Nezakazujte nám Wimbledon. Nikdo válku nepodporuje, žádá Sabalenková za Rusy a Bělorusy

1. 1. 2023, 12:57
Aktuality 85
Pátá hráčka světa Aryna Sabalenková doufá, že letos budou moci ruští a běloruští tenisté startovat ve Wimbledonu. Loni byli z londýnského grandslamu kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeni.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© AFP)

"Bylo to opravdu špatné rozhodnutí, protože nikdo, vůbec nikdo nepodporuje válku," řekla Sabalenková v rozhovoru pro melbournský deník The Age před startem na turnaji v Adelaide.

"Problém je, že po nás chtějí, abychom o tom mluvili nahlas. Ale copak to musíme křičet na každém kroku? Vždyť to přece ničemu nepomůže," uvedla čtyřiadvacetiletá tenistka.

"Sport by se neměl míchat s politikou. Vždyť jsme jen tenisté, co dělají svůj sport. Nám o politiku nejde. A kdybychom s tím něco mohli udělat, tak bychom to udělali. Ale nemám nad tím žádnou moc," prohlásila.

Sabalenková míní, že rozhodnutí organizátorů vůbec ničemu nepomohlo. "Zakázali nám hrát ve Wimbledonu a změnilo se něco? Vůbec nic. A to je na tom nejsmutnější," uvedla.

Proto také doufá, že letos už v All England Clubu budou moci Bělorusové a Rusové startovat. "Hlavně kvůli fanouškům. Ti mi spolu s atmosférou chyběli nejvíc," přidala bývalá druhá hráčka světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

85
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dovoluji si všem zdejším rusobijcům připomenout, že lidé, kteří nařizovali nebo přímo páchali tato zvěrstva, mají dnes na Ukrajině památníky, jsou po nich pojmenovány ulice a něteří z nich jsou dokonce nositeli titulu "Hrdina Ukrajiny". To jen, abyste věděli, na čí stranu jste se nechali bezpáteřními médii a politiky dotlačit...smile

https://www.expres.cz/zpravy/volyn-volynsky-masakr-polsko-ukrajina-ceska-televize.A180910_160140_dx-zpravy_stes

Třeba to někomu aspoň pootevře oči...
Reagovat
Liverpool22
smile smile Tohle nechtějí někteří lidé vidět. S přispěním médií hrajeme falešnou hru na andílky z Ukrajiny a čerty z Ruska a Běloruska. Takhle černobílé to však není. smile Navíc v tenise hrát Bělorusové a Rusové můžou zatímco v biatlonu a klasickém lyžování nikoliv. Konkrétně nyní v lyžování je dopředu jasné, že Tour de ski vyhraje Klaebo - je zbytečné na to koukat - to napětí prostě chybí....
Reagovat
Stan_Borowitz
Nechtějí, je pro je jednodušší přijímat bez výhrad jednostrannou propagandu a nepřemýšlet. Takový Grape je zářný příklad. Ne snad, že by byl hloupý, ale on sám sobě zakázal o těch věcech přemýšlet, aby se nedopustil nějakého kacířství. A není sám. Přidat se na stranu lynčujícího davu je přece tak pohodlné...

S těmi sportovci to je zcela absurdní. Všimni si, že davu už nestačí, aby odsoudili válku. Oni už musí prokázat rituální nenávist vůči své zemi a jejím představitelům. Musí se sami zbičovat, pak pokleknout a nechat si od lynčujících nachcat na hlavu. Pak jim bude - možná - milostivě odpuštěno, že se narodili tam, kde se narodili.

Absurdní při tom všem je navíc to, že kdyby se měřilo stejným metrem, tedy že se za válečné operace na území cizího státu v rozporu s Chartou OSN zakáže účast sportovcům útočícího státu na sportovních akcích, USA by se od konce 2. světové války nemohly účastnit snad ani jednoho mezinárodního sportovního podniku...
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Aha tak tebe chyba napetie pri sporte ...opytaj sa nejakeho Kyjevcana ,co za chyba jemu..vole,to su nazory:)
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Grape
Jsi odporný bezpáteřní manipulátor. Že lidé podporují Ukrajince v jejich boji o přežití proti agresi rusáckých nacistických hord neznamená, že schvalují to, co se na Ukrajině dělo před 80 lety. Ale to těžko pochopí někdo s černobílým viděním světa, jaké máš ty.
Navíc právě přibližování se Ukrajiny Západu dává naději, že se Ukrajinci zbaví tohoto typicky rusáckého myšlení, kde nacionalističtí vrazi jsou bráni za hrdiny. Je dobře, že Ukrajincům tu šanci dáváme.
Samozřejmě, že Ukrajina má mnoho chyb, vždyť je taky celá její historie spojená s Ruskem, 70 let v SSSR, poté dalších 20 let závislosti na Rusku... Z toho pak nejde udělat civilizovaný stát ze dne na den.
Navíc rozumným lidem je snad jasné, že tu nejde primárně o Ukrajinu, na jejím místě by mohl být i kdokoliv jiný, ale jde tu o to, aby Mordor konečně přestal být hrozbou pro své okolí, potažmo pro celý svět.
Reagovat
George_Renel
Nemáš tak úplně pravdu, toto je nechutná žhavá přítomnost.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/polsko-bandera-ukrajina-poboureni-nacionalismus-historie-valka-rusko-naciste.A230103_145920_zahranicni_jhr
Reagovat
Grape
Nelíbí se mi to, ale nelze se Ukrajincům zase tak moc divit. Sami byli v té době utlačováni na jedné straně Rusy, na druhé Poláky, později Němci. Boj za samostatnost v té oblasti rozhodně nemohl probíhat v rukavičkách. A s těmi masakry v letech 1943-1944 (především Volyň) neměl Bandera nic společného (i když nevěřím, že by byl proti tomu).
I tak si myslím, že by se Ukrajinci měli podobných projevů nacionalismu zdržet, nejenže tím nahrávají ruské propagandě, ale mohou tím proti sobě popudit Poláky, kteří byli mimochodem jednoznačně největšími oběťmi banderovců, tudíž by bylo logické, kdyby to Ukrajincům předhazovali hlavně oni a ne Rusové. Přesto Poláci Ukrajinu příkladně podporují.
Mimochodem, mnoho Čechů dodnes považuje za velkého hrdinu Jana Žižku. V čem se ten liší od Bandery?
Reagovat
George_Renel
Středověk a 20. století se snad přece jen trochu liší. Bandera sice s Volyní fyzicky nic společného neměl, ale zvěrstva byla prováděna v duchu jeho nacionalisticé a fašistické ideologie. A proto je divné, když ho Ukrajina glorifikuje, staví mu sochy, a její vládní představitelé se fotí před jeho obrazem.
Mně to normální nepřipadne.A jak nemám Rusáky rád, což jsem tu deklaroval už tak před 10 lety, tak Ukrajince beru s velkou rezervou. Nemluvě o tom, že byli nemalou nedílnou součástí okupačních vojsk r.1968.
Reagovat
Grape
Liší, ale v kontextu doby nejsou zločiny banderovců ničím výjimečným.
Jinak píšeš v podstatě totéž co já, mně se to také nelíbí, Ukrajincům prostě do civilizovaného světa pořád něco chybí, jak píšu dole, ta společná historie s Ruskem je znát. Ukrajinci se toho mohou postupně zbavit, když jim proti Rusku pomůžeme a přijmeme je do Evropy, ale samozřejmě to nebude ze dne na den.
Btw. Co ten rok 1968? S tím se setkávám až v posledním roce, že se to vytýká Ukrajincům. I kdybych pominul, že je to staré přes 50 let a současní Ukrajinci za to nemůžou, proč to stejně nevytýkáme Polákům, Maďarům, Němcům, Bulharům...?
Reagovat
George_Renel
Mpžná proto, že ti jmenovaní nás pak 20 let neokupovali a za agresi se omluvili.
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě máš pravdu, Rusům nefandím, mají svoje "špecifiká", ale kdo se jen trochu seznámil s tím, co se na Ukrajině dělo od převratu 2013-2014, nemůže rozhodně fandit ani ukrajinskému režimu, který má se standardní demokracií společného asi tolik jako třeba Írán. Akorát místo náboženství tam mají vypjatou formu nacionalismu, banderismus, který stojí nade vším. Předesílám, že není třeba chodit na dezinformační weby, stačí pátrat v archivech OSN, třeba si přečíst zprávy Vysokého komisaře OSN pro lidská práva o situaci na Ukrajině po roce 2013.

Samozřejmě, že to je dárek z nebes (který si nakonec samy zaplatily, jak přiznala paní Nulandová) pro imperialistické kruhy v USA, které ho rády využívají jako beranidlo proti Rusku jako geopolickému soupeři. A o to na Ukrajině jde. Proto tam ti lidi umírají a je smutné, že my ještě přiléváme oleh do ohně, místo abychom se ho snažili uhasit.
Reagovat
Grape
"Proto tam ti lidi umírají a je smutné, že my ještě přiléváme oleh do ohně, místo abychom se ho snažili uhasit."
No přesně! A úplně stejně za WW2 přilévali olej do ohně Američané, když podporovali SSSR místo, aby nechali Hitlera vyhrát. Místo toho měli dojednat nějaký kompromis, třeba že si Němci ponechají území po Ural a SSSR zůstane jen území v Asii a ještě by měl být vděčný. Válka mohla skončit mnohem dřív a nastal by ráj na zemi. Takhle nějak to myslíš ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
To podsouvání Hitlera si laskavě strč za klobouk. S tím spolupracovali a spoluvraždili ti, které dnes na Ukrajině oslavují. Dokonce i Poláci, kterým rozhodně nikdo nemůže předhazovat nějaké rusofilství, jsou tím dost znechucení:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-uctivejte-nove-hrdiny-ne-banderu-vzkazala-varsava-40418957
Reagovat
Grape
Neříkej mi laskavě co si mám strčit za klobouk. Pokud je dle tebe podpora napadeného proti agresorovi přiléváním oleje do ohně, tak byla zcela logicky přiléváním oleje do ohně i podpora států napadených nacisty za WW2. Nebo žeby dvojí metr?
Reagovat
Stan_Borowitz
"Nelíbí se mi to, ale nelze se Ukrajincům zase tak moc divit," napsal Grape. No fuj, to je ale odporné, zejména když se člověk s nevymytým mozkem podívá na to, co ti zmetci z UOA, kteří mají dnes na Ukrajině památníky a jsou po nich pojmenovávany ulice, dělali za zvěrstva.

A pak kdo je tady bezpáteřní manipulátor. Řekl bych, že je to mistr dvojího metru Grape, který se nezdráhá omlouvat odporné zločiny banderovců, ze kterých se i německým nacistům dělalo špatně. Takže i "v kontextu doby" byly banderovské zločiny něčím výjimečným. Rok 1968 podle něj nemáme předhazovat Ukrajincům, protože to je už 50 let a "současní Ukrajinci za to přece nemůžou", ale současným Rusům ano, protože ti za to rozhodně můžou... bylo by to směšné, kdyby to nebylo k pláči.

Ona vůbec historie na Ukrajině pro mnoho lidí začala 25. února 2021.

Jediné, v čem lze souhlasit, je to, že současným Ukrajincům k civilizovanému světu (prosím neztotožňovat s tzv. Západem, ten už nemá právo se tak nazývat) chybí minimálně tolik, co Rusům. Čest výjimkám v obou táborech.
Reagovat
Grape
No já jasně napsal, že to bylo špatně, ale to ty nedokážeš nebo spíš nechceš pochopit. Kecy o odpornosti jsou mi od někoho tak zlého a zvráceného, že tu neustále omlouvá rusácké vraždění Ukrajinců tak maximálně k smíchu.
Co plácáš o roce 1968, já něco psal o tom, že to současným Rusům vyčítám? No zase lžeš jako obvykle.
25.2.2021 se stalo přesně co? Seš už úplně mimo že? smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde přesně omlouvám "rusácké vraždění Ukrajinců"? Rusácké vraždění Ukrajinců je mi stejně proti srsti jako Amícké vraždění Srbů nebo Iráčanů a rozhodně je nikde neomlouvám. Nestojím na straně Ruska, ale ani na straně ukrajinských banderovců, které vy tady bezmezně obdivujete a litujete. Tak jsem vám jenom připomněl jejich minulost, pane dvojí metře...
Reagovat
Ondrej2280
Preco si tu nedal odkaz na masaker v Katyni ? Ked chces nieco manipulovat tak to aspon rob tak, aby to nebolo do oci bijuce aj imbecilovi s IQ 70...

Co ma spolocne Volyn so sucasnym okupovanim casti Ukrajiny a vojnou , ktoru rozputalo Rusko ?..teda este stale Sovietsky zvaz, podla toho ako sa sprava a podla myslenia vacsiny Rusov..
Reagovat
Ondrej2280
Musim teda este dodat, ze nielen Rusov, zial...
Reagovat
Stan_Borowitz
"Co ma spolocne Volyn so sucasnym okupovanim casti Ukrajiny a vojnou , ktoru rozputalo Rusko ?"

Třeba toto:

https://forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/?amp=1

Ideologičtí otcové (Bandera) a vykonavatelé těchto odporných zločinů (Šuchevyč a další) jsou dnes na Ukrajině glorifikováni, staví se jim monumenty, pojmenovávají se po nich stadiony a ulice, a to se souhlasem Porošenkova a následně Zelenského režimu. V roce 2016 glorifikaci nacismu a neonacismu odsoudila rezoluce Valného shromáždění OSN, a to většinou 121 hlasů pro vůči 2 hlasům proti (Ukrajina, USA - pozoruhodné, že), 55 zemí včetně ČR se zdrželo hlasování.

Takže asi tolik to má společného. Vojnu rozpoutali ti, kdo v roce 2013 zorganizovali převrat a svržení legitimně zvoleného prezidenta. Minské dohody byly pouhým dočasným příměřím, aby USA stačily ukrajinský režim vyzbrojit, jak ostatně nedávno přiznala Angela Merkelová.
Reagovat
Ondrej2280
Co to zas meles ? Kolko pomnikov stalinizmu stoji v Rusku,Stalina tam doteraz uctievaju ako Boha a pritom to bola zruda ,ktoreho rukou alebo na jeho prikaz bolo zabitych miliony ludi...popravenych a v gulagoch..
Podla tejto logiky uz mali davno ten tvoj Sovietsky zvaz napadnut ostatne krajiny a zrovnat so zemou....podotykam,ziadna skoda by to nebola..
Reagovat
Grape
On dělá přesně to, co vyčítá ostatním - vybírá si selektivně jen to co se hodí do jeho vidění světa. Pokrytec.
Reagovat
Ondrej2280
Az clovek žasne nad tym kolko vseljakych hlupakov a rusofilov sa najde medzi cechmi a slovakmi,ktori ako keby zabudli do akych sraciek ich tato obludna bolsevicka krajina za poslednych 60 rokov namocila..
Reagovat
Stan_Borowitz
Viz níže. Diskuse vedená ad hominem prošpikovaná nadávkami a urážkami vypovídá především o samotném mluvčím a o jeho absenci argumentů.
Reagovat
Ondrej2280
chlape kecas , ale nic si nepovedal...ked je raz nieco sracka tak to nebudem volat med...alebo mas dojem , ze nase priatelstvo s Rusmi nam v niecom za poslednych 60 rokov prospelo?:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Neodváděj laskavě pozornost od tématu. Mne vůbec nezajímají pomníky v Rusku, to my totiž nepodporujeme penězi, zbraněmi a dalšími formami pomoci. Mne zajímá, jak se chová země, na jejíž stranu jsme se ve sporu, který se nás vůbec netýká, bezvýhradně postavili. Co je na tom tak těžkého pochopit?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo a ještě bych ti rád připomněl, že ty pomníky nacistickým válečným zločincům a pachatelům genocidy na Ukrajině nezůstaly ze sovětské éry, ty tam vyrostly a vyrůstají v posledních letech.

Pochodňové pochody uctívačů Bandery byly letos akorát bez pochodní, kvůli nebezpečí náletů. Jinak se nic k lepšímu nemění, naopak. "V Ivano-Frankivsku, Ternopilu či Banderově rodišti Staryj Uhryniv místní obyvatelé za účasti politiků (!) i duchovních uctili jeho památku modlitbami i zpěvem." I Poláci jsou tím dost znepokojeni, a to nejsou žádní rusofilové.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-uctivejte-nove-hrdiny-ne-banderu-vzkazala-varsava-40418957
Reagovat
Grape
Poláci jsou tím tak znepokojeni, že dodávají zbraně Ukrajině o stošest. Narozdíl od tebe totiž vidí rozdíl mezi pochybným glorifikováním historických postav a tím, když se někdo přesně takhle chová v současnosti. Chápou, kdo je tím opravdovým nebezpečím. A právě to je hlavní rozdíl mezi Ukrajinou a Ruskem. Zatímco Ukrajinci se ještě se svojí historií zcela nesrovnali, což u nich však vede maximálně k hloupým gestům, kterými škodí jen sami sobě, tak Rusové nejenže nemají ani nejmenší snahu se se svojí historií srovnat, ale naopak ji oplakávají a chtěli by ji vrátit či opakovat i se vším tím zlem, které s tím bylo spojeno. Jediné štěstí je, že jsou vojensky zcela neschopní, ale i tak už těch zvěrstev za necelý rok stihli dost.
P.S. Nejde o to, v jaké éře Ukrajinci staví či stavěli pomníky banderovcům, jde o způsob myšlení. A ten je u Ukrajinců za ty roky prostě stále dost "rusácký". Ta země je samozřejmě stokrát demokratičtější než Rusko, ale západních standartů nedosahuje ani omylem. Šance Ukrajiny je právě v tom, že se agresorovi ubrání, zbaví se té letité závislosti na Rusku a přiblíží se standartní západní demokracii.
Reagovat
Ondrej2280
Dobre napisane, podstata je ukazat odpor voci takemuto odpornemu rezimu. Vidis ake stopy to zanechalo na ludoch, kulture a vlastne na vsetkom.A teraz tu citas nazory ludi ci cechov alebo slovakov, ktori su to schopni este zastavat a podporovat ..katastrofa.Vymazana pamet....
Reagovat
Marduch
https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-nhl/425089/legendarni-novinar-vystoupil-proti-oveckinovi-neslavte-ho-neni-hrdina.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ho rád, nikdy som nefandil tímu, kde hral a ako človeka s jeho politickými preferenciami ho skoro neznášam.

Napriek tomu mu ten rekord prajem.

Sám si to neviem vysvetliť, asi som schopný toto všetko oddeliť od toho konkrétneho aspektu, pocitu, že som sa dožil niečoho naozaj veľkého. Podľa mňa, každú fanúšik by bol rád "pri tom".
Reagovat
rostia
Sport nelze nemíchat s politkou, politika je prostě součástí života. Pasivně nepodporovat nestačí, Aryno. Nemusíš svůj nesouhlas křičet na každém kroku, stačí když ho řekneš jednou, jasně a všem. A nestačí jen obecná proklamace "jsem proti válce". Ideální bude, když iniciuješ petici mezi ruskými a běloruskými sportovci proti ruské agresi proti Ukrajině podporované Běloruskem, a budeš ji adresovat Putinovi a Lukašenkovi. Pak se dočkáš ve Wimbledonu standing ovation už při příchodu na kurt, ještě dříve, než vezmeš raketu do ruky.
Reagovat
vavrinec
No, to není tak jednoduché. Pravděpodobně má v Bělorusku rodinu, příbuzné a dobře ví, jak by dopadli, kdyby se takto angažovala. Situace těch běloruských a ruských sportovců, kteří s ruskou agresí skutečně nesouhlasí je mnohdy v podstatě neřešitelná.
Reagovat
Patapuff
Není to neřešitelné. Rusů je 150 milionů, Bělorusů 10 milionů. Ať vezmou klacky a vidle a jdou do Kremlu (a do nějakého Běloruského ekvivalentu Kremlu). Oni to musí udělat, nikdo to za ně neudělá.
Reagovat
vavrinec
Je to neřešitelné, protože výrazná většina Rusů skutečně podporuje válečnou agresi vůči Ukrajině. Takže žádné klacky a vidle nepomůžou. Pokud jste Rus a nesouhlasíte s agresí, jste menšina která když se ozve, tak bude nemilosrdně zašlápnuta. Situace v Bělorusku je sice trochu jiná, nicméně o nic optimističtější. Ano, nikdo to za ně neudělá, ale neudělá to ani ta menšina, která nemá šanci se prosadit. Jim zbývá jen mlčet, emigrovat, nebo v podstatě spáchat sebevraždu svojí a své rodiny tím, že se veřejně ozvou.
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
Patapuff
Hodně Rusů asi podporuje válečnou agresi vůči Ukrajině (nebo celkově jakoukoliv agresi), ale určitě to nebude většina. Tolik blbců ani v Rusku být nemůže.
Reagovat
vavrinec
Bohužel je. Mám v Rusku pár kamarádů a kamarádek. Věřte mi, že jsou naprosto zoufalí. Opravdu, výrazná většina Rusů jsou prostě temní barbaři, naděje není vůbec žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Takto daleko Aryna bohuzial nerozmysla a obavam sa aj akýchsi intelektuálnych mantinelov v jej prípade. Je to predsa len typ hráčky, ktorej štýl je bezduché trieskanie do loptičky, out/neout. A obavam sa, že takto "konštruktívne" pristupuje aj ku geopolitickým otazkam.
Reagovat
jurasekh
Jsem rád, že většina lidi to tady vidí podobně jako jásmile (Když jsem tu před nedávném podpořil Dominika Haška, koukal jsem, kolik nepochopitelných reakcí jsem tady četlsmile)
Reagovat
George_Renel
U toho Haška se ovšem jednalo o něco jiného. O jeho farizejství. Osobně mu ruské peníze navadily.
Reagovat
lars
ale on ruske penize vydelal pred 2014
Reagovat
George_Renel
A co jako? Řekl někdy že ho to mrzí? Kdyby byl Dominik charakter, dal by se brát vážně.
Jenže jeho náhlá protiruská akce něčím zavání a jeho lapsusy z minula to těžko vyváží, zvláště, když si z jeho slov ti nejdůležitější za mořem nic nedělají.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodporovať nestačí. A ten jej ukrivdený tón, že prečo by to mala kričať do sveta, že to nikomu predsa nepomože. To je jak názor pubertiačky. Prakticky celé jej vyhlásenie je slovo za slovom obrovský nezmysel, za rozumný názor to može povazovat len Sabalenka, Lukasenko a Patik.

Šport a politika sú úzko previazané, najmä ten ruský, kedy šport slúži aj ako nástroj politickej propagandy. Nehovoriac o inych aspektoch, ktoré su validné v kontexte zákazu štartu ruských a bieloruských športovcov.
Reagovat
Liverpool22
Jen pro Tvojí informaci Lukašenko je dnes už poslední politik ve funkci, který se postavil v době covidu proti BIG FARMA - ostatní prezidenti v Africe jsou už mrtví cca 5 prezidentů mělo "nehodu" a Bolzonaro byl odstraněn z funkce nedávno ve volbách. Konkrétně Bělorusko to má rozehrané nejlépe jelikož lidi tam nejsou skoro vůbec očkovaní, nejsou tam žádní nelegální migranti jako např. ve Švédsku, Francii, Německu......Spousta lidí stále nepochopila, že covid, testování v mozku, očkování, brexit, podpora LGBT, migrace, konflikt na Ukrajině to vše spolu souvisí a to jsme stále na začátku velké globální hry....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, sme na začiatku obrovskej globálnej hry, všetko riadia ilumináti, George Soros z Ameriky, prípadne rovno mimozemšťania.

Ak to ma Bielorusko rozohrané najlepšie, tak odporúčam sa tam rovno odsťahovať, určite sa ti tam bude dobre žiť..Ja radšej zostanem v demokratickej zemi.
Reagovat
Liverpool22
Asi takhle. Pokud si na misky vah dáme jak se obyčejným lidem žije v Bělorusku a na Ukrajině, tak jednoznačně vyhrává Bělorusko. Na Ukrajině je dlouhodobě bordel, korupce.....
Reagovat
lars
porovnavas pred valkou nebo posledni dobu behem valky na Ukrajine ?
Reagovat
Liverpool22
Před válkou. Stačí se podívat na statistiku kolik Ukrajinců před válkou migrovalo za prací do Česka, na Slovensko, do Polska, ale i do Ruska - blíží se to miliónu......
Reagovat
Ondrej2280
jedina vyhoda bielorusov je, ze im nepadaju bomby na hlavu....
Reagovat
Ela-fon-isi
Kolikrát jste byl v Bělorusku?
Reagovat
Liverpool22
Jezdíme tam docela často - Minsk, Vicebsk....smile
Reagovat
annah
Bože, to jsou ale bláboly! Neuvěřitelné.
A dost úsměvná představa je, jak někdo emigruje do Běloruska. To se fakt povedlo. Stejně jako souvislost mezi covidem a ruskou agresí vůči Ukrajině. Leda že by ten virus sedl Putlerovi na mozek...
Reagovat
Liverpool22
Tak souvislost mezi covidem a konfliktem na Ukrajině tam je dost viditelný viz. biologické laboratoře na Ukrajině, které už jsou zlikvidovány, ale o tom se u nás nesmí psát ani mluvit....
Reagovat
Patapuff
Vypadá to, že si nějakou biologickou laboratoř navštívil...
Reagovat
Liverpool22
Doporučuji níže uvedené video se Soňou Pekovou, která v tomto rozhovoru mluví o bio laboratořích na Ukrajině a velkém nebezpečí, ale někteří se stále tváří, že Ukrajinci jsou andílci....Podobně mluvila např. Carrie Madej, která varovala lidstvo a dnes už je také po smrti - opět letecká nehoda jako u cca 5 prezidentů v Africe.....
https://www.youtube.com/watch?v=x54yJLKWbgk
Reagovat
paddy
naše covid pussy, která podváděla, nemůže nikdo brát vážně
- obžalována společně s lobbistou Romanem Janouškem
https://prazsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/pekova-soud-janousek-chambon-zdravotni-pojistovny.html

desítky ruských podnikatelů v posledním roce zemřelo
mělo to často společné rysy - většinou sebevražda a kritika války smile
Reagovat
Liverpool22
Tak jasně. Pravdu máš v tom, že se vraždí na obou stranách viz. letecké nehody, záhadná úmrtí - prostě bitva tajných služeb....smile
Reagovat
Grape
To jako vážně? Jsem tě tu měl za jednoho z těch normálních, to jsem se teda hodně seknul... Biologické laboratoře na Ukrajině už jsou hodně vysoký stupeň dezolátní ruské propagandy. A ještě se zaštiťovat Pekovou... smilesmile
Reagovat
annah
Je to fakt děsivé, co někteří lidi dokazou splacat dohromady a jakým hovadinam věřit. Bomby dopadajici na obyvatele Ukrajiny jim evidentně delaji menší starosti.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se podle toho řiď a nepiš o tom a nemluv o tom.
Nebudeš za hlupáka.
Reagovat
paddy
https://www.youtube.com/watch?v=rW3P5AlcZD8&t=396s
smile

"odstraněn ve volbách", prostě je prohrál

Švé, Fra, Něm mají štědrou imigrační politiku, takže migranti jsou z většiny legální
Bělorusko nemá nelegální migranty, protože je převáží na svou západní hranici
- si to aspoň nastuduj

evidentně ti chybí čip, promysli si, zda nechceš podniknout východní tažení
https://www.youtube.com/watch?v=rW3P5AlcZD8&t=1185s
Reagovat
Marduch
Jenže jaký je při současném nastaveni v EU rozdíl mezi legálním a nelegálním imigrantem? Defakto legálním pro EU se ilegální imigrant stává automaticky v momentu vylovení lodí např. Lékařů bez hranic po úmyslném prevřžení vlastniho člunu u afrického břehu, příp. při vystoupení z člunu prevadece na břeh EU. smilesmilesmile
Reagovat
Davor1
Nový rok je ešte len na začiatku, ale ty si cenu IMBECIL ROKA vyhral s veľkým prehľadom už teraz...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvá hlava je nesmrtelná...

https://www.youtube.com/watch?v=R-F5zm_9774
Reagovat
misa
Lžeš. Gasanova se tím netají.
Reagovat
Krisboy
Nikdo válku nepodporuje? Ta je tak hloupá, že doslova neví, co říká.
To tvoje úchylný vřeštění taky nikomu ve Wimbledonu chybět nebude. Aspoň budeš mít čas na pózování s tím bezpáteřním prasetem Lukašenkem.
Reagovat
Patapuff
Ať jdou manifestovat na Rudý náměstí za ukončení války. Dokud to neudělají, tak se přeci nemůžou chtít zúčastňovat světových sportovních akcí jako by se nic nedělo. Oni to musí zastavit, nikdo jiný to za ně neudělá.
Reagovat
Patik
Rozumný názor.

Mimochodom čo to bolo za trúbku čo sedela vedla nej a ukázala počas zápasu prostredný prst do kamery ?
Reagovat
lars
Hlavne kvuli fanouskum tenisu by mela Sabaka prestat rvat na kurtu behem sveho zapasu :)
Reagovat
Ondrej2280
Ziadne vyjadrovanie ticheho nesuhlasu. Bud sa vyjadri verejne proti vojne a potom nech hra,inak nech to pozera len v telke.
Reagovat
PetaM
A čemu to jako pomůže? :D Sabalenka nahlas řekne, že s válkou nesouhlasí a ona skončí? :D Čarodějka!
Reagovat
Ondrej2280
Tak to vidis dost jednoducho:)
Hovori ti nieco verejne odsudenie niecoho a samozrejme s tym spojeny tlak na danu osobu ?
Pretoze cas ked si mal drzat hubu je uz prec ,ak si si nevsimol..samozrejme pre Sabalenku zda sa trva stale..bohuzial
Reagovat
Pe3k
Že vůbec čteš názory toho pomatence...
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k vitaj, ale zas z teba nevyslo nic rozumne...ako vzdy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pomože to napriklad tomu, že sa celosvetovo známy športovec jasne vymedzí voči vojne a vyšle tým pozitivny signál svojej krajine a zároveň celému svetu. Ja naopak nechápem tak jednoduchych ľudí, ktorí si toto nevedia zrátať a pýtajú sa "a comu to pomoze", jak také teliatka.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Marduch
Vyšle pozitivní signál. Ne, že bych to neocenil, ale jaký hmatatelný efekt by to reálné mělo přinést, kromě toho, že sportovec vystaví svoji rodinu nebezpečí a do své země se minim. nekolik let raději nepodívá?
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by naši rodičia a starí rodičia neštrngali kľúčami a nebojovali za demokraciu, kvoli strachu o svoje rodiny, možno by sme tu ešte dnes mali tiež svojich Lukašenkov. Niekedy sa oplatí bojovať za správnu vec.

Najhoršie, čo sa može stať rodičom a starým rodičom Sabalenky je, že prídu o prácu. Nemyslim, že by ich zatvárali a to dokonca ani v Bielorusku. A financie su naozaj to najmenej.
Reagovat
Ondrej2280
Nie,pohodlnejsie je sediet doma na zadku a nic neriskovat..maximalne tak potom plakat na tlacovke ,preco im nieco zakazuju,vsak by aj tak nic nezmenili.
Smutne je to, ze to ani neskusili a radsej obvinuju druhu stranu zo sankcii voci nim.
Potom sa nemaju na co stazovat,o nic nezabojovali tak nic nemaju.
Reagovat
smazaný uživatel
No keby tá Sabalenka použije aspoň iný slovník. A vedela by svoj postoj aspoň alibisticky učesať. Ale vyjadrila sa jak úplná nána, so slovnou zásobou 50 slov.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist