Němcům bude proti Argentině chybět dvojka Kohlschreiber

8. 2. 2012, 21:41
Aktuality 1
Němečtí tenisté se ve víkendovém zápase 1. kola Davisova poháru proti Argentině musí obejít bez své současné dvojky Philippa Kohlschreibera. Osmadvacetiletý tenista se svému kapitánovi omluvil kvůli střevní chřipce.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber si premiéru v Davisově poháru odbyl v roce 2007 a od té doby v nominaci německých kapitánů ani jednou nechyběl. Hned při svém druhém startu se mohl stát hrdinou své země, rozhodující pátý zápas semifinále s Ruskem však proti Andrejevovi ve čtyřech setech prohrál.

I letos v 1. kole proti Argentině měl být Kohlschreiber oporou Němců, osmadvacetiletý tenista se však kapitánu Patriku Kühnovi dva dny před zahájením duelu omluvil. Současnou světovou jednatřicítku a bývalého 22. hráče světa, jenž si už letos zahrál dvakrát v semifinále (Auckland a Montpellier) a 4. kolo na Australian Open, skolila střevní chřipka. 

"Volal jsem si s ním a řekl mi, že není schopný hrát," oznámil nehrající kapitán Kühnen. "Je to velmi nepříjemné, že Kohlschreiber nebude moct kvůli nemoci hrát. Je to zkušený hráč a letošní sezonu odstartoval výborně. Ale jsem přesvědčený, že i běz něj máme šanci uspět," věří Kühnen. 

Ten zatím jméno náhradníka neoznámil, čas má však nedjéle do čtvrtka, kdy proběhne losování zápasů. V německém výběru tak zatím zůstává 21. tenista světa Florian Mayer, bývalá světová dvojka Tommy Haas a deblový specialista Philipp Petzchner, který může nastoupit i ve dvouhře. 

"Cítí se mizerně. Jeho ztráta nám o víkendu ztížila život. Uzdrav se brzy, Kohli," píše na Twitteru Haas. 

Ani Argentinci nejsou v plné síle. Jejich jednička Juan Martín Del Potro se omluvil už začátkem roku. Nový kapitán Martin Jaite se tak bude opírat o kvality hráčů Top 30 Juana Mónaka a Juana Ignacia Chely, k dispozici však má také zkušeného Davida Nalbandiana, kterému se v Davis Cupu tradičně daří. Čtvrtým hráčem je Eduardo Schwank

Jihoameričanům by mohl hrát do karet povrch. Němci si totiž do haly v Bambergu přichystali antukový kurt, kterým chtěli eliminovat sílu Juana Martína Del Potra.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kohliho je škoda, sezonu začal fantasticky, má skvělou formu, tak snad se z tý chřipky dostane co nejdřív a neztratí nic z formy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist