Nechte Djokoviče v Miami hrát, vyzval floridský guvernér DeSantis amerického prezidenta Bidena

8. 3. 2023, 08:54
Aktuality 42
Guvernér Floridy Ron DeSantis vyzval amerického prezidenta Joea Bidena, aby umožnil neočkovanému Novaku Djokovičovi hrát na floridském turnaji Miami Open. Srbský tenista nesmí kvůli chybějící vakcinaci proti koronaviru do Spojených států amerických a v neděli se formálně odhlásil z prvního ze dvou navazujících turnajů Masters, jenž dnes začíná v Indian Wells.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Ve Spojených státech stále platí pro cizince zákaz vstupu do země bez očkování proti Covidu-19. Světová jednička Djokovič, jenž je odpůrcem povinné vakcinace, požádal v únoru americkou vládu o výjimku, úřady mu ale nevyhověly.

"Tohle odmítnutí je nespravedlivé, nevědecké a nepřijatelné. Vyzývám vás, abyste to přehodnotil. Je na čase odložit koronavirovou politiku a dát Američanům to, co chtějí - nechat ho hrát," napsal v úterý Bidenovi guvernér DeSantis, o němž se mluví jako o možném republikánském kandidátovi na funkci prezidenta USA.

Očekává se, že nařízení o povinném očkování při vstupu do USA skončí 11. května, více než měsíc po turnaji v Miami. Z něho se dosud Djokovič neodhlásil, podle současných pravidel na něm ale startovat nemůže.

Djokovič naposledy hrál na prestižních turnajích v Indian Wells a Miami, které tvoří takzvané "Sunshine Double", v roce 2019. V Kalifornii v minulosti triumfoval pětkrát, na Floridě šestkrát.

Kvůli chybějícímu očkování pětatřicetiletý bělehradský rodák nesměl loni startovat na Australian Open a US Open či čtyřech turnajích Masters 1000. Po uvolnění pravidel se letos Djokovič do Austrálie vrátil a získal 22. grandslamový titul, kterým vyrovnal rekord Rafaela Nadala. Až minulý týden v semifinále turnaje v Dubaji utrpěl od Rusa Daniila Medveděva první porážku v sezoně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
Kozoroh
DeSantisovi patří smile
Reagovat
Krisboy
smile

Co jiného od tebe čekat. Už ti nevadí, že si politici na covidu dělají předvolební kampaň?
Reagovat
Kozoroh
Pleteš si jablka s hruškami. DeSantis neomezuje sportovní soutěž, naopak chce, aby v Miami hráli všichni nejlepší tenisté, tak jak to má být.
Reagovat
Krisboy
Vůbec ne. DeSantis má nějakej tenis i Djokoviče u zadku, stejně jako Morrison. Jenom sledujou veřejné mínění a podle toho "jednají".

Jsi pokrytec.
Reagovat
Nola
no tak, nebudme naivni, ten pan si akurat prihrieva polievocku na celebritnom sportovcovi, neverim mu ani makke F, rodiny, ktore sa nevideli kvoli covid masinerii su mu ukradnute, Novak tam hrat urcite nebude, z pohladu fanusika to iste mrzi, ale tak treba sa s tym zmierit, cim skor tym lepsie
Reagovat
Kozoroh
To nevylučují, že si na tom primárně honí politické body, ale v tomto případě je to ve prospěch tenisu. Srovnávat ho s Morrisonem, což činí Krisboy, je úlet mimo.
Reagovat
Nola
tak to si nemyslim, obaja hraju /hrali/ na city potencionalnych volicov..... myslis, ze im zalezi na nejakom tenistovi, aj ked je nim NO1 rankingu? zalezi im akurat na vlastnej prosperite.... nacelnik kmena indianov mal v minulosti urcite vacsie moralne hodnoty, ako dnesni politici, ale aj toho nakoniec dokazali skazit europania a za flasku ohnivej vody dokazal zradit vlastnych smile
Reagovat
Krisboy
Tak potřetí a naposled: Že je to ve prospěch tenisu, je jenom zcela náhodný vedlejší efekt.
DeSantus to dělá jen a pouze proto, že ho jeho tým poradců přesvědčil, že je to ve prospěch jeho politické kariéry a že by mu to mohlo pomoci do Bílý Barabizny.
Jedná z úplně úplně úplně stejných pohnutek, jako loni Morrison.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty články s Djokovičem až strach otevírat a rolovat pod podpis autora...:)
Reagovat
woody
Přesně tak...
Reagovat
makro99
hmm, a nejen pod Djokerem...:/
Reagovat
Krisboy
Až přijde Kozoroh, to si vyslechneš za míchání politiky do sportu! smile
Reagovat
Teo
Do USA se nemůže bez očkování? Masakr smile

A jak dlouho to očkování teda platí? Nebo kolik dávek tam vyžadujou, abych byl očkovanej? smile
Reagovat
hanz
Nejlépe všecky dávky, sice to dostat můžeš, roznášet taky, ale rozkaz je rozkaz.
Reagovat
Teo
A jak dlouho to očkování teda nakonec vydrží teda? Nebo jako když byl někdo očkovanej před 2 roky, tak ho pustí do Ameriky, nebo ne? smilesmilesmile
Reagovat
R01316
staci dve davky, klidne dva roky dozadu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže úplně na...smilesmile
Reagovat
cap
ušákov je v rozkladu
Reagovat
Teo
Aha, najednou smile
Reagovat
cap
Ne na Ukrajině, ale v USA se teď dějí klíčové věci pro další osud Evropy.
Reagovat
Teo
Jako vždycky.
Reagovat
woody
Jako třeba?
Reagovat
Teo
Jako třeba když se v USA rozhodnou, že Nord Stream 2 nebude nikdy uveden do provozu smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
woody
a máš důkaz?
Reagovat
Teo
Důkaz čeho? Řekl to naprosto jasně a veřejně: https://www.youtube.com/watch?v=FVbEoZXhCrM
Reagovat
Teo
Dokonce to slíbil smile
Reagovat
Patik
Teperit sa do Ameriky kvôli jednému turnaju nemá aj tak význam.. Možno len keby ho nikdy nevyhral ako trebárs Nadal..co nieje jeho prípad.
Reagovat
turista
Já myslím, že Novaka stejně do Ameriky teď nepustí. Ale na antuce bude zářit. O tom nepochybuji.
Reagovat
Martan1
Rafa vyhrál IW 3 krát. Nevyhrál Miami.
Reagovat
Patik
Ved ja píšem o miami..hovorili ľudia ze nech ho pustia aspoň do miami.
Reagovat
Krisboy
To už začíná předvolební kampaň? Trapné až na půdu.
Reagovat
cap
ještě bys píchal?
Reagovat
Krisboy
?
Reagovat
cap
by sis

mohlo byt tež
Reagovat
Pe3k
Ron DeSantis smile smile
Reagovat
vavrinec
Kéž by. Ale nejsem si jist, zda má současná "Amerika" dost rozumu, aby ho zvolila.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pokud by měl nějaký prezident moc pohnout dějinami Ameriky, tak ho odstranísmile Vždycky je to odsud posud, jen etika se liší.
Reagovat
R01316
tady neni otazka, jestli by ho zvolili, muj hlas by taky dostal, tady je otazka do jake miry budou zase zmanipulovane volby. Ta korupce je do nebe volajici....
Reagovat
baba
a neděje se to náhodou všude - i tady bylo přece předem jasné, KDO vyhraje
Reagovat
woody
:-D
Reagovat
Kozoroh
Pokud DeSantis vyhraje republikánské primárky a Trump nebude zhrzeně kandidovat jako nezávislý, tak očekávám, že ve finále porazí ospalého Joea.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist