Nikdy jsem Novaka takhle hrát neviděl. Prostě to vzdal, divil se McEnroe

8. 6. 2017, 12:26
Aktuality 11
John McEnroe v rozhovoru s novináři vyjádřil své překvapení z výkonu Novaka Djokoviče ve čtvrtfinálovém duelu letošního French Open proti Dominicovi Thiemovi. Podle bývalé světové jedničky a sedminásobného grandslamového šampiona nechtěl Srb na kurtu ani být a ve třetím setu, v němž schytal "kanára", vůbec nebojoval.
Profily hráčů
John McEnroe

Vítěz sedmi grandslamů John McEnroe byl doslova šokován výkonem obhájce loňského titulu Novaka Djokoviče ve čtvrtfinále letošního French Open. Srb prohrál na dvorci Suzanne Lenglenové s Dominicem Thiemem ve třech setech a s turnajem se rozloučil "kanárem".

Set poměrem 0-6 na grandslamu naposledy prohrál v roce 2005 na US Open v prvním kole s Gaëlem Monfilsem. McEnroea zarazil hlavně postoj jednoho z nejlepších hráčů tenisové historie, který v posledním setu po prohraném podání absolutně přestal bojovat.

"Za posledních šest až osm let jsem nikdy neviděl Novaka v takovém rozpoložení, prostě to vzdal," divil se McEnroe.

"Jednou jsem takhle v Paříži viděl Nadala. Tehdy čelil právě Djokovičovi. Bylo vidět, že na kurtu nechce být," narážel Američan na souboj Nadala a Djokoviče z roku 2015, kdy Djokovič na pařížské antuce ve čtvrtfinále vyhrál 7-5 6-3 6-1.

"Bylo očividné, že Novak na kurtu nechce být, nemohl dál bojovat a to je šokující, vzhledem k tomu, kolik toho Novak v minulosti vyhrál a jakých úspěchů dosáhl. Dokazuje to, že všichni jsme jen lidé a máme slabiny."

"Thiem je samozřejmě stále ve vývoji a zlepšuje se. Na papíře to bylo nejzajímavější čtvrtfinále, ale ten výsledek je hodně překvapivý. Kdybyste mi před rokem, kdy Djokovič jako jediný od dob Roda Lavera vyhrál všechny čtyři grandslamy v řadě, řekli, že budeme toto řešit, asi bych vás označil za blázny."

Bývalý první hráč světa McEnroe přiznává, že sám netuší, co stojí za výkonnostním propadem nejlepšího srbského tenisty, ale trvá na tom, že na aktuální formu dvanáctinásobného grandslamového šampiona musí mít vliv série několika událostí.

"Zcela zjevně se něco děje mimo kurt. Nevím jistě co, ale určitě ho to ovlivňuje. Samozřejmě v tom hraje roli i ztráta motivace. Předpokládám, že pokud v kariéře dosáhnete tolika úspěchů, je o něco těžší se motivovat k dalším," vysvětloval.

"Domnívám se, že určitou roli hrají také různá zranění. Nevěřím tomu, že Novak oproti dominanci, kterou nedávno předváděl, dnes působí na kurtu tak ztraceně z ničeho nic," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
Vypadá na tý fotce jak dirigent při generálce :o)
Reagovat
Gulbis
13:30 ?????????????????????????????????
Dabrowská s Farahem slaví titul z mixu
Gabriela Dabrowská a Rohan Bopanna slaví premiérový titul na grandslamu. Kanadsko-indický pár ve finále letošního French Open porazil 2-6 6-2 12-10 dvojici Anna-Lena Grönefeldová/Robert Farah, přičemž čelil dvěma mečbolům.
Reagovat
aape
vyhraje s jedním a slaví s druhým, tak asi aby mu to nebylo líto, nebo třeba se s ním líp kalí :)
Reagovat
Marduch
Slyšet od Novaka, že se zápas na GS rozhodl v první setu, je hodně divné.
?O třetím setu těžko můžu něco říct,? pravil Djokovič. ?Mně se nedařilo nic, jemu všechno. Ale zápas se rozhodl už v tom prvním.?

Jinak Knapův výstižný komentáře zde:
http://sport.idnes.cz/novak-djokovic-vyprask-roland-garros-dw8-/tenis.aspx?c=A170607_213413_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež ma to zaskočilo...TU sa ukazuje ako moc si neverí...V Austrálii 12 prehral dlhý prvý set a v piatom to mal 2:4...
Reagovat
Pe3k
Tehdy taky nebyl ve formě, přesto dokázal zápas otočit a vyhrát asi díky slabšímu soupeři...
Reagovat
Frantz
Ne, to si pleteš - bylo to roku 2010 (2011), v semifinále a na US Open.
Reagovat
Pe3k
To byla dobrá haluz. Třeba us 11 jeden ze zápasů, které mám rád, přestože RF prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Beriem to tak, ze proste Nole "joinol" Rafu a Rogera v klube 29. Dokopy vyhrali 44 GS, ale vo veku 29 rokov len jeden jediný. Federer mal jedno finále, Nadal uhral jedno QF.
Reagovat
Jan
Ano je to zvláštní, když Novak nedávno tak dominoval.
Reagovat
turista
Pro Djokoland je to smutný, když Novak už ani nebojuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist