Němky přijedou na Fed Cup do Brna s Petkovicovou a Grönefeldovou

23. 1. 2010, 14:30
Aktuality 0
V nominaci německých tenistek na únorový zápas Fed Cupu v Brně jsou Andrea Petkovicová, Anna-Lena Grönefeldová a Kristina Barroisová. Nejlepší Němka podle žebříčku WTA Sabine Lisická v dnes oznámené nominaci podle očekávání chybí.
Andrea Petkovicová

Čtyřiadvacáté hráčce světa Sabině Lisické se zápas týmové soutěže nehodil do turnajového programu, proto se nehrající kapitánce Barbaře Rittnerové s předstihem omluvila

Týmovou jedničkou tak bude Petkovicová, jíž patří v žebříčku dvouhry 49. místo. Grönefeldová je aktuálně v pořadí WTA na 65. pozici, německá šestka Barroisová je jednaosmdesátá. Nejlepší německou deblistkou je 26. Grönefeldová. Čtvrtou hráčku týmu Rittnerová teprve vybere.

Dvaadvacetiletá Petkovicová dosáhla nejlepšího výsledku loni na antuce v Bad Gasteinu, kde získala svůj zatím jediný titul. Letos už porazila Češky Benešovou a Voráčovou.

Utkání prvního kola Světové skupiny Fed Cupu se na Brněnském výstavišti uskuteční 6. a 7. února. Český kapitán Petr Pála počítá s šesticí Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Iveta Benešová, Květa Peschkeová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová. Užší nominaci určí po prvním týdnu Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist