Nenasazení Simon a Kiefer jsou v semifinále

25. 7. 2008, 22:05
Aktuality 4
ATP TORONTO - Nenasazení tenisté Gilles Simon a Nicolas Kiefer se na turnaji Masters v Torontu v sobotu střetnou o postup do finále. Federerův přemožitel z 2. kola Simon dnes otočil utkání s Chorvatem Ciličem a Němec Kiefer doslova smetl turnajovou sedmičku Jamese Blaka.
Gilles Simon

Třiadvacetiletý Francouz Gilles Simon dnes ve třech setech porazil o čtyři roky mladšího Chorvata Marina Ciliče a poprvé na podniku série Masters postoupil už do semifinále. Při předchozích 19 startech hrál maximálně 3. kolo.

Dnešní utkání bylo doslova festivalem nevyužitých brejkbolů. Cilič v důležitých momentech "chodil" první servis a odvrátil 12 z patnácti hrozeb ztráty podání. Simon čelil devíti brejkbolům, v důležité výměně však neuspěl jen jednou. Francouz se po první polovině zápasu dostal z herního útlumu, duel otočil a vyhrál 3-6 6-3 6-2.

"Věřím si, chci vyhrát každý zápas, i když jsem unavený. Jsem si vědom toho, že se mi teď daří, řekl po zápase Simon.

Rodák z francouzského Nice zažívá skvělé období. Po triumfu v Indianapolisu se v žebříčku ATP posunul už na 22. místo a tento týden se v dobré formě ukazuje i na turnaji Masters v Torontu, kde mj. vyřadil i světovou jedničku Rogera Federera.

O postup do finále se utká s dalším nenasazeným hráčem - Nicolasem Kieferem z Německa. Ten v osmifinále vyřadil světovou čtyřku Nikolaje Davyděnka a dnes z kurtu smetl i sedmého nasazeného Jamese Blake.

Jednatřicetiletý Němec během šedesátiminutového zápasu využil pěti ze sedmi vypracovaných brejkbolů a vyhrál hladce 6-1 6-2. Kiefer tak poprvé porazil soupeře, se kterým ve třech předchozích vzájemných duelech neuhrál ani set. V Torontu si po čtyřech letech zopakuje semifinále.

O poslední dvě semifinálová místa se v noci utká Nadal s Gasquetem a Djokovič s Murraym.

ATP MASTERS SERIES TORONTO (Kanada, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - pátek:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Simon (Fr.) - Cilič (Chor.) 3-6 6-3 6-2
Kiefer (Něm.) - Blake (7-USA) 6-1 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
celkove v tomhle obdobi se dari hracum 20 a vys jen si vemte v potaz treba Del-Porta
Reagovat
smazaný uživatel
nebo Hanescu..
Reagovat
smazaný uživatel
Pravem
Reagovat
smazaný uživatel
Nicolas Kiefer vyborne, ukazuje ze je prave, spicka soucasneho okruhu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist