Nišikori kvůli zranění pravého zápěstí přijde i o Australian Open

4. 1. 2018, 01:51
Aktuality 0
Návrat Keie Nišikoriho se znovu odkládá. Bývalá světová čtyřka a aktuálně až 22. hráč světa nestihl kvůli dlouhodobému zranění pravého zápěstí začátek letošní sezony a dnes oznámil, že se nezúčastní ani úvodního grandslamu roku Australian Open. Ve druhém týdnu australského grandslamu se však představí na challengeru v Newport Beach.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Kei Nišikori odehrál poslední soutěžní zápas na začátku srpna na Masters v Montréalu. Poté se vydal na následující podnik Masters do Cincinnati a při jednom z tréninků si natrhl šlachu v pravém zápěstí. Loňskou sezonu tak musel ukončit předčasně a v žebříčku ATP klesl až na 22. pozici.

Dlouhodobé problémy se zápěstím nestihl stoprocentně doléčit ani v následujících měsících. Osmadvacetiletý Japonec měl v plánu letošní rok zahájit v Brisbane, ale pořadatelům se musel ze zdravotních důvodů omluvit a startovat nebude ani příští týden v Sydney.

Bývalý čtvrtý hráč světa nechce nic riskovat, a proto se nezúčastní ani úvodního podniku velké čtyřky Australian Open, kde loni v osmifinále sehrál pětisetovou bitvu s pozdějším šampionem Rogerem Federerem.

"Je mi velmi líto, že o letošní Australian Open přijdu. Je to můj nejoblíbenější a vlastně 'domácí' grandslam. V Melbourne se o nás vždy fantasticky starají a moc mě mrzí, že se letošního ročníku nezúčastním. Rekonvalesce probíhá dobře, nicméně ještě nejsem připravený hrát na tři vítězné sety," oznámil Nišikori na svých webových stránkách.

Rodák z japonského Macue však ve druhém týdnu Australian Open odehraje challenger v Newport Beach. Na podniku s dotací 150 tisíc amerických dolarů bude startovat na divokou kartu od pořadatelů.

Nišikori není zdaleka jediným hráčem, který může na úvodním grandslamu sezony chybět. Se zraněními se potýkají také světová jednička Rafael Nadal (koleno), Andy Murray (kyčel) a Novak Djokovič (loket). Poslední dva jmenovaní ukončili loňskou sezonu stejně jako Japonec předčasně.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist