Nišikori přepsal historii turnaje v Memphisu. Jako první dokonal hattrick

15. 2. 2015, 23:34
Aktuality 46
ATP MEMPHIS - Kei Nišikori jako první tenista v historii tradičního halového turnaje v Memphisu ovládnul tři ročníky v řadě. Dnes nejvýše nasazený Japonec v rodném městě Elvise Presleyho porazil Jihoafričana Kevina Andersona a získal svůj osmý titul.
Profily hráčů
Kei Nišikori (© memphisopen.com)

Turnaj v Memphisu se koná pravidelně od roku 1975 a vyhrávali ho velikáni jako Bjorn Borg, John McEnroe, Stefan Edberg, Jimmy Connors, Ivan Lendl, André Agassi či Pete Sampras. Ale nikdo z nich v Tennessee nedokázal triumfovat tři roky po sobě.

Až letos se to na 41. ročníku povedlo Keii Nišikorimu, který navázal na svá vítězství ze sezon 2013 a 2014. Ovšem letošní triumf se nerodil snadno a byl pořádně vydřený.

Pětadvacetiletý Japonec se do finále dostal po třech třísetových výhrách, když musel otáčet vývoj zápasů proti domácím hráčům Harrisonovi, Krajicekovi a Querreymu. Až v dnešním souboji o titul proti Kevinu Andersonovi vyhrál ve dvou setech.

Pátý hráč světa Nišikori se hned v úvodu ujal vedení 2-0, ale měl potíže s puchýři a Anderson se rychle vrátil do hry o první sadu. Jenže finalista loňského US Open byl ve výměnách jistější a zápas měl pod kontrolou. V každém setu se mu povedl ještě jeden brejk, a i když měl v posledním gamu problémy duel ukončit a proměnil až čtvrtý mečbol, žádné větší drama nepřipustil.

"Dnes jsem hrál téměř perfektně. Dokázal jsem využít své šance. Nebyl to pro mě vůbec jednoduchý týden, ale o to cennější pro mě takhle trofej je," řekl Nišikori. Svěřenec Michaela Changa dnes ve svém dvanáctém finále na okruhu ATP získal osmý titul. Místo tradiční trofeje přidal do své sbírky už třetí elektrickou kytaru od Gibson Quitar.

"Myslím, že si budu muset nechat dát nějaké lekce hraní na kytaru," usmál se trojnásobný šampion Nišikori. "Cítím se opravdu skvěle, cítím se tu jako doma."

Osmadvacetiletý Anderson má ve finále o poznání horší bilanci. Z devíti zápasů o titul vyhrál jen dva. Trofeje má z domácího turnaje v Johannesburgu a amerického Delray Beach, kde bude v příštím týdnu plnit roli nasazené jedničky. Dnes prohrál už šesté finále po sobě.

"Dnes jsem předvedl několik nepovedených gamů. Udělal jsem příliš chyb a s tím jsem nemohl pomýšlet na vítězství. Kei byl lepší a vyhrál zaslouženě," řekl zklamaný Anderson.

Alespoň dvakrát po sobě dokázali turnaj v Memphisu vyhrát jen Tommy Haas, Todd Martin a Jimmy Connors, který to dokázal hned dvakrát a je jediným čtyřnásobným vítězem turnaje. Za rok by ho Nišikori, jenž se letos třetím titulem vyrovnal Haasovi a Roddickovi, mohl napodobit.

| ATP 250 MEMPHIS |
USA / Tennessee, tv. povrch, 659.070 dolarů
nedělní výsledky (15. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Nišikori (1-Jap.) - Anderson (2-JAR) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Fyrstenberg/Gonzalez (4-Pol./Mex.) - Sitak/Young (N. Zél./USA) 5-7 7-6(1) 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
gigin
https://twitter.com/Tennis24com/status/566245237765722113/photo/1
Reagovat
Mayo
to si robia srandu s tou gitarou...čistý cirkus
Reagovat
George_Renel
Pokud neznáš symboly spojené s americkými městy a jejich slavnými, tak se raději nevyjadřuj....
Reagovat
Mayo
Určite tak urobím.
Reagovat
George_Renel
Také je možné se dovzdělat.... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Kytara? A proč ne? Vím, že když Djoker vyhrál svůj první turnaj Dutch Open 2006 v Amesfortu, tak dostal jako cenu iPod. Jiný kraj, jiný mrav...
Reagovat
dadaft
parádní kytara. )))))))))))))))
kde jinde, než v Memphisu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Davor1
Mne sa to naopak páči, akurát ju mohli nejak vylepšiť, aby sa podobala viac na trofej ako na gitaru :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Loni byla takováhle.

http://www.atpworldtour.com/~/media/C7562F9612B34047BC42647C341E6D6F.ashx?w=635&h=476
Reagovat
Davor1
Super, vďaka :-))
Reagovat
tito
Je možné, že Gibson (Nashville-Memphis- Tennessee) si přihřál polívčičku na propagaci nové série osvědčených modelů, zde konkrétně ES 335
http://www2.gibson.com/Gibson-Memphis-2015.aspx
Ale dát to místo trofeje? Jako dárek navíc, proč ne- mně by to koneckonců udělalo velkou radost :-)
Ale když v tom budou pokračovat, tak bych příště doporučil něco tradičnějšího
http://www.memphiscigarbox.com/
Reagovat
George_Renel
Mně pořád připadá, že tu cenu nevidíte jako symbol a symbiózu Memphis a Elvis Presley.
Reagovat
tito
Nojo, to mne opravdu nenapadlo- vzhledem k typu kytary. Pro mne Gibson je právě Les Paul, SG, Explorer, Firebird a ES 335. Samosebou dělají akustiky, ale ty nejsou tak slavné a do spojitosti s Elvisem bych si to nedal. I když pochopitelně on má k ní blíže, než třeba další rodačka Aretha Franklin :-)
Reagovat
George_Renel
Mně zní Memphis a Elvis jak Liverpool a Beatles....
Reagovat
smazaný uživatel
No tak u Tebe to neni zadne prekvapeni, zeby se Ti ta kytara libila...starej bigbitak....ikdyz jsem teda cekal ze tu soupnes ten svuj model, z kterym obcas hravals...

https://www.youtube.com/watch?v=Xu4kpeH8iEo

Tenhle song vam vysel fakt paradne...i vokalne si tu byl v top forme...
No jo byly to super casy, to jeste Gigin sedel za bicimi...a slusne jel...

P.S. ja bych bral i tu co dostal Nishi;)
Reagovat
tito
Myslíš telátko, tedy telecaster? :-))))) No vzhledem k tomu, že jsme v Tennessee a kousek dál je Nashville, tak tam pochopitelně patří tele a lap steel nejvíce.
Sice nejsem na country odchovaný a sál jsem z jiných hudebních cecíků, tak některé kousky můžu - volume doprava!
https://www.youtube.com/watch?v=H3QEKT2mk_Q
Reagovat
tito
.... skoro jako ve Vizovicích, ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to tady musi zhodnotit nekdo jiny - ty Vizovice...;)
Ale vidim, ze jsi na ty Basistky vysazeny;)
Ovsem tady ji dost nechutne upozadili...;/
To bys ty nikdy v Tarantuli nedopustil...
Reagovat
tito
No to ne, tedy. V T&T nikdy nebyl nikdo v pozadí. Spíše to vypadalo na takový hudební mejdan party kamarádů :-)
https://www.youtube.com/watch?v=vfK92Ajs-Us
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, jeste era pred giginem, prvni vase basistka Jennifer;) No jo stabajzna...
Ta Petra na housle, ktera s vami byla jen rok...tu jsem ani nepostrehl, znam jen z vypraveni...;)
No a Nick na bici pred Giginem, to byl borec...ale mel svuj vek...to je jas...;)
Reagovat
Roger_Federer
jj.. Masters jak vysitej :)..
Reagovat
Davor1
Po skončení kariéry sa môže vrhnúť na hudobnú dráhu, má už na to celkom slušnú zbierku nástrojov :-))
Gratulácia, rok začal celkom dobre, škoda toho nevydareného semi v Brisbane, ale nie vždy všetko výjde ako by sme chceli...
Ešte by sa patrilo vyhrať o 2 týždne Acapulco, konkurencia v podaní Dimitrova a Ferrera by nemala byť až tak ťažká, na oboch to vie a päťstovkové turnaje mu idú parádne :-))
Come on Kei !
Reagovat
Kozoroh
Pokud se Keiovi v Acapulcu zadaří, tak může pomýšlet na 4. přičku žebříčku, na Andyho má nyní manko 255 bodů, přičemž Andy loni v Acapulcu skončil v SF a letos hraje v Dubaji, kde je však extra silná konkurence a Murray bude mít velký problém se prokousat do finále. Stačí tedy, aby Andy v Dubaji skončil v SF a Kei v Acapulku hrál F a Kei bude mít v žebříčku na Andyho náskok 45 bodů.
Reagovat
Mayo
Andy vyhrá Dubajčok.
Reagovat
smazaný uživatel
V Dubaji to asi na Andyho bude moct rychli si myslim, stejne jako v Rotterdamu. Ale kdyby ho nakonec vyhral, tak by mi to vubec nevadilo...
Reagovat
Mayo
Podľa mňa jemu rýchly hard nerobí výrazné problémy. Cinci vyhral, Šanghaj vyhral...podľa mňa mu po Fedexovi rýchlejší povrch vyhovuje najviac z tých 4
Reagovat
smazaný uživatel
S tim souhlasim, ale myslim si, ze rychlejsi hard proti nekomu jako je Fedex, Tomas, Raonic, Gulbis (proste hodne agresivni hraci) uz mu dela velky problem. V tom Rotterdamu to bylo uz znat, kdyz Simon trosku pritlacil na pilu forhendem.
Reagovat
Davor1
Tento rok to bolo v Rotterdame práve pomalšie, ako po minulé roky. Zdá sa, že Andymu nesedí práve tá kombinácia- hala a pomalý povrch. Nikdy neuhral nič poriadne v Paríži, ktorý je známy mimoriadne pomalým povrchom, takisto na TM sa na tom "pudingovom kurte" strašne trápil...
Konieckoncov, aj jeho vyjadrenie po zápase so Simonom je v podobnom duchu:
"Přišlo mi, jako by pro mě v tak pomalých podmínkách bylo těžké trefovat míč. Timing jsem měl úplně mimo. Simon je špičkový hráč, který se většinu kariéry pohybuje v top 20. Žádný z těch zápasů, ve kterých jsem proti němu zvítězil, jsem nevyhrál snadno. Bojuje až do konce a miluje, když se výměny natahují - to je jeho hra. Necítil jsem se unavený, ale nezačal jsem dobře a od základní čáry jsem ve výměnách udělal spoustu chyb,"
Reagovat
Davor1
U Murrayho človek nikdy nevie, môže to tam celé vyhrať, aj nečakane vyletieť ako teraz so Simonom, takú komédiu na servise čo tam predviedol som dlho nevidel.
Ono sa ale hrá aj o tretie miesto, ak by Nadal pukol v Riu v úvode turnaja, tak by to mal potom ťažké odolať Andymu a Keiovi, a vypadnúť pred RG z prvej štvorky by pre neho nebolo vôbec príjemné...
Reagovat
Mayo
No ja dúfam, že Rafa ten turnaj vyhrá. Ak by sa tak nestalo, tak by som nebol vôbec spokojný. Tentokrát nič iné ako víťazstvo neberiem.
Reagovat
Davor1
Teoreticky by to vyhrať mal, ale už pred rokom tam mal veľké problémy s Andujarom, teraz tam bude ešte silnejšia konkurencia a on nerozohratý. Neprekvapilo by ma, keby hukol skôr...
Reagovat
Mayo
hej vlani sa tam dosť vytrápil...možno tá antuka mu tak nevyhovuje alebo neviem...možno je rýchlejšia ako tie v európe aj keď Madrid je výnimka, neviem...musím kuknúť, čo za mená tam budú okrem neho a Berdycha
Reagovat
Kozoroh
Berdych v Riu nestartuje, asi jsi myslel Ferrera...
No Nadalovi by mohl v QF zatopit Cuevas, který si nyní vede šňůru 15 vyhraných antukových zápasů v řadě na ATP Tour. Krom toho se s Nadalem ještě nestřetl a může ho překvapit.
Reagovat
Mayo
pardón, neviem prečo som si myslel, že tam bude Berdych
Reagovat
Kozoroh
Kei sice má 3. příčku na dohled, ale prakticky vzato musí Acapulco vyhrát a spoléhat na to, že Rafa v Riu ztratí body (resp. nedojde do finále, čímž by ztratil min. 320 bodů, které by nevykryl ani titulem z Buenos Aires). Andy by se před Keiem udržel jen ziskem dubajského titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
prvni gratulace k prvnimu hattricku.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
...a jeste ta trofej;)
takze USOpen sice nevyslo, ale 3 kytary krale...jsou 3 kytary krale;)
Reagovat
smazaný uživatel
naprosta jasnacka! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a je mi smutno - mit rada (objevovat) Keie me ucil uzivatel pes.. :-) :-( :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ano sice v prirode je to netypicke, ale tady jsem si se psem velmi rozumel...;)
...a s tim objevovanim to neni lehke!!!,
3-4 roky zpatky jsem objevil Jurka Janowicze, ale ono se ti neco po ceste muze vzdycynky zdrcnout...a tady se to trochu zdrclo...
...na rozhlehlych planich mimo TP jsem ovsem neco vycenichal...17 let...to ma...ale nevim, nevim...;)
Reagovat
smazaný uživatel
...no, ale asi by sis prala, abych vycenichal spis toho psa, ze;)
a ne dalsi pofiderni objev;)
Reagovat
smazaný uživatel
Janowicz opravdu neeee, jednoho, co je mu cerstve 17 jsem nasla taky, za morem, tesim se, az si objevy porovname.. :-))) no a pes.. takova chimera uz jenom.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt pisi, ze se to zdrclo...:))) Ja jeste videl, jak se vubec na kurtu neumel pohybovat, diky te vysce...;) Ten rozhodne na tenis nevypadal...drel jak blazen...ale nejak mu to prerostlo prez hlavu...;/skoda...ale nevadi...

Ano jasnacka, ze za morem...;)
Reagovat
smazaný uživatel
a tady to myslim, bez tech somatickych prekazek;)
Reagovat
smazaný uživatel
a jo... skacu pod vetvi do perin;)
Peknou a nicim nerusenou noc;)
Reagovat
janek_da
Nišikori. Kei Nišikori! Vítej zlaty hattricku!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=F4n8a2obz2c#t=60
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist