Nastase: Berdych je jako Henman, hraje v době šampiónů

8. 2. 2016, 18:45
Aktuality 148
Rumunská legenda Ilie Nastase přirovnala osud Tomáše Berdycha k Britovi Timu Henmanovi. Ten ve své éře rovněž patřil do světové špičky, ale nikdy nevyhrál grandslamový titul.
Profily hráčů
Ilie Nastase

"Berdych mi připomíná Tima Henmana. Problém je, že hraje v době takových šampionů. Je to dobrý hráč, ale jsou tu ještě lepší. Má to těžké. Kdyby tu nebyli Federer, Djokovič, tak by vyhrával," řekl devětašedesátiletý Nastase českým novinářům v Kluži, kde sledoval výhru českých tenistek nad Rumunkami ve Fed Cupu.

Henman se nejvýše dostal na čtvrté místo světa, což je zatím maximem i Berdycha, a marně útočil na grandslamový vavřín. Šestkrát si zahrál semifinále, z toho čtyřikrát na domácí trávě ve Wimbledonu, kde vždy prohrál s budoucím vítězem. Berdych už si dokázal o titul zahrát, ale na finále Wimbledonu z roku 2010 zatím nenavázal.

Nastase byl při Fed Cup v jednom kole. V momentu, kdy se hnul z lóže, tak rozdával podpisy, rozhovory a fotil se. A ocenil výkon Karolíny Plíškové, která porazila světovou trojku Simonu Halepovou a třemi body zajistila Češkám postup do semifinále. "Má před sebou velkou budoucnost. Chodí si pro body, hraje odvážně," chválil.

Ženský tenis se zlepšil, myslí si Nastase

Podle svých slov tenis stále pozorně sleduje, a to muže i ženy. "Přijde mi, že se ženský tenis zlepšil. Je mnohem lepší, než býval," míní vítěz 53 turnajů ve dvouhře včetně grandslamových US Open 1972 a French Open 1973.

Mužskému tenisu v současnosti kraluje Novak Djokovič. Jeho předností je podle Nastaseho fyzička. "Tenis je o sebevědomí, které on má. A to přichází s výhrami," konstatoval Nastase, v roce 1973 první světová jednička žebříčku ATP.

Nechtěl porovnávat svoji éru s dnešními tenisty. "To je jak u fotbalu. Těžko srovnat Maradonu a Pelého. Není to fér vůči ostatním šampionům. Každý byl velkým šampionem. Dříve třeba Borg, dnes to je Djokovič," podotkl Nastase.

Na kurtech patřil nejen mezi skvělé hráče, ale byl i klaunem. Často bavil diváky výstředními kousky, provokoval a hádal se s rozhodčími. Dnešní tenis mu ale nudný nepřijde, i když emoce v něm často chybí. "Jsou placeni za to, aby vyhrávali. Těžko po nich žádat, aby dělali show a ještě vyhrávali," konstatoval Nastase.

Sám už tenis moc často nehraje. Jen o víkendu si občas pinkne s kamarády. "Pracuju v Senátu a nemám moc času," vysvětlil čtyřnásobný vítěz Turnaje mistrů, který se stal profesionálem v roce 1966 a raketu odložil skoro o dvacet let později.

Na grandslamech se potkává se svými bývalými soky. Třeba s Janem Kodešem, s kterým prohrál ve finále French Open v roce 1971. "Je fajn ho vidět, i když to byl jeden z mých nejtěžších soupeřů a porážel mě," usmál se Nastase, bývalý šéf Rumunského tenisového svazu a neúspěšný kandidát na primátora Bukurešti.

Dvakrát marně útočil na titul ve Wimbledonu. Každý se ho ptá, proč na trávě v All England Clubu neuspěl, šanci měl hlavně v roce 1972 proti Američanovi Stanu Smithovi. "A já na to říkám: Byl to skvělý zápas, pět hodin, prohrál jsem 5:7 v pátém setu. Nebyly tam židle. Kdybychom je měli, mělo by to sedm hodin," uvedl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

148
Přidat komentář
smazaný uživatel
No a k duelu Nadal x Fognini nedojde...

Ale nemohu rict, zeby me Federico dnes nejak nadchl...;(
Nutno dodat, ze mu Fogna k tomu vitezstvi pomohl.
Federico me pripomiona trochu Ryana, ne az tak stylem, jak mrhacstvim...a uz vubec nechapu ty jeho servisni experimenty behem zapasu.
Hlavne v dnesnim zapase...
...v dalsim Almagro, tak snad hned nerupne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo...ale gigine...Fogna opet dnes pobavil, to zas jo;)
Nejen tim svym tweenerem...ktery mu dost nevysel...a do ktereho se dostal svou totalni blbosti...;)
Tak pokud jsi nevidel...
...sice rupl, k vitezstvi Federicovi i pomohl, ale urcite bys byl potesen jeho teatralnim vykonem;)
Reagovat
gigin
Já jsem viděl jen konec prvního setu. Pak už se mi nechtělo, byl jsem smutný z prohry. Jinak rozumím, že Fogna nebyl pak z otočky nějak extra nadšený, tak je pak protivný a hloupý.
Jinak Ernie rozmlátil raketu a přiznal bod Gaelovi za stavu 15-40. Jestřáb ve prospěch Gaela, rozhodčí hlásil first serv, Ernie to změnil na fiftýn ve prospěch LaMonfa.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis isnerovati;)
Ale vysledkove by mohl asi taky...
Reagovat
gigin
Tak Dom to udělal nedávno taky. Asi pokyny od Bresnika :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Fogna klasicky.... obcas typicke prestrely z trucu;D)
Reagovat
gigin
Dovedu si živě představit.
Reagovat
Frick
Ale já myslim, že je super, že % "mužatek" je v tenisu nyní velmi mizivé.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra začína Nadal v Buenos Aires. Nech ho ani nenapadne turnaj nevyhrať. Ešte stále sa na neho trochu hnevám, takže nič iné ako 4 zápasy výsledkom 2:0 ma neoslovia.
Reagovat
Pe3k
Další v nepřeberné řadě komentářů, co jsi zde za ty léta napsal, který se nezakládá na pravdě...Máš zvláštní schopnosti nemít téměř nikdy v ničem pravdu. Dokonce si nejsi ani schopen zjistit, kdy hraje tvůj hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to te asi turnaj neoslovi...;0)

Hned v prvnim kole Monaco...zadna sranda to nebude. A rozhodne bych jednoznacny vysledek necekal. Jestli prejde krest s Monacem, tak ho ceka spis odpocinkove kolo...ano tady by te to 2:0 mohlo realne i oslovit, pokud k tomu dojde.
Ja jen doufam, ze dojde k tomu SF Izzy vs. Nadal...
...tak tam zase me oslovi klidne i 2:1, ale pochopitelne pro Johna;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, kdo je jaký typ? :D Přiznejte se hráči tenisu.

https://www.youtube.com/watch?v=gF8QGGHcYuw
Reagovat
smazaný uživatel
Já what´s the score guy, ball opener a self talker. :D
Reagovat
janek_da
to samý + něco jako lucky man (lajny, prasátka)

Snad nejvíc mě derou kategorie, které tady nejsou
* mám dva míče, už chci podávat a soupeř musí jít pro třetí a hodit mi ho
* míček skončí v síti, odkutálí se 50cm od sítě a soupeř musí pro něj jít přes celý kurt a posunout úplně k síti, by nehrozilo, že na něj šlápne
Reagovat
gigin
Já ho neposunuju k síti, ale hážu ho hráči na servu, který už samozřejmě dva míče dávno má.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím sa priznať, že ja občas servujem len s jednou loptou, čo vyplýva z prílišneho sebavedomia, že mi jedna postačí. Samozrejme prvý servis pokazím a potom hľadám na kurte ďalšiu loptičku :)
Reagovat
janek_da
tak to je normiš :)

Kámoš zase často nedává míček do kapsy a hraje s ním v ruce(tak se kdysi i hrálo), on ale má často při hře v ruce 2 míče. A to už je trošku srandovní.
Reagovat
janek_da
Tak to mě vytáčí :)
Soupeře asi ještě víc vytáčí, že zpočátku takový míč odpaluji do sítě. A když s tím nepřestává, tak mu ho vracím zpátky. S jedním tvrdloněm jsme tak hráli doslova paralelní zápas. Nakonec mi ten hodil mimo mě, já si pro něj zašel a po zemi mu jej poslal na půlku. :D
Reagovat
gigin
:DDD Ale já jak kdy. Většinou v klidu. Toto dělám, jenom když mne ten protějšek štve. A navíc mi se tam ani k tej síti nechce lozit :DDD
Reagovat
janek_da
Tak jasan, to mluvím o kámoších, kdy by hra měla hlavně odsejpat.

V ostré hře, to je něco jiného. Pokud to soupeř dělá a není výrazně silnější, tak mi hrozně moc pomáhá jeho snaha o to mě rozhodit.

Na MTO bych si hodně smlsnul.
Reagovat
VlS
Co to tam máte za podavače? Vy nmáte děcka sakra?
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne ty prasatka...to je fakt obcas crazy...;)
Reagovat
gigin
:DDD

Self talker, Ball opener, Rager.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky občas ten rager. :D Spaniel je The rule enforcer guy, úplně ho vidím s tím metrem u sítě. :D :D :D
Reagovat
gigin
Bráchanec má metr furt v bagu :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Kecáš? :D :D Tak to je ještě jiný level.
Reagovat
smazaný uživatel
;D) Tak to snad ani neni mozny;))) tohleto...
Reagovat
gigin
Nekecám. Měří furt a přebírá míčky, když servuje, jak kdyby to nebylo jedno, když hrajem kolikrát se šupkama až do mrtě. Pak sa to hodí psom :DDDD
Reagovat
gigin
Ale na našem kurtu co máme, tam jsme to vymakali, nechali jsme si uřezat tyčku 91,4 cm, tam metr netasí.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz ten ogar meri i micky, nebo co?;D)
Reagovat
gigin
Ochlupení studuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To me neprekvapuje;D))) s tim spanielem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasne ze Bouncer...ikdyz v mem pripade je to spis totalni delaying ve vsem...
ja su schopny delat pred servem pochuzky, ktere by zabraly casove na celej ten film;D) Sharapova by se mohla ode me ucit, to je uplna amaterka;)
Pochopitelne se to vaze i s tim straight from 80's...a posledni dobou mam slusny nabeh na injuries guy...

Par kategorii me tam jeste chybi, ktere bych s prehledem splnoval;)
trebas baseball guy...ja nemusim triskat raketou o kurt, ja zasadne do teho valim tak, ze ty mice litaj protivnikum, kteri stoji na bl, kolem hlavy;D) Hlavne jak na me zkouseji ten moonstyle...;)

Video dost dobre;) Na svuj zpusob bych dokazal zmaknout v realu vsechny ty kategorie;) ale asi nejvic ty zdrzovacky, to me jde naramne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe si úplně představuju, jak toho chlapíka z 80. let, vím, že máš rád old school. :) Ještě tam mohli do toho videa zakomponovat šampíčko, ne? :D

Já jsem právě antibouncer, já jsem schopný, když mám dost míčů v kapse, podat třeba za pět vteřin od konce výměny, proto už si beru radši jen dva míče vždy, abych nemohl hned podávat. :D

Já na to narazil dnes a je to součást nějakého seriálu. Je to partička youtuberů, kteří dělají stereotypy ke všem možným situacím. Třeba typy studentů nebo sportovních fanoušků mě taky dost pobavily. :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Je to super napad...
Jinak jeste k tem kategoriim. Janekda by byl asi taky The rule enforcer guy....
ikdyz...on je fakt asi nej. machr na ty prasatka...;) A trochu se vymyka...

Jinak znam i typ moonstyle...hele, a to bych fakt nikomu nepral...;D)
Reagovat
smazaný uživatel
jo a janekda je urcite take ball opener;) to je jas...;)
Reagovat
smazaný uživatel
sport-fans;)
https://www.youtube.com/watch?v=OO3K--uOtyc

...toz dobry, hlavne ten Lucky-Outfit...;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja určite self talker a Rager som, ale nikdy nehádžem raketu, len hreším a nadávam a asi ma je aj dosť počuť, kedže som už dostal viackrát upozornenie z vedľajšieho kurtu, že nie som na futbale :)
Reagovat
gigin
Já jsem kdysi po deseti minutách neměl čím hrát. Všechny tři rakety byly naházané v kúpališti vedle kurtů.
Reagovat
smazaný uživatel
You swimming pool Rager!..
Reagovat
Kozoroh
Každá éra má své nejlepší hráče a ty ostatní. Berdych přes všechno svoje snažení nedokázal být nejlepší ve své době. Kdyby se narodil o 10 let dřív, narážel by na Samprase a Agassiho, mít kariérní vrchol v 80. letech, střetával by se s Lendlem, Beckerem, McEnroem atd. Omlouvat jeho neúspěšné snažení za GS titulem tím, že hraje v éře No1eho aspol. mi připadá zkreslující.
Reagovat
George_Renel
Jsem si nevšiml nějakého omlouvaní.
Prostě to konstatoval.
Reagovat
Pe3k
Nastase je jen další chytrák. Přitom Berdych by zametl s ním i s Timem. A on sám by jen těžko vyhrával grandslamy v éře Federera nebo Djokovice. No možná by měl nějakou šanci v těch slabých létech 2010 nebo 2013.
Reagovat
svetova.dvojka
Tim Henman byl lepší hráč než Berdych, navíc to byl sympaťák a gentleman. Berdych je ztělesněním arogance a nezdravého sebevědomí, co je to za hráče, který už snad odehrál dohromady 150 GS + Masters 1000 turnajů a získal jen jeden titul v Paříží 2005, proč na grandslamy a turnaje Masters 1000 vůbec jezdí , když nikdy nevyhraje ? To nikdy nepochopím... i když vlastně chápu jezdí si tam pro startovné ,aby si Ester mohla koupit džíny za 500 Eur...
Reagovat
babolat.cz
nemyslím si, Ester má své příjmy, pleteš si ji s Ochotskou. A henman mi nikdy k srdci nepřirostl, takový nemastný neslaný tenis.
Reagovat
svetova.dvojka
A z čeho jako s modelingu...?, pochybuji , že by se tím uživila..., přečti si nějaké rozhovory s modelkami o tom jaké jsou jejich příjmy, zas takový zázrak to není i ty nejbohatší modelky si rády vybírají prachaté partnery. Na Ester se dá ocenit alespoň to, že si vybrala mladého kluka a ne nějakého odporného uslintaného dědka... ale bez Berdycha by se neuživila.
Reagovat
George_Renel
Ty jsi krásný příklad toho, jak nenávist a závist zatemňují mozek. A podceňuješ se, nejsi v tom dvojka, ale jednička..
Reagovat
Kytka
Přesně!!!!
Reagovat
PetaM
Já taky nechápu, proč minulý rok jezdili hráči na GS a Masters. Všichni mohli klidně zůstat doma a trofeje se mohly předávat Novakovi. Blbci. Akorát pro peníze tam všichni jeli.
Reagovat
Mayo
Stanoví sa vyplatilo ísť na RG aj Andymu do Montrealu či Rogerovi do Cincy (:
Reagovat
PetaM
Tak to je fakt úspěch na to, kolik je za rok turnajů :D
Reagovat
Mayo
Áno je úspech vyhrať take veľké turnaje, hlavne to RG hihi
Reagovat
Kozoroh
Na letošním RG se už hihňat nebudeš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už v roku 2011 sme sa nemali...Aj 12, 13, 14, 15, jasné ze aj 16 :)
Reagovat
Kozoroh
Jednou to vyjde,snad letos :-)
Reagovat
Roger_Federer
Letos vyhraje David..ktery porazi Djokovice 9:7 v patem, potom co se Nole za stavu 2:0 6:6 7*:6 dotkne rukama site, psychicky se zblazdni a dalsi 3sety uhraje 6micku...;), usledne ukonci karieru a Rafa bude mit konecne sanci udelat ten 15 slam na Rg 17.
Reagovat
Roger_Federer
Dalsi dva sety..nez se z toho vzpamatuje.
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2006 šiel na RG podávať Rafa na víťazstvo s Rogerom, dotkol sa siete, prehral gem...Avšak bol natolko silný, že to s ním nezamávalo a vyhral zápas.

Len pre tvoju info..Kuk Highlights ;)
Reagovat
Roger_Federer
Ja spis narazel na ten Novakuv dotyk site na Rg 2013 tusim.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem na čo narážaš, neboj :)

Ja len podotýkam, že za stavu 2:1 na sety a 5:4 šiel Nadal podávať na výhru v zápase, dotkol sa pri jednem výmene siete a zrazu bolo 5:5 a set sa dostal do TB. Ak by ho Federer vyhral, možno by to Nadal neustál a na ten dotyk siete by sa spomínalo, ako na dotyk siete Djokovica. Rozdiel však bol, že Rafa to ustál a Djokovic nie...
Reagovat
Roger_Federer
Pokud si dobre vzpominam to RG 06 bylo to kde mu Roger vzal prvni set 6:1..nasledny prohral uplne stejne 1:6..a 4 set po boji 7:6 Rafa.
Reagovat
PetaM
No, tak když Stanovi odstranili z cesty Nadala, neměl problém :D :D Novak už z toho má skoro depku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Novak musí na RG doufat, že Rafu nalosují do druhé poloviny. A taky doufat, že tam bude s Wáwrou :D Je to kletba - kdo na RG vyřadí Nadala, nemá šanci na titul.
Reagovat
turista
Novak Djokovič titul na RG letos už dá. Je velezkušený, takže pošetří síly se slabšími soupeři a těm silným naloží pořádnou čočku.
Reagovat
Lasicka
Hochu, Ty jsi zamindrákovaný jantar.
Chtěl bych Tě vidět na kurtu ....
Jo a nebýt Berdi, tak už deset let
hrajeme Davis Cup o záchranu !!!
Reagovat
Kytka
O záchranu ano, ale v jaké skupině? Třeba až v té třetí.
Reagovat
babolat.cz
nevím jestli je lepší, je více silový. Moc krásy není. Ale pokud bych měl zvolit vrchol nevkusného zápasu, tak by to bylo měření sil mezi Sanchez-Vicario a Nicolescu.
Reagovat
dadaft
"Přijde mi, že se ženský tenis zlepšil. Je mnohem lepší, než býval."
Souhlas.
Je lepší v tom, že špička je mnohem širší a vyrovnanější než dřív.
I v minulosti nabízel ženský tenis skvělou podívanou, vzpomeňme na období, kdy se potkávaly Davenport, Pierce, Mauresmo, Serena a Venus Williams, Henin, Clijsters,,,,,,,,,,,,,,,,,,, parádní doba :)),
ale jak vzpomíná Martina Hingisová na svoji dobu -- bylo nás vždy tak deset hráček, které jsme mohly vyhrát turnaj a první kola grandslamů byla čistě na rozehrání.
to už dnes neplatí.
jak se ženský tenis ještě víc profesionalizoval, je v něm o hodně víc peněz, zlepšily se tréninkové, terapeutické, technické a jiné možnosti,
máme zde spoustu skvěle vytrénovaných hráček.
a běžně se stává, že se potká třeba No.17 s No.61 a je to špičkový tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka, jestli je to atraktivní i pro širokou veřejnost. Finále US Open 2014 mezi Čiličem a Nišim bylo jedním z nejmíň sledovaných v historii.
Reagovat
smazaný uživatel
No otazka je, jestli ma vubec smysl srovnavat atraktivnost muzskeho a zenskeho tenisu...
Myslim, ze siroke verejnosti (a opravdu myslim tu sirokou verejnost) je casto celkem putna jak ty holky hraji...staci, kdyz pekne vypadaji, jsou atraktivni na kurtu atd.
Ted je dost v mode, jak ta holka do toho silne pere...a to casto te siroke verejnosti staci...
Ono ten marketingovy tah WTA pod heslem Strong and Beautiful neni proste nahodny...
Podle me za zenskym tenisem jde mnohem vetsi socialni percepce nez u chlapu, kde se vic vnima samotna hra.

Krom toho ja jsem dokonce presvedceny o tom, ze WTA chybi tzv. divacka kvalita.
A na TP je to dost videt...(ale dost podobna situace je na svetovych portalech)

Dadaft patri mezi vyjimky...spis bych rekl ty fenomeny...kde bych take zaradil Janekdu, to jsou typy, kteri prave vnimaji zensky tenis jako rovny muzskemu, tedy jsou spise nastaveni na samotnou hru.

Takze tvuj usudek neni spatny, ale podle me se jen neda srovnat s ATP proste...

Reknu ti to jinak. Kdyby Bobina mela tvar jako Evzenka a hrud mela jak Petra, tak by nebyl zadnej problem s tim, ze vyradila Serenu...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to máš pravdu. Z tohoto úhlu pohledu jsem se nad tím nezamyslel. Já se na sport nedívám kvůli tomu, abych viděl hezké tvářičky, ale dobrý sportovní výkon. Hezkých tvářiček jsou plné ulice a internet. :D
Reagovat
blixa
To je sice pravda, ale zase mi neříkej, že lepé ženské tvary nejsou ve sportu příjemným bonusem ;-). Jinak ale běžný divák chce prostě své hvězdy, a když mu je nedáš, tak ho nějaký Čilič s Nišim moc netankuje. To platí v mužském i ženském tenise, a nakonec nejen v tenise, všude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proc by nemohl clovek vnimat spis samotnou hru tech holek...???
Je me celkem jedno, co dela vetsina. Na ten bonus celkem se*u. Jak to rekl venca...kolem nas v realu beha plno fajn holek...;)

problem je, ze ten bonus se stal apriori pro sledovani...WTA...

A prave o te kvalite ve WTA hovorim... Navratilova, Grafova...se staly hvezdami bez toho bonusu...
...jeeeenze, kdo to jen kvuli nim sledoval???
Takze ty marketingove akce...stylu Seles, Sabatini, Hingis...proste musely byt, aby to ty lidi vic zajimalo...(tu sirokou verejnost)
ja nerikam, ze ten bonus je nejak spatny...
Ale take rikam, ze divacka kvalita ve WTA proste chybi a je to fakt rozdil s ATP, kde lide mnohem vice oceni samotne umeni hracu.
Reagovat
blixa
Tak to je ale ve všech sportech. Přiznejme si, že prostě většina sportovních fanoušků je mezi chlapy. A ty nějaká mužská krása netankuje (až na ty 4%), ale na ženskou pochopitelně koukají i jako na ženskou. Jestli ty to máš jinak, budiž, ale většinově s tím těžko co uděláš. Stěžovat si na diváckou kvalitu, nevím no, to bys třeba na utkání některých týmů v NHL plakal, a je to mužský sport. Já bych tohle neřešil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejde o stiznost...jde jen o konstatovani z vypozorovani nejake tendence.;)
A to, ze se nejak chova vetsina, me opravdu nejak netrha zily, neb nevnimam jako rozhodujici to, ze jak neco dela vetsina musi to byt vzdy spravne, ale pochopitelne i naopak.

Myslim, ze to ani nevyresim...a podle me tu nejde o nejake reseni. Ale rozhodne nebudu podporovat ten vetsinovy kult. A celkem se mi hnusi, kdyz napisu, ze se me libi jak hraje na BH Karla, a mam reakci, ze su teplous...no nevim...
...to ze me staci bohate manzelka...

Ja si spis myslim, ze ta vetsina ma problem s postojem te tzv. mensiny.

Ja jen abychom si rozumeli, nemam nic proti te vetsine, jen rikam, jak to vnimam...pro me je opravdu ztrata casu koukat na borku v TV jak vypada...tady se opravdu shodnu s Vencou jednomyslne...kolem nas jich lita;))) Tak proc ztracet cas...

A pokud se ten tzv. bonus zacina vnimat jako takove apriori...coz jde pozorovat take...tak se pak ale nemuzes divit, ze tu mas ty Fricky a podobne typy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to bonus, ale pro mě fakt nepodstatný. Máš ale pravdu, že dnes je tvoje marketingová hodnota na WTA dost ovlivněna tvou atraktivitou. Na druhou stranu, ty ženy tomu sami dost napomáhají, když se fotí polonahé, viz Ivanovičová, Radwaňská atd. I proto si vážím Lucky Šafi - je to vážně dost atraktivní děvče, ale nemá potřebu se vyslékat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
;D) Tak ja te chapu...ale myslim, ze budem spis v mensine...
Reagovat
George_Renel
Já se k té menšině připojuji.
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
VlS
Srovnávat to smysl nemá, stejně jako nemá smysl srovnávat ženskej a chlapskej box ( atletiku, fotbal, hokej, veslování divokou vodu, lyžování) Obojí je atraktivní a divácky zajímavý, při srovnání výkonů vyhrají chlapi, ale dítě neporodí. Příroda to tak nastavila. Já se radši budu dívat na tenis holek, většinou je zajímavější , než sprinty po BL u chlapů. Holky hrají pestřejší hru a můžeme rozebírat, že je to proto, že soupeřky nabídnou víc možností k přechodu ba simť, nebo běhakým technickým finesám, než si babídnou chlapi.
Reagovat
smazaný uživatel
To si najel na dost tenký led, bych řekl. Mně přijde, že ženy to většinou perou hlava nehlava bekhendem od baseliny, samozřejmě jsou výjimky, které hrají dost technicky, ale to přece i v mužích. Navíc bych řekl, že v ATP jsou hráči osobitější. Třeba Roger má tu svoji techniku, která lahodí oku, Rafa zase "banánové" forhendy a neskutečný spin, Nole gymnastickou průpravu, Stan neuvěřitelný bekhend, prostě fakt nějaký speciální aspekt hry, kvůli kterému si tu TV zapnu. U žen takové charakteristické rysy podle mě moc nejsou u těch nejlepších. Teď marně přemýšlím třeba, čím je tak výjimečná Šarapka nebo Azarenka. Dobře, perou do toho hlava, nehlava, ale něco výjimečného?
Reagovat
VlS
Maša hraje chlapskej, ne moc zajímavej tenis. Berďa v sukýnce. Vika hraje úplně jinak, techničtěji a chytřeji. Ale u chlapů už je jen jeden pislední hračička radek, u holek jich je daleko víc - a ne vždy jsou to ty úplně top. Každej se může dívat na to, co ho baví víc, objektivní měření atraktivity asi možné je ( počty diváků ), ale je to prostě jen statistika. Jako zápas Andy - David ( Ferrer), to je kopec nudy na 3-5 hodin.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně vadí, že ti hračičkové, které máš na mysli, většinou hrají dost měkce.

https://www.youtube.com/watch?v=xMENZ7yMTws

Třeba tento zápas je pro někoho vrcholem blaha, ale pro mě je to spíš jak nějaký exhibiční zápas, ne prostě ostrý duel na grandslamu. Mám rád něco mezi, ne úplně bum bum tenis bez rozmyslu, na druhou stranu ale ani ne líný tenis od hračičků.
Reagovat
smazaný uživatel
No prave...Andy x David...
jenze jeste horsi kombinace je trebas Andrejka x Simona...nevim, neumim si nejak pomoct;)
Ale jak vyjdes z te top4, a celkem i z te top10 u ATP, tak o pestrost uz nouze rozhodne neni...
...a nemyslim si, ze Radek je nejaka posledni mohykanova hracicka. Co treba Dimitrov, Monfils...

Ono Cuevas, to je take pekny pohled na tom BH, ale chapu, ze mu to pomuze jak mrtvemu zimnik, kdyz by melo jit o vyhru na GS;)))

Ale kdyz se bavime o te pestrosti a ne efektivite...podle me problem je prave v tom, ze tam v ATP mas ten silny focus na top4...a jasne dle toho to potom muze vypadat bidne, jestli jde o pestrost hry i toho top10...(ikdyz federerovci by te asi zadupali pod zem, a musim uznat, ze asi pravem...ten chlap, jestli jde o pestrost hry, je fakt vyjimecny...) Mozna je Andy s Davidem nuda, ale pokud Andy hraje na trave, tak tady musim priznat, ze ja se celkem na neho tesim;) A asi vic nez trebas na zapas Petry, tam na ty trave neni celkem co resit...jak je psychicky nahore, je schopna tzv. vybouchat vsechno...a kdyz vleze na neco pomaleho, nejaky ten molitanovy hard, tak je schopna vybouchat taky vsechno, ale spis kolem kurtu...

Ale jinak su rad, ze jsme se dnes vratili - aspon na nejakou chvilku k tenisu;)

Ale jinak tui rozumim...ono ty holky to casto resi ruzne na kurtu...ale vsechny jak Betka, nebo Bara proste nejsou...

Ikdyz posledni finale AO jisteeee. Jestli jde o WTA vs. ATP bez mucenim rikam...to zenske finale bylo famooozni...a Angelika s temi planovanymi dropy me potesila;) Ale prvni kola...eh...
Reagovat
smazaný uživatel
Holky hrají pestřejší hru...

promin brachu, ale s tim nejak nesouhlasim.
Rekni mi, kolik hracek hraje stylem Izzy...uzivajic halfy tak jak on. Rekni kolik holek hraje jak Raonic...Rekni mi kolik hracek hraje stylem Dolgopolov. Najdi mi zenskeho Cuevase. Nebo najdi me zenskeho Monfilse nebo Berlocqa...atd.

Problem je podle me v tom, ze svet brutalne zuzil ATP na tu tzv. slovutnou top4...ale turnaje GS v prvnich kolech jsou podle me na ATP casto pestrejsi herne nez u devcat...

proc myslis, ze jsem na prasky jak KiKi prez cely zapas skisne na BL...;D)

Ale su optimista... Margarita se svym jednorucakem je jen jedna s mladych vlastovek nastupujici generace, ktera by mohla tim WTA zamichat stylove...
...zatim je to spis pestrejsi vzhledem k psychickym vykonum na kurtu;) Ale jiste vnimam to tak, ze zvladnu vpohode zapas jak psal dadaft nejaka No.17 s No.61...a je to spickovy tenis, no ale u chlapu to plati dvojnasob...s tim, ze top 10 sledovat ani nemusis, tam je vse tak nejak plus minus jasne;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak Dolgopolov, to je silná karta. :D Na to se snad nedá reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No vcera tenhle unikat ve tretim setu v Buenos Aires me totalne polozil;D)))
Jsou momenty, kdy si rikam, jestli to fakt mysli vazne;D)
*
Hele a to jsem jeste nevytahl Gulbise a to jeho FH letadlo;)
Reagovat
janek_da
Já bych řekl, že tohle všechno přebíji jedna Rumunka :D

Jó, kdyby hrál ješět Santoro, tak by ATP vedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Jako ty myslis tu famooozni Niculescu;)
Tak jiste, ale podle me je to proste predelana pinpongarka.
Tohle pinpongari zvladaji levou zadni.

No, ale ja budu kontrovat na FH Dustinem Brownem...
;D)))
https://www.youtube.com/watch?v=EoFqk4xPBao

No dobre...FH Moniky asi lepsi, ale jinak;)?

https://www.youtube.com/watch?v=ZFvnp99eUQc
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
Na tohle reaguji 1zz1m;)
https://youtu.be/N55Es9V_pVc?t=2m4s
Reagovat
turista
No už se těším na to jak v Buenos Aires Rafa zválcuje všechny soupeře a získá 68.titul.
Reagovat
janek_da
Díky, ale jednu výjimku mám. A to je Peťka C. To nejsem schopný sledovat tenis. Jenom si užívám, že ji zase po dlouhé době vidím. Tenis prý hraje dost pohledný, takže malý bonus.

Coco, Bet, Aga, Petra K., Serena, Angie, Belinda, Venus, Vinci, Niculescu, Svetla, Errani, Nasťa, Stosur, Kiki, Darja, Camila, Mona, Flipkens. Dyk co hráčka to unikát a to jsem vynechal x dalších. Za mě je WTA pestré. Jenom ty číňaky jsou příliš robotické + stejná jména.
Reagovat
smazaný uživatel
No...ja nerikam, ze o pestrost ve WTA neni nouze;) A asi bych jeste nejake ty hracky pridal...
Ale nejsem si uz tak jisty tim, ze bych tvrdil, ze WTA produkuje pestrejsi tenis...
...ono sa to da rict o jakemkoliv cloveku, sportovci, co clovek to unikat;)
Reagovat
VlS
Nejsme ve při, přeformuluji to - WTA nabízí v závěrečnych kolech důležitých turnajů daleko větší pestrost, než velmi předvídatelná ATP ( v QF pravděpodobně 6 z 8 nejvýše nasazených).
Reagovat
smazaný uživatel
Dává tohle někomu smysl? :D "Mužskému tenisu v současnosti kraluje Novak Djokovič. Jeho předností je podle Nastaseho fyzička." To je, jak kdybych říkal, že Einsteinovou předností bylo, že uměl počítat do tisícovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechápu tebe, prostě má podle Nastaseho nejlepší fyzičku..
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale z toho textu vyplývá, jako by to byla jeho hlavní přednost a hlavní faktor, díky němuž dominuje. Což mi teda divné přijde, protože fyzička určitě není ten faktor, který ho odlišuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrbaty mal super fyzicku,a nic poriadne nevyhral
Reagovat
fera
Mě to teda smysl dává,
navíc si myslím, že to bylo myšleno v širším slova smyslu. Ne, že Novak vydrží nejdýl běhat, ale má cit pro pohyb, úžasnou obratnost a mrštnost (ta jeho gymnastická průprava) a z toho taky plyne to, že nemá moc zdravotních problémů...
Reagovat
smazaný uživatel
dava. Ikdyz bych dodal postreh, ktery jsem si nedavno precetl na Puntodebreak, ale vim, ze zde na TP neni popularni, ba naopak je to spis predmet posmechu, a to je ten jeho Becker.
Nemyslim, ze s Borisem zmenil svuj styl, ja si ale opravdu myslim, ze mu ten jeden maly detail pomohl jeste vice zdominovat ATP... on totiz pred Borisem na te siti vypadal jak jelito, a jak zkousel smec prez hlavu, tak celkem to vypadalo take komicky...obcas tim ztracel...dokonce si i pamatuji, ze jeho nej. fanatik na TP Gigin...jak videl ze leti na sit, zaviral oci...diky tomu malemu detailu ziskal podle me "uplnou" kontrolu nad svou pulkou kurtu, a o to mu celkem jde...je to defensmen...
...dost jiny pristup, primo opacny k tomu, co hraje Fedex, trebas.
Ten chce mit kontrolu hlavne nad souperem.

Ano smysl me to dava. Ale opravdu nevnimam fyzicku jak jen to, ze pekne beha "jak Mirek Dusin..."
Pokud to budes vnimat tak, ze Nastase uvazuje, ze pekne beha s palkou v ruce, tak to asi smysl davat nebude. Do hlavy chlapovi nevidim...ale z toho, co se v clanku pise, to vnimam jako nejen skvely prehled na kurtu, ale ze dokaze prave diky te fizicke pripravenosti si tu "svou cast" kurtu pohlidat jak nikdo jiny...a proto, toho Beckera beru jako celkem zajimavy faktor...a rozhodne bych to uplne na posmech nedaval.

V kazdem pripade, nikdy to muj oblibeny hrac nebude;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumím, co tím chceš říct. Na druhou stranu, četl jsem zhruba před půl rokem rozsáhlý rozhovor s profesorem Kolářem (už je prý profesorem), který Djokoviče léčí a ten zmiňoval takovou anomálii, která mu dost pomáhá v anticipaci a pokrytí kurtu. Hodně zjednodušeně řečeno -) ten článek nemám schovaný a vypadá, že není ani na netu -) má jakoby zrychlené nějaké smyslové vjemy, takže v podstatě vidí míček dříve než ostatní tenisté. Takto to zní hodně pofidérně, ale on to tam pěkně rozebral. Kdyby mě někdo ten článek, tak se ozvěte.

A u toho jednoho bodu bohužel musím nesouhlasit, Djokovič mi pořád přijde u sítě jako jelito, má pořád nejhorší smeče z TOP 10. On umí zahrát pěkné voleje prakticky jen, když je má nalité a často ani to ne. Že by si pomáhal hrou na síti, toho jsem si nevšiml. Podle mě mu Becker nejvíce pomohl zlepšit servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak haluz, zrovna před týdnem tu klíčovou část rozhovoru s Kolářem o té Djokovičově anticipaci otiskl deník Sport. Zde je: http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/259146/cim-vladne-djokovic-nezastavitelny-sampion-vidi-micek-zpomalene.html

"?Stejně jako u dalších sportovců hledám, co vlastně vězí za jejich výjimečností. Novak mě hodně inspiroval a jeho případ mi osvětlil také některé procesy v mozku, které jsou rozhodující u pohybových funkcí,? připouští Kolář, podle nějž má tenisový velikán pro úspěch anatomické předpoklady."

Je v tom totiž kus vědy. Není náhoda, že i v tísni je schopný švihnout úder, po němž soupeři spadne brada. ?Má vynikající optickou gnostickou funkci, je tedy schopný mít daleko lepší hloubkové vidění,? vysvětluje Kolář, proč Djokovič nachází řešení, o nichž běžný tenista ani nemá šanci uvažovat.

?Oproti ostatním on vidí míček skoro zpomaleně. Má výjimečné optické zpracování. Periferně vidí detail daleko dřív než ostatní. Je schopný poznat rychlost letícího míčku, odhadne vzdálenost a předvídá jeho dráhu,? popisuje Kolář.
Reagovat
VlS
Což by mu bylo k ničemu, kdyby nebyl takový atlet a nebyl schopen být u míčů včas. Myslím, že se to nevylučuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jasně. Ale Federer, Nadal, Murray mají taky prakticky dokonalou fyzičku. Tady se podle mě fakt ten chleba neláme.
Reagovat
VlS
Souhlas, i Tomáš a hafo dalších mají skvělou fyzičku, není to jen o fyzičce, ale skvělá fyzička je condicio sine qua non, podmínka nutná, bez ní by to nešlo. Pak tam je sebevědomí, schopnost se uvolnit a pak tam třeba ( asi) je ta další Noleho konkurenční výhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jak by řekl náš tělocvikář ze střední, podmínka nutná, leč ne postačující. :))
Reagovat
smazaný uživatel
"...Hodně zlepšil čop z bekhendu, víc se tlačí na síť a má na ní větší přehled. Hodně teď do hry zapojuje také kraťas. Hraje celkově pestřeji než dřív. Jeho doménou je samozřejmě obrana, kterou hraje skoro na základní čáře, daleko víc v kurtu než všichni ostatní..."

To jestli jde o tu sit, fakt si myslim, ze pred Borisem tam vypadal jak vetsi jelito, pro Tebe to mozna bude stale jelito, kdyz to budes srovnavat s Fedexem...
...no ale ja bych to nesrovnaval s jinym hracem, spis pouze jeho samotneho, cili stav pred a po Beckerovi...a tam rozdil fakt vidim.

Jinak jestli jde o ten clanek, tak moc dekuji. Nemam moznost cist cr tiskoviny...
A je to opravdu velmi, velmi zajimave.

Me by uz jen zajimalo, jestli existuje nejaky zpusob cviceni, treningu, kterym bys mohl dosahnout toho sameho efektu, aniz by ti byl prirozene dan...
Reagovat
VlS
Kdysi o tom psal Stirling Moss, který ve formuli 1 viděl svou konkurenční výhodu v reakčních časech a snad se tím nějak zabýval i s nějakými vědci a výsledek byl, že to natrénovat nejde, buď to máš, nebo ne. Jde to prý trochu vytříbit. Existuje na to úplně jednoduchej test, potřebuješ pomocníka. Vezmeš si obyč pravítko a pomocník ho přimáčkne ke sťeně a drží ho tak, abys neviděl na jeho ruku. Dáš si prst kousek od pravítka a pomocník bez upozornění pravítko pustí a uvidíš na kolika centimerech ho zastavíš. Dost jsme to jako kluci zkoušeli. Rozdíly mezi lidma jsou dost velký a fakt je, že se podstatně nemění a můžeš to trénovat jak chceš. Švindlovat se dá jedině tak, že vidíš ruku toho pomocníka a reaguješ na tu ruku, ne až na pihyb pravítka.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, to je fakt, že o trochu to zlepšil. Ale ten progres není tak masivní, si myslím. Stačí se podívat například na asi nejlepší úder Australian Open.

https://www.youtube.com/watch?v=JLyFu9-ElPM

Dvakrát mohl Djoker zakončit na síti a i když to vyloženě nepodělal, tak hráč, který se cítí na síti jak doma, by to podle mě zakončil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší výměnu... Jinak, nemáš zač, rád jsem přispěl. Taky mě to tehdy dost zaujalo. Kolář píše, že podobný dar má i Jarda Jágr. Podle mě se to moc natrénovat nedá, jinak by to snad ostatní trenéři zakomponovali do přípravy svých svěřenců. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdo vi na co jeste clovek neprijde;) treba ted jen nevime jak;)
Ale nemyslim tim, ze se dosahne efektu na urovni Noleho...nebo Jagra...coz me take dost zaujalo;)

Ale vis, ze bude neco, co pomuze rozsirit vliv psychiky na motoriku;) I vzhledem k tomu vjemu casu, ktery ti chlapci maj darem;)
Reagovat
Frick
Tenhle mi připomínal Draculu.
Reagovat
smazaný uživatel
že Berďa klesnul na 8. místo žebříčku. To není dobrý, ale není to ani katastrofa. On měl minulou sezónu tenhle začátek opravdu famózní a v race se dokonce držel určitou dobu na 2. místě. Niši a David jsou na dostřel a Tsonga naopak daleko. Hlavně nepustit tu osmičku, to by bylo horší.
Reagovat
Davor1
To porovnanie Berdycha s Henmanom v podstate celkom sedí. Podobné výsledky na GS, podobné výsledky na Masters, podobný počet vyhratých turnajov aj podobná dlhodobá konzistencia a príslušnosť k top hráčom, no bez nejakého väčšieho úspechu počas celej kariéry. Celkovo by som ale Berdycha zaradil ešte o trošku vyššie, tým top hráčom je dlhší čas ako ním bol Henman...
Reagovat
darek.vrana
Akorát mi to přirovnání moc nesedí v tom, že Henman hrál naopak v dost slabé éře. Ten přelom století bylo takové bezvládí, kdy se i jedničky střídaly po pár týdnech a GS titul visel mnohem níž než dnes.
Reagovat
Davor1
Ono to bolo rozdielne hlavne v tom, že tam vtedy nebol hráč ako teraz Djokovič, ktorý by totálne dominoval a bol niekde úplne inde ako zvyšok poľa, ale nemyslím si, že GS titul bol vtedy ľahšie dosiahnuteľný. Henmanove top roky boli 1997-2004, zo začiatku mal na svojom najsilnejšom povrchu (tráve) Samprasa a na konci Federera, medzitým 2 roky superformy Hewitta... na antuke boli výborní Kuerten a Moya, na harde zase množstvo skvelých hráčov, cez ktorých ten GS bol tiež ťažko dosiahnuteľný (Agassi, Sampras, Kafelnikov, Safin, Roddick, Hewitt, Rafter...) Tá špička bola proste širšia a vyrovnanejšia, bolo tam viac hráčov ako trebárs dnes Wawrinka, ktorí mali tú kvalitu vyhrať GS, keď im turnaj sadol (Rafter, Safin, Kafeľnikov, Hewitt...)... Henman tú úplnú top kvalitu nemal, podobne ako ju dnes nemá Berdych...
Reagovat
Roger_Federer
Diky, Bingo...tohle treba Forehend nikdy nepochopi, ikdyz mu to napises 100x.
Reagovat
darek.vrana
Ta špička byla širší logicky, protože ti superhráči v tom mezidobí prostě chyběli a někdo ty turnaje vyhrát musel. Konkurence dnešní top 4, která má dohromady celkem 44 GS je určitě kvalitnější. Neříkám, že ti hráči byli slabí, ale do finále GS se tehdy dostal i takový Verkerk, to by dnes asi nešlo.
Reagovat
darek.vrana
Já to dobře pamatuju, každý GS byl naprosto otevřený a na titul mohlo pomýšlet třeba 30 hráčů. Prostě pár let chyběly ty top stars. Moc se to srovnávat nedá, ale tohle bych opravdu označil za objektivně slabší éru, mluvím teď o letech dejme tomu 1997-2003.
Reagovat
darek.vrana
To byly vlastně Henmanovy nejlepší roky a ani tam nedosáhl na GS finále.
Reagovat
Roger_Federer
Big 4..je jina planeta, dohromady to jejich prekryvani s tituly davaji super eru.Ale to neznamena, ze ti hraci 98-08 byly nekonkurence schopni.
Reagovat
darek.vrana
To snad nikdo netvrdí. Samozřejmě byli konkurenceschopní. Ale přece jen Federer, Nadal, Djokovič, Murray je k zisku titulu větší sousto než třeba Rafter, Kuerten, Ferrero, Safin apod.
Reagovat
darek.vrana
V GS finále hráči jako Norman, Verkerk, Schüttler, Clement apod., to prostě bylo průchodnější než dnes.
Reagovat
darek.vrana
Zkrátka Henman si na rozdíl od Berdycha nemůže stěžovat, že hrál v těžké době.
Reagovat
janek_da
KUerten na antuce ve finále? No, to by byl pořádný oříšek.
Reagovat
darek.vrana
Možná, ale furt menší než Nadal na antuce ve finále, na tom se snad shodneme. A hlavně, Kuerten byl nebezpečný JEN na antuce, takže dostat ho jakožto nasazenou jedničku třeba ve Wimbledonu je docela průchodné. Kdežto pro Berdycha je v podstatě na KAŽDÉM grandslamu tahle nepřekonatelná bariéra top 4.
Reagovat
janek_da
To jo, ale jinak Kuertena osobně řadím hodně vysoko. Měl hodně pech na zranění.

Co byl Djoker aby vyhrál Cincy. A Gustavo vyhrál i Masters ve finále Aggasi a v SF Sampras, takže zas takový nazdárek mimo antuku nebyl.
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě, že světová jednička nebyl "nazdárek". Ale porovnáváme se současnou generací, kde vůbec není třeba vypichovat nějaký ojedinělý solidní výsledek. To jsou prostě mašiny, které drtí na každém povrchu, na každém turnaji.
Reagovat
janek_da
To je jas o tom se nemá cenu přít. Co je taky jasné, že od té doby nastal neuvěřitelná nivelace povrchů + novyých raket. A antukáři zabírají halové turnaje. Esovič miluje antuku, protože tam se projeví rychlý servis appod.
Takže se pořád hraje na plus, minus stejném povrchu.
Reagovat
janek_da
nivelizace
Reagovat
Davor1
Ono je to jedno s druhým. Teraz je tá špička mimo big4 a Wawrinku strašne jalová, hráči ako Berdych, Ferrer, Gasquet, Simon, Tsonga, Nishi- ktorí sú dlhodobo hneď za tými najlepšími, proste nemajú mentalitu víťazov a nedokážu svoju hru pozdvihnúť o ten jeden level vyššie počas celého turnaja, alebo aspoň záverečných kôl- ako to dokáže trebárs Wawrinka, preto dlhé roky na GS plnia len vedľajšiu úlohu a nemyslím si, že by to bolo v minulosti inač. V Henmanovej dobe bolo tých nebezpečných hráčov viac, ale tiež to súviselo s väčšou rozmanitosťou povrchov, loptičiek, rakiet...Je asi fakt, že dnes by taký Korda alebo Johansson na AO nemali žiadnu šancu, ono sa ale výrazne zmenil povrch oproti tej dobe a ak by to ostalo po starom, kto vie, či by tiež neboli iné mená v zozname víťazov, ako Djoko, Djoko, Djoko, Djoko...
Reagovat
janek_da
Zrovna Korda mi svými výkony, výsledky připomíná Wawru. A to i s tím, že sakra trápil Samprase jako Wawra Djokera.
Reagovat
janek_da
To mi říkal známý, jak kdysi dal svoje životní úspory na obrovského favorita USA v DC s Českem. A že ho to nadobro vyléčilo.

Hrálo se tuším v Kalifornii. To si pamatuju, že Korda hrál životní tenis, porazil Samprase a zsíkal pro nás druhý bod. Rozhodovalo se mezi Nováčkem a Agassim. První set TB, ale potom Karel odpadl.
Reagovat
darek.vrana
Přesně, Korda zrovna měl obrovský talent a potenciál, Sampras by mohl vyprávět.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor tie roky 97-02, Henman ako nizsie píšem odohral svoje najlepšie roky po boku Samprasa a so svojím tenisom mohol reálne pomyslat len na uspech na tráve..Na ostatných povrchoch nemal nárok, na antuke so servis/volley, úplny joke a na harde by musel mat ten servis na úrovni Samprasa alebo volej na úrovni Raftera, čo taktiez zdaleka nemal, od BL bol v podstate slabým hráčom..
Reagovat
turista
No nikdo nikdy tak totálně nedominoval jako Novak Djokovič dnes. Ale lehké to nebylo ani tehdy prorazit. Například mladý Roger Federer aby vyhrál své první 4 tituly v letech 2001-2002 musel celou tehdejší elitu zválcovat a to se mu tehdy podařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Henman hral celý život po boku Samprasa a Agassiho, nemyslím, že to bola slabšia éra..Možno slabšia ako tá súčasná, ale ktorá neni, že...
Reagovat
darek.vrana
Sampras po roce 1997 už nevyhrál jiný GS než Wimbledon a rozhodně kolem r. 2000 už byl na ústupu. Agassi měl zase velké výkyvy. Jasně že každá generace má super hráče, ale tady to bylo takových pár plonkových let, kdy se dalo urvat ten GS snadněji. I když vždycky tam je 128 kvalitních hráčů, to je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, po roku 2000 az po nastup Nadala s Djokovicom nastalá tá tolko omielaná diera, ktorú si niektorí nepripúšťajú :)

Ja mam vsak Henmana ozaj zafixovaného ako Samorasovho lokaja, pamatné sú jeho zápasy na Wimbledone, na rozdiel od Berdycha, iba tam predstavoval reálnu hrozbu pre špičku..
Reagovat
smazaný uživatel
Jen technická - Sampras vyhrál US Open v roce 2002
Reagovat
darek.vrana
Jo, sorry, to vím. Ale to byl právě takový ojedinělý výkřik v době, kdy už vypadával v turnajích hrozně brzy a kdy byl mimo úplnou špičku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jimmy Connors taky hrál tuším do roku 1993 profi, ale "jeho" éra byla tak do roku 1983 (to naposled dal US open), protože pak už byl vyloženě ve stínu těch mladších - McEnroe, Lendl, Edberg, Becker a další...
Reagovat
smazaný uživatel
keby,keby,keby,tu uz pomozu len kvoty:)
Reagovat
Fandina
Zajímavé srovnání, Berďa se pomalu stává uznávaným hráčem s vyrovnanými výkony a bylo by stejně super, kdyby k tomu GS přidal. Držím palce Berďo pojď!!!
Reagovat
Krisboy
Berdych je lepší než Henman.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych řekl, ale tabulkově vypadá hodně podobně.
Reagovat
Marduch
Možná, že by měl udělat všechno pro to, aby nejdřív vyhrál Masters. S tím by si na GS věřil mnohem víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist