Nišikori se vrátil i na okruh ATP. V New Yorku nezaváhal s Rubinem

14. 2. 2018, 08:54
Aktuality 2
ATP NEW YORK - Kei Nišikori pokračuje ve svém návratu po zranění zápěstí. Po triumfu na challengeru v Dallasu se poprvé od loňského srpna představil také na turnaji ATP a v New si připsal šestou výhru v řadě, když porazil domácího Noaha Rubina.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Kei Nišikori si loni v srpnu poranil pravé zápěstí a téměř půl roku nehrál. Po dlouhé pauze se rozhodl pro rozehrání mezi slabší konkurencí a tak absolvoval dva challengery - v Newport Beach vypadl v prvním kole, v Dallasu před dvěma týdny triumfoval.

"Pomohlo to mému sebevědomí i stavu zápěstí," pochvaluje si bývalý čtvrtý hráč světa Nišikori účast na menších turnajích.

Nyní už se ale osmadvacetiletý Japonec vrací i mezi elitu na okruh ATP. Jeho první letošní zastávkou je New York, kam se soutěž přesunula z Japoncova oblíbeného Memphisu, kde předloni slavil svůj poslední triumf a kde získal čtyři ze svých celkově jedenácti titulů.

Na Long Islandu Nišikori začal výhrou nad jednadvacetiletým Američanem Noahem Rubinem. S až 232. hráčem světa sice prohrál první tři gamy, vývoj prvního setu však otočil, zvítězil ve dvou setech 7-5 6-3 a připsal si šestou výhru v řadě.

"On začal velmi dobře, hrál agresivně a dobře podával. Myslím, že v prvním setu hrál lépe, než já. Ve druhém jsem svou hru zlepšil, byl jsem více agresivní," komentoval Nišikori svůj první zápas na černém kurtu.

Ve druhém kole se finalista US Open 2014 utká s Rusem Jevgenijem Donským, kterého v jediném vzájemném střetnutí na Australian Open 2013 porazil 3-0 na sety.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 668.460 dolarů
úterní výsledky (13. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nišikori (5-Jap.) - Rubin (USA) 7-5 6-3
Menéndez (Šp.) - Johnson (7-USA) 1-6 6-3 7-6(7)
Albot (Mold.) - Fratangelo (USA) 6-4 6-3
Gojowczyk (Něm.) - Kavčič (Slovin.) 6-4 6-2
Chardy (Fr.) - Travaglia (It.) 6-4 6-7(1) 6-4
Donskoj (Rus.) - Estrella (Dom. rep.) 7-5 6-1
Južnyj (Rus.) - Ebden (Austr.) 3-6 6-3 6-4
Escobedo - McDonald (oba USA) 4-6 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Jupiiii Gríšánek v Rotterdamu postupuje. Porazil Sugitu ve dvou setech. Super a jen tak dál!!!
Reagovat
Fandina
Tak uvidíme, kam se zase tenhle stále na nemoci a zranění náchylný tenista dostane. Mně se herně jeho rychlá hra moc líbí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist