Nišikori slaví vítězný návrat na nejvyšší okruh! Bývalý čtvrtý hráč světa v Atlantě přetlačil Thompsona

25. 7. 2023, 20:05
Aktuality 5
Kei Nišikori (33) se v půlce června vrátil na kurty po více než rok a půl dlouhé zdravotní pauze a v úterý odehrál svůj první zápas na nejvyšším okruhu od října 2021. Bývalý čtvrtý hráč světa a grandslamový finalista zdolal v prvním kole v Atlantě ve dvou tie-breacích Jordana Thompsona (29) a zahraje si o své první čtvrtfinále na této úrovni po dvou letech. V dalším duelu vyzve kvalifikanta Junchenga Shanga (18).
Profily hráčů
Kei Nišikori (© Profimedia)

Kei Nišikori předčasně ukončil sezonu 2021 a po neúspěšných rehabilitacích se loni v lednu podrobil operaci kyčle. Z předpokládané půlroční přestávky se nakonec vyklubala více než jeden a půl roku dlouhá pauza. Na kurty se vrátil až letos v červnu a odehrál své první soutěžní zápasy od předloňského října.

Bývalý čtvrtý hráč světa podnikl návrat na slabě obsazeném challengeru v Portoriku. Grandslamový finalista zvolil naprosto správně a získal svůj první titul napříč všemi úrovněmi od ledna 2019. Následně se zúčastnil dvou amerických challengerů a skončil ve druhém kole a ve čtvrtfinále.

Vstup do turnaje mu vyšel také v Atlantě. Svůj druhý start na podniku ATP v hlavním a největším městě státu Georgia (čtvrtfinále 2012) zahájil vydřeným vítězstvím nad Jordanem Thompsonem a zaznamenal vítězný comeback na nejvyšší úroveň.

Japonec, jehož sužují zdravotní problémy celou kariéru, potvrdil solidní formu. V utkání sice netrefil ani jedno eso, nicméně odvrátil všechny čtyři brejkbolové hrozby. Sám však ani jednu ze šesti nabídnutých šancí nevyužil a oba více než hodinu trvající sety urval až v tie-breaku. První i druhou zkrácenou hru vyhrál poměrem 7:5.

Statistiky zápasu Thompson - Nišikori

Nišikori pro start v Atlantě využívá chráněného žebříčku a má na dosah svou první čtvrtfinálovou účast na hlavním okruhu od srpna 2021, kdy došel do semifinále ve Washingtonu. Aktuálně 439. muž pořadí se o postup mezi nejlepší osmičku popere s kvalifikantem Junchengem Shangem.

Nejvýše nasazenými jsou domácí bývalý finalista Taylor Fritz a dvojnásobný šampion a obhájce titulu Alex de Minaur. Američan i Australan mají v prvním kole volno.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• ATP 250 ATLANTA •
USA, tv. povrch, 737.170 dolarů
úterní výsledky (25. 7. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Eubanks (5-USA) - Martin (USA) 6:2, 6:4
Juncheng Shang (Čína) - Shelton (6-USA) 6:4, 6:4
Humbert (7-Fr.) - Lestienne (Fr.) 4:6, 7:5, 7:5
Nišikori (Jap.) - Thompson (Austr.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
Nakashima (USA) - Purcell (Austr.) 6:3, 7:6 (7:5)
Yibing Wu (Čína) - Moutet (Fr.) 6:3, 6:4
Köpfer (Něm.) - Isner (USA) 3:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:3)
Cressy (USA) - Michelsen (USA) 6:3, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Patik
Nishikori alebo aj Raonic na tour vôbec nechýbali ale zároveň chýbali veľmi..dnes ich s tenisovym výkonom trhne kdejaky mladík ale zároveň mam pocit ze sa na nich nechytá len tak niekto..
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
myšlenka dne smile
Reagovat
Krisboy
Nejen dne, min. roku.
Reagovat
Patik
No veď celý mesiac som ju tvoril a čakal na jedinečnú príležitosť vyjadriť ju a obohatiť ľudí.
Reagovat
jackiec
Skleněnce už dávno ujel šikanzen, měl by to zabalit stejně jako kovová kyčel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist