Nišikori vrátil Čiličovi porážku z finále 2014, Djokovič neztratil set

6. 9. 2018, 00:04
Aktuality 123
US OPEN - Kei Nišikori ve čtvrtfinále US Open porazil po pětisetové bitvě Marina Čiliče, vrátil mu porážku z finále 2014 a potřetí v kariéře a do třetice v New Yorku postoupil do semifinále grandslamu. O vyrovnání svého maxima bude bojovat proti Novakovi Djokovičovi, který s překvapením turnaje Johnem Millmanem, přemožitelem Švýcara Federera, neztratil set.
Kei Nišikori

Kei Nišikori se po operaci zápěstí na kurty vrátil na konci ledna, ale Australian Open raději vynechal. A nejspíše udělal dobře. Osmadvacetiletý Japonec se totiž dostává do stále větší herní pohody a díky letošním výsledkům se šplhá zpět do horních pater žebříčku ATP.

Letos se mu daří také na grandslamech, kde se postupně zlepšuje. Na French Open došel do osmifinále, ve Wimbledonu o kolo dál a na právě probíhajícím US Open si zahraje semifinále. Nišikori v dnešní repríze finále z roku 2014 po setech 2-6 6-4 7-6(5) 4-6 6-4 vrátil porážku Marinovi Čiličovi.

Navrch měl v úvodu utkání Čilič. Chorvatovi jeho agresivní hra vycházela a vedl už 6-2 4-2. V následujících čtyřech gamech ovšem uhrál díky vlastním chybám jen pět fiftýnů a bylo srovnáno. Ve třetím setu Nišikori neudržel náskok brejku a rozhodoval tie-break. Čilič za stavu 4-3 ve zkrácené hře zahrál dvě dvojchyby, poté sice dokázal skóre srovnat, ale Nišikori si vítězným bekhendovým returnem došel pro vedení.

Čilič se však nenechal rozhodit a ve čtvrté sadě podal velmi povedený výkon. Na podání nečelil jedinému brejkbolu a díky brejku ze sedmého gamu stav zápasu srovnal. V rozhodujícím dějství ovšem tahal za kratší konec. Chorvatovi se podařilo srovnat z 1-4 na 4-4, ale další dvě hry už patřily japonskému tenistovi, který utkání zakončil vítězným returnem z forhendu.

Statistiky zápasu

Vůbec poprvé v open éře má japonský tenis zastoupení v semifinále grandslamu u mužů i žen. Mezi ženami se do semifinále probojovala teprve dvacetiletá Naomi Ósakaová. Nišikori je v semifinále grandslamu potřetí v kariéře a do třetice v New Yorku.

O vyrovnání svého grandslamového maxima bude usilovat proti svému neoblíbenému soupeři Novakovi Djokovičovi.

Favorizovaný Srb ve čtvrtfinále přehrál 6-3 6-4 6-4 překvapení turnaje a přemožitele Švýcara Federera Johna Millmana, se kterým si poradil bez ztráty setu i podruhé.

Djokovič však nepředvedl příliš přesvědčivý výkon. V dnešním utkání spáchal 53 nevynucených chyb oproti 29 vítězným míčům. O servis sice přišel jen jednou, když se v polovině třetí sady nechal rozhodit dvojím varováním za překročení času mezi výměnami, ale musel hodně bojovat, aby soupeři jeho podání vůbec sebral, protože využil hlavně díky vlastním chybám jen 4 z 20 brejkbolových šancí.

Ve vedru a vysoké vlhkosti byly podmínky na dvorci opět náročné. Millman dokonce ve druhém setu dostal za stavu 2-2 od rozhodčího možnost jít se převléknout, protože byl natolik propocený, že po něm na kurtu zůstávaly mokré stopy.

"Bylo to jako v sauně," řekl Djokovič, podle něhož kvůli konstrukci střechy nemůže na kurtu proudit vzduch. "To by se ještě mělo promyslet. Je jedno, jestli ve dne nebo v noci, ale my tady dole nemáme žádný vzduch," prohlásil.

Statistiky zápasu

Přestože dnes neztratil set, musel na kurtu strávit bezmála tři hodiny. Nakonec ale roli favorita potvrdil a postoupil do svého jedenáctého semifinále na US Open v řadě. Před branami semifinále neprohrál vítěz ročníků 2011 a 2015 od roku 2007.

"Hráli jsme skoro tři hodiny, je půlnoc, takže to byl dobrý test v náročných podmínkách. John si zaslouží uznání. Je to bojovník a má za sebou parádní turnaj," řekl Djokovič o Millmanovi.

Proti Nišikorimu bude velkým favoritem. S Japoncem totiž vyhrál 14 ze 16 soubojů. Naposledy s ním prohrál před čtyřmi lety právě ve Flushing Meadows. Od té doby vyhrál dvanáctkrát v řadě.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
středeční výsledky (5. 9. 2018)
• Dvouhra muži - čtvrtfinále •
Nišikori (21-Jap.) - Čilič (7-Chorv.) 2-6 6-4 7-6(5) 4-6 6-4
Djokovič (6-Srb.) - Millman (Austr.) 6-3 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

123
Přidat komentář
Ma3ek
Vykony Djokovica proti slabohrajucim superom su nepodstatné teraz bude hrat ako vždy ked o niečo ide
Slabohrajucim superom hovorim hlavne preto že nie slabým lebo Khachanov a Basilashvili predviedli nadštandartné výkony a tiež nie su v top skupine
Rafa to ma tažké ale myslím že presne toto si uživa
A zažil prežil už skoro všetko na turanji to je výhoda
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/AdehJKQDsIY
Reagovat
smazaný uživatel
Poznáte tohto típka?...

https://m.youtube.com/watch?v=cNeGTizHeak

Si reční o tenise, prognózy pred zapasmi, analýzy po zapase. Nasiel som ho niekedy pocas RG a najma pocas druheho tyzdna si vypocujem. Celkom sa to dá..
Reagovat
smazaný uživatel
tenhle zapas mne pripominal ruskou ruletu:)
Reagovat
Pe3k
lol, nastduj si něco dřív než tu něco napíšeš, ať nejsi jak trolhand...
Reagovat
smazaný uživatel
Čo nové na Youtube Petricku?

Predpokladam, ze si svoj tenisovy zivot zasvätil uz len highlightom :)
Reagovat
Pe3k
Sry, to patřilo pod komentář od kamilose o dost níž.
Reagovat
Nola
strasidelny zapas radsej som si mohla pospat.... Millman to je taka mladsie vydanie Gila Simona, vsetko vrati, nedava ziadny rytmus, BH vracacka, kde sa Novak vyhadzoval ako na beziacom pase, pri snahe o zakoncenie narval FH do siete, snaha o kratas, skoncila na strane Milmana, vsade bol, dobre Novaka cital, tie nepremenene BB ale idu na vrub Novaka, vytvori si na returne 0:40 kvalitnou hrou, aby sa vzapati vyhadzal ako skolacik.....
trochu mi nebere hlava, ako je mozne, ze ostatni hraci viac-menej nemaju problem s podmienkami na kurte a Fedex a Nole su uplne mimo, Fedexa mozno ospravedlnuje vek, ale aj tak, ten zapas mal na svojej rakete a vyhadzoval sa podobne ako dnes Novak
Reagovat
Denis92
S tym rozdielom, ze Novak ten zapas v pohode vyhral 3-0 a zajtra si nan uz nikto ani nespomenie. Kdezto, Fedex ho prehral a bude sa o tom zapase vravet este roky..
Reagovat
smazaný uživatel
Fyzička -- chybí. Mě ale Novak zatím překvapuje tím, jak málo jeho očividné vyčerpání ovlivňuje kvalitu hry.

Vzpomeň si, že než našel spásu v gluten-free diet, často v zápasech odcházel fyzicky. Pak se z něj na čas stal jakýsi gumový superpanák, který byl prakticky nevyčerpatelný. A pak trochu zestárnul, přešel na veganskou stravu a je zas bábovka.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Marduch
Kdo vi, na co presel, kdyz bez trika vypada jak ryzi asketa, ale veganstvi to asi nebude, kdyz basti ryby..
Reagovat
smazaný uživatel
Já vlastně nevím, jak to měl. Jednu chvíli tvrdil, že je vegan, který si tu a tam dá rybu, pak zas byl echtovní vegan, pak zas baštil vajíčka a ryby.

Ale už vypadal i hůř. Podle Vajdy zase začal jíst ryby. Jednu chvíli vypadal fakt jak smrtka, což bývá typické pro vegany, kteří si to poskládají blbě.

https://www.essentiallysports.com/djokovic-forced-to-eat-fish/
Reagovat
Nola
famy, a zase famy, tu je odpoved :
https://sport.aktuality.sk/c/353844/djokovic-reaguje-na-vajdov-rozhovor-v-sporte/

?Nie je pravda, že Maroš a Phil-Gritsch požadovali zmenu môjho stravovania. Je tri roky rovnaké, postavené najmä na rastlinnej strave, ale aj rybách a vajíčkach,? vyhlásil Srb.
Reagovat
Marduch
Jako sam Vajda se v nedavnem rozhovoru vyjadril, ze po svem znovuangazovani primel Noleho vyrazne zvysit podil ryb ve strave..
Reagovat
Nola
mal by sa poriadne nazrat - moj nazor, ako mladik, mal take chutne licka
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zaráží, že okolo sebe nemá nikoho, kdo by mu vysvětlil, že z čistě rostlinných zdrojů sice lze získat všechny esenciální aminokyseliny, ale musel by denně sežrat v podstatě nezvladatelnou horu luštěnin a obilovin.

Z vlastní zkušenosti vím, že o limitní aminokyselině a problematické vstřebatelnosti bílkovin z rostlinných zdrojů (pro člověka) většina lidí neví nic, ale okolo špičkového sportovce bych čekal špičkové dietology.
Reagovat
Marduch
Rekl bych, ze on to vi, tedy pokud se obcas podiva do zrcadla..
Reagovat
Marduch
Nejsi zdaleka sama s timto nazorem:) Pro me je az s podivem, ze i pres tak ocividny ubytek svaloviny (triceps temer nula), viz ty dnesni fotky na idnes.cz, bojuje stale o ty nejvyssi mety..
Reagovat
turista
Neřekl bych že mu chybí fyzička. Djokovič není muskulární typ jako např. Nadal. Djoko je vysoký a šlachovitý takže z něj nikdy nebude hora svalů. Což vůbec neznamená, že nemá dobrou fyzičku.
Reagovat
Nola
3 cm rozdiel...... vysoky je DelPo, Sasha, Tomas je vysoky, Novak nie je vysoky, Masha je dokonca vyssia, myslim, ze Karolina Pliskova ma rovnaku vysku....
Reagovat
smazaný uživatel
188, je vysoký.
Reagovat
Nola
na tenistu nie je vobec vysoky, on mozno vyzera vyssi, lebo je vychudnuty ako by mal bulimiu spojenu s anorexiou:D trochu nechapem, ako fanda Noleho nema tieto data preluskane....
mozno prave vyska brzdi Sashu k lepsim vysledkom na GS, Dom ma idealnu vysku, sice ziadne Masters, ale na GS bol v jeho veku asi lepsim hracom
Reagovat
smazaný uživatel
Na tenistu nie je vobec vysoky?..

Co tym myslis?..

2/3 tenistov je nizsich, priemerna vyska tenistu je pod 188..
Reagovat
Mayo
188 cm je dosť, je vyšší ako podaktorí basketbalisti
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal aj Thiem potvrdili, ze podmienky boli náročné, potivé, ale nič extréme. A ze obaja hrali uz aj v daleko horsich.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by mal Del Potro nejakú zázračnú formu?...Porazil tú pár nenasadených hráčov plus Isnera. Žiadny prípravný turnaj pred USO nevyhral, neexceloval. Osobne si myslím, že výsledkovo bol omnoho presvedčivejší v IW, resp. Miami.

Nadal by extrémnne potreboval zápas pod 3hodiny, samozrejme s víťazným koncom.

Tento rok sa hrá ešte o GS, koncoročnú svetovú jednotku a TM. Nasledujúce dva zápasy hrubo ovplyvnia výsledky v prvých dvoch disciplínach. .
Reagovat
smazaný uživatel
Plus Corica. Hladké víťazstvo s ním a aj Verdascom možno trochu prekvapili..
Reagovat
Denis92
USO je DelPov najlepsi a najoblubenejsi GS. Tento pomaly hard mu sedi. Dlhodoba forma resp. pripravne turnaje nie su az tak podstatne. Dolezity je vzdy ten dany turnaj, ako to hracovi sadne..vid Cilic USO 14.

Cestou do semifinale stratil len jediny set, Nadal ma toho za sebou dost. Uz tu Rafu raz porazil a ak ho ma na nejakom GS porazit znova, tak to bude prave tu na USO. Sancu urcite ma, ale Nadal je favorit. Vezie sa na vitaznej vlne, dokaze zvratit aj takmer stratene zapasy a v hlave oboch hracov bude urcite aj vzajomna bilancia.

Na druhej strane, vsetky vyhry proti Nadalovi zaznamenal prave na harde vratane jedneho semi na USO. Vidim to tak 60:40 pre Rafu. Snad to bude skvely zapas.
Reagovat
baggik
Tak ten první flek má Nadal defacto jistej. Ale pokud Novak bude pokračovat, tak ho v Austrálii má.
Reagovat
Denis92
Ak Nadal zajtra prehra a Djokovic vyhra USO tak rozdiel bude len 1000b. A to sa dokonca sezony hra este o 4000b. Ak Novak vyhra USO, tak to bude otvorene.
Reagovat
smazaný uživatel
Otvorene to bude ak aj Rafa uhra finále...

1500b., je stále rozdiel, ktory sa da dohnat este pred TM.

Jedine, ak Djokovic neziska USO, o koncoročnej jednotke bude de facto rozhodnuté.
Reagovat
Denis92
No ved to pisem, ak Novak vyhra USO je to otvorene :) Len ak Rafa prehra zajtra, tak ten rozdiel bude o 500b mensi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. V NY sa hra o velke body. Ak by to aj Nole stiahol na 1000-1500b, musel by zrejme bezpodmienecne vyhrat Peking, TM, a jednu tisicku, aby bol na konci roku prvy. Nic jednoduché. Predpokladám, ze po USO aj Rafa nejake body urobi, 1000+
Reagovat
smazaný uživatel
No. Po NY přichází Rafova nejméně oblíbená část sezóny. Jestli se Federer probere, tak proti nim dvoum to bude mít těžké. Zajímala by mě statistika, kolik toho Rafa posledních napr pět let uhrál po US Open. Nevíš z hlavy? Nechce se mi to hledat (myslím to vážně to není ironie ani hejt)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak najma po USO sa toho uz moc nehra..

V Pekingu sa Rafovi vzdy darilo, v Sanghaji uhral pred rokom finále, Bazilej Pariz vynecháva.
Reagovat
turista
No pokud Rafa vyhraje US Open tak klidně může jít na ryby a nikdo se před něj do konce roku nedostane. Čínu si ohlídá Novak a Roger tu Basilej a nevynechá ani Londýn. Jistě by rád končil sezónu se zdoláním mety 100 titulů.
Reagovat
baggik
Podívejte se na žebříček kurňa! Djokovič vyhraje, Nadal skončil v semi a rozdíl bude pořád přes 2000 bodů. A to už Novak těžko smaže. Do konce sezony zbývá Paříž a TM.
Reagovat
dappe
Bude to zajímavé. Jednoznačně nejlepší formu má Del Potro, ten hraje vyloženě dobře a vidím ho jako favorita na titul. Nadal má za sebou těžké zápasy, s Thiemem měl už opravdu namále, Thiemovi prohrál zápas slabší return. Myslím si, že Potra už neporazí. Každopádně vítěz tohoto semifinále bude podle mě brát titul.

Nishikori je pro mě překvapením turnaje, nehraje žádný top tenis, ale po dlouhé době drží zdravotně, zdá se. Djokoviče jsem viděl v pár úsecích zápasů, a hraje příšerně. Na druhou stranu u něj nikdy nevíme, co přijde. Od semifinále už by navíc měly být na kurtu jiné podmínky, což by mělo zejména jemu pomoci. Klidně můžeme být svědky finále Nishikori - Del Potro, ale tipuji Del Potro - Djokovič a vítězství Del Potra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori je strasne nedocenovany hráč. Borec s jedním z nejlepších BH na okruhu, skvělá fyzická kondice a krásný herní styl a bojovnost. Zdrávi ho hodně omezuje, což je strasne Škoda.
Reagovat
dappe
S tou kondicí je to trochu sporné, ale jinak ano. Nishikori hraje nejhezčí tenis, Federer už svůj styl musel bohužel uzpůsobit věku. On je pro mě jediný hráč, který se atraktivitou hry alespoň trochu blíží mladému Federerovi.
Reagovat
Pe3k
Mě se taky hra Nisiho dost líbí.
Reagovat
turista
Niši je výborný a Delpo taky. Klidně se mohou oba dostat do finále.
Reagovat
turista
To už se ale stalo mockrát. Djoko ve osmifinále nic moc a ve finále skvostný.
Reagovat
Mayo
Bolo by fajn keby obe súťaže ovládnu Japonci :O
Reagovat
smazaný uživatel
mne je to jedno, hlavne nech nevyhra Serena s Djokim
Reagovat
annah
Já myslím, že ale právě tak to dopadne. U Djoka je mi to jedno, ale Serenu s pohárem se teda fakt vidět nechce
Kéž by vyhrála Japonka
Reagovat
Davor1
+1000
Reagovat
Amputace
Viděl jsem dva sety a Novak hrozný. Prostě hrozný. Nechápu, co se z něj tady dělá za megafavorita. Je mi jasné, že v případném finále proti Nadalovi by hrál asi jinak, ale přesto. Servis nulový, útok nulový, ve hře od BL nebyl lepší než soupeř a měl štěstí, že Millmanovi absolutně chyběl nějaký finální úder. I když byl třeba ve výměně lepší, neměl ji jak zakončit a čím Djokoviče překvapit, takže většinou buď udělal UE, nebo přenechal iniciativu soupeři. Absolutně nechápu, jak takový tenista mohl porazit Federera (ten zápas jsem neviděl). Co hraje v Djokovičův prospěch - že to bez zbytečných komplikací ukončil ve třech setech. S Nishikorim očekávám pět setů.
Reagovat
turista
Pět setů může být v obou SF.
Reagovat
Amputace
Bezpochyby.
Reagovat
Marduch
Nishi-Djoko tipuji dlouhý, nervózní zápas včetně nějakého toho MTO;)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic Federera v Cincinnati porazil jenom výsledkově, herně se porazil Federer sám. Nole ale má tu vlastnost, ze hraje podle toho, jak hraje jeho soupeř. Čím lepší soupeř, tím lépe hraje.
Reagovat
Amputace
Narážel jsem na zápas Millman - Federer. Nechápu, jak mohl Federera porazit.
Reagovat
Pe3k
Sleduj tenis a třeba to někdy pochopíš, ale fandové Rafy raději dokola diskutují o hovně, než aby se mrkli na nějaký ten mač.
Reagovat
Amputace
Čím ho porazil? Jakým úderem? Nebo se Roger vyházel sám? Případně kvůli horku... Nechápu, proč na mě útočíš...
Reagovat
Pe3k
Tak je mu 37, hrál zle a počasí mu moc nepřidalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo promiň. Tak to bylo totéž akorát tam nebyl Djokovic :D
Reagovat
Kozoroh
Porazil ho svou defenzivou. I Novak měl co dělat, aby Millmana ukočíroval. Jakoby hrál proti své o něco málo slabší verzi sebe sama.
Reagovat
Nola
houby, to bola mladsia kopia Gila Simona....
Reagovat
turista
Taky jsem zíral jak je australský mlynář dobrý a jak bylo pro Novaka těžké ho zastavit. Ale podařilo se to. Millman s tak kvalitním tenisem určitě nějaké tituly v budoucnosti vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má napriek nižšiemu nasadeniu, na W. aj USO úžasné žreby. Využíva toho na 100%, možno ho v ceste za titulom bude čakať len jeden ťažký zápas.
Reagovat
Marduch
Už i ty Pe3kovatíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3, čo?...Neurážaj ma :)

Veď na tom nič neni, naopak počas krízy mal Nole tazké zreby.
Reagovat
Marduch
Který další hráč z BIG4 získal všechny své GS výhradně přes vyřazení alespoň jednoho soupeře z BIG4? A platí to i pro letošní W a je to dost reálně ve hře i na tomto GS. Navíc kdyby Federer neposlal OF, tak spolu hráli ČF. We W měl Nole Chačanova, Nishikoriho, Nadala, jak si tito vedou/vedli na USO?
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku. Ja nehovorim o minulosti, ale o USO18.

Nebolo to Nishiho prve QF vo W.?..
Reagovat
Marduch
O minulosti hovorim, jen abych navazal, ze i na USO jede, co se tyce losu, porad v tom BIG4 modu, na rozdil od nekterych ostatnich clenu Big4, ze ano:p
Reagovat
baggik
To neni ani tak losem, jen prostě ty papírově těžší soupeři vypadli dříve než se potkali, viz. Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisovysvet.takurcitee.sk/dat-nadalovi-kanara-sa-nepodari-kazdy-den-kto-vsetko-to-dokazal/
Reagovat
Pe3k
Nadal z big3 obdržel nejvíce kanárů a sám nejméně
Reagovat
Pe3k
Uštědřil
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak optimální.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je myslím jediný, kdo dal Rafovi kanára na antuce ne? Nebo se mýlím?
Reagovat
Kozoroh
Inkasoval jej i od Gaudia a Corii.
Reagovat
gigin
Gulbis měl setbol na kanára. Řím 2013.
Reagovat
panzer.dragon
Federer dal Rafimu kanára na všech hlavních površích #federeronly :-)
Reagovat
Marduch
https://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=tenis&c=A180905_145433_tenis_dm&foto=DM75d297_fb4f83022ce14af19368aaa615817c66_0.jpg
Reagovat
Marduch
https://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=tenis&c=A180905_145433_tenis_dm&foto=DM75d297_fb4f83022ce14af19368aaa615817c66_0.jpg
Reagovat
Krisboy
Nevíš, o co šlo tady? Na koho to řve?

https://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=tenis&c=A180905_145433_tenis_dm&foto=DM75d294_84073677d65b4a928adb6236a8145c0d_0.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
na Jelenu..

https://twitter.com/VolleyMePlease/status/1037528111959748608
Reagovat
Krisboy
Díky. A o co šlo?
Reagovat
Marduch
vypadá to jako nedorozumění ohledně dodávky vhodného nápoje, vzhledem k tomu, jak se pak Nole spásně omotává mokrým ručníkem:)
Reagovat
Krisboy
No je v tom zataženej i Vajda a spol., tak kdo ví...každopádně Vajda + ti dva s ním vypadají, jako by to sváděli jeden na druhého :D
Reagovat
smazaný uživatel
zabudla mu dat do tasky nejake tabletky, potom po ne poslal ballboy-a.. vsetko je na twitteri :D
Reagovat
Marduch
nedodali forte-ionťák prostě a nikdo se k tomu nechce znát:)
Reagovat
raduz
Novak Djokovič je pro mě stále favoritem proti komukoliv.Odpočinul si od tenisu a je na něm vidět,že si moc prohru nepřipouští,obzvláště potom na hardu
Reagovat
Denis92
Skoda, ze takyto vykon nepredviedol Milmann aj proti Fedexovi. Novak dnes tiez dost slabo podla stats. Ale vyhral bez straty setu a to je dolezite.

Od piatku nastava zmena pocasia, co najviac pomoze prave Djokovicoci. Myslim, ze jeho vykonu pojdu hore s lepsim pocasim a lepsim protivnikom. Do finale sa urcite dostane.
Reagovat
Denis92
Kks, tolko chyb v jednom prispevku :)
*Millman
*Djokovicovi
*vykony
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že vyjádření některých hráčů vč. Federera donutí přemýšlet organizátory nad cirkulací vzduchu na Ashovi. Tak vyřízené tenisty jsem dlouho neviděl a myslím, že teplo značně snižuje tenisové kvality US Open v letošním roce. Každý zápas je jenom o tom, kdo to přežije, těch UE je v zápasech strašně hodně a podmínky na to mají podle mě dost velký vliv.
Reagovat
steve79
Ten vzduch je problém jen když je zatažená střecha nebo pořád ?
Reagovat
Denis92
Praveze, ked je otvorena.
Reagovat
raduz
Federer byl totalně fyzicky zničenej.Věřím mu,že si přál už konec,neboť on si při své inteligenci uvědomuje možné následky plynoucí z kombinace vlhka a nadměrné fyzické zátěže.Některá zviřátka jsou v tomto ohledu zvýhodněna.Je otázkou,zda by Federer s nimi měnil.
Reagovat
raduz
A pravě ten nápad s cirkulací by ta zviřátka ochránil.Na varovné sign ály oni na rozdíl od Federera nereagují možná ani podprahově,své mohou sehrát též analgetika a slabší anxiolitika.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič včera taky, Millman byl dead úplně. To tak nejde dělat. Kdyby to byl Challenger v Bogotě, tak dobře, ale na GS to musí podle mě nějak vypadat.
Reagovat
steve79
Letos by Roger mohl hrát ATP masters 1 000 v Paříži.
Reagovat
annah
USO = United Sauna Open...
Reagovat
Mayo
Djoki ešte 2 výhry a neskutočný 14 GS bude realitou. Nisikoriho vyfacka a vo finále stratí 1 set.
Reagovat
No-le
I přes to, ze jsem Noleho velký fanoušek, musím říct, že s takovou hrou by neporazili ani jednoho ze zbylé šestice čtvrtfinalistů. Millman byl jasně nejsnazší los. Těch promarněných BB a těch UE a často právě na BB za stavu 0:40 atd. Jestli porazí Japonce, tak na Nadala to stačit nebude ani náhodou. Může jedině doufat ve změnu počasí, kteá má snad v pátek přijít, protože s těmito podmínkami se vyrovnává (kromě Fed, kterého to stálo zápas) jednonačně nejhůř.
Reagovat
Pe3k
Změna počasí nastane a finále bude asi pod střechou.
Reagovat
smazaný uživatel
Luckdovic
Reagovat
smazaný uživatel
*Luckovic :D
Reagovat
turista
Novak hrál to co musel aby Mlynáře semlel ve 3 setech. Proti Nadalovi umí pořádně zvednout úroveň svého tenisu. Nišikori ale bude těžká překážka.
Reagovat
Marduch
Úroveň hry plus mínus dle protivníka, tj. jak už jsme si tak nějak zvykli:) Co mně ale trochu děsí pro další kola, je ten ranec nevyužitých BB. Nevím, co si tam zkoušel, ale neřekl bych, že by si zápas v těhle podmínkách chtěl protahovat..
Reagovat
steve79
Novak hrál co potřeboval. Nebyl to jeho nejlepší výkon, ale vyhrál 3:0. Nishikori bude rád, když mu vezme set. Novakovi jeho hra sedí. Viz Head to Head.
Reagovat
woody
Novak je jednoznačně nejlepší v tom,ze i kdyz se mu nedari dokaze vyhrat... Nicmene od dalsiho jila bude muset zvednout level hry.
Reagovat
turista
No tuhle schopnost vyhrávat i když se moc nedaří Novak naštěstí znovu nalezl. Umí to i Rafa a uměl to taky kdysi Jimmy Connors. Federer to dřív taky uměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som tieto dva QF zápasy.

Ale keď si pozriem stats víťazov.

Djokovic, 29Winners/53UE a Nishi 29/45?..

Príde mi to nekvalitné.
Reagovat
Kozoroh
Vzpomínáš na utkání Djoka se Simonem na AO 2016, kde No1e udělal 100 UE? Dnešní mač byl podobný, Novak se střetl s defenzivou, která se vyrovnala té jeho. Proto UE jak máku.
Reagovat
Kozoroh
Ač skóre evokuje dojem, že šlo o pohodlný zápas, realita na kurtu byla jiná. Millman se projevil jako houževnatý protivník a zdatně No1emu zatápěl ve výměnách. Djokovi moc nevycházelo zkracování hry a promarnil 16 z 20 vytvořených brejkbolů.

Složení SF kopíruje ČF obsazení dolní půlky pavouka ve Wimbledonu. Nebyl bych proti opakování historie :-)
Reagovat
turista
Novak prostě jenom splnil povinnost. Jak to je jedno. Je v SF.
Reagovat
Amputace
Finále s Djokovičem na GS Nadal spíš neprohrává, takže jsem klidný :)
Reagovat
turista
Je to půl na půl. Nebyl bych si tak jistý výhrou Nadala. Ploché údery, které Djoko hraje často a rád Rafa rád nemá. Navíc proti Nadalovi dokáže zvednout úroveň hry o 20%.
Reagovat
turista
No Millman není jediný výborný ještě donedávna challengerista. Ty challengery fakt asi mají smysl když dodávají na hlavní turnaje tak dobré hráče. Momentálně udělal takovou díru do tenisového světa, že už nebude muset hrát málo prestižní a málo honorované challengery.
Reagovat
baggik
Tak pro Djoka Nisikori podle mě lepší soupeř do semi, přece jen 2014 už je dávno zapomenuto a vzájemné zápasy hovoří jasně. No vypadá to slibně s vyhlídkou na titul, tak uviďíme. :-)
Reagovat
Marduch
Pokud je Rafael Nadal v turnaji, pak hovorit o titulu je velmi troufale, mozna az trestuhodne...;)
Reagovat
turista
No tak vyhlídku na titul má Djoko stejně jako Rafa. Je to půl na půl.
Reagovat
Amputace
Po tom, co jsem včera viděl s Millmanem (dá-li se to brát alespoň trochu v potaz), favorizuji Rafu. Parodie na tenis od takového hráče.
Reagovat
turista
Ve Wimbledonu jste taky všichni favorizovali Rafu a nevyhrál.
Reagovat
baggik
Tohle neni Paříž.
Reagovat
Mayo
Koho by si radšej bral pre Djokoviča do prípadného finále? Kto by bol prijateľnejší super?
Reagovat
svetova.dvojka
vynikajíc hráč od základní čáry
Reagovat
Fandina
Dobře Nišinko, mám radost, mám tě ve fantasy, i když jsem trochu víc věřila Marinovi. Gratulka!!!
Reagovat
Mayo
Grats Kei. SF Uso je pekný výsledok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist