z kvalifikace Michail Kukuškin, jenž odvrátil dva mečboly a vyhrál v tie-breaku třetího setu. V druhém kole si dvacetiletý Kazach zahraje teprve podruhé.

Naopak v turnaji pokračují domácí spolufavorité. Bez ztráty setu postoupili druhý nasazený Davyděnko a vítěz turnaje z let 2002 a 2004 Južnyj.

Nikolaj Davyděnko i ve druhém vzájemném střetnutí porazil 100. hráče světa Chrise Guccioneho z Austrálie. V Petrohradu se pokusí vyrovnat své maximum, kterým je účast ve čtvrtfinále, proti krajanovi Michailu Elginovi. Ten se své první výhry na okruhu ATP dočkal až ve svých sedmadvacetiletech, když si dnes po setech 6-4 6-4 poradil s Italem Filippëm Volandrim.

Dvojnásobný vítěz turnaje Michail Južnyj dnes ztratil pouhé tři gamy v souboji se Španělem Navarrem-Pastorem a o první čtvrtfinále od červencového podniku ve Gstaadu bude usilovat v souboji s Němcem Zverevem.

Lyon: Karlovič dohrál, Roddick postupuje
Před týdenm v Madridu zaskočil světovou trojku Novaka Djokoviče. Dnes v Lyonu prohrál s 83. hráčem žebříčku Nicolasem Lapenttim. Šestý nasazený Chorvat Ivo Karlovič sice nasázel 13 es, ovšem dvakrát svůj servis ztratil. Sám dokázal proměnit jen jeden ze sedmi brejkbolů a s halovým turnajem v Francii se tak předčasně loučí.

Ekvádorský antukář se ve druhém kole s domácím Josselinem Ouannou, jenž už včera vyřadil dalšího Chorvata Ivana Ljubičiče.

Další nasazení už dnes nezaváhali. Roddick, Gasquet i Tsonga dnes postoupili do druhého kola.

Nejvýše nasazený Andy Roddick si v prvním zápase poradil s domácím Nicolasem Mahutem, kterého i díky 18 esům porazil 7-6 6-4. Soupeře, který se v počtu naszených es (18) také nenechal zahanbit, dokázal podání prorazit pouze jednou. Sám brejkbolu nečelil.

Roddick, který v roce 2005 v Lyonu triumfoval, si po včerejším utkání čtyřhry - po boku krajana Ginepriho podlehli domácímu páru Ascione/Gicquel - stěžoval na bolest kolena. "Ráno jsem už nic necítil, tak už je snad všechno v pořádku," řekl šestadvacetiletý Američan po postupu do druhého kola.

V něm se střetne právě s deblovým parťákem Robbym Gineprim, jenž si v závěrečném utkání úterního programu ve třech setech poradil s domácím Sébastienem Grosjeanem.

Roddick v Lyonu bojuje o přiblížení účasti na Turnaji mistrů a v Lyonu udělal další krůček směrem do Šanghaje. "Je to asi nejkvalitnější turnaj sezony. Nehraje tam jen Roger (Federer), ale také Andy (Murray), který hraje velmi dobře nebo Juan Martin (del Potro). To slibuje velký turnaj," vyhlíží rodák z Nebrasky závěrečný turnaj nejlepších tenistů uplynulé sezony.

Na rozdíl od Američana museli oba domácí hráči absolvovat třísetové bitvy. Druhý nasazený Richard Gasquet dokonce kolumbijského soupeře z kvalifikace Santiaga Giralda porazil až v tie-breaku rozhodující sady. Jo-Wilfried Tsonga v souboji dvou francouzských tenistů zdolal Marca Gicquela.

ATP PETROHRAD (Rusko, hala, 1.049.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (2-Rus.) - Guccione (Austr.) 6-4 6-4
Verdasco (3-Šp.) - Gabašvili (Rus.) 1-6 6-4 6-3
Južnyj (4-Rus.) - Navarro (Šp.) 6-2 6-1
Kukuškin (Kaz.) - Čilič (5-Chorv.) 7-6(4) 4-6 7-6(6)
Chardy (Fr.) - Ančič (7-Chorv.) 6-4 3-6 6-4
Jelgin (Rus.) - Volandri (It.) 6-4 6-4
Lejnieks (Lot.) - Kudrjavcev (Rus.) 3-6 7-6(1) 6-3
Gulbis (Lot.) - García-Lopez (Šp.) 6-0 6-2
Tipsarevič (Srb.) - Starace (It.) 6-3 7-6(4)
Zverev (Něm.) - Serra (Fr.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Mertiňák/Žovko (SR/Chorv.) - Damm/Vízner (2-ČR) 6-4 3-6 10-5

ATP LYON (Francie, hala, 713.000 eur) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (1-USA) - Mahut (Fr.) 7-6(5) 6-4
Gasquet (2-Fr.) - Giraldo (Kol.) 5-7 6-3 7-6(3)
Tsonga (3-Fr.) - Gicquel (Fr.) 7-5 4-6 6-3
Lapentti (Ekv.) - Karlovič (6-Chorv.) 7-6(4) 6-3
Santoro (Fr.) - Fognini (It.) 6-4 6-1
Seppi (It.) - Guez (Fr.) 6-2 7-5
Ginepri (USA) - Grosjean (Fr.) 6-7(4) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak jsem koukal na statistiky, tak Roddick s Mahutem předvedli pěknou esovačku. Bombarďák z Nebrasky asi není moc zvyklý na to, že by s ním soupeř držel krok, co se es týká. Ale Mahutovi to nakonec nebylo nic platné..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist