Neznámí Monačané se postarali o rekord. Odehráli nejdelší tie-break historie

11. 1. 2013, 19:54
Aktuality 3
Tenisové rekordy obvykle přepisují ti nejlepší hráči, ale vždycky to tak být nemusí. Dvojice nepříliš známých tenistů z Monaka Benjamin Balleret a Guillaume Couillard se do historických knih zapsala poté, co v kvalifikaci na turnaj série Futures odehrála nejdelší tie-break všech dob.
Benjamin Balleret

Když daviscupoví spoluhráči Balleret s Couillardem nastupovali v neděli ve floridském městě Plantation na kurt, nejspíš se na přepsání některého z rekordů necítili. Na turnaji, kde si v kvalifikaci bez rozhodčího sami hlásili auty, se o něj ale postarali hned v prvním setu. Ten došel do tie-breaku, který jen tak neměl skončit: oba tenisté v něm odehráli celých sedmdesát výměn, zkrácená hra skončila 36-34 pro Ballereta.

"Ani jeden jsme netušili, že první set bude tak dlouhý. Bylo to vyrovnané, protože se oba dobře známe. Ani jeden jsme nechtěli prohrát. Když jsme v tie-breaku střídali strany a skóre bylo přes dvacet a pak přes třicet, smáli jsme se," řekl po utkání Balleret, která nakonec nad 37letým Couillardem zvítězil 7-6 a 6-1.

"Pamatuju si, že jsem měl víc setballů než Guillaume. Nevím kolik, ale pamatuju si, že jsme oba byli nervózní a že to nebyl moc dobrý tenis. Set jsem ukončil, když po mém kick servisu zahrál Guillaume krátký úder a já potom z forhendu zakončil," dodal až 636. tenista světa, jehož soupeř vůbec nefiguruje v žebříčku ATP a jehož maximem je 569. příčka.

Rekordem na okruhu ATP zůstává výsledek 6-4 6-4 3-6 a 7-6(26-24), kterým v roce 1985 skončilo ve Wimbledonu utkání čtyřhry Mortensen/Gunnarsson-Frawley/Pecci.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na turnaji, kde si v kvalifikaci bez rozhodčího sami hlásili auty... to mi stačí :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD minule keď som hral v pralese na tráve kvalifikáciu tak som proti šimpanzovi hral tiebrejku 1021-1019, mali sme aj rozhodcov(krokodílov) :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
misoSK
to si neviem celkom predstavit, pochybujem, ze vsetci hraci su natolko cestni pri tom hlaseni autov, ze nedochadza k sporom, hned som si predstavil Daniho Kollerera keby mal hrat zapasov bez rozhodcov :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist