New Yorku se těší na souboj titánů: Djokovič ani Federer ve čtvrtfinále nezaváhali

9. 9. 2011, 08:54
Aktuality 53
US OPEN muži - Tenisoví fanoušci v New Yorku se už mohou těšit na sobotní semifinálovou bitvu titánů. Novak Djokovič se o finále na US Open utká s Rogerem Federerem, kterému může vrátit porážku z French Open, která byla jeho vůbec první v této sezoně.
Novak Djokovič

Novak Djokovič v úvodních čtyřech kolech neztratil ani set. Čtvrtfinálový souboj s krajanem Jankem Tipsarevičem, který se na grandslamu dostal takhle daleko poprvé, ale přinesl nečekaně vyrovnanou, nicméně parádní podívanou.

Čtvrtek na US Open:

V New Yorku vysvitlo slunce, Nadal i Murray jsou ve čtvrtfinále

Sedmadvacetiletý Tipsarevič měl ze svého slavnějšího kamaráda respekt, naštěstí ho ale nechal před vstupem na kurt v šatnách. Tenisté od prvních výměn zvedali diváky ze sedadel; předváděli agresivní hru plnu vítězných úderů - během prvního setu celkem 34 (16-18) - a přetahovali se o vedení. Tipsarevič vedl 2-0, Djokovič ale otočil na 5-2. Jenže o tři roky starší Tipsarevič se nevzdal a po dlouhé přetahované v 11. hře šel za stavu 6-5 podávat na zisk úvodní sady. Přesto ji nakonec v tie-breaku ztratil.

20. hráč světa Tipsarevič ale nepolevoval a do světové jedničky neustále bušil útočnou hrou. Ve druhém setu nastřílel 19 vítězných úderů, druhou zkrácenou hru už zvládl a vyrovnal. Jenže pak se na něm začaly projevovat zdravotní potíže a dramatická bitva se rázem zlomila v jednoznačný průběh. Ve třetí sadě neuhrál ani game a na chvíli zmizel do šaten.

V úvodu čtvrtého dějství ale postihly bolesti i Djokoviče. Poté, co se u sítě doklouznul k míčku a zahrál vítězný volej, se složil k zemi. Na lavičce se chvíli nechal ošetřovat a po zápase sdělil, že si utrhl nehet na palci o nohy. "To se někdy stane," vysvětloval.

To už ale měl v kapse postup do semifinále, neboť za stavu 7-6 6-7 6-0 a 3-0 jeho krajan vzdal. Tipsarevič tak navýšil smutný rekord, neboť je už 15. hráčem letošního US Open, který zápas kvůli zranění nedohrál.

"Bylo vidět, že se nemůže pohybovat tak dobře, jako na začátku. Rozhodnutí skrečovat plně respektuji, protože je to můj kamarád a dobře ho znám. Janko není někdo, kdo by se lehce vzdával," komentoval Djokovič. "Musím mu pogratulovat ke skvělému turnaji a úspěchu. Má životní formu, doufám že se brzy uzdraví," dodal zároveň směrem k semifinále Davis Cupu, ve kterém Srbové už příští víkend hostí Argentinu.

Djokovič se v semifinále utká s pětinásobným vítězem Rogerem Federerem, který vítězstvím 6-4 6-3 6-3 oplatil Francouzi Jo-Wilfriedu Tsongovi porážku ze čtvrtfinále Wimbledonu a nedávného turnaje v Montrealu.

"Je těžké se ubránit vzpomínkám na Wimbledon, obzvlášť když měl dnes ve třetím setu brejkbol," připomněl Federer, že v All England Clubu nad Tsongou vedl 2-0, ale Francouz zápas otočil. "Říkal jsem si, jestli se to bude opakovat, ale nakonec jsem se z toho dostal," dodal.

S Djokovičem se Federer utkal naposledy v semifinále letošního Roland Garros a na tamní antuce ukončil Srbovu sérii 43 zápasů bez porážky. "Nevím, jestli Paříž pomůže mně, nebo jemu. Byl to jeden z nejlepších zápasů sezony a výjimečný okamžik. Doufám, že se to povede znovu," uvedl švýcarský tenista.

 

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (08. 09. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tipsarevič (20-Srb.) 7-6(2) 6-7(3) 6-0 3-0 skreč T.
Federer (3-Švýc.) - Tsonga (11-Fr.) 6-4 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
spaniel
hdttp://www.rafanadalpartidoapartido.com/

Od uživatele partidoapartido z YT.
Reagovat
smazaný uživatel
ahojte! viete mi prosim poradit, kde by som mohol vidiet cez net zapas fedo vs srbik? prosim prosim!!!!
Reagovat
spaniel
http://www.sportlemon.tv/c-4.html
Reagovat
smazaný uživatel
dikes!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavo sa nám turnaj vyvíja...Podľa mňa má bohužiaľ najväčšie šance uspieť Federer..Čaká ho určite jeden náročný súper, avšak ako darček môže dostať vo finále Murrayho, čím by sa automaticky stal víťazom...Rafa má horšie výhliadky, už Roddick bude nepríjemný, v semifinále bude super ťažký a vo finále 50% šanca, že dostane znova super ťažkého súpera...Djoker je na tom podobne ako Federer, avšak jeho môže Murray potrápiť určite viac...Murray na GS s Rafom na betóne ešte neprehral, ak však postúpi do finále jeho šance klesajú..Je to celé veľmi zaujímavé a teším sa na najbližšie dni..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray už s Rafom prehral aj na betóne v rámci GS, avšak v tom čase nebol považovaný za TOP hráča..
Reagovat
Matti
uvidíme v jakém světle se dnes Rafa ukáže. Je třeba se teď soustředit na Roddicka.
Reagovat
Pe3k
No problém je, že když bude chtít Nadal Murrayho porazit tak ho prostě porazí nehledě na povrch...To by musel Andy předvést mimořádný výkon a udržet jej alespoň 3 sety a tomu moc nevěřím...
Rozhodující bude jak dopadne duel Nole - Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
No podľa mňa ho chcel poraziť aj v New Yourku aj v Melbourne a v oboch zápasoch prehral...Tam však Murray skvostne podával, mal skoro 70% servis a odvrátil veľké množstvo breakballov...Včera mal s Youngom 48% servis..Zápas vyhral, slabá štatistika zanikne...Dúfam, že také číslo by na Rafu nestačilo..Všeobecne si myslím, že Murray išiel výrazne dole so servisom oproti časom minulým...Som zvedavý, uvidíme
Reagovat
Pe3k
Tak AO 2010 Rafan vzdal a i když nejsem zastánce teorie jeho fanoušků ( Nadal zdravý přece neprohrává) tak na US Open 2008 taky nebyl zcela v pořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
PS: Už se ví kdy bude hrát Roger? :-)
Reagovat
frufru77
Sice by bylo načase, aby Andy konečně překročil svůj stín, ale ještě NENÍ v semifinále. "Hlava na klacku" John se za poslední období výrazně zlepšil v mezihře, proti Simonovi nehrál špatně (i když v TB mu samozřejmě opět především servis zachraňoval kůži). A docela bych ho rád v semifinále viděl, škrabal by se alespoň pořádně zapotil (pokud postoupí Andy , tak zase zhavaruje psychicky, grandslamy mu prostě nejdou).
Reagovat
smazaný uživatel
Roger letos neměl větší šanci vyhrát GS. Forma je výborná, psychicky musí být nahoře. Jsou to ještě dva zápasy, do toho Rogereeee !!!
Reagovat
a.magerova
ale myslím si, že i na FO měl velkou šanci a nedotáhl ji !!!

Tak "Do toho Rogere", alespoň kvůli mně :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale přece antuka není jeho oblíbený povrch :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych mu to přál,na 17 se lépe kouká.
Reagovat
dorons
No myslim,ze Nadal neprejde ani cez Roddicka. Roger vyhra s Djokovicom 3:1 a finale bude s Murray. Tak uz snad ten GS Roger da...
Reagovat
Pe3k
Pěkně pozitivní smýšlení. Kéž bys měl pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přání otcem myšlenky...
Reagovat
tito
Klid, Rafa to vyhraje celé :).
Reagovat
Pe3k
Nestraš!
Reagovat
tito
:). Ne vážně - mám pocit, že se již vyhrabal z poklesu formy. Ale to Roger taky. Krom Novaka to přeji v podstatě každému. A Nolemu ne jen pro jeho expresivní projevy. To si radši pustím černobílou verzi z r. 1933.
Reagovat
Vojtaakk
Hlavně aby zas Roger neprohrál ve finále s Rafou... to ať radši prohraje s Novakem, kterej Rafu vymlaskne ve 3-4 setech!
Reagovat
Pe3k
Brutální souhlas. Jestli Fedrer o5 porazí Djokovice a pak prohraje s Rafanem, tak už fakt nevím co si myslet...Nejlepší by bylo, kdyby Murray rubnul Nadala a pak Fedex Djokera. Ale silně pochybuju, že Andy dokáže hafíka porazit.
Reagovat
Stan_Borowitz
finále Federer-Isner?
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem přesvědčenej o tom, že ve finále bude Murray.
Reagovat
Pe3k
To by bylo peRFektní.
Reagovat
Pe3k
Tak tomu věř silně, protože jsi jeden z mála. Skot by už mohl dokázat, že není světová čtyřka nadarmo.
Reagovat
baggik
Přesně, aby vyhrál Nadal dva grandslamy jenom díky štěstí na los (Nadal neumí na Djokera, Djoker na Fedexe a Fedex na Rafu) to by byla škoda, pokud Federer Djokoviče vyřadí tak mu určitě budu ve finále přát, i když není můj oblíbenec pořád na to má - AO semifinále, FO, finále, Wimbledon - čtvrtfinále, UO - min. semifinále.
Reagovat
Vojtaakk
No je pravda že Rafa nemá teď nijak oslnivou formu a Andy by ho mohl zle potrapit. Nesmi se jen stat nic jako ve Wimbledonu, kde se Andy psychicky sesypal. Navíc myslim že Andymu to teď docela jde... takže očekávám zajímavá semi...
Reagovat
baggik
Vždyť on to dokazuje poměrně stabilně, že je světová čtyřka oprávněně - je to přesně jeho pozice - do semifinále se dostane a tam bye, bye, na ty tři hráče co jsou nad ním nemá, ty co jsou pod ním zase v pohodě poráží. Tak to bylo, je a bude. :-D
Reagovat
Pe3k
To ano, ale sem tam jednoho z těch 3 porazí a v sobotu by neškodilo, aby to zase jednou zopakoval...
Reagovat
baggik
v sobotu klidně, vlastně by tím vítězovi druhého semifinále prostřel červený koberec. :-D
Reagovat
Pe3k
Právě, Murray je vysněný soupeř v každém grand slamovém finále. Když to tak probírám tak on snad nevyhrál ve finále gs ani jeden set.
Reagovat
baggik
Je to tak, hrl tři finále a nevyhrál ani jeden set, šlo o jednostraná a pohodová finále, to je všem známej fakt. Ale upřímně pochybuju že do finále vůbec dojde.
Reagovat
baggik
Viděl jsem zápas Novaka s Tipsarevičem a řekl bych že už je toho na něj moc. Přece jenom s výjimkou FO byl vždycky ve finále, mnoho těžkých zápasů s hráči z první desítky. Federer vypadá momentálně svěžejší, ale uvidíme jak to bude na kurtu. Dneska věřim, že Andy Roddick minimálně hodně potrápí Nadala, ten rozhodně taky neni ve formě.
Reagovat
tito
Roddick má na to, aby potrápil kohokoliv :). Ale co se týče Rafovo hry, tak jsem spokojen.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal rozhodně není z formy. Opět to vypadá, že se s každým zápasem zlepšuje, v podstatě nedělá téměř UE a přidává winnery. Ve výměnách jasně Roddicka přehraje, uvidíme, jak bude Andy podávat, to jediné může Nadala zbrzdit, ovšem ne zastavit.
Reagovat
baggik
Tak já neříkám, že ho porazí, ale čekám pořádnou bitvu, Andy se zdá že na domácím grandslamu je opět ve staré dobré formě a Nadal ať si říká kdo chce co chce tak únava už taky pracuje stejně jako u Djokoviče a dominantní nebyl ani proti Mullerovi, což je maximálně průměrný tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
U koho z absolutní světové špičky nepracuje v závěru posledního GS roku 2011 únava? Všichni toho mají hodně za sebou, plno náročných turnajů, zápasů.
Reagovat
baggik
Takovej Roddick toho letos proti těm nejlepším moc nenahrál
Reagovat
baggik
Nadal - 69, Djokovič - 68, Federer - 60, Murray - 51, Roddick - 39.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem Z ABSOLUTNÍ SVĚTOVÉ ŠPIČKY!! Tím mám na mysli nejspíše Novaka, Nadala, Rogera, popř. Murrayho...
Reagovat
baggik
Já ale mluvil o únavě v souvislosti se zápasem Nadala s Roddickem a též o semifinále Djokovič - Federer. Prostě si myslím, že to může být zdát, některé zápasy tady totiž vypadají tak, že vyhraje ten kdo vydrží déle se vůbec hýbat
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasný. Že v zápase Nadal - Roddick je jasné, na které straně hraje v neprospěch větší únava a více odehraných zápasů ve 2011. V zápase Nole - Federer..tam je to spíš o momentální formě. Novak se mi zdá lehce stagnuje a Roger mi přijde, že čím víc se blíží konec sezony, tím více jde jeho forma nahoru, takže uvidíme. Semíčko Nole - Fedex bude podle mě zápas trvající okolo 4 hodin - jestli tedy někdo neskrečuje :-D Nadal si i přes nějakou únavu podle mě s Roddickem poradí max ve 4 setech. Pokud Andymu nepůjde první servis, tak o to víc to bude jasnější pro Nadala.
Reagovat
baggik
Tak nějak v zápase s Jankem se Novak první dva sety dost trápil, přece jen udržet formu celou sezonu to je skoro nemožný, naopak Federer na grandslamech vždy pookřeje, uvidíme jak to bude zítra vypadat, trochu se obávám že přijde Novakova skreč. Roddick podle mě nedá svojí kůži lacino, přece jen s Fererem nešel do pětiseťáku, k vítězným setům nepotřeboval tiebreak, to se nečekalo. Naopak Isner to je americký Karlovič a kromě podání nemá co nebídnout.
Reagovat
steve79
No já ted tady čtu, že mužstvé semifinál se bude hrát ze soboty na neděli, tak teda nevím.
Reagovat
steve79
Poslední dva zápasy Fedexe byli výborné. Výborně servíroval, hrál přesné tvrdé úděry a dobře hrál na síti. Bude to výborný zápase. Slyšel jsem, že by se mělo hrát v sobotu?
Reagovat
smazaný uživatel
V sobotu budou hrát semifinále ženy, muži až v neděli, nejspíše! Je to prostě všechno o den posunutý
Reagovat
smazaný uživatel
Boze ved si to pozrite na oficialnej stranke.
Piatok - Stvrtfinale muzi.
Sobota - Semifinále muzi, semifinale zeny.
Nedela - Finale zeny.
Pondelok - Finale muzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger jede, tak ať mu to vydrží, držím všechny palce a moc mu věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má v semifinále větší šanci než měl na FO, Nole tady rozhodně vypadá porazitelně! Že by se pomalu schylovalo k velkému finále R+R...
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna teraz mu to Novak oplati som presvedceny ze keby vtedy Rogera porazil vyhral by FO cize teraz bude odplata
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist