Navrátilová o loučení Sereny Williamsové: Nevidím to na šťastný konec ve stylu Popelky

24. 8. 2022, 11:42
Aktuality 11
Pokud Američanka Serena Williamsová ukončí po US Open svou bohatou kariéru, měla by se podle legendární Martiny Navrátilové připravit na to, že její loučení nemusí být mít pohádkovou tečku. Podle legendární Čechoameričanky by měla vítězka 23 grandslamových titulů počítat s předčasným koncem na turnaji a rozloučit se hlavně s grácií. Turnaj v New Yorku začne v pondělí.

Čtyřicetiletá Williamsová naznačila konec kariéry v článku pro zářijové vydání magazínu Vogue. Ačkoliv přesné plány neprozradila, očekává se, že se rozloučí právě na US Open, kde v roce 1999 získala první grandslamový titul. Podobně to vnímá i Navrátilová.

"Serena to udělala po svém a oznámila to velmi okouzlujícím způsobem v magazínu Vogue. Jenže neakceptuje porážky a věci, které přichází s tím, když se loučíte," řekla Navrátilová agentuře Reuters.

Podle vítězky 18 grandslamových titulů může být pro Williamsovou turnaj o to těžší, když bude vědět, že jde možná o její poslední. "Je to těžké. Když jsem končila, řekla jsem novinářům v roce 1993, že je to můj poslední rok. To ale byla chyba, protože pak byl pro mě každý turnaj nervákem," uvedla Navrátilová.

Williamsová letos sehrála čtyři zápasy a třikrát prohrála. Po roční pauze nejprve vypadla ve Wimbledonu v prvním kole s Francouzkou Harmony Tanovou, v Torontu se sice dostala do druhého kola, ale týden poté v Cincinnati skončila hned na úvod. Na US Open bude hrát o 24. grandslamový titul a vyrovnání Margaret Courtové v čele historického žebříčku, Navrátilová však upozorňuje, že turnaj nemusí mít pohádkový konec, jaký by si Američanka přála.

"Emoce vás mohou vynést jen někam. Nevidím to na šťastný konec ve stylu Popelky, která vyhraje turnaj. Podle toho, jak teď hrála, nevypadá to, že by se měla zázračně vrátit a triumfovat. K tomu vám ani nepomůže stres, že jde zřejmě o poslední turnaj. Pokud to ale někdo může překonat, je to právě Serena," dodala Navrátilová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Nola
Martina ta v poslednej dobe je nacpana vsade smile,
Reagovat
Enterprise
Jen aby to neskončilo jako loučení Kimiko Dateové, která dostala od Saši na cestu do důchodu dva kanáry smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na USO jsme vyhlásili bobříka odvahy! No, už aby to bylo brzy za námismile
Reagovat
Mantra
výhodu na slamu může dojít klidně do třetího kola, když trefí los. Ale když ho trefí špatně, bude se loučit s karierou po hodince na kurtu, to chceš. smile
Reagovat
stafel
No jo, prohrát s Erranni 2:6 3:6 a zamávat publikusmile dobře ji tak smile
Reagovat
Blondie
myslím, že ani Serena nečeká titul.
Ale chce se rozloučit na kurtech podle svého plánu, ne že to jen vzkáže z gauče s Olympií na kolenou :)

Ovace si zaslouží, konec dle svého přání taky.
Sportovní kariéru měla neskutečnou, co dokázala, je úchvatné a že si k tomu všemu stihla pořídit fajn rodinu, je na nad všechny GS.
Reagovat
tmora
Přesně, nechápu všechny ty kritiky.. Pořád lepší než zakončení kariéri M. Sharapové, která to jen oznámila v pidi článku ve VOGUE a na sítích..škoda
Reagovat
rili
smile
Reagovat
George_Renel
Vzhledem k jiným Martininým predikcím se začínám obávat.smile
Reagovat
makro99
Hmm... jak to vidí Mats?
Reagovat
Palmovka1
Dávám tomu kolo, maximálně dvě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist