Navrátilová bude i letos komentovat Wimbledon pro BBC

11. 6. 2018, 22:15
Aktuality 13
Navzdory své nedávné kritice kvůli nerovnosti v odměňování žen a mužů bude bývalá tenisová šampionka Martina Navrátilová letos opět spolupracovat s britskou stanicí BBC při přenosech z Wimbledonu. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Vítězka 18 grandslamů ve dvouhře v březnu uvedla, že bývalý americký tenista John McEnroe dostává za spolupráci s BBC při Wimbledonu nejméně desetkrát víc než ona.
Profily hráčů
Martina Navrátilová

Loni v létě BBC zveřejnila platy svých nejvíce vydělávajících zaměstnanců a s příjmem mezi 150.000 a 199.999 librami (4,4 až 5,8 milionu korun) se mezi ně dostal i McEnroe. Navrátilová v březnu v rozhovoru pro pořad BBC Panorama uvedla, že za komentáře při turnaji v All England Clubu dostává kolem 15.000 liber (435.000 korun) a nemá informace, že by McEnroe kromě travnatého grandslamu poskytoval své služby i při jiných přenosech.

V neděli Navrátilová podle Reuters na twitteru uvedla, že je velmi ráda, že může oznámit opětovnou spolupráci při Wimbledonu. "Je dobré vidět, že BBC bere rovnost v odměňování žen a mužů vážně," dodala. Uvedla také, že by velmi ráda komentovala jak ženská, tak mužská utkání.

Navrátilová nebyla první, která od loňského zveřejnění platů nejznámějších tváří BBC kritizovala nerovnost v odměňování žen a mužů. Mezi nejlépe placenými pracovníky stanice byla jen třetina žen a prvních sedm míst drželi výhradně muži.

Na kritiku Navrátilové v březnu BBC Sport reagovala prohlášením, že působení obou tenisových expertů srovnávat nelze. McEnroe je prý vedle reportérky Sue Barkerové považován za tvář wimbledonských přenosů a vystupuje ve vysílání častěji.

Slavný turnaj letos začne 2. července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Je to věc dohody mezi dvěma smluvními stranami. Navrátilová asi původně neměla tak silnou vyjednávací pozici jako John, protože na začátku uvažovala BBC tržně a s péčí řádného hospodáře. Šikovně ale využila dobového šílenství a zjevně si na letošek z peněz britských koncesionářů vyboxovala podstatně víc, možná stejně jako John. Nikdo přece nechce být označen za nepřítele žen a sexuálních minorit, že.
Reagovat
Semi
Asi měl pan Mekenró větší odvahu a vyjednávací sílu při domlouvání odměny.
Reagovat
com
dostava takovy prachy jen za to, ze si z prstu vycuca, ze vyhraje treba Kvitova a stejne se zase ani netrefi :D
Reagovat
Nenela
Nejde o to, kolik vydela, ale o to, ze nekdo za stejnou praci dostane vic. Nerovnost v platech zen a muzu bez jakehokoliv zjevneho duvodu je bohuzel stale velke tema. Me jako zenu to urazi, zvlaste kdyz vidim, ze rada kolegu muzu dela stejnou praci vyrazne mene efektivne nez ja. Martine se nedivim, ze bojuje, nejde o penize, ale o princip.
Mimochodem, CR je v rovnosti platu zen a muzu v EU na 2. miste od konce. Horsi uz je jen Estonsko. UK je na peknem 4. miste od konce (jen o 0.8 % horsi nez CR), takze to docela sedi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Za práci má každý dostávat přesně tolik, kolik si se zaměstnavatelem vyjedná, případně kolik vyjedná kolektivní orgán zastupující zaměstnance. Bez ohledu na to, je-li to muž, žena nebo kterákoli jiná z aktuálně třiceti variant genderových vymezení.
Reagovat
slacker
vsak kdyz to "vyjednani" neprezije zverejneni tak je neco spatne :-D
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že je něco špatně, když si něco vyjednal a pak zjistíš, že někdo jiný za podobnou práci vyjednal mnohem víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Muži by měli dostávat mnohem víc než ženy, protože víc makají.
Reagovat
blixa
Všichni sportovci muži víc makají protože k tomu mají dispozice. Mají proto brát víc peněz ? Nebo podle diváckého zájmu ? Nevím. Já sleduju především ženský sport v řadě odvětví, akorát fotbal tvoří jasnou výjimku. Takže mě stejné odměny žen nevadí.
Reagovat
spaniel
Problém je že to nebylo za stejnou práci. Psal to tady myslím kozoroh...Mac měl víc zápasu a pořadů.
Reagovat
George_Renel
A kolikrát se trefil John???
Reagovat
Stan_Borowitz
S ním ale aspoň občas legrace. S Navrátilovou nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tutovka je, že Wilander řekne v prvním rozhovoru "Federer to letos nezvládne" to je největší evergreen. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist