Nejcennější trofej pro Noskovou! 17letá Češka v Německu vyhrála turnaj ITF W100

10. 7. 2022, 14:46
Aktuality 21
ITF VERSMOLD - Linda Nosková ve finále antukového turnaje ITF W100 v německém Versmoldu přehrála snadno6-1 6-3 Belgičanku Ysalinu Bonaventureovou a získala šestý a dosud nejcennější titul. Díky němu se 17letá Češka výrazně přiblíží posunu do Top 100.
Linda Nosková (© reinert-open.de)

Vítězka loňské pařížské juniorky Linda Nosková si v květnu na Roland Garros odbyla premiéru na grandslamu a hned prošla tříkolovou kvalifikací a v hlavní soutěži potrápila vítězku loňského US Open Emmu Raducanuovou.  

Následně vzhledem k letos výjimečně neobodovanému Wimbledonu učinila rozhodnutí vynechat turnaje na trávě, se kterou nemá zkušenosti, a soustředit se na bodované akce na antuce.

A špatně neudělala. Na Makarské (WTA 125k) si zahrála své největší semifinále, následně doma v České Lípě (ITF W60) uhrála čtvrtfinále a tento týden ve Versmoldu (ITF W100) dosáhla na dosud nejcennější triumf. 

Linda Nosková17letá Češka v Německu zvládla nejtěžší zápas překvapivě už ve druhém kole proti soupeřce až ze sedmé světové stovky Julii Avdejevové, které v bezmála tříhodinové bitvě utekla z mečbolu. Následně si proti nasazené jedničce Chloé Paquetové (106. v WTA) připsala svůj nejcennější skalp, v semifinále si poradila s Rékou-Lucou Janiovou (134.) a v dnešním finále nedala šanci Ysalině Bonaventureové (144.).

Nosková sebrala o deset let starší Belgičance pětkrát po sobě podání a po 45 minutách vedla 6-1 a 3-1. Pak zápas na necelou půl hodinu přerušil déšť, českou tenistku ale krátká pauza z tempa nevykolejila.

Bonaventureová sice po návratu na mokrý kurt poprvé a hned dvakrát udržela servis, ale v deváté hře se Nosková dostala k prvnímu mečbolu, proměnila ho vítězným úderem z forhendu a zvítězila 6-1 6-3.


"Byl to pro mě velmi dobrý týden. Předváděla jsem tu dobré výkony a za vítězství jsem moc šťastná," zářila spokojená Nosková. 

Do sbírky přidala celkově 6. titul, letos slavila také v dubnu na halovém podniku ITF W60 ve francouzském Croissy-Beaubourgu. Ve světovém žebříčku si zajistila posun na 113. místo a už jen 70 bodů ji bude dělit od Top 100 a přímé účasti na grandslamech. Nikdo mladší před ní nefiguruje.

Za necelé dva týdny by měla zkoušet štěstí v kvalifikaci domácího turnaje na tvrdém povrchu ve Stromovce, kde se bude konat podnik WTA 250 Livesport Prague Open.

• ITF W100 VERSMOLD •
Německo, antuka, 100.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Nosková (5-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - finále •
Danilinová/Hartonová (1-Kaz./Niz.) - Rainaová/Van der Hoeková (2-Ind./Niz.) 6-7(4) 6-4 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Mony
Do Prahy snad dostala Linda N. s Havlíčkovou WC, takže kvalda snad ne!
Reagovat
vladka
Krása! Velká gratulace smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Velká gratulace! smile
Reagovat
lvicek
Gratuluju Lindě, 140 bodů, to uz je fakt slušný!
Reagovat
PetaM
Je to více, než bere vítězka Wimbledonu, takže fakt super. :D :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak ten byl hodně dobrej smile
Reagovat
lvicek
Nojo, Linda dokonale vyuzila toho sveho rozhodnuti nejet na Wimbledon ;). Zaroven taky celkem slusne odskocila Linde F v zebricku, tak ted je zase rada na ni, aby neco pekneho uhrala :).
Reagovat
tommr
Linda Fruhvirtová ted měla hrát kvaldu v Budapešti, ale někam se nám vypařila ...
Reagovat
majkl005
vypařila se do Německa, si radši zahrála bundesligu :D
Reagovat
tommr
asi to vynáší víc než normální turnaje. Nevím ale jestli to je dobrý i pro její sportovní růst ...
Reagovat
Fandina
:DDD zabodovals smilesmilesmile
Reagovat
misa
Ze všech nadějných českých juniorek by to měla Nosková dotáhnout nejdál.
Reagovat
EllNino
V nádherném areálu ve Versmoldu jsem párkrát trénoval jako prcek :)

Velká gratulace a stovka už je opravdu blízko :)
Reagovat
com
Tak aby po vyhre na takovym turnaji nemela ted Noskova nosanek nahoru smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Tento titul je kromě 140 bodů do žebříčku hodně cenný i proto, že ve 2. kole byla Linda jen několik centimetrů od vyřazení. Těžký moment ale ustála a pak už si šla nekompromisně pro trofej. smilesmile

Uvidíme, jak to Lindě půjde na venkovním hardu, zatím na tomto povrchu moc turnajů neodehrála...
Teď ji čeká Praha, pravděpodobně dostane WC do hlavní soutěže, tak jsem zvědav, jak se jí bude dařit na hlavních turnajích. smile
Reagovat
tommr
jj ten odvrácenej mečbol proti no-name Rusce byl bodem zlomu. V dalších zápasech už Linda hrála podstatně líp a dá se říct že soupeřkám už pak nedala žádnou šanci ...
Reagovat
tommr
Linda dneska bojovala víc s deštěm než se soupeřkou, kterou jasně přehrála ... smile
Šestý a zatím nejcennější titul znamená že Linda je už jen krůček od první stovky a přímé účasti na GS. Mohla by si pro to dojít ještě na antuce před začátkem hardové sezony. Budapešt už sice nestihne, ale minimálně v Praze by si ještě zahrát mohla ... ...
Reagovat
Dobry-den
Turnaj v Praze se hraje na tvrdém povrchu.

US Open už Linda bez kvalifikace nestihne, uzavírka přihlášek je 6 týdnů předem, ale měla by být v kvalifikaci mezi vysoce nasazenými...
Reagovat
R01316
Ja myslim, ze by se tam klidne vejit mohla. V pristich 5 tydnech neobhajuje ani bod a v nejlepsim pripade se posune o zhruba 13 mist dopredu- kdyby holky pred ni, co maji obhajoby, moc bodu nenahrabaly
Reagovat
tommr
já myslel že se v Praze hraje na antuce jako obyčejně. Pro naše hráčky obecně je to ale lepší když si zvyknou na hard ještě před začátkem americký šnůry. U Lindy ovšem nevím protože ta na venkovním hardu ještě nic nevyhrála a dokonce se dá se říct že se mu vyhýbá jako čert kříži ...
Reagovat
EllNino
už loni se hrálo na hardu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist