Nepřipravená Dementěvová vyletěla z French Open

30. 5. 2009, 13:43
Aktuality 11
FRENCH OPEN ŽENY - Antukový grandslam v Paříži přišel o další favoritku. Po včerejším kolapsu Venus Williamsové dnes zaváhala také světová čtyřka Jelena Dementěvová, jež nestačila na Stosurovou.
Jelena Dementěvová

Jelena Dementěvová loňské čtvrtfinále v Paříži nezopakuje. Již ve čtvrtek ztratila set s Dokičovou, ta však následně kvůli zranění zad vzdala. Ve třetím kole už ale s další Australankou Samanthou Stosurovou neuspěla. Prohrála 3-6 6-4 1-6, přestože v předchozích třech vzájemných soubojích se spoupeřkou neztratila ani set.

O vítězství nad finalistkou French Open z roku 2004 rozhodla ve třetím setu, když se ujala vedení 4-0. Využila pak druhý mečbol.

"Proti někomu, kdo je takhle připravený, se hraje strašně těžko. Ona podává na ženy velmi nezvykle - rychle a přesně. Já mám daleko do dobré formy. Nebyla jsem fyzicky dostatečně připravená, což je pro hru na antuce podstatné," řekla Dementěvová, jež těsně před Roland Garros prodělala virózu. Zároveň si po svém vyřazení tipla vítěze mužské soutěže. Prý to Nadal nebude. "Působí na mě unaveným dojmem. Myslím, že to bude mít hodně těžké, aby znovu obhájil."

Pro Stosurovou je postup do čtvrtého kola vyrovnáním grandslamového maxima. Pětadvacetileté Australanka hrála v osmifinále pouze před třemi lety na domácím Australian Open. Na Roland Garros byla nejdál předloni ve třetím kole, kde navíc o rok dříve vyhrála čtyřhru.

"Výrazně mi letos stouplo sebevědomí. Skoro každým zápasem klepu na dveře velkého výsledku a teď přišel," jásala Australanka, která vrátila Dementěvové prohru z letošního Melbourne. "Tušila jsem, že ji mohu porazit. Opravdu se cítím skvěle," řekla Stosurová.

Její další soupeřkou bude domácí Virginie Razzanová. Také šestadvacetiletá Francouzka si dnešní výhrou nad Italkou Garbinovou zajistila své druhé grandslamové osmifinále.

Ve posledním zápasu dnešního programu došlo také k překvapení, když teprve devatenáctiletá Rumunka Sorana Cirsteaová při své premiéře ve 3. kole grandslamového turnaje po setech 7-6 7-5 vyřadila světovou desítku Caroline Wozniackou.

Do čtvrtého kola prošla také druhá nasazená Serena Williamsová. Americká tenistka se nemohla dlouho vyrovnat s hrou Maríi José Martínezové Sánchezové a prohrála první set. Španělská hráčka navíc získala v úvodní sadě rozhodující brejk po kontroverzním úderu, kdy to vypadalo, že míček zasáhla rukou.

Vítězka Roland Garros z roku 2002 poté dokázala vyhrát obě následující sady a nenapodobila svou starší sestru Venus, která vypadla v pátek.

Naopak bez sebemenších problémů postoupila turnajová sedmička Světlana Kuzněcovová. Finalistka z roku 2006 a loňská semifinalistka dnes ztratila pouhé čtyři hry s Maďarkou Melindou Czinkovou a suverénním způsobem tak vyřadila všechny tři soupeřky. Nyní ji bude čekat Agnieszka Radwaňská, jež si poradila s Katarinou Bondarenkovou.

Ještě suveréněji si dnes vedla semifinalistka posledních dvou ročníků Jelena Jankovičová. Srbská tenistka ztratila pouhé dva gamy se Slovenkou žijící v Austrálii Jarmilou Grothovou a o čtvrtfinále si zahraje s Cirsteaovou.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN (Francie, antuka) -
sobotní výsledky žen (30. 05. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - Martinezová (Šp.) 4-6 6-3 6-4
Stosurová (Austr.) - Dementěvová (4-Rus.) 6-3 4-6 6-1
Kuzněcovová (7-Rus.) - Czinková (Maď.) 6-1 6-3
Jankovičová (5-Srb.) - Grothová (Austr.) 6-1 6-1
Azarenková (9-Běl.) - Suarezová (22-Šp.) 7-5 5-7 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Wozniacká (10-Dán.) 7-6(3) 7-5
A. Radwaňská (12-Pol.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-4
Wozniaková (24-Kan.) - Dominguezová (Šp.) 6-2 3-6 6-3
Razzanová (Fr.) - Garbinová (It.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jj, máte pravdu, pokud dojde k semifinálovému střetnutí mezi Dinarou a Marií, může to být nejzajímavější zápas turnaje. Myslím si ale, že i kdyby se Maria do semifinále dostala, Dinara by jí nedala sebemenší šanci. Vzpomeňte si, jak vyhořela Maria ve Varšavě s Alonou Bondarenkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže mi tam zbývají jediné dvě hvězdičky: 1. Maria 2. Dinara
Reagovat
skott
:D Skoda, ze na sebe nenarazi ve finale.To by byl sen - Maria by zkompletovala svoji sbirku grandslamu anebo Dinara ziskala svuj prvni!
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by to krásný, ale mám takový dojem, že pokud se stane, že Maruška porazí Li Na, tak už nebude stačit ve ČF na Agnes Szavayovou, ta má teďka taky dobrou formu.
Reagovat
skott
Tak Lena ztratila dalsi sanci na svuj prvni grandslam a zrejme svoji posledni na FO:( Zajimalo by me, co se s ni v posledni dobe deje, protoze to byl naprosto bezkrevny vykon od ni a nechce se mi verit, ze by ji jeste stale trapilo nachlazeni z pred dvou tydnu.Jednoduse zatim nejvetsi zklamani, Sammy byla dneska hratelna a pripadne cvrtfinale jeste vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Těch zklamání je ale víc. Serena prošla s velkým štěstím, i ta Šafářka vypadla zbytečně. Další příležitost k výhře nad Williamskou už nemusí vůbec přijít, tady na antuce šance byla.
Carla včera projela už skoro jasný druhý set a dneska podle očekávání nepředvedla nic. Takže obludná a otřesně skučící Azarenka jde dál, doprčic.
Po předchozím výkonu Dementové se dnes nic úžasného ani čekat nedalo. Nevím co se tam tehdy stalo, ale Dokička měla jít dál. Velká škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to urcite skoda jenze dalo se to cekat...Elena se tady trapila uz i v prvnim kole,ve druhem mela stesti:-)taky moc nevim co se s nim posledni dobou deje ale rekla bych ze tohle byly hodne protrapene zapasy a pro ni je asi dobre ze uz se nebude trapit dál pac si myslim ze sem jela s tim ze by se mohla poprat o titul.Doufam ze se vrati do te sve formy a bude to ta Elena ze zacatku sezony:)moc sem ji letos prala aby zde vyhrala jenez kdyz sem videla ten zapas s Dokicovou a dneska se Stosur tak si rikam ze forma neni zadna ale bojovala:-)je to skoda stejen si ale myslim ze vyhraje Dinara:-)ty to preju tak uvidime:-)
Reagovat
skott
Jak rikas, take doufam, ze se jeste Lena vrati do formy, protoze se mi vubec nelibi, co posledni dobou pradvadi, mozna by ji prospelo kdyby zkusila na cas prestat objizdet turnaje s mamkou a treba si najit noveho kouce, nejaky novy impuls, nevim:/ Na zacatku sezony, kdyz byla jeji mamka nemocna, tak se ji darilo.Prat se o titul urcite chtela, sam jsem ji daval velke sance, ale ted si myslim, ze uz dalsi sance na FO neprijde.Tohle je turnaj pro mlade hracky a ji bude pristi rok uz 29:(
Reagovat
smazaný uživatel
s tou mamou mas pravdu....taky si myslim ze by ji to bez ni prospivalo jako na zacatku roku:-)Elene fandim uz dost dlouho a ten grandslam ji preju a doufam ze ho jeste ziska:-)myslela sem ze by to mohlo prijit prave tady ale nedarilo se:-)ttak uvidime jak to s ni pude dál:-)
Reagovat
skott
Odkdy jsi prosim te vlastenec?
Skoda, ze kdyz vsechno tak ocekavas, tak svoje tipy neprezentujes den predem verejne:) no Dokic postoupit mohla, mela to rozehrane vyborne, ale potom ji pri jednom forehandu ze zakladni cary pichlo v zadech a nechala se osetrit v satne.Jeste se sice vratila a sebrala Lene servis, ale pak uz to neslo a vedela, ze neni schopna pokracovat.Pry to ale nebude vazne a Wimbledon by mela stihnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastenec nejsem, Nicoletě bych ale návrat nahoru určitě přál. Má na to.
Když hrajou sestřičky, tak fandím proti nim, to je snad normální.
No to je teda útěcha, prý to nebude vážné. Tenhle grandslam ale ztratila, klidně se může stát, že jí příště až půjde o hodně zase píchne v zádech, už není nejmladší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist