Nejvýše nasazený Berrettini v Antalyi vypadl ve čtvrtfinále s Bublikem

11. 1. 2021, 12:34
Aktuality 2
ATP ANTALYA - Po Delray Beach a turnaji žen v Abú Zabí přišel o nasazenou jedničku i podnik v turecké Antalyi. Světová desítka Matteo Berrettini dnes ve čtvrtfinále nestačil na Alexandera Bublika, který si připsal svůj druhý kariérní skalp hráče Top 10. Třiadvacetiletý Kazach si semifinále zahraje poprvé od loňského února a proti Jérémymu Chardymu zaútočí na své třetí kariérní finále na turnajích ATP.
Matteo Berrettini

Matteovi Berrettinimu se loňská sezona absolutně nepovedla. Čtyřiadvacetiletý Ital si zahrál jediné čtvrtfinále, ale díky pandemii koronaviru a jiným žebříčkovým pravidlům ve světovém hodnocení uzavírá elitní desítku.

Do letošního tenisového roku vstoupil v turecké Antalyi a navázal na nevýrazné výkony z loňska. Nejvýše nasazený si sice snadno poradil s domácím outsiderem Ergim Kirkinem (446. v ATP) a kvalifikantem Dimitarem Kuzmanovem (298.), ovšem v dnešním čtvrtfinále podlehl 6-7(6) 4-6 Alexanderovi Bublikovi.

Berrettini mohl jít v úvodním dějství do vedení dvou brejků, jenže místo toho nedokázal první set dopodávat a ztratil jej v tie-breaku. Ve druhé sadě, kterou rozhodl jediný brejk, už tahal za kratší konec a za hodinu a půl se s úvodním turnajem sezony rozloučil.

Osmý nasazený Bublik podruhé v kariéře porazil hráče Top 10. Třiadvacetiletý Kazach si semifinále zahraje poprvé od loňského února a proti Jérémymu Chardymu zaútočí na své třetí kariérní finále na turnajích ATP.

Chardy po obratu a dvou odvrácených mečbolech vyhrál 4-6 6-2 7-6(8) více než dvouapůlhodinovou bitvu s nasazeným Janem-Lennardem Struffem, navázal tak na skalp Fabia Fogniniho a po dvou letech se dostal do semifinále. V něm 33letý francouzský veterán zabojuje o své teprve čtvrté finále, první od června 2018.


Goffin a de Minaur byli naopak suverénní a svedou souboj o finále
David Goffin musel v úvodním kole odvracet pět mečbolů, ovšem od té doby hraje skvěle a svým soupeřům nedává žádnou šanci. Druhý nasazený dnes za hodinu hry přehrál 6-3 6-2 Stefana Travagliu a po 11 měsících si zahraje semifinále. V něm narazí na Alexe de Minaura (H2H 0-1). Belgičan bude usilovat o své 14. finále na turnajích ATP, které si naposledy zahrál předloni v srpnu na Masters v Cincinnati.

Nasazená čtyřka de Minaur v Antalyi pokračuje bez ztráty setu. Ve čtvrtfinále přehrál 6-2 6-4 Nikoloze Basilašviliho, jenž v Turecku přerušil sérii devíti porážek a dočkal se prvního vítězství od loňského března. Jednadvacetiletý Australan zítra zabojuje o své osmé finále.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tv. povrch, 361.800 eur
pondělní výsledky (11. 1. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bublik (8-Kaz.) - Berrettini (1-It.) 7-6(6) 6-4
Goffin (2-Belg.) - Travaglia (It.) 6-3 6-2
de Minaur (4-Austr.) - Basilašvili (6-Gruz.) 6-2 6-4
Chardy (Fr.) - Struff (5-Něm.) 4-6 6-2 7-6(8)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Naštěstí jsem to za stavu 4:2 cashnul.smile
Reagovat
sojka1
:-(((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist