Nechtějí riskovat zdraví. Kvitová a Clijstersová vynechají turnaj v San Diegu

26. 7. 2011, 14:44
Aktuality 5
Wimbledonská vítězka Petra Kvitová a světová dvojka Kim Clijstersová nebudou příští týden startovat na turnaji v San Diegu. Česká tenistka chce doléčit natažený stehenní sval, Belgičanka zase nechce uspěchat návrat po zranění kotníku. Obě tenistky zahájí přípravu na US Open zřejmě 8. srpna v Torontu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová měla problémy s pravým stehenním svalem během Wimbledonu, ale i s tejpem a pod tišícími léky na londýnské trávě triumfovala. Kvůli zraněné noze pak vynechala turnaj v Bad Gasteinu a po společenských povinnostech začala nabírat fyzickou kondici ve Vysokých Tatrách.

V posledních dnech už trénuje i na kurtu, kvůli přetrvávajícím bolestem se však rozhodla, že svůj návrat do kolotoče turnajů o týden oddálí a příští týden v San Diegu hrát nebude.

Na US Open by se tak měla připravovat od 8. srpna v Torontu a posléze v Cincinnati. Jednadvacetiletá Kvitová si po turnajích na amerických betonech může v žebříčku výrazně polepšit, neboť neobhajuje téměř žádné body. Ze současného sedmého místa může bez větších problémů vystoupat až na post světové dvojky.

Podobně jako Kvitová se rozhodla neuspěchat návrat i Kim Clijstersová. Aktuálně druhá hráčka světa si v dubnu na bratrancově svatbě nepříjemně podvrtla kotník, a i když stihla French Open, v herní pohodě nebyla (neproměnila dva mečboly a vypadla ve 2. kole) a následně si na dalším turnaji v Hertogenboschi zranění obnovila.

Přišla tak o start ve Wimbledonu, nyní se už ale těší na další grandslam sezony na dvorcích ve Flushing Meadows. Od minulého týdne již na amerických betonech trénuje, na ostré zápasy se ovšem ještě necítí. "Kotník je už mnohem lepší, tempo turnajů by ale ještě vydržet nemusel," uvedla Belgičanka.

Odhlásila se tak ze San Diega a zatím nevyvrátila účast v Torontu, kde by se od 8. srpna měla představit celá světová špička. Cílem Clijstersové je však hlavně US Open, kde obhajuje tituly z předchozích dvou ročníků. "Každý grandslamy je speciální. Historií, nebo atmosférou. Na US Open se cítím vždycky perfektně. Navíc New York je pro mě obzvlášť zvláštní v tom, že odsud pochází můj manžel i řada dalších příbuzných," dodala tenistka, jež je provdaná za bývalého basketbalistu Briana Lynche.

Příští týden v San Diegu, kde se koná turnaj kategorie Premier, by se tak měly mezi hlavními favoritkami představit Věra Zvonarevová, obhájkyně titulu Světlana Kuzněcovová, Ana Ivanovičová či silné německé trio Lisická, Petkovicová a Görgesová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
ocekavam, ze na us open petra do sveta diru neudela
Reagovat
smazaný uživatel
US Open, to bude pruuušvih! Tipuju tak druhý kolo a domů.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to nas tady nikoho nezaskoci, uz od tebe prece vime davno, ze Petra nic poradnyho neumi! Zapomnel jsi jen doplnit, ze je tak zpovykana, ze uz se ji ani nechce trenovat a natoz hrat. Ale je to stejne jedno, když ma trenera na nic?..
Reagovat
smazaný uživatel
To ostatně Petra říkala už v rozhodovrech po Wimbledonu, že nejspíš začne až v Torontu, i když byla přihlášena do Carlsbadu (a nějakou dobu figurovala její fotka i na jejich www str.).
Reagovat
Jiri
Dobre delaji holky. Zadny spech....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist