Navrátilová požádala na US Open přítelkyni o ruku. Pak vyhrála čtyřhru legend

7. 9. 2014, 01:21
Aktuality 29
Na zaplněném kurtu Arthura Ashe na US Open poklekla tenisová legenda Martina Navrátilová na pravé koleno a požádala svou přítelkyni Julii Lemigovovou o ruku. Poslední miss Sovětského svazu z roku 1991 před kamerami, které vše ukázaly divákům na velkoplošné obrazovce, řekla ano.
Martina Navrátilová a Julia Lemigovová

"Jsme spolu šest let a nedokážu si představit život bez tebe. Prosím, vezmi si mě," uvedla Navrátilová v přestávce mezi semifinálovými duely mužské dvouhry, v nichž Japonec Kei Nišikori překvapil výhrou nad světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem a Chorvat Marin Čilič pak zkompletoval překvapivou finálovou dvojici po výhře nad Rogerem Federerem.

Sedmapadesátiletá česká rodačka dala své o 15 let mladší partnerce, která má z dřívějšího manželství dvě děti, zásnubní prsten s tříkarátovým diamantem. Šampaňským si pak připily na společnou budoucnost.

"Čekala jsem dlouhou na tu správnou chvíli. Řekla jsem si, že tohle je to pravé místo i čas pro tuhle otázku a naštěstí řekla 'ano'," uvedla bývalá světová jednička Navrátilová, která na US Open vyhrála čtyřikrát dvouhru, devětkrát ženskou čtyřhru a třikrát mix.

Později Navrátilová vyhrála spolu s Janou Novotnou finále čtyřhry legend a po utkání přiznala, že při žádání o ruky byla velice nervózní. "Naštěstí to klaplo, ale byla to něco jako mimotělní zkušenost. Viděla jsem při tom sama sebe. Člověk vídal, jak lidé žádají o ruku na různých veřejných akcích, ale teď šlo o mne," řekla.

Nejraději by si Navrátilová vzala Lemigovovou na Floridě, kde žijí, což zatím nelze, ale už brzy by se to mohlo změnit. Federální soud totiž rozhodl, že zákaz sňatků homosexuálů a lesbiček na Floridě je protiústavní. "Pár týdnů musíme počkat. Jestli se neodvolají, tak můžeme plánovat (svatbu)," řekla Navrátilová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
gerd
hnus,hnus,hnusná sebranka
Reagovat
a.magerova
Aby nevznikla nějaká mýlka.... mám i výhradu a to velkou proti gayům.....
Vždy když se dozvím o pěkném klukovi, že je gay, tak si řeknu: "PROČ ON?!!! Takový fešák a nemám u něj šanci :-((((("

No, ale když se dozvím o nějaké krásné holce, že je lesba, tak si pomyslím: "No.... kdyby náhodou... tak vím, že výběr tu je :-)))"
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna z opravdu mála výhrad, kterou dokážu pochopit. :)
I když nevím, jestli je výhrada to správné slovo...ale nešť.
Reagovat
a.magerova
http://www.bazi.cz/zajimavosti/homosexualove-v-risi-zvirat.html
Reagovat
rib
Je jisté, že ve 21. století prostě už bude žit kdo chce s kým a ujišťuji zde všechny, kteří melou něco o dětech, že kdo je chce mít, tak je nakonec má. S heterosexualnim manželstvím to ale nemusí mít vůbec souvislost :-)
Reagovat
a.magerova
Fakt nechápu řeči typu, vzít se můžou jen muž a žena, protože ti jsou zárukou budoucí rodiny!!! Protože když se vezmou ona a ona nebo on a on, tak je jasné, že mít vlastní děti nebudou ...
Sice nechápu proč se dvě lesby nedomluví s dvěma gayi na nějakém společném mecheche, kde by si vlastní děti "zajistili", ale asi mají nějaký důvod.

Přece pokud je nějaký "morální zákon", že manželství smí uzavřít jen ti, kteří jsou "zárukou" dětí, tak logicky by neměli povolení k sňatku dostávat ani lidé 50+ či ženy a muži u kterých se ví, že jsou neplodní a pak by se i logicky měli trestat ti, kterým byl sňatek umožněn a oni odmítli děti mít dobrovolně!!!
A jak jsem kdysi slyšela muže, který vyrůstal v dětském domově: "I špatná máma je lepší než nejhodnější teta v domově!!!", takže pokud chce někdo vychovávat cizí dítě, tak bychom mu to měli umožnit a né mu házet klacky pod nohy!!!

Prostě nechápu proč heterákům je povoleno VŠE a homosexuálům NIC :-/
Reagovat
freeteepek
Jo, jo. Je to divný. Štěstí, že Martina požádala o ruku svou přítelkyni až na USO a nikoliv už na Wimbledonu.
Reagovat
a.magerova
Ona si to moc dobře rozmyslela a věděla, proč zrovna mezi zápasy Noleho a Rogera a proč v USA.... já ji v tomto fandím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
předsudky no... někteří lidi by se tím cítili ohroženi, zvláště ortodoxní křesťani.
Reagovat
a.magerova
Jj.... no zrovna ti..... jiní homosexuálové jim vadí, ale vlastní homoseuální pedofily ve vlastních řadách kryjí :-/
Reagovat
carolyn
http://sport.aktualne.cz/tennis-great-martina-navratilova-and-her-partner-lemigova-ce/r~79377c34360011e48a2a0025900fea04/r~7ef4311e360811e4bf0e0025900fea04/
Reagovat
Frick
že tý lesbický dominanci u tenistek odzvonilo.

Co myslíte, že za tím je?
Reagovat
Titan
Je úplně jedno, kdo je jak orientován, důležité je uvědomit si, že tyhle manýry netvoří hodnoty.
V článku je zmíněno, že má Navrátilová dvě děti z "manželství", no nevím, z tohoto asi mít žádné nebude. A bude to manželství nebo nevěstinství...?
Reagovat
smazaný uživatel
jakze, tve "bystre oci" prehledly, ze deti ma Julie??? :-)
Reagovat
Titan
Ano, je to jiná -ová, co má děti patrně z dob, kdy jí v palici ještě hlodal mateřský pud...:-)
Reagovat
Titan
Asi jsem degenerovaný, ale mám pocit, že tohle nemá s žádostí o ruku nic společného. Tohle je nechutný homosexualismus nejhrubšího zrna... Jestlipak víte, proč žádá o ruku muž ženu a ne žena muže? Ale možná se dohodly, kdo z nich je chlap...
A to zdůrazňuji, že proti homosexuálům nic nemám, jen proti těmto veřejným demonstracím...
Ale abych byl pozitivní, doufám, že Flavia to finále nepohřbí...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim, ale řada heteráků udělala to samé, mně tahle veřejná demonstrace nevadí ať se týká kohokoli, nevím proč by to mělo být homo vyčitáno, stejně tak mě nepohoršují pride v ulicích, chtělo by to daleko větší nadhled...
Reagovat
Titan
Ano, nadhled nad šáriou a veřejným stínáním hlav. A vůbec, proč by nemohli lidé souložit na náměstích? Politická korektnost a pseudohumanismus je rakovina, kterou je třeba vyříznout...
Homosexualismus je směr, který má za cíl zdevastovat pojem rodina a měl by být trestným činem...
Proč je to u hetero normální a u homo ne? No protože pedofil má děti opravdu rád a učitelé nikoli. Tak proč je pedofil stíhán...?
Tady nejde o líbí-nelíbí, tady jde o základy společnosti. Jestli chceme uctívat jedny zhoubné vlivy, pak nevím, proč zakazovat jiné...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože... srovnávej homosexuály se šárijou a stínáním hlav nebo pedofily. Je tu jeden podstatný rozdíl - oni tím nikoho nepoškozují, nejednají proti ničí svobodné vůli. Pojem rodina se zdevastuje asi těžko když se jedná o nějaký 4 % nebo kolik. Je to devastující asi jako když se o mě otře motýl. K těm pedofilům, pedofil nemá děti rád, tam jde jen o chtíč, matka má ráda svoje dítě - toto znamená mít rád, že jí jde o jeho dobro a nikdy by mu neublížila, myslí prvně na něj - na to dítě.
Reagovat
slacker
Pedofil nema rad deti jen chtic, tazke i hetero a homo nemaji radi zeny nebo muze a jen chtic. Pochopil jsem tvou hlubokou myslenku spravne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ne, nepochopil. Myslíš že pedofil to dítě miluje? Podle mě ne, jde mu jen o "sex". Zatímco mezi muž+žena/muž+muž/žena+žena, nejde vždy jen o fyzickou lásku (i když může klidně). Pak by to bylo dost smutný. S tou matkou jsem jen dával příklad lásky. Co jsem vším myslel bylo to, že pedofil k dítěti necítí lásku, zatímco muž k ženě atd. může. A vším jsem reagoval na výrok, že "pedofil má děti opravdu rád" - nemá.
Reagovat
slacker
Uprimne je mi fuk co priznavas pedofilum a co hetero/homosexualum. Cpi z toho zaujatost na sto honu.
Napoveda Nabokov Lolita
Reagovat
smazaný uživatel
možná že jim křivdím, možná že si v této oblasti budu muset zjistit víc informací, díky za tip.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem homofob, ale...
Nejsem xenofob, ale...
Nejsem islamofob, ale...
Nejsem rasista, ale...
Nejsem hnusný, šovinistický prase s absolutně dementním, zvráceným a zpátečnickým názorem, ale...no samozřejmě, že jsi a je mi z tohohle tvýho ubohýho výronu na blití.
Reagovat
VlS
Francisi, nemyslím, že tohle je ten správnej portál na tuto debatu, ale v detailech se od Titana liším, v zásadě s ním souhlasím. Rodina je odvozená od slova rodit, což bez vnějšího zásahu je u páru lesbiček vyloučeno, zatímco u gayů je to vyloučeno absolutně.
Pak mi zakládání pseudorodin nedává smysl. Ale jinak není důvod ty lidi persekvovat za to, že se narodili s nějakou genetickou výbavou, nevybrali si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký je problém v tom, že bude dítě vychováváno homosexuály nebo lesbičkami? Absolutně žádný, lidskou sexualitu výchovou opravdu nezměníš, naopak, ty děti sami budou v životě daleko tolerantnější k ostatním, nehledě na to, že spousta podobných párů nabídne např. opuštěným dětem možnost daleko lepšího života, než by je pravděpodobně čekal. Tím, že těmto lidem odebereš možnost naplnit jeden ze základních smyslů života, totiž vychovávat děti, je pořád perzekvuješ. Ale nečekám, že (pravděpodobně) postarší, konzervativní člověk jako ty, s tchatcherovsko/reaganovskými názory (jak ses tu párkrát projevil) si něco podobného uvdomí nebo vůbec pochopí.
Reagovat
PetaM
To je sice moc pěkné, že muž se ženou můžou rodit a tudíž jsou rodina, ale často to tak vůbec nefunguje a ty rodiče to dítě mlátí, zneužívají, apod. A leckterý homosexuální pár by tomu dítěti dal větší lásku, než ti dva, jako "rodina" ...
Reagovat
VlS
Základní omyl je v tom, že předpokládáte, že homo rodiče se k dětem budou automaticky chovat líp, než hetero rodoče. Předpokládáte, že homo vztah bude stabilnější než hetero vztah. Z čeho tyhle předpoklady berete?
Pokud vím, tak vztahy gayů a łesbiček trpí promiskuitním chováním stejně jako hetero vztahy ( u gayů daleko víc). Pedofilie a homosexualita se nevylučuje.
Mě to je osobně celkem fuk, ale popíráním přirozených věcí a umělým nahrazováním něčeho, co prověřilo několik tisíc let vývoje si lidstvo prosí o pěknej průser.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovo "rodina": tak je tomu v cestine, ale v anglictine a rade dalsich jazyku je tato uvaha zcela mimo. Jak jiz bylo receno, existence rodiny typu muz-zena zdaleka nezarucuje, ze deti vzesle z teto rodiny budou na tom nejakym zpusobem lepe nez deti vychovavane v rodine homosexualu. Neexistuje zadny sociologicky ani psychologicky dukaz o negativnim vlivu takove rodiny na vychovavane dite. Prozatimni zkusenosti mluvi spise o opaku. Kazdopadne vsechny tyto jasne xenofobni a homofobni utoky na uvedenou mensinu mi zavani klasickym klausovskym hledanim nepritele, vnitrniho, vnejsiho, ideologickeho, fyzickeho, proste jakehokoli nepritele za ucelem vyvolavani nenavisti a netolerance, paradoxne pod nalepkou boje za zachovani jakychsi hypotetickych, casto davno neexistujicich nebo diskutabilnich hodnot. A kdyz uz jsem u tech hodnot, rodinu jako spolecenskou jednotku nedevalvuji homosexualove, to je proste nesmysl, ale nas obecny zivotni styl a celkove smerovani spolecnosti k indvidualismu a hedonismu. Tecka. Homosexualove k tomu prispivaji naprosto smesne malym dilem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist