Nemocný Murray v Madridu Djokoviče nevyzval. Nadal odvrátil čtyři mečboly proti Goffinovi

5. 5. 2022, 11:56
Aktuality 39
ATP MADRID - Andy Murray nenastoupil k dnešnímu utkání třetího kola turnaje v Madridu s někdejším velkým rivalem Srbem Novakem Djokovičem. Podle webu turnaje je důvodem onemocnění. Až po odvrácení čtyř mečbolů a více než tříhodinové bitvě zvítězil Rafael Nadal, který měl namále s Belgičanem Davidem Goffinem.
A. Murray a N. Djokovič

Bývalý první hráč světa Andy Murray se s aktuální jedničkou Novakem Djokovičem utkal naposledy ve finále v Dauhá v roce 2017. Pro britského tenistu šlo o jeden z posledních zápasů o titul, pak se podrobil dvěma operacím kyčle a nyní se pokouší o návrat mezi elitu.

V Madridu čtyřiatřicetiletý Murray vyhrál poprvé od lednového postupu do finále v Sydney dva zápasy za sebou. Od té doby vítěz tří grandslamů šestkrát v řadě vypadl ve druhém kole.

Dvacetinásobný grandslamový šampion a nejvýše nasazený hráč turnaje v Madridu Djokovič narazí ve čtvrtfinále na dvanáctého nasazeného Huberta Hurkacze z Polska.

Domácí favorit Rafael Nadal zvládl třísetovou bitvu s Belgičanem Davidem Goffinem. Zkušený Španěl neudržel vedení 6-3 a 5-3 a v závěru tříhodinové bitvy přežil čtyři mečboly, než zvítězil 6-3 5-7 7-6.

Třetí nasazený Nadal, jenž se v Madridu vrací na kurty po zranění žeber, promarnil proti Goffinovi ve druhém setu dva mečboly a musel o postup hodně zabojovat. Belgičan, jenž se do hlavní soutěže propracoval z kvalifikace, držel s favoritem krok a v tie-breaku si dokonce vypracoval čtyři mečboly. Nadal ale dokázal všechny odvrátit, dvakrát povedeným 'kraťasem', a sám pak po více než třech hodinách využil svůj čtvrtý mečbol.

Ve čtvrtfinále se střetne s krajanem Carlosem Alcarazem (h2h 2-0). Ten v den 19. narozenin zdolal 6-4 6-7 6-3 Brita Camerona Norrieho, s nímž si poradil i ve třetím vzájemném střetnutí.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6.575.560 eur
čtvrteční výsledky (05. 05. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (Brit.) bez boje.
A. Zverev (2-Něm.) - Musetti (It.) 6-3 1-0 / skreč M.
Nadal (3-Šp.) - Goffin (Belg.) 6-3 5-7 7-6(9)
Tsitsipas (4-Řec.) - Dimitrov (Bulh.) 6-3 6-4
Alcaraz (7-Šp.) - Norrie (9-Brit.) 6-4 6-7(4) 6-3
Auger-Aliassime (8-Kan.) - Sinner (10-It.) 6-1 6-2
Rubljov (6-Rus.) - Evans (Brit.) 7-6(7) 7-5
Hurkacz (12-Pol.) - Lajovič (Srb.) 7-5 6-3

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
Patik
Alcaraz je hybný aj ohybný..mrštný aj výbušný rýchly v úderoch je sila a razancia..ale ten vek sa v tej hre proste nezaprie..občas zahrá ako starý pán a občas ide do toho mladícky po hlave cielom je vždy útok ale niekedy je lepšie vybudovať si výmenu a netlačiť sa stále do zakončenia..miestami úplne zbytočná premotivovanosť.
Reagovat
Pe3k
Včera měl Nadal silného soupeře, dnes si mladíčka povodí...
Reagovat
Patik
No Alcaraz by ho mohol tentokrát vyšikovať z turnaja..ten chalan má 19 je mladý rýchly a túto sezónu má vietor v plachtách..ak nepreští starého capa vracajúceho sa po zranení ktorý navyše hral včera tri hodiny tak niečo v tomto vesmíre nieje v poriadku.
Reagovat
Pe3k
Včera sotva porazil Noriho, který je na antuce marný..smile
Reagovat
Patik
to je fakt..ale myslím že zápas s Nadalom bude brať z úplne inej perspektívy čo by sa mohlo odraziť aj na výkone.
Reagovat
Rafaeoli25
Nezbývá se než se těšit na zítřejší mač s Carlosem, snad to bude pořádná řežba mezi legendou a jeho nástupcem smile
Reagovat
Patik
už si jasne predikoval že bude hrať s Nadalom pritom sa trápi s Norriem čo hrá jak baletka.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal pěkné drama, ale klobouk dolů před Goffinem, k jakému výkonu se od poloviny druhého setu rozehrál. Bravo oběma smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale jako většina hráčů proti Rafovi mentálně ochrnulsmile Jako, to, co zahodil v tiebreaku včetně MB, se ani jinak nazvat nedá. Miomir včera to samé, akorát to nedotáhl tak daleko. Že nebyl schopen vracet ty přeliftované balony bych ještě pochopil, ale 3m od sítě, balon bez rotace půl metru nad sítí a nezabije ho? Přitom má ránu slušnou. Tohle bych zabil ala pOpelka i já neumětel.
Reagovat
Patik
Rafasmile išiel jak osklbane kura..a to je ešte len vo štvrťfinále smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale ty si protiřečíš. Když se v prvním zápase skoro nezapotil, tak jsi říkal, čekal někdo něco jiného? Když v dalším zápase měl problémy, tak se mu posmíváš. Má tohle logiku?
Reagovat
Patik
Vôbec.. Ved nevidel si že aj po troch hodinách sprintoval jak besny? To sa ale nevylučuje ze s tými desiatimi vlasami vyzeral po troch hodinách jak osklbane kura..no som zvedavý ako bude hrať zajtra..
Reagovat
Rafaeoli25
No vlasů ubylo, to je pravda, byla by zapotřebí další transplantace, minulá efektivní nebyla.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak i on takové zápasy potřebuje, aby nahnal zápasové manko, takže jen houšť smile
Reagovat
turista
Manko má Djokovič ne Nadal. Djokovič má po dnešním walkoveru 9 zápasů, Nadal už 23 za tento rok. A dnes měl velkou kliku s Goffinem.
Reagovat
Krisboy
Nádhernej zápas, pro Davida trochu kruté. Ale je to skvělej tenista, radost koukat. smile
Reagovat
paddy
Nemoc mu nevěřím
včera říkal, že s kyčlí proti Djo nemá šanci
Asi tak smile
Reagovat
Krisboy
Ha! Zápletka!
Reagovat
turista
Djokomurárna není. Škoda.
Reagovat
Rafaeoli25
Snad bude alespoň Djokonadalovina.
Reagovat
No-le
Hurkacz bude asi konečná...
Reagovat
turista
Snad ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by ho měl vyřadit Hurkacz? Na hardu možná, na antuce ale ne.
Reagovat
No-le
Protože o nějaké formě se u Novaka bavit nedá, jak všichni víme. Andy by měl podle mě velké šance na výhru...
Reagovat
Frantz
Andy se ze sedmilháře regulérně p0sral...škoda, mohlo to být zajímavý
Reagovat
Ela-fon-isi
Asi se boji kanárů.smile
Reagovat
Krisboy
Tak snadné by to jistě nebylo. Ani jeden nepatří k mým oblibencům, ale na ještě jednu djokomurárnu po pěti letech jsem se docela těšil.
Reagovat
Marduch
Něco mi říká, že Můra se vzhledem ke své protéze obával právě Djokomurárnysmile
Reagovat
Krisboy
Asi ano. Se střelcem Shapovalovem, to se to hraje, když se to uhraje samo smile
Reagovat
Patik
Keby sa stretli minulú sezónu keď Djokovic dominoval dalo by sa polemizovať ale za súčasných okolností keď Djokovic nieje vo forme Andy by mal určite svoje šance.. Proti Shapovi nehral zle.. on sa nebojí Djokovica ako trebárs Nadal.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Djoker to má s Murraym 25:11, takže o nějakém velkém Andyho sebevědomí nemohla být nikdy řeč, to zaprvé. A zadruhé, pokud by Novak dnes předvedl to co v prvním zápase, tak by Murrayho dal a bez větších problémů, o tom jsem přesvědčený. Výhra nad Thiemem aktuálně opravdu není nějakým velkým měřítkem.
Reagovat
Holahej
..bilance se rozjela, když byl Andy po operaci páteře..a zrovna, když se vrátil na tour a rozehrával po rehabilitaci, dostával často v pavouku zdravého, rozjetého Djoka.., vše má víc faktorů, souvislostí a v čase.., v současnosti má Andy zdravotní handicap, není adept na GS, to není ani Goffin, Dimitrov, Veselý, Rosol aj..., přesto hrají, nikdo je nezesměšňuje..
Reagovat
Rafaeoli25
A Shapo je po AO dost marný, takže ani on není teď měřítkem.
Reagovat
Patik
So shapom hral celkom v pohode.. Ale áno určite by vyhral Novak..aj keď ti dvaja sa veľmi dobre poznajú Andy by mu určite zatopil..
Reagovat
turista
Je to pravděpodobné. Sir Andy Djokera zná a ví jak je možné ho dusit. Novak Djokovič přinesl tomu neočkovani tak velkou oběť, že to nestálo za to.
Reagovat
Patik
Tým si nemôžeš byť istý ci to stalo alebo nestalo zato..smile
Reagovat
turista
No pohoršil si jak výsledkově tak neúčastí, teda ztrátou pravidelné zápasové praxe. Na začátku prosince hrál v Davis Cupu v Madridu výborně.
Reagovat
Patik
Prišiel síce o formu ale neporušil svoje stanovené zásady a priority v živote.
Reagovat
turista
Železné zásady jsou někdy nevýhodné. Ty neporušil. Ale díky tomu zatím letos nemá nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist