Nišikori se po Brisbane odhlásil i ze Sydney

30. 12. 2017, 19:05
Aktuality 2
Kei Nišikori se po turnaji v Brisbane odhlásil také z navazujícího podniku ATP Tour v Sydney. Osmadvacetiletý Japonec stále ještě nedoléčil pravé zápěstí, kvůli němuž chybí na okruhu od srpna.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Bývalý čtvrtý hráč světa Nišikori, jenž včera oslavil 28. narozeniny, letos nevyhrál žádný turnaj a jen na dvou podnicích ATP 250 se dostal do finále. Na grandslamech došel nejdál na pařížské antuce, na které skončil ve čtvrtfinále na raketě Andyho Murrayho. 

V srpnu si pak Nišikori před turnajem Masters v Cincinnati poranil pravé zápěstí a kvůli trhlině vazu předčasně ukončil sezonu. M
ísto operace dal přednost konzervativní léčbě a jeho trenér Dante Bottini už v říjnu naznačil, že by aktuálně 22. hráč světa mohl po US Open přijít i o další grandslam Australian Open. 

A Bottiniho prognózy se začínají naplňovat, neboť Nišikori se už vzdal účasti na obou přípravných turnajích před odletem do Melbourne. Příští týden bude chybět v Brisbane a dnes poslal omluvenku i do Sydney, kde se bude hrát od 7. ledna.

Zdá se být čím dál pravděpodobnější, že Nišikori nebude připravený ani na Australian Open, na němž letos vypadl v osmifinále po pětisetové bitvě s pozdějším šampionem Rogerem Federerem. Nejlepší japonský tenista v historii však dál tvrdě trénuje a věří, že úvodní grandslam roku stihne.

 


Vstup do nového ročníku museli kvůli zranění odložit i Rafael Nadal (pravé koleno), Novak Djokovič (pravý loket) Stan Wawrinka (koleno)  či Jo-Wilfried Tsonga (zápěstí). Stoprocentně není ani Andy Murray (kyčel). Z tenistek zůstávají mimo hru Sloane Stephensová (koleno) nebo Viktoria Azarenková (osobní důvody).

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
jackiec
skleněný rosický zwei, ten bude marný dalších 10 let
Reagovat
Lunej..
Steva ten tenis dnes opravdu hodne bavil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist