Našel vítězný rytmus? Shapovalov v Montpellier slaví první výhru po půlroční pauze

30. 1., 21:41
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Bývalá světová desítka Denis Shapovalov (24) zaznamenal své první vítězství od loňského Wimbledonu. Kanadský tenista, který se na začátku sezony vrátil na kurty po půlroční pauze zaviněné zraněním levého kolena a v prvních dvou duelech neuhrál ani set, v hale v Montpellier přehrál bez ztráty servisu 6:1, 6:3 domácího Huga Gastona (23).
Denis Shapovalov zvítězil poprvé od loňského Wimbledonu (© Profimedia)

Denis Shapovalov začal mít během loňského Wimbledonu potíže s levým kolenem a když na trávě v All England Clubu vypadl v osmifinále, nemohl tušit, že to byl jeho poslední zápas v sezoně.

Po půl roku dlouhé pauze se na kurty vrátil až na začátku sezony 2024. V prvních dvou zápasech ovšem neuhrál ani set, v Aucklandu nestačil na Rakušana Sebastiana Ofnera a na Australian Open se musel sklonit před českým teenagerem Jakubem Menšíkem.

Bezmála sedm měsíců trvající čekání na vítězství zastavil až dnes na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan navíc po velmi dobrém výkonu přehrál jednoznačně 6:1, 6:3 domácího Huga Gastona, když odvrátil všechny tři brejkboly. Zápas uzavřel 11. esem.

Statistiky zápasu Hugo Gaston – Denis ShapovalovStatistiky zápasu Hugo Gaston – Denis Shapovalov (@ Livesport)

O postup do čtvrtfinále si aktuálně až 137. muž světového pořadí zahraje s druhým nasazeným Alexanderem Bublikem. S Kazachem prohrál oba vzájemné zápasy 1:2 na sety, neuspěl v hale Marseille 2020 ani o rok později na antuce v Madridu.

Nejvýše nasazeným je světová sedmička Dán Holger Rune. Do turnaje vstoupí ve druhém kole zápasem proti španělskému kvalifikantovi a antukovému specialistovi Pablu Llamasovi, který zdolal 7:6, 7:5 domácího veterána a trojnásobného šampiona Richarda Gasqueta.

Zkušený Francouz v prvním setu neudržel náskok 4:1, v tie-breaku pak přišel o vedení 5:3.  Ve druhé sadě smala ztrátu 0:3 a za stavu 5:5 měl dva brejkboly, v závěru ale ztratil 7 z 9 fiftýnů a včetně challengeru utrpěl čtvrtou soutěžní porážku v řadě.

Výsledky turnaje ATP 250 v Montpellier

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist