Němci porazili obhájce titulu a popáté vyhráli Světový pohár družstev

21. 5. 2011, 19:02
Aktuality 0
DÜSSELDORF - Německo vyhrálo popáté domácí Světový pohár družstev v Düsseldorfu a stalo se historicky nejúspěšnější zemí soutěže. O svém finálovém triumfu nad obhájci loňského prvenství Argentinci rozhodli až v závěrečné čtyřhře, ve které pár Kohlschreiber/Petzschner porazil 6-4 7-6 duo Chela/González.
Němci slaví pátý titul

Němci postoupili ze své skupiny jen díky lepšímu vzájemnému zápasu a ve finále je čekali obhájcti titulu z Argentiny, kteří navíc ve své skupině z devíti zápasů prohráli jediný proti Söderlingovi.

Argentinci do finále postoupili celkově posedmé, a pokud nenarazili na domácí výběr, tak se radovali z triumfu, kterých získali celkem čtyři. Historie z let 1989 a 2005 se však v Düsseldorfu opakovala i letos a finále Německo - Argentina skončilo znovu 2-1 ve prospěch domácích.

Země podle počtu titulů:
5 - Německo
4 - Argentina, USA, Švédsko, Španělsko
3 - Austrálie
2 - Československo, Chile
1 - Jugoslávie, Chorvatsko, Francie, Švýcarsko, Slovensko, Srbsko

První bod dnes pro Německo získal Florian Mayer, jenž porazil Maxima Gonzáleze. Juanu Ignaciu Chelovi se sice pak podařilo vyrovnat, poslední slovo však měli v rozhodující čtyřhře Němci Kohlschreiber s Petzschnerem, kteří zdolali duo Chela/González.

Hostitelská země tak získala celkově pátý titul a stala se nejúspěšnějším státem v historii soutěže. Jihoameričané - šampioni z let 1980, 2002, 2007 a 2010 - si na páté vítězství musí zatím počkat.

Turnaj v Düsseldorfu se hraje tradičně týden před Roland Garros a kapitáni svých výběrů tak většinou s oporami počítat nemohou. Tento rok se z hráčů Top 10 v Německu objevil pouze Švéd Robin Söderling. Češi letos na turnaji nestartovali.

Antukový podnik osmi družstev se koná nepřetržitě od roku 1978, ovšem letos jeho existenci zachránil až na poslední chvíli nový generální sponzor Power Horse.

 

- SVĚTOVÝ POHÁR DRUŽSTEV DÜSELLDORF (Německo, antuka) -
sobotní výsledky (21. 05. 2011)

Finále: Německo - Argentina 2-1
Mayer - Mónaco 7-6(4) 6-0
Kohlschreiber - Chela 4-6 6-7(4)
Kohlschreiber/Petzschner - Chela/M. González 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist