Není to konec světa, řekla stále pozitivně naladěná Bouzková po ztraceném vedení

28. 8. 2019, 08:28
Aktuality 18
Marii Bouzkové jen tak něco dobrou náladu nezkazí. "Nic mě nenapadá," usmála se jednadvacetiletá česká naděje po vyřazení v prvním kole US Open, ve kterém ji dělily dva míče od postupu.
Profily hráčů
A. Tomljanovicová a M. Bouzková

Bouzková vedla ve Flushing Meadows nad Australankou Aljou Tomljanovicovou 6-1 a 5-2 a za stavu 5-3 byl stav při jejím podání 30-30. K mečbolu se ale nedostala, získala už jen jeden z dvanácti závěrečných gamů a duel ztratila 6-1 5-7 1-6.

Mnozí by kurt opouštěli naštvaní a někdo by roztřískal vzteky raketu. Bouzková se ale ještě u dvorce fotila s fanoušky a usmívala se. "Fandili mi dvě a půl hodiny, tak si to zaslouží," pronesla a doplnila: "Musí se to asi brát s klidem, jinak bych se z toho asi zbláznila. Snažím se to brát tak nějak v pohodě. Není to konec světa."

Vítězství se podle svých slov Bouzková nezalekla. "Ke konci jí tam všechno spadlo. Na konci druhého setu trefila asi deset lajn. Zlepšila svoji hru. Já jsem začala hrát trošku krátce a ona toho naplno využila. Zasloužila si to," mínila Češka.

Vítězka juniorky na US Open z roku 2014 hrála teprve počtvrté v hlavní soutěži na grandslamu a poprvé nemusela projít kvalifikací. "Je to nová zkušenost a mám na čem stavět. Přeci jen jsem hrála super zápas a dobré výměny s kvalitní soupeřkou, i když jsem druhý i třetí set prohrála. Cítila jsem se dobře," uvedla Bouzková.

Do New Yorku přijela povzbuzena červencovým titulem na turnaji ITF v Kazachstánu a srpnovým semifinále na velkém turnaji WTA v Torontu. Uspěla tam v kvalifikaci a poté přešla mimo jiné přes Američanku Sloane Stephensovou, Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, vzala set Rumunce Simoně Halepové, která pak zápas vzdala, a až v semifinále nestačila na svůj předobraz Serenu Williamsovou z USA.

"Je ještě brzo mluvit o životním turnaji, to se teprve ukáže," ohlížela se za Torontem Bouzková. Jasné je, že díky tomu pronikla až na 56. místo světa. "Přišlo mi strašně moc gratulací. Doteď mám ještě bordel na instagramu a množství nepřečtených zpráv. Rodiče navíc celý týden nespali kvůli časovému posunu," uvedla.

Nadšením sršela z prvního střetu s třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou Serenou Williamsovou, které dokonce vzala set. "To je splněný sen. Vidím, že mě to nakoplo. Doufám, že toho do konce sezony využiju," řekla Bouzková.

O Sereně Williaksové mluví s respektem. Obdivuje bojovnost Američanky a označuje ji za nejlepší tenistku historie. "Taťka mi založil údery na její technice, bekhend a trošku i forhend. I proto se k ní maličko přirovnávám v tomhle ohledu," řekla.

Údery má možná trochu podobné jako Williamsová, ale ve srovnání s ní má mnohem menší svaly. "V tom ji nedoženu. Ani se nesnažím, příroda by mi to nepovolila. Asi by mě chytili na doping, kdybych se jí pokoušela vyrovnat," vtipkovala.

Z Ameriky tak odjede povzbuzena. "Každopádně se cítím lépe než kdykoliv dřív a ani tahle porážka mi náladu nezkazí. Pár dnů si odpočinu a budu se snažit zakončit sezonu na vítězné vlně," plánovala turnaje v Kuang-čou, Wu-chanu a Pekingu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
misa
Škoda zbytečně ztraceného zápasu, ale v live race je na pěkném 48. místě. Pár míst do skončení US Open ztratí, i tak zase další rok ve kterém zlepšuje své postavení na žebříčku... Až se časem otrká na velkých WTA turnajích, začne snad hrát víc aktivně. Obranu má vzhledem ke své výšce (180 cm) skvělou už teď. Další turnajový program OK.

Velká sympaťačka :)
Reagovat
EllNino
Maruška vedla 6:1 5:3, ale Tomljanovic měla 3 brejkboly (0:40) a druhý využila ... žádný stav 30:30 na jejím servise nebyl
Reagovat
com
a co jako? I kdyby měla brejkboly dva, proste promrhala vedení 5:2, takze zadna Maruška, ale Marfuša
Reagovat
EllNino
prostě nebyl stav 30:30 na jejím servise, když prohrála první tři míče
Reagovat
double10
tak se autor prehledl no, dva mice od vitezstvi byla za stavu 6:1 5:2 30:30* (na prijmu)
Reagovat
paddy
Odevzdanost není dobré znamení. Mluví jak Sparta "...porážka mi náladu nezkazí...budu se snažit zakončit sezonu na vítězné vlně..."
Bojím se, že do konce sezony toho moc neuhraje. Jako by se bála kritiky na sociálních sítích

Velcí šampioni se jako mladí i vztekali (Seleš, Federer). Vášeň, drajv pro vítězství je důležitá, rozhodují detaily. Kdyby byl Djokovič benevolentní, tak by nikdy neotočil 3x zápas z MB proti Federerovi na GS.
Serenu jsem neviděl odevzdanou, ta spíš zabíjí pohledem :)
Reagovat
baggik
Maruška je prostě taková, veselá, z porážek si tolik nedělá, stále se usmívá a šíří dobrou náladu. Díky Bohu za takové lidi.
Reagovat
turista
Tohle ale měla vyhrát.
Reagovat
tommr
nemyslím si, že si z porážek nic nedělá. Včera na začátku třetího setu dokonce v průběhu hry brečela. Dokáže ale porážku sportovně příjmout ...
Reagovat
Krisboy
Tak škoda. Oba mí favorité na titul jsou out :(
Jsem hanebný tipér.
Reagovat
blixa
Tak to jsi zralý na to, začít hrát Fantasy :D :D
Reagovat
Krisboy
Tam je víc takových odborníků?
Reagovat
blixa
Jen takoví !!! :D :D
Reagovat
Krisboy
Výborně, tak to bych mohl zazářit! :)
Reagovat
Cico93
Moja už tiež vyletela...musíme súcitiť spolu.
Reagovat
Krisboy
Která to byla?
Reagovat
Cico93
Azarenka
Reagovat
Krisboy
Aha...no tak to bylo taky hodně odvážné :) No nic, tak to tam musí vyfackať Muška.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist