Netrpělivá a nepřesná Šarapovová končí. Skalp má Arnová

6. 1. 2011, 08:24
Aktuality 0
WTA AUCKLAND - Neposlechla trenéra a prohrála s 88. hráčkou světa. Nejvýše nasazená Maria Šarapovová ve větrném Aucklandu doplatila na spoustu nevynucených chyb a po porážce s Gretou Arnovou z Maďarska se se soutěží loučí už ve čtvrtfinále.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová letos dala přednost Aucklandu před exhibicí v Hong Kongu, neboť si přála změnu. Od začátku turnaje ale bojovala s větrnými podmínkami. Nejistá byla hlavně na servisu, při kterém zápasila s nadhozem míčku. 

Včera se ještě proti Voráčové z nepříznivých stavů dostala, dnes však doplatila na netrpělivost a nepřesnost ve výměnách a s Maďarkou Gretou Arnovou prohrála 2-6 5-7.

"Jsem teď jako malá holka, jejíž sen se stal skutečností," radovala se po utkání jednatřicetiletá Arnová., jež si o druhé finále utká s Němkou Görgesovou. Maďarka získala svůj jediný titul v roce 2007 na antuce v Estorilu, kde prošla kvalifikací a nezastavili ji tehdy ani vycházející hvězdy Wozniacká a Azarenková.

Šarapovová během zápasu neuposlechla rad trenéra, který jí doporučoval hrát míčky na střed kurtu a vyčkávat. Ruská tenistka se však místo toho snažila výměny rychle zakončovat vítěznými údery, za což zaplatila 30 nevynucenými chybami. Celkem pětkrát ztratila podání. 

"Ráda bych si tu ještě zahrála a vítězila. Ale takhle to chodí. Na tenise je dobrá věc, že se můžete těšit na další turnaj," komentovala třiadvacetiletá Ruska.

Naopak bez problémů zvládla čtvrtfinále druhá nasazená Yanina Wickmayerová, jež smetla 6-2 6-0 Rumunku Simonu Halepovou. Druhá nasazená Belgičanka tak v Aucklandu vyhrála už osmé utkání v řadě, neboť obhajuje titul. V pátek ji čeká Číňanka Shuai Peng.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (06. 01. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Arnová (Maď.) - Šarapovová (1-Rus.) 6-2 7-5
Wickmayerová (2-Belg.) - Halepová (Rum.) 6-0 6-2
Görgesová (4-Něm.) - K. Bondarenková (Ukr.) 5-7 6-2 6-2
Šuaj Pcheng (Čína) - Watsonová (Brit.) 6-4 7-5

Semifinálové dvojice: Arnová - Görgesová, Šuaj Pcheng - Wickmayerová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Arvidssonová/Erakovicová (Švéd./N. Zél.) - Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) 7-6(6) 6-3 
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Mirzaová/Voráčová (Indie/ČR) 6:1, 6:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist