Nezdar v kvalifikaci jako elixír na úspěch. Soonwoo Kwon v Adelaide slaví druhý triumf

14. 1. 2023, 11:26
Aktuality 5
ATP ADELAIDE 2 - Soonwoo Kwon si v australském Adelaide došel z pozice šťastného poraženého kvalifikanta pro druhý titul na okruhu ATP. Ve finále 25letý Korejec zdolal po téměř tříhodinovém boji 6-4 3-6 7-6 čtvrtého nasazeného Španěla Roberta Bautistu.
Soonwoo Kwon (© AFP)

Soonwoo Kwon sice v pondělí prohrál v kvalifikaci zápas s Tomášem Macháčem, po odhlášení zraněného Sebastiana Kordy se však do hlavní soutěže dostal jako lucky loser a darovanou druhou šance uchopil pevně do svých rukou.

Hned v prvním kole se mu povedla odveta proti Macháčovi, následně vyřadil druhého nasazeného Španěla Pabla Carreňu, smetl Švéda Mikaela Ymera, v odvetě za týden starý debakl udolal Jacka Drapera a dnes uspěl i ve finále proti Robertu Bautistovi.

25letý Korejec Soonwoo Kwon byl ve finále podruhé v kariéře, také to v kazašském Nur-Sultanu před dvěma lety přetavil v titul.

34letý Bautista hrál 22. finále a pojedenácté prohrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
... i s ním prohrál ... To se jen tak někomu nepovede, pokud nejste na Turnaji mistrů :)
Reagovat
lvicek
No, ale nevim, jestli to Tomáše dostatečně utěší, je to trochu škoda...
Reagovat
Boomcap
Docela úsměvné, že sice vyhrál celý turnaj, ale jediný kdo ho porazil byl náš Tomáš smile
Reagovat
A211
Kdo vysílá AO Díky.
Reagovat
miledus
EUROSPORT
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist