Nišikori měl pozitivní test na Covid-19. Přijde minimálně o generálku na US Open

16. 8. 2020, 21:01
Aktuality 4
Japonec Kei Nišikori měl pozitivní test na koronavirus a odhlásil se z turnaje Western & Southern Open, který byl letos z tradičního dějiště v Cincinnati přesunut do New Yorku. Kvůli nákaze Covidem-19 je ohrožena také jeho účast na grandslamovém US Open, na němž hrál v roce 2014 finále.
Profily hráčů
Kei Nišikori (© AFP)

Třicetiletý Nišikori byl pozitivně testován na Floridě, kde žije a trénuje v tamní akademii IMG v Bradentonu.

"Dnes ráno jsem měl na Floridě pozitivní test na covid-19. Musím se odhlásit z turnaje v Cincinnati. Zítra jsme měli letět do New Yorku, ale samozřejmě zůstáváme na Floridě," uvedl bývalý čtvrtý hráč světového žebříčku. Dodal, že má jen minimální symptomy nemoci a uchýlil se do izolace.

Nišikori odehrál svůj poslední zápas loni 30. srpna ve třetím kole US Open. Poté šel na operaci s pravým loktem a na kurty se před přerušením sezony 2020 vrátit nestihl.

Grandslamové US Open začne v New Yorku bez diváků za dva týdny 31. srpna. Z turnaje se kvůli obavám z koronaviru odhlásila řada tenistů včetně obhájce titulu Rafaela Nadala a světové jedničky Ashleigh Bartyové.

Hrát nebude ani loňská šampionka Bianca Andreescuová, která ještě není fit po loňském zranění kolena. Do New Yorku se nechystají ani české hráčky Barbora Krejčíková a Barbora Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Patik
úplne som na neho zabudol..hanba mi..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kei Kei, to bude z toho šňupání potítkasmile
Reagovat
misa
Kolik žen z první stovky žebříčku mělo pozitivní test?
Reagovat
FulnekUltras
Tyhle mediálně známé osoby to nemají lehké. Furt nějaké formality, testy, toto... a pak jsi pozitivní raz dva. Osobně doporučuju - pokud to jen trochu jde - nikdy a nikde se netestovat, od "chytrého" státního systému a "trasování" co nejdál, maximálně využívat bezkontaktní formy práce - a kdyby něco, zariglovat se doma, pro žrádlo s rouškou, a fertig smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist